Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2 - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-27, 07:49   #4471
NO TESTED
Przyczajenie

Dot.: Bezpieczne Firmy Czyli Nie Testowane Na Zwierzętach - część 2

Witam Was
co to jest ZSK ???

Jakiego używacie łatwo dostępnego, nie testowanego na zwierzakach płynu do płukania tkanin??
Czy proszki i płyny "E" są OK??

POZDRAWIAM!!
NO TESTED jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 09:48   #4472
liliana27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anna3101 Pokaż wiadomość
Wilkinson, z tego co wiem, trafił na czarną listę ostatnio...
shit , to czym ja mam się teraz golić . Sugerowałam się naszą listą, tam Wilkinsona widziałam po tej właściwej, zielonej stronie ... a tu dupa.
Chyba pozostanie mi tylko zmontować jakąś brzytwę i niczym balwierz orać po skórze
A czemu Wilkinson znalazł się na czarnej liście. Czy sprawa jest w 100% potwierdzona?
Stary 2012-01-27, 10:52   #4473
anna3101
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NO TESTED Pokaż wiadomość
Witam Was
co to jest ZSK ???

Jakiego używacie łatwo dostępnego, nie testowanego na zwierzakach płynu do płukania tkanin??

POZDRAWIAM!!
ZSK - zrobsobiekrem

"E" należy do Cussons, więc jest testowany na zwierzętach.

Ja już nie używam żadnych płynów, dodaje zamiast tego ocet i orzeczhy piorące do prania, a do płukania - kilka kropelek ulubionego olejku eterycznego z wodą.

Kiedy jeszcze korzystałam z takich rzeczy, to kupowałam Frosch, Polin lub Clovin.

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Cytat:
Napisane przez liliana27 Pokaż wiadomość
shit , to czym ja mam się teraz golić . Sugerowałam się naszą listą, tam Wilkinsona widziałam po tej właściwej, zielonej stronie ... a tu dupa.
Chyba pozostanie mi tylko zmontować jakąś brzytwę i niczym balwierz orać po skórze
A czemu Wilkinson znalazł się na czarnej liście. Czy sprawa jest w 100% potwierdzona?
Spróbuj Personna, można znaleźć w internecie oraz większych sieciach typu Tesco.

Wilkinson chyba znalazł się na czarnej liście PETy, ale na 100% już nie pamiętam, może dziewczyny tutaj Ci powiedzą.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

A propos Herbapolu i innych firm, produkujących herbaty I leki/suplementy. Dostałam odpowiedź od Herbapol Kraków i Kawon, że nie testują.

Natomiast od Herbapol Pruszków/Warszawa dostałam strasznie ciekawą odpowiedź, że nie będą mi tutaj odpowiadać na anonimowe pytania (fakt, nie podpisałam się nazwiskiem, ale nie myślałam, że to jest problem) i że muszę wiedzieć, kim jestem i po co pytam. Hmmm...

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m

Edytowane przez anna3101
Czas edycji: 2012-01-28 o 09:49 Powód: błąd w nazwie firmy
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 12:27   #4474
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez xexaa Pokaż wiadomość
Mam takie pytanie na boku, bo bardzo mnie to zastanawia: jesteście wegetariankami/wegankami?
Ja jestem wegetarianką

Cytat:
Natomiast od Herbapol Pruszków/Warszawa dostałam strasznie ciekawą odpowiedź, że nie będą mi tutaj odpowiadać na anonimowe pytania (fakt, nie podpisałam się nazwiskiem, ale nie myślałam, że to jest problem) i że muszę wiedzieć, kim jestem i po co pytam. Hmmm...
Szok
Stary 2012-01-27, 12:30   #4475
Sorbet
Zadomowienie

Ja też wegetarianka. Od tygodnia na pewno. W styczniu ogólnie zdarzało mi się jeszcze zjeść trochę mięsa, ale były to śladowe ilości, typu: plaster szynki na kanapce. Ciężko mi szło odrzucenie mięsa, oj ciężko...

Fajny ten list: nie damy odpowiedzi, bo nie wiemy z kim gadamy, foch!

Zrób se krem dajmy na czerwoną.

A jeśli chodzi o szampon do włosów to mam taką teorię (bo też teraz sucha jestem na twarzy i łebek mnie swędzi) - to przez porę roku. W zimie to normalne, organizm jest trochę słaby bo mało światła, czapki trzeba nosić, warzywa i owoce też nie te same co w lecie. Używam teraz na zmianę szamponu Lush kokosowego w kostce, Zwitsal dla dzieci (z Holandii mam) i jakiś szampon Joanny.
Stary 2012-01-27, 13:14   #4476
villete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linusiaczek Pokaż wiadomość
Coś Ty, bardzo dobrze, że jakiś sklep się otwarcie do tego przyznał. Gdyby wszystkie tak robiły to miałybyśmy znacznie mniejsze problemy z układaniem listy. łatwiej byłoby też z niedowiarkami co to zawsze wiedzą lepiej.
chodzi mi, że chcę się dowiedzieć czy to oni zlecają te testy i skąd się ta specyfikacja wzięła.
po prostu jestem załamana, bo szczerze powiedziawszy, nie wiem jaka alternatywa dla mnie zostanie, gdy wykoncze moje półprodukty Oo

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 17:13   #4477
hanusia505
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez villete Pokaż wiadomość
chodzi mi, że chcę się dowiedzieć czy to oni zlecają te testy i skąd się ta specyfikacja wzięła.
po prostu jestem załamana, bo szczerze powiedziawszy, nie wiem jaka alternatywa dla mnie zostanie, gdy wykoncze moje półprodukty Oo
Mozna do nich napisac na facebooku, ja im kiedys zadalam pytanie i szybko odpowiedzieli.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:03   #4478
agatri
Rozeznanie

Cytat:

A potem przyjdzie nam jakiś kolejny mąciwoda na forum i powie, że przecież firmy nie testują i nie ma dowodów

To nie wiem, powinnyśmy BU dać na czerwoną...? Bo ja już zdurniałam zupełnie. No i to niestety tak jest z tym pisaniem maili: czy firma testuje? Nie testuje! A potem takie kwiatki na stronie wyskakują i człowiekowi się odechciewa gdziekolwiek pisać.
skąd pewność że to oni przeprowadzili testy ? może tylko skopiowali z jakiejś strony info trudno mi jest sobie wyobrazić że taka firma zleca testy

Edytowane przez agatri
Czas edycji: 2012-01-27 o 19:05
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 19:47   #4479
Linusiaczek
Wtajemniczenie

tów
Cytat:
Napisane przez agatri Pokaż wiadomość
skąd pewność że to oni przeprowadzili testy ? może tylko skopiowali z jakiejś strony info trudno mi jest sobie wyobrazić że taka firma zleca testy

Przeprowadzanie testów a zlecanie testów to są dwie różne sprawy. Tak samo inne jest skupowanie składników od labolatoriów, które testy przeprowadzają. Ponieważ są to inne sprawy, firmy chętnie umywają rączki i trąbią na prawo i lewo, że nie testują - no same faktycznie nie testują, ale w ogóle rzadko która firma sama testuje, ma od tego zewnętrzne ośrodki badawcze. Sprowadza się to jednak do jednego i tego samego - wspiera testowanie na zwierzętach. A co do "tak sobie skopiowali" to trudno mi sobie wyobrazić, że poważna firma tak sobie coś kopiuje bez podania źródła danych

A co do Herbapolu Warszawa to Po prostu wszystko mi poopadało.
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:02   #4480
hanusia505
Zakorzenienie

Moge sie mylic ale tez jestem zdania, ze te testy mogly byc przeprowadzone juz dawno, przeciez pantenol nie od dzis jest uzywany w kosmetykach. No ale trzeba to koniecznie wyjasnic.

Kosmetyki i inne produkty nietestowane na zwierzętach!
klik
hanusia505 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 20:06   #4481
agatri
Rozeznanie

Cytat:
tów

Przeprowadzanie testów a zlecanie testów to są dwie różne sprawy. Tak samo inne jest skupowanie składników od labolatoriów, które testy przeprowadzają. Ponieważ są to inne sprawy, firmy chętnie umywają rączki i trąbią na prawo i lewo, że nie testują - no same faktycznie nie testują, ale w ogóle rzadko która firma sama testuje, ma od tego zewnętrzne ośrodki badawcze. Sprowadza się to jednak do jednego i tego samego - wspiera testowanie na zwierzętach. A co do "tak sobie skopiowali" to trudno mi sobie wyobrazić, że poważna firma tak sobie coś kopiuje bez podania źródła danych

A co do Herbapolu Warszawa to Po prostu wszystko mi poopadało.
tak wiem chodziło mi o to czy po prostu tych informacji nie czerpali od kogoś
wkońcu ktoś kiedyś przetestowal ten pantenol

Edytowane przez agatri
Czas edycji: 2012-01-27 o 20:08
agatri jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-27, 20:08   #4482
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez hanusia505 Pokaż wiadomość
Moge sie mylic ale tez jestem zdania, ze te testy mogly byc przeprowadzone juz dawno, przeciez pantenol nie od dzis jest uzywany w kosmetykach. No ale trzeba to koniecznie wyjasnic.
To samo pisałam Sytuację trzeba wyjaśnić...
Stary 2012-01-27, 21:04   #4483
armania82
Raczkowanie

Kurczę, Dziewczyny, normalnie przez te akcje z odpowiedziami od niektórych firm i przez numery takie jak ten z ZSK to mam czasem wrażenie że wszyscy jakieś ściemy walą i już nikomu nie można wierzyć.

W ogóle coraz bardziej tracę wiarę w ludzi ostatnio i moje zgłębianie tematu testów na zwierzętach w lwiej części się do tego przyczynia. Dobrze, że Wy jesteście.

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:00 ----------

Cytat:
Napisane przez NO TESTED Pokaż wiadomość
Ja używam Gold Drop. Wcześniej miałam "K", ten podobno jest ok, w przeciwieństwie do "E", jak napisała przede mną anna3101.

Ja też jestem wegetarianką od dość dawna, ale za to szaleję za czekoladą..
armania82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:13   #4484
liliana27
Raczkowanie

Cytat:
Spróbuj Personna, można znaleźć w internecie oraz większych sieciach typu Tesco.

Wilkinson chyba znalazł się na czarnej liście PETy, ale na 100% już nie pamiętam, może dziewczyny tutaj Ci powiedzą.

oki, poszukam tego Personna - dzik

p.s. któraś z dziewczyn pytała o wegetarianizm - otóż ja nie jestem wegetarianką. Jem mięso i jak na razie raczej nic w tej kwestii się nie zmieni. Moja dewiza życiowa jest jasna i życzyłabym sobie, aby każdy robił chociaż tyle co ja. Nie wspieram, a wręcz bojkotuję firmy testujące na zwierzakach, nie noszę skóry, nie noszę futer, wspieram działalność schronisk oraz staram się jakikolwiek sposób wesprzeć akcje mające na celu poprawę statusu życiowego szczególnie tych pokrzywdzonych istot np. kalekich, bezdomnych poprzez liczne aukcje i akcje charytatywne.
Ktoś mi już kiedyś zarzucił, co to za mnie za obrońca zwierząt, skoro je zjadam ... nie odpowiedziałam, bo jedyne co mi się cisnęło na usta to zapytać ' a ty co ostatni zrobiłeś dla swoich braci młodszych baranie (nie ujmując nic barankowi )?'

wiem, że większość z dziewczyn tutaj to wegetarianki ... i tu składam pokłony w ich stronę . Może i mnie kiedyś coś podkusi
Stary 2012-01-27, 21:58   #4485
Caraxa
Raczkowanie

Pamiętajmy też, że fakt, że jakiś składnik jest już od bardzo dawna używany, wcale nie znaczy, że nie jest jeszcze obecnie testowany, niestety... Wiele testów jest bezsensownie powielanych

Troszkę mnie ta sprawa zraziła do ZSK i póki co rezygnuję z zakupów, które w najbliższym czasie miałam popełnić (mój wymarzony macerat z kasztanów ).
Chociaż i tak uważam, że warto było by wyjaśnić to z ZSK. Może rzeczywiście wyniki tych testów są z ‘sprzed lat’ to wtedy ok., ale jeżeli firma, nawet jeśli sama nie testuję, używa półprodukty testowane, to dla mnie jest spalona.

Też jestem ciekawa czy BU sprawdza swoich dostawców pod kątem testów.

http://youtu.be/t3DPCQjlanM Moja inspiracja.
Caraxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-27, 21:59   #4486
Chatul
ma zielone pojęcie

To co, kto pisze maila do ZSK, a kto do BU?
Stary 2012-01-27, 22:33   #4487
telbuh
Wtajemniczenie

ZSK też? masakra:/ a miałam tam złożyć zamówienie:/

Dziewczyny, wpadł mi w ręce link do ciekawego sklepu, który ma wegańskie kosmetyki: http://www.sparitual.pl/. W dziale "Narodziny pasji" piszą m.in., że "wykorzystują wyłącznie składniki nie testowane na zwierzętach". Może to jakaś perełka nieodkryta
Stary 2012-01-28, 01:33   #4488
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Co za porazka. I co im opisalas? Ja bym im taka wiazanke poslala, ze masakra. Jak oni traktuja klienta i ze stracili nie tylko jednego,ale wszyscy moi znajomi i rodzina bedzie to pamietac

Cytat:
No a BU nie ma tych polproduktow. A co z mazidlami http://mazidla.com/ tam tez mozna sobie takie cos kupic.
Ja mam nadzieje, ze ta moja hamerykanska firma jest w porzadku , przynajmniej tak mowili

Edit: Jeszcze takie cos zapomnialam, ze jest http://www.ingredientstodiefor.com/c...category_id=77 oni maja chyba ecoCert. Wysylaja do roznych krajow

Caraxa taki macerat mozesz na mazidlach kupic http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=15

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423

Edytowane przez Samantha7
Czas edycji: 2012-01-28 o 01:56
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 08:54   #4489
xexaa
Raczkowanie

Ja nikogo nie zamierzam zmuszać, żeby został wege. Zapytałam, bo to rzadkie, że ktoś jedzący mięso interesuje się nietestowanymi kosmetykami. To po prostu jakoś idzie w parze.

Sama nie jem mięsa od ponad 5 lat i ostatnio zaczynam mocno ograniczać też nabiał. Do weganizmu mi jeszcze daleko, ale kto wie, kto wie...
xexaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 09:53   #4490
anna3101
Raczkowanie

Dziewczyny, przepraszam was, popełniłam błąd. O nietestowaniu odpisał mi Herbapol Kraków, a nie Lublin. Ten Lublin to jest na razie podejrzany, bo mają sporo leków w ofercie.

Sprawa ZSK też mnie mocno zasmuciła. Ostatnio pisałam do jakiegoś podobnego sklepu (muszę poszukać nazwę w mailach) i też mi odpisali bardzo ogólnikowo, a pytanie o tym, czy wymagają od dostawców deklarację o nietestowaniu w ogóle zignorowali. Dla mnie to od razu czarna lista. Jak ma czym się pochwalić, to się chwali...

Nakarm zwierzaka jednym klikiem:
www.pustamiska.pl
www.poomoc.pl

Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m
anna3101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 11:16   #4491
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:
oki, poszukam tego Personna - dzik

p.s. któraś z dziewczyn pytała o wegetarianizm - otóż ja nie jestem wegetarianką. Jem mięso i jak na razie raczej nic w tej kwestii się nie zmieni. Moja dewiza życiowa jest jasna i życzyłabym sobie, aby każdy robił chociaż tyle co ja. Nie wspieram, a wręcz bojkotuję firmy testujące na zwierzakach, nie noszę skóry, nie noszę futer, wspieram działalność schronisk oraz staram się jakikolwiek sposób wesprzeć akcje mające na celu poprawę statusu życiowego szczególnie tych pokrzywdzonych istot np. kalekich, bezdomnych poprzez liczne aukcje i akcje charytatywne.
Ktoś mi już kiedyś zarzucił, co to za mnie za obrońca zwierząt, skoro je zjadam ... nie odpowiedziałam, bo jedyne co mi się cisnęło na usta to zapytać ' a ty co ostatni zrobiłeś dla swoich braci młodszych baranie (nie ujmując nic barankowi )?'

wiem, że większość z dziewczyn tutaj to wegetarianki ... i tu składam pokłony w ich stronę . Może i mnie kiedyś coś podkusi
ja też nie jestem wegetarianka.. może uznacie to za hipokryzję... bo jada mięso a nie używa produktów testowanych... otóż kocham zwierzęta, mam koty, rybki..miałam psa i żółwia, obchodzi mnie los zwierząt, dlatego nie chcę testować kosmetyków testowanych na zwierzętach, staram się jak mogę pomagać zwierzakom, wpłacam na konie pieniądze by nie szły na rzeź... tyle ile mogę, bo jestem studenką, pieniędzy swoich nie mam, tyle co dostanę od rodziców, zaozczędze, przeznaczę trochę na konie, składam się z moim TŻtem, prócz tego adoptowaliśmy wirtualnie pieska, przesyłaliśmy mu co miesiąc trochę pieniędzy na lepszą karmę itp alr ktoś go już zaadoptował na szczęscie i teraz chcemy wziąć następnego do adopcji wirtualnej, jakbym tylko mogła to bym wzięła psiaka ze schroniska, ale mieszkam w bloku, nie mam warunków, zresztą właścicel mieszkania ledwo co zgodził się na naszego kotka.. jeśli chodzi o mięso... to jem drób i wieprzowinę czasem. Nigdy w życiu nie jadłam koniny, sarniny, czy mięsa z królika... nie mogłabym wiedząc iż pomagam koniom by nie szły na rzeź a później je jeść... myślcie jak chcecie, ale staram się jak mogę, może jak dalej tak będzie to zrezygnuję z mięsa... a jeśli chodzi o kosmetyki nie testowane dopiero co zaczęłam... mam trochę testowanych, muszę je wykorzystać albo komuś oddać, nie ma już sensu ich wyrzucać.

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 11:46   #4492
Caraxa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Caraxa taki macerat mozesz na mazidlach kupic http://mazidla.com/component/virtuem...category_id=15
Sami moja droga dlaczego ja zapomniałam o istnieniu mazideł tylko znowu pojawia się pytanie czy mazidła są w porządku..

Co do BU to część produktów ma certyfikat EcoCert, tylko co z pozostałymi…

Cytat:
Ja nikogo nie zamierzam zmuszać, żeby został wege. Zapytałam, bo to rzadkie, że ktoś jedzący mięso interesuje się nietestowanymi kosmetykami. To po prostu jakoś idzie w parze.

Sama nie jem mięsa od ponad 5 lat i ostatnio zaczynam mocno ograniczać też nabiał. Do weganizmu mi jeszcze daleko, ale kto wie, kto wie...

Wiesz, bo te Nasze dziewczyny są wyjątkowe.

Ja nie jem od przeszło 7.5 lat i też ostatnio ograniczam nabiał

http://youtu.be/t3DPCQjlanM Moja inspiracja.
Caraxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 11:59   #4493
liliana27
Raczkowanie

Cytat:

kochana wcale nie odebrałam tego jak próbę przymusu .
Bardziej piszę to ze swojej strony, bo często ludzie zarzucają mi hipokryzję, a sami guzik robią. Tak , czy siak chodzi mi o to, ze to każdy sam wyznacza sobie granicę i cele jakie chce osiągać ... to kwestia indywidualna

Cytat:
Napisane przez sylvi300 Pokaż wiadomość
ja też nie jestem wegetarianka.. może uznacie to za hipokryzję... bo jada mięso a nie używa produktów testowanych... otóż kocham zwierzęta, mam koty, rybki..miałam psa i żółwia, obchodzi mnie los zwierząt, dlatego nie chcę testować kosmetyków testowanych na zwierzętach, staram się jak mogę pomagać zwierzakom, wpłacam na konie pieniądze by nie szły na rzeź... tyle ile mogę, bo jestem studenką, pieniędzy swoich nie mam, tyle co dostanę od rodziców, zaozczędze, przeznaczę trochę na konie, składam się z moim TŻtem, prócz tego adoptowaliśmy wirtualnie pieska, przesyłaliśmy mu co miesiąc trochę pieniędzy na lepszą karmę itp alr ktoś go już zaadoptował na szczęscie i teraz chcemy wziąć następnego do adopcji wirtualnej, jakbym tylko mogła to bym wzięła psiaka ze schroniska, ale mieszkam w bloku, nie mam warunków, zresztą właścicel mieszkania ledwo co zgodził się na naszego kotka.. jeśli chodzi o mięso... to jem drób i wieprzowinę czasem. Nigdy w życiu nie jadłam koniny, sarniny, czy mięsa z królika... nie mogłabym wiedząc iż pomagam koniom by nie szły na rzeź a później je jeść... myślcie jak chcecie, ale staram się jak mogę, może jak dalej tak będzie to zrezygnuję z mięsa... a jeśli chodzi o kosmetyki nie testowane dopiero co zaczęłam... mam trochę testowanych, muszę je wykorzystać albo komuś oddać, nie ma już sensu ich wyrzucać.
ja na co dzień widzę głupie uśmieszki ludzi, którzy uważają moje poglądy za idiotyczne i nie mające sensu - ale guzik mnie to interesuje. Ważne, że ja i mój TŻ czujemy się z tym dobrze i każdego dnia mam wrażenie, że uczestniczę w czymś pozytywnym i potrzebnym .
Stary 2012-01-28, 12:17   #4494
sylvi300
Zakorzenienie

Cytat:

ja na co dzień widzę głupie uśmieszki ludzi, którzy uważają moje poglądy za idiotyczne i nie mające sensu - ale guzik mnie to interesuje. Ważne, że ja i mój TŻ czujemy się z tym dobrze i każdego dnia mam wrażenie, że uczestniczę w czymś pozytywnym i potrzebnym .
tak samo myślę jak Ty wczoraj kupiłam notes, wypiszę w nim firmy nie testujące na zwierzakach by wiedzieć jakie firmy są ok bo dopiero co zaczynam i się gubię

Zapraszam na bloga!!!!

http://tocosalata.blogspot.com/

Edytowane przez sylvi300
Czas edycji: 2012-01-28 o 12:18
sylvi300 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 12:33   #4495
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
tak samo myślę jak Ty wczoraj kupiłam notes, wypiszę w nim firmy nie testujące na zwierzakach by wiedzieć jakie firmy są ok bo dopiero co zaczynam i się gubię
Łatwiej wydrukować Ja mam taką wydrukowaną listę w portfelu
Stary 2012-01-28, 12:38   #4496
Linusiaczek
Wtajemniczenie

, że też
Cytat:

Ja już też pisalam, że nie jestem wegetarianką. Ja mam trochę inną sytuację, bo mam cukrzycę - nawet podchodziłam do wegetarianizmu 2 razy i niestety nie skończyło się to dla mnie dobrze. Czy byłabym wegetarianką jakbym nie miała tego co mam... hmm, naprawdę nie wiem. Natomiast wegetariankami są zarówno moja mama, jak i moja najbliższa przyjaciółka i obecnie w domu w Polsce ja przejęłam komendę (mama mi się pochorowała niestety) i gotuję w 100% potrawy wegetariańskie, a najwyżej jak muszę to uzupełniam małą potrzebną ilością mięsa. Natomiast co mnie załamało to to, że weszłam do 3 księgarni i nigdzie nie mogłam znaleźć wegetariańskiej książki kucharskiej! Przepisy teraz ściągam z netu.

No i ja podobnie mam wrażenie obecnie, że przynajmniej robię coś dobrego. Poza wspieraniem wyłącznie firm nietestujących na zwierzętach jeszcze bardzo interesuję się ekologią i Sprawiedliwym Handlem. Daje mi to samozadowolenia z samej siebie i wiarę w to, że przynajmniej mogę coś małego zrobić, tym bardziej, że widzę coraz większe zainteresowanie tą sprawą

Edytowane przez Linusiaczek
Czas edycji: 2012-01-28 o 12:39
Linusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 12:53   #4497
Chatul
ma zielone pojęcie

Widziałam, że ostatnio rozmawiałyście tutaj o gumach rozpuszczalnych — Mentosach. Jeśli są w porzadku, to się cieszę. Ale wiem, że te czerwone mają w składzie E120 (koszenilę), więc wegetarianie niech uważają

Cytat:
Natomiast co mnie załamało to to, że weszłam do 3 księgarni i nigdzie nie mogłam znaleźć wegetariańskiej książki kucharskiej! Przepisy teraz ściągam z netu.
Ja kupiłam kilka książek kucharskich wegetariańskich. Jedną na Targach Medycyny Naturalnej, dwie na Woodstocku u Krysznowców, jedną normalnie w księgarni (bardzo taniej zresztą) i jedną w Empiku
Wiadomo, nie w każdej księgarni można takie książki dostać, ale generalnie nie ma problemów z dostępnością
Stary 2012-01-28, 13:47   #4498
liliana27
Raczkowanie

Cytat:
ja też mam zawsze ściągę przy sobie, a jak czegoś nie jestem pewna to nie kupuję i najpierw pytam, np. tutaj dziewczyn o ich wiedzę na temat danej firmy - to dla mnie zazwyczaj najbardziej wiarygodne źródło

Cytat:
, że też

Ja już też pisalam, że nie jestem wegetarianką. Ja mam trochę inną sytuację, bo mam cukrzycę - nawet podchodziłam do wegetarianizmu 2 razy i niestety nie skończyło się to dla mnie dobrze. Czy byłabym wegetarianką jakbym nie miała tego co mam... hmm, naprawdę nie wiem. Natomiast wegetariankami są zarówno moja mama, jak i moja najbliższa przyjaciółka i obecnie w domu w Polsce ja przejęłam komendę (mama mi się pochorowała niestety) i gotuję w 100% potrawy wegetariańskie, a najwyżej jak muszę to uzupełniam małą potrzebną ilością mięsa. Natomiast co mnie załamało to to, że weszłam do 3 księgarni i nigdzie nie mogłam znaleźć wegetariańskiej książki kucharskiej! Przepisy teraz ściągam z netu.

No i ja podobnie mam wrażenie obecnie, że przynajmniej robię coś dobrego. Poza wspieraniem wyłącznie firm nietestujących na zwierzętach jeszcze bardzo interesuję się ekologią i Sprawiedliwym Handlem. Daje mi to samozadowolenia z samej siebie i wiarę w to, że przynajmniej mogę coś małego zrobić, tym bardziej, że widzę coraz większe zainteresowanie tą sprawą
dokładnie tak jak pisałam, to decyzja indywidualna każdego z nas. prawda jest taka, że gdyby każdy zrobił choć jedną małą rzecz w kwestii praw zwierząt, to świat wyglądałby inaczej.

ja sama dla siebie uważam, że teraz bez wyrzutu mogę stanąć przed lustrem i spojrzeć w oczy bez wyrzutu. a kwestia tego, że czuję iż przyczyniam się do czegoś dobrego naprawdę daje mi powody so samozadowolenia

A wracając do tematu forum, mam pytanie o spray do czyszczenia mebli. chodzi mi o jakąś markę, która robi jakiś preparat do czyszczenia drewna, koniecznie antystatyczny? Mam ciemne mebelki na chatce i jak nie potraktuję ich tego typu środkiem to już na drugi dzień po sprzątaniu wyglądają jakbym nie czyściła ich od tygodnia. Szukałam po Tesco i Auchan u mnie w mieście i nic nie znalazłam ze znanych mi firm robiących chemię do domu.
Stary 2012-01-28, 13:49   #4499
villete
Zakorzenienie

jak ktoś chce, to na facebooku ZSK starają sie ustosunkować do d-pantenolu

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 14:20   #4500
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
jak ktoś chce, to na facebooku ZSK starają sie ustosunkować do d-pantenolu
Ja FB nie mam. Byłabym wdzięczna, gdyby ktoś tutaj wkleił to, co ZSK pisze o pantenolu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości