Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci - Strona 76 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 18:46   #2251
Shee'naz
Wtajemniczenie

Dot.: Umowa ACTA – ACTA ograniczenie wolności i informacji w sieci

Cytat:
Napisane przez ewka1987 Pokaż wiadomość
też zauważyłam, że prawie we wszystkich artykułach pojawiło się to zdjęcie ale ważne, że w ogóle się o tym pisze. tak przeglądam teraz różne strony informacyjne (zagraniczne) i na prawde trudno znaleźć jakąś, w której nic by się na temat protestów nie pojawiło
Protesty internautów + maski Palikota = temat stał sie atrakcyjny
Niech pisza, bardzo dobrze, ze cos sie ruszylo, w innych krajach ludzie powinni wiedziec, bo pewnie czeka ich to samo
Shee'naz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:48   #2252
dawidowskasia
Zakorzenienie

tu coś chłop pisze na forum

wiec kraje ktore to podpisaly nie przyjma ACTA
a jesli 6 krajow UE nie przyjmie, ACTA to idzie do kosza

http://forum.pclab.pl/topic/387173-P...page__st__3920
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:48   #2253
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mitsukki Pokaż wiadomość
O matko, to olać mąciwody, nie ma nic tak psującego nastrój jak próba wywołania kłótni, którą wszyscy zlewają, grunt to nie dać się sprowokować
Trzeba mieć nerwy ze stali
siska81 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:51   #2254
Callitus
Zakorzenienie

Będzie jak z Irlandią i traktatem lizbońskim (tak przypuszczam )
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:53   #2255
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shee'naz Pokaż wiadomość
Hehe, maski Palikota- populistyczne zagranie, ale dopiero ono skłoniło zagraniczne media do zainteresowania... A nie protesty (lub w mniejszym stopniu) Szkoda słow na te media
Cytat:
Protesty internautów + maski Palikota = temat stał sie atrakcyjny
Niech pisza, bardzo dobrze, ze cos sie ruszylo, w innych krajach ludzie powinni wiedziec, bo pewnie czeka ich to samo
no i dobrze, my wiemy,że fałsz i populizm, ale oni wiedzieć nie muszą
Nie wiem czy u nich będzie taka burza. Wszak na płyty i leki ich stać (nawet te nierufundowane) a i sprzedawczyków takich nie ma w rządzie
Cytat:
Napisane przez siska81 Pokaż wiadomość
Trzeba mieć nerwy ze stali
ano. A wiadomo,że rewolucjonista nerwów takich nie ma
Stary 2012-01-27, 18:56   #2256
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Alessaaa Pokaż wiadomość
podobno ACTA nie wejdzie w zycie dopiero kiedy 6 panstw jej nie ratyfikuje. gdzies byla taka informacja ale nie znam zrodla wiec nie dam sobie za to reki odciac
Cytat:
Napisane przez dawidowskasia Pokaż wiadomość
chyba 6 państw musi się nie zgodzić- ale mogę się mylić
dzięki za informacje. jak znajde jakiś artykuł dotyczący tego to wrzuce.

a teraz patrzcie co znalazłam USA nie ratyfikuje ACTA spryciarze...

http://www.pcworld.pl/news/379675/US...owac.ACTA.html
http://www.internetblackout.org/usa-...ac-acta,0.html
ewka1987 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:57   #2257
Callitus
Zakorzenienie

Ahhh i jeszcze dla tych, co mowia jakiej to nie mamy idylii w Polsce. Post uzytkownika Raijn z forum cules.pl (jest to forum o FC Barcelonie jednak b. czesto mozna znalezc ciekawe dyskusje na temat polityki, muzyki). Jest to jego odpowiedz na posta jednego z uzytkownikow
Cytat:
baixinho napisał/a:
ta, za☠☠☠iscie slaba. wake up, wake up! euro spadlo z 4.50 na 4,20 w ciagu 2 tygodni
dolar z ponad 3,50 na 3,25

Post Raijna
Dwa tygodnie. Co nam dają dwa tygodnie, skoro np. na ceny paliw czy wszelkich innych towarów które są do nas importowane te dwa tygodnie nie mają praktycznie żadnego wpływu (bo importer też sobie musi odbić masakryczne kursy walut z poprzednich miesięcy), na zdecydowaną większość kredytów również (nie wiem jak to wygląda konkretnie dzisiaj, ale do niedawna spłata kredytu bezpośrednio w walucie była tylko dla garstki wybranych = tylko w duuużych miastach + ładna zdolność kredytowa). Ale ok, nie o tym. Czas obronić tezy, o za☠☠☠iście słabej złotówce, zakładając, że w 2008 roku złotówka była mocna. Żeby było w miarę uczciwie nie biorę liczb z miesięcy, gdy była najmocniejsza, a takie Stany miały masakrę u siebie (połowa roku 2008), ale porównam średni kurs ze stycznia 2008 z obecnym. Dodam też lata pomiędzy.

Euro
1.2008: 3,60 PLN
1.2009: 4,21 PLN
1.2010: 4,07 PLN
1.2011: 3,89 PLN
1.2012: dzisiaj: 4,22 PLN, średnia z miesiąca: http://www.nbp.pl/home.as...esy.ascx&cc=EUR (apogeum w tym miesiącu: 4,52 PLN)

Różnica w najgorszym możliwym dniu w styczniu 2012: 92 grosze na każdym Euro. Dzisiaj: 62 grosze.
Przy 100 Euro mamy odpowiednio 92 lub 62 złote różnicy.

GBP
1.2008: 4,83 PLN
1.2009: 4,57 PLN
1.2010: 4,61 PLN
1.2011: 4,58 PLN
1.2012: dzisiaj: 5,05 PLN, średnia z miesiąca: http://www.nbp.pl/home.as...esy.ascx&cc=GBP (apogeum w tym miesiącu: 5,47 PLN)

Różnica w najgorszym możliwym dniu w styczniu 2012: 64 grosze na każdym GBP. Dzisiaj: 23 grosze.
Przy 100 GBP mamy odpowiednio 64 lub 23 złote różnicy.

USD
1.2008: 2,45 PLN.
1.2009: 3,17 PLN
1.2010: 2,85 PLN
1.2011: 2,91 PLN
1.2012: dzisiaj: 3,21 PLN, średnia z miesiąca: http://www.nbp.pl/home.as...esy.ascx&cc=USD (apogeum w tym miesiącu: 3,52 PLN)

Różnica w najgorszym możliwym dniu w styczniu 2012: 1,07 PLN na każdym USD. Dzisiaj: 76 groszy.
Przy 100 GBP mamy odpowiednio 107 lub 76 złotych różnicy.

CHF - większość kredytów (hipotecznych) walutowych jest w tej walucie, w połowie 2008 roku średni kurs wynosił 2 PLN.
1.2008: 2,22 PLN
1.2009: 2,87 PLN
1.2010: 2,75 PLN
1.2011: 3,05 PLN
1.2012: dzisiaj: 3,49 PLN, średnia z miesiąca: http://www.nbp.pl/home.as...esy.ascx&cc=CHF (apogeum w tym miesiącu: 3,71 PLN).

Różnica w najgorszym możliwym dniu w styczniu 2012: 1,49 PLN na każdym CHF. Dzisiaj: 1,27 PLN.
Przy 100 CHF mamy odpowiednio 149 lub 127 złotych różnicy.

Japoński jen (100 JPY)
1.2008: 2,27 PLN
1.2009: 3,51 PLN
1.2010: 3,12 PLN
1.2011: 3,52 PLN
1.2012: dzisiaj: 4,18 PLN, średnia z miesiąca: http://www.nbp.pl/home.as...esy.ascx&cc=JPY (apogeum w tym miesiącu: 4,58 PLN)

Różnica w najgorszym możliwym dniu w styczniu 2012: 2,31 PLN na każdych 100 jenach. Dzisiaj: 1,91 PLN.
Przy 1000 JPY mamy odpowiednio 231 lub 191 złotych różnicy.

Źródło powyższych danych: http://nbp.pl/home.aspx?f...y_archiwum.html

Wnioski każdy może wyciągnąć sam.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

NIECO INNY TEMAT

Zobaczmy jak wzrosły koszty życia w ciągu tych kilku ostatnich latach. Zakładamy, że statystyczny Kowalski ma kredyt, dojeżdża do pracy i ma małe dziecko.

Nie jest to krytyka rządu czy NBP, bo wiadomo, że nie na wszystko mieli oni wpływ (na niektóre owszem i tutaj jakichś pozytywnych dla społeczeństwa efektów ich działań raczej nie widzę), do tego przecież mamy kryzys (czytaj: biednieją masy, by wybrańcy mogli się wzbogacić). Po prostu z czystej ciekawości sprawdziłem jak to wygląda, bo sam ostatnio odczuwam, że coś wydatki mocno wzrosły.

1. Średni kredyt na ok. 200k PLN i 30 lat spłaty to plus minus te 550 CHF co miesiąc (z tego co pamiętam to prognozowana rata była w granicach 1200 PLN, więc lecę z pamięci i nie uwzględniam zmian LIBORu w ciągu tych paru lat, więc na to weźcie poprawkę). W 2008 roku i banki i doradcy wciskały kredyty we frankach na potęgę. Wiem, bo sam się wtedy starałem o kredyt i nieomal nie wziąłem we frankach, zachęcony przez za☠☠☠iste porady "ekspertów" (tylko jeden na kilkunastu zwrócił uwagę, że frank jest na bardzo niskim poziomie, ale i tak 2,6 PLN na pewno nie przekroczy, bo to się nie zdarza po prostu).

Więc w 2008 roku 550 CHF dawało nam 1221PLN, średni kurs CHF w 12.2011 to 3,64, co daje nam 2002, czyli koszt utrzymania kogoś, kto brał kredyt w styczniu 2008 roku we Frankach wzrósł o 781 PLN.

Przy podobnej kwocie kredytu w PLN (cały czas mówimy o ratach równych i 30 latach spłaty) w ciągu ostatnich 2 lat koszt tegoż kredytu poszedł górę o ok. 200 PLN/miesiąc.

2. Paliwo. Tutaj oczywiście również wpływ ma cena walut, ale nie taki jak wyżej. Skupmy się zatem na samym zwiększeniu kosztów.
Najstarsze dane jakie mi się udało znaleźć to 16.3.2009 r.

Wówczas:

Pb95 kosztowała 3,84 PLN za litr, 2 dni temu 5,61.
http://moto.money.pl/ceny-paliw/#polska,0,pb95

ON kosztował 3,53 PLN za litr, 2 dni temu 5,79.
http://moto.money.pl/ceny...0,olej_napedowy

LPG kosztował 1,69 PLN za litr, 2 dni temu 2,87.
http://moto.money.pl/ceny-paliw/#polska,0,lpg

I teraz załóżmy, że ktoś dojeżdża do pracy 20 km w jedną stronę i mamy te 22 dni robocze w miesiącu, to daje nam to 880 km na miesiąc. Zakładając, że jego auto spala (wg raportów przesyłanych do autocentrum.pl) te 9,3l Pb95 / 6,6l ON / 10,5l LPG na stówkę. Czyli przy 880 km mamy: 81,84l Pb95, 58,08l ON i 92,4l LPG.

W 2009 roku koszt dojazdu do pracy to odpowiednio: 314,26 PLN przy Pb95, 205,02 PLN przy ON i 156,15 PLN przy LPG.
Dzisiaj koszt dojazdu do pracy to: 459,12 PLN przy Pb95, 336,28 PLN przy ON i 265,19 PLN przy LPG.

3. Do kosztów życia należy doliczyć gaz, prąd i wodę. Tutaj, tak na oko, 50 PLN na miesiąc w górę (łącznie, ale oczywiście zależy od zużycia). Jak ktoś może sprawdzić dane, niech zapoda konkret (bo ja już nie mam czasu dłubać).

4. VAT. A w zasadzie dziecko i VAT. Oprócz tego, że stawka podstawowa 22% zmieniła się na 23%, to jeszcze zmianie uległy stawki na poszczególne rzeczy. I tak przed zmianami VAT na ubranka dziecięce wynosił 7% (od stycznia 2011 - 8%), teraz, od niemal 4 tyg., 23%. Więc jak ładnie skumulujemy VAT + ceny walut, to robi się już niezła podwyżka. Małe dziecko oczywiście musi mieć jeszcze pieluszki, no i w niektórych przypadkach mleko modyfikowane. Oczywiście zakładamy, że na dziecku się nie oszczędza.

I teraz lekko budżetowa bluzka dla dwulatka kosztująca wcześniej 20-30 PLN, teraz kosztuje w granicach 40-50 PLN (i już taka budżetowa nie jest). W tym segmencie chyba najbardziej widać podwyżki. Przy droższych rzeczach nie jest to aż tak straszne procentowo. Ale... Duuużo gorzej wygląda sprawa przy śpiochach, kaftanikach i tym podobnych dla osesków, boo tego trzeba ilościowo sporo nakupować. Przy założeniu, że takie pojedyncze śpiochy, po ostatnich podwyżkach VATu (z 8% na 23% od 1.1.2012) zdrożały z 15 na 25 zeta robi się mało wesoło. A dziecko w pierwszym roku życia rośnie w zastraszającym tempie, więc ciuszki w miesięcznym budżecie już przed podwyżkami VATu to był niemały wydatek, a teraz to jest maaaaasakra.

Pieluszki Pampers (niestety wszystkie inne pod względem jakości to masakra - Huggiesy są tak sztywne, że córka wytrzymała bez płaczu kilka minut) w 2010 kupowałem za 42 złote, teraz taka sama paczka kosztuje ok. 60 zł. Oczywiście zdarzają się promocje, gdy można kupić za 51 zeta, ale są one ograniczone czasowo i często mniejsze paczki (np. zamiast 72 sztuk dostajesz 60). Paczka takiemu totalnemu niemowlakowi starcza max na 1-2 tygodnie (takie nowonarodzone mogą mieć w skrajnych przypadkach i 10 razy na dobę zmienianą pieluszkę). Rocznemu dziecku styka spokojnie na 2 tygodnie (z każdym kolejnym przedziałem wagowym pieluszek w paczce jest mniej). Policzmy te 2 paczki na miesiąc, co daje nam ok. 30 zł różnicy w ciągu 1,5 roku.

Mleko modyfikowane - gdy startowaliśmy nieco ponad rok temu, jedna puszka Bebilonu kosztowała ok. 32 zeta (zdarzyło mi się i za 30 złotych dostać). Ostatnio długo utrzymywała się cena 38 zł, a teraz mamy 42 PLNy za jedną puszkę. U rocznego dziecka, przy zalecanym spożyciu, trzeba liczyć te 3-4 puszki na miesiąc. Czyli te 30 złotych więcej trzeba liczyć (w ciągu roku).

Jak komuś się chce, to niech podliczy szybko, jak bardzo w ciągu tych 2-3 lat wzrosły koszty życia przykładowego Kowalskiego. Oczywiście do wszystkiego można, a nawet trzeba by doliczyć podwyżki w cenach mięs, warzyw i owoców. Pewnie kolejnych kilkadziesiąt, jeśli nie kilkaset złotych.

A jeśli nie daj boże ów Kowalski będzie miał jakąś przewlekłą chorobę i na skutek ostatniego burdelu z refundacją leków + zawężeniu kolejnych świadczeń przez NFZ to będzie musiał wydać dodatkowo kolejne 200-500 PLN/miesiąc. Minimum.

O kosztach prowadzenia działalności gospodarczej nie będę się rozpisywał, bo to temat-rzeka. Najprostszy wyznacznik - ZUS przedsiębiorców. W 2007 roku było to coś koło 730 zeta, w 2012 (od lutego) 975,76 PLN. Prawie 250 PLN różnicy, a procentowo wygląda to jeszcze lepiej.

I teraz pytanie - czy realne płace Polaków w przeciągu ostatnich 5 lat wzrosły przynajmniej o połowę tych wydatków? Ale realne, a nie średnia krajowa, która jest brana z kosmosu (bo jak jeden ma 10000, a 4 ma po 1500 to średnia wychodzi po 3200 na głowę).

Nie sposób też nie zauważyć, że ogrom z tych wszystkich podwyżek to miniony i obecny rok. Jak do tego dodamy rozpierduchę w służbie zdrowia, legislacyjnej sraczce, jaką nam serwuje rząd Tuska, to czy ludzie nie mają prawa być w☠☠☠☠ieni?

Patrząc na to, jak wyglądało to wszystko w stosunku do poprzednich rządów, to i tak uważam, że rząd Tuska miał naprawdę dużo spokoju i niemal pełnię zaufania ze strony ludzi.
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 18:58   #2258
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:
wrzucałam to już, ale utonęło wśród kłótni
Stary 2012-01-27, 19:00   #2259
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
wrzucałam to już, ale utonęło wśród kłótni
a, to sorry może teraz przynajmniej więcej osób to zauważy
Stary 2012-01-27, 19:14   #2260
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
słyszałam,ze jest trudny w obsłudze ale skoro mówicie,ze fajny to spróbuję
Zależy jaką dystrybucję wybierzesz, Ubuntu na dzień dzisiejszy w niektórych kwestiach jest prostsze wręcz niż Windows (w sensie - więcej rzeczy działa od razu), niby trochę kobylaste jest, ale i tak o wiele lżejsze od takiego Windows 7 Trzeba tylko zmienić przyzwyczajenia typu wyciąganie pendrajwów bez odmontowania ich najpierw w systemie, bo w 99% takich przypadków wszystko na pendrajwie się wysypie i klops Ale to nie jest kłopotliwe według mnie.
Stary 2012-01-27, 19:15   #2261
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
W kontekscie tej wypowiedzi i tego co napsialas o swojej mamie itd.
To jest chore, ze na tym watku ktos zaczyna uprawiac wycieczki personalne do kogos na temat tego, ze wyjechał z Polski, ze nie podjał pracy za najnizsza krajowa, ze mogl sobie zrobic pierdyliard kursów...
Nie zacytuje dokłądnie, bo nie mam dzis czasu szczegolowo watku przegladac. I coraz mniejsza miałam juz ochote tu przebywac, ale bede, bo warto dla wielu naprawde swietnych dziewczyn
Nie uciekaj Shee'naz musisz tu być robisz tu super robote
Stary 2012-01-27, 19:20   #2262
Mitsukki
Naczelny Hipster

Słyszałam, że Czesi się właśnie skapnęli, że to podpisali i ludzie właśnie zaczynają protestować

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 19:23   #2263
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Zależy jaką dystrybucję wybierzesz, Ubuntu na dzień dzisiejszy w niektórych kwestiach jest prostsze wręcz niż Windows (w sensie - więcej rzeczy działa od razu), niby trochę kobylaste jest, ale i tak o wiele lżejsze od takiego Windows 7 Trzeba tylko zmienić przyzwyczajenia typu wyciąganie pendrajwów bez odmontowania ich najpierw w systemie, bo w 99% takich przypadków wszystko na pendrajwie się wysypie i klops Ale to nie jest kłopotliwe według mnie.
no i wg mnie warto sobie przyswoić że nie ma "dysku C" tylko jest inna struktura to czasami pomaga zrozumieć dlaczego system wygląda tak a nie inaczej
ogólnie nie jest trudniejszy, jeśli mówimy o wersji okienkowej, jest inny. Tak jak mówi Fela, wszystko można już wyklikać jak w windowsie a czasami i łatwiej i szybciej. Trudniejszy to może być tryb pracy przy uzyciu konsoli ale przeciętnemu użytkownikowi nie jest to potrzebne
polecam poczytać np tutaj http://jakilinux.org/dlaczego-linux/
fe414c2710b8060c6dec8506e8442112fb575cc4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 19:26   #2264
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie odmowilabym sobie jednak przyjemnosci przebywania z Wami
Mam nadzieje, ze takie prowokacje ponizej pasa wiecej sie nie pojawia i nie dziwie sie, ze niektorym puscily nerwy, gdy robiono przytyki do ich prywatnych spraw.
Ale juz watek wrocil do siebie i znow mozna przeczytac ciekawe wypowiedzi i informacje Naprawde pod tym wzgldem stoi na bardzo wysokim pozomie i szkoda by bylo zeby przez jakas ostra klotnie złoś nam go zamknal.
Stary 2012-01-27, 19:29   #2265
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Słyszałam, że Czesi się właśnie skapnęli, że to podpisali i ludzie właśnie zaczynają protestować
haha widzę, że u nich jest jeszcze gorzej niż u nas z przepływem informacji rząd-społeczeństwo

dla jasności: wcale mnie nie cieszy że ktoś ma gorzej od nas tylko rozbawił mnie sam wpis mitsukki

Edytowane przez ewka1987
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:31
Stary 2012-01-27, 19:30   #2266
carolinascotties
Zakorzenienie

Przypominam, że to nie jest wątek o wyjeździe Kasi za granicę.

Rozmawiamy o umowie ACTA.

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 19:35   #2267
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
haha widzę, że u nich jest jeszcze gorzej niż u nas z przepływem informacji rząd-społeczeństwo
Takie coś pod nosem Vaclava Klausa? Niewiarygodne, ze na to pozwolił...

Klub parlamentarny Solidarna Polska zwrócił się do marszałek Sejmu Ewy Kopacz z prośbą o ustanowienie dnia 26 stycznia Dniem Polskiego Internauty.
haha xD Ziobrysci tez chca uszczknac ulatujacego poparcia PO
Stary 2012-01-27, 19:39   #2268
ewka1987
Rozeznanie

Cytat:
Takie coś pod nosem Vaclava Klausa? Niewiarygodne, ze na to pozwolił...

Klub parlamentarny Solidarna Polska zwrócił się do marszałek Sejmu Ewy Kopacz z prośbą o ustanowienie dnia 26 stycznia Dniem Polskiego Internauty.
haha xD Ziobrysci tez chca uszczknac ulatujacego poparcia PO
a będzie dniem wolnym od pracy? jak tak to jestem za
Stary 2012-01-27, 19:40   #2269
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Napisane przez carolinascotties Pokaż wiadomość
Zeby chociaz w to sie zamienil... : /
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 19:49   #2270
Mitsukki
Naczelny Hipster

A mnie wczoraj natchnęło
http://www.youtube.com/watch?v=V4rxBcs2neM Czy tylko ja uważam, że ta piosenka niezwykle pasuje do manifestacji anty-ACTA? Tak mnie naszło jak sobie leżąc w łóżku myślałam jak ładnie się ludzie jednoczą

Cytat:
Napisane przez cava Pokaż wiadomość
Jestem dzieckiem chaosu, tylko chaotyczne działania mają u mnie prawo bytu i nie przyprawiają mnie o zniechęcenie, poczucie bycia niewolnikiem, marazm i łzy w oczach.
Mitsukki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 19:50   #2271
Wojowniczka_
Rozeznanie

wieczorna poczytajka http://idepozapalki.wordpress.com/20...-ci-premierze/

i jeszcze coś

Cytat:
"Niesamowity sukces premiera! Nagłówek na portali i do GW. Dzięki naszemu kochanemu premieru, każdy idiota (znaczy internauta) może za darmochę i BEZ WIZY wyjechać sobie do stanów. Wystarczy ściągnąć dowolną mp3kę Cały kilkuletni pobyt funduje rząd USA. Jeszcze żadnemu polskiemu politykowi nie udało się załatwić zniesienia wiz, a Donald poradził !"

Edytowane przez Wojowniczka_
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:54
Wojowniczka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 19:58   #2272
dawidowskasia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość

[1=fe414c2710b8060c6dec850 6e8442112fb575cc4;3189150 8]no i wg mnie warto sobie przyswoić że nie ma "dysku C" tylko jest inna struktura to czasami pomaga zrozumieć dlaczego system wygląda tak a nie inaczej
ogólnie nie jest trudniejszy, jeśli mówimy o wersji okienkowej, jest inny. Tak jak mówi Fela, wszystko można już wyklikać jak w windowsie a czasami i łatwiej i szybciej. Trudniejszy to może być tryb pracy przy uzyciu konsoli ale przeciętnemu użytkownikowi nie jest to potrzebne
polecam poczytać np tutaj http://jakilinux.org/dlaczego-linux/[/QUOTE]

Dzięki dziewczyny Ogarnę kuwetę i przejdę na linuxa (brzmi dumnie)
Cytat:
SHEE'NAZ nawet nie myśl o rezygnacji z udzielania się

---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:

Rozmawiamy o umowie ACTA.
Asi

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Wojowniczka_ Pokaż wiadomość

i jeszcze coś

Cytat:
"Niesamowity sukces premiera! Nagłówek na portali i do GW. Dzięki naszemu kochanemu premieru, każdy idiota (znaczy internauta) może za darmochę i BEZ WIZY wyjechać sobie do stanów. Wystarczy ściągnąć dowolną mp3kę Cały kilkuletni pobyt funduje rząd USA. Jeszcze żadnemu polskiemu politykowi nie udało się załatwić zniesienia wiz, a Donald poradził !"

i jeszcze nocleg z wyżywieniem dają Żyć nie umierać

A propos linka

Może zabezpieczenie przyszłości? Emerytura? Co z tego, że późno, ale może chociaż godziwa? A gdzie tam. Nie dość, że ze swojej pensji utrzymuję obecnych emerytów, to jeszcze mam małą szansę na jakiekolwiek pieniądze, bo „owoc żywota Twojego jeZUS”. Tak więc jak już pracodawca odprowadzi za mnie to, co musi – na swoją emeryturę odkładam sam.

Skąd Ci ludzie biorą te teksty?

Edytowane przez dawidowskasia
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:01
Stary 2012-01-27, 20:00   #2273
popolka
BAN stały

Widziałyście?
http://referendumacta.pl/
popolka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 20:00   #2274
carolinascotties
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Zeby chociaz w to sie zamienil... : /

***Ważna informacja***

kopiuję z profilu grupy referendum ACTA pl - na FB
https://www.facebook.com/ReferendumACTApl
Przed chwilą widzieliśmy stronę portalu Wykop.pl . Przykro nam stwierdzić ale nie widzimy innego sensu powstawania takiego portalu niż zbieranie danych osobowych. Nota prawna:

3. Zgłoszenia wniosku, o którym mowa w ust. 1, dokonuje na piśmie pełnomocnik. Pełnomocnikiem jest osoba wskazana w pisemnym oświadczeniu pierwszych 15 osób z wykazu, o którym mowa w ust. 4.
4. Do zgłoszenia wniosku załącza się wykaz obywateli popierających zgłoszenie, zawierający ich imiona, nazwiska, adresy zamieszkania, numery ewidencyjne PESEL, a także własnoręcznie złożone podpisy obywateli. Wzór wykazu ustala, w drodze uchwały, Państwowa Komisja Wyborcza.

We wniosku internetowym nie ma podpisu oraz peselu dlatego jest on z góry całkowicie nie ważny !!! Kontaktowaliśmy się z portalem i czekamy na odpowiedź. Prosimy spamujcie ich tą informacją! W przeciwnym wypadku ludzie przestaną wypełniać wnioski a referendum nie będzie i zostaną jedynie jakieś internetowe wnioski nic nie warte.---------------

-----------------------------------------------------------------------

film informacyjny o referendum - http://www.youtube.com/watch?v=hBAz1Uouw9I

Toksyczny związek? https://youtu.be/5bw4jeTxHGA
carolinascotties jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-27, 20:05   #2275
Chatul
ma zielone pojęcie

Na dzisiejszej manifestacji w Warszawie było kiepsko... Raz, że pogoda nie dopisała (zimno było), a dwa, że pojawiło się kilku mało rozsądnych obywateli z racami I jeszcze się Palikot pojawił Szybko się z tej manify zmyłam. Ale zdjęcia mam, kilka tutaj zamieszczam:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif manifestacja1.gif (113,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg manifestacja2.jpg (65,1 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: gif manifestacja3.gif (81,0 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: gif manifestacja4.gif (143,7 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg manifestacja5.jpg (79,0 KB, 32 załadowań)
Stary 2012-01-27, 20:05   #2276
WhiteCherry
Zakorzenienie

Cytat:

***Ważna informacja***

kopiuję z profilu grupy referendum ACTA pl - na FB
https://www.facebook.com/ReferendumACTApl
Przed chwilą widzieliśmy stronę portalu Wykop.pl . Przykro nam stwierdzić ale nie widzimy innego sensu powstawania takiego portalu niż zbieranie danych osobowych. Nota prawna:

3. Zgłoszenia wniosku, o którym mowa w ust. 1, dokonuje na piśmie pełnomocnik. Pełnomocnikiem jest osoba wskazana w pisemnym oświadczeniu pierwszych 15 osób z wykazu, o którym mowa w ust. 4.
4. Do zgłoszenia wniosku załącza się wykaz obywateli popierających zgłoszenie, zawierający ich imiona, nazwiska, adresy zamieszkania, numery ewidencyjne PESEL, a także własnoręcznie złożone podpisy obywateli. Wzór wykazu ustala, w drodze uchwały, Państwowa Komisja Wyborcza.

We wniosku internetowym nie ma podpisu oraz peselu dlatego jest on z góry całkowicie nie ważny !!! Kontaktowaliśmy się z portalem i czekamy na odpowiedź. Prosimy spamujcie ich tą informacją! W przeciwnym wypadku ludzie przestaną wypełniać wnioski a referendum nie będzie i zostaną jedynie jakieś internetowe wnioski nic nie warte.---------------

-----------------------------------------------------------------------

film informacyjny o referendum - http://www.youtube.com/watch?v=hBAz1Uouw9I
tak, te internetowe petycje nie mają sensu.
lepiej drukować i zbierać podpisy

http://referendumacta.pl/
Stary 2012-01-27, 20:06   #2277
siska81
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Wojowniczka_ Pokaż wiadomość

i jeszcze coś
Cytat:
Donald nie pozbędziesz się tak łatwo internautów
Stary 2012-01-27, 20:41   #2278
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
A mnie wczoraj natchnęło
http://www.youtube.com/watch?v=V4rxBcs2neM Czy tylko ja uważam, że ta piosenka niezwykle pasuje do manifestacji anty-ACTA? Tak mnie naszło jak sobie leżąc w łóżku myślałam jak ładnie się ludzie jednoczą
Refren to juz w ogole pasuje idealne

Cytat:

SHEE'NAZ nawet nie myśl o rezygnacji z udzielania się
To była bardzo chwilowa mysl . Miło, ze sa osoby, którym to nie jest obojetne
---------------------------------
Widziałyscie w Faktach (załapałam sie dzis na chwile tego badziewia) najnowszy, jakze obiektywny i wiarygodny sondaż?
Dostepny tez TU
Stary 2012-01-27, 20:46   #2279
natkaa
Zadomowienie

Kochani polecam, w temacie, na rozładowanie:
http://www.youtube.com/watch?v=Na4KbXEMZk4
Stary 2012-01-27, 20:49   #2280
Shee'naz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natkaa Pokaż wiadomość
Kochani polecam, w temacie, na rozładowanie:
http://www.youtube.com/watch?v=Na4KbXEMZk4
Wrzucałam, naprawde ekstra parodia Odniesienia bardzo trafne
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości