Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-28, 14:49   #1771
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

HANIULA gratulacje

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 15:13   #1772
uska000
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

acha apropo szczepionek to my szczepimy normalnym systemem tylko pneumokoki dobierzemy jak bedzie szedl do zlobka.

a co do basenu to my tez ruszamy od 3 miesiaca chyba Kama w to samo miejsce bo z tego co wiem jest tylko jedno we Wroclawiu na Rogowskiej?
Pieluszki juz mamy

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 15:20   #1773
Psotnika
Raczkowanie

Haniula -

neska22, ja też mam problem z ropiejącym oczkiem, i właśnie tylko jedno małej tak łzawi i ropieje.. podobno może to oznaczać zatkany kanalik łzowy - i trzeba to rozmasowywać bo potem jak się nie odblokuje to igłą udrożniaja i rodzice muszą w czasie zabiegu trzymać dziecko i to bez znieczuleń itp (moja siostra przechodziła przez to z synkiem na oba oczka).. ale ja nie umiem tego rozmasować, nie iwem jak to robić i chyba nie bedę bo jeszcze źle to robiąc pogorszę sytuację

szukałam informacji na ten temat co by tu zrobić ale nie wiem - może też w pon pójdę do lekarza po coś

a w ogóle to zmartwił mnie ortopeda - Pola ma jeden staw biodrowy słabo wykształcony i musi nosić te sztywne majtki - na razie non stop przez 2 miesiące a potem zobaczą smutno mi, ale musimy bo może zwichnąć sobie biodro bo kość ma bardzo małą powierzchnię oparcia w stawie - dobrze że tak szybko z nią poszłam, to może krócej będzie nosić to cholerstwo

Edytowane przez Psotnika
Czas edycji: 2012-01-28 o 15:22
Psotnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 15:24   #1774
ranula
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
[/COLOR]O 10,49 na swiat przez CC przyszla LENKA waga 3230g wzrost 55cm
Rodzice pozdrawiaja
No gratulacje, ale kolejna lutowa mama urodziła w styczniu! Zaczynam się lekko niepokoić, że to może być już lada chwila

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych kolkach, ze juz oczywiscie jestem pewna, ze nas to nie ominie i sie zastanawiam, czy lepiej podawac profilaktycznie od poczatku espunisan czy sab simplex? No i w jakich ilosciach i o jakich porach?

Co do szczepien, to ja w ogole bylam chyba za tymi nieskojarzonymi, bo slyszalam o kilku przypadkach, ze dzieciaczki dostawaly zapasci przez to, ze na raz do organizmu dostalo im sie tyle wirusow. Z tym ze ja myslalam, ze jak sie robi nieskojarzone, to jest jakis odstep - kilka dni np, a ostatnio ktos mi mowil, ze tez sie "wali" je wszystkie jednego dnia, wiec skoro nie ma mozliwosci rozlozenia ich na kilka dni, to wtedy chyba faktycznie lepiej skojarzone

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Dzisiaj konczymy 38 tydzien
Też notuję ile mogę o ytch kolkach i właśnie zastanawiam się czy działać profilaktycznie czy czekać aż coś się zacznie? Zapytam jeszcze naszą położną. Mamy o tyle dobrze, że chodziliśmy do niej na zajęcia ze szkoły rodzenia i teraz jest zawsze na telefon i czeka tylko na sygnał o porodzie, żeby po powrocie do domu nas odwiedzić

A my zaczynamy 38 tydzień!

Udało nam się też dziś zrobić przemeblowanie w sypialni w końcu i już chociaż mebelki stoją na swoim miejscu

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Psotnika Pokaż wiadomość
ja też mam problem z ropiejącym oczkiem, i właśnie tylko jedno małej tak łzawi i ropieje.. podobno może to oznaczać zatkany kanalik łzowy - i trzeba to rozmasowywać bo potem jak się nie odblokuje to igłą udrożniaja i rodzice muszą w czasie zabiegu trzymać dziecko i to bez znieczuleń itp (moja siostra przechodziła przez to z synkiem na oba oczka).. ale ja nie umiem tego rozmasować, nie iwem jak to robić i chyba nie bedę bo jeszcze źle to robiąc pogorszę sytuację

szukałam informacji na ten temat co by tu zrobić ale nie wiem - może też w pon pójdę do lekarza po coś
A jeśli chodzi o ropiejące oczko, to mogę tylko powiedzieć że pokazywali nam na szkole żeby po kąpieli zakroplić solą fizjologiczną, pomasować trochę w wew. kąciku oka i przetrzeć czystym wacikiem. Podobno to częsta przypadłość. Ale żeby szybko przeszła!
ranula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 15:25   #1775
Psotnika
Raczkowanie

a co do szczepień - my weźmiemy to 5w1, bo 6w1 jest duuuzo droższe a różnica tylko jednego wkłucia..
natomiast rotawirusy odpuszczamy sobie - nie będzie kontaktu z innymi dziećmi za bardzo, a drogie to bardzo no i trzeba kuć już teraz - a jak dla mnie i tak w polsce to się tych szczepień strasznie dużo robi takiemu maluszkowi
a pneumokoki to później dopiero jak będzie starsza się zrobi
Stary 2012-01-28, 15:32   #1776
pearpearl
Wtajemniczenie

Haniula, gratulacje !!!!
Witamy Lenke !!!!

Cytat:
acha apropo szczepionek to my szczepimy normalnym systemem tylko pneumokoki dobierzemy jak bedzie szedl do zlobka.
czyli nie bierzecie skojarzonych, tak?
a wtedy jak to wyglada? jednego dnia dziecko jest 5 razy klute? czy rozklada sie to na kilka dni?

Psotnika, glowka do gory. Skoro tak wczesnie to wykryliscie, to powinno byc dobrze i za jakis czas nie bedziesz o tym pamietac
Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
Też notuję ile mogę o ytch kolkach i właśnie zastanawiam się czy działać profilaktycznie czy czekać aż coś się zacznie? Zapytam jeszcze naszą położną. Mamy o tyle dobrze, że chodziliśmy do niej na zajęcia ze szkoły rodzenia i teraz jest zawsze na telefon i czeka tylko na sygnał o porodzie, żeby po powrocie do domu nas odwiedzić
super
my kazde zajecia na sr mielismy z inna polozna, wiec chyba do nas przyjdzie polozna z przychodni
musze sie wlasnie wiecej na ten temat dowiedziec, jak to jest

a co do kolek, to ja chyba bede dzialac profilaktycznie
poki co, to chyba zadnego watkowego dzieciaczka one nie ominely

Cytat:
Napisane przez Ranula
A my zaczynamy 38 tydzień!
a jak liczysz? na kiedy masz termin?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 15:33   #1777
uska000
Zadomowienie

dziewczyny nam oczko ropialo ok miesiaca..

stosowalismy moje mleko do przemywania, ciepla wode(nie wolno rozrzedza wydzieline), czarna herbate zaparzalam i maczylam wacik i przeciecieralam
i sol fizjologiczna w amuplkach i ona dala rade przecieralam oczko za kazdym razem jak byla ropka plus rano i przed kapiela i przeszlo aa i najwaznijesze przestalam myc malemu buzie w wanience tylko bralam wacik maczylam w wodzie przed kapiela przecieralam i dopiero do wanienki..
a co do masowania kanalika to nie wiem czy wiecie ale ten kanalik jest na nosie bo ja najpierw masowalam tam w konciku a lekarka mnie uswiadomila ze to nie to tylko w kaciku ale na nosku

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 15:57   #1778
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
dziewczyny nam oczko ropialo ok miesiaca..

stosowalismy moje mleko do przemywania, ciepla wode(nie wolno rozrzedza wydzieline), czarna herbate zaparzalam i maczylam wacik i przeciecieralam
i sol fizjologiczna w amuplkach i ona dala rade przecieralam oczko za kazdym razem jak byla ropka plus rano i przed kapiela i przeszlo aa i najwaznijesze przestalam myc malemu buzie w wanience tylko bralam wacik maczylam w wodzie przed kapiela przecieralam i dopiero do wanienki..
a co do masowania kanalika to nie wiem czy wiecie ale ten kanalik jest na nosie bo ja najpierw masowalam tam w konciku a lekarka mnie uswiadomila ze to nie to tylko w kaciku ale na nosku
no ja robię
herbata ale nie bardzo pomaga- tylko na chwile i sól to samo.... musze spróbowac masowac ten kanalik ino tylko musze oblukac w necie gdzie on jest

a ja własnie skapitulowałam z moimi bolącymi brodawkami i wlasnie odciagnełam melko... na razie z jedne piersi 120ml... zaraz bede drugą....wsadze do lodówy i bede go na razie karmic butlą.... trudno- co bedzie to bedzie... ale ja juz sie poryczałam z bólu- mama mi doradzilaz ebym przestała go przystawiac a zaczęła odciac bo to mi sie nigdy chyba nie zagoi...... najwyzej zostanie na butli z moim mlekiem...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 16:13   #1779
kasiahexe
Zadomowienie

GRATULACJJE DLA KOLEJNYCH SZCZESLIWYCH MAMUSIEK ))

I oczewiscie gratulej rownie kolejnych rozpoczetych tygodni JUz tuz tuz

Witamy razem z LIvka
My w koncu przewlczyłysmy i karminy piersia staram sie zeby to było przynajmniej 8 razy na dobe ale czasami nie wychodzi :/ i jest troszeczkę mniej nie wiem czy ona sie najada zazwyczaj je tak ok 30 min :/
dzisiaj LIVIA tydzien i jutro jedzmy rano do szpitala zobaczyc czy zaczeła w koncu przybierac na wadze

Dobrze ze napisałyscie o tym chrząkaniu młoda tez tak jakos dziwnie posapuje i dalam jej troche wody morskiej i odciagnelam troche z noska frida i chyba pomogło

I kurde koleny problem to mlodej ciazko przychodzi odbijanie :/
kłade ja potem na boku zeby miec pewnosc ze jak jej sie uleje to sie nie zadławi ale ja juz nie wiem czy to dobrze bo wszyscy mówia ze dziecka powinno spac na plecach :/

LIVKA jest juz z nami

Edytowane przez kasiahexe
Czas edycji: 2012-01-28 o 16:15
kasiahexe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 16:25   #1780
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Hej. Chciałabym Wam przedstawić Michalinkę ur. 25.01.2012 o 8.45.
Waga : 3370 wzrost. 56 cm. Obie czujemy się świetnie... Mała bardzo spokojna.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT8636.jpg (128,6 KB, 99 załadowań)
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 16:35   #1781
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

gratulacje dla Hani i maluszka

tez juz bym chciala cieplo choc u nas zimy raczej sa w plusie no i zero sniegu w tym roku sniegu nie bylo,zaloze sie ze spadnie jak mi przyjdzie z wozkiem a malutkim wychodzic wiec lepiej niech juz snieg tej zimy nie spada.

Dzis kupilam herbatke z lisci i zabieram sie za picie jeszcze z siebie swira w sklepie zrobilam bo pytalam o truskawkowa a to ma byc malinowa ,pani pyta na co mi to a ja odchylam kurtke i pokazuje "a na to" haha a ekspedientka mowi ze to to i dobrze bo bym wyszla z niczym.
Polecala mi tez jakis olejek do kapieli ktory tez niby przypiesza ale nie wiem co to za olejek na razie az tak zdesperowana nie jestem to w koncu 38tydz bedzie w poniedzialek no ale dobrze wiedziec co maja w sklepie w razie czego posle mmeza
a w ogole to wyszlam dzis 1 raz z domu od wtorku :/
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 16:37   #1782
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez kasiahexe Pokaż wiadomość
GRATULACJJE DLA KOLEJNYCH SZCZESLIWYCH MAMUSIEK ))

I oczewiscie gratulej rownie kolejnych rozpoczetych tygodni JUz tuz tuz

Witamy razem z LIvka
My w koncu przewlczyłysmy i karminy piersia staram sie zeby to było przynajmniej 8 razy na dobe ale czasami nie wychodzi :/ i jest troszeczkę mniej nie wiem czy ona sie najada zazwyczaj je tak ok 30 min :/
dzisiaj LIVIA tydzien i jutro jedzmy rano do szpitala zobaczyc czy zaczeła w koncu przybierac na wadze

Dobrze ze napisałyscie o tym chrząkaniu młoda tez tak jakos dziwnie posapuje i dalam jej troche wody morskiej i odciagnelam troche z noska frida i chyba pomogło

I kurde koleny problem to mlodej ciazko przychodzi odbijanie :/
kłade ja potem na boku zeby miec pewnosc ze jak jej sie uleje to sie nie zadławi ale ja juz nie wiem czy to dobrze bo wszyscy mówia ze dziecka powinno spac na plecach :/
moj niuniek spi na boczku...bo ja schizuje ze sie zadławi własnie... w spzitalu połozne zawsze ukłąday noworoki na boczku...tylko zmieniam strony
a w dzień jak mam go na oku to na plecki i brzusio staram sie
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
fajne pucolki ma
Stary 2012-01-28, 16:42   #1783
Lucy1111
Zakorzenienie

Gratulacje dla Hani i dla Ciebie Ciężaróweczko!

niestety żadne z magicznych zaklęć, które dziś wypowiadałam nie działa Syf jaki był, taki jest

Ale nie żebym się leniła! nie, nie! Uszyłam pościel dla Małej w końcu
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 16:44   #1784
MMONIKA9
Wtajemniczenie

dzień doberek
co do sapek to mój <Michaś też to miał bardzo charczał tak śmiesznie chrapał i sapał gdzieś wyczytałam ze od tego moze dziecko dostać katarek i właśnie nie wiem czy dlatego mały nie dostał tego katarku pewnei za późno zaczełam mu nawilżać tą śluzówkę no ale teraz często odciągam aspiratorem mamy nawilżac zpowietrza i widze że katarek już coraz mniejszy spacery też chyba pomagają bo małemu super się śpi na dworze o 13 byłam z nim na spacerku i do teraz śpi wypił tylko na śpika mleko o 15 godzinie

co do sab simplex to nam życie uratował że tak powiem położne w szpitalu mi mówiły że dzieci w tym wieku kolek nie mają więc gdy mały mi tak strasznie płakał wyginał sie i prężył nie miałam pojęcia co mu dolega dużo prutał ale nei mógł robić sam kupek musiałam mu pomagać czopkami i dopiero jak zaczełam mu podawać sab simplex moja położna mi powiedziała bym mu dawała z 3-4 razy dziennie prze dkażdym posiłkiem na łyżeczce 15 kropli to mineło wszytsko jak ręką odjął mały do dziś nei ma ani kolek ani problemów z kupkami

mały już coraz częściej się uśmiecha tak fajnie wygląda jak do niego mówię a on wpatruje sie we mnei jak w obrazek i słucha i robi takie śmieszne miny jak by wiedział o czym mówię
Stary 2012-01-28, 16:48   #1785
pearpearl
Wtajemniczenie

a ja czytam o szczepionkach i spotkalam sie opiniamii, zeby w ogole nie szczepic, bo niby wieksze sa szanse,ze sie zaszkodzi szczepionka niza ze zachoruje
i badz tu madry...
na razie pozostaje przy tym,zeby zaszczepic refundowanymi

Stary 2012-01-28, 16:50   #1786
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
a ja czytam o szczepionkach i spotkalam sie opiniamii, zeby w ogole nie szczepic, bo niby wieksze sa szanse,ze sie zaszkodzi szczepionka niza ze zachoruje
i badz tu madry...
na razie pozostaje przy tym,zeby zaszczepic refundowanymi
ja na razie tez skłaniam sie ku temu zeby zaszczepic refundowanymi....
ewentualnie zastanowie sie nad rotawirusami....
Stary 2012-01-28, 16:50   #1787
MMONIKA9
Wtajemniczenie

aha co do układania dzieci jedna pani mi powiedziała że nie powinno sie kłasć dziecka na boku wiec takich rad nie słuchajcie DZIECKO POWINNO SIĘ KŁAŚĆ NA KAŻDYM BOKU POWINNO SIĘ ZMIENIAĆ POZYCJĘ TAK BY RAZ LEŻAŁO NA PRAWYM RAZ NA LEWYM BOCZKU!!!!! trochę na pleckach trochę na brzuszku a nawet bardzo dobrze jest kłaść na brzuszku bo wtedy dzieciaczkowi lepiej odchodzą gazy i go tak nie męczą
pamiętajcie też o głowcę by dzieciaczkowi obracać by spało troche na lewej i troche na prawej stronie bo jak bedzie cały czas spać np na lewej stronei to potem nie bedzie chcialo przekrecać głowki na prawą strone u mojego brata córeczka miała taki problem że ciągle główkę przekręcała na prawą strone i jak próbowali jej przekrecać na lewą to bardzo płakała bo coś ją tam bolało nie pamiętam dokładnei co bo lekarz to im jakoś tłumaczył wszystko
Stary 2012-01-28, 16:52   #1788
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha co do układania dzieci jedna pani mi powiedziała że nie powinno sie kłasć dziecka na boku wiec takich rad nie słuchajcie DZIECKO POWINNO SIĘ KŁAŚĆ NA KAŻDYM BOKU POWINNO SIĘ ZMIENIAĆ POZYCJĘ TAK BY RAZ LEŻAŁO NA PRAWYM RAZ NA LEWYM BOCZKU!!!!! trochę na pleckach trochę na brzuszku a nawet bardzo dobrze jest kłaść na brzuszku bo wtedy dzieciaczkowi lepiej odchodzą gazy i go tak nie męczą
pamiętajcie też o głowcę by dzieciaczkowi obracać by spało troche na lewej i troche na prawej stronie bo jak bedzie cały czas spać np na lewej stronei to potem nie bedzie chcialo przekrecać głowki na prawą strone u mojego brata córeczka miała taki problem że ciągle główkę przekręcała na prawą strone i jak próbowali jej przekrecać na lewą to bardzo płakała bo coś ją tam bolało nie pamiętam dokładnei co bo lekarz to im jakoś tłumaczył wszystko
pewnie jakis przykrucz mięsni sie zrobił... no ja staram sie układac raz na jednym raz na drugi,. mały spi w koszu mojżesza wiec po prostu obracam kosz ;D jak chce miec jego buzie na widoku...
Stary 2012-01-28, 16:52   #1789
MMONIKA9
Wtajemniczenie

my szczepienie mamy na 8lutego wykupuje te droższe za 120zł by mały był kuty tylko raz a nie 3 razy bo jak widziałam jak go w spzitalu pokuli jakei miał rączki posiniaczone to aż mi serce pękało na ten widok wiec ja już jestem uczulona na samo słowo szczepienie nie chce by mały cierpiał
Stary 2012-01-28, 17:02   #1790
renata:)
Zadomowienie

hej jeszcze nie moge siedziec...szewek jeden mi sie rozlazł jak tylko bede mogla to pewnie wreszcie dolacze do was
gratuulacje wszytskim mamusiom!!!

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 17:03   #1791
pearpearl
Wtajemniczenie

Neska, ja wlasnie tez myslalam o rotawirusach,ale dopiero po 2 roku zycia, wtedy jest jedna dawka

Jakos tematy typu "lepiej szczepic skojarzonymi, zeby bylo mniej klucia i dziecko mniej cierpialo" do mnie nie trafiaja. Niech patrza na mnie jak na wyrodna matke, mam to gdzies. Na razie wiecej bylo przypadkow powiklan po skojarzonych, a nie pojedynczych. Kazda z nas byla szczepiona pojedynczymi i jakos zyje, ma sie dobrze i nie pamieta tych szczepionek

Stary 2012-01-28, 17:07   #1792
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Neska, ja wlasnie tez myslalam o rotawirusach,ale dopiero po 2 roku zycia, wtedy jest jedna dawka

Jakos tematy typu "lepiej szczepic skojarzonymi, zeby bylo mniej klucia i dziecko mniej cierpialo" do mnie nie trafiaja. Niech patrza na mnie jak na wyrodna matke, mam to gdzies. Na razie wiecej bylo przypadkow powiklan po skojarzonych, a nie pojedynczych. Kazda z nas byla szczepiona pojedynczymi i jakos zyje, ma sie dobrze i nie pamieta tych szczepionek
dokładnie uwążam tak samo jak Ty....ale bałam sie napisac zeby sie pioruny nie posypały
Stary 2012-01-28, 17:11   #1793
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
dokładnie uwążam tak samo jak Ty....ale bałam sie napisac zeby sie pioruny nie posypały
ja to zawsze sie we wszystkim doszukuje drugiego dna
i tak, szczepienia skojarzone, to moim zdaniem super biznes dla firm,ktore je produkuja, ktore pewnie maja "ciche kontrakty" z lekarzami, a pielegniarki promuja te skojarzone pewnie przez wzglad na mniejsza ilosc pracy i ryku dzieci...

Edytowane przez pearpearl
Czas edycji: 2012-01-28 o 17:13
Stary 2012-01-28, 17:15   #1794
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
jaką ma poważną minkę śliczności! gratuluje
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 17:19   #1795
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

w jakich dawkach i ile podajesz? Bo my mamy delicol (polecali w szpitalu) ale dajemy raz dziennie wieczorem. Nie wiem czy można częściej, na ulotce nic nie ma o tym
espumisan ma 40mg/ml i podaje 15 kropli rano i tyle samo wieczorkiem
a dzis wyjelam ze skrzynki poczt sab simplex - kur.de niemieckiego nie znam ale on ma blisko 70mg/ml wiec teoretycznie mniej powinnam dac

a ten twoj w jakim stezeniu

Cytat:
Boze niech juz bedzie cieplo... bede caly dzien lazic po miescie byleby moj potwor spal.. kolejna noc do dupy..

ale dzis go kapie karmie i ide do kina.. wkoncu u nas ma wsi listy do m beda.. a tzt niech sie dwoi i troi

Nic Haniula nie pisze..

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

O 10,49 na swiat przez CC przyszla LENKA waga 3230g wzrost 55cm
Rodzice pozdrawiaja
podobno mrozy na 2tyg przyszly do nas

GRATULUJE!!!!!!!!!: oklaski:

Cytat:

gratki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 17:22   #1796
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
espumisan ma 40mg/ml i podaje 15 kropli rano i tyle samo wieczorkiem
a dzis wyjelam ze skrzynki poczt sab simplex - kur.de niemieckiego nie znam ale on ma blisko 70mg/ml wiec teoretycznie mniej powinnam dac

a ten twoj w jakim stezeniu

ja na początku dawałam małemu tylko 7 kropli tego sab simplex i mi położna powiedziała że bez sensu taka dawka bo to nic nie daje to tak jak bym zażywała np 1/4 antybiotyku w takiej dawce tez mi nie pomoze wtedy
mi kazała dawać przed każdym posiłkiem (tzn 3-4 razy dziennie) te 15 kropli
Stary 2012-01-28, 17:24   #1797
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja na początku dawałam małemu tylko 7 kropli tego sab simplex i mi położna powiedziała że bez sensu taka dawka bo to nic nie daje to tak jak bym zażywała np 1/4 antybiotyku w takiej dawce tez mi nie pomoze wtedy
mi kazała dawać przed każdym posiłkiem (tzn 3-4 razy dziennie) te 15 kropli
mi własnie ciotka dzisiaj wysłała ten sab simplex z niemiec...i miałam Was pytac ile podajecie
Stary 2012-01-28, 18:07   #1798
mala_stopka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny

mam do Was pytanie odnośnie szczepień. Na jakie się decydujecie szczepienia? Standardowe, 5w1, 6w1, pneumokoki, rotawirusy? I czemu podjęłyście taką decyzję?
ja juz pisałam wczesniej... zdecydowaliśmy się na te 5 w 1 i do tego pneumoki, ale to ze wzgledu na to, ze mamy przedszkolaka w domu, gdyby nie to, poprzestałabym tylko na tej skojarzonej

Cytat:
Napisane przez Angelika_26 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!
Piękny dzień dziś, a ja sprzątam. Nie mam już siłki. Jeszcze ten mój pitek mnie dobija. Co ja sprzątne to on przynosi kolejne zabawki. Teraz pomalował plastikowe krzesełko czarną kredką, pytam go czemu to zrobił a ten , że głowa mu kazała tak zrobić. No nieee , nie mam już siły. Nie wiem co to będzie jak jeszcze drugi taki łobuz mi dojdzie. Chyba osiwije przed 30stką
ha ha moja jak coś broi to mówi, ze diabełek, który siedzi w jej uchu kazał jej to zrobić

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
za to mamy problem z ropiejącym oczkiem... w pn tz ma isc do lekarza po recepte na jakis specyfik bo domowe sposoby polecane przez połózna nie skutkują...
my tez mamy ropiejace oczko, ponoc to zapchany kanalik łzowy, cały czas przecierałam solą fizjologiczną, ale było tylko troszkę lepiej, teraz byłyśmy u lekarza i dostałam kropelki do oczka Biodacyna i zalecenie zeby masowac kanalik-jesli kuracja 10 dniowa tymi kroplami nie pomoże to bedzie trzeba wybrac sie do okulisty na nakłuwanie...

Cytat:

[/COLOR]O 10,49 na swiat przez CC przyszla LENKA waga 3230g wzrost 55cm
Rodzice pozdrawiaja
dla Haniuli GRATULACJE

Cytat:

neska22, ja też mam problem z ropiejącym oczkiem, i właśnie tylko jedno małej tak łzawi i ropieje.. podobno może to oznaczać zatkany kanalik łzowy - i trzeba to rozmasowywać bo potem jak się nie odblokuje to igłą udrożniaja i rodzice muszą w czasie zabiegu trzymać dziecko i to bez znieczuleń itp (moja siostra przechodziła przez to z synkiem na oba oczka).. ale ja nie umiem tego rozmasować, nie iwem jak to robić i chyba nie bedę bo jeszcze źle to robiąc pogorszę sytuację
napisałam juz wyżej o tym oczku, ale jest tak jak piszesz...

Cytat:
a w ogóle to zmartwił mnie ortopeda - Pola ma jeden staw biodrowy słabo wykształcony i musi nosić te sztywne majtki - na razie non stop przez 2 miesiące a potem zobaczą smutno mi, ale musimy bo może zwichnąć sobie biodro bo kość ma bardzo małą powierzchnię oparcia w stawie - dobrze że tak szybko z nią poszłam, to może krócej będzie nosić to cholerstwo
ja tez sie tego boje... bo twoja tez była ułożona miednicowo, nie?
my idziemy w przyszłym tygodniu albo za dwa...

Cytat:
witamy kolejną księzniczkę
mala_stopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 18:14   #1799
NataliaM1103
Rozeznanie

witam Mamuśki

Gratulacje dla Haniuli i Cię
żaróweczki

Uska,AgaMili,Eiliza widzę,że mamy te same problemy ...mój Bartuś też czasami tak krzyczy ,że przesada ,jakbym mu krzywdę robiła,napina się,czerwony jak burak i nie wiadomo co robic,wtedy masuje brzusio,kładę ciepłap ielusze,mały pije rumianek itp i co co ??no i czasami nic sie nie zmienia!!!!

Narazie nie dostawiam Bartusia do cycka bo te nakładki uciekają a on się wtedy złości,ściągam mleko i karmię go butelką,zdażylo się też ,że dokarmiłam go Bebilonem . poza tym maly jadł trochę cyca ale mało i potem nie wiedzialam ile dac mu butelki

Miałam ogromne wyrzuty sumienia,że nie dostaje cycka i niestety ten żal łapie mnie od czasu do czasu.....

Monika czy ten Sab Simplex to niemieckie lekarstwo????
Bo ja mam niemieckie krople Lefax i nie jestem pewna czy one pomagają Bartusiowi.
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 18:18   #1800
kropeczka1984
Rozeznanie

Podczytywałam Was od piątku tylko na telefonie, więc nic nie cytuję...

Gratuluję rozpakowanym mamusiom A tak sobie dzisiaj rano pomyślałam właśnie o Haniuli, czy już urodziła

W piątek byliśmy w filharmonii i Wojtusiowi chyba się podobało Za to w łazience spotkała mnie niespodzianka. Wchodzę, patrzę a tak 2 dziewczynki po ok. 12 lat i jedna 40-latka czekają w kolejce. No to sobie myślę, że raczej nikt mnie nie przepuści, zresztą kolejka nieduża, więc ok. A tu wychodzi jedna pani z kabiny, tamta 40-latka już próbuje wejść (przed tymi 12-latkami...) a pani z kabiny mówi, że teraz to wchodzi pani w ciąży Na początku powiedziałam, że mogę poczekać ale pani nalegała i mówiła, że dzidziuś czekać nie może

Co do szczepień, to CHYBA też bardziej skłaniam się ku bezpłatnym z tego samego powodu, co Pearl.

Wczoraj w nocy jakieś schizy miałam, że mogę zacząć rodzić. Niby mamy jeszcze równe 3 tygodnie do terminu, więc spokojnie mogę rodzić i sobie myślę, że już bym chciała Wojtusia, ale z drugiej strony, to niech sobie tam jeszcze siedzi, bo troszkę przerażenie mnie bierze jak sobie pomyślę, że zostanę matką

Ostatnio pisałam, że koleżanka siostry jeszcze mi naszykowała parę rzeczy po swoich dzieciaczkach i dostałam od niej laktator Tommee Tippee ręczny jak nowy , leżaczek ale od nie jest na płasko rozkładany (ma wgłębienie), więc chyba i tak kupimy nowy a ten zawieziemy do teściów i będziemy z niego korzystali, jak Wojtek chociaż miesiąc skończy (o ile w ogóle się tam wybierzemy tak wcześnie ) no i jeszcze parę ubranek i wkładki laktacyjne Z laktatora jestem najbardziej zadowolona, bo miałam tylko po siostrze taki z pompką w kształcie gruszki i trzeba było troszkę siły jednak użyć, żeby tą gruszkę ścisnąć, a poza tym brakowało kilku elementów, które w sumie nie wiem, gdzie bym dokupiła. A tutaj okazało się, że tylko butelki brakowało a ja i tak miałam kupione 2 butelki tej firmy, więc ekstra
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości