|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
też mam z tym kłopot ostatnio...pomimo iż wcinam śliwki i owoce które zawsze pomagały
|
#3273 |
|
Zakorzenienie
|
Witam Was
![]() odzywam się dziś późno, ale brak czasu. Rano wstałam, zjadłam śniadanie i o 9 już wyjeżdżałam z teściową do dentysty i okulisty. Zdaję relacje ![]() A więc u dentysty okazało się że mam lekkie ubytki na 6 i 7 i zaleca plomby ale mam się zgłosić dopiero jak urodzę. I pamiętać aby nie zaniedbać bo inaczej może być kanałowe ![]() U okulisty - nie ma przeciwwskazań do SN ciśnienie w normie w obu oczach.No ale po tych kroplach nic nie widziałam prawie i jak przyjechałam od tych lekarzy o 13 A jak wstałam to obiad , zmywanie itp. Dlatego tak późno się odzywam. Później Was nadrobię bo teraz jedziemy na zakupy
|
|
|
|
#3274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
załamka
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
Jolka, biedaku Ty!
Jesli domowe sposoby zawiodly to lec do apteki, sa leki dozwolone w ciazy! Espumisan, lactulosum syrop albo czopek glicerynowy! Przeciez tak nie mozna tyle dni! Pewnie rowniez dlatego czujesz sie jak slon (tak chyba pisalas) bo wiadomo ze jak sie nie wyprozni kilka dni to czlowiek czuje sie taki ciezki!
|
#3276 | |
|
Zakorzenienie
|
ja o płci dziecka dowiedziałam się w 22tc - ale jak wyczytałam u mamusiek styczniowych, że tam jedna z nich dowiedziała się tak samo w okolicy 20tc o płci a w 30tc okazało się, że płeć inna - ja bym tak nie chciała bo już wszystko mam gotowe i mam nadzieję, że będzie tak jak miało być.
---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci że dla mnie to sam Fun i z reguły jest jedna dziewczyna która robi w lżejszej wersji ogólnie w tych filmikach któe ja ściągałam nie dawałam rady tylko z sambą ale ogólnie mega zabawa przy tym i zawsze można robic na tyle na ile dajesz radę i wyrabia się poczucie rytmu dla mnie najlepsza forma fitnessu i tak jak już pisałam na wadze może nie było szału ale ciało po miesiacu juz całkiem inne i ciuchy inaczej leżą a mnie nie jest łatwo schudnąc![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Desia a to jeden z moich ulubionych treningów ![]() http://www.youtube.com/watch?v=GOr7MxEyFxk
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
coś mnie brzuch zaczyna boleć więc może uda mi się wkońcu załatwić
|
|
|
|
#3279 |
|
Raczkowanie
|
Witaj w klubie ja to samo już mam wrażenie że pękne
|
#3280 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szkoda tylko odnosnie zebow, no ale tak to juz jest w ciazy, zeby sa bardzo narazone. A tak w sumie to nie lepiej zrobic te dziurki zanim sie pogorszy? Bo tak zaraz po porodzie to tez moze byc ciezko czas na to znalezc! Jolka no mozna, jak juz inne sposoby zawodza to ja bym sie nie zastanawiala! ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
|
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
tez nie wiedzialam
ale dobrze wiedziec
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
i co zamierzasz coś brać na to?
---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ---------- Cytat:
muszę zaopatrzyć się w te cuda
|
|
|
|
|
#3283 |
|
Rozeznanie
|
hej
witam nowe dziewczyny na naszym wątku fajnie, że dolączyłyście do nas.im nas więcej tym lepiejdziewczyny, Wy narzekacie na zaparcia, a ja mam sytuację przeciwną. jakoś poprawiła mi się przemiana materii czy coś...prawie po każdym posiłku czeka mnie wizyta na kibelku.troszkę się tym martwię... Nikii-idź do innego dentysty!!!!jak masz dziurki, to niech Ci szybciutko zrobią z tym porządek.ja ostatnio przeszłam przez pieklo właśnie dlatego, że moja stomatolog chciala czekać z interwencją na koniec ciąży. aż ząb zaczął mocno boleć i trzeba było rwać. nie chcę straszyć Kochana, ale lepiej dmuchac na zimne. w ciąży ząbki szaleją.
|
#3284 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do wyproznien to ja bym sie nie martwila, tez mam takie dni! Generalnie to normalnie, codziennie tak jak przed ciaza, bardzo sie ciesze ze nie mam problemu! Raz mialam w I trymestrze problem chyba, ale to pomogla mi ta woda odstana przez noc z cytryna i miodem co dziewczyny polecaly Nie no, zaparcia sa maskrycznie wkurzajace wiec dzialajcie! Pozatym to niezdrowo
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ta woda z cytryną i miodem po jakimś czasie zaczęła działać od wypicia? |
|
|
|
|
#3286 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zgadzam się, mnie oliwka uczuliła mimo, że lubiłam kosmetyki J&J i często ich używałam, tak dopiero w ciąży wyszło mi to uczulenie.Moja przyjaciółka studiuje kosmetologię, i miała jakiś przedmiot, na którym opracowywały skład kosmetyków różnych, m.in. J&J. I mimo zapewnień producenta, że tej firmy kosmetyki są najmniej uczulające, to jest to nie prawda-bo ta koleżanka mi mówiła, że w składzie są takie substancje, które są zaliczane właśnie do uczulających. Co nie znaczy, że każde dziecko muszą one uczulić. ![]() Bo moja mama używała przy mnie i przy moim bracie te kosmetyki i nic się nie działo. Natomiast dopiero w ciąży mnie uczuliły, a tak to nie miałam z nimi problemów. ![]() Claudia super, że wszystko się dobrze układa. Przykro mi z powodu tej dziewczyny. Masakrycznie wyglądają te zdjęcia... Cytat:
dzień dobry
|
|
#3287 |
|
Wtajemniczenie
|
Etnula witaj,
dowiedzielismy sie o plci na usg polowkowym ,pozniej w 24 tc bylo nastepne i potwierzenie ze nic sie nie zmienilo. bedzie Hania. z Twoich propozycji podoba mi sie Aniela. chiqua a Ty cwiczylas sama w domu zumbe? latem chcialam sie zapisac na zumbe, ale okazalo sie ze jestem w ciazy. muzyke z zumby uwielbiam i w ogole uwazam tez ze ta forma fitnesu jest super, tylko jedno mnie zastanawia i tego nie jestem pewna czy za kazdym razem jakbym szla na zajecia to mialabym chec tanczyc ''na zawolanie'', bo w sumie jak cwicze na swojej silowni to moge sobie troche zumby, troche silowych cwiczen itd. |
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tez mam ten problem i tylko czopki mi pomagają. |
|
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tutaj nawet masz watek z wizazu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146218
|
|
#3290 | |||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=cziqua;31885908]
Cytat:
![]() My chodziłyśmy we 3 z koleżankami i było mnóstwo śmiechu przy tym... Cytat:
kiedy masz następną wizytę? może lekarz zaleci Ci zwiększenie dawki fenoterolu? jaką masz długość szyjki? nie skraca się?Cytat:
Na początku jest trochę wycisk...trzeba się przyzwyczaić. Ja po kilku zajęciach już nie miałam takie zadyszki jak na początku, ale i tak po godzinie ze mnie kapało. Chodziłąm na różne zajęcia aerobowe i po jakimś czasie się nudziły i nie za bardzo się chciało chodzić...zumba to co innego... nie czujesz że palisz kalorie poprostu się świetnie bawisz. ![]() nie trzeba umieć tańczyć, ja też kaleczyłam te ruchy trochę ale na zajęciach nikt się tym nie przejmował
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak ja w domku godzinkę dziennie przeważnie z reguły wszystko mi sie nudziło po tygodniu a Zumba nie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#3293 |
|
Zakorzenienie
|
a czopki po jakim czasie działają?
|
|
|
|
#3294 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Czy bym umiala Wole jednak drugim koncem uzywac lekow ![]() A pozatym slyszalam (nie wiem czy prawda) ze czopki glicerynowe dzialaj bardziej miejscowo , tzn np syropek przejdzie przez cala dlugosc jelita dzialajac na calej drodze al czopek tylko na koncowym odcinku, ale zaznaczam ze tak tylko slyszalam, ale wlasciwie wydaje mi sie to logiczne ![]() Ja planuje juz do szpitala zabrac sobie ten syropke lactulosum tak w razie czego, polozna mowila ze bardzo wazne jest wyproznienie po porodzie i ze spokojnie mozna sie czyms wspomoc
|
|
#3295 |
|
Wtajemniczenie
|
błyskawicznie, 5 min po zastosowaniu już siedze na kibelku
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jolka bo generalnie potrzebujesz blonnika aby sie spokojnie wyprozniac, tylko nie mozesz wprowadzic go w diete gwaltownie i duzo bo bedzie jeszcze bardziej zatwardzal (przynajmniej ja tak mialam). stopniowo codziennie i po troche, to bedzie trwalo kilka dni. np. jak zaczynalam jesc musli albo zwykle platki owsiane, to nie moglam sie zalatwic i sie wkurzalam, wiec jadlam tylko pol miseczki a nie cala i po kilku dniach bylo lepiej. nie wiem...ale moze tez u Ciebie to ma zwiazek ze nieregularnie jadasz? czy sniadanie jesz o tej samej porze, bo u mnie sniadanie pozniej i ja juz moge miec dzien bez kupki ![]() polozna poradzila mi aby pic sok ze sliwek, wiec pol szklanki pije rano przed sniadaniem, kupuje go w sklepie. pozniej robie sniadanie; kawa z mlekiem, pol miseczki musli z mlekiem i zaparzam sobie siemie lniane, ktore wypijam tak ok godziny po sniadaniu (a najlepiej jest je pic na czczo). no i sniadanie mam codziennie 0 7 rano i sie tego trzymam czy niedziela czy sobota. i tak do max godziny musze isc na tron. wode z cytryna i miodem tez pilam przez jakis czas, na poczatku pomagalo, tylko pamietaj, ze miodu nie zalewaj wrzatkiem i nie mieszaj metalowa lyzeczka bo ponoc traci swoje wlasciwosci (ale nie wiem czy to prawda) no i taka mikstura niech postoi przez noc i rano wypij na czczo. banany ponoc tez moga zatwardzac, wiec nie dodaje do musli, ale dodaje za to 2-3 suszone sliwki. moj Tz mowi ze on zawsze po herbacie z mlekiem musi biec na tron i faktycznie wczoraj sobie zrobulam popoludniu to mialam takie bulgoty w brzuchu ze szok
|
|
|
|
|
#3298 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
po paczkach nigdy nie ma placzu kochana
Cytat:
![]() Cytat:
piekne Cytat:
dla mnie to baran a nie lekarz ![]() Cytat:
Cytat:
wazenie jest wiarygodne rano, na czczo, najlepiej po toalecie, wiec masz na plusie 7 kilo, w 30 tygodniu i to dla Ciebie duzo??? Ja mam w 34 prawie 21 kilo i zyje, zyje czekaniem do porodu i mozliwoscia zrzucania. A jak nie jesz duzo to nie tyjesz ty tylko zatrzymujesz wode, ktorej pozbedziesz sie zapewne zaraz po porodzie. Zacznij sie w koncu cieszyc z ciazy, ze zdrowego dziecka, bo waga nie masz powodu sie przejmowacCytat:
ja nawet przepowiadajacych skurczy nie odczuwam Cytat:
no i witam tez wczorajsze nowe mamuski
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2012-01-27 o 16:53 |
|||||||
|
|
|
#3299 |
|
Zakorzenienie
|
o to ja muszę je mieć
|
|
|
|
#3300 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja pilam odstana przez noc Skoro te czopki glicerynowe dzialaj tak szybko to moze lec do apteki i sobie zaserwuj! A od jutra moze woda z cytryna i miodem? Sama zadecyduj Emigra, ja rowniez tych skurczy nie odczuwam i przez cala ciaze z adasiem tez nie odczuwalam, tylko sie z tego ciesze bo jak dziewczyny opisuja to nic przyjemnego! Zadnego stwiania sie macicu czy twardnienia tez nie, nawet nie wiem jakie to uczucie! Tak wiec majac inne (kilogramowe) problemy na glowie ciesze sie ze to jest mi zaoszczedzone! A tak swoja droga znowu zaczyna swedziec mnie cale cialo, caly dzien dzisiaj Boje sie zeby znowu cos okropnego mi nie wyszlo!
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-01-27 o 17:02 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:52.

i nawet się nie zanosi 

mimo, że lubiłam kosmetyki J&J i często ich używałam, tak dopiero w ciąży wyszło mi to uczulenie.