Mamusie wrześniowo-październikowe 2012 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 08:40   #631
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2012

haaaaaaj dziełchy

boszzzzz.... co tu za jakieś ciąże pozamaciczne się przyplątały ;> dziewczyny nie ma hipochondryczki gorszej ode mnie i ja jako doświadczona pani wkręcająca sobie powiem wam tylko ze: lekarz mi powiedział że ciąża pozamaciczna nie jest wykrywalna w moczu znaczy taki zwykły test jej nie wykryje raczej tylko badanie krwi bo ja też to przerabiałam a okazało sie ze miałam jakąś hiper owulacje a objawia się tak ze jest okropny ciągnący ból w okolicy jajnika zazwyczaj ale taki ze ledwo da się chodzić więc nie histeryzować mi tu tylko brać się do kupy i cieszyć ciążą

co do palenia to ja też paliłam i TŻ pali nadal ale ja rzuciłam jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki zakropiłam sobie test i wzięłam fajkę i myślę tak : zapalę jeszcze zanim sie coś pojawi bo jak będą II to juz nie będę mogła no i zanim odpaliłam papierosa juz były II więc rzuciłam papierosem z nerwami hahaha i mówie no nie no to sobie popaliłam no tydzien dopiero mija jutro ale bardzo chciało mi się palić dwa dni temu ale nie zapaliłam chce miec pewność ze dałam z soebie wszystko żeby fasolka była zdrowa i silna

TŻ pali na podwórku a ja i tak czuje w domu ze on pali papierosa taki mam węch wyczulony
halooo śpiochy wstawaaać ja nie spię od 4 rano poszłam spać o 22-giej i przespałam nareszcie całą noc znaczy do 4 no ale to i tak duzo jak na mnie bo przed zaciążeniem od siksy małej spałam po 3-4 godziny na dobę

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-01-27 o 09:45
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:00   #632
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
haaaaaaj dziełchy

boszzzzz.... co tu za jakieś ciąże pozamaciczne się przyplątały ;> dziewczyny nie ma hipochondryczki gorszej ode mnie i ja jako doświadczona pani wkręcająca sobie powiem wam tylko ze: lekarz mi powiedział że ciąża pozamaciczna nie jest wykrywalna w moczu znaczy taki zwykły test jej nie wykryje raczej tylko badanie krwi bo ja też to przerabiałam a okazało sie ze miałam jakąś hiper owulacje a objawia się tak ze jest okropny ciągnący ból w okolicy jajnika zazwyczaj ale taki ze ledwo da się chodzić więc nie histeryzować mi tu tylko brać się do kupy i cieszyć ciążą

co do palenia to ja też paliłam i TŻ pali nadal ale ja rzuciłam jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki zakropiłam sobie test i wzięłam fajkę i myślę tak : zapalę jeszcze zanim sie coś pojawi bo jak będą II to juz nie będę mogła no i zanim odpaliłam papierosa juz były II więc rzuciłam papierosem z nerwami hahaha i mówie no nie no to sobie popaliłam no tydzien dopiero mija jutro ale bardzo chciało mi się palić dwa dni temu ale nie zapaliłam chce miec pewność ze dałam z soebie wszystko żeby fasolka była zdrowa i silna

TŻ pali na podwórku a ja i tak czuje w domu ze on pali papierosa taki mam węch wyczulony
halooo śpiochy wstawaaać ja nie spię od 4 rano poszłam spać o 22-giej i przespałam nareszcie całą noc znaczy do 4 no ale to i tak duzo jak na mnie bo przed zaciążeniem od siksy małej spałam po 3-4 godziny na dobę
3-4n godzinuy ?? looo atko tosz Ty nie bedziesz miala probleu potem wstawac do malucha w nocy :P

Ja tez sie nie stresuje na lajcie podchodze do ciazy i widze ze to mi sluzy bo zsie nie denerwuje jestem spokojna, a teraz sie bycze sprzedalam Zuzie babci i ide yc wlosy ogarnac sie jade na zakupy i do kumpelki na kawe ahhhh zyc nie umierac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:13   #633
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja też jestem wyluzowana i bardziej spokojna niz normalnie ale nie mogę się byczyć dziś pracować trzeba chociaż taaak się nie chce ale żyję myslą że piątek się skończy i będzie sobota wolna i niedziela i odpocznę sobie nananana
Stary 2012-01-27, 10:24   #634
tamlin111
Zakorzenienie

A ja do 14-tej w pracy a później na uczelnię. Jutro od rana też A mi się tak nie chce.
Kurde korci mnie żeby mamie powiedzieć, ale niewiem czy dam radę...
Stary 2012-01-27, 10:31   #635
Martarynka
Rozeznanie

Witam dziewczyneczki kochane Ale mam dziś dobry humor, wyspana jestem i do tego dziś jedziemy z mezulkiem nad morze do kuznki po łóżeczko dla malucha. Wiem, wiem że to wczesnie, ale ona chce sie juz go pozbyć, bo ma male mieszkanie i nie ma gdzie go przechować a my wstawimy na strych i bedzie czekać. Jak wroce to się pochwale co dostaliśmy. Co do ciązy pozamacicznej to nie chce absolutnie nikogo straszyć, ale nie zgodze się z tym, że nie wychodzi ona na teście ciazowym z moczu. Znajmoma z wątku staraczkowego ujrzała upragnione II kreseczki i niestety za jakiś czas okazalo się, że jest to ciaża pozamaciczna. Jenym z objawów jest krwawienie. Dziewczyny a ja powiem Wam, że jakoś się uspokoiłam, bo ciągle się martwilam i zamiast cieszyć to coś wymyslałam. W ogóle jak sie starałam to bałam sie czy napewno sie uda, czy oboje jestesmy zdrowi z mezem i myslałam ze jak juz zajde to już wszystko bedzie dobrze, nie bede się niczym martwic tylko cieszyć, a tu same zmartwienia i postanowilam nic sobie nie wkręcać. Chociaż już nie mogę doczekać się 8 lutego, bo wtedy zobacze moje malenstwo. Miłego weekendu dziewczyny
Stary 2012-01-27, 10:40   #636
lukrecja_25
Wtajemniczenie

a ja się ciągle sie wkurzam bo same "dobre rady " w koło słyszę... koleżanki dwie co juz mają duze dzieci krzyczą ze nie ide jeszcze do gina i ze mam dopiero iść 10.02 czyli za dwa tygodnie czyli to będzie mój 7 tc. No ja mam taki termin i co mam zrobić? nic sie nie dzieje złego ( tak myslę) dobrze się czuję, nie mam plamień nic z tych rzeczy a one sie drą ze ja juz powinnam iść i w ogóle ze sie odrazu idzie do lekarza a nie czeka... zła jestem bo juz nie wiem co robić Konczi ma doświadczenie i mówi zebym sie nie martwiła zebym poszła normalnie 10-tego ... przeciez nie bede szukac lekarza albo nie bede szła do byle kogo zeby tylko potwierdził ze jestem w ciązy tak? no kurcze.... nerwy mam !
Stary 2012-01-27, 10:41   #637
katarzinka
Wtajemniczenie

Martarynka - wypoczywaj nad tym morzem

a ja wracam do pracy, dobrze, że dziś piątek, choć wiele wskazuje, że będę musiała wsiąść pracę do domu

lukrecja - ja w pierwszej ciąży szłam dopiero w 8 tc, bo taki miałam termin

niestety musicie się przyzwyczaić, że ciąża i macierzyństwo to czas kiedy zawsze inni wiedzą lepiej i wciskają swoje "cenne" rady
Zanim czas pokona nas"

Edytowane przez katarzinka
Czas edycji: 2012-01-27 o 10:42
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:50   #638
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:

no i dlatego postanowiłam nie słuchać nikogo tylko instynktu swojego jedna kolezanka juz się obraziła jak jej powiedziałam ze dranatyzuje i mnie straszy i stresuje swoimi gadkami... nie odzywa sie teraz wcale ale ja póki czuje się dobrze nie będę przyspieszać wizyty jak by tak wszystkich słuchac to mowy nie ma zeby ciążę przejść w spokoju
Stary 2012-01-27, 10:53   #639
LadyBeatta
Zadomowienie

hejka nie bede cytowac, bo znow cos zepsuje ja chodze do mojego sprawdzonego gina, do ktorego chodze od 5 lat, na szczescie ma USG u siebie tylko szkoda ze wizyta 100 zl...
a walentynki mi zupelnie z glowy wylecialy, pewnie kupimy sobie z TZ po jakims symbolicznym drobiazgu
Baobabek widze, ze my z jednej branzy tu mgr pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej, w czerwcu skonczylam studia;P ale im blizej byl koniec studiow, tym mniej chcialam pracowac w zawodzie, ale wiedza teraz sie jak najbardziej przyda
Stary 2012-01-27, 11:42   #640
jagoda9283
Raczkowanie

GG do jagoda9283

Witajcie !
Ja jutro mam 1 wizytę o 11 a będzie to już koniec 7tc także lukrecja nie jesteś sama, że tak "późno" idziesz do lekarza.
3majcie jutro kciuki
12.05.2012. (kościelny)
mama od 23.09.2012.
jagoda9283 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 11:53   #641
m_moni
Zadomowienie

A my pojechaliśmy wczoraj do rodziców, bo musieliśmy załatwić kilka spraw papierkowych(sprzedaż mieszkania) no i się wygadałam. Siedzimy, gadamy i nagle tata się mnie pyta:"a może napijesz się piwka?", a mnie zatkało, bo mieliśmy powiedzieć po wizycie u gina (30.01). No i mówię:" yyyyyyy...nie", a tatuś:"nie?" no i już wiedziałam, że wie o co chodzi, bo przecież wiedzieli, że się staramy...Na to wszedł mój mąż, a mama była w kuchni, więc ją zawołałam no i powiedzieliśmy, że wyszły nam dwa testy pozytywne. Bardzo się ucieszyli. Nawet nie chcę myśleć co by było, gdybym musiała to odwoływać nie daj Boże.
Miłej reszty dnia!!!
m_moni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:07   #642
katarzinka
Wtajemniczenie

moni - dobrze, że tak fajnie poszło z rodzicami
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-01-27, 12:15   #643
Martarynka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a ja się ciągle sie wkurzam bo same "dobre rady " w koło słyszę... koleżanki dwie co juz mają duze dzieci krzyczą ze nie ide jeszcze do gina i ze mam dopiero iść 10.02 czyli za dwa tygodnie czyli to będzie mój 7 tc. No ja mam taki termin i co mam zrobić? nic sie nie dzieje złego ( tak myslę) dobrze się czuję, nie mam plamień nic z tych rzeczy a one sie drą ze ja juz powinnam iść i w ogóle ze sie odrazu idzie do lekarza a nie czeka... zła jestem bo juz nie wiem co robić Konczi ma doświadczenie i mówi zebym sie nie martwiła zebym poszła normalnie 10-tego ... przeciez nie bede szukac lekarza albo nie bede szła do byle kogo zeby tylko potwierdził ze jestem w ciązy tak? no kurcze.... nerwy mam !
O ja, ale mnie wkurzają Ci co mają takie dobre rady. Kurde ostatnio to taka jestem nerwowa, że wszystko mnie wkurza 7tc wedlug mnie to idealny czas na pierwsza wizyte u lekarza. Ja byłam kilka dni przed 6tc i żałuje do tej pory, tez miałam iść jakoś w 7 i 4 dni, ale miałam te plamienia i poszłam. I żałuje do tej pory, tydzień z życia mam wyjety, cały przepłakany i tyle nerwów przezyłam jak nigdy w zyciu. Lekarz robił USG, a że bylo wczesnie to nie było jeszcze serduszka, nastraszył mnie i w ogóle masakra nikomu nie zycze. Poszłam za tydzień i wszystko extra, piękne serduszko i wszystko w porzadku i na co mi to było?! W Anglii np. do lekarza idzie się dopiero w 12 tc. A Ty jak pójdziesz w 7 to bedzie idealnie, zobaczysz juz bijace serduszko, a tak lekarz by Ci powiedział że widzi pecherzyk, nic poza tym i masz przyjść jak juz bedzie serduszko, gwarantuje Ci, że wtedy byś się martwiła i w ogóle. Kurde ale nerwus ze mnie, ale wiem, że Wy to rozumiecie
Stary 2012-01-27, 12:17   #644
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Witam dziewczynki, mnie zaczął się 8 tc. Dotychczas męczyły mnie tylko mdłości dziś doszły wymioty, bardzo skąpe, ale męczące. Zastanawiam się tylko czy były one samoistne czy sobie wkręciłam - bo jestem mistrzem od wkręcania
Do lekarza idę 1 lutego. Będzie to moja 3 wizyta - trochę przesada.
Pierwsza była, żeby potwierdzić ciąże, druga żeby dostać zwolnienie. Ale wiem przynajmniej, że serduszko bije... Bo oczywiście nawkręcałam sobie...

O ciąży chciałam poinformować tylko najbliższych, ale się nie da. Okrutnie widać mi brzuch, nawet ksiądz był u Nas po kolędzie i gratulował ciązy. Każdy pyta czy w ciązy jestem - głupio mi zaprzeczać. Ubrania zrobiły się już niewygodne. Trochę będę musiała przystopować z tym jedzonkiem , bo za bardzo smakują mi słodycze.
anusiaaniaanusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:25   #645
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
O ja, ale mnie wkurzają Ci co mają takie dobre rady. Kurde ostatnio to taka jestem nerwowa, że wszystko mnie wkurza 7tc wedlug mnie to idealny czas na pierwsza wizyte u lekarza. Ja byłam kilka dni przed 6tc i żałuje do tej pory, tez miałam iść jakoś w 7 i 4 dni, ale miałam te plamienia i poszłam. I żałuje do tej pory, tydzień z życia mam wyjety, cały przepłakany i tyle nerwów przezyłam jak nigdy w zyciu. Lekarz robił USG, a że bylo wczesnie to nie było jeszcze serduszka, nastraszył mnie i w ogóle masakra nikomu nie zycze. Poszłam za tydzień i wszystko extra, piękne serduszko i wszystko w porzadku i na co mi to było?! W Anglii np. do lekarza idzie się dopiero w 12 tc. A Ty jak pójdziesz w 7 to bedzie idealnie, zobaczysz juz bijace serduszko, a tak lekarz by Ci powiedział że widzi pecherzyk, nic poza tym i masz przyjść jak juz bedzie serduszko, gwarantuje Ci, że wtedy byś się martwiła i w ogóle. Kurde ale nerwus ze mnie, ale wiem, że Wy to rozumiecie
]

Nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłaś i poprawiłaś mi humor! Ja tez wkurzam sie z byle powodu i to tak ze az we mnie buzuje!normalnie mam dobry humor zadowolona usmiechnięta jestem ale jak mnie coś wkurzy to na maksa dobrze ze nie jestem sama z tym i dziękuję ci ze z tym lekarzem tak napisałaś bo juz spanikowałam i juz nie wiedziałam co robic juz miałam dzwonic i żebrać o wcześniejszy termin.. tak mnie kolezanki nastraszyły
Stary 2012-01-27, 12:54   #646
zielona1911
Zakorzenienie

w srode bede miec nowego laptopa wiec bede sie udzielac
ja sie bardzo dobrze czuje,zadnych mdlosci,jedynie to sennosc i brak ochoty na bara bara
Dzis ide z tym wynikiem bety do lekarza zobaczymy czy zrobi mi usg i da karte ciazy.
Jak tam Wasze wyniki badan? tylko ja mam tak przerąbane? cytologia 3 grupa i wirus hpv
moze ktos tez to ma?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:59   #647
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
Martarynka - wypoczywaj nad tym morzem

a ja wracam do pracy, dobrze, że dziś piątek, choć wiele wskazuje, że będę musiała wsiąść pracę do domu

niestety musicie się przyzwyczaić, że ciąża i macierzyństwo to czas kiedy zawsze inni wiedzą lepiej i wciskają swoje "cenne" rady
No to jest nbajgorsze ja na szczescie mam przyjaciolke ktora nie mowi co i jak i wogole zachowuje sie normalnie bedzie ciocia chrzestna wiec mnie wyzywa tylko jak nosze Zuzie
Cytat:
Napisane przez jagoda9283 Pokaż wiadomość
Witajcie !
Ja jutro mam 1 wizytę o 11 a będzie to już koniec 7tc także lukrecja nie jesteś sama, że tak "późno" idziesz do lekarza.
3majcie jutro kciuki
kciuki

ja bylam ttylko potwierdzic.. a poitem na spokojnie w zaczetym 7tc a ja z tego co wyliczylam zaczelam w srode 3 miesiac
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:07   #648
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez jagoda9283 Pokaż wiadomość
Witajcie !
3majcie jutro kciuki
No Jagoda pewnie że trzymamy
Stary 2012-01-27, 13:08   #649
Nisia4
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny!
My staraliśmy się około roku czasu. 17 stycznia zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki, tego samego dnia zrobiłam test z krwi, wynik był 80. 19 stycznia byłam u lekarza, a właściwie u dwóch lekarzy, w przychodni i prywatnie. Nic nie byli w stanie potwierdzić. Powtórzyłam test z krwi 24 stycznia i hcg było już 839 i wczoraj byłam u lekarza w przychodni i powiedział, że to 4-5 tydzień, widziałam na usg Groszek, ma 4,8 mm Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:11   #650
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A ja do 14-tej w pracy a później na uczelnię. Jutro od rana też A mi się tak nie chce.
Kurde korci mnie żeby mamie powiedzieć, ale niewiem czy dam radę...
Lepiej powiedzieć. Nawet jeżeli coś będzie nie tak, to kto będzie Cie lepiej wspierał niż matka?

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:10 ----------

Cytat:
Napisane przez Nisia4 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny!
My staraliśmy się około roku czasu. 17 stycznia zrobiłam test i wyszły dwie kreseczki, tego samego dnia zrobiłam test z krwi, wynik był 80. 19 stycznia byłam u lekarza, a właściwie u dwóch lekarzy, w przychodni i prywatnie. Nic nie byli w stanie potwierdzić. Powtórzyłam test z krwi 24 stycznia i hcg było już 839 i wczoraj byłam u lekarza w przychodni i powiedział, że to 4-5 tydzień, widziałam na usg Groszek, ma 4,8 mm Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Gratulacje!
Stary 2012-01-27, 13:14   #651
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Witajcie !
3majcie jutro kciuki
no pewnie że trzymamy kciuki i czekamy na opowieści z pierwszej wizyty

Cytat:
Cześć Dziewczyny!

No haaaj!
będzie dobrze wszystko na pewno serduszko juz bije ?? ja bym strasznie chciał zeby juz biło jak pójdę pewnie się popłaczę ze szczęścia
Stary 2012-01-27, 13:16   #652
Nisia4
Zadomowienie

Jeszcze nie bije, ale to chyba za wcześnie. W ogóle lekarze oceniają, że powinnam być dalej bo ostatnią miesiączkę miałam 17 grudnia, ale wiem, że ja owulowałam raczej około 18 dc, więc z moim wyliczeń wynika, że to bardziej 4 tydzień licząc oczywiście od prawdopodobnej daty zapłodnienia.
Nisia4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:20   #653
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez LadyBeatta Pokaż wiadomość
Baobabek widze, ze my z jednej branzy tu mgr pedagogiki przedszkolnej i wczesnoszkolnej, w czerwcu skonczylam studia;P ale im blizej byl koniec studiow, tym mniej chcialam pracowac w zawodzie, ale wiedza teraz sie jak najbardziej przyda
i pracujesz jednak w szkole??? mnie dobija ta cała papierologia i klasy gdzie dzieci robią wszystko co chcą, a nam nic nie wolno nie jest to praca moich marzeń...

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
w srode bede miec nowego laptopa wiec bede sie udzielac
ja sie bardzo dobrze czuje,zadnych mdlosci,jedynie to sennosc i brak ochoty na bara bara
Dzis ide z tym wynikiem bety do lekarza zobaczymy czy zrobi mi usg i da karte ciazy.
Jak tam Wasze wyniki badan? tylko ja mam tak przerąbane? cytologia 3 grupa i wirus hpv
moze ktos tez to ma?
ja jeszcze żadnych badań nie robiłam, nie mogę sie do gina dodzwonić tego nowego
Dzisiaj byłam na becie, ale wyniki dopiero w czwartek będą we wtorek pójdę powtórzyć i wyniki dwa odbiorę w czwartek, zobaczymy czy i jaki jest przyrost

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 13:26   #654
lukrecja_25
Wtajemniczenie

no ja właśnie licząc od ostatniej @ to dziś wchodze w 5tc a jak licząc od zapłodnienia to myśle ze nastąpiło ono też w około 18 dc czyli to będzie dopiero 2 tc i 5 dni no od zapłodnienia czyli jestem teraz utwierdzona w swoim przekonaniu ze dobrze ze ide za dwa tygodnie do lekarza a nie teraz pomyślaam ze moze zrobie bete sobie zeby wiedziec dokładniej który to tydzień ? hmm... co myślicie?

Edytowane przez lukrecja_25
Czas edycji: 2012-01-27 o 13:27
Stary 2012-01-27, 13:27   #655
tamlin111
Zakorzenienie

Tak jakby powiedziałam mamie To znaczy że chyba jestem. No i się zaczęło... W sumie bałam się że będzie gorzej a ona tylko martwi się że mamy taką skomplikowaną sytuację. Tata coś tam podsłuchał i jak to on, straszy że wyrzuci z domu, tyle że ja od 12 lat z nimi nie mieszkam
Stary 2012-01-27, 13:35   #656
lukrecja_25
Wtajemniczenie

o kurcze masz juz to za sobą przynajmniej a ja? kurcze stracha mam jak pomyślę ale przecież kurcze no .. czemu ja się boję? przeciez to ja zostanę mamą i mam się cieszyć z tego a nie bać się babci
chciała bym zeby juz był koniec I trymestru żebym wszystkim mogła ogłosić a tu jeszcze tyyle czasu

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

zresztą mi kiedyś mama powiedziała ( jak mojemu bratu się syn urodził) że dopiero jak ja będę miała dziecko to ona się poczuje babcią tak na 100% bo jakoś to ona inaczej czuje ze córóni dziecko to takie bardziej będzie "ich" no ze syna dzieciaczek tez ale córka taka zawsze bardzi "swoja" jest i jej dziecko też nie wiem za bardzo o co jej chodzi no ale myślę ze nawet jak wkurzą sie na początku i będą gadac ( bo będą na bank) to potem zgłupieją na punkcie nowej osóbki
Stary 2012-01-27, 13:44   #657
katarzinka
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak jakby powiedziałam mamie To znaczy że chyba jestem. No i się zaczęło... W sumie bałam się że będzie gorzej a ona tylko martwi się że mamy taką skomplikowaną sytuację. Tata coś tam podsłuchał i jak to on, straszy że wyrzuci z domu, tyle że ja od 12 lat z nimi nie mieszkam
no to może Cię straszyć
Zanim czas pokona nas"
Stary 2012-01-27, 13:53   #658
Baobabek
Zakorzenienie

ale czemu wy się obawiacie reakcji swoich rodziców tak naprawdę??

Stary 2012-01-27, 13:55   #659
tamlin111
Zakorzenienie

Baoabku dlatego:
CYTAT :
Ja też niewiem jak rodzicom powiedzieć... Boję się, co prawda nie zjedzą mnie ale na pewno się nasłucham. Mam córkę, ma 4,5 roku, męża ( niewiernego ) pogoniłam w kwietniu zeszłego roku. Po tym wszystkim zaczęłam się spotykać ze starym znajomym, wtedy żonatym. Były tylko rozmowy, pocieszanie, bo przeszedł podobne zdarzenia i jakoś wyszło że się zakochaliśmy. Z żoną się rozstali. Teraz oboje jesteśmy w trakcie rozwodów, a tu ciąża... Niewiem jak im powiem... Normalnie nie mogę przestać myśleć o tym. W dodatku siostrze i ojcu śnią się nowi członkowie rodziny a ja niewiem jak ich oświecić
Stary 2012-01-27, 14:02   #660
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Baoabku dlatego:
CYTAT :
Ja też niewiem jak rodzicom powiedzieć... Boję się, co prawda nie zjedzą mnie ale na pewno się nasłucham. Mam córkę, ma 4,5 roku, męża ( niewiernego ) pogoniłam w kwietniu zeszłego roku. Po tym wszystkim zaczęłam się spotykać ze starym znajomym, wtedy żonatym. Były tylko rozmowy, pocieszanie, bo przeszedł podobne zdarzenia i jakoś wyszło że się zakochaliśmy. Z żoną się rozstali. Teraz oboje jesteśmy w trakcie rozwodów, a tu ciąża... Niewiem jak im powiem... Normalnie nie mogę przestać myśleć o tym. W dodatku siostrze i ojcu śnią się nowi członkowie rodziny a ja niewiem jak ich oświecić
ja czytałam, to, ale nadal ciężko mi zrozumieć Jesteście dorosłe, masz tż, jesteś odpowiedzialna, wychowujesz dziecko...to, że w trakcie rozwodów jesteście, to wasza sprawa, robicie, to, żeby być razem ze sobą. Wg mnie rodzice mogliby mieć jakieś wąty gdybym była jakąś siksą, która wpadnie z przypadkowo poznanym facetem, będącą na ich utrzymaniu, bez pracy, wykształcenia...to ok, a tak??? przecież dorosłe jesteście wasze życie, wasza ciąża powinni się cieszyć i pomagać wam, wspierać, a nie narażać na stres dodatkowo....mój ojciec też będzie pewnie mruczał z obawy żeby sie nie musiał drugim zajmować...ale to moja sprawa ja już mniej więcej wiem jak z opieką będzie, im nic do tego. Pieniędzy mi nie dają, nie mieszkamy razem, nie utrzymują mnie, pracujemy oboje z tż...nie pozwulcie sobie na jakieś gadki głupie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości