|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
polecam, robione milion razy , zawsze wychodzi
![]() Patik co do artykułu który wkleiłaś. Jesli faktycznie tak było,że matka wiedziała,że ją ktoś śledzi i była w związku z tym w kontakcie z mężem. To pozwolę sobie stwierdzić, że dziecko teraz nie wiadomo gdzie jest tylko i wyłącznie z winy matki. Ja wiem, że w stresie się gorzej mysli ale wystarczyło wejść do pierwszego lepszego sklepu i poczekać na męża lub kogokolwiek. Tyle w tym temacie. |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
I kto mi wytłumaczy, taki fakt że moje dziecko POŻERA nie je, tylko pożera słoiczki 125ml to za mało, a mojego obiadku nie chce
|
|
|
|
#1743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje lubią takie i takie jedzonko
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz zasnął, ciekawe, czy będzie mu smakować ![]() Baboniku ![]() Brumek, nooo chore Ale ja też mam takie lekkie zakręcenie jak Ty. Maszynka tatuażysty na moim ciele, to poezja dla moich uszu ![]() karolinee ja myślę jak Babonik odnośnie koleżanki szczerze mówiąc. Zrobiłam kurczaka po meksykańsku, z fasolą i kukurydzą. Dobre nawet. O, przyszedł mi z all wosk do depilacji brwi i henna. Od dziś sama się bawię w kosmetyczkę o, i paski do wybielania kłów.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja małemu w niedzielę pierwszy raz dałam herbatkę z kopru włoskiego z sokiem jabłkowym Hippa i tak się dossał, że duszkiem wypił 180 ml ![]() Wcześniej - nawet po obiadku dawałam mu do popicia pierś Dzień dobry, Właśnie wróciłam ze spacerku Cieplutko, słonecznie, czuć dzisiaj wiosnę w powietrzu
|
|
#1748 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() 5kg to już ładny wynikCytat:
![]() A tak poważnie to pewnie kwestia przypraw... Moja pannica dzisiaj zmienia nastroje jak rękawiczki.. raz radosna, za chwilę ryk.. pożarła! (bo to już nie można nazwać jedzeniem) słoiczek kremu z marchwi z ryżem i cielęciną i normalnie jak zbliżałam łyżeczkę to się na nią rzucała aż szalooona.. teraz drzemieMuszę się wybrać do rosmana po pieluchy.. lenia mam jakiegoś.. weekend mnie tak chyba nastraja już
|
|||
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
Madziulka ale fajnie, że Ci pije...
Mój tej herbatki ( i każdej z Hip, z tych dużych ) nie wypije ani 30 ml ![]() Własnie wylałam soczki, które kupiłam z myślą, że wypije...Góra 20-30 ml i tyle. Łyżeczką próbowałam, niekapkiem... Nic to...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ejjj pokaz te cuda, pierwszy raz o tym słysze. |
|
|
|
|
#1751 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
masakra nocka ![]() ja nie dodaję soli po co obciążać nerki przedwcześnie ![]() nie dziękuję nie przyjmuję dodatkowych kg!!! Cytat:
nie poddawaj się u nas było to samo, a dodajesz jakieś zioła typu pietruszka? mój słoiki też jada a moje bleee ale daję, daję i zaczyna mu smakować również domowe.
|
|
#1752 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe, czy mi się uda
![]() ( w sumie chodziłam jeden rok na studium kometyczne )http://allegro.pl/pasta-cukrowa-300g...019478000.html ( i to na wąsik też mamie )http://allegro.pl/refectocil-henna-d...038848591.html i henna - ja wzięłam grafitową http://allegro.pl/paski-wybielajace-...036631793.html i paski
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
dziękuję dziewczyny za kciuki,
byliśmy u lekarza i na szczęście obyło się bez antybiotyków, Nati przeziębiona, ( antybiotyk wypisała gdyby się pogorszyło), Oliwka gardełko, ale bez antybiotyków, a ja , ja najgorzej, gardło zawalone, i antybiotyk gdy będę się gorzej czuła, to tyle obczajacie ta reklamę (chyba plus) smok analog?? no właśnie mnie dzisiaj Oliwka pyta co to jest smok analny |
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
I co agadus, wytłumaczyłaś jej ?
|
|
|
|
#1755 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I kciuki za bezbolesne zabkowanie. Cytat:
A co do spacerow. Jak jest sucho i bezwietrznie to mozna do -10. U nas bylo w cieniu -7, w sloncu cieplej, spacerowalam godzine, ale chyba reszta mam sie wystraszyla, bo nie widzialam ani jednego glebokiego wozka. Dziekujemy. Dziekujemy. Cytat:
Cytat:
A jak Filip mial goraczke, to faktycznie lepiej nie wychodzic. Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1756 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Henna ta, którą kupiłaś jest super Cytat:
No i dużo zdrówka dla Was |
||
|
|
|
#1757 |
|
Zakorzenienie
|
Shirka
za spadek wagi !!!!!!
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
Nataszka, no własnie kosmetyczka znajoma też mi ją poleciła.
O, czyli jesteś technikiem usług kosmetycznych ? fajnie!
|
|
|
|
#1759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1760 |
|
Zakorzenienie
|
wąsik
![]() ![]() no i spróbuję brwi też, ale nie z dołu, tylko od góry.
|
|
|
|
#1761 |
|
Wtajemniczenie
|
hehehe powiedziałam,że to nie analny tylko smok analog
![]() a co do henny ja mam to szczęscie,że nie muszę robić, mam ciemne brwi, a co do wosku, kiedyś chciaam wydepilować nogi woskiem i żle pociągnełam i został wosk, później nie mogłam go zmyć, i sobie powiedziałam nigdy więcej Nataszka dziękuję ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- yyyy czyli jakto będzie, jakos nie mogę sobie wyobrazić ---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- pochwal się kolorem shira
|
|
|
|
#1762 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja się ostatnio zastanawiałam czym urozmaicić zupki mojego syna i już wiem...brokuły
Dzięki Lili Agadus i co powiedziałaś córce? Shira piękny spadek wagi ![]() Co do jedzenia, to Dominik wcina dosłownie wszystko. Dziś nawet królika z ziemniakami z Hippa, który cuchnie okropnie ![]() Jutro znowu do pracy. Nienawidzę pracować w soboty
|
#1763 |
|
Zadomowienie
|
Witam.
Czytam od rana, ale nie mam jak odpisać Gdy rano wypatrzyłam, jaka jest temperatura, to w sumie nastawiłam się, że nie pójdziemy na spacer. Ale zadzwoniła koleżanka, że one wyszły i wcale tak zimno nie jest, więc szybko się ubralismy i wyskoczylismy na godzinkę Moje dziecko jest przeszczęśliwe, gdy idziemy na spacer. Nawet czapkę da założyć bez problemu (dawniej trochę protestował). Dzisiaj jeszcze szybko zasnął. Nie chciał duzo jeść przed wyjsciem, ale uznałąm, że nawet na tą półgodzinną drzemkę warto wyjść Ale spał godzinkę prawie![]() No i w końcu zrobiłam dzis tą kremówkę, która chodziła za mną od dosyć dawna. Wykorzystałam, że babcia wyszła na zakupy i razem ze Ssawką zrobiliśmy ciasto, a babcia nam je upiekła podczas naszego spaceru. Potem tylko szybko masę budyniową i wyszła nawet smaczna ![]() (a co! narobię Wam smaka, jak Wy mi tą granolą Kajool za ząbka!AgaG. dla dzielnego Antka! My na Olszańskiej ostatnio pobieraliśmy, ale Mały płakał...Brumek wyrywanie zębów to chyba jedyna rzecz, jakiej się bałąm. Chyba nikt nie spędził tyle czasu na fotelu dentystycznym, co ja. Nie straszne mi borowanie bez znieczulenia, leczenie kanałowe, ale na myśl o wyrywaniu zęba robi mi się słabo ![]() Więcej nie pamiętam Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-27 o 16:34 |
|
|
|
#1764 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Emi za bardzo się przyzwyczaiła Cwaniara Mała ![]() Cytat:
![]() Ha ha, ale ja bym mimo wszystko kartofla wrzuciła. Nie znam się Jak kuraka po meksykańsku robiłaś? A jak włosy? Pytałam kiedyś ale chyba Ci umknęło ![]() Cytat:
Tak pół na pół dajesz? Ja mam soki z gerbera, promocja była 2sztuki po 4zł. To wzięłam. Cytat:
Też jestem ciekawa jak małej wytłumaczyłaś co to smok analny ![]() EDIT: Już doczytałam - Spryciulo : :Ale tu dzisiaj cicho i pusto... Czy mi się zdaje? ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
O, miło mi że się na coś przydałam Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-01-27 o 16:39 |
|||||
|
|
|
#1765 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Natka a podgrzewasz jakos swoje mleko zanim wsypiesz kasze? I jaka to ma konsystencje? I z czego podajesz? Lyzeczka/butelka? Sorki za 100 pytan do... ale sama chce tak zaczac.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymam kciuki. Cytat:
Dla Was zdrowia!!! Cytat:
Cytat:
I trzymam kciuki za jutrzejszy egzamin! |
||||||
|
|
|
#1766 |
|
Zakorzenienie
|
Marina na ile starcza taka tubka henny ?
Ławo się samemu nakłada? Ja jak brwi nie przyciemnie co muszę ich w lusterku szukać bo nie widać na twarzy
|
|
|
|
#1767 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1768 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z Marcinem bez rewelacji i rewolucji. Nie rozmawiamy ze sobą, nic razem nie robimy, mieszkamy sobie tylko pod jednym dachem. A on wraca z nami. Nie to, że ja mu proponowałąm, wręcz przeciwnie, powidziałam, że ni widze zasadności jego decyzji. Ale on twierdzi, że nie da sobie zabrać dziecka, a poza tym podejrzewam że dostrzegł w białymstoku nowe możliwości (czyt. dostęp do starych kolegów, którzy maja dostęp do wiadomo czego, a poza tym jego matka będzie się chętnie Zuzą zajmować, więc on już wcale nie będzie musiał. Będzie tylko wpadał do domu i podziwiał, jakie piekne dziecko spłodził ![]() Cytat:
tyle że mojego domowego obiedku Zuza nawet pół łyżeczki nie weźmie![]() Cytat:
bo kiedyś to mogłam za gówniarza po nocy po mieście z koleżanką łazic i byłam 'nieśmiertelna'![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#1769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale dzisiaj się scwaniłam i zaparzyłam herbatkę z kopru włoskiego z Hippa i jak przestygła to zmieszałam z sokiem jabłkowym ( samego soku jabłkowego nie wypije )
Szymon ' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym ' http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html Edytowane przez Madziulka_17 Czas edycji: 2012-01-27 o 16:46 |
||
|
|
|
#1770 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

Cieplutko, słonecznie, czuć dzisiaj wiosnę w powietrzu 

zębole
bo tak jej dobrze idzie.

Dzięki Lili