Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 22:50   #3121
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Nawet jesli to chyba tym niekarmiacym kobietom?
właśnie tym które są jeszcze w ciąży i zbliżają się do porodu

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 22:58   #3122
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
To chyba jakis znachor a nie lekarz
Stary 2012-01-26, 23:00   #3123
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość

A placki ziemniaczane kuszą i wołają: zjedz mnie , zjedz mnie
mniam....

Cytat:

uwielbiam tą piosenkę, dzisiaj Nina z tż do tego z 30 minut tańczyła
http://www.youtube.com/watch?v=8UVNT4wvIGY
a oprócz tego to yt słucham od dwóch dni dzwonów kościelnych , bo Nina na spacerze widziała na kościele jak biły, pokazałam Jej w necie i teraz się domaga bim bam co jakiś czas

też uwielbiam te piosenkę, ostatnio nawet wrzucałam tutaj linka

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witajcie,

Ja zadam relację z wizyty i potem Was nadrobię...a więc:
szyjka trzyma się i się nie skraca więcej
Piotruś ładnie Panią dr skopał...ma już 1400g idealnie termin porodu z USG pokrywa się z tym z OM, wszystko w porządku, ułożył się główką w dół już...zobaczymy czy mu się to jeszcze zmieni, bo w sumie to dopiero 30 tc. Na początku mnie trochę ginka przestraszyła, bo podejrzewała jakieś wodniaki jąderek, ale na szczęście przyjrzała się dokładniej i okazało się że nic tam nie ma takiego...a podobno nawet gdyby było to by się wchłonęło później więc spoko.

Po wizycie pojechaliśmy z mężem na sr i uczyliśmy się kąpać dzidziusia. Mąż się bardzo starał i poszedł ćwiczyć na lalce na pierwszy ogień...położna brała do ćwiczenia tylko tatusiów żeby przynajmniej w tym żony odciążyli
mówiła też żeby póki pępuszek jeszcze nie odpadł najpierw dziecko namydlić i potem przenieść do wanienki spłukać...co myślicie o tym? nie jest to niebezpieczne takie przenoszenie śliskiego bobaska??
u nas na sr było podobnie
super że z maluszkiem wszystko ok
Stary 2012-01-26, 23:00   #3124
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
no właśnie, dziwne.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 23:02   #3125
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kąpanie to po wtorkowych zajęciach na SR ja mam zamiar bez namydlania, tylko w Olilatum. Któraś z was inwestuje w wiaderko?
mnie nie przekonuje wiaderko

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No i po raz setny - nie martwcie sie teraz waga, nic na to nie poradzicie!
Stracimy te kg potem
mądrze gadasz!

karo89 fajna ta stronka

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-26 o 23:05
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:05   #3126
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martk999 Pokaż wiadomość
W mojej szkole rodzenia, na wykładzie mówiono, że noworodka najlepiej jest myć za pomocą wacików i ciepłej wody w miseczce ... na przewijaku .... w ten sposób mama nauczy się koordynować maluszka i nic złego mu nie grozi... wanienka to już dla bardziej wtajemniczonych
Dziwna szkola rodzenia, skoro zamiast uczyc kapac mowia, ze lepiej nie kapac
A tak serio, przeciez mycie wacikiem to nie to samo, tyle matek kapie dzieci i daja rade. Wiadomo, ze na poczatku sie nie ma takiej wprawy, ale zeby ja miec trzeba sie uczyc, tak jak wszystkiego Ja bede kapac od poczatku, mysle ze az tak bardzo skomplikowane to nie jest, ja bynajmniej czuje sie na silach

Wiaderka rowniez nie bede uzywac, mam juz wanienke

Karo super, ze przynosisz dobre wiesci

Sliczne zdjecia dziewczyny!
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:08   #3127
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

czyli lepiej od razu do wanienki i tam umyć wodą z płynem czy na początku tylko "myć" na przewijaku i nie używać wanienki przez pierwsze tygodnie (póki pępuszek nie odpadnie)??

a co do Oilanium to położna dziś właśnie mówiła, że te emolienty czy jak to się nazywa powinny być stosowane tylko w przypadku kiedy skóra dziecka tego wymaga i powinien to lekarz zalecić... jeśli ze skóra dziecka nie ma problemów to lepiej stosować zwykłe olejki do kąpieli...w każdym razie tańsze..
nam na sr mówiła żeby normalnie kąpac, tylko żeby nie zanurzac pępuszka, tylko zrobic taką wysepkę z brzuszka
Kikut umyc (tylko tak jak pisałam bez zanurzania), potem wysuszyc delikatnie i octoniseptem spryskac i zdjąc nadmiar gazikiem.
Zoabzcymy jak to w praktyce wyjdzie
Stary 2012-01-26, 23:10   #3128
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Tez slyszalam o tych praktykach pozal sie Panie...
O ile kobiecie to pomoze (?), to czy aby na pewno dziecku tez?
Nie chce mi sie nawet komentowac, bo jeszcze rozumiem ze "normalni" ludzie maja jakies swoje "widzimisie", ale zeby lekarz?
ehhh tak jak Gosia mowisz, to pewnie jakis znachor
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:12   #3129
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę myc w wanience, jakoś tak lepiej umyte dziecko mi się wydaje, wleję parę kropli ziajki do wanienki i już .Żeby nie zamoczyć pępka to będę nalewać malusio wody,zresztą i tak mało się nalewa i tak obmywać ,żeby pępka nie zamoczyć, chociaż z Niną mi sie to zdarzyło zamoczyć troszkę pępek, ale osuszyłam, opatrzyłam i było dobrze.
Ja te lepsze środki będę używać jak się będzie coś dziać, żeby nie wydelikacić skóry za bardzo.
koniakonia używałaś już przy starszej córci tej Ziajki? rozumiem, że to był jakiś płyn do kąpieli, czy olejek? nie orientuje się jakie Ziajka ma produkty. Chyba tez tego spróbuje, a w razie czego dopiero jak coś będzie nie tak to Oilatum.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Cytat:

wiem, że tak lekarz mówił 30 lat temu mojej mamie..
wtedy mieli takie pomysły niczym nie poparte.
Stary 2012-01-26, 23:16   #3130
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

zgaga mnie odwiedziła - nie miała kiedy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-26, 23:29   #3131
karo_z
Rozeznanie

Cytat:
zgaga mnie odwiedziła - nie miała kiedy
Ty to masz przeboje z tą zgagą...

Idę oglądać powrórkę porodówki i potem spać bo coś mnie muli już
dobranoc mamuśki!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:47   #3132
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
koniakonia używałaś już przy starszej córci tej Ziajki? rozumiem, że to był jakiś płyn do kąpieli, czy olejek? nie orientuje się jakie Ziajka ma produkty. Chyba tez tego spróbuje, a w razie czego dopiero jak coś będzie nie tak to Oilatum.

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

wiem, że tak lekarz mówił 30 lat temu mojej mamie..
wtedy mieli takie pomysły niczym nie poparte.
Tak , z Niną też miałam ziajkę, to jest płyn do kąpieli
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html

w sumie skład jest chyba podobny do tych lepszejszych środków , jest tańsza niż pozostałe, nie wszędzie można to kupić, ale na allegro widziałam,ale na podrażnienia itd. to oilatum lekarka poradziła, za dużej różnicy w wodzie nie widziałam

ja się na składzie za bardzo nie znam , bo ze mnie chemik jak z koziej dupy trąbka , ale nam służyło to dobrze, raz mieliśmy jakąś wysypkę latem na rękach , a tak wsio było dobrze

Miałam iść spać , ale porodówka leci

jeju , ale sie wystraszyłam, odpadł łepek od róży z bukietu i te moje myśli czarne

---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Nie chce mi sie nawet komentowac, bo jeszcze rozumiem ze "normalni" ludzie maja jakies swoje "widzimisie", ale zeby lekarz?
są tacy lekarze , już na innym forum czytałam o tym zaleceniu i nie pytajcie jaki się dym wywiązał na ten temat, bo przecież nie można przesadzać, co to jest winko tak pisały obrończynie lekarza,argumenty się sypały,że powietrze też jest zanieczyszczone itd.
normalnie ludziom można gadać, gadać , gadać a i tak nie pojmą ,że alk. dla płodu może być niebezpieczny w każdej ilości, pewnie że nie musi, ale po cholerę to sprawdzać?
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 00:12   #3133
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ty to masz przeboje z tą zgagą...

Idę oglądać powrórkę porodówki i potem spać bo coś mnie muli już
dobranoc mamuśki!
ona lubi najbardziej przychodzić wieczorem jak już się położę...

---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:54 ----------

Cytat:

jeju , ale sie wystraszyłam, odpadł łepek od róży z bukietu i te moje myśli czarne

a to coś znaczy?

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

mam pytanie co do cesarki kiedy lekarz może stwierdzić, że będzie trzeba rodzić cc ??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 07:48   #3134
aalegna
Wtajemniczenie

dzien dobry, wieczorem już nie miałam siły do was wpaść, byłam padnięta drygowaniem mężem w porządkach. W sumie już po remoncie, czekamy tylko na stół i krzesła i musimy fotele dokupić Mąż wczoraj okno mył szło mu to mozolnie ale dzielnie zaciskałam zęby i się nie wtrącałam bo by jeszcze nie skończył

Tak pozatym witam nowe mamuśki bo doczytałam że dwie do nas dołączyły
Mała cudne to zdjęcie

A mnie ma dziś kumpela odwiedzić z ciuszkami dla małego, kurcze ja już nie mam gdzie tego upychać tyle mi się nazbierało ona na szczęście większe rozmiary przyniesie ale i tak nie mam gdzie tego włożyć
Pozatym w planach dziś mam upiec sernik z morelami i jak mężul wróci zagonie go do porządków w pozostałych pokojach
Stary 2012-01-27, 08:54   #3135
cziqua
Zadomowienie

Na dzień dobry witam nowe mamuśki

Moja noc upłynęła na chodzeniu co godzinę do kibelka siQ a od pierwszej dziecię tak się dawało we znaki i kopało po boczkach głównie co i bolało i łaskotało i tak dziwnie w ogóle aż do 4 o 4 zasnęłam do tego wszystkiego przez te kilka godzin tż tak niszczył powietrze sypialni że myślałam że wykituję

dzisiaj zamierzam sobie ładnie posprzątac bo tż oczywiście spiernicza do roboty jutro a i dzisiaj późno wróci także jutro przed pracą ma za zadanie wycziścic kibelek a ja jak posprzątam to sobie jakies filmy pooglądam

ostatnio widziałam "zamianę ciał" i " bracia" świetne filmy ale tą komedie zamiana cial polecam rewelka a uśmiałam się najlepszy jest samiutenki początek akcja z bliźniakami

a ja nadal z wyprawki nie mam nic czy jestem sama? czy tylko ja mam kilka ciuszków i jedną grzechotkę? ale myślę że trzeba będzie niedługo zacząc kompletowac

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:06   #3136
MoniaHan
Wtajemniczenie

witajcie z rana u nas noc przespana
to moze z oilatum tak samo jak z sudocremem, ze jednak nie powinno sie uzywac rutynowo, ale tylko jak cos sie dzieje...juz sama nie wiem (??).

dzisiaj popoludniu przyjezdza znajoma, bo Tz bedzie naprawial jej komputer. normalnie od tygodnia zobacze innego czlowieka niz Tz, listonosz i panowie od dostaw zakupowych wow...az sie pomaluje z tej okazji
i tak naprawde to zdalam sobie sprawe dzis ze niem mam gdzie trzymac malej rzeczy, kupilismy komode dla niej, ale mimo ze strasznie duzo rzeczy nie mam, to juz jest pelna...musze cos wymyslic.

i jeszcze sobie wczoraj zdalismy sprawe z Tz, ze jestesmy ze soba 5 lat (w listopadzie minelo) a moi rodzice jeszcze nie widzieli Tz mamy!!!czyli Hani dziadkowie jeszcze sie nie znaja!!!
ide konczyc te koperty, ale wczesniej zaloze pas na brzucholek

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

Moja noc upłynęła na chodzeniu co godzinę do kibelka siQ a od pierwszej dziecię tak się dawało we znaki i kopało po boczkach głównie co i bolało i łaskotało i tak dziwnie w ogóle aż do 4 o 4 zasnęłam do tego wszystkiego przez te kilka godzin tż tak niszczył powietrze sypialni że myślałam że wykituję

dzisiaj zamierzam sobie ładnie posprzątac bo tż oczywiście spiernicza do roboty jutro a i dzisiaj późno wróci także jutro przed pracą ma za zadanie wycziścic kibelek a ja jak posprzątam to sobie jakies filmy pooglądam

ostatnio widziałam "zamianę ciał" i " bracia" świetne filmy ale tą komedie zamiana cial polecam rewelka a uśmiałam się najlepszy jest samiutenki początek akcja z bliźniakami

a ja nadal z wyprawki nie mam nic czy jestem sama? czy tylko ja mam kilka ciuszków i jedną grzechotkę? ale myślę że trzeba będzie niedługo zacząc kompletowac
ja w kinie tak sie smialam na ''zamianie cial'' ze Tz powiedzial ze juz nigdy mnie do kina nie zabierze a te akcje z blizniakami w lozeczkach!!!rewelacja, albo ta ciezarna napalona...
a bracia, to o tym zolnierzu ktory walczyl w Afganistanie? jesli tak - to ogladalam w weekend, dobry film

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:21   #3137
ivonka7
Rozeznanie

Cześć dziewczyny Mam nadzieje że łącza internetowe nie zamarzną, bo dzisiaj u nas -13stopni. Noc miałam bardzo średnią, wybudzały mnie skurcze, w pewnym momencie zaczęło mnie ciągnąć podbrzusze-tak okresowo. Ale potem przestało. Na koniec jeszcze przyśniło mi się że zaczęłam krwawić -chyba już porodowe schizy mnie dopadają. Ale rano jak już się obudziłam ostatecznie po wielu pobudkach, leżałam na plecach to pogłaskałam się po brzuszku-a przy samym wzgórku łonowym taka góreczka okrągła -chyba malutka "podpłynęła" trochę wyżej i odchyliła główkę-bo pod żebrami zwykle tyłeczek lub plecyki z boku. Pogłaskałam ją i grzecznie się schowała Fajne uczucie chciałabym już ją zobaczyć

Cytat:
Ja będę myc w wanience, jakoś tak lepiej umyte dziecko mi się wydaje, wleję parę kropli ziajki do wanienki i już .Żeby nie zamoczyć pępka to będę nalewać malusio wody,zresztą i tak mało się nalewa i tak obmywać ,żeby pępka nie zamoczyć, chociaż z Niną mi sie to zdarzyło zamoczyć troszkę pępek, ale osuszyłam, opatrzyłam i było dobrze.
Ja te lepsze środki będę używać jak się będzie coś dziać, żeby nie wydelikacić skóry za bardzo.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
nam na sr mówiła żeby normalnie kąpac, tylko żeby nie zanurzac pępuszka, tylko zrobic taką wysepkę z brzuszka
Kikut umyc (tylko tak jak pisałam bez zanurzania), potem wysuszyc delikatnie i octoniseptem spryskac i zdjąc nadmiar gazikiem.
Zoabzcymy jak to w praktyce wyjdzie
Ja już od kilku położnych słyszałam że można moczyć kikut pępowinowy i w niczym to nie zaszkodzi. Wystarczy potem osuszyć gazikiem. My będziemy moczyć pępuszek bez strachu.
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:21   #3138
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez monika_krk Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o kąpanie to po wtorkowych zajęciach na SR ja mam zamiar bez namydlania, tylko w Olilatum. Któraś z was inwestuje w wiaderko?
Na początku, póki będę się bała, będę kłaść dziecko na przewijaku i traktować je delikatnie zwilżonym ręcznikiem z mydełkiem a potem czystą wodą. Potem wanienka, jak już przestanę panikować, że nie dam rady. Wiaderko może po pół roczku, ale nie jestem przekonana, bo jak tu domyć szczelinki bruzdki itp w pachwinach, kiedy są zaciśnięte bo dziecko siedzi? Chyba jednak strata kasy na to wiaderko, utrudnia dostęp do strategicznych miejsc

Cytat:
a co do Oilanium to położna dziś właśnie mówiła, że te emolienty czy jak to się nazywa powinny być stosowane tylko w przypadku kiedy skóra dziecka tego wymaga i powinien to lekarz zalecić... jeśli ze skóra dziecka nie ma problemów to lepiej stosować zwykłe olejki do kąpieli...w każdym razie tańsze..
Zgadzam się! Jestem przeciwniczką "przedobrzania". Mimo wszystko to jest chemia, i chcę ograniczyć do minimum. Dlatego pisałam, że na start planuję samo mydełko, potem z szamponikiem, krem do ciała i krem na pupę PRZECIW odparzeniom, a nie NA odparzenia. Dlatego Sudocrem jako lek-na zaistniały problem, a na codzień Nivea, Oillan, Linomag może.
Potem powoli włączę do kąpieli wygodniejsze żele 2w1, np żółty z Johnssons, czy Ziajkę. Nie planuję używać najdroższych aptecznych cudów, chyba, że sytuacja zmusi. Kasę z tego wolę włożyć na konto oszczędnościowe dla małej. Od ziarnka, do ziarnka...

Cytat:

niby jestem niedoświadczona, ale uważam tak samo! Tym bardziej, że nas w takich cudach nie myli i było ok. No i u siebie zauważam, że skóra mi się szybko przyzwyczaja do luksusu... I jak potem użyć czegoś gorszego?

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Ja też słyszałam, że zalecają czerwone, wytrawne wino na krwinki i wywołanie porodu a po porodzie, nawet na porodówce, zachęcają do picia piwa imbirowego bo zwiększa laktację. Jak dla mnie mit, może efekt placebo.

Cytat:

Hmmm na chrapanie dobrze jest ponoć rozsunąć nogi - jajka zatykają d..., zamyka się cug powietrza i nie chrapie
No ale może zatkają też cug w drugą stronę?

A tak przy okazji, dzień dobry Tym wyspanym i tym mniej wyspanym
Stary 2012-01-27, 09:23   #3139
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
witajcie z rana u nas noc przespana
to moze z oilatum tak samo jak z sudocremem, ze jednak nie powinno sie uzywac rutynowo, ale tylko jak cos sie dzieje...juz sama nie wiem (??).

dzisiaj popoludniu przyjezdza znajoma, bo Tz bedzie naprawial jej komputer. normalnie od tygodnia zobacze innego czlowieka niz Tz, listonosz i panowie od dostaw zakupowych wow...az sie pomaluje z tej okazji
i tak naprawde to zdalam sobie sprawe dzis ze niem mam gdzie trzymac malej rzeczy, kupilismy komode dla niej, ale mimo ze strasznie duzo rzeczy nie mam, to juz jest pelna...musze cos wymyslic.

i jeszcze sobie wczoraj zdalismy sprawe z Tz, ze jestesmy ze soba 5 lat (w listopadzie minelo) a moi rodzice jeszcze nie widzieli Tz mamy!!!czyli Hani dziadkowie jeszcze sie nie znaja!!!
ide konczyc te koperty, ale wczesniej zaloze pas na brzucholek

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

ja w kinie tak sie smialam na ''zamianie cial'' ze Tz powiedzial ze juz nigdy mnie do kina nie zabierze a te akcje z blizniakami w lozeczkach!!!rewelacja, albo ta ciezarna napalona...
a bracia, to o tym zolnierzu ktory walczyl w Afganistanie? jesli tak - to ogladalam w weekend, dobry film

no fakt akcja z kupą i synkiem walącym w szczebelki rewelka a napalona ciężarna no sama chyba bym się wystraszyła a bracia to tak o tym żołnierzu też uważam że dobry film

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:34   #3140
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Wiaderko może po pół roczku, ale nie jestem przekonana, bo jak tu domyć szczelinki bruzdki itp w pachwinach, kiedy są zaciśnięte bo dziecko siedzi? Chyba jednak strata kasy na to wiaderko, utrudnia dostęp do strategicznych miejsc
Wiaderko podobno sprawdza się bardziej w celach "terapeutycznych" jak maleństwo ma kolki lub inne kłopoty z brzuszkiem czy układem nerwowym. Wiaderko pomaga mu przyjąć właśnie pozycje embrionalną-w której czuje się najbezpieczniej.
My raczej poprzestaniemy przy wanience-chyba że maluszek będzie potrzebował tego typu stymulacji.
Stary 2012-01-27, 09:59   #3141
gosica502
Wtajemniczenie

Cytat:

Bim bam bim bam, hehehhe, mam nadzieję,że Jej przejdzie,żeby mi czasem do zakonu nie poszła
ahahah Załowałabyś dnia w którym zaczęłaś jej puszczac dzwony na YT

Cytat:
No właśnie dawniej np mojej mamie również polecano to czerwone wino na anemię, wszyscy lekarze tak zalecali. Ale pewnie nie było wtedy takich badań i świadomości jaka jest dzisiaj, np na temat FAS. Zresztą wiele osób twierdzi że było w ciąży i piły i im dzieciom nic nie jest. Ale jak dziecko ma np. problemy z nauką, zapamiętywaniem itp to nie widzą w tym winy swojego postępowania w czasie ciąży tylko po wywiadówkach wąty do dzieciaka mają że leniwe i się nie uczy :/

Cytat:

Moja też mi dałą czadu dziś w nocy, cały czas się wierciła i sumie teraz też nadal się wierci Wariatek mój mały słodki Najgorsze jest to że zaczęłam się obawiac że tak będzie wyglądał jej dzień i noc także po porodzie O ja biedna, kiedy będzie dane mi się wyspac

A film "Zamiana ciał" rewelacyjny! Jeden z lepszych jaki widziałam ostatnio

CO do wiaderka to kiedyś czytałam właśnie opinie mam które ich używają i większośc właśnie pisała że jeśli chodzi o nie jako o jedyną formę kąpieli to się nie nadają bo właśnie nie da się domyc dzieciątka porządnie no i niewygodnie trochę tak myc. Natomiast widac od razu że po włożeniu dziecka do tego wynalazku że się uspokaja w sekundę i że 'błogośc' na buzi ma wymalowaną Tak jak ivonka napisala, do celów terapeutycznych jest pewnie spoko. Ja na razie nie kupuję
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:06   #3142
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
zawsze mialam fiola na punkcie wagi, nawet jak wazylam 53-55kg. w ciazy mi przeszlo, bo wiem ze jak mam za duzo - to albo do siebie moge piec pretensje(za duzo slodyczy np.) a jak uwazalam z jedzeniem to tak ma byc i na to wplywu nie mam. waga to nie powod do dola moim zdaniem, najwazniejsze aby bylo zdrowie. u mnie 33 tc i 13kg na plusie i co dziwne bardzo grubo sie nie czuje a piersi swoje uwielbiam teraz
na szczescie jestem z tych aktywnych (przed ciaza bylam), wiec wiem ze po jakims czasie wezme sie za siebie i cwiczeniami i odpowiednim jedzeniem uda mi sie wiekszosc zrzucic.abym nie jadla slodyczy i sie sporo ruszala to wiekszego problemu nie powinno byc.
Brawo za podejscie
Dzien dobry!
Zabieram sie za nadrabianie, ale naprodukowalyscie
Mialam dzisiaj jechac na glukoze ale jednak siedze z adasiem w domu bo w sumie to juz mu lepiej, ale wole go jeszcze zostawic w domu!
No nic nie poradze, pojade w poniedzialek!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:11   #3143
ivonka7
Rozeznanie

Właśnie dostałam newsletter z tej strony i jest ciekawy artykuł Mycie niemowlęcia z dodatkiem mleka matki: http://dziecisawazne.pl/naturalna-pi...m-mleka-matki/

Pierwszy raz o czymś takim słyszę, ale przyznam że to chyba godne rozważenia. W końcu mleko mamy ma rewelacyjne właściwości. A co wy o tym sądzicie?
Stary 2012-01-27, 10:15   #3144
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

znowu poszłam spać po 3 w nocy, a przed 7 wstałam - leżałam do 9:30 i wstałam właśnie jem śniadanie i mam zamiar wytrzymać cały dzień bez spania żeby położyć się w miare normalnie i spać całą noc - ciekawe czy mi się to uda.
Oby mnie nie zmuliło bo jak zrobie drzemke to znowu cała noc bez snu

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:

Również polecam "Zamiane ciał" - oglądałam jakiś czas temu rewelacja

ja z wyprawki to mam w sumie można powiedzieć, że wszystko co bardzo mnie cieszy bo na ostatnią chwile to tak ciężko by mi było...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 10:15   #3145
Mała!
Zakorzenienie

Witam! My dziś zaczynamy 33 t.

Jakoś od rana ( w sumie od wczoraj ) znowu bardziej mi twardnieje brzusio...męczące to i niby już się pozytywnie nastawiłam, ale i tak mnie to martwi!

* Ja chyba też na początku będę "kąpać" dzidziusia na sucho... zobaczę czy się będę bała wanienki

Ale właśnie Mamusie napiszcie mi proszę jakie kosmetyki kupiłyście??? do kąpieli, do ciałka i buzi po kąpieli i co do pupy na co dzień?

Ja mam Płyn do mycia ciała i włosków 3 w 1 z Johnsona , mleczko intensywnie pielęgnujące do ciałka z J, Oliwkę, Sudocrem i Bepanten...
*ale nie wiem czy np. do buzi ma być coś specjalnego? i czy kupujecie puder do pupci?

PS: A wiecie co zapomniałam się wczoraj pochwalić... wysłałam męża na zakupy...kupił wszystko ładnie... i jeszcze zastałam w wazonie bukiet czerwonych tulipanów Piękne są

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:17   #3146
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Martk999 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Ja też będę mamusią z końcem marca 2012 Jestem jednocześnie szczęśliwa ale też niewiarygodnie wystraszona .... Chciałabym z kimś pogadać i podnieść samą siebie na duchu ....

Witaj
Z nami nawet nie bedziesz musiala sama bo my Cie podniesiemy (na duchu)

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 10:20   #3147
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

jak na złość zjadłam śniadanie i czuję jak mnie muli na spanie i co tu z sobą zrobić.

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 10:21   #3148
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez qulunia Pokaż wiadomość
Witam wszystkie marcowo - kwietniowe Mamuśki Trochę późno dołączam, ale podobno lepiej późno niż wcale.
Na początek trochę o Nas - tp mamy na 10 marca, a Dzidzia podobno jest dziewczynką. I podobno waży już coś koło 2500 Więc już mało miejsca w brzuszku i ciągle się przeciąga i wpycha nóżki pod moje żebra.
Forum - rewelacja. Trochę zajęło mi przeczytanie wątku, ale za to jestem mniej więcej na bieżąco z Waszymi historiami.
Uściski dla wszystkich Maluszków
Witaj wsrod nas
Nam tez podoba sie nasze forum

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 10:23   #3149
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Jakoś od rana ( w sumie od wczoraj ) znowu bardziej mi twardnieje brzusio...męczące to i niby już się pozytywnie nastawiłam, ale i tak mnie to martwi!

* Ja chyba też na początku będę "kąpać" dzidziusia na sucho... zobaczę czy się będę bała wanienki

Ale właśnie Mamusie napiszcie mi proszę jakie kosmetyki kupiłyście??? do kąpieli, do ciałka i buzi po kąpieli i co do pupy na co dzień?

Ja mam Płyn do mycia ciała i włosków 3 w 1 z Johnsona , mleczko intensywnie pielęgnujące do ciałka z J, Oliwkę, Sudocrem i Bepanten...
*ale nie wiem czy np. do buzi ma być coś specjalnego? i czy kupujecie puder do pupci?

PS: A wiecie co zapomniałam się wczoraj pochwalić... wysłałam męża na zakupy...kupił wszystko ładnie... i jeszcze zastałam w wazonie bukiet czerwonych tulipanów Piękne są
Brawa dla męża

Uważaj z kosmetykami Johnsona. Podobno często uczulają , niestety. Ja jestem na razie w fazie szukania ale na J&J raczej się nie zdecyduję.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:24   #3150
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Właśnie dostałam newsletter z tej strony i jest ciekawy artykuł Mycie niemowlęcia z dodatkiem mleka matki: http://dziecisawazne.pl/naturalna-pi...m-mleka-matki/

Pierwszy raz o czymś takim słyszę, ale przyznam że to chyba godne rozważenia. W końcu mleko mamy ma rewelacyjne właściwości. A co wy o tym sądzicie?
Hmmm. Moja mała jako cycowa Kleopatra? A czemu nie, spróbujemy! O ile "surowca" wystarczy

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość

Mydełko, szampon i krem do ciała Bambino.
Do pupy mam próbkę Nivea i Linomag.
Po miesiacu kupię to 3w1 co Ty masz, albo Ziajkowe, do kompletu mleczko z tej samej firmy. Do pupy to, co się sprawdzi lepiej.
Nie planuję używania oliwki - jak dla mnie zwykły oblepiacz, nie nawilżacz.
Do buzi "specjalne" to krem z filtrem, ale tylko na spacerki.
Puder - może, ale chcę zacząć od mąki ziemniaczanej - a i tak sypkie na pupę tylko do tetry, nie do pampersa.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości