Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 22:36   #3391
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Aguśka ślę Wam pozdrowienia, tęskni i troszkę dołek dzisiaj miała przez to leżenie , ale fizycznie jest lepiej, ciało odpoczywa, jedynie ból głowy dokuczał , no i głowa się rwie do wstawania itd.ale oczywiście leży jak to nazwała "kołami do góry" , tak że jak widać humor dopisuję Naszej Śmieszce .
Smutno Jej ,że nie może z nami pogadać , ale czyta ...
Aguśka nie martw się , będziemy jeszcze tu pierniczyć do emerytury .....tylko tytuły będą się zmieniać : Seksi Mamuśki, Super Teściowe, Szalone Babcie itd.itp tak że się jeszcze nagadasz
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:37   #3392
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Moja malutka ma ostatnio codziennie czkawke, az sie zastanawiam czy to normalne... Moj maz oczywiscie wtedy - to wez cos zrob moze sie napij albo cos zeby sie nie meczyla Pukam do brzuszka, a ten mowi - wez tak nie pukaj, bo sie jeszcze wystraszy... I zaczal wyznawac jej milosc nachylajac sie do brzuszka zwariowal normalnie

Ja tez naleze do grupy ze skurczami B-H.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Julliczka to sa wlasnie skurcze
ahh ci faceci
co do skurczów to mam kilka w ciagu dnia ale nie za duzo na szczęście
Stary 2012-01-27, 22:40   #3393
88natka
Zadomowienie

juliczka to są właśnie skurcze
rybka troskliwy tatuś, mój też czasem rozmawia z brzuszkiem

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:46   #3394
rybka13
Zakorzenienie

oooo a ja zauwazylam, ze dzis obchodze piecdziesiatnice haha

Aguska trzymaj sie i nie puszczaj!! Pamietaj

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
juliczka to są właśnie skurcze
rybka troskliwy tatuś, mój też czasem rozmawia z brzuszkiem
Moj to zbyt wylewny wczesniej nie byl. Ale teraz wraz z rosnacym brzuchem i zblizajacym sie terminem zmienia sie to. Liczy tygodnie do konca, patrzy na brzuch i usmiecha sie, mowi o niej i do niej. Cieszy mnie to. Dzis nawet powiedzial ,ze kupy bedzie wyjmowal, bo to jego dziecinka przeciez bedzie Zobaczymy... ale wazne , ze przynajmniej od poczatku sie nie wypiera tego
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 22:56   #3395
88natka
Zadomowienie

Aguska nie smuć się wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki
rybka już coraz bliżej

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Cytat:
oooo a ja zauwazylam, ze dzis obchodze piecdziesiatnice haha

Aguska trzymaj sie i nie puszczaj!! Pamietaj

---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ----------

Moj to zbyt wylewny wczesniej nie byl. Ale teraz wraz z rosnacym brzuchem i zblizajacym sie terminem zmienia sie to. Liczy tygodnie do konca, patrzy na brzuch i usmiecha sie, mowi o niej i do niej. Cieszy mnie to. Dzis nawet powiedzial ,ze kupy bedzie wyjmowal, bo to jego dziecinka przeciez bedzie Zobaczymy... ale wazne , ze przynajmniej od poczatku sie nie wypiera tego
mój też nie był wylewny, wiedziałam że się cieszy ale nie okazywał tego. Wczoraj mi mówi że jeszcze 47 dni zostało, już odlicza i nie może się doczekać. Wczoraj byliśmy po wanienkę to mówił że będzie kąpał. Mówię mu wieczorem że będę odciągać pokarm i będzie karmił to się cieszył
Super że mamy w nich wsparcie, zobaczymy jak to będzie po porodzie
Tż wziął sobie wolne od 9 marca(musi wykorzystać 3 tygodnie urlopu), a później ma 2 tygodnie tacierzyńskiego. Więc liczę na jego pomoc

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 23:07   #3396
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Aguska nie smuć się wszystkie tu trzymamy za Ciebie kciuki
rybka już coraz bliżej

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

mój też nie był wylewny, wiedziałam że się cieszy ale nie okazywał tego. Wczoraj mi mówi że jeszcze 47 dni zostało, już odlicza i nie może się doczekać. Wczoraj byliśmy po wanienkę to mówił że będzie kąpał. Mówię mu wieczorem że będę odciągać pokarm i będzie karmił to się cieszył
Super że mamy w nich wsparcie, zobaczymy jak to będzie po porodzie
Tż wziął sobie wolne od 9 marca(musi wykorzystać 3 tygodnie urlopu), a później ma 2 tygodnie tacierzyńskiego. Więc liczę na jego pomoc
No to Ty masz jeszcze mniej do porodu

Wow duzo wolnego bedzie mial Twoj TZ, to super No moj tylko 2 tygodnie tacierzynskiego, ale akurat sie trafily swieta, wiec dochodzi mu 11 dni jeszcze, zawsze cos.

A tymczasem ide mu zrobic nalesniki, bo nie dlugo wraca z pracy
Chyba nie jest za pozno... haha
Stary 2012-01-27, 23:15   #3397
88natka
Zadomowienie

Cytat:
No to Ty masz jeszcze mniej do porodu

Wow duzo wolnego bedzie mial Twoj TZ, to super No moj tylko 2 tygodnie tacierzynskiego, ale akurat sie trafily swieta, wiec dochodzi mu 11 dni jeszcze, zawsze cos.

A tymczasem ide mu zrobic nalesniki, bo nie dlugo wraca z pracy
Chyba nie jest za pozno... haha
hehe, mój też właśnie wraca z pracy, za 5 minut będzie Na kolacje nic mu nie robię bo on jest kucharzem i cały czas sobie podjada więc głodny z pracy nie przychodzi
Ja uciekam, miłego wieczoru. Dobranoc

niespodzianka
Stary 2012-01-27, 23:20   #3398
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mały ma czkawkę
Stary 2012-01-27, 23:20   #3399
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Moja malutka ma ostatnio codziennie czkawke, az sie zastanawiam czy to normalne... Moj maz oczywiscie wtedy - to wez cos zrob moze sie napij albo cos zeby sie nie meczyla Pukam do brzuszka, a ten mowi - wez tak nie pukaj, bo sie jeszcze wystraszy... I zaczal wyznawac jej milosc nachylajac sie do brzuszka zwariowal normalnie

Ja tez naleze do grupy ze skurczami B-H.

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Julliczka to sa wlasnie skurcze
Aha, czyli generalnie rzecz normalna, ale w nadmiarze to już nie bardzo..

Ale jak w końcu troche dłużej poleżałam to taki fajny miękki brzuch sie robi.. wstaję i znowu twardnieje niemiłosiernie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka ślę Wam pozdrowienia, tęskni i troszkę dołek dzisiaj miała przez to leżenie , ale fizycznie jest lepiej, ciało odpoczywa, jedynie ból głowy dokuczał , no i głowa się rwie do wstawania itd.ale oczywiście leży jak to nazwała "kołami do góry" , tak że jak widać humor dopisuję Naszej Śmieszce .
Aguśka nie martw się , będziemy jeszcze tu pierniczyć do emerytury .....tylko tytuły będą się zmieniać : Seksi Mamuśki, Super Teściowe, Szalone Babcie itd.itp tak że się jeszcze nagadasz
Aguśka trzymaj się mocno, ściskamy Cię!

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 07:45   #3400
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

dzień dobry z rana
jak zwykle od 7 nie śpię, niedługo jedziemy po łóżeczko i fotelik do samochodu
Stary 2012-01-28, 08:12   #3401
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Hej, hej
ja niestety na nogach od 6.45 - robotnicy z mieszkania na przeciwko nie szanują ciszy i spokoju na korytarzu obudziły mnie obleśne śmiechy i głupawe rozmowy. Wrrr... A tak dobrze mi się spało
Poleniuchuję troszkę i będę zbierać się do Arkadii... Muszę odwiedzić super-pharm, smyka i carrefoura, bo w lodówce tylko światło

Mała wstała razem ze mną szkoda, że ze mną kawki nie wypije zawsze to by było raźniej

Miłej soboty drogie panie

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 08:17   #3402
cziqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
mnie też wczoraj współlokatorka powiedziała, że jakoś mam niżej brzuch, ale myślę, że to mała tak się kręci, bo wczoraj rzeczywiście ruszała się niżej, a dziś już kopniaki prawie pod mostkiem czułam.
Tynka nie martw się

a ja podziwiam mamusie na e-mailu

Gucia, cudowny brzuś
Kumkura, wow pięknie wyglądasz, sukienka boska!

Cziqua, ale ogromny kot! Jak tygrys i dzidziuś rośnie, rośnie

a on dopiero rok w lutym skończy kot znaczy się nie dzidziuś

Dzień dobry wszystkim

Gosiu co do wydzieliny i mokrych wkładek właśnie byłam z tym problemem u gina u mnie nie były to wody a wydzielina ciążowa taka rzadka zresztą przy próbie(nieudanej zresztą ) ogolenia się za pomocą lusterka zauważyłam że z (!) wypływa biała taka mleczna wydzielina ale gin mnie uspokoił do końca możliwe że nietrzymanie moczu a tak jak karolca pisała mocz o niskim stężeniu na wkładce nie będzie miał barwy ani zapachu ale najpewniej sprawdzic u lekarza !!

Filip Jan

16.04.2012
godzina 16:30
najszczęśliwszy dzień w moim życiu
narodziny syna Filipa!!!

cziqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 08:21   #3403
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

A ja od godziny 5 walczę z wirusówką zaraziłam się od Antka jakaś masakra mam nadzieję że nie zaszkodzi to małej Po prostu chodzę do ubikacji co jakieś 0,5 godziny

Miłego dnia Wam życzę

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 08:25   #3404
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
O matko, to jaki będzie wielki za kilka miesięcy

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A ja od godziny 5 walczę z wirusówką zaraziłam się od Antka jakaś masakra mam nadzieję że nie zaszkodzi to małej Po prostu chodzę do ubikacji co jakieś 0,5 godziny

Miłego dnia Wam życzę
Biedna najgorzej, że na to, to niewiele może coś pomóc Pij dużo - o ile się da bezzwrotnie zdrówka!

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-28, 09:01   #3405
desia888
Wtajemniczenie

Dzien Dobry!
Aguska nie lap nam dola, tylko bierz komorke meza i pisz do Nas bo pusto bez Ciebie!

Cziqua jak fajnie kotek spi, jakby do brzuszka sie tulil
Wszystkie mamusie piekne i powabne

Nowaken-wspolczuje! To teraz nie dosyc ze sama zle sie czujesz to jeszcze Antkiem bedziesz musiala sie zajac!
Adasia tez cos w czwartek bralo ale na szczescie sobie poszlo

Evvcia ja tez dzisiaj wybieram sie na wyprawe do centrum handlowego z mamuska i siostra, ciekawe tylko ja szybko i ile dam rade chodzic bo one to maja tempo
No i pewnie pojdziemy na pizze do pizza hut

Rybka, Natka- fajnie ze mezczyzni deklaruja taka chec pomocy! Brawa im za to
Mysle ze jesli tylko im pozwolimy zeby pomagali to oni naprawde duzo sie naucza i bedzie z nich pozytek

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 09:28   #3406
gosia261282
Gang Iren

Czesc mamuski!
Jeszcze godzina i musze wyjsc z mloda do szkoly polskiej,dzisiaj ma bal karnawalowy.Rodzice tez mogli przyjsc w przebraniach.Darowalam sobie,bo za co moze przebrac sie ciezarna?Nie wiem czy maja kostiumy orki Pozniej wrzuce zdjecie mlodej w przebraniu.

A i nadrobilam maila,zapomnialam ostatnio tam wchodzic.
Dziewczyny wygladacie pieknie i brzuszki macie cudowne!
Gucia brzuszek taki zgrabny,a niewiele ci juz zostalo.
Cziqua a twoj brzuszek spory,tez bym chciala taki,bo mam duzo mniejszy i martwie sie tym,ze maluszek malo rosnie.
Kumkura slicznie wygladasz,jaka elegancka.

Cytat:
O dzieki Konia za wiadomosci!
Super,ze u Agi ok.No ciekawe ile bedziemy sie tu trzymac na wizazu,gdzies widzialam ze maja watki 50-tki,60-tki,wiec kto wie

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dzień dobry z rana
jak zwykle od 7 nie śpię, niedługo jedziemy po łóżeczko i fotelik do samochodu
Udanych zakupow!

Cytat:
Hej, hej
ja niestety na nogach od 6.45 - robotnicy z mieszkania na przeciwko nie szanują ciszy i spokoju na korytarzu obudziły mnie obleśne śmiechy i głupawe rozmowy. Wrrr... A tak dobrze mi się spało
Poleniuchuję troszkę i będę zbierać się do Arkadii... Muszę odwiedzić super-pharm, smyka i carrefoura, bo w lodówce tylko światło

Mała wstała razem ze mną szkoda, że ze mną kawki nie wypije zawsze to by było raźniej

Miłej soboty drogie panie
O to brzydale!A w smyku co kupujesz?
Jak to nie wypije?Pewnie,ze tez sobie chlupnie przy okazji,chyba ze nie lubi to wypluje.A tak to powera dostanie i bedzie grandzic w brzuszku

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość

Dzień dobry wszystkim

Gosiu co do wydzieliny i mokrych wkładek właśnie byłam z tym problemem u gina u mnie nie były to wody a wydzielina ciążowa taka rzadka zresztą przy próbie(nieudanej zresztą ) ogolenia się za pomocą lusterka zauważyłam że z (!) wypływa biała taka mleczna wydzielina ale gin mnie uspokoił do końca możliwe że nietrzymanie moczu a tak jak karolca pisała mocz o niskim stężeniu na wkładce nie będzie miał barwy ani zapachu ale najpewniej sprawdzic u lekarza !!
Po nocy bylo sucho,wiec moze faktycznie mocz,albo co innego.Ja duzo pije wody,wiec w sumie ten mocz jest bezbarwny i nie ma przykrego zapachu.I wyczytalam,ze najwiecej wod by wyplywalo jak sie lezy,bo wtedy dziecko nie zatyka wyjscia,a mi przez noc nic.

Cytat:

Miłego dnia Wam życzę
Wspolczuje!I zdrowka zycze!
Stary 2012-01-28, 10:05   #3407
MoniaHan
Wtajemniczenie

dzien dobry

nowaken szybko wracaj do zdrowka!!!

gosia ja tez tak mam ze taka raczej bezbarwna wydzielina jest, ale wtedy kiedy zrobie siusiu i po 5-10min po tym, wiec wydaje mi sie ze to jednak mocz, bo mam tak od dluzszego czasu, przez noc suchutko jest.

wczoraj poszlismy spac po polnocy, wczesniej byla u nas kolezanka, opowiadala mi o swojej ciazy i pokazywala zdjecia bo jej kolezanka urodzila miesiac temu, dziewczyna w rozmiarze xs a urodzila chlopczyka 4200kg naturalnie!!

zobaczylam zdjecia na mailu...slicznie wygladacie wszystkie!!!

o rany dzisiaj bede musiala koncertow sluchac swojego psa, Tz poszedl na polowanie i Ivor slyszy strzaly i szczeka bo odzywa sie w nim instynkt, bo on tak naprawde powinien byc psem na polowania jak jego rodzice, ale my nie chcielismy.ale ciagnie go strasznie
dzis z racji zakonczenia sezonu na bazanty wszyscy jada do pubu (ponad 30 osob), tez mialam jechac, ale jak mnie zmoglo w zeszlym tygodniu to odwolalam, ale teraz czuje sie lepiej, ale z kolei nie wiem bo zaraz szefowie powiedza, no tak do pracy nie jest zdolna ale do pubu to jedzie, wiec zostane w domu,a Tz pojedzie, zje cos i wroci.

emigra to u Ciebie podobnie troszke jak u mnie, tatus tez nie nalezy do swiatowych, rodzice nie sa razem. a w ogole to my z Tz poznalismy sie w wawie, a rodzina moja 220km od wawy, Tz 300, a 400km od tz do mojego domu rodzinnego, a jego mama byla przez wiele lat we wloszech i tak wyszlo. ale jak wezmiemy slub w lato (tutaj w uk - tylko ze swiadkami), to po jakims czasie w Polsce zrobimy imprezke rodzinna, to wtedy wszyscy sie poznaja.

milego dnia!!

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-28 o 10:10
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:10   #3408
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze że fizycznie lepiej
Aguśka trzymaj się cieplutko

Cytat:

Miłego dnia Wam życzę
dużo zdrówka

Dziewczyny lekarz mi ostatnio powiedział że jak skończą mi się te witaminki co mam to mam zmienić na Pregnaplus bierze któraś z Was to??

Edytowane przez Nikii89
Czas edycji: 2012-01-28 o 10:13
Nikii89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:13   #3409
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
O matko, to jaki będzie wielki za kilka miesięcy

Biedna najgorzej, że na to, to niewiele może coś pomóc Pij dużo - o ile się da bezzwrotnie zdrówka!
No właśnie zastanawiam się czy węgiel mogę wziasć

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Dzien Dobry!
Aguska nie lap nam dola, tylko bierz komorke meza i pisz do Nas bo pusto bez Ciebie!

Cziqua jak fajnie kotek spi, jakby do brzuszka sie tulil
Wszystkie mamusie piekne i powabne

Nowaken-wspolczuje! To teraz nie dosyc ze sama zle sie czujesz to jeszcze Antkiem bedziesz musiala sie zajac!
Adasia tez cos w czwartek bralo ale na szczescie sobie poszlo
co gorsze teściowa też sie zaraziła od Antka

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:21   #3410
julliczka
Rozeznanie

Dzień dobry, miłego dnia życzę i zdrówka dla chorowitek.

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:27   #3411
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Aguska, buziaki kochana, dasz rade juz niewiele zostalo
Cytat:

Miłego dnia Wam życzę
bidulko kochana, mam nadzieje ze szybko przejdzie

Ja mam ciezka nocke za soba, chwile po 21 udalo mi sie bez problemow wiekszych zasnac, ale maz jeszcze nie spal. Nie myslal zbyt wiele i o 22:30 przyniosl sobie do sypialni paczke milki way'ow i mi szelescil nimi az sie pobeczalam ze zlosci pozniej sie meczylam jakies 2 h zeby zasnac, a jemu sie udalo szybciutko i sobie smacznie chrapal
dzisiaj rano sie poprztykalismy bo powiedzialam mu zeby sam pojechal do sklepu (zapomnielismy kupic zarowek, tasmy do malowania) a on mi zaczal ze moze pomaluje kiedy indziej bo mu sie dzisiaj nie chce wychodzic itp myslalam ze go pacne, walnelam focha jak nie wiem i koniec.
Koniec koncow pojechalismy razem do tego sklepu i malowac bedzie jutro - powiedzialam ze jak tego nie zrobi to sama sie za to wezme i do konca zycia mu bede wypominac Wszystko kurcze na ostatnia chwile zostawia, mial tydzien na to nie ma bata.

Wczoraj odstawilam magnez, a dzisiaj obudzilam sie z twardym brzuchem - tzn jak wstalam z lozka siku to byl bardzo twardy, jak siusialam to byl miekki ale jak wracalam do lozka to znowu twardy teraz jest luzik. Ale tez leze, bo mnie te durne spojenie boli i brzuch ciagnie do dolu ze prosto nie potrafie stac
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:33   #3412
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Aguska, buziaki kochana, dasz rade juz niewiele zostalo

bidulko kochana, mam nadzieje ze szybko przejdzie

Ja mam ciezka nocke za soba, chwile po 21 udalo mi sie bez problemow wiekszych zasnac, ale maz jeszcze nie spal. Nie myslal zbyt wiele i o 22:30 przyniosl sobie do sypialni paczke milki way'ow i mi szelescil nimi az sie pobeczalam ze zlosci pozniej sie meczylam jakies 2 h zeby zasnac, a jemu sie udalo szybciutko i sobie smacznie chrapal
dzisiaj rano sie poprztykalismy bo powiedzialam mu zeby sam pojechal do sklepu (zapomnielismy kupic zarowek, tasmy do malowania) a on mi zaczal ze moze pomaluje kiedy indziej bo mu sie dzisiaj nie chce wychodzic itp myslalam ze go pacne, walnelam focha jak nie wiem i koniec.
Koniec koncow pojechalismy razem do tego sklepu i malowac bedzie jutro - powiedzialam ze jak tego nie zrobi to sama sie za to wezme i do konca zycia mu bede wypominac Wszystko kurcze na ostatnia chwile zostawia, mial tydzien na to nie ma bata.

Wczoraj odstawilam magnez, a dzisiaj obudzilam sie z twardym brzuchem - tzn jak wstalam z lozka siku to byl bardzo twardy, jak siusialam to byl miekki ale jak wracalam do lozka to znowu twardy teraz jest luzik. Ale tez leze, bo mnie te durne spojenie boli i brzuch ciagnie do dolu ze prosto nie potrafie stac
to poodpoczywaj i moze spojenie przestanie dokuczac

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:34   #3413
Zia_
Zadomowienie

Dzien dobry laseczki
Ja jeszcze w poscieli leniuchuje, choc Ania juz obudzona
Bylam wczoraj i znajomych ktorzy maja maszyne o gorfow - po kolacji wciagnelam 2,5 duzego gofra z nutela, owocami i bita smietana

Dzis chyba zrobie przeglada pidzam i bielizny i zobacze co musze do szpitala i na po-porodzie dokupic. I pewnie pojade na zakupy.

Cytat:
Nowaken bidulko, widze ze u Was pomor w domu normalnie. To cholerstwo jest strasznie zarazliwe. Pij ile mozesz i pamietaj o elektrolitach jakby sie przedluzylo. Nie wiem czy wegiel to najlepszy pomysl, bo chyba co ma wyleciec to musi Ale wiesz, jakby co to do lekarza dzwon!
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:44   #3414
Mała!
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Ja niedawno zjadłam śniadanie i zrobiłam sobie koktajl z mleka, banana i łyżeczki miodu! może zadziała na zaparcia...

Noc miałam dziwną... już średnio mi się śpi...a najwygodniej mi na plecach... o 2 wstawałam na fenoterol...łyknęłam i myślałam, że od razu zasnę ale nic z tego po 5 min ocuciło mnie kołatanie serca aż je w uszach słyszałam! masakra nie mogłam nawet leżeć... wstałam więc pochodziłam troszkę ale waliło co raz mocniej więc wzięłam isoptin i poszłam spać zasnęłam po ok 20 min... Czasami w nocy wyłączam budzik...i zasypiam i potem nie wiem czy brałam tabletkę czy nie...

* mam wrażenie, że mój synek mniej kopie...tzn czuję go ale jakby spokojniej, delikatniej... Mam nadzieję, że to ze względu na to, że z każdym dniem ma mniej miejsca

Nikii89 ja na początku brałam Pregna Plus ale zmieniłam na tańsze z bogatszym składem...w Pregnie jest dużo kwasów omega + ale koszt chyba ponad 40zł.( nie pamiętam dokładnie)

Aguśka Na pewno dasz radę, oby czas troszkę szybciej leciał...dobrze, że masz kochanego synka i pomoc... a z odpoczynku wyciągnij dla siebie jak najwięcej... bo już za kilka tygodni nie będzie szans na leżenie "kołami do góry" buziaki dla Was!

I dla Was dziewczyny też... miłego dnia!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:49   #3415
tynka88
Zadomowienie

Dzien dobry

ja dzis bede miala dzien w nerwach, bo TZ jedzie niespodziewanie w trase i bedzie wracal w nocy, zaraz mam przed oczami wizje siebie jako samotnej matki, wiem ze nie powinnam tak myslec , ale to jest silniejsze ode mnie.

ja tez skurczy nie mam za wiele, brzuch stwardnieje mi 3-4 razy w ciagu dnia , to tak max, za to mam bol w pachwinach, bol krocza, zwlaszcza rano i w nocy jak sie przekrecam,albo wstaje.

ja dzis mam w planach sprzatanie lazienki i leniuchowanie moze jakis krotki spacer, milego dnia dziewczyny

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:54   #3416
lena_mi
Zakorzenienie

Witajcie Mamuśki, ale naskobałyście

My wczoraj mieliśmy imprezkę u znajomych, było bardzo sympatycznie

Gratuluję Wam udanych wizyt!

Co do siemienia lnianego - ja to piłam na początku ciązy (wtedy miałam najgorsze problemy z zaparciami, teraz tylko sporadycznie) i niestety niezbyt dobre mam wspomnienia.. Ohyda no ale wtedy miałam mdłości i jak to piłam to wzmagały mi się odruchy wymiotne.
Teraz już nie piję, może byłoby lepiej. Ale wydaje mi się że troszkę pomogało.
Śliwek też nie lubię, więc odpadały. Słyszałam o tym syropie, ale nie próbowałam, chyba kupię na czas po porodzie

julliczka witaj dawno Cię nie było

Entula o płci dowiedziałam się w 20 tygodniu - lekarz na USG powiedział że "dzidzia wydaje się byc dziewczynką" i potem na każdym nastęnym usg to słyszeliśmy

koniakonia dzięki za odp
Fajnie że miło czas spędziłaś w pracy, też z chęcią wybrałabym się do swojej, ale tylko jak nie byłoby "góry"
No i zdrówka życzę, żeby nic Cię tam nie rozkładało

Cytat:
Konia ma rację!
Aguśka, trzymaj się Kochana

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

nowaken życzę zdrówka! nie daj się chorobie!
Stary 2012-01-28, 11:07   #3417
rybka13
Zakorzenienie

Dzien dobry
Nowaken duzo zdrowka dla Ciebie i reszty rodziny. Umeczysz sie bidulko, pij ile mozesz i odpoczywaj.

Niki ja biore pregnaplus, sa bardzo fajne bo malutkie i latwe do polykania. Jak bylam w pl lekarz mi je zalecil. Z tym ze jak wyjezdzalam do uk i chcialam sobie zrobic zapas to juz nie dalo rady. Ciezko na to trafic. A jak juz apteka miala to ostatnie :/ moze u ciebie apteki lepiej zaopatrzone
Ja za 3 tyg bede tu sie musiala rozejrzec za czyms odpowiednim.

My tez dzis na miasto, po pare rzeczy dla mnie do szpitala.
Milego dzionka

---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

Mala bo pregnaplus jest na ten koncowy etap ciazy i karmienie piersia, dlatego ma malo skladnikow- kwas foliowy, dha i cos jeszcze. Kosztuje 41zl, nie wiem czy drogo, bo nie wiem ile kosztuja inne witaminy w pl.
Stary 2012-01-28, 11:23   #3418
joanaros
Zakorzenienie

hej
na bieżąco z wami być nie mogę

Wczoraj szłam po wyniki badań i coś mi szczyknęło w spojeniu, musiałam lezeć cały dzień bo bolało i nie dałam rady się ruszyć
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 11:48   #3419
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Czesc mamuski!
Jeszcze godzina i musze wyjsc z mloda do szkoly polskiej,dzisiaj ma bal karnawalowy.Rodzice tez mogli przyjsc w przebraniach.Darowalam sobie,bo za co moze przebrac sie ciezarna?Nie wiem czy maja kostiumy orki Pozniej wrzuce zdjecie mlodej w przebraniu.

O to brzydale!A w smyku co kupujesz?
Jak to nie wypije?Pewnie,ze tez sobie chlupnie przy okazji,chyba ze nie lubi to wypluje.A tak to powera dostanie i bedzie grandzic w brzuszku
No fotki z balu muszą być
Niestety nic w smyku nie kupiłam. Myślałam o jakimś jeszcze jednym małym pajacu i dresikach, ale jakiś słaby wybór, a jak coś mi się podobało to bardzo drogie TŻ kupi w pepco dwa pajace, nie za grube, 100% bawełny i za 7,99zł sztuka, a taki mały rozmiar to tylko na kilka razy pewnie.
Za to obkupiłam się w superpharmie nowy podkład, tusz do rzęs, krem na rozstępy z Dax Perfecta i inne pierdoły

Cytat:
No właśnie zastanawiam się czy węgiel mogę wziasć

co gorsze teściowa też sie zaraziła od Antka
O to cała rodzina położona... ja nie wiem czy węgiel powinnaś brać, może jak jest aż tak źle to zadzwoń do lekarza i zapytaj? Współczuję

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Dzien dobry laseczki
Ja jeszcze w poscieli leniuchuje, choc Ania juz obudzona
Bylam wczoraj i znajomych ktorzy maja maszyne o gorfow - po kolacji wciagnelam 2,5 duzego gofra z nutela, owocami i bita smietana
i kiedy ja teraz zjem gofry dopiero po 7 lutego jak będę w domu mogłaś nie mówić zaraz mi ten język nie powiem gdzie ucieknie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Nikii89 ja na początku brałam Pregna Plus ale zmieniłam na tańsze z bogatszym składem...w Pregnie jest dużo kwasów omega + ale koszt chyba ponad 40zł.( nie pamiętam dokładnie)
Moje OmegaMed Pregna kosztują w aptece 74zł (dziś w superpharmie po promocji widziałam za 68zł) 60sztuk, ale biorę dwa razy dziennie, bo dziecko ma większe zapotrzebowanie na kwasy omega. Wcześniej brałam MUMOMEGA to już w ogóle była masakra za 30tabletek ponad 60zł. A poza tym femibion za ponad 30zł - on na szczęście starcza na dwa miesiące. Niestety, jak pisałam wczoraj tylko za kieszeń się trzymać

Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
hej
na bieżąco z wami być nie mogę

Wczoraj szłam po wyniki badań i coś mi szczyknęło w spojeniu, musiałam lezeć cały dzień bo bolało i nie dałam rady się ruszyć
A jak dzisiaj się czujesz? Przeszło? Uważaj na siebie

Co dziś na obiadzik macie? U mnie będzie "schabowy" z piersi kurczaka, ziemniaczki i sosik pieczarkowy

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11

Stary 2012-01-28, 11:48   #3420
srubokretka
Raczkowanie

Witajcie Babeczki. Jestem z Wami cały czas. Wszystko już przeczytane. Nie odzywam się od dawna, bo różne kłopoty, a teraz przeprowadzka. Po przeprowadzce ok 2 tyg. wolnego (ferie) wiec mam nadzieje ze będę bardziej aktywna. Ale na bieżąco jestem z Wami. Kończe 27 tydz. Glukoza wyszła mi trochę wysoka, tak sądzę. Przed glukozą 84,po godzinie 153. Zobaczymy co powie gin. i oczywiście 20 kg do przodu
srubokretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości