Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal cz.4 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 23:06   #3031
heroine86
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Mi dentystka kazała tak robić i na prawde pomaga, ale trzeba mocno płukać. Nie pomoże jedynie wtedy gdy ząb jest zepsuty w środku i trzeba go leczyć kanałowo. Ta płukanka jest też idealna na chore dziąsła i jak np. jedzenie nam wejdzie w tzn.kieszeń przy ostatnich zębach. Tą kieszeń nie każdy ma ale nie raz się zrobi gdy ósemka wychodzi. Ja miałam taka kieszeń i ciągle mi jedzenie tam właziło, po kilku dniach się psuło i bakterie się zbierały co bardzo bolało. Płukanka zawsze mi pomogła. W zębach zawsze zbierają się bakterie beztlenowe a woda utleniona sobie z nimi świetnie radzi.
dobrze wiedzieć ból ósemek grrr

Cytat:
A ja nigdy nie jadłam kremu z dyni.... jak byłam mała to pamiętam, że jadłam coś z dyni ale nie pamiętam co to było... zupa jakaś? albo może i krem. Pyszne było ale nie mogę przypomnieć sobie co to dokładnie było.
Co do menu to na obiad to jakieś warzywka by się przydały typu marchew,brokuły,kalafior, fasolka - zamiast serka wiejskiego który na kolacje jest dobry
Co do Coli Light to możesz ją pić ile chcesz. Ja ciągle piję Pepsi bez cukru jak mam ochotę. Jedna szklanka ma 1 kcal więc nie żałuj sobie jeśli lubisz
ja uwielbiam ten krem z dyni... szkoda, że nie zamroziłam jak jeszcze było jej dużo na bazarku bym sobie teraz gotowała...

no wiem wiem, że warzywka by się przydały, ale miałam ochotę sobie zrobić tą pierś z kurczaka z wieśniaczkiem, bo po podsmażeniu on się ciągnie i smakuje jak żółty pyszne mi to wyszło jutro będą warzywka znaczy dzisiaj

wiem, że Cola Light praktycznie nie ma kcal, ale jest niezdrowa i robi przebarwienia na zębach
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:20   #3032
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość

Też chcę się wygrzać
kurde, jakoś bym nie mogła pić tego białka na kolację... jakieś sztuczne mi się to wydaje i rzeczywiście drogie...

a wymiary to jeszcze raz powiem: masz boskie!
Ja się tak wygrzałam że całe nogi mnie parzą. Mają chyba z 50 stopni! Zwłaszcza uda! Solarium zimą jest cudowne
No kolega mi tylko to zaproponował a on na prawdę się zna. Ma sklep z odżywkami, własną siłownię i solarium i do tego jest instruktorem fitness i kulturystyki. Wygląda jak Strong Man a te wszystkie siłacze z Polski typu Pudzian i reszta to jego dobrzy kumple. Także ja mu ufam w 100%. Gówna by mi nie wciskał ale za drogie to dla mnie ;p szkoda mi kasy!
Wymiary złe nie są od pasa w górę.... reszta jest kiepska i muszę po 3 cm pogubić wszędzie gdzie się da :P

---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:07 ----------

Cytat:
Właśnie jedyne co mi w tym serialu nie pasowało to Mucha nie przepadam za nią ;/ mogliby dać inną aktorkę

Właśnie się zmobilizowałam i zrobiłam 70 brzuszków ale się zmęczyłam z moją kondycją jest źle
Ja nie mogłam oglądac tego serialu własnie przez Muchę.... Jakby dali inną aktorkę to bym pewnie oglądała

Ja też mam kiepską kondycję.... i to bardzooooo ;/ ale nad tym na wiosnę popracuję dopiero i jak kupię stepper.

---------- Dopisano o 00:11 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ----------

Cytat:
zaczęłam :P równocześnie z Pamiętnikami Wampirów

ja też miałam takie postanowienie
Słyszałam, że te Pamiętniki Wampirów ciekawe są. Ale kurde trzeci serial oglądać to już za dużo na mój dzienny grafik ;/ nie dam rady

No to widzę że się wzorowo trzymasz swoich postanowień oby tylko z dietką tak nie było!

---------- Dopisano o 00:20 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Cytat:
ja uwielbiam ten krem z dyni... szkoda, że nie zamroziłam jak jeszcze było jej dużo na bazarku bym sobie teraz gotowała...

no wiem wiem, że warzywka by się przydały, ale miałam ochotę sobie zrobić tą pierś z kurczaka z wieśniaczkiem, bo po podsmażeniu on się ciągnie i smakuje jak żółty pyszne mi to wyszło jutro będą warzywka znaczy dzisiaj

wiem, że Cola Light praktycznie nie ma kcal, ale jest niezdrowa i robi przebarwienia na zębach

Ja muszę zapytać ciocię co moja babcia robiła z dyni. Ona na pewno będzie wiedziała bo to jej mama była. A ja własnie jadłam to u babci za dzieciaka.

A to serek wiejski można podsmażyć????????? A to nie wiedziałam!!! Myślałam, że jadłaś taki zimny z lodówki. Powiedz szybko jak Ty to robisz dokładnie!

Cola nie zdrowa - to fakt, ale jak ktoś jej nie pije hektolitrami to nie powinna zaszkodzić Zębów też tak szybko nie "przefarbuję" a jeśli nawet to pasta Clinomyn dla palących sobie w moment z tym poradzi Jest świetna na przebarwienia i zęby pięknie wybiela.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 23:27   #3033
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
No to widzę że się wzorowo trzymasz swoich postanowień oby tylko z dietką tak nie było!
no mam nadzieję, że tak nie będzie póki co trzymam się od wtorku

Cytat:
A to serek wiejski można podsmażyć????????? A to nie wiedziałam!!! Myślałam, że jadłaś taki zimny z lodówki. Powiedz szybko jak Ty to robisz dokładnie!
no jasne, że można no więc podsmażyłam na teflonie pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (wczoraj ją upiekłam w ziołach) i dodałam 3 łyżeczki serka wiejskiego posmażyłam jeszcze trochę do lekkiego rozpuszczenia serka i voila! no, to by było na tyle roboty

Cytat:
Cola nie zdrowa - to fakt, ale jak ktoś jej nie pije hektolitrami to nie powinna zaszkodzić Zębów też tak szybko nie "przefarbuję" a jeśli nawet to pasta Clinomyn dla palących sobie w moment z tym poradzi Jest świetna na przebarwienia i zęby pięknie wybiela.
naprawdę dobra ta pasta? muszę ją kupić w takim razie! tym bardziej, że żłopię też kawę namiętnie
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-01-26, 23:57   #3034
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
no jasne, że można no więc podsmażyłam na teflonie pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka (wczoraj ją upiekłam w ziołach) i dodałam 3 łyżeczki serka wiejskiego posmażyłam jeszcze trochę do lekkiego rozpuszczenia serka i voila! no, to by było na tyle roboty

naprawdę dobra ta pasta? muszę ją kupić w takim razie! tym bardziej, że żłopię też kawę namiętnie
oooo pyszne to musi być! Ale mi smaku narobiłaś!! Jutro lecę do Biedronki po serek wiejski i pierś i sobie zrobię jakieś warzywka do tego i będzie pycha obiad!
Pasta rewelacyjna ponoć. Wszyscy chwalą. Ja używam na razie Denivit http://www.ceneo.pl/2149932 też jest na przebarwienia i choć mam ją z tydzień to efekty powalające. Mam na prawdę białe ząbki. Do tego też jest płyn do płukania Denivit i też polecam

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-27, 00:07   #3035
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
oooo pyszne to musi być! Ale mi smaku narobiłaś!! Jutro lecę do Biedronki po serek wiejski i pierś i sobie zrobię jakieś warzywka do tego i będzie pycha obiad!
Pasta rewelacyjna ponoć. Wszyscy chwalą. Ja używam na razie Denivit http://www.ceneo.pl/2149932 też jest na przebarwienia i choć mam ją z tydzień to efekty powalające. Mam na prawdę białe ząbki. Do tego też jest płyn do płukania Denivit i też polecam
daj znać czy Ci smakowało

o kurde, teraz nie wiem którą kupić

ja dokończę serial i zmykam spać w końcu, dobranoc
Stary 2012-01-27, 08:06   #3036
meeedzik
Zakorzenienie

Hej moje kochane
Dziś choróbsko jeszcze bardziej mnie rozłożyło i na dodatek gardło mnie boli
Nienawidzę być chora a chciałam się szybko wykurować do soboty, bo planowaliśmy jechać na imprezkę a tu :dupa: coraz bardziej mnie rozkłada

Eldo oj chciałabym chciała a jak nie za pierwszym to tak myślę, może 2-3 też bym się ucieszyła
Monia pewnie, że dasz radę i bez takich wspomagaczy tyle schudłaś to na pewno Ci się uda

A co do mrozu, to u mnie dziś w nocy było -16 stopni! a teraz jest -10. Za oknem ślicznie, bo trochę śniegu nasypało, słoneczko świeci, zero wiatru i mrozik trzyma, w końcu prawdziwa zima, ale co z tego jak ja chora i nawet wyjść nie mogę
Stary 2012-01-27, 08:17   #3037
Milena001
Zadomowienie

Ciekawe wskazówki http://zdrowie.onet.pl/fitness/15-se...0,artykul.html
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Model look 4x, Detocell, Secret 2x
6- minotowki 6x, Ekstra figura 3x
Turbo spalanie, Skalpel wyzwanie 1x
Milena001 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 08:25   #3038
heroine86
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Hej moje kochane
Nienawidzę być chora a chciałam się szybko wykurować do soboty, bo planowaliśmy jechać na imprezkę a tu :dupa: coraz bardziej mnie rozkłada
o kurcze.... aż tak źle? wygrzewaj się i nigdzie nie wychodź!

Cytat:
A co do mrozu, to u mnie dziś w nocy było -16 stopni! a teraz jest -10. Za oknem ślicznie, bo trochę śniegu nasypało, słoneczko świeci, zero wiatru i mrozik trzyma, w końcu prawdziwa zima, ale co z tego jak ja chora i nawet wyjść nie mogę
u mnie teraz -12' aż się boję wychodzić, ale muszę bo idę na siłownię a po południu do banku szmat drogi ciekawe czy wiatr jest

Wstałam, piję kawkę i piekę chleb pełnoziarnisty ciekawe co tego wyjdzie, bo robię go pierwszy raz
Stary 2012-01-27, 08:37   #3039
Milena001
Zadomowienie

A czy na przekąskę mozna jesć słodkie serki? np. fantasie truskawkową? kcal ok 150
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Stary 2012-01-27, 08:38   #3040
sanderaM
Rozeznanie

Hejo laseczki
Ale wczoraj napisałyście dopiero nadrobiłam
Wczoraj nie miałam jak wejść bo jak wróciłam do domu to do jednej babci potem do drugiej bo na dzień babci nie byłam a potem z Tż do kina i późno wróciłam Egzamin poszedł mi dobrze w miarę a z innego miałam wyniki i ma 4.5
No nic lecę się rozpakować zjeść śniadanie i za naukę się biorę bo mam w czwartek ciężki egzamin...
Miłego dzionka
Stary 2012-01-27, 08:46   #3041
kasiaaa178
Rozeznanie

ale gonicie. ja wczoraj bylam z tz na spacerze to strasznie mi tylek i nos zmarzl wczoraj było:
-rosołek
-marchewka
- herbatniki w czekoladzie
-jabłko
-kurczak z brązowym ryżem
wiem,że moje jadłospisy nie wyglądają tak jak powinno być ale dopiero się uczę komponować posiłki i dobierać co z czym..
dzisiaj planuje
- jajecznica z pieczarkami
-jakis owoc
-na obiad nie mam pomysłu ale myślałam o piersi z kurczaka z warzywkami
- a na kolacje coś z tunczykiem
serka wiejskiego nie nawidze odrazutak samo jogurtu naturalnego,

weekend w pracy. może macie jakieś pomysły na jedzonko w pracy na 12h ??? może być coś co mogę dzisiaj przygotować

Prawdziwy przyjaciel to ktoś, do kogo możesz zadzwonić o trzeciej w nocy i powiedzieć: 'Jestem w więzieniu w Meksyku', a on na to odpowie: 'Nic się nie martw, zaraz tam będę'
kasiaaa178 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:19   #3042
czbasia
Zakorzenienie

Moje wczorajsze menu:
I- płatki z mlekiem
II kromka z serkiem kanapkowym polędwica serem żółtym i pomidorem
III=II
IV- makaron razowy z Pesto
V kromka z serem żółtym i ogórkiem
VI-desperados.
Co do mojej twarzy i diagnozy dermatologa. Stwierdziła ze mam mocno przesuszona i do tego dość duże wydzielanie loju czy cos podobnego. Przepisała mi jakiś płyn wysuszający do smarowania dekoltu i pleców i witamine PP + B2. I tym płynem tłuste partie twarzy - tak tak -posiadam takie przy mojej wysuszonej buz Ehhh… od dziecka mam te problemy skórne, mama opowiadała ze jak byłam dzieckiem to musiała odkażać wodę jak mnie kąpała bo odparzenia miałam. Cóż zrobić trzeba nauczyć się z tym zyc
No a dziś już żyje wyjazdem. Jutro raniutko jedziemy na narty do Bukowiny!! Jak dziecko się cieszę. Jutro rano już będziemy na miejscu i planujemy do Małego Cichego jechać poszusować. Nie byłam tam nigdy. A w niedziele może do Białki?? ZobaczymyJ
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:26   #3043
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Eldo oj chciałabym chciała a jak nie za pierwszym to tak myślę, może 2-3 też bym się ucieszyła
trzeba wierzyć w siebie poza tym, drugi raz jest super... za drugim razem zdają najlepsi, nie, Monia?
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 10:26   #3044
meeedzik
Zakorzenienie

Milena moim zdaniem możesz zjeść to jako 2 śniadanie czy podwieczorek ale proponuję zamienić na Jogobellę jagodową light ma chyba 90 kalorii i jest przepyszna
Eldo ja wierzę w to i nawet z innym nastawieniem nie będę podchodzić do tego egzaminu haha mam nadzieję, że to mnie nie zgubi i dołączę do najlepszych

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Heroine rano czułam się fatalnie, ale teraz już jest mi lepiej. A wyszłam na podwórko z psem na 20 minut ale bardzo ciepło się ubrałam założyłam 2 pary spodni szalik czape rękawiczki full wypas normalnie, ale super jest pogoda słoneczko tak grzeje, że na termometrze mam już tylko -2 stopnie. Pięknie jest
Zrobiłam parę zdjęć mojemu psiakowi więc zaraz jakieś wrzucę
Stary 2012-01-27, 10:28   #3045
Eldo_rado
amor vincit omnia

madzia pierwszy egzamin to przetarcie szlaku, zobaczenie jak to wszystko wygląda.. niezdanie za pierwszym razem właśnie stąd wynika, ze człowiek niby wie czego się może spodziewać, ale tak naprawdę wszystko jest dla niego nowe, a co za tym idzie- człowiek się stresuje... drugi raz to już zupełnie inan bajka... taka fajna dziewczyna jak Ty na pewno da sobie radę
Stary 2012-01-27, 10:46   #3046
Milena001
Zadomowienie

Chciałam się doradzić co można jeść na II śniadanie i podwieczorek Napisze parę propozycji, jakby co to poprawcie albo coś dopiszcie
ü owoc- jabłko, pomarańcza, śliwka, mandarynki
ü warzywo- marchew, pomidor, ogórek
ü jogurt naturalny z orzechami, płatkami
ü jogurt owocowy do 150 kcal
ü kanapka z wędliną, pomidorem, sałatą, ogórkiem
ü wędlina drobiowa
ü serek wiejski
ü suszone śliwki, morele
ü twaróg
ü orzechy
ü szklanka soku- marchewkowego, jabłkowego, pomarańczowego
ü wafle ryżowe
kogel-mogel
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Stary 2012-01-27, 11:02   #3047
meeedzik
Zakorzenienie

Eldo nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ale obyś miała rację wydaje mi się, że dobrze mi idzie, ale właśnie najgorszy ten stres na egzaminie, z nerwów to można wszystko zapomnieć i jazda idzie "kwadratowo" no i dużo też zależy od egzaminatora. Ostatnio koleżanka trafiła na takiego fajnego, że ciągle do niej mówił : nie ma co się stresować, będzie dobrze" i takie tam no i zdała za pierwszym razem. A nie któzy to są tacy, że już na sam widok człowiek się stresuje.
Milena moim zdaniem ok Na 2 śniadanie mogą być owoce, a na wieczór coś białkowego jak np serek wiejski albo jogurt
Stary 2012-01-27, 12:22   #3048
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Cytat:
biedna

Mężuś mówi, że można, byle nie przesadzić bo antybiotyk i tak obciąża żołądek i jelito, a czosnek też jest ciężkostrawny więc 1-2 ząbki czosnku na dzień pij dodatkowo jogurty, na osłonę żołądka

no ubrałam bo myślałam, że mi łeb urwie tak wiało, że mi kaptur z głowy zlatywał cały czas a zimno, jakby -25' było
O dziekuje Ci bardzo
Bede w takim razie i czosnkiem sie faszerowac bo juz glupieje co mam robic
Zamiast sie polepszac to jest coraz gorzej...

No i gratuluje przelamania sie w sobie i zalozenia czapki!
To nie lada wyczyn - wiem cos o tym
bialaczekoladka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:27   #3049
mala_mi19
Przyczajenie

meedzik, a kiedy masz egzamin? na cale szczescie to juz za mna, zdalam za trzecim podejsciem ale starsznie sie stresowalam, naprawde - przezylam swoje trzy najwieksze stresy w zyciu, choc na codzien jestem pozytywnie nastawiona do zycia wiec zazdroszcze Ci takiego podejscia, moja kolezanka takie miala i zdala za 2 razem, wiec na bank dasz sobie rade!
Mam do Was pytanko - czy mogłabym zjeśc na kolację jajecznice z dwoch jajek, smazona na polowie lyzeczki oleju z cebulka z kromka chleba zytniego? planuje ja zjesc tak kolo 18, a potem jak zglodnieje to jakas marchewke czy cos bo mam starszna ochote na ta jajecznice a nie wiem, czy moge?
mala_mi19 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 12:36   #3050
monika01011986
Zakorzenienie

hej kochane
napisałam takiego długiego posta i już miałam Wam go wysłać a tu listonosz zapukał do drzwi! No to poszłam odebrac listy a mój synuś wyłączył mi kompa! no i muszę od nowa pisać, a że nie mam czasu to tak w skrócie:
Waga dalej 59,2!!! No chyba jednak się zepsuła i trzeba będzie kupić nową poczekam jeszcze pare dni akurat do wypłaty męża...i jak ciągle będzie pokazywać 59,2 to kupię nową.
Na dworze prawdziwa Syberia a w nocy u mnie było -11. Teraz pięknie świeci słoneczko ale mrozik trzyma
A zapomniałam Wam powiedzieć co kupiłam dla męża na walentynki zamówiłam mu koszulkę POLSKI z jego imieniem na placach i cyferką (jego rok urodzenia) o taką: http://allegro.pl/koszulka-koszulki-...061714060.html Normalnie bym mu tego nie zamówiła ale moja kuzynka zamawiała dla swojego chłopaka to tez wzięłam dla męża bo i tak nie mam pomysłu co innego mu kupić. Taki wesoły prezent będzie miał No i właśnie dzisiaj przyszła już ta koszulka jeszcze mu Walentynkę dokupię i może jakiś perfum i starczy mu W poniedziałek wyślę mu pocztą
A wiecie że MY w Walentynki w 2006 roku się zaręczyliśmy ?
Nie zapomnę nigdy jak on klękał przede mną z kwiatami i pierścionkiem wesoło było

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

Cytat:
daj znać czy Ci smakowało

o kurde, teraz nie wiem którą kupić

ja dokończę serial i zmykam spać w końcu, dobranoc
No dziś idę do Biedronki na zakupy więc kupię serek wiejski i pierś jak zrobię to napiszę czy dobre
Ta Denivit jest bardzo dobra ale ponoć Clinomyn jest mocniejsza bo to specjalnie dla palaczy.
I jak serial? Podoba Ci się? Ile odcinków obejrzałaś?

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Milena001 Pokaż wiadomość

Świetny artykuł!!!!
Aż sobie na fejsa go wrzuciłam żeby moje koleżanki mogły poczytać
Dziękujemy

---------- Dopisano o 13:36 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
trzeba wierzyć w siebie poza tym, drugi raz jest super... za drugim razem zdają najlepsi, nie, Monia?
hihi no pewnie, że tak

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-27, 12:59   #3051
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Hej moje kochane

Monia pewnie, że dasz radę i bez takich wspomagaczy tyle schudłaś to na pewno Ci się uda

ojj bidulka nasza mam nadzieję że szybko Ci to choróbsko przejdzie
Też mi się wydaje że bez wspomagaczy dam radę jedynie co łykam to CLA&zielona herbata ale to bardziej na skórę żeby cellulitu nie było.
U mnie też prawdziwa zima nie długo idę na dwór z synkiem odebrać Oskara z przedszkola

---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

A ja wypiłam taką mocną kawkę i tak mnie pogoniło na kibelek że chyba z 20 minut na nim siedziałam!!! W końcu mam mały brzuszek!!!
Zauważyłam, że codziennie tak mam - zjem na sniadanie płatki+otręby+błonnik z mlekiem, po nie długim czasie wypiję mocną kawkę (rozpuszczalną) i zaraz lecę na kibelek!
No dobra idę się malować i lecę na dwór nie długo wrócę

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-27, 13:05   #3052
meeedzik
Zakorzenienie

Mała mi ja dopiero za tydzień mam teorię :/ więc jazda pewnie gdzieś za 3 tyg będzie. No ja teraz tak mówię i mam taki nastawienie, ale nie wiadomo co to będzie na egzaminie
A co do jajecznicy, to ja na kolację, bardzo rzadko jem takie rzeczy, moim zdaniem lepsze to na obiad np z warzywami na patelnię wbijam jajko i mam taki placuszek jak pizza wygląda i jest przepyszny

Monia fajna ta koszulka, ja też nie wiem co mogę Tż kupić na walentynki? Chyba perfumę i jakiś drobiazg
A co do choroby to ja też mam nadzieję, że szybko mnie puści, już dawno nie byłam chora, a teraz ciągle chodzę i kicham

Pokazuję Wam zdjęcia mojego skarbeczka kochanego, najpier szaleństwo na śniegu a później spanko na łóżeczku do teraz śpi w słońcu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg nikoo.jpg (44,7 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6342.jpg (38,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6341.jpg (42,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6357.jpg (38,3 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6371.jpg (39,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 100_6378.jpg (40,6 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-01-27, 13:17   #3053
bialaczekoladka
Zakorzenienie

monia a ta paste Sara Lee, Clinomyn dla palących to gdzie mozna dostac? W aptece beda? Czy trzeba gdzies zamawiac?
Stary 2012-01-27, 13:28   #3054
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

A ja wypiłam taką mocną kawkę i tak mnie pogoniło na kibelek że chyba z 20 minut na nim siedziałam!!!
ja dziś zmusiłam się do wypicia kawy (nie lubię), z nadzieją że efekt będzie ten sam... a tu nic może dlatego, że to była taka imitacja kawy- machiatto na mleku, więc lekkie.
Stary 2012-01-27, 13:34   #3055
heroine86
Zakorzenienie

Heloł heloł :P

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
Egzamin poszedł mi dobrze w miarę a z innego miałam wyniki i ma 4.5
No nic lecę się rozpakować zjeść śniadanie i za naukę się biorę bo mam w czwartek ciężki egzamin...
Miłego dzionka
zdolniacha za następny trzymamy
miłego

Cytat:
Napisane przez kasiaaa178 Pokaż wiadomość
weekend w pracy. może macie jakieś pomysły na jedzonko w pracy na 12h ??? może być coś co mogę dzisiaj przygotować
może jakieś sałatki w pojemniczkach? z kurczaka, ryżu, warzyw? serki wiejskie? do przegryzania pestki słonecznika, dyni?
zależy jakie masz warunki w tej pracy... bo jak masz mikrofalę, to są większe możliwości zawsze możesz odgrzać

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Co do mojej twarzy i diagnozy dermatologa. Stwierdziła ze mam mocno przesuszona i do tego dość duże wydzielanie loju czy cos podobnego. Przepisała mi jakiś płyn wysuszający do smarowania dekoltu i pleców i witamine PP + B2. I tym płynem tłuste partie twarzy - tak tak -posiadam takie przy mojej wysuszonej buz Ehhh… od dziecka mam te problemy skórne, mama opowiadała ze jak byłam dzieckiem to musiała odkażać wodę jak mnie kąpała bo odparzenia miałam. Cóż zrobić trzeba nauczyć się z tym zyc
No a dziś już żyje wyjazdem. Jutro raniutko jedziemy na narty do Bukowiny!! Jak dziecko się cieszę. Jutro rano już będziemy na miejscu i planujemy do Małego Cichego jechać poszusować. Nie byłam tam nigdy. A w niedziele może do Białki?? Zobaczymy
eeh, ale masz przerąbane z tą cerą... ale tak jak mówisz: trzeba się nauczyć z tym żyć kwestia przyzwyczajenia i dbałości o cerę

kurde, ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu! baw się dobrze!

Cytat:
Heroine rano czułam się fatalnie, ale teraz już jest mi lepiej. A wyszłam na podwórko z psem na 20 minut ale bardzo ciepło się ubrałam założyłam 2 pary spodni szalik czape rękawiczki full wypas normalnie, ale super jest pogoda słoneczko tak grzeje, że na termometrze mam już tylko -2 stopnie. Pięknie jest
Zrobiłam parę zdjęć mojemu psiakowi więc zaraz jakieś wrzucę
dobrze, że się ciepło ubrałaś, bo zimno jak diabli ale dzisiaj nie włożyłam czapki mimo, że dawało po uszach nieźle no ale daleko nie szłam :P

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
O dziekuje Ci bardzo
Bede w takim razie i czosnkiem sie faszerowac bo juz glupieje co mam robic
Zamiast sie polepszac to jest coraz gorzej...

No i gratuluje przelamania sie w sobie i zalozenia czapki!
To nie lada wyczyn - wiem cos o tym
proszę kuruj się kuruj

no dzisiaj już taka grzeczna nie byłam w sumie to powinnam, bo po siłowni byłam
Stary 2012-01-27, 13:40   #3056
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_mi19 Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanko - czy mogłabym zjeśc na kolację jajecznice z dwoch jajek, smazona na polowie lyzeczki oleju z cebulka z kromka chleba zytniego? planuje ja zjesc tak kolo 18, a potem jak zglodnieje to jakas marchewke czy cos bo mam starszna ochote na ta jajecznice a nie wiem, czy moge?
Ja raczej się wystrzegam pieczywa na kolację, ale to nie znaczy, że Ty też musisz ja jajecznicę smażę na teflonie bez tłuszczu, ale cebulka to się zjara za bardzo bez tłuszczu więc odrobinka nie zaszkodzi ale ogólnie jajecznicę w takiej wersji lepiej zjeść na śniadanie takie moje zdanie. Chociaż 18 to dość wczesna godzina jak na kolację zdążysz strawić

Cytat:
Waga dalej 59,2!!! No chyba jednak się zepsuła i trzeba będzie kupić nową poczekam jeszcze pare dni akurat do wypłaty męża...i jak ciągle będzie pokazywać 59,2 to kupię nową.
Na dworze prawdziwa Syberia a w nocy u mnie było -11. Teraz pięknie świeci słoneczko ale mrozik trzyma
o kurde, to rzeczywiście chyba się zepsuła
u mnie to samo, zimno, że uszy odmarzają w nocy było -17, a teraz jest -10

Cytat:
A zapomniałam Wam powiedzieć co kupiłam dla męża na walentynki zamówiłam mu koszulkę POLSKI z jego imieniem na placach i cyferką (jego rok urodzenia) o taką: http://allegro.pl/koszulka-koszulki-...061714060.html Normalnie bym mu tego nie zamówiła ale moja kuzynka zamawiała dla swojego chłopaka to tez wzięłam dla męża bo i tak nie mam pomysłu co innego mu kupić. Taki wesoły prezent będzie miał No i właśnie dzisiaj przyszła już ta koszulka jeszcze mu Walentynkę dokupię i może jakiś perfum i starczy mu W poniedziałek wyślę mu pocztą
bardzo fajna koszulka mężuś powinien być zadowolony

Cytat:
A wiecie że MY w Walentynki w 2006 roku się zaręczyliśmy ?
Nie zapomnę nigdy jak on klękał przede mną z kwiatami i pierścionkiem wesoło było
my też się zaręczyliśmy w Walentynki ale 2009 i też przede mną klękał z kwiatami i pierścionkiem byłam oszołomiona z lekka

Cytat:
I jak serial? Podoba Ci się? Ile odcinków obejrzałaś?
Na razie jeden odcinek będę oglądać dalej

A ja byłam na siłowni 30 minut na bieżni, 10 min twister i trochę na rowerku

Madziu, śliczny piesek! lubię takie

Moja przyjaciółka ma Shih Tzu uwielbiam go!
Stary 2012-01-27, 13:44   #3057
Milena001
Zadomowienie

Medzik, piesio super i nic dziwnego, że tak długo śpi skoro nabiegał się po tym śniegu
Skalpel 60x
Turbo wyzwanie 57,5x
Killer 14,5x
Stary 2012-01-27, 13:56   #3058
bialaczekoladka
Zakorzenienie

Ja jecznice smaze sobie na łyzce mleka
I obowiazkowo z 3 jajek i generalnie tylko na sniadania spozywam takowy posilek

heroine86 a powiedz Ty wszytsko bez wyjatku na tym teflonie da sie usmazyc bez tluszczu? Dobrze miec takie sprzeciwo w domowym zaciszu

A ja przemoglam sie w sobie wstalam z łozka i pomalowalam wlosy
Oczywiscie myslalam ze zemdleje przy tym, wszytsko robilam na jedno oko ale sie udalo
Mialam tez ambitny plan zeby sie wywoskowac cala ale niestety nie wypalil, zrobie pozniej jeszcze jedno podejscie moze dam rade
Stary 2012-01-27, 14:02   #3059
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bialaczekoladka Pokaż wiadomość
heroine86 a powiedz Ty wszytsko bez wyjatku na tym teflonie da sie usmazyc bez tluszczu? Dobrze miec takie sprzeciwo w domowym zaciszu

A ja przemoglam sie w sobie wstalam z łozka i pomalowalam wlosy
Oczywiscie myslalam ze zemdleje przy tym, wszytsko robilam na jedno oko ale sie udalo
Mialam tez ambitny plan zeby sie wywoskowac cala ale niestety nie wypalil, zrobie pozniej jeszcze jedno podejscie moze dam rade
wszystko da się naprawdę nic nie przywiera no dobry ten wynalazek

na jaki kolorek?
Stary 2012-01-27, 14:11   #3060
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:

ja uwielbiam wszlekie kremy warzywne do tego grzanka albo np groszek ptysiowy- bomba!

Cytat:
Eldo nie dziękuję, żeby nie zapeszyć ale obyś miała rację wydaje mi się, że dobrze mi idzie, ale właśnie najgorszy ten stres na egzaminie, z nerwów to można wszystko zapomnieć i jazda idzie "kwadratowo" no i dużo też zależy od egzaminatora. Ostatnio koleżanka trafiła na takiego fajnego, że ciągle do niej mówił : nie ma co się stresować, będzie dobrze" i takie tam no i zdała za pierwszym razem. A nie któzy to są tacy, że już na sam widok człowiek się stresuje.
stres potrafi sparaliżować, ale to normalne, ludzkie... denerwujemy się, gdy jest coś dla nas wazne ja się mentalnie przygotowywuję na peirwsza samodzielną jazdę... ciekawa jestem jak to będzie... chyba się stresuję bardziej niż przed egzaminem
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości