|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Ale skonsultuj, może masz magnez w swoich witaminkach albo innych lekach. |
|
|
|
|
#3182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
co do infekcji jak mnie mąż pyta czemu tak mam, czemu znowu itp. to już nie wiem co odpowiadać bo skąd ja mogę wiedzieć czemu
![]() jak brałam tabletki anty to nie wiedziałam nawet co to jest infekcja bo w sumie wogóle nie przychodziła do mnie, a teraz masakra po przestaniu z tabletkami miałam ją dość często a w ciąży troszkę mniej, ale jednak się pojawia... |
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
O ludzie!
Co to za lekarze ![]()
|
#3185 |
|
Rozeznanie
|
No i widzę, że jako jedyna chyba zamiast Sudocremu kupiłam polecany przez moją siostrę Sofeo (tańszy a podobno łagodniejszy).
|
|
|
|
#3186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do moich witamin ja biorę obecnie falvit mama kończę drugą paczke bo wcześniej brałam inne ![]() ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- no zobaczymy ---------- Dopisano o 11:17 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- no właśnie dla mnie to dziwne
|
|
|
|
|
#3187 |
|
Rozeznanie
|
Hej przyszłe mamusie
![]() Tydzień minął świetnie, mieszkam u TŻta przyjechałam dzisiaj mamę odwiedzić, popłakała się że nie chce być po porodzie u niej bo sobie nie poradzę że ona by mi pomogła kąpać itd.. mówię że nie tylko ja będę matką i poradzę sobie poza tym mam wsparcie TŻta i nie zrezygnuje także z jej pomocy ale chce sama się zająć moim dzieckiem. Doszło, ale swoje zdążyła powiedzieć o ślubie itd.. Miałam być u niej do popołudnia ale chyba godziny nie dam rady :/ bo chodzi i nagaduje.. W ogóle przykra sprawa bo moja znajoma miała wypadek, wjechała pod tira na prostym odcinku drogi.. Kolega pracujący w straży powiedział że będąc na miejscu zdarzenia musiał pierw zwymiotować później wziąć się do pracy do ciało istna galaretka :/.. auto zmasakrowane http://kalisz.naszemiasto.pl/artykul...adku,id,t.html Co do maluszka wierci się niesamowicie cały czas dosłownie, ale czuje że już mam mało miejsca.. brzuszek już mi się obniżył, lepiej mi się oddycha, kolejna wizyta 17 lutego.. Ostatnio Tżta kopał po plecach jak się do niego obróciłam ) Wczoraj tż dotykał brzuszka i czuł kopniaki i się śmiał "Co tam jest ?!"=D tak to wszystko się układa i cieszę się że u was też wszystko w porządku co do ręki jest lepiej ale same palce drętwieją :/
|
|
|
|
#3188 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba ściągnę od koni Ziajkę ![]() do pupki przeciew odparzeniom dużo osób radzi Linomag albo Bepanthen, dopiero w razie odparzeń - Sudocrem, więc też się posłucham ![]() koniakonia jako że masz Córcię - na sr ostatnio kobitka mówiła, żeby smarować tylko pupkę tymi środkami przeciw odparzeniom, a już pachwin nie. Ty też przy pipci małej juz nic nie majstrowałaś kremami? ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
![]() Aga, my też będziemy się starać o żłobek zobaczymy jak to będzie
|
||
|
|
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam ciuszki Szaaał. I nic więcej :/Cytat:
i kwiatków od męża ![]() Jeśli chodzi o kosmetyki, na pewno nie kupię J&J. Do mycia ciała i głowki kupuję Mustelę (na all jest za około 34 zł za 500 ml), a resztę pewnie Nivea Baby. Cytat:
Bambino też nie kupię. Jesli chodzi o szampon to równie dobrze możesz kupić zwykły"Familijny z rumiankiem", skład niemal identyczny ![]() Mam ropny kaszel, katar, że aż głowa boli (ale jest przezroczysty więc nie jest infekcyjny). No i na 13.45 wizytę u gina
|
|
#3190 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Wiec ja sie tym nie martwie i jakby co to tez zamocze Co do mrozu to ja go wykorzystuje i rozmrazam zamrazarke a wszystko z iej wywalilam na ogrodek
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wiyzte
|
|
|
|
|
#3192 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dobre mocowanie gondoli i siedziska. Biała wyściółka, ale nie widać z jakiego materiału i jak mocowana. Nie widzę kratek wentylacyjnych w budkach. Nie kupowałabym w ciemno, bez obejrzenia. W podobnej cenie, ale wyoglądane polecam Baby Merc - naprawdę dobre wrażenie, w którymś modelu nawet się chyba przekłada rączka! Raf-Pol też widziałam, pozytywne wrażenie. Tak czy owak, polecam kupowanie wózka z roczną gwarancją ze sklepu nie z allegro - kupując w sklepie do 12 miesiecznej gwarancji producenta otrzymujesz 12-miesieczna rekojmie sklepu, w sumie 2 lata! Cytat:
![]() Błeeee, nie pomagasz...
|
||
|
|
|
#3193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żeby po takim poście zaraz 3 nie było w drodze A mnie troszkę przeziębiene wzieło a tak dzielnie sie trzymalam dziewczyny co myślicie o pieluchomajtkach po porodzie???wczoraj polożna na sr mówiła ze są niezastąpione ale ja jakoś sie w tych majtkach nie widze
|
|
#3194 |
|
Zakorzenienie
|
claudia fajnie że u Ciebie wszystko zaczęło sie układać, a mama zawsze chyba juz będzie sie martwić
![]() straszne te zdjęcia ( współczuję.. (( aż mnie zmroziło (
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-27 o 11:39 |
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3196 |
|
Zakorzenienie
|
przepraszam
![]() na swoje usprawiedliwienie powiem że zacytowałam położną
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Czesc mamuski
![]() ja sie dzis wyspałam, przebudziłam sie o 7 jak zwykle i do 10 pospalam, sniadanko zjedzone, Tz z rana zrobił soczek z marchewki,jablka i cytrynki i wybieram sie dzis do rodziców, moze brat mnie zawiezie do galerii to sobie pospaceruje po sklepach troszke, ii w planach mam pizze a mama zrobila pierogi ![]() dziewczyny odbija mi! mialam dzis sen ze swoim ginem, bylam u niego na wizycie, on bez koszulki z gołym torsem badał mnie, ja z rozkraczonymi nogami a tu do gabinetu wchodzi mój tata , pozniej ten moj gin chcial mnie odwiedzac w domu, ale moj brat i tata go wyganiali-to tak w skrocie ![]() ![]() Gosia wlasnie boje sie ze te rzepki pozniej nie beda tak trzymac i ze moga stracic ksztalt, dzis jest -15 wyniose na dwór i mysle ze bedzie ok. Co do ttego spania jeszcze to ja raczej problemów nie mialam, ale jesli juz mi sie zdarzyło ( najczesciej ze zdenerwowania, przepracowania) to uprawialam jakis sport ,tak zeby sie porzadnie zmeczyc ( tearz w ciazy to niestety niemozliwe) ,albo wypijalam sobie małego drinka i jakos szlo, a jeszcze porzadny masaż TZ mnie usypia. Ja pokrowca nie kupuje, bede klasc pieluszke Witam nowe mamusie ja stres rozładowywuje płaczem Pączki uwielbiam, najbardziej lubie takie pączki nazywaja sie Malibu z budyniem kokosowym , lukrem i wiórkami )Mała sliczne zdjecie, ale chcemy cała sesje zobaczyc ![]() KAro_z ciesze sie ze wizyta udana, a co do tego namydlania na reczniczku a pozniej splukiwania,to ja sama nie wiem, zobaczymy jak nam bedzie najwygodniej Ja tez zamierzam uzywac ziajki do kapieli, chyba zeby sie cos dzialo to kupie cos w aptece. Aguska tu polecala jeszcze mydelko Nivea, tez chyba zakupie.Do pupki mam kupiony kremik tez z ziajki i mam jeszcze proble z hipp i johnsons, gdyby sie cos dzialo to wtedy sudocrem, i jeszcze do szpitala kupie linomag albo bepanthen, tak polecala polozna, Planuje tez kupno oliwki bambino ![]() Jolka co do tej cesarki, to jak juz bedziemy zdychac, mdlec, a porod i tak nie bedzie postepywał to moze wtedy sie zlituja i zaleca cesarke po 20 godzinach boli i skurczy![]() ![]() ![]() Co do ulozenia dzidzi, to mój synek ma po prawej stronie brzucha tułów a po lewej mnie boksuje raczkami, a wpycha mi tez cos pod prawe zeberko ![]() Wczoraj mialam lekkie bole jak na miesiaczke, bez twardnien, mam nadzieje ze to normalne...
|
#3198 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ona do Ciebie się nie wybiera? Moja próbowała "zamieszkam z wami na jakiś czas (ehe, pułapka numer 1) będę gotowała, prasowała, bawiła dziecko, a Ty sobie odpoczniesz. W praktyce? "Oddaj mi swoje życie." Nie ma mowy jak dla mnie, każda z nas ma prawo do cudów i przekleństw macierzyństwa. Nie pozwolę, by mnie to ominęło! Cytat:
Zapomniałam o tym Babydream - sama myję się w kopfbisfuss, jest świetny. Mleczko miałam - jakieś takie, nie wiem... jakby dwufazowe - część się wchłaniała, część oblepiała i zostawała na skórze - nie jestem przkeonana, ale cena zachęca do próby. Na bank wezmę chusteczki babydream. ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- wybaczone ale tak czy owak, jak się ktoś kikuta brzydzi, to wizja gliżdżącego kikuta to już apogeum Cytat:
Zazdroszczę!A co do snu... Padłam! Ciekawe jak następnym razem się przed nim rozkraczysz, czy Ci się nie przypomni![]() Mój śp dziadek mawiał, że przed snem trzeba iść na spacer wypuścić bąki, po potem w nocy fruną do głowy i stąd się biorą pos*ane sny może coś w tym jest?
|
|||
|
|
|
#3199 |
|
Zadomowienie
|
Co do kosmetyków babydream to ja zamierzam stosowac w pozniejszym czasie, sama uzywam i uzywalam i sa super i ceny tez rewelacyjne
![]() Co do kosmetyków nivea, to krem nivea soft jest jedynym kremem ,który mnie nie uczula, a mam bardzo wrazliwa skore na twarzy i jak zmienie krem to zaraz mnie piecze i sie czerwieni, a zwykły krem nivea jest niezastapiony do stóp i na zajady ![]() Cotton ,ale twój dziadek to jajcarz ![]() ale masz racje, jak sie człowiek najje na noc i nie spali tego to czasem sie tak wlasnie w nocy meczy i moze stad te sny![]() zmykam sie ubierac milełgo dnia dziewczyny
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-27 o 11:49 |
|
|
|
#3200 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiec 7 kg to malo w 30 tygodniu! A wieczorkiem moze byc 2 kg wiecej z jedzenia, zatrzymanej wody itd, plus do tego ubranie tez wazy wiec pewnie stad 10 kg Jolka, ja wiem ze to latwo powiedziec, ale naprawde nie warto sie tym przejmowac! Ja przytylam jak slon z adasiem, co dzien pod koniec ciazy ryczalam z tego powodu i dalej zajadalam smutki, teraz wiem ze nie ma sensu bo to wszystko schodzi pozniej! Zreszta sama widzialas rozpiske co ile wazy w organizmie kobiety w ciazy, wszytsko ponad 10 kg to tluszczyk, a TY nawet 10 kg nie masz! A do ginalu tylko 10 tygodni, to ile mozesz przytyc?
|
|
#3201 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to masz sny hehe...:Pa co do cesarki owszem, ale wcześniej chyba lekarz też może zalecić np jak dziecko nie jest dobrze ułożone czy coś? |
|
|
|
|
#3203 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mojej skóry i tak najlepiej sprawdza się sama woda, ale sama woda to może być aby się "lekko odświeżyć" a nie pozbyć bakterii. No i raczej żadnej oliwki nie będę kupowała. Nie lubię tych okropnie tłustych oliwek i ich zapachu.
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nam na sr ostatnio położna pokazywała zdjęcia kikutów i co bardziej przykre -zdjęcia piersi z poranionymi sutkami od "nieprawidłowego przystawiania dzidziusiów". Cytuję bo sama nie wiem od czego mogą tak wyglądać, i czy rzeczywiście może wynikać to tylko z błędów przy karmieniu. Ale wyglądały tak, że współczuję bólu, bo na pewno musiało to boleć te mamusie. Mam nadzieję, że my tego unikniemy. |
|
|
|
|
#3205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czuję, że teraz czeka mnie to samo będę walczyć z kilka ładnych miesięcy chyba, że stanie się jaki cud.Może trochę przesadzam, może nie...ale boję się i tyle... |
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam 7 kg na plusie, a jestem w trakcie 28 tyg.. No i mała jestem ![]() Nie ma się co przejmować zanadto, wiadomo, że dla nas to troszkę szok, jak ciało się zmienia, ale to normalne po ciązy zrzucimy szybciochem
|
|
|
|
|
#3207 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w 30 tygodniu też miałam 7 kg na plusie. Teraz mam 9 kg na plusie a tydzień mam chyba 33/34 Lekarz uważa, że tyję bardzo ładnie. Choć pewnie dziś waga pokaże trochę więcej. Jednak dwa dni temu miałam równe 64 kg i tym samym +9
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Mój brat jest straszny
![]() ![]() ![]() drze jape jak nie poważny tzn nie krzyczy tylko rozmawia, ale tak głośno że w całym domu go słychać i tak jest zawsze |
|
|
|
#3209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzięki my wniosek złożymy za raz po porodzie do żłobka, który od 4 miesiąca juz maluchy przyjmuje, ale dziecko poszłoby tam dopiero od września lub października z miejscami jest do państwowych złobków jest kiepsko, do tego zmienili przepisy dot. naboru, które są paranoiczne, ale próbowac będziemy... wczoraj udało mi się dowiedzieć jak wyglada ilosciowo sprawa juz złozonych wniosków i sie okazało, że naszej okolicy (mieszkamy prawie w centrum) jeszcze nie ma tragedii (może spełnimy warunki, które nas zakfalifikują, ale było by prościej gdybyśmy np. sie rozwiedli najgorzej jest w tzw. sypialnianych dzielnicach lena_mi a wytypowaliście już jakieś 3 żłobki, które by Was interesowały Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-27 o 12:01 |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zycze aby juz tak pozostalo! Mama sie nie przejmuj, kiedys w koncu trzeba przeciaz pepowinke ![]() Karolca trzymam kciuki! Tynka, jakie sny,ale wiesz ze w kazdym snie ziarenko prawdy? ![]() Hm, nastepna wizyta moze byc ciekawa, koniecznie musisz zrelacjonowac jakie mialas odczucia
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Szaaał. I nic więcej :/

a tak dzielnie sie trzymalam