Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 15:41   #3271
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Etnula Pokaż wiadomość
Cześc Dziewczyny...
Niedługo zaczynamy 32 tc. Planowany termin porodu 31.03,2012.
Witaj

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:41   #3272
Mała!
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ratunku!!! od 4dni nie mogę się załatwić i nawet się nie zanosi
też mam z tym kłopot ostatnio...pomimo iż wcinam śliwki i owoce które zawsze pomagały

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:45   #3273
Nikii89
Zakorzenienie

Witam Was
odzywam się dziś późno, ale brak czasu.
Rano wstałam, zjadłam śniadanie i o 9 już wyjeżdżałam z teściową do dentysty i okulisty. Zdaję relacje
A więc u dentysty okazało się że mam lekkie ubytki na 6 i 7 i zaleca plomby ale mam się zgłosić dopiero jak urodzę. I pamiętać aby nie zaniedbać bo inaczej może być kanałowe
U okulisty - nie ma przeciwwskazań do SN ciśnienie w normie w obu oczach.
No ale po tych kroplach nic nie widziałam prawie i jak przyjechałam od tych lekarzy o 13 to poszłam spać.
A jak wstałam to obiad , zmywanie itp. Dlatego tak późno się odzywam.

Później Was nadrobię bo teraz jedziemy na zakupy
Stary 2012-01-27, 15:47   #3274
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
też mam z tym kłopot ostatnio...pomimo iż wcinam śliwki i owoce które zawsze pomagały
mi tak samo pomagały jabłka, jogurty itp. a teraz nic po prostu nic załamka

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 15:49   #3275
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Jolka, biedaku Ty!
Jesli domowe sposoby zawiodly to lec do apteki, sa leki dozwolone w ciazy! Espumisan, lactulosum syrop albo czopek glicerynowy!
Przeciez tak nie mozna tyle dni!
Pewnie rowniez dlatego czujesz sie jak slon (tak chyba pisalas) bo wiadomo ze jak sie nie wyprozni kilka dni to czlowiek czuje sie taki ciezki!

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 15:51   #3276
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

ja o płci dziecka dowiedziałam się w 22tc - ale jak wyczytałam u mamusiek styczniowych, że tam jedna z nich dowiedziała się tak samo w okolicy 20tc o płci a w 30tc okazało się, że płeć inna - ja bym tak nie chciała bo już wszystko mam gotowe i mam nadzieję, że będzie tak jak miało być.

---------- Dopisano o 15:51 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Jolka, biedaku Ty!
Jesli domowe sposoby zawiodly to lec do apteki, sa leki dozwolone w ciazy! Espumisan, lactulosum syrop albo czopek glicerynowy!
Przeciez tak nie mozna tyle dni!
Pewnie rowniez dlatego czujesz sie jak slon (tak chyba pisalas) bo wiadomo ze jak sie nie wyprozni kilka dni to czlowiek czuje sie taki ciezki!
ja nawet nie wiedziałam, że coś z leków można w ciąży

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:01   #3277
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a cizeka jest ta zumba? tzn jak ktos ma cienka koordynacje wszytskich czesci ciala to da sobie rade?
Bo ja raczej do tanca stworzona nie zostalam

A mialam Wam jeszcze napisac odnosnie spania, Adas bardzo chce aby dzidzius dzielil z nim pokoj a ja mowie ze z poczatku bedzie lozeczko u mamy i taty w sypialni bo jak bedzie mleczko Viki pila to nie bede tak duzo biegac po nocy po nia co chwile, to wiecie co? adas sie zaoferowal ze On bedzie mi dzidziusia w takim razie na karmienia przynosil
No normalnie mnie rozczulil
Ale juz to widze 7-o latek noszacy na spiku niemowlaka
Moj brat w ten sposob zlamal mi reke jak mialam 2 latka

powiem Ci że dla mnie to sam Fun i z reguły jest jedna dziewczyna która robi w lżejszej wersji ogólnie w tych filmikach któe ja ściągałam nie dawałam rady tylko z sambą ale ogólnie mega zabawa przy tym i zawsze można robic na tyle na ile dajesz radę i wyrabia się poczucie rytmu dla mnie najlepsza forma fitnessu i tak jak już pisałam na wadze może nie było szału ale ciało po miesiacu juz całkiem inne i ciuchy inaczej leżą a mnie nie jest łatwo schudnąc

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Desia a to jeden z moich ulubionych treningów
http://www.youtube.com/watch?v=GOr7MxEyFxk

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:06   #3278
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

coś mnie brzuch zaczyna boleć więc może uda mi się wkońcu załatwić

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:08   #3279
ewcisz
Raczkowanie

Cytat:
Witaj w klubie ja to samo już mam wrażenie że pękne

ewcisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:11   #3280
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Witam Was
odzywam się dziś późno, ale brak czasu.
Rano wstałam, zjadłam śniadanie i o 9 już wyjeżdżałam z teściową do dentysty i okulisty. Zdaję relacje
A więc u dentysty okazało się że mam lekkie ubytki na 6 i 7 i zaleca plomby ale mam się zgłosić dopiero jak urodzę. I pamiętać aby nie zaniedbać bo inaczej może być kanałowe
U okulisty - nie ma przeciwwskazań do SN ciśnienie w normie w obu oczach.
No ale po tych kroplach nic nie widziałam prawie i jak przyjechałam od tych lekarzy o 13 to poszłam spać.
A jak wstałam to obiad , zmywanie itp. Dlatego tak późno się odzywam.

Później Was nadrobię bo teraz jedziemy na zakupy
No to fajnie ze mozesz rodzic sn!
Szkoda tylko odnosnie zebow, no ale tak to juz jest w ciazy, zeby sa bardzo narazone.

A tak w sumie to nie lepiej zrobic te dziurki zanim sie pogorszy? Bo tak zaraz po porodzie to tez moze byc ciezko czas na to znalezc!

Jolka no mozna, jak juz inne sposoby zawodza to ja bym sie nie zastanawiala!

---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
powiem Ci że dla mnie to sam Fun i z reguły jest jedna dziewczyna która robi w lżejszej wersji ogólnie w tych filmikach któe ja ściągałam nie dawałam rady tylko z sambą ale ogólnie mega zabawa przy tym i zawsze można robic na tyle na ile dajesz radę i wyrabia się poczucie rytmu dla mnie najlepsza forma fitnessu i tak jak już pisałam na wadze może nie było szału ale ciało po miesiacu juz całkiem inne i ciuchy inaczej leżą a mnie nie jest łatwo schudnąc

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Desia a to jeden z moich ulubionych treningów
http://www.youtube.com/watch?v=GOr7MxEyFxk
Wow, jesli ich ciala wygladaja tak tylko dzieki tancowi to niewykluczone ze i ja sprobuje

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 16:14   #3281
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
j

ja nawet nie wiedziałam, że coś z leków można w ciąży
tez nie wiedzialam ale dobrze wiedziec
Stary 2012-01-27, 16:17   #3282
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ewcisz Pokaż wiadomość
Witaj w klubie ja to samo już mam wrażenie że pękne
i co zamierzasz coś brać na to?

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:16 ----------

Cytat:

Jolka no mozna, jak juz inne sposoby zawodza to ja bym sie nie zastanawiala!

dziękuję, dobrze wiedzieć muszę zaopatrzyć się w te cuda

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:17   #3283
agabi
Rozeznanie

hej

witam nowe dziewczyny na naszym wątkufajnie, że dolączyłyście do nas.im nas więcej tym lepiej

dziewczyny, Wy narzekacie na zaparcia, a ja mam sytuację przeciwną. jakoś poprawiła mi się przemiana materii czy coś...prawie po każdym posiłku czeka mnie wizyta na kibelku.troszkę się tym martwię...

Nikii-idź do innego dentysty!!!!jak masz dziurki, to niech Ci szybciutko zrobią z tym porządek.ja ostatnio przeszłam przez pieklo właśnie dlatego, że moja stomatolog chciala czekać z interwencją na koniec ciąży. aż ząb zaczął mocno boleć i trzeba było rwać. nie chcę straszyć Kochana, ale lepiej dmuchac na zimne. w ciąży ząbki szaleją.
Stary 2012-01-27, 16:24   #3284
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
hej

witam nowe dziewczyny na naszym wątkufajnie, że dolączyłyście do nas.im nas więcej tym lepiej

dziewczyny, Wy narzekacie na zaparcia, a ja mam sytuację przeciwną. jakoś poprawiła mi się przemiana materii czy coś...prawie po każdym posiłku czeka mnie wizyta na kibelku.troszkę się tym martwię...

Nikii-idź do innego dentysty!!!!jak masz dziurki, to niech Ci szybciutko zrobią z tym porządek.ja ostatnio przeszłam przez pieklo właśnie dlatego, że moja stomatolog chciala czekać z interwencją na koniec ciąży. aż ząb zaczął mocno boleć i trzeba było rwać. nie chcę straszyć Kochana, ale lepiej dmuchac na zimne. w ciąży ząbki szaleją.
No wiec ja tez sobie tak pomyslalam ze po co czekac w sumie, teraz nawet mozna brac znieczulenia w cizy wiec ciaza nie jest zadnym przeciwwskazaniem, a z kazdym dniem/tygodniem ubytek robi sie wiekszy!

Co do wyproznien to ja bym sie nie martwila, tez mam takie dni!
Generalnie to normalnie, codziennie tak jak przed ciaza, bardzo sie ciesze ze nie mam problemu!
Raz mialam w I trymestrze problem chyba, ale to pomogla mi ta woda odstana przez noc z cytryna i miodem co dziewczyny polecaly
Nie no, zaparcia sa maskrycznie wkurzajace wiec dzialajcie!
Pozatym to niezdrowo

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 16:27   #3285
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
No wiec ja tez sobie tak pomyslalam ze po co czekac w sumie, teraz nawet mozna brac znieczulenia w cizy wiec ciaza nie jest zadnym przeciwwskazaniem, a z kazdym dniem/tygodniem ubytek robi sie wiekszy!

Co do wyproznien to ja bym sie nie martwila, tez mam takie dni!
Generalnie to normalnie, codziennie tak jak przed ciaza, bardzo sie ciesze ze nie mam problemu!
Raz mialam w I trymestrze problem chyba, ale to pomogla mi ta woda odstana przez noc z cytryna i miodem co dziewczyny polecaly
Nie no, zaparcia sa maskrycznie wkurzajace wiec dzialajcie!
Pozatym to niezdrowo

a ta woda z cytryną i miodem po jakimś czasie zaczęła działać od wypicia?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:28   #3286
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
a co do Oilanium to położna dziś właśnie mówiła, że te emolienty czy jak to się nazywa powinny być stosowane tylko w przypadku kiedy skóra dziecka tego wymaga i powinien to lekarz zalecić... jeśli ze skóra dziecka nie ma problemów to lepiej stosować zwykłe olejki do kąpieli...w każdym razie tańsze..
też o tym słyszałam

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość

Uważaj z kosmetykami Johnsona. Podobno często uczulają , niestety. Ja jestem na razie w fazie szukania ale na J&J raczej się nie zdecyduję.

zgadzam się, mnie oliwka uczuliła mimo, że lubiłam kosmetyki J&J i często ich używałam, tak dopiero w ciąży wyszło mi to uczulenie.

Moja przyjaciółka studiuje kosmetologię, i miała jakiś przedmiot, na którym opracowywały skład kosmetyków różnych, m.in. J&J. I mimo zapewnień producenta, że tej firmy kosmetyki są najmniej uczulające, to jest to nie prawda-bo ta koleżanka mi mówiła, że w składzie są takie substancje, które są zaliczane właśnie do uczulających.

Co nie znaczy, że każde dziecko muszą one uczulić.
Bo moja mama używała przy mnie i przy moim bracie te kosmetyki i nic się nie działo. Natomiast dopiero w ciąży mnie uczuliły, a tak to nie miałam z nimi problemów.

Claudia super, że wszystko się dobrze układa.
Przykro mi z powodu tej dziewczyny. Masakrycznie wyglądają te zdjęcia...

Cytat:
Cześc Dziewczyny...

dzień dobry

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:33   #3287
MoniaHan
Wtajemniczenie

Etnula witaj,
dowiedzielismy sie o plci na usg polowkowym ,pozniej w 24 tc bylo nastepne i potwierzenie ze nic sie nie zmienilo. bedzie Hania. z Twoich propozycji podoba mi sie Aniela.

chiqua a Ty cwiczylas sama w domu zumbe?
latem chcialam sie zapisac na zumbe, ale okazalo sie ze jestem w ciazy. muzyke z zumby uwielbiam i w ogole uwazam tez ze ta forma fitnesu jest super, tylko jedno mnie zastanawia i tego nie jestem pewna czy za kazdym razem jakbym szla na zajecia to mialabym chec tanczyc ''na zawolanie'', bo w sumie jak cwicze na swojej silowni to moge sobie troche zumby, troche silowych cwiczen itd.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:33   #3288
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
polecam czopki glicerynowe, kupicie je w aptece, są niegroźne w ciąży, koszt ok 10zł.
Tez mam ten problem i tylko czopki mi pomagają.

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:37   #3289
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz co, ja juz tak dokladnie nie pamietam, ale chyba juz tego samego dnia co wypilam, tzn jakbys jutro rano wypila taka odstana to powinnas juz jutro poczuc efakty i ulge, o ile to na Ciebie zadziala, ja nie wiem czy dziala na wszytskich i zawsze!
Tutaj nawet masz watek z wizazu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146218

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 16:39   #3290
karo_z
Rozeznanie

[QUOTE=cziqua;31885908]
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

oj zgodzę się z tym że ja z chomika ściągnęłam filmy z zumbą i strasznie mi tego brakuje także jak dzidziuś już będzie na świecie zamierzam znowu w domu wylewac siódme poty po okresie połogu oczywiście szczerze godzinka dziennie z filmem i w ciągu miesiąca 3 kg mniej ale za to ciało faktycznie zupełnie inne mimo iż na wadze szału nie było za to po ciuchach strasznie było widac a ściągnęłam te filmiki

http://www.youtube.com/watch?v=oOpXuHL9RM4

Beto Perez to w ogóle mój idol zumby i jak się rusza

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

i szczerze ściągnęłąm też wiele innych z Zumbą ale zawsze powracałam do tych z Perezem jakoś inne nie wyciskały ze mnie takich potów i nie bawiłam się tak dobrze
wow, no to jestem pod wrażeniem, że chciało Ci się samej w domu
My chodziłyśmy we 3 z koleżankami i było mnóstwo śmiechu przy tym...

Cytat:
Ja biorę fenoterol 8x1/2 , isoptin, magne B6 2x, i nospę doraźnie do 3x razy dziennie jak mam dużo twardnień!, i luteinę i dupa mimo to nadal mam... i to nie 6-8 razy, bo tyle miałam przy lekach z miesiąc temu... potem się pogorszyło...i tak już zostało dziś miałam dużo ponad 15 razy (raz przez godzinę miałam 5-6x ) ...może nawet więcej bo za każdym przy wstawaniu z łóżka lub zmianie pozycji mam jak stoję i chodzę to często, a jak stoję i coś robię to zapominam o liczeniu...
Ale dużo za dużo jak dla mnie dziś ponad 15...a jeszcze połowa dnia przede mną
Rzeczywiście dużo... kiedy masz następną wizytę? może lekarz zaleci Ci zwiększenie dawki fenoterolu? jaką masz długość szyjki? nie skraca się?

Cytat:
Dziewczyny a cizeka jest ta zumba? tzn jak ktos ma cienka koordynacje wszytskich czesci ciala to da sobie rade?
Bo ja raczej do tanca stworzona nie zostalam

A mialam Wam jeszcze napisac odnosnie spania, Adas bardzo chce aby dzidzius dzielil z nim pokoj a ja mowie ze z poczatku bedzie lozeczko u mamy i taty w sypialni bo jak bedzie mleczko Viki pila to nie bede tak duzo biegac po nocy po nia co chwile, to wiecie co? adas sie zaoferowal ze On bedzie mi dzidziusia w takim razie na karmienia przynosil
No normalnie mnie rozczulil
Ale juz to widze 7-o latek noszacy na spiku niemowlaka
Moj brat w ten sposob zlamal mi reke jak mialam 2 latka

Na początku jest trochę wycisk...trzeba się przyzwyczaić. Ja po kilku zajęciach już nie miałam takie zadyszki jak na początku, ale i tak po godzinie ze mnie kapało.
Chodziłąm na różne zajęcia aerobowe i po jakimś czasie się nudziły i nie za bardzo się chciało chodzić...zumba to co innego... nie czujesz że palisz kalorie poprostu się świetnie bawisz.
nie trzeba umieć tańczyć, ja też kaleczyłam te ruchy trochę ale na zajęciach nikt się tym nie przejmował
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:39   #3291
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a otręby pszenne w ciąży można?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:39   #3292
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Etnula witaj,
dowiedzielismy sie o plci na usg polowkowym ,pozniej w 24 tc bylo nastepne i potwierzenie ze nic sie nie zmienilo. bedzie Hania. z Twoich propozycji podoba mi sie Aniela.

chiqua a Ty cwiczylas sama w domu zumbe?
latem chcialam sie zapisac na zumbe, ale okazalo sie ze jestem w ciazy. muzyke z zumby uwielbiam i w ogole uwazam tez ze ta forma fitnesu jest super, tylko jedno mnie zastanawia i tego nie jestem pewna czy za kazdym razem jakbym szla na zajecia to mialabym chec tanczyc ''na zawolanie'', bo w sumie jak cwicze na swojej silowni to moge sobie troche zumby, troche silowych cwiczen itd
.

tak ja w domku godzinkę dziennie przeważnie z reguły wszystko mi sie nudziło po tygodniu a Zumba nie

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:41   #3293
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
polecam czopki glicerynowe, kupicie je w aptece, są niegroźne w ciąży, koszt ok 10zł.
a czopki po jakim czasie działają?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:42   #3294
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tam nigdy w zyciu nie uzylam czopka bo nie potrzebowalam nigdy i szczerze mowiac nie wiem dokaldnie jakbym to miala zrobic
Czy bym umiala
Wole jednak drugim koncem uzywac lekow
A pozatym slyszalam (nie wiem czy prawda) ze czopki glicerynowe dzialaj bardziej miejscowo , tzn np syropek przejdzie przez cala dlugosc jelita dzialajac na calej drodze al czopek tylko na koncowym odcinku, ale zaznaczam ze tak tylko slyszalam, ale wlasciwie wydaje mi sie to logiczne

Ja planuje juz do szpitala zabrac sobie ten syropke lactulosum tak w razie czego, polozna mowila ze bardzo wazne jest wyproznienie po porodzie i ze spokojnie mozna sie czyms wspomoc

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-27, 16:43   #3295
ania20m
Wtajemniczenie

Cytat:
a czopki po jakim czasie działają?
błyskawicznie, 5 min po zastosowaniu już siedze na kibelku

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:44   #3296
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Wiesz co, ja juz tak dokladnie nie pamietam, ale chyba juz tego samego dnia co wypilam, tzn jakbys jutro rano wypila taka odstana to powinnas juz jutro poczuc efakty i ulge, o ile to na Ciebie zadziala, ja nie wiem czy dziala na wszytskich i zawsze!
Tutaj nawet masz watek z wizazu : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=146218
jest napisane, że woda letnia z cytryną więc jak lepiej letnia z cytryna czy przestana przez noc?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:45   #3297
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:

Jolka bo generalnie potrzebujesz blonnika aby sie spokojnie wyprozniac, tylko nie mozesz wprowadzic go w diete gwaltownie i duzo bo bedzie jeszcze bardziej zatwardzal (przynajmniej ja tak mialam). stopniowo codziennie i po troche, to bedzie trwalo kilka dni. np. jak zaczynalam jesc musli albo zwykle platki owsiane, to nie moglam sie zalatwic i sie wkurzalam, wiec jadlam tylko pol miseczki a nie cala i po kilku dniach bylo lepiej.
nie wiem...ale moze tez u Ciebie to ma zwiazek ze nieregularnie jadasz? czy sniadanie jesz o tej samej porze, bo u mnie sniadanie pozniej i ja juz moge miec dzien bez kupki

polozna poradzila mi aby pic sok ze sliwek, wiec pol szklanki pije rano przed sniadaniem, kupuje go w sklepie. pozniej robie sniadanie; kawa z mlekiem, pol miseczki musli z mlekiem i zaparzam sobie siemie lniane, ktore wypijam tak ok godziny po sniadaniu (a najlepiej jest je pic na czczo).
no i sniadanie mam codziennie 0 7 rano i sie tego trzymam czy niedziela czy sobota. i tak do max godziny musze isc na tron.
wode z cytryna i miodem tez pilam przez jakis czas, na poczatku pomagalo, tylko pamietaj, ze miodu nie zalewaj wrzatkiem i nie mieszaj metalowa lyzeczka bo ponoc traci swoje wlasciwosci (ale nie wiem czy to prawda) no i taka mikstura niech postoi przez noc i rano wypij na czczo.
banany ponoc tez moga zatwardzac, wiec nie dodaje do musli, ale dodaje za to 2-3 suszone sliwki.

moj Tz mowi ze on zawsze po herbacie z mlekiem musi biec na tron i faktycznie wczoraj sobie zrobulam popoludniu to mialam takie bulgoty w brzuchu ze szok

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:51   #3298
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
ojjj zeby potem placzu nie bylo....
po paczkach nigdy nie ma placzu kochana
Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o stres to mnie nawet dosyc omija. A jak się trafia ponury dzień to sobie popłaczę, pożalę się mężowi, on mnie przytula i mi od razu lepiej
Ja tez tak mam
Cytat:
Napisane przez Martk999 Pokaż wiadomość
wszystko analizuję ... od wyników krwi, moczu, badań na choroby zakaźne .... po wymiary .... wiem, że to podst. błąd!!
a po co?
Cytat:
A to jedno zdjęcie z naszej sesji...
PS: ale mi brzusio twardnieje...
piekne
Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Emigra - ja nie wiem gdzie ty chowasz te 20kg na plusie, wygladasz jakbys tlyko w brzuchu przybrala
Wiem, na zdjeciach tak wlasnie wyglada.... obiecuje ze do konca ciazy cykne sobie fotke w calej okazalosci
Cytat:
właśnie tym które są jeszcze w ciąży i zbliżają się do porodu
dla mnie to baran a nie lekarz
Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
i jeszcze sobie wczoraj zdalismy sprawe z Tz, ze jestesmy ze soba 5 lat (w listopadzie minelo) a moi rodzice jeszcze nie widzieli Tz mamy!!!czyli Hani dziadkowie jeszcze sie nie znaja!!!
Hehe to tak jak u mnie .. nam leci 6 rok (w lipcu minie) w tym 2 po slubie a moj tata nie zna mojej tesciowej no ale u nas sytuacja o tyle skomplikowana ze dzieli nas 700 km i moj tata nie byl na slubie, a moja tesciowa nie byla u mnie u rodziny juz daaaaaaawno, jakos nie bylo okazji
Cytat:
30tc ile przytyłam sprawdzając rano na czczo to na plusie miałam ostatnio ok 7kg ale sprawdzając po jedzeniu nie wielkim (śniadanie i mały obiad) to miałam +10kg więcej - porypane to wszystko.
Lecz ja liczę wage od 10tc bo jak bym miała liczyć od początku ciąży to było by więcej troszkę
Jolka, ja tez sie boje o wage i tez sie nia doluje, ale jak czytam co piszesz i jak za przeproszeniem marudzisz o te 7 kilo to mnie nosi wazenie jest wiarygodne rano, na czczo, najlepiej po toalecie, wiec masz na plusie 7 kilo, w 30 tygodniu i to dla Ciebie duzo??? Ja mam w 34 prawie 21 kilo i zyje, zyje czekaniem do porodu i mozliwoscia zrzucania. A jak nie jesz duzo to nie tyjesz ty tylko zatrzymujesz wode, ktorej pozbedziesz sie zapewne zaraz po porodzie. Zacznij sie w koncu cieszyc z ciazy, ze zdrowego dziecka, bo waga nie masz powodu sie przejmowac
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
generalnie nie powinno sie brac po 34 tc, ze wzgledu na to, ze ma wlasciwosci rozkurczowe i moze opoznic porod... przynajmniej w przypadku ciazy bezproblemowej
to ja chyba powinnam odstawic moj mg ....
ja nawet przepowiadajacych skurczy nie odczuwam
Cytat:
Cześc Dziewczyny...
witaj

no i witam tez wczorajsze nowe mamuski
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm

Edytowane przez emigra
Czas edycji: 2012-01-27 o 16:53
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 16:53   #3299
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
błyskawicznie, 5 min po zastosowaniu już siedze na kibelku
o to ja muszę je mieć

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-27, 16:56   #3300
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
jest napisane, że woda letnia z cytryną więc jak lepiej letnia z cytryna czy przestana przez noc?
Jolka, jedni radza tak a inni inaczej!
Ja pilam odstana przez noc
Skoro te czopki glicerynowe dzialaj tak szybko to moze lec do apteki i sobie zaserwuj!
A od jutra moze woda z cytryna i miodem?
Sama zadecyduj

Emigra, ja rowniez tych skurczy nie odczuwam i przez cala ciaze z adasiem tez nie odczuwalam, tylko sie z tego ciesze bo jak dziewczyny opisuja to nic przyjemnego!
Zadnego stwiania sie macicu czy twardnienia tez nie, nawet nie wiem jakie to uczucie!
Tak wiec majac inne (kilogramowe) problemy na glowie ciesze sie ze to jest mi zaoszczedzone!
A tak swoja droga znowu zaczyna swedziec mnie cale cialo, caly dzien dzisiaj
Boje sie zeby znowu cos okropnego mi nie wyszlo!

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-01-27 o 17:02
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości