![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode z Krakowa!!!
No przecież to po to jak nie spłodzić potomka - nie stosując antykoncepcji
#2222 | |
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2223 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2224 |
Przyczajenie
|
drogie PMki! Witam się z szanownym gronem - jestem świeżynką na forum
![]() Wesele - latem 2012 r., szukamy sali ciągle, od 2 miesięcy... Mamy spore wymagania: duża (co najmniej 120 osób), w hotelu (nocujemy około 80 osób), jedno i drugie w dobrych cenach, ale dużo (jedzenia) i ładne (sala i pokoje), niedaleko Krakowa i ładne otoczenie (to już marzenia) ![]() - hotel Podzamcze w Dobczycach - hotel Artur w Krakowie (robiliśmy tam chrzciny, wszystko było super, tylko że dosc drogo jak na wesele) - hotel Novum i Niepołomice w Niepołomicach (jedziemy w sobotę na rekonesans). W związku z tym ani sukienki, ani fotografa, ani kościoła. Już mam trochę dosc tego grzebania się w temacie sali, przejrzeliśmy wiekszosc miejsc, o których piszecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2225 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, co myślicie na temat tej sukni? Może któraś z Was ją mierzyła? Jak Wam się podoba?
Mi osobiście podobają się takie suknie o kroju syrenki, wykonane z koronki, jednak nie jestem do końca zdecydowana na jej zakup ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 |
Przyczajenie
|
sukienka jest mega stylowa, te koronki po babci, ach...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
czy wiecie moze jak w krakowie ksztaltuja sie ceny:
-bukietow slubych dla mlodej i druhen -dekoracji samochodu
![]() |
#2228 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2229 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2230 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Pani mecenas z niebieskim żabotem - mission completed ![]() ![]() 21 lipca 2012 godz. 16 ![]() 16 marca 2015 "nie widzę akcji serca" 10 tc ![]() 1 sierpnia 2016 godz. 18. Nasza Asieńka ![]() Edytowane przez Madzionella Czas edycji: 2012-01-28 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich.
Dziewczyny mam do Was pytanie dotyczące sukien ślubnych, pracowni, sklepów itp... Nie jestem z woj. małopolskiego, ani z Krakowa, ale po sukienkę właśnie tam zamierzam się wybrac. Koleżanka odwiedziła ostatnio pracownię artystyczną Maja. Mówiła, że ceny w porównaniu do innych są przystępne, tylko teraz pytanie, czy efekt sukni jest zadowalający??? Jeśli wiecie coś na temat tej pracowni, dajcie proszĘ znac. I oczywiście o innych również, gdzie się wybrac w poszukiwania. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2233 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2234 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny, w takim razie przejrzę wątek na spokojnie.
Powiem szczerze, że nie szukam sukni za nie wiem jakie pieniądze. Żadne 5-10 tysięcy nie wchodzi w grę... Odnośnie zadowolenia chodziło mi czy szyją tak, że efekt jest naprawdę fajny. Bo też zdarza się, że są pracownie ślubne, a w gruncie rzeczy nie potrafią uszyc i wychodzi jedno wielkie nic. Stąd też to moje pytanie. Ale poczytam jak radzicie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dużo salonów jest na ul. Długiej i ul. Św. Filipa (przecznica od Długiej) Świetny salon jest na ul. Rzecznej (Nabla)- suknie piękne, a panie przemiłe. Ja natomiast swoją suknię kupowałam w Biance (ul. św. Gertrudy) i byłam bardzo zadowolona (nie licząc nieprzyjemnej pani-szefowej). Jest też jakiś salon na Placu Matejki, kiedyś byłam także w salonie przy Cracovii, ale jakoś nic nie wpadło mi tam w oko. Słyszałam coś o Kreacji Żanet (czy jakoś tak), chyba na Zwierzynieckiej, ale tam nie byłam.
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thea2 Czas edycji: 2012-01-28 o 11:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Przyczajenie
|
Madzionella, potwierdziłaś moje obawy co do "pojemnosci" hotelu Niepołomice, szkoda. jedziemy dzisiaj do Novum, to przy okazji zajrzymy i tam, niewielki wysiłek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Thea2, suknie z Nabla rzeczywiście wyglądają bardzo ciekawie, muszę koniecznie do nich zajrzeć ![]() Edytowane przez betraa Czas edycji: 2012-01-28 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Przyczajenie
|
Ja wybrałam suknię Annais Bridal model Miracle
jeżlei chodzi o salę w Niepołomicach na 120 osób to zdecydowanie polecam Dom Weselny Anson ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Przyczajenie
|
Piękna sukienka! lalunia, że ho ho!
A my wybraliśmy wreszcie miejsce: hotel Novum (Niepołomice), data 28 lipca 2012 ![]() Dopadł mnie lekki stresik - czy to ten pan? czy na pewno? na całe życie? ale przerabiałam to już w głowie nie raz, chyba jestem pewna ![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 20:50 ---------- Suknia jest piękna, bardzo efektowna w dodatkach, choc skromna w fasonie (bo rybka, nie princeska). Wybralismy dziś miejsce - hura! Hotel Novum w Niepołomicach, gdzie można zrobic impreze nawet na 200 osób, są noclegi (sporo), ceny dobre, sala bardzo ładna, menago sensowny, blisko krakowa. Teraz kościół - czy są tu Niepołomiczanki, które mogą mi polecic fajnego księdza w tym starym kościele przy rynku? Słyszalam, że tam proboszcz robi dziwne jazdy Młodym (z dziecmi, i to właśnie my ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2240 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oj tak, probosz tam jest nieco specyficzny. Ale masz jeszcze nowy kościół - na Jazach, ale kawałek drogi od novum. My celujemy w Hotel Niepołomice ![]() Anson chyba nie ma jako tako własnej restauracji? Ale nie jestem pewna? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2241 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj, gratuluję ustalenia daty! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do wątpliwości - chyba rzadko która PM ich nie ma. Są zdrowym objawem, ale jeżeli się kochacie, to je przezwyciężycie. Ja się z ich powodu nawet załamałam, wylądowałam u psychologa, ale teraz nie żałuje. Co nas nie zabije to nas wzmocni. ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
Exist, dobrze celujecie ![]() ![]()
![]() |
#2242 |
Zakorzenienie
|
Madzionella dzięki
![]() Ja tam byłam już na jednym weselu i zdaję sobie sprawę że na 120 osób to zdecydowanie za mało miejsca, ale hotel jest ładny i nowy, ludzie uśmiechnięci, obsługa pomocna ![]() My nie chcemy wesela, tylko obiad dla rodziny więc prawdopodobnie odpada nawet kwestia tej drugiej sali - tanecznej ![]() No i jedzonko bardzo dobre, zarówno na weselu, jak również zamawialiśmy kiedyś stamtąd catering i również było smaczne ![]() Jeśli nie Hotel Niepołomice to ewentualnie Azalia w Szarowie. Madzionella z jakim wprzedzeniem rezerwowałaś termin?
![]() |
#2243 |
Rozeznanie
|
W hotelu rezerwowaliśmy równo 9 miesięcy przed ślubem.
![]() ![]() ![]() A powiedz mi exist - jak w Hotelu Niepołomice jest z wielkością porcji i ilością jedzenia? Bo to mi ostatnio spędza sen z powiek.
#2244 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie były wystarczające
![]() Był obiad, później od razu deser. Przez cały czas była zimna płyta - wędlin i mięs, do tego przeróżne ciasta i ciasteczka, fontanna czekoladowa. W trakcie wesela trzy albo cztery dania gorące. I młodzi postawili na trochę niestandardowe jedzenie ![]() ![]() Wagowo ile to było to nie umiem Ci powiedzieć, ale mój TŻ też się spokojnie najadł ![]() W Azalii od kiedy ją odnowili mają chyba taki ruch ![]()
Myśl, co potrafisz zrobić z tym co masz. Edytowane przez exist_ Czas edycji: 2012-01-29 o 13:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#2245 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Czy mają ruch to nie wiem, byłam tam na jednym weselu. Wystrój mają super, dwie sale - mniejsza i większa. My konkretne dania dopiero będziemy wybierać, ale skoro chwalisz, to już jestem spokojna. ![]() ![]()
![]() |
#2246 |
Raczkowanie
|
dzisiaj były targi ślubne w Krakowie ( któreś z rzędu w ciągu dwóch miesięcy zresztą) - był ktoś? jakieś opinie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Przyczajenie
|
Ja byłam na targach ślubnych, i troszke sie zawiodłam, bo nie było możliwości przymierzenia sukienek na co liczyłam przede wszystkim
![]() ![]() A ogólne wrażenia, to lekki chaos, dzikie tłumy - taki trochę bazar. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2248 |
Zakorzenienie
|
Były suknie Madonny?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2249 | ||
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja jestem ciekawa czy któraś z was słyszała coś o jakości usług salonu Coco & Pedro na ulicy szlak? W samym salonie mają może 4 suknie na krzyż, ale akurat jedna mi się podoba i cena nie zabija.
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jest spora sala, jedzenie bardzo dobre, na miejscu około 40 miejsc noclegowych (a 5 min dalej zaprzyjaźniona noclegownia UJ - mieliśmy tam nocować część gości, ale trochę osób zrezygnowało, część załatwiła sobie nocleg na własną rękę i wszyscy zmieścili sie na miejscu). Na miejscu mają bardzo fajny ogródek (polecam grilla). Jakby co pisz prv ![]() Głowa do góry, sukienkę możesz kupić i tydzień przed ![]() ![]() Nam udało się uwinąć z przygotowaniami w około pół roku (a większość gości zamiejscowych, bo z rodzinnych stron moich i miłego), a impreza była bardzo sympatyczna. Chociaż bez nerwów się nie obyło - np tort zamawiany na 2 tyg. przed ślubem, a bukiet na tydzień ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.