|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Akcja Samorealizacja!
dokładnie
umiałam ale stres mnie zjadł:/ co studiowałas?
|
|
|
|
|
#32 |
|
Wtajemniczenie
|
politologie
musisz panować nad stresem, wykładowcy też ludzie czasami może cie uratować odpowiedź " przepraszam ze stresu mi się wszystko pomieszało czy mogę odpowiedzieć jeszcze raz" to rozluźni atmosferę potem kilka wdechów głębokich i jest dobrze
|
|
#33 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
również chciałabym się przyłączyć, co prawda wydaje mi sie ze jestem młodsza nieco od was - 2 kl LO. Jednak wątek i tematyka mi sie spodobały. POtrzebuję dużej mobilizacji, bo obrałam sobie pewien cel, do którego muszę dotrwać. A znając siebie jestem dość zmienna osobą, której brakuje motywacji i mobilizacji do czegokolwiek. A mianowicie moim celem jest zdać dobrze mature, i dostać się na studia. Tak więc musze się nieźle przyłożyć bo mam dużo braków. A moje najbliższe postawnowienia to : -spedzanie minimalnego czasu przed komputerem ( spedzam go na prawde wiele ! ) - Uczyć się ze skupieniem bez zbędnych myśli -Uczyć się wiecej -Oduczyć się drapania wszelkich małych krostek na twarzy i plechach - systematycznie sprzątac w pokoju - jak najwięcej gotować
Edytowane przez yasuole Czas edycji: 2012-01-27 o 21:15 |
|
|
|
|
#34 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#35 |
|
Rozeznanie
|
I ja się dołączam!
![]() Wprawdzie zaczęłam realizować się od początku roku, ale to jednak nie to, czego bym chciała. Mam nadzieję, że ten wątek pomoże mi się zmobilizować Chyba, że mnie wyrzucicie.
|
|
|
|
|
#36 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny, tez chcialabym sie dolaczyc, bo mi mobilizacji zawsze brak, tzn mam taki slomiany zapal ze na poczatku gory moge przenosic a pozniej to jestem jak przekluty balon
wiec jesli mnie do swojego szanownego grona przyjmiecie, miejcie na uwadze ze pozniej bedziecie sie musialy z moim marudzeniem meczyc
|
|
|
|
|
#37 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ok, co do mnie, nie zdałam egzaminu z Biologicznych zachowań człowieka. Ewaluacja - podniosła mnie na duchu Twoja porażka Przepraszam, ale w kupie raźniej no... kiedy poprawka?Ok, zrobiło się nas strasznie dużo. A ja muszę to ogarnąć, żeby nie było tylko plotek, bo mamy cel. Proszę zróbcie konkretnie listy na luty na razie, nie można wybiegać za bardzo w przyszłość, bo wtedy to się wszystko rozmazuje - zasada małych kroczków ;P Tylko proszę, żeby te listy miały do 10 pozycji maksymalnie Albo podajecie tutaj, albo mi na prywatną. Umieszczę w pierwszym poście i będziemy rozliczać
|
|||
|
|
|
|
#38 |
|
Rozeznanie
|
Tosia Samosia -
Okej, a te listy mają być takie bardziej szczegółowe, czy ogólne? ;> |
|
|
|
|
#39 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I rozliczyć
|
|
|
|
|
|
#40 |
|
Konto usunięte
|
Na luty to ja mam jeden cel:
Zdać wszystkie egzaminy, ale średnia ma być nie mniejsza niż 4.3 ![]() I oczywiście to co pisałam wcześniej czyli dbanie o włosy A i może jeszcze wziąć się w końcu za zrzucenie brzucha, czyli zacząć chodzić na basen bo kupiłam kostium miesiąc temu i jeszcze się nie wybrałam ![]() Także u mnie: 1. Zdać egzaminy z dobrą średnią. 2. Nie zaniedbywać procesu doprowadzania włosów do normalnego stanu. 3. Ruszyć zad i chodzić na basen. |
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
Ja jeszcze do swojej listy postanowień dodam: WIĘCEJ NAUKI! Ja jestem u was chyba najmłodsza (16 lat), ale wydaje mi się, że to nie problem. Chcę powyciągać wszystkie tróje na semestr na czwórki i piątki! I ciągle się uczyć na egzaminy gimnazjalne!! Próbne poszły dobrze, ale może być jeszcze lepiej.
|
|
#42 |
|
Zakorzenienie
|
Tosia samosia
nie ma sprawy w lutym jakoś mam iść na dyżur Damy rade A ty kiedy?btw to mój nick to Ewa Łucja złączone i bez Ł a nie ewaluacja dużo osob sie myli wiec tylko mowię
|
|
|
|
|
#43 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja 17 dokładnie. Masakra... ale nie poddaje się, we wtorek jeszcze jeden egzamin. No i kurcze proszę - zróbcie te listy w końcu, bo luty nadejdzie a my co!
|
|
|
|
|
|
#44 |
|
Raczkowanie
|
Dobra, to ja dodaję już gotową listę:
Moje postanowienia: - zadbać o twarz, a dokładniej -> pozbyć się przebarwień i lekkiego trądziku (bo nie jest tragicznie, ale może być lepiej ) - dbać o włosy -> brać witaminy, nie dotykać ich i nie niszczyć suszeniem - codziennie wieczorem smarować dłonie i stopy kremem, ponieważ wymagają regeneracji - czytać 2 książki miesięcznie - dużo się uczyć, mieć jak najlepsze oceny na koniec roku i osiągnąć bardzo dobre wyniki z egzaminów gimnazjalnych (powyżej 80% z każdego) - na bierząco sprzątać pokój - dziennie na komputerze spędzać max. 45 minut
Mów mi Ania Edytowane przez carmelle124 Czas edycji: 2012-01-28 o 20:18 |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma za co
dla spokoju duzy to napisałam![]() Od lutego 6 dni w tygodniu ćwiczę przez pierwszy tydzien 50 potem 100 brzuszków dziennie i po 20 na piłce rożnych ze 4 rodzaje. Do tego rozciąganie zawsze oraz przynajmniej 3 razy w tygodniu krecenie hula hop po godzinie
|
|
|
|
|
#46 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Proszę Cię Ewcia - zrób listę - z numerkami1,2.3... ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#47 |
|
Wtajemniczenie
|
Postanowienia na Luty
Kara: tydzień bez wizażu ( bardzo prosto bezie sprawdzić czy jestem zalogowana czy nie hehe)
“Ten, kto przeniósł górę, zaczął od małych kamyków.” ![]() ![]() Edytowane przez PanzerKitty Czas edycji: 2012-01-30 o 08:40 Powód: poprawki |
|
|
|
|
#48 |
|
Raczkowanie
|
Moja lista:
1) kłaść się spać najpóźniej o 24, a nie siedzieć po nocy 2) ćwiczenia rehabilitacyjne - ćwiczyć codziennie przez ok. godzinę 3) wchodzić/schodzić po schodach, kiedy się tylko da, zamiast używać windy 4) uczyć się regularnie i codziennie, choćby trochę 5) nie bałaganić w pokoju, ogarniać na bieżąco 6) jeść mniej słodyczy, a więcej zdrowych, pożywnych rzeczy 7) jeść regularnie, a nie opychać się na wieczór |
|
|
|
|
#49 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#50 |
|
Konto usunięte
|
A ja znowu mam odwrotnie, jak już wejdę w nocny tryb to muszę stopniowo z niego schodzić, bo inaczej jestem nie do życia
|
|
|
|
|
#51 | |
|
Rozeznanie
|
A tutaj moja lista:
-ograniczyć spedzanie czasu przed komuterem. Max 3h dziennie -systematycznie sie uczyć: codziennnie,a nie tylko dzień przed zaliczeniem - raz w tygodniu (teraz kiedy mam ferie czesciej) rozwiązywać testy maturalne z geo. - codziennie robić po kilka zadań z matematyki -na bieżąco sprzątać w pokoju -dbać o paznokcie - oduczyć się drapania krostek na placech i buźce -i również przestawić się ze snem i kłaść się przed 24, a nie w okolicach 2 -Najważniejsze: ODUCZYĆ się płakać, że COŚ się skończyło.. Cytat:
Edytowane przez yasuole Czas edycji: 2012-01-28 o 13:07 |
|
|
|
|
|
#52 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#54 |
|
Raczkowanie
|
Ja tak miałam w liceum. Chodziłam spać ok. 1 w nocy, wstawałam o 6 czy nawet o wpół do 6 i się czułam często jak zombie. Ale młodsza byłam, to aż tak mi to nie dokuczało, teraz już bym nie dała rady, choć mam tylko 24 lata.
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I ja się właśnie często czuje jak zombi. Najbardziej to, kiedy wracam już po zajęciach do domu, albo ostatnie godziny w szkole sa nie do wytrzymania. Kawa zazwyczaj mnie pobudza, wypita tak w okolicach 10
|
|
|
|
|
|
#56 |
|
Konto usunięte
|
A ja chyba tak nie mogę- na co dzień musi być przynajmniej 7 godzin snu. Dlatego teraz w trakcie sesji, kiedy sypiam po 4 godziny a reszta w książkach czuję się jakbym zaraz miała zdechnąć
|
|
|
|
|
#57 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
To ja też się dołączę
![]() Moja lista: - czytać 2 książki miesięcznie - raz w tygodniu chodzić na basen - dbać o włosy i twarz (pozbyć się małego trądziku) - nie siedzieć po nocach, chodzić spać najpóźniej o 24 - utrzymywać porządek w pokoju, wszystko odkładać na miejsce - spędzać mniej czasu przed komputerem, max 2-3h dziennie - uczyć się systematycznie |
|
|
|
|
#59 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No i z tym ćwiczeniem, określ się jakoś godzinowo, ilościowo.. bo za nijakie to Jak mamy się dowiedzieć czy dajesz radę!Cytat:
![]() Chyba, że masz jakiś plan, taktykę, o której chętnie posłuchamy ![]() lazy day już jest na pierwszej stronie, tak samo jak Viselle ![]() No i chciałabym wiedzieć, jakie macie propozycje odnośnie egzekwowania tego co udało nam się osiągnąć, jaką motywację chciałąbyście, kary i nagrody? ![]() W końcu, co do snu - oj też chodzę strasznie późno spać, bo się w dobie nie wyrabiam ;P A potem rano jest dramat...nie wiem z czego to wynika, jestem i zawsze byłam nieospała, ale to trochę dezorganizuje życie, szczególnie, że jak wspomniałyście, potem czuję się jak zombie
|
||
|
|
|
|
#60 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wolałaby raczej sformułowanie "określ się konkretniej"albo coś w tym stylu
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.

umiałam ale stres mnie zjadł:/ co studiowałas?

czasami może cie uratować odpowiedź " przepraszam ze stresu mi się wszystko pomieszało czy mogę odpowiedzieć jeszcze raz" to rozluźni atmosferę potem kilka wdechów głębokich i jest dobrze 
wiec jesli mnie do swojego szanownego grona przyjmiecie, miejcie na uwadze ze pozniej bedziecie sie musialy z moim marudzeniem meczyc

wolałaby raczej sformułowanie "określ się konkretniej"albo coś w tym stylu