|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2611 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
hello
w Pl zima...a u Nas wiosna tej zimy. a My dziś na zakupy pojechaliśmy do centrum ..i oczywiście..bez planów dla małej...znów pokupowałam Sarze ciuszki ale załapałam się na jakieś końcówki wyprzedaży w mothercare ..i żal było nie brać ja sobie chciałam spodnie kupić..ale duuuupa moja i biodra się po ciąży poszerzyły..i teraz jestem w rozmiarze co wcześniej ale w pasie się nie dopinam Cytat:
Indygo... ale od sześciu miesięcy ma szybszy przepływ.. to trochę tak jak smoczki do butelek 2 i 3.. bynajmniej tu mi mówili,że 6 to może się krztusić.. nie ma za co. jak coś,to nie ma sprawy.pisz na priv ![]() Cytat:
Monia z wagą u Nas tak samo aaa i dla Olivki. Sara ma w nosie nogi. wszystko pcha do buzi..i to ją bardzo kręci ![]() Cytat:
woooowww... zazdroszcze ! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-27 o 20:17 |
||||||
|
|
|
#2612 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
No i elegancko No raczej. Za dużo mięsa i potem takie drapieżcze (?) zachowania. ![]() Cytat:
![]() Wariatka wariatka. Ja tak mam za każdym razem jak wyrzucam po 2 puchy...Już tacie ostatnio wciskałam na śrubki ![]() Cytat:
Naleśniczki
|
|
#2613 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2614 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ozdobić jakoś delikatnie i mogą fajnie wyglądać ![]() co lepsze te naleśniczki były w słoiczku ![]() ale "hitlerki" wymiotły i mi się przypomło ![]() Przychodzi baba do wróżki z pytaniem o przyszłość. Wróżka patrzy w kulę, w karty, kręci głową, mruczy z niezadowoleniem, wzdycha.. w końcu mówi do kobiety- przykro mi, ale mam dla pani złą wiadomość- przez panią zginą miliony ludzi.... Babka jak to usłyszała to zbladła i się załamała... Wyszła od wróżki, wlecze się ulicą i nagle widzi, że na przejściu dla pieszych idzie chłopczyk, a z boku nadjeżdża z dużą prędkością auto. Kobieta myśli- skoro przeze mnie mają zginąć miliony to chociaż tego jednego chłopczyka uratuję. I niewiele myśląc wskoczyła na pasy, zgarnęła chłopca i przebiegła na drugą stronę. Postawiła chłopca pyta czy wszystko w porządku. I takim troskliwym głosem pyta małego- to jak masz chłopcze na imię? Adolf psze pani odpowiada chłopiec
|
|
#2615 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas mleko w kartonie ... jestem troche eko ![]() Cytat:
![]() dobra tesciowa to taka, ktora mieszka 2000 km od Ciebie ![]() Cytat:
no widzisz ...co kraj to obyczaj.... ![]() Cytat:
i ja tez nieskromnie sie pochwale ze my tez
|
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
myślała któraś z Was o zakupie tego doidy cup? http://doidycup.pl/
|
#2617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do puszek to ja daje koleżance i ona je bierze do przedszkola - tam się zawsze na coś przydadzą Cytat:
póki co śmigamy z "o kubka"
|
||
|
|
|
#2618 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"o kubek" mówisz, właśnie pytałam na poprzedniej stronie o Wasze, a właściwie Natalki wrażenia z jego używania ![]() Natka, na YT są filmiki z dziećmi co piją z tego doidy kubka, ja się dziś natknęłam gdzieś na wizażu na niego. Wygląda to ciekawie
|
|
#2620 | |||||
|
KWC
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
A na spacery chodzę. Podobno do -10 powinno się spacerować. Dzisiaj 1,5h przy -5. Cytat:
I mam pytanie do dziewczyn, które już wprowadzają kleiki, marchewki itd. Ile razy dziennie Wasze dzieci piją mleko? Bo u mnie teraz tylko 3x mleko, 1x Sinlac i 1x słoik albo zupa. Chyba mało, ale Eryk więcej nie daje rady. Edytowane przez spray Czas edycji: 2012-01-27 o 21:27 |
|||||
|
|
|
#2621 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nadrabiam niedopatrzenia ![]() na początku piła z niego super teraz się z lekka denerwuje na początku ale jak się jej przypomni jak to trzeba robić to ciągnie aż miło i zaczyna go sama trzymać na tyle że nie musz ejej pomagać - ale to musi się jej zachcieć tak trzymać, bo to leniuszek jest i cwaniak ![]() no jasne Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-27 o 21:28 |
|
|
|
|
#2622 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja myślałam, ze mi się w oczach kręci zrobiłam szarlotkę, noenie ma kto mi pochwalić bo sama jestem, to sobie powiem za☠☠☠iaszcza jest
|
|
#2623 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2624 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
teraz jestem w szoku bo już zasnęła...coś wcześnie jak na nią
|
||
|
|
|
#2625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szalona Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-27 o 21:41 |
|
|
|
|
#2626 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie sie zastanawiam nad tym o-kubkiem, doidą i niekapkiem i nie wiem co wybrać, za dużo tego wszystkiego ![]() Cytat:
stukam i pukam i nic, wpraszam się na szarlotkę
|
|
#2627 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie raz po prostu własnie plaza jest celem spacerku, bo tak jak wspominałam rossman'a odwiedzamy często, do tego an rynku to nawet się nie pcham z wózkiem bo tam ciasnota nieziemska ![]() okej będe wypatrywać albo Ty wypatruj nas - takie rude coś i kremowo-beżowy wózek tako ballila póki co wózek mało spotykany u nas więc nieco się rzucamy w oczy.a w ogóel to musimy się kiedyś umówić na spacerek ![]() wiesz może gdzie moge u nas kupić jakiś fajny jednoczęściowy strój kąpielowy? W sportowych szukać czy gdzie?
|
|
|
|
|
#2628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
a miałam już kiedyś pytać co za masaż uskuteczniacie z rana
A czemu mała ma zalecony?Moonik na drugiej kontroli przed szczepieniem pediatra wysłala małą do chirurga stwierdzając,że ma asymetrię twarzy czy coś w tym stylu, a chirurg stwierdził, że ma kręcz szyi prawostronny i dał jej 30 masaży i tak się kulamy od grudnia (bo ma je 3x w tygodniu). Ale ostatnio masażysta stwierdził,że on u niej nie widzi już kręczu no ale wszystkie masaże trzeba zrobić i oby chirug potwierdził, ze jest ok ![]() ja chodzę z odsłonięta budką [/QUOTE]---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- To budzenie to tak najpóźniej koło 7. wolę ją obudzić, żeby się nie poprzesuwały karmienia, a zwłaszcza ostatnie przed spaniem. ale nie powiem - dziecię daje sie wyspać, teraz juz spi i matka zamiast iśc spać to wizażuje
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-01-27 o 22:02 |
||
|
|
|
#2630 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez agus1978 Czas edycji: 2012-01-27 o 22:03 |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
brązową jeszcze nie, pewnie na wiosne będzie wysyp spacerkowy dopiero a najlepszy przegląd wózków jest na rynku obok fontanny Więc ja wypatruje fioletowego wózka jak w czerwonym płaszczu do tego to raczej byłam ja następnym razem wołaj 2. tzw. święte krowy bez obrazy oczywiście ![]() 3. sama nie wiem czy sportowy czy nie, najważniejsze żeby trzymał moje cyśki i nie robił z nich placków musze się wybrać, może we wtorek bo mama ma wolne to by poszła ze mną, bo już w piątek Natalcia debiutuje na basenie
|
|
|
|
|
#2632 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2633 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry, a raczej dorbry wieczór")
my dziś spontanicznie wymyśliliśmy nocleg u rodziców zobaczymy jak minie nocka, pierwszy raz śpimy nie u siebie ciekawe jak się zmieścimy w trójkę na tapczanie![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
cycki dobrze produkująCytat:
Cytat:
Acelinko kuponik wysłany
|
|
|
#2634 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo po 1. bliżej, po 2. bardziej pasuje nam dzień i godzina i po 3. o 100 zł taniej ![]() spytaj może lekarke czy ten katarek jest przeciwskazaniem ![]() aaa, jak już będziesz chciała zapisać to pamiętaj że trzeba z miesiąc szybciej zapisać bo potem to zazwyczaj już nie ma miejsc przynajmniej na ER ![]() martusiu, monik dziękuje za kuponiki
|
|
|
|
|
#2635 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mykam się pouczyć w końcu
|
|
|
|
#2637 | |
|
Wtajemniczenie
|
ie m
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- to ja tez spadam, buziaki i kolorowych
|
|
|
#2638 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pooglądam jutro, dzięki za infoCytat:
Powiem szczerze, że nie liczyłam ile razy ale raczej dużo, bo w nocy ze 3x jest karmienie wyszło szydło z worka ![]() Cytat:
![]() |
|||
|
|
|
#2639 | ||
|
Rozeznanie
|
Hejka! W zasadzie dopiero teraz mam chwilkę wolnego. Dzisiaj zakupy, potem byłam na koncercie a teraz właśnie od znajomych wróciłam więc intensywny dzień. Zaraz idę spać ale na chwilkę musiałam tu zajrzeć
Przejrzałam tylko ostatnia stronkęCytat:
Cytat:
Dzisiaj w Lublinie szarlotkowy dzień, bo ja też upiekłam |
||
|
|
|
#2640 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a lubie ten sklep bo mają dobre gatunkowo rzeczy. no i to na 6-9 chciałam kupić białe futrko na przyszłą zimę..ale dla chodzącego dziecka to kiepski pomysł z białym kolorem ..i oddałam.. :/ Cytat:
po obiadku to ewentualnie się opóźni o godzinę..Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:42.

super....

. 
, bo jest za rzadkie, on jako że wielki ma duże potrzeby żywieniowe i dlatego tak (??). Dostał Nutrition, który mam podawać z moim mlekiem przed kp.
ostatnio się natknęłam na naleśniczki

Moim rodzicom zwróciłam uwagę to usłyszałam, że przecież tak tylko zagadują...

Dziękuję