Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-28, 19:18   #3481
ivonka7
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
No a ja właśnie się przeziębiłam i tak się martwię, czy dzidzi nie zaszkodzi kaszel i katar :/ Ginekolog zapisał mi kilka leków jakie można przyjmować w ciąży, ale coś czuję że raczej nie pomogą. Może macie jakieś skuteczne i bezpieczne metody na pozbycie się kaszlu i kataru
Radziłabym zaufać komuś kto jednak ma studia medyczne za sobą. My na forum owszem, jesteśmy prze-mądre babeczki ale jednak leczenia ciężarnych się nie podejmujemy
Stosuj to co przepiał lekarz to nie zaszkodzisz dziecku. Zaszkodzić może nieskuteczne leczenie i przedłużanie infekcji.

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
ciekawe czy z tym przyspieszaniem to przyspiesza sex jako penetracja czy sam orgazm i skurcze macicy czy moze ta sperma ja mysle ze trzeba jak nawiecej sie ruszac, chodzic wtedy jest ucisk na szyjke i moze szybciej wszystko sie zacznie nie chcialabym przenosic, bo pewnie kazdego dnia po terminie bylabym cala w nerwach.
Chodzi tutuaj o zawartość prostaglandyn w nasieniu męskim -hormonów mogących pobudzić skurcze mięśni gładkich macicy. Ale podobno nie ma takiej dawki w jednej dawce spermy-ale próbować nie zaszkodzi, zwłaszcza że nasi biedni chłopcy nie mają lekko w czasie połogu
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 19:25   #3482
monika83
Raczkowanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cześć dziewczynki, ja na razie bez nadrabiania, pisze niestety do Was ze szpitala, polozyli mnie dzis na patologię ciąży. Od dwoch dni prawie nei czulam malucha, zrobili mi KTG, wyszlo idealne, ale na usg widac bylo jedynie bardzo drobne ruchy, az lekarz byl zdziwiony. Dodatkowo jest jakies malutkie ale (ktore nei musi wskazywac na nic zlego) w przeplywie pepowinowym, wiec razem do kupy z moim nadcisnieniem lekarz stwierdzil iz musze zostac na oddziale. Dostalam steryd na plucka malcuha i mamy czekac co dalej. Podobno w pn mam miec kolejne usg i zobaczymy jak sie bedzie mialo malenstwo. Trzymajcie za nas kciuki...
Mam nadzieje ze u Was jest wszystko ok, przede wszystkim Aguska, oby dalej grzecznie lezala w domku...
monika83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 19:31   #3483
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, ja na razie bez nadrabiania, pisze niestety do Was ze szpitala, polozyli mnie dzis na patologię ciąży. Od dwoch dni prawie nei czulam malucha, zrobili mi KTG, wyszlo idealne, ale na usg widac bylo jedynie bardzo drobne ruchy, az lekarz byl zdziwiony. Dodatkowo jest jakies malutkie ale (ktore nei musi wskazywac na nic zlego) w przeplywie pepowinowym, wiec razem do kupy z moim nadcisnieniem lekarz stwierdzil iz musze zostac na oddziale. Dostalam steryd na plucka malcuha i mamy czekac co dalej. Podobno w pn mam miec kolejne usg i zobaczymy jak sie bedzie mialo malenstwo. Trzymajcie za nas kciuki...
Mam nadzieje ze u Was jest wszystko ok, przede wszystkim Aguska, oby dalej grzecznie lezala w domku...
Trzymam kciuki, oby mały się rozbrykał jeszcze i wytrzymał chociaż do 38 tygodnia

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 19:35   #3484
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
bidulka trzymaj sie cieplo!
Stary 2012-01-28, 19:45   #3485
MoniaHan
Wtajemniczenie

monika trzymaj sie, oby wszystko bylo dobrze!!!

witajcie nowe mamusie!!

agaaaa dobrze ze jest juz o wiele lepiej u Ciebie i duzy synek juz jest!!

u mnie dzis padlo swiatlo, a co sie z tym wiaze nie dziala wtedy nic,ani zrobic herbaty, ani ugotowac..kompletnie nic. a Tz byl na polowaniu, a ja wiem gdzie sie to wlacza, ale to wysoko i musialabym sie wspinac na stolik w Tz warsztacie - wiec nie ryzykowalam. w miedzyczasie spakowalam torbe do szpitala:
- pieluszki,
-chusteczki nawilzajace,
-krem na odparzenia,
- ubranka,
- 2 kocyki,
-krem do sutkow (ale sprobuje jak cos tez wyprobowac swoje mleko jak mi popekaja),
-nakladki silikonowe na sutki avent (ja mam sutki dosc duze, ale te nakladki to na jakies XXXLLLLL chyba - to bez sensu, zalozylam je a tam jeszcze 1cm miejsca, czy oni oszaleli, jak kupowalam to nie bylo rozmiarow, nie wiem czy sa w ogole),
-recznik kapielowy,
- koszule do karmienia 2x,
- klapki japonki,
- maty poporodowe,
- podpaski poporodowe,
- szlafrok cienki,
- torebki jednorazowe (na podpaski itd.),
- majtki jednorazowe,
- woda niegazowana,
- no i jeszcze musze sobie kupic troszke kosmetykow (chusteczki nawilzajace, bezzapachowy antyperspirant, pomadka nawilzajaca),
- ten nieszczesny zakup ostatni - stanik do karmienia, nienawidze go normalnie,
- chce jeszcze kupic czopki glicerynowe i musze dokupic przy okazji zakupow spozywczych recznik papierowy.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 19:50   #3486
julliczka
Rozeznanie

Cytat:
Dzien dobry

ja dzis bede miala dzien w nerwach, bo TZ jedzie niespodziewanie w trase i bedzie wracal w nocy, zaraz mam przed oczami wizje siebie jako samotnej matki, wiem ze nie powinnam tak myslec , ale to jest silniejsze ode mnie.

ja tez skurczy nie mam za wiele, brzuch stwardnieje mi 3-4 razy w ciagu dnia , to tak max, za to mam bol w pachwinach, bol krocza, zwlaszcza rano i w nocy jak sie przekrecam,albo wstaje.

ja dzis mam w planach sprzatanie lazienki i leniuchowanie moze jakis krotki spacer, milego dnia dziewczyny
Heh, rozumiem Cię doskonale tynka Ja z moim TŻ to mam też przekichane. Znowu mu sie trasy zaczynają. W zeszłym tygodniu nie było go 5 dni, ciężko było, musiałam prosić o pomoc ludzi, których nie znoszę, przy dostawie towarów, ale to nawet nie chodzi o taką pomoć fizyczną czy coś, a o obecność TŻ-ta.. teraz jest dość gorący czas, firmę zaczęłam prowadzić, potrzebne mi takie wsparcie bliskiej osoby, że jest blisko, że jak się coś będzie działo z brzuszkiem to za chwilę jest i działamy, a jak tak daleko jest, to tracę takie poczucie bezpieczeństwa. W lutym nie ma tragedii jeśli chodzi o wyjazdy, ale w marcu - koszmar... 22 dni w trasie ma być TŻ powiedziałam, że to nierealne, jeśli tak ma być, to ja się przenoszę do mojej mamy, bo nie zamierzam mieszkać w domu w którym nie chcę być (chodzi o rodziców TŻ), a jestem tylko ze względu na TŻ-ta. W kwietniu nie zapowiada się dużo wyjazdów, ale to już TŻowi powiedziałam, że w kwietniu to ma mieć zastępcę, bo ja sama nie dojadę na porodówkę ponad 30 km (bo tyle mam do szpitala)

hej lena

cottonpuma uśmiałam się z oświadczyn ale TŻ Twój chciał być romantyczny.... za to mój już aż tak nie

aaagaa to świetnie, że z nerkami lepiej

monika oj , trzymamy kciuki oczywiście!! dużo zdrówka dla Was

nasza kruszynka już z nami
julliczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 19:57   #3487
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
monika trzymaj sie, oby wszystko bylo dobrze!!!

witajcie nowe mamusie!!

agaaaa dobrze ze jest juz o wiele lepiej u Ciebie i duzy synek juz jest!!

u mnie dzis padlo swiatlo, a co sie z tym wiaze nie dziala wtedy nic,ani zrobic herbaty, ani ugotowac..kompletnie nic. a Tz byl na polowaniu, a ja wiem gdzie sie to wlacza, ale to wysoko i musialabym sie wspinac na stolik w Tz warsztacie - wiec nie ryzykowalam. w miedzyczasie spakowalam torbe do szpitala:
- pieluszki,
-chusteczki nawilzajace,
-krem na odparzenia,
- ubranka,
- 2 kocyki,
-krem do sutkow (ale sprobuje jak cos tez wyprobowac swoje mleko jak mi popekaja),
-nakladki silikonowe na sutki avent (ja mam sutki dosc duze, ale te nakladki to na jakies XXXLLLLL chyba - to bez sensu, zalozylam je a tam jeszcze 1cm miejsca, czy oni oszaleli, jak kupowalam to nie bylo rozmiarow, nie wiem czy sa w ogole),
-recznik kapielowy,
- koszule do karmienia 2x,
- klapki japonki,
- maty poporodowe,
- podpaski poporodowe,
- szlafrok cienki,
- torebki jednorazowe (na podpaski itd.),
- majtki jednorazowe,
- woda niegazowana,
- no i jeszcze musze sobie kupic troszke kosmetykow (chusteczki nawilzajace, bezzapachowy antyperspirant, pomadka nawilzajaca),
- ten nieszczesny zakup ostatni - stanik do karmienia, nienawidze go normalnie,
- chce jeszcze kupic czopki glicerynowe i musze dokupic przy okazji zakupow spozywczych recznik papierowy.
Monia jakie ubranka dla dzidzi spakowałaś? bo ja sama nie wiem. Są tu czopki glicerynowe?

niespodzianka
Stary 2012-01-28, 20:01   #3488
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze trzymam kciuki za Was kochana, mam nadzieje ze maluszek ma po prostu leniwsze dni i ze wszystko bedzie dobrze !!!!
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 20:17   #3489
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ale piszecie babeczki
zmęczona jestem strasznie dziś jeszcze z mężem sie pokłóciłam, jak zwykle wszystko moja wina ale nie ważne
na pocieszenie kupiliśmy łóżeczko, materac, przewijak, fotelik do samochodu maxi cosi, wanienkę, pieluchy flanelowe i karuzele nie pytajcie ile zapłaciliśmy! na szczęście nie ze swoich pieniędzy bo byśmy byli bankrutami
ładne zakupy foteczki musisz nam pokazać w najbliższym czasie koniecznie!

Cytat:
No to synuś spory jest Ale szybciutko z niego spadnie ta waga po urodzeniu Ja jako noworodek byłam pulchna, ciężka i wogóle jak kulka wyglądałam a teraz całe życie (oprócz ciąży) chuda jak szkielet Nie ma reguły, aby tylko zdrowy maluszek był A co do wizyt to od początku ciąży mam jeden raz w miesiącu wizytę czyli średnio co 4 tygodnie wypada wizyta Zależy od ginekologa
właśnie ja miałam na początku często - co dwa tygodnie, a nawet co tydzień się zdarzało, a teraz dwie ostatnie wizyty w tak odległym czasie (5 tygodni i 6 tygodni). Nie wiem czemu, dziwne...

Cytat:
mam nadzieję, że to tylko chwilowe lenistwo maluszka i jeszcze się rozbryka. Niech z brzuszka nie wychodzi jeszcze czas Zdrówka dla Was! I nie stresuj się pobytem w szpitalu, może zaraz wyjdziesz

Wpadłam, żeby coś napisać i zapomniałam Matko, skleroza ciążowa, a zawsze miałam taką dobrą pamięć oby mi wróciła.

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 20:18   #3490
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Monia jakie ubranka dla dzidzi spakowałaś? bo ja sama nie wiem. Są tu czopki glicerynowe?
natka musze sprawdzic w aptekach internetowych czy sa, ale jak nie ma to poprosze mame i mi przesle.
ubranek na poczatku spakowalam za duzo i zredukowalam to do: 5 bodziakow (1 na ramiaczkach, bo ponoc jest goraco na tych oddzialach, 1 z dlugim rekawkiem,2 z krotkim rekawkiem, pajacyki, ja nazywam to spioszki a tutaj sleepsuit x2, czapeczka, niedrapki x1 i sweterek rozpinany na wyjscie (mam zamiar nalozyc sweterk na pajacyk i owinac kocykiem jak cos. ale jeszcze dopytam polozna i poczytam na stronie - moze cos bedzie na stronie szpitala), a wlasnie 11 lutego mamy spotkanie w szpitalu to tam tez zapytam.

Stary 2012-01-28, 20:29   #3491
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Oj ja z tym przyspieszaniem porodu to bym się bała. Też ogólnie kiepsko znoszę ciąże, ciągle coś mi dolega, a to wymioty, bóle brzucha i okropna zgaga i kiepskie wyniki badań i czekam z niecierpliwością aż nadejdzie dzień rozwiązania, ale im bliżej tym bardziej się boję. Słyszałam, że przyspieszyć poród może seks i kilka koleżanek tak właśnie zaczęło wcześniej rodzić Także chyba coś w tym jest
Ja nikogo nie namawiam na przyspieszanie porodu,napisalam tylko,ze o tym slyszalam.Kolezanka pila olej rycynowy,kiedy dochodzila do 40 tyg ciazy,i lekarz powiedzial ze dziecko ma juz ponad 4 kg,ale ze raczej cesarki miec nie bedzie.I ona pila,zeby przyspieszyc i urodzila po dobie jakos.Dziecko mialo 4300 i 60 cm.Sama bym sie nie zdecydowala raczej.To juz wole seks i duzo ruchu

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Hej
kolejna mamusia córeczki, witamy, witamy

Gosia, masz piękną kowbojkę Wiki jest śliczna i synek też będzie - pewnie łamacz damskich serc jak Aguśki Filipek
Wczoraj też dyskutowałam z TŻ (oczywiście przez tel, bo widzieć się będziemy dopiero za 1,5tygodnia...) o tym jak to było kiedyś z tym wszystkim. Otaczały nas rzeczy sztuczne, przepełnione chemią i barwnikami, a jakoś nie było tyle chorób.
Dzieki za mile slowa

Cytat:
ale piszecie babeczki
zmęczona jestem strasznie dziś jeszcze z mężem sie pokłóciłam, jak zwykle wszystko moja wina ale nie ważne
na pocieszenie kupiliśmy łóżeczko, materac, przewijak, fotelik do samochodu maxi cosi, wanienkę, pieluchy flanelowe i karuzele nie pytajcie ile zapłaciliśmy! na szczęście nie ze swoich pieniędzy bo byśmy byli bankrutami
Za zakupy.Ale przyjemne sa takie wydatki,prawda?Ja chociaz juz wszystko mam to i tak ciagle cos kupuje,a to zabaweczke,a to bodziaka(chociaz wiem,ze nie znosi 50 bodziakow w rozm 56-62),ale to takie super to kupowanie.Zreszta Wiki tez kupuje,bo nie moze czuc sie gorsza.Wiec w portfelu ciagle pustki

Cytat:
O kurcze,biedna ty
Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze i zebys mogla wyjsc do domku.

Monia jaki bedziesz kupowac ten antyperspirant bezzapachowy?Cos na brzuch po ciazy tez by sie przydalo bezzapachowego chyba.
Stary 2012-01-28, 20:32   #3492
tynka88
Zadomowienie

ja mialam hurtowe odwiedziny najpierw tesciowa z ciastem, pozniej moi rodzice z krupniczkiem i jeszcze wygoniłam lenia i szybko ogarnełam domek i łazienke

Mateuszek chyba szczesliwy z odwiedzin babc i dziadka ,bo tak mi dokazywał

TZ zaraz wsiada do auta i wraca, bedzie pewnie gdzies za 4-5 godzin, dzwonie co chwile, ale chyba musze sobie dac spokoj , bo wkoncu jak tak bedzie odbieral ode mnie te telefony to cos wykombinuje.

co do tego przyspieszania jeszcze, to sperma moze i pomaga ,ale ja czesto mam pozniej po takim pelnym stosunku infekcje, a nie chcialabym tydzien przed porodem zlapac jakiegos grzybka, sperma ma inny odczyn niz ten panujacy w pochwie i to sprzyja roznym dziadostwom, choc TZ bylby w siodmym niebie gdybym mu taka kuracje zaproponowala.

Monika trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 20:42   #3493
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Byliśmy z TŻ na mieście na zakupach małych a teraz czuję się troszkę objedzona i opita wypiłam 2 szklany koktajlu do tego jedzonko i mi ciężko troszeczke

a co do załatwienia udało mi się i obeszło się bez czopków

Cytat:
jak nic nie pomaga a można je w ciąży, to ja bym się nie zastanawiała po co się masz męczyć i stresować
obeszło się bez na szczęście, ale następnym razem jak będzie problem to wezmę

Czy któraś z Was miała zapalenie pęcherza w ciąży?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
hejka
ja byłam wczoraj u ginka i znowu dobre wieści: odkąd biorę nospę 3x1 zmniejszyły mi się zastoje w nerkach mocz w miarę czysty (poza krwią w moczu). Dominik ma główkę o średnicy 9,15 cm, co odpowiada 37tc+1 a jest 34tc+3. Nawet sobie nie wyobrażam jakie będę musiała mieć rozwarcie Dostałam L4 aż na miesiąc to będzie 39 tc! I wtedy wizyta - trochę dziwne, bo myślałam że pod koniec częściej się chodzi. Tylko mocz mam kontrolować co tydzień i w razie czego wepchać się bez kolejki na wizytę albo prosto na izbę przyjęć. A może urodzę do tego 39tc? Bo ginek mówi że główka jest już niziutko, ale nie wiem czy to o czymś świadczy?

Byłam tez na urologii, po wynik histopatologiczny tego bełtu co mi przed świętami moczowód zatkał i był to krwisty skrzep z drobnymi zwapniałymi złogami, czyli chyba nic złego.

Byłam też w pracy, kierownik pytał się ile jest macierzyńskiego, bo na sezon pasuje do pracy wrócić. Raczej wyjścia nie będę miała, bo i tak umowa do dnia porodu i teoretycznie to mogłabym 20 tyg+4 i jeszcze zasiłek dla bezrobotnych tez się potem należy - ale po tych 20 to pewnie wrócę bo z 1 wypłaty to z kasą krucho, a praca wyjątkowo mi pasuje bo blisko i w miarę opłacalna. We czwartek maja audyt i kolega przepisuje wszystkie arkusze - szalony. Żona go chyba do tego czwartku nie zobaczy. Taki tylko plus z ciąży że omijają mnie te przyjemności w pracy.

Ja nie moge sie doczekać porodu bo wiem, że wtedy skończą sie moje dolegliwości pęcherzowe . A i raczej zapowiada sie poród naturalny, skoro nerki sie maja coraz lepiej. To raczej też dobra wiadomość. Ale po skończeniu 37 tc już zapowiadam że będę robić wszystko żeby urodzić jak najszybciej. Z moim pęcherzem to chodzenie po schodach odpada, bo musiałabym chodzić z pieluchą. Ale podobno sperma zmiękcza szyjkę no i oczywiście głaskanie brzucha i piersi wchodzi w grę. Będziemy zapraszać małego na ten świat Pewnie odstawie też nospę - niech sie dzieje wola nieba.
No to super wieści

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Jolka czopek ci nie zaszkodzi,a przestaniesz sie meczyc.
obeszło się bez, a miałam już brać...

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

Cytat:

Jolka my tez mamy ogrzewanie gazowe i za kazdym razem jak jest cos nie tak z piecykiem to okazuje sie ze trzeba przeczyscic jakas tam rurke ,która jest brudna od tych spalin.Swoja droga wygoda jest, ale rachunki tez nie małe za gaz.
fakt rachunki nie są małe, a zwłaszcza że my mamy duży domek więc są kosmiczne bym powiedziała...

przyjechał facet okazało się, że coś się popsuło siedział chyba z godzine jak nie lepiej i skasował tylko 50zł ale póki co zrobione jest tylko tak, że mamy sobie pstryczkiem przełączać teraz jest ustawione na ogrzewanie, a jeżeli chcemy ciepłą wode musimy iść przełączyć i jak każdy się wykąpie to znowu pstryknąć na ogrzewanie teraz cały czas jest na ogrzewaniu, a woda ciepła nadal jest - może było, aż tyle nagrzane w baniaku nie wiem sama.
A w poniedziałek ma zadzwonić i powiedzieć czy są części i ile będą kosztowały, ale już ostrzegł że może być ok 1000zł i mamy się zastanowić, ale to w poniedziałek dokładnie da znać. Ogólnie piec jest już stary więc proponował też rozważenie kupna nowego - zobaczymy.

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 20:43   #3494
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nikogo nie namawiam na przyspieszanie porodu,napisalam tylko,ze o tym slyszalam.Kolezanka pila olej rycynowy,kiedy dochodzila do 40 tyg ciazy,i lekarz powiedzial ze dziecko ma juz ponad 4 kg,ale ze raczej cesarki miec nie bedzie.I ona pila,zeby przyspieszyc i urodzila po dobie jakos.Dziecko mialo 4300 i 60 cm.Sama bym sie nie zdecydowala raczej.To juz wole seks i duzo ruchu

Dzieki za mile slowa

Za zakupy.Ale przyjemne sa takie wydatki,prawda?Ja chociaz juz wszystko mam to i tak ciagle cos kupuje,a to zabaweczke,a to bodziaka(chociaz wiem,ze nie znosi 50 bodziakow w rozm 56-62),ale to takie super to kupowanie.Zreszta Wiki tez kupuje,bo nie moze czuc sie gorsza.Wiec w portfelu ciagle pustki

O kurcze,biedna ty
Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze i zebys mogla wyjsc do domku.

Monia jaki bedziesz kupowac ten antyperspirant bezzapachowy?Cos na brzuch po ciazy tez by sie przydalo bezzapachowego chyba.
nie wiem gosia jaki jeszcze antypersirant bezzapachowy, moze cos znajde w tesco (chodzi mi o taki w sztyfcie albo ostatecznie w kulce). na brzuch czyli co masz na mysli?

Stary 2012-01-28, 20:44   #3495
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

ciekawe czy z tym przyspieszaniem to przyspiesza sex jako penetracja czy sam orgazm i skurcze macicy czy moze ta sperma ja mysle ze trzeba jak nawiecej sie ruszac, chodzic wtedy jest ucisk na szyjke i moze szybciej wszystko sie zacznie nie chcialabym przenosic, bo pewnie kazdego dnia po terminie bylabym cala w nerwach.
ja również nie chciałabym przenosić a zwłaszcza, że na dniach po terminie będą święta. wolę urodzić wcześniej tak z tydzień ale cóż będzie jak będzie...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 20:51   #3496
Asika21
Rozeznanie

Najważniejsze to wytrzymać do 37 tygodnia, a potem niech się dzieje co chce Ja odliczam z niecierpliwością Ale stres już mam i to coraz większy

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 20:56   #3497
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
ale piszecie babeczki
no to super, że zakupy udane

mi pozostały same pierdoły może w tygodniu się za nie zabiore i kupie.

Ogólnie z TŻ mieliśmy dziś spędzić wieczór, coś obejrzeć...ale jak wrócił z nocki to nie spał siedział do 9 na kompie potem pojechał do babci i wrócił po 14, wpadł gościu od pieca to też zeszło do ok 16 i jakoś w okolicach 16:40 pojechaliśmy na miasto to wróciliśmy po 19 i położył się spać więc chyba będzie spał do rana, a ja do rana będę się męczyć bo tyle dziś przespałam przez tą zimnice ;(

---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Cytat:
trzymam kciuki oby wszystko było dobrze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 20:59   #3498
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ładne zakupy foteczki musisz nam pokazać w najbliższym czasie koniecznie!

jutro maz z sąsiadem będą skręcać i ustawiać wiec w poniedziałek pewnie foki wrzucę
Cytat:
bardzo przyjemne sa wydatki jak sie swoja kasa nie placi ale ja tak nie lubie bo mam wyrzuty sumienia ze cos za drogo itp
i te zakupy dzis mnie uswiadomily ze tuz tuz będzie z nami maly lokator w domu wcześniej bylo to dla mnie z deka abstrakcja jeszcze

dziewczyny co myslicie o chustach do noszenia dzieci?

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-01-28 o 21:02
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:01   #3499
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
no to super, że zakupy udane

mi pozostały same pierdoły może w tygodniu się za nie zabiore i kupie.

Ogólnie z TŻ mieliśmy dziś spędzić wieczór, coś obejrzeć...ale jak wrócił z nocki to nie spał siedział do 9 na kompie potem pojechał do babci i wrócił po 14, wpadł gościu od pieca to też zeszło do ok 16 i jakoś w okolicach 16:40 pojechaliśmy na miasto to wróciliśmy po 19 i położył się spać więc chyba będzie spał do rana, a ja do rana będę się męczyć bo tyle dziś przespałam przez tą zimnice ;(
Ja też sama siedzę... Współlokatorki wybyły i tylko TV mi towarzyszy

TŻ kupił pajace w Pepco, o których dziś pisałam. Kazałam mu wziąć dwa, po jednym w rozm. 56 i 62. Kupił cztery! I w tym jeden w samochody dobrze, że zróżnicował rozmiary i wziął 56,62,62,68. Z tymi facetami to ja mówię

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:02   #3500
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

co do tego przyspieszania jeszcze, to sperma moze i pomaga ,ale ja czesto mam pozniej po takim pelnym stosunku infekcje, a nie chcialabym tydzien przed porodem zlapac jakiegos grzybka, sperma ma inny odczyn niz ten panujacy w pochwie i to sprzyja roznym dziadostwom, choc TZ bylby w siodmym niebie gdybym mu taka kuracje zaproponowala.
no właśnie ja też zauważyłam, że jak już jest do środeczka to potem zaraz mam jakąś infekcje

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 21:02   #3501
88natka
Zadomowienie

Cytat:
natka musze sprawdzic w aptekach internetowych czy sa, ale jak nie ma to poprosze mame i mi przesle.
ubranek na poczatku spakowalam za duzo i zredukowalam to do: 5 bodziakow (1 na ramiaczkach, bo ponoc jest goraco na tych oddzialach, 1 z dlugim rekawkiem,2 z krotkim rekawkiem, pajacyki, ja nazywam to spioszki a tutaj sleepsuit x2, czapeczka, niedrapki x1 i sweterek rozpinany na wyjscie (mam zamiar nalozyc sweterk na pajacyk i owinac kocykiem jak cos. ale jeszcze dopytam polozna i poczytam na stronie - moze cos bedzie na stronie szpitala), a wlasnie 11 lutego mamy spotkanie w szpitalu to tam tez zapytam.
ja chyba też się podobnie spakuję. U nas w szpitalu jest taka lista:
For yourself:
  • Comfortable loose clothing and slippersPants or disposable pants
  • Bras or nursing bras for breast feeding
  • Bath and face towels
  • Soap and toiletries
  • Sanitary towels, preferably maternity pads
  • Box of tissues
  • Breast pads
For your baby:
  • Bath towel
  • Baby soap or baby bath liquid
  • Baby clothes
  • Baby blanket
  • Disposable nappies (24 pack)
  • Cotton wool
  • Bibs

Cytat:
Byliśmy z TŻ na mieście na zakupach małych a teraz czuję się troszkę objedzona i opita wypiłam 2 szklany koktajlu do tego jedzonko i mi ciężko troszeczke

a co do załatwienia udało mi się i obeszło się bez czopków

obeszło się bez na szczęście, ale następnym razem jak będzie problem to wezmę

Czy któraś z Was miała zapalenie pęcherza w ciąży?

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

No to super wieści

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

obeszło się bez, a miałam już brać...

---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ----------

fakt rachunki nie są małe, a zwłaszcza że my mamy duży domek więc są kosmiczne bym powiedziała...

przyjechał facet okazało się, że coś się popsuło siedział chyba z godzine jak nie lepiej i skasował tylko 50zł ale póki co zrobione jest tylko tak, że mamy sobie pstryczkiem przełączać teraz jest ustawione na ogrzewanie, a jeżeli chcemy ciepłą wode musimy iść przełączyć i jak każdy się wykąpie to znowu pstryknąć na ogrzewanie teraz cały czas jest na ogrzewaniu, a woda ciepła nadal jest - może było, aż tyle nagrzane w baniaku nie wiem sama.
A w poniedziałek ma zadzwonić i powiedzieć czy są części i ile będą kosztowały, ale już ostrzegł że może być ok 1000zł i mamy się zastanowić, ale to w poniedziałek dokładnie da znać. Ogólnie piec jest już stary więc proponował też rozważenie kupna nowego - zobaczymy.
Super że przeszło. Co do infekcji to ja mam co chwilę jakieś, co wyleczę to znów wraca. Na szczęście teraz mam tydzień spokój, wizytę mam 10 lutego więc zobaczymy jak będzie tym razem.
Dużo za części do tego pieca, akurat teraz się musiał zepsuć przed narodzinami, następny duży wydatek.

niespodzianka
Stary 2012-01-28, 21:03   #3502
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

myślałam nas chustą, ale chyba wstrzymam się z tym - więc póki co nie kupuje po urodzeniu się okaże

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 21:06   #3503
tynka88
Zadomowienie

mnie ta chusta jakos nie pasi wiec ja raczej nie
ide cos w tv poogladac, ja i TV swoja droga smutno samemu

Edytowane przez tynka88
Czas edycji: 2012-01-28 o 21:07
tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:08   #3504
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:

Super że przeszło. Co do infekcji to ja mam co chwilę jakieś, co wyleczę to znów wraca. Na szczęście teraz mam tydzień spokój, wizytę mam 10 lutego więc zobaczymy jak będzie tym razem.
Dużo za części do tego pieca, akurat teraz się musiał zepsuć przed narodzinami, następny duży wydatek.
mi infekcja przeszła, ale czuję dzisiaj jakieś dziwne uczucie i albo mam schizy, albo to infekcja no a jak nie to może zapalenie pęcherza? sama nie wiem czuję w środku delikatny ból i nic więcej.

co do pieca na szczęście mieszkam z rodzicami i wydatek będzie dzielony, albo mama zapłaci zobaczymy bo jeszcze z Nią nie rozmawiałam

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
mnie ta chusta jakos nie pasi wiec ja raczej nie
mi też nie chyba, że TŻ będzie chciał tą chuste to zobaczymy

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-28, 21:10   #3505
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
jutro maz z sąsiadem będą skręcać i ustawiać wiec w poniedziałek pewnie foki wrzucę

bardzo przyjemne sa wydatki jak sie swoja kasa nie placi ale ja tak nie lubie bo mam wyrzuty sumienia ze cos za drogo itp

sama chyba nie bede uzywac, ale jak bylam niania kilka lat temu to mam chlopca kilkutygodniowego , ktorym tez troszke sie zajmowalam, nosila go wlasnie w chuscie, i to nie takiej specjalnej, ale jakiejs takie zwyklej chuscie, jak ja sie zawsze balam ze ten maly wypadnie jej z tej chusty, oczywiscie nigdy sie to nie zdarzylo i ona troje dzieci nosila w chuscie,ale ona byla zwolenniczka i cala swoja trojke nosila w chuscie.

w ogole ta kobieta byla niezla, troche nawiedzona, urodzila troje dzieci rok po roku, trzecie w wieku 39 lat, chciala miec jeszcze czwarte, powiedziala ze ciaze uwielbia i ze zaluje ze wczesniej nie miala dzieci, bo chcialaby miec 5-6. powiedziala ze rodzic uwielbia i chyba jest do tego stworzona. mieszkalismy z nimi w ogromnym domu, gdzie bylo bardzo zimno, dzieci nie chorowaly, ona karmila piersia, wszystko jadla, maly kolek nie mial. zaczelismy u nich prace jak malutki mial 2 tygodnie, byl luty a jak malutki mial miesiac to juz zabierala go na basen, tzn lekcje z plywania miala srednia coreczka, a ja siedzialam i pilnowalam tam najstarszej i malutkiego., ktory mial na imie Herbert

Stary 2012-01-28, 21:14   #3506
Asika21
Rozeznanie

Mi znajoma poleciła nosidełka, dostępne również na allegro w ogromnej ilości. Uważam, że mają lepsze podparcie pod główkę i kręgosłup maluszka i są wyposażone dodatkowo w pasy dla mamusi na odcinek lędźwiowy kręgosłupa, który jak przystało na młodą mamusię musimy oszczędzać Jestem rehabilitantką i również myślałam o takim zakupie, ale mam sporo wątpliwości co do tego typu sprzętu. Jednak nie ukrywam, że to fajna sprawa i wygoda w przypadku szybkiego wypadu po zakupy.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:17   #3507
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
ja chyba też się podobnie spakuję. U nas w szpitalu jest taka lista:
For yourself:
  • Comfortable loose clothing and slippersPants or disposable pants
  • Bras or nursing bras for breast feeding
  • Bath and face towels
  • Soap and toiletries
  • Sanitary towels, preferably maternity pads
  • Box of tissues
  • Breast pads
For your baby:
  • Bath towel
  • Baby soap or baby bath liquid
  • Baby clothes
  • Baby blanket
  • Disposable nappies (24 pack)
  • Cotton wool
  • Bibs

o dzieki natka za liste, na stronie mojego szpitala nie ma takiej listy. w takim razie dorzuce jeszcze recznik dla dzidzi i breast pads. kosmetykow do kapania dzidzi nie bede pakowac, bo na poczatku nie zamierzam uzywac tylko wody. o to i waciki dorzuce do walizki, bo juz kupilam. a zamiast sliniaczkow wezme (bo mam tylko jeden), wezme 2x pieluche tetrowa (bo w nia mam zawiniete ubranka)

Stary 2012-01-28, 21:18   #3508
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
myślałam nas chustą, ale chyba wstrzymam się z tym - więc póki co nie kupuje po urodzeniu się okaże
moja kumpela ma i jest zadowolona, po porodzie bede u niej testowac czy mi pasuje ewentualnie zakupie
Stary 2012-01-28, 21:21   #3509
88natka
Zadomowienie

Cytat:
o dzieki natka za liste, na stronie mojego szpitala nie ma takiej listy. w takim razie dorzuce jeszcze recznik dla dzidzi i breast pads. kosmetykow do kapania dzidzi nie bede pakowac, bo na poczatku nie zamierzam uzywac tylko wody. o to i waciki dorzuce do walizki, bo juz kupilam. a zamiast sliniaczkow wezme (bo mam tylko jeden), wezme 2x pieluche tetrowa (bo w nia mam zawiniete ubranka)
ja się zastanawiam czy kupować szlafrok bo i tak ja nigdy nie używam, tutaj w sumie nie pisze że trzeba.

niespodzianka
Stary 2012-01-28, 21:28   #3510
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
nie wiem gosia jaki jeszcze antypersirant bezzapachowy, moze cos znajde w tesco (chodzi mi o taki w sztyfcie albo ostatecznie w kulce). na brzuch czyli co masz na mysli?
Do smarowania na brzuch,cos ujedrniajacego,na rozstepy.Bo w sumie lepiej bezzapachowe,ale jeszcze sie nie orientowalam w tym.

Cytat:

i te zakupy dzis mnie uswiadomily ze tuz tuz będzie z nami maly lokator w domu wcześniej bylo to dla mnie z deka abstrakcja jeszcze

Ja wyrzuty sumienia mam dopiero jak wszystko wydam,ale nie na dlugo,bo robie to znowu.Nie umiem oszczedzac.

Tez sie zastanawiam nad chusta.A raczej chusta czy nosidlo.Te chusty staly sie bardzo modne,sa dobre wypowiedzi o nich,ze ponic dzieci bardzo lubia byc w nich noszone,sa blisko mamy,moga spac wtulone w nia.I pewnie bym sie zdecydowala,ale kiedys bylam swiadkiem jak dziecko wypadlo z takiej chusty.Zostalo co prawda zlapane,ale duzo nie brakowalo a staloby sie nieszczescie,ta chusta sie rozwiazala.No i kiedys byly tez chusty wycofane ze sklepow,z powodu przypadkow zgonu niemowlat w takiej chuscie,dzieci udusily sie!
http://www.branzadziecieca.pl/?p=5084

Cytat:
Ja też sama siedzę... Współlokatorki wybyły i tylko TV mi towarzyszy

TŻ kupił pajace w Pepco, o których dziś pisałam. Kazałam mu wziąć dwa, po jednym w rozm. 56 i 62. Kupił cztery! I w tym jeden w samochody dobrze, że zróżnicował rozmiary i wziął 56,62,62,68. Z tymi facetami to ja mówię
Moze corcia bedzie rajdowiec,jak juz pajacyk ma w samochody

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości