|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Stosuj to co przepiał lekarz to nie zaszkodzisz dziecku. Zaszkodzić może nieskuteczne leczenie i przedłużanie infekcji. Cytat:
|
||
|
|
|
#3482 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cześć dziewczynki, ja na razie bez nadrabiania, pisze niestety do Was ze szpitala, polozyli mnie dzis na patologię ciąży. Od dwoch dni prawie nei czulam malucha, zrobili mi KTG, wyszlo idealne, ale na usg widac bylo jedynie bardzo drobne ruchy, az lekarz byl zdziwiony. Dodatkowo jest jakies malutkie ale (ktore nei musi wskazywac na nic zlego) w przeplywie pepowinowym, wiec razem do kupy z moim nadcisnieniem lekarz stwierdzil iz musze zostac na oddziale. Dostalam steryd na plucka malcuha i mamy czekac co dalej. Podobno w pn mam miec kolejne usg i zobaczymy jak sie bedzie mialo malenstwo. Trzymajcie za nas kciuki...
Mam nadzieje ze u Was jest wszystko ok, przede wszystkim Aguska, oby dalej grzecznie lezala w domku... |
|
|
|
#3483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Wtajemniczenie
|
monika trzymaj sie, oby wszystko bylo dobrze!!!
witajcie nowe mamusie!! agaaaa dobrze ze jest juz o wiele lepiej u Ciebie i duzy synek juz jest!! u mnie dzis padlo swiatlo, a co sie z tym wiaze nie dziala wtedy nic,ani zrobic herbaty, ani ugotowac..kompletnie nic. a Tz byl na polowaniu, a ja wiem gdzie sie to wlacza, ale to wysoko i musialabym sie wspinac na stolik w Tz warsztacie - wiec nie ryzykowalam. w miedzyczasie spakowalam torbe do szpitala: - pieluszki, -chusteczki nawilzajace, -krem na odparzenia, - ubranka, - 2 kocyki, -krem do sutkow (ale sprobuje jak cos tez wyprobowac swoje mleko jak mi popekaja), -nakladki silikonowe na sutki avent (ja mam sutki dosc duze, ale te nakladki to na jakies XXXLLLLL chyba - to bez sensu, zalozylam je a tam jeszcze 1cm miejsca, czy oni oszaleli, jak kupowalam to nie bylo rozmiarow, nie wiem czy sa w ogole), -recznik kapielowy, - koszule do karmienia 2x, - klapki japonki, - maty poporodowe, - podpaski poporodowe, - szlafrok cienki, - torebki jednorazowe (na podpaski itd.), - majtki jednorazowe, - woda niegazowana, - no i jeszcze musze sobie kupic troszke kosmetykow (chusteczki nawilzajace, bezzapachowy antyperspirant, pomadka nawilzajaca), - ten nieszczesny zakup ostatni - stanik do karmienia, nienawidze go normalnie, - chce jeszcze kupic czopki glicerynowe i musze dokupic przy okazji zakupow spozywczych recznik papierowy. |
|
|
|
#3486 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
powiedziałam, że to nierealne, jeśli tak ma być, to ja się przenoszę do mojej mamy, bo nie zamierzam mieszkać w domu w którym nie chcę być (chodzi o rodziców TŻ), a jestem tylko ze względu na TŻ-ta. W kwietniu nie zapowiada się dużo wyjazdów, ale to już TŻowi powiedziałam, że w kwietniu to ma mieć zastępcę, bo ja sama nie dojadę na porodówkę ponad 30 km (bo tyle mam do szpitala) hej lena cottonpuma uśmiałam się z oświadczyn za to mój już aż tak nie ![]() aaagaa to świetnie, że z nerkami lepiej monika oj , trzymamy kciuki oczywiście!! dużo zdrówka dla Was |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za Was kochana, mam nadzieje ze maluszek ma po prostu leniwsze dni i ze wszystko bedzie dobrze !!!!
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3489 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ładne zakupy foteczki musisz nam pokazać w najbliższym czasie koniecznie!Cytat:
Cytat:
mam nadzieję, że to tylko chwilowe lenistwo maluszka i jeszcze się rozbryka. Niech z brzuszka nie wychodzi jeszcze czas Wpadłam, żeby coś napisać i zapomniałam Matko, skleroza ciążowa, a zawsze miałam taką dobrą pamięć oby mi wróciła.
|
|
#3490 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ubranek na poczatku spakowalam za duzo i zredukowalam to do: 5 bodziakow (1 na ramiaczkach, bo ponoc jest goraco na tych oddzialach, 1 z dlugim rekawkiem,2 z krotkim rekawkiem, pajacyki, ja nazywam to spioszki a tutaj sleepsuit x2, czapeczka, niedrapki x1 i sweterek rozpinany na wyjscie (mam zamiar nalozyc sweterk na pajacyk i owinac kocykiem jak cos. ale jeszcze dopytam polozna i poczytam na stronie - moze cos bedzie na stronie szpitala), a wlasnie 11 lutego mamy spotkanie w szpitalu to tam tez zapytam. |
|
|
|
|
#3491 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Za zakupy.Ale przyjemne sa takie wydatki,prawda?Ja chociaz juz wszystko mam to i tak ciagle cos kupuje,a to zabaweczke,a to bodziaka(chociaz wiem,ze nie znosi 50 bodziakow w rozm 56-62),ale to takie super to kupowanie.Zreszta Wiki tez kupuje,bo nie moze czuc sie gorsza.Wiec w portfelu ciagle pustki ![]() Cytat:
Trzymam kciuki,zeby bylo dobrze i zebys mogla wyjsc do domku. Monia jaki bedziesz kupowac ten antyperspirant bezzapachowy?Cos na brzuch po ciazy tez by sie przydalo bezzapachowego chyba.
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
ja mialam hurtowe odwiedziny
najpierw tesciowa z ciastem, pozniej moi rodzice z krupniczkiem i jeszcze wygoniłam lenia i szybko ogarnełam domek i łazienke![]() Mateuszek chyba szczesliwy z odwiedzin babc i dziadka ,bo tak mi dokazywał ![]() TZ zaraz wsiada do auta i wraca, bedzie pewnie gdzies za 4-5 godzin, dzwonie co chwile, ale chyba musze sobie dac spokoj , bo wkoncu jak tak bedzie odbieral ode mnie te telefony to cos wykombinuje. co do tego przyspieszania jeszcze, to sperma moze i pomaga ,ale ja czesto mam pozniej po takim pelnym stosunku infekcje, a nie chcialabym tydzien przed porodem zlapac jakiegos grzybka, sperma ma inny odczyn niz ten panujacy w pochwie i to sprzyja roznym dziadostwom, choc TZ bylby w siodmym niebie gdybym mu taka kuracje zaproponowala. Monika trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie
|
#3493 | |||
|
Zakorzenienie
|
Byliśmy z TŻ na mieście na zakupach małych a teraz czuję się troszkę objedzona i opita
wypiłam 2 szklany koktajlu do tego jedzonko i mi ciężko troszeczke ![]() a co do załatwienia udało mi się i obeszło się bez czopków ![]() Cytat:
obeszło się bez na szczęście, ale następnym razem jak będzie problem to wezmę ![]() Czy któraś z Was miała zapalenie pęcherza w ciąży? ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- obeszło się bez, a miałam już brać... ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
przyjechał facet okazało się, że coś się popsuło siedział chyba z godzine jak nie lepiej i skasował tylko 50zł ale póki co zrobione jest tylko tak, że mamy sobie pstryczkiem przełączać teraz jest ustawione na ogrzewanie, a jeżeli chcemy ciepłą wode musimy iść przełączyć i jak każdy się wykąpie to znowu pstryknąć na ogrzewanie teraz cały czas jest na ogrzewaniu, a woda ciepła nadal jest - może było, aż tyle nagrzane w baniaku nie wiem sama. A w poniedziałek ma zadzwonić i powiedzieć czy są części i ile będą kosztowały, ale już ostrzegł że może być ok 1000zł i mamy się zastanowić, ale to w poniedziałek dokładnie da znać. Ogólnie piec jest już stary więc proponował też rozważenie kupna nowego - zobaczymy.
|
|||
|
|
|
#3494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zwłaszcza, że na dniach po terminie będą święta. wolę urodzić wcześniej tak z tydzień ale cóż będzie jak będzie...
|
|
|
|
|
#3496 |
|
Rozeznanie
|
Najważniejsze to wytrzymać do 37 tygodnia, a potem niech się dzieje co chce
Ja odliczam z niecierpliwością Ale stres już mam i to coraz większy
|
|
|
|
#3497 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi pozostały same pierdoły może w tygodniu się za nie zabiore i kupie. Ogólnie z TŻ mieliśmy dziś spędzić wieczór, coś obejrzeć...ale jak wrócił z nocki to nie spał siedział do 9 na kompie potem pojechał do babci i wrócił po 14, wpadł gościu od pieca to też zeszło do ok 16 i jakoś w okolicach 16:40 pojechaliśmy na miasto to wróciliśmy po 19 i położył się spać więc chyba będzie spał do rana, a ja do rana będę się męczyć bo tyle dziś przespałam przez tą zimnice ;( ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Cytat:
oby wszystko było dobrze |
||
|
|
|
#3498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja tak nie lubie bo mam wyrzuty sumienia ze cos za drogo itp ![]() i te zakupy dzis mnie uswiadomily ze tuz tuz będzie z nami maly lokator w domu wcześniej bylo to dla mnie z deka abstrakcja jeszcze dziewczyny co myslicie o chustach do noszenia dzieci? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-28 o 21:02 |
||
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ kupił pajace w Pepco, o których dziś pisałam. Kazałam mu wziąć dwa, po jednym w rozm. 56 i 62. Kupił cztery! I w tym jeden w samochody dobrze, że zróżnicował rozmiary i wziął 56,62,62,68. Z tymi facetami to ja mówię
|
|
#3500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
For yourself:
Cytat:
Dużo za części do tego pieca, akurat teraz się musiał zepsuć przed narodzinami, następny duży wydatek. |
||
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
myślałam nas chustą, ale chyba wstrzymam się z tym - więc póki co nie kupuje po urodzeniu się okaże
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
mnie ta chusta jakos nie pasi
wiec ja raczej nie![]() ide cos w tv poogladac, ja i TV ![]() swoja droga smutno samemu
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-01-28 o 21:07 |
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama nie wiem czuję w środku delikatny ból i nic więcej.co do pieca na szczęście mieszkam z rodzicami i wydatek będzie dzielony, albo mama zapłaci zobaczymy bo jeszcze z Nią nie rozmawiałam ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- mi też nie chyba, że TŻ będzie chciał tą chuste to zobaczymy |
|
|
|
|
#3505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w ogole ta kobieta byla niezla, troche nawiedzona, urodzila troje dzieci rok po roku, trzecie w wieku 39 lat, chciala miec jeszcze czwarte, powiedziala ze ciaze uwielbia i ze zaluje ze wczesniej nie miala dzieci, bo chcialaby miec 5-6. powiedziala ze rodzic uwielbia i chyba jest do tego stworzona. mieszkalismy z nimi w ogromnym domu, gdzie bylo bardzo zimno, dzieci nie chorowaly, ona karmila piersia, wszystko jadla, maly kolek nie mial. zaczelismy u nich prace jak malutki mial 2 tygodnie, byl luty a jak malutki mial miesiac to juz zabierala go na basen, tzn lekcje z plywania miala srednia coreczka, a ja siedzialam i pilnowalam tam najstarszej i malutkiego., ktory mial na imie Herbert
|
|
|
|
|
#3506 |
|
Rozeznanie
|
Mi znajoma poleciła nosidełka, dostępne również na allegro w ogromnej ilości. Uważam, że mają lepsze podparcie pod główkę i kręgosłup maluszka i są wyposażone dodatkowo w pasy dla mamusi na odcinek lędźwiowy kręgosłupa, który jak przystało na młodą mamusię musimy oszczędzać
Jestem rehabilitantką i również myślałam o takim zakupie, ale mam sporo wątpliwości co do tego typu sprzętu. Jednak nie ukrywam, że to fajna sprawa i wygoda w przypadku szybkiego wypadu po zakupy.
|
|
|
|
#3507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3509 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo i tak ja nigdy nie używam, tutaj w sumie nie pisze że trzeba.
|
|
|
|
|
#3510 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Tez sie zastanawiam nad chusta.A raczej chusta czy nosidlo.Te chusty staly sie bardzo modne,sa dobre wypowiedzi o nich,ze ponic dzieci bardzo lubia byc w nich noszone,sa blisko mamy,moga spac wtulone w nia.I pewnie bym sie zdecydowala,ale kiedys bylam swiadkiem jak dziecko wypadlo z takiej chusty.Zostalo co prawda zlapane,ale duzo nie brakowalo a staloby sie nieszczescie,ta chusta sie rozwiazala.No i kiedys byly tez chusty wycofane ze sklepow,z powodu przypadkow zgonu niemowlat w takiej chuscie,dzieci udusily sie! http://www.branzadziecieca.pl/?p=5084 Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

ja mysle ze trzeba jak nawiecej sie ruszac, chodzic wtedy jest ucisk na szyjke i moze szybciej wszystko sie zacznie
powiedziałam, że to nierealne, jeśli tak ma być, to ja się przenoszę do mojej mamy, bo nie zamierzam mieszkać w domu w którym nie chcę być (chodzi o rodziców TŻ), a jestem tylko ze względu na TŻ-ta. W kwietniu nie zapowiada się dużo wyjazdów, ale to już TŻowi powiedziałam, że w kwietniu to ma mieć zastępcę, bo ja sama nie dojadę na porodówkę ponad 30 km (bo tyle mam do szpitala) 

trzymam kciuki za Was kochana, mam nadzieje ze maluszek ma po prostu leniwsze dni i ze wszystko bedzie dobrze !!!! 
ładne zakupy
mam nadzieję, że to tylko chwilowe lenistwo maluszka i jeszcze się rozbryka. Niech z brzuszka nie wychodzi jeszcze czas
oby mi wróciła.

ale ja tak nie lubie bo mam wyrzuty sumienia ze cos za drogo itp

bo i tak ja nigdy nie używam, tutaj w sumie nie pisze że trzeba.