|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2131 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
nie mam wyjścia , muszę wrócić do pracy po skończonym macierzyńskim
|
![]() ![]() |
![]() |
#2132 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. X
Też tak miałam w planach...
Mam nadzieję, że Sylwia się szybko się przyzwyczai do żłobka.
#2133 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2134 |
Zakorzenienie
|
pokaż się! jak wyszło?
Malutka do żłobka... szoken.... taki lajf...
![]() |
#2135 |
Zakorzenienie
|
a jeszcze jeśli chodzi o witaminki mój doktorek się pytał czy w tych witaminach co łykam są te kwasy DHA bo ponoć one są bardzo ważne i najnowsze zalecenia mówią o tym, żeby ciężarne je sumplementowały...
o co np znalazłam o DHA: "Jest szczególnie istotny dla prawidłowej pracy mózgu, wpływa na ostateczny kształt układu nerwowego, zdolności umysłowe. Wykazano, że od połowy ciąży DHA wbudowuje się w siatkówkę oka dziecka i bierze udział w przekształcaniu sygnałów świetlnychw impulsy nerwowe, które przekazywane są do mózgu."
"Tego dnia Aniołek Upadł duch Wygięła się do wewnątrz Bezpowrotnie elipsa ma" ![]() Wiktor ![]() Gloria- 07.06.2015 - nasza księżniczka Edytowane przez Alfahelisa Czas edycji: 2012-01-27 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2136 | ||||||
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() Dopiero teraz mam chwilę ![]() uczymy się jeszcze siebie nawzajem. Czasu brak... Mały śpi tyle, że jak już zaśnie to musimy go budzić na karmienie. Dobrze, że wyczytałam że trzeba przerywać sen, bo nocy spał po 6-7 godzin bez budzenia... i spałby dalej ![]() Karmienie idzie jak na razie dobrze, tyle że mały łapczywy i zachłanny i potem ma problemy. Ale kupiliśmy kropelki które w szpitalu polecili i dajemy... O porodzie nie będę pisać na razie, o koszmarnym powrocie do domu i 3- dniowej depresji (bo gdyby nie udało się z karmieniem to na bank by się to samopoczucie w nią rozwinęło) też nie. Muszę dojść do siebie. Ogólnie czuję się dobrze, śmigam (oby nie za bardzo, bo rana jeszcze świeża). Aby poprawić sobie samopoczucie ogólne kupiłam sobie stanik do karmienia ![]() ![]() hmm, nawał minął. A teraz zastanawiam się czy mam wystarczająco dużo pokarmu, bo piersi na 'nabrane' wcale nie wyglądają ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
jak się czujesz? złe sny odganiamy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2137 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Choć u nas też się to zdarza ale jeszcze nigdy nie dałam mu czopka-coby się za bardzo jelitka nie rozleniwiły ![]() Cytat:
![]() ![]() fryzurę pokaż ![]() Inutil Synek śliczny, wygląda jak laleczka ![]() Mały śpioszek. Rana boli? Co masz na myśli pisząc o "koszmarnym powrocie do domu"? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- zeberka jak po wczorajszej wizycie koleżanki z rodziną?? |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2138 |
Zakorzenienie
|
pani- jak będzie chłopak to na razie moge sama te ogórki zaprawiać i skalniaki plewić
![]() czy hot -dog czy hamburger między nogami ![]() ![]() inutilku- wirtualnie wspieram, mam nadzieję, ze kryzys już za Tobą, buziaki a- mała zeberka powoli daje znaki ![]() maksi-znajomi nie byli- przeprosiłam ich, teściowa w szpitalu więc Tz znowu miedzy dwoma domami krąży + szpital (on zawsze między dwoma domami ale teraz ma więcej obowiązków bo musi zajmować się gospodarstwem) więc zaprosimy ich innym razem, teraz sama ustale termin ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Nita- do kiedy jesteś na macierzyńskim? ale to leci... ---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- staraczki- ale byłoby cudnie gdyby Wam się udało tak hurtem zafasolkować....końcem roku byłby tu wysyp dzieciaczków jak ostatnio ![]()
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-01-27 o 22:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#2139 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Rana nie boli, goi się ładnie, nie mam problemów już z ruszaniem się ![]() powrót do domu... ehh, po tygodniu w szpitalu czekaliśmy na to jak na zbawienie, w poniedziałek rano cieszyłam się bardzo, że wychodzimy, o 11 przyjechał tż. a że był problem z karmieniem, to czekaliśmy do 12 aż pani od laktacji przyjdzie (szczęście, że nie odpuściliśmy). No i pani przyszła do nas jakoś po 12, walczyliśmy z małym przy cycu ponad 2 godziny. Julek płakał, ja płakałam - tż wychodził z sali bo nie mógł na to momentami patrzeć. W domu byliśmy po 15... Wymęczeni, wykończeni i bardzo zrezygnowani. Karmiliśmy go butelką, bo każde przystawienie to był mega ryk (małego i zaraz potem mój). Na szczęście opłacało się, byliśmy u pani jeszcze we wtorek i środę i teraz Julinek nie ma problemów i je z cyca (muszę przystawiać go przez nakładki silikonowe, bo zwykły cyc mu nie wystarcza). Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2140 |
Rozeznanie
|
Kochane kobietki,właśnie minęła północ i mi stuknęło ........ 30 latek
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2141 |
Rozeznanie
|
A to torcik
![]() |
#2142 | |
Zakorzenienie
|
Pięknie brzmi to zdrobnienie imienia
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Zaraz zmykam bo mam korki, później na zakupy i sobota zleci znowu za szybko
Edytowane przez Maga83 Czas edycji: 2012-01-28 o 07:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2143 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
cieszę się, że u ciebie walka o laktację się udała ![]() Co do stanika mam z tej samej firmy i jestem bardzo zadowolona ![]() ![]() U mnie po nawale też cyce nie są nabite a mały rośnie jak na drożdżach więc na pewno się najada ![]() też mi tęskno ![]() Cytat:
![]() ładny torcik ![]() nita prosimy fotkę fryzurki
![]() |
#2144 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() czarnulka, wszystkiego najlepszego dla Ciebie i córeczki!! ![]() Nitka, a od kiedy Sylcia idzie do żłobka? Mnie też to czeka... muszę się w końcu przejść i zapisać :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2145 |
Zakorzenienie
|
jestem Ci wdzięczna za tę relację. Życie nie jest różowe i pysiowate
![]() Sto lat, sto lat!!!!!! Radości!!!!
![]() |
#2146 | |
Zakorzenienie
|
HEJ!
INUTIL!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Cytat:
ZEBRA! Trzymam kciuki za wizyte! nie denerwuj się! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2147 |
Rozeznanie
|
dzien dobry
![]() czarnulka wszystkiego naj..... z okazji urodzin ![]() my juz po wizycie, wszystko ok ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- poza tym bylismy z tz i ostatecznie zdecydowalismy sie na wozek ![]() a w ogole to slyszalyscie ze cos odnosnie cesarek sie pozmienialo i maja trzymac po cc od 7 do 14 dni w szpitalu??? wlasnie mi gin powiedzial...masakra jakas
![]() ![]() ![]() ![]() 14.05.2012 Mikołaj ![]() Edytowane przez aaaggusia Czas edycji: 2012-01-28 o 10:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#2148 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko kurcze dla mnie cena za wysoka trochę ![]()
![]() |
#2149 |
Zakorzenienie
|
AAAGusia! Super wieści z wizyty!!!!!!!!!!! i wóżeczek mi sie podoba choć zaznaczam ze ja się nie znam!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2150 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2151 |
Zakorzenienie
|
MAKSI! tez zimno az się nosa nie chce wystawić!
PUSTKI weekendowe! ale dzis sobota - ciekawe czy jakis maluch zdecyduje się wyśc na drugą strone brzucha - AMILKA to głownie do Ciebie !!!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2152 |
Zakorzenienie
|
czarnula- wszystkiego dobrego dla Ciebie i córki
![]() ![]() ![]() ![]() ja po wizycie- wszystko ok ![]() dziecko pięknie rośnie, pokrzyżowało nózki i nie wiadomo czy jest Kasią czy Kaziem ![]() ![]() wyniki z krwi w mierę ok, niepotrzebnie się nakręcałam, dostałam żelazo bo lekka anemia... mogę wychodzić odwiedzać znajomych i chodzić na spacery ale jest jedno ale.... dostałam kolejne leki na podotrzymanie: ispotin oraz fenoterol, mam brać 3x dziennie po pół tabletki ale mogę mieć po tym mocne kołatania serca....a wiem, że dziewczyny mają przeróżne objawy uboczne, drżenie rąk, bezsenność, maksi- to te leki, które brałaś?
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2012-01-28 o 16:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2153 | ||
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego
![]() ![]() Cytat:
![]() taaa -11 , masakra ... nie chce sie wychodzic Cytat:
![]() Hmmm aprpopo leku... Niekoniecznie Ty musisz miec tez skutki uboczne.. Nie wiem co poradzic ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- InutilkuCiesze sie , ze sobie z karmieniem radzisz... trudne to wszystko na poczatku.... Ale dacie rade ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mówisz skryło się dziecię :P ale wiesz jak to jest moze to wstydliwa kobietka ![]() ![]()
![]() |
#2155 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#2156 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=zebrawpaski;3190901 6]
ja po wizycie- wszystko ok ![]() dziecko pięknie rośnie, pokrzyżowało nózki i nie wiadomo czy jest Kasią czy Kaziem ![]() ![]() wyniki z krwi w mierę ok, niepotrzebnie się nakręcałam, dostałam żelazo bo lekka anemia... [/QUOTE ] ZEBERKA! super ze ok!!!!!!!!!Cóż Maleństwo twoje lubi trzymać Was w niepewności!!!!!!!! A leki - kochana nie jest powiedziane ze musisz się źle czuć, a jka bedzie żle to chyba możesz pójsc i poprosić o zmianę! |
![]() ![]() |
![]() |
#2157 | |
Zakorzenienie
|
HU HU HA nasza zima zła
a my dzisiaj 2,5 godziny na spacerze , Nicola padała już z nóg a sylwia spała słodko w wózku ---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ---------- Cytat:
dołączam się do życzeń dla czarnulki i córeczki Sylwia idzie do żłobka od maja , bedzie miala 6 miesięcy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2158 |
Zakorzenienie
|
fryzura
|
![]() ![]() |
![]() |
#2159 |
Zakorzenienie
|
NITA! pięknie dzewczyny hartujesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2160 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hartujesz te swoje dziewczyny. Buziaki na dobranoc bo pewnie już śpią, moje chłopaki też padli, tylko najstarszy (czyt. mąż) pluska się w wannie. Idę kolację mu robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.