|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#54211 | |
|
Kazar Lady
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści
Cytat:
mam foto u mnie nie ma bingosiiiiiii wcale
Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-01-26 o 21:29 |
|
|
|
|
#54212 |
|
Raczkowanie
|
oooooooooooo, ale jaja, to ja też czekam na baby hairy
![]() ![]() ![]() i jeszcze pytanko, czy to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ra-wersja.html umyje mi włoski?
|
|
|
|
#54213 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54214 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie miałam pojęcia, że popełniam wszystkie włosowe błędy (szczególnie po umyciu - wkręcanie w ręcznik frotte, rozczesywanie gęstym grzebieniem mokrych), i pal sześć stylizację - to przecież wzmagało wypadanie. Gdybym tu nie trafiła, to dalej bym myślała, że silikony i SLS to urban legend Ale mam wrażenie, że na początku CG było znacznie lepiej, jeżeli chodzi o skręt - może ostatnio trochę przekombinowałam.Dziękuję AgRafko za radę, i wypróbuję wcierkę eiri. Przyznam, że czasem otwieram sobie zdjęcia Twoich włosów, i wzdycham z podziwu - jak moje włosy mają lepszy dzień, to im mówię, że podobne do AgRafkowych |
||
|
|
|
#54215 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#54216 | ||
|
Zakorzenienie
|
Moje wysrosły nie tam gdzie się spodziewałam
Rośnie mi nowa grzywka na czole :P A chciałam zakola :PCytat:
Cytat:
w międzyczasie, zachęcam! spróbuj czegoś z kuchni, zwykły słonecznikowy czy rzepakNie rezygnuj z ziołowych. Ale np odstaw na chwilę na rzecz innego oleju i zobacz czy jest różnica
|
||
|
|
|
#54217 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Czasami zdarza się też tak że po paru tygodniach/miesiącach pielęgnacji przychodzi kryzys.
|
|
#54218 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Za wysokie mam i jak zepne, tom łysa...Cytat:
|
|
#54219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak ta mieszanka nie pomaga to już potrzeba wiedzy medycznej, nie szamańskiej ![]() ---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- Cytat:
i dokładnie taki efekt by mi się przydał "włoski wymykające się na czoło" (to czego chciałam od fryzjerki zanim zrobiła mi grzywkę w oko arghhhhh)Nigdy nie wiadomo w którą stronę pójdzie wspomaganie ![]() Założę się, że jest w końcu dorwę CP to porost pójdzie głównie na łydki
|
||
|
|
|
#54220 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ano, zdarza się. Widzę że u ciebie te problemy skórne częste w rodzinie. Cytat:
|
|
#54221 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Młody zgarnął chyba wszystko co możliwe Z połowy wyrośnieTakie info jak któryś alergik bierze leki antyhistaminowe. Przy alergii skórnej i pokarmowej niewiele pomagają. Lepiej brać niż nie brać ale niestety nie zlikwidują problemu ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#54222 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywam karchera parowego do mycia podłog, łazienki i kibelka, a takze piekarnika itp. Balkon tez by mozna umyc... ale teraz zamarznie. U nas -12 ![]() Cytat:
oby wszytsko poszło zgodnie z planem. Ja tez pocesarkowa, tzrymam kciuki!ja odradzam nakąłdki na brodawki, dziecku ciezko uchwycic cycucha. Ja zagryzłam zeby, chuchałam i dmuchałam na sutki i smarowałam specjalna mascia dla matek karmiacych i poszło dobrze. karmiłam 8 miesiecy ![]() Cytat:
Ja pije pokrzywe od y.. dwoch lat juz chyba, regularnie. Nie rosna mi wasy, ani włosy na nogach czy rekach nie sa jakies grubsze czy ciemniejsze. ale ja blondynka jestem. Za to cera.. miodzio ![]() zakrecona, masz przecudne te kreciołki. Prostaki spod spodu bym ucinała i tyle, bo reszta za chwile je przesłoni. Widac, ze sa zupełnie inne, nie chca sie krecic. bedziesz dokrecac? Mozesz w sumie zrobic trwała na tych kilka pasemek. Ginełyby w gaszczu tych prawdziwych skretow ![]() maleńka, 30 to nie starosc, no co Ty. Obrazasz trzydziestki ![]() Teraz to najpiekniej bedzie. Do 40 druga młodosc. A trzecia do 50
|
|
#54223 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie polubiłam z pokrzywą, chyba mam uczulenie albo inną nadwrażliwość. Ale trzymam pudełko, czasem dopada mnie chcica pokrzywowa Przed @ najczęściej :P
|
|
|
|
|
#54224 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie na cerę pokrzywa też miała zbawienny wpływ, a z tymi wąsami to jest tak że one mi się pierwsze wzmacniają od wszystkiego. Ale ja nie dość że brunetka to jeszcze z tendencją do owłosienia tam gdzie nie trzeba
|
|
#54225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pokrzywa dziala moczopednie, wiec usuwa złogi zmagazynowanej niepotrzebnie wody, moze dlatego chce Ci się jej akurat przed okresem. Bez pokrzywy u mnie nie ma sikania, bardzo boli mnie pecherz i nerki, bo ja zapiaszczona jestem jak diabli (dlatego w ogole nie uzywam soli). Pokrzywa pomaga na filtrację. a przy okazji troszke przyspiesza porost ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Miss, ciesze sie :P pisze raczej dla blondynek, ze im nic nie sciemnieje i nie wyrosnie na czarno. i grubo. Choc ja mam twarz jak morelka, owłosiona od dziecka, maz czasem mi zdjecia pod słonce robi dla uciechy :P ale mnie nie przeszkadza, sa jasne i delikatne, ale gdyby były ciemne.. to o zgrozo..
|
|
#54226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakiś tam porost też był (robiłam porządną kurację rok temu zanim okdryłam że mi nie wolno :/ ), oczywiście nie przyspierszyły tylko babyhair ;] Znowu ostrzeżenie dla alergików itd, przedyskutowałyśmy pokrzywę z Tatty na wątku pijaczek i osoby z AZS powinny ostrożnie, nasze marniutkie sebum jest zbyt cenne |
|
|
|
|
#54227 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie, moze przez pokrzywe ten skalp tak ma. No coz. albo skalp albo siki. na razie skalp zadowolił sie Liliputzem i lnianym.
|
#54228 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#54229 |
|
Raczkowanie
|
No to się naczytałam teraz o tej pokrzywie, że na bank jej nie rusze, nie ma co!
Ale za to mam drożdże (o takie: http://imgx.☠☠☠☠☠☠☠/image/preparaty_zdjecie/55090 ) - myslicie, że moga być zamiast świeżych? Bo jakos mi nie podchodza... No i mam to wasze cudne CP - ile tego/ 3 razy dziennie x 2 tablety? mam nadzieję, że żadne z nich nie spowoduje wzmożonego owłosienia na twarzy...? |
|
|
|
#54230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54231 |
|
Kazar Lady
|
a ja dziś nie bardzo mam co napisać
włosy wczoraj były boskie, dziś już mniej nie chce mi sie ich reanimować bo w ten ziąb nigdzie sie nie wybieram jantar sobie powcieram jakąś odżywkę czy maskę bym nałożyła, ale ileż można |
|
|
|
#54232 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny
![]() Ja mam dziś dylemat: myć czy nie myć ![]() Nigdzie się nie wybieram, ale chciałabym zobaczyć jak będę wyglądać po OMO, żeby niespodzianki nie było na poniedziałek
|
#54233 |
|
Raczkowanie
|
Po kilku godzinach słonecznikowego, a później maski Bingo mlecznej z elastyną i Alterry morelkowej na dwie godzinki pod czepkiem, później serum Biovax z wiataminami. Włosy średnio błyszczące, baaardzo podkreślony skręt na dolnych partiach, na górze (szczególnie z tyłu) puch.
No i nie wiem, czy słonecznikowy jest dla mnie. Na dniach wypróbuję jeszcze rzepakowy i oliwę z oliwek.
|
|
|
|
#54234 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny, przepraszam, że was opuściłam na trochę
Niestety mój laptop umarł Miesiąc był w naprawie i okazało się, że nie da rady go naprawić. Siedziałam u brata na komputerze jednak nie miałam tyle czasu żeby dodawać posty, ale wątek czytałam Co do pielęgnacji włosów to troszkę się zmieniło kupiłam sobie odżywkę Alterra granat i aloes i raczej mi służy to samo z maską Alterry. Odkryłam również, że maska mojej mamy do włosów farbowanych z ziaji( ta:https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...or.html&next=1) jest dla mnie rewelacyjna! Ostatnio korzystając z tego, że mam ferie częściej olejowałam na noc i moje włosy uwielbiają olejek ze słodkich migdałów! Wreszcie zaczynam widzieć jakieś postępy. Kupiłyśmy z mamą serum z biovaxu to z A+E, ze względu na ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Wypróbowałam wodę brzozową, ale bardzo uczuliła mi skórę głowy. Wczoraj pojechałam na zakupy i dorwałam olejek kokosowy( nie jest to ani vatika ani efavit), kupiłam BD fur mama i Isanę z babassu. Kokos od razu poszedł na noc na głowę(nie chcę zapeszać, ale chyba służy ) i rano dałam trochę na końcówki, a na to serum. Nie urosły mi raczej nic, ponieważ przed studniówką zauważyłam, że końcówki znowu są przesuszone, nie było jakiejś tragedii, ale zdecydowałam się trochę ściąć. Widzę za to coraz więcej baby hair Teraz zamiast pokrzywy piję skrzypokrzywę No czas na zdjęcia, muszę się pochwalić wreszcie mogłam zrobić normalnym aparatem xD Po myciu i ręcznikowaniu, jeszcze nie doschły( na święta dostałam suszarkę z dyfuzorem, ale nie używam zbyt często, a jak już to chłodny nawiew) .Ewcia wypróbuj dziś OMO, ja po pierwszym razie miałam bardzo obciążone włosy, a za drugim razem już było ok. Edytowane przez iga_s Czas edycji: 2012-01-27 o 12:34 |
|
|
|
#54235 |
|
Zakorzenienie
|
iga_s ja tak samo wykorzystałam ferie na olejowanie
![]() Okey, umyje, umyje
|
#54236 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczęta
![]() Doczytałam, że były moje wcierki wspomniane w kontekście wypadania włosów. Ja cały czas coś aplikuję, przedwczoraj zrobiłam kolejną wcierkę, tym razem dodałam keratynę hydrolizowaną, zobaczymy jak to cudo działa na skalp Generalnie polecam liposomy z aminokwasami lub po prostu aminokwasy, arginina ma chyba właściwości pobudzające wzrost, sama to zauważyłam a i inne dziewczyny na Wizażu miały podobne wrażenia.Czekam na nowe zamówienie z ZSK, to pewnie dorzucę nowe pomysły do wątku o półproduktach. Wolę własne wcierki, są bez alkoholu i nie wiem, czy nie są skuteczniejsze niż Jantar (ale Jantara też lubię).
|
#54237 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#54238 | |||
|
Rozeznanie
|
męską, pomarańczową!
nie posiadam. :< tzn. były, ale nic na nich nie widać. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nałożyłam wczoraj oliwę z oliwek, chociaż za pierwszym razem mi nie podeszła. Zmyłam hippem i na mokro miałam zupełnie prościutkie włosy, z niewielkim puchem, więc uznałam, że stylizacja i tak już mi nie pomoże, i że nie jestem mądra po szkodzie. Wyschły praktycznie samoistnie, nawet nie harmojnikowałam i jestem dziś żywą posiadaczką prawdziwych krzywych A co to CP ? Wiem, że pisałyście, ale dziecko sobie nie zapisało, a skleroza, mimo wszystko, boli. Tzn. znam działanie, nie pamiętam pełnej nazwy. xd Cały czas zastanawiam się, czy moje włosy nie potrzebują oczyszczenia, głębszego...
Przeszła kurs przygotowawczy do bycia piękną suką i wyszła z niego z wyróżnieniem, dyplomem z różową bransoletką jako prezentem dla prymuski. instagram||blog Edytowane przez mayletka Czas edycji: 2012-01-27 o 13:15 |
|||
|
|
|
#54239 |
|
Zakorzenienie
|
mayletka Calcium pantothenicum
![]() Włoski piękne
|
#54240 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:43.

można gdzieś coś więcej poczytać o tych baby hair, jak je rozpoznam jak już wyrosną(mam nadzieję, że wyrosną
wcale

Za wysokie mam i jak zepne, tom łysa...

jantar sobie powcieram
No i nie wiem, czy słonecznikowy jest dla mnie. Na dniach wypróbuję jeszcze rzepakowy i oliwę z oliwek.