![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki stały aparat?
A ja jestem od dzisiaj posiadaczką aparatu: takiego jak Piwonia ( z tylu zamki metalowe, z przodu krysztalowe) . Zabki troszke bola, ale myślałam ze bedzie gorzej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja też spodziewałam się nie wiem jakiego bólu, nawet dwie tabletki zażyłam na zaś ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Wtajemniczenie
|
A mi się właśnie odkleił zamek :[ u góry z tyłu. Cóż mam teraz zrobić? :P
#1084 |
Rozeznanie
|
Tak bylo wieczorem... w nocy o 4 spac z bolu nie moglam, ale bez tabletek sie obeszlo
![]() Teraz jest juz lepiej, mozna wszystko przetrwac. |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać ![]()
![]() |
#1086 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() długość czekania zależy chyba od tego czy ma akurat wolny termin ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
28 grudnia bede miala zakladane gumki separacyjne, a 8 stycznia - aparat. i do tego jeszcze musze iśc na wyrwanie dwóch górnych czwórek. i teraz pytanie: kiedy najlepiej to zrobić? myslalam zeby pojsc tak miedzy 1 a 5 stycznia, ale boje sie ze wtedy nie wytrzymam z bolu? ktory nie dosc ze bedzie spowodowany pewnie tymi gumkami separacyjnymi, to jeszcze tymi wyrwaniami:/ a Wy jak myslicie?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pozdrawiam!!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Wtajemniczenie
|
ortodontka powiedziała, że nie ma możliwości łączenia: z przodu kryształy, a z tyłu metalowy aparacik
![]() ![]() Teraz muszę usunąć 4 ósemki ![]()
#1090 |
Zakorzenienie
|
Emeczka, ja juz tez tak myslalam, zeby isc na wyrwanie tych czworek przed separacjami, ale z drugije strony, to oznacza, ze na swieta i sylwestra bede miala szpary po tych wyrwaniach! a szczerze mowiac wolalabym tego uniknac, same rozumiecie, prawda?:P chociaz moze wcale nie bedzie tak mocno tego widac? w koncu to czworki a nie np jedynki, hyhyhy;p
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny! Moge sie wpisac do Waszego klubu?
![]() ![]() ![]()
#1092 |
Raczkowanie
|
[quote=jucha;3202086]ortodontka powiedziała, że nie ma możliwości łączenia: z przodu kryształy, a z tyłu metalowy aparacik
![]() ![]() co ortodonta to inna teoria chciałam aparat ceramiczny czyli biały a moja orto mi powiedziała ze na tylnie zęby załozy metalowe zamki bo lepiej sie trzymaja ale zapłaciłam normalnie czyli 2,5 tys za łuk i nic taniej. Radze ci jeszcze pojśc na konsultacjie do innego orto bo az mi sie nie chce wierzyc że musisz wyrywać ósemki i do tego az 4 o kochana coś mi tu smierdzi słyszałam o takich szalonych ortodontach bo sama byłam u jednego moja też mi na sciemniała ale wkoncu się za nia wzięłam i ze szczegółami wypytuje o kolejnych etapach leczenia. co do wyrywania niestety musialam usunąc ale tylko dwa (za jednym zamachem) i to w trakcie noszenia aparatu za każdy płaciłam po 50 zł |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
wiesz wybrałam bardzo dobrą klinikę w Wawie, więc nie podejrzewam nawet ortodotnkę o "ściemnianie". 8-ki muszę wyrwać, bo się nie wyrżnęły na wierzch, a na zdjęciach widać wyraźnie jak rosną bokiem do 7-ek i im zagrażają
![]() ![]()
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uh, ja też mam taki sam problemik ![]() ![]()
![]() |
#1098 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
co do moich osemek to tez orto powiedzial ze bedzie trzeba je kiedys usunac. bo ja aoarat bede miaal tylko na gorny luk i powiedziala ze jak na dole zacznie sie cos dziac, znaczy zeby beda mi nachodzily jeden na drugi to mam sie zglosic do niej, bo to na pewno przez ta wyrastajaca osemke, kotra mi sie nie zmiesci:/ yh:/ a z kolei u gory osemka wychodzi mi jakos bokiem calkiem tak dziwacznie i tez bedzie pewnie usunieta. ale jeszcze niemowila jak to bedzie usuwane ! az strach pomyslec!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Wtajemniczenie
|
[quote=haniap;3203276]
Cytat:
Nic nie smierdzi, wszystko zalezy od wady ![]() Ja czekam, aż mi wyrosną, bo mam na dole za mało zębów, jak ktoś ma małą szczękę a dużo ząbków to wtey się własnie krzywią. P.S. Pojutrze ściągam ![]()
![]() |
#1101 |
Wtajemniczenie
|
mi na początku ortodontka kazała wyrwać... 7 zębów!!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
dziwnych macie tych ortodontów O_O moja powiedziała mi że dzisiaj ortodontyka jest tak rozwinięta że nie trzeba a nawet niepowinno się wyrywać zębów O_O
ja miałam wyrywany tylko dlatego ze 8 lat temu byłam leczona u innej ortodontki i ona kazała mi wyrwać czwórke u góry a ta teraz kazała wyrwać tylko dlatego bym miała zęby symetrycznie. ja nie wiem po co wyrywacie te zęby. wystarczy zdecydować się na rozszerzanie szczęki, aparat do tego kosztuje ok. 600zł, zależy jaka sruba ma być. |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie jest to tez nie zrozumiałe poco te całe wyrywania przed wyr zębów nosiłam aparat jakies 4 miesiące i miałam juz piękny prosty uśmiech perz 1,5 roku nie chciały mi się szpary zejść nawet teraz je mam nie tak duze ale są. moja orto mówi że juz sie zeszły - na moje oko nie,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Raczkowanie
|
Hej wszystkim
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1105 |
Zakorzenienie
|
no nie wiem czy lepiej jest rozszerzać szczękę niż te parę ząbków poświęcić
![]()
Wystarczy pozostawić na lodówce serek, a po miesiącu nie dość, że ożyje, odzyska barwy, zapach i sprężystość, to na dodatek sam do nas przyjdzie. Gdy zaś poczekamy cierpliwie znów miesiąc, serek ten zacznie do nas przemawiać w ludzkim języku, a przy odrobinie ćwiczeń nad głosem na pewno zaśpiewa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Ja miałam trzy opcje:
- wyrwać dwie czwórki na górze (bo na DOLE MAM O DWA ZĘBY ZA MAŁO) - zrobić dwie luki na dole i w ich miejsce wstawić nowe ząbki - nie wyrywać i liczyć na boskie zmiłowanie, że ósemki wepchną się z tyłu Zdecydowałam się na ostatnią opcję, chociaż istnieje niemałe prawdopodobieństwo, że zęby z powrotem się rozsuną. Ale sama chciałam ![]() P.S. Trzymajcie jutro za mnie kciuki o 15 40- wtedy pozbędę się mojej uprzęży ![]()
#1109 |
Zakorzenienie
|
a ja nie mam ani kasy, ani czasu zeby latac po innych orto i sie z nimi konsultowac, czy moja obecna orto dobrze robi czy zle, wysylajac mnie na wyrwanie dwoch gornych czworek, bo przeciez chyba wie co robi,prawda? poza tym w mojej malej miescinie to chyba jedyna orto bodajze? wiec jestem zdana na los i wierze ze bedzie dobrze! aha, zdecydowalam sie: na wyrwanie tych czworek ide jeszcze przed swietami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.