|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
Jutro ruszam w miasto ![]() A! Parę dni temu robiłam to: http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/...ajecznica.html Pychaaaaaaaaaaa!!!!!!! Tż znowu zachwycony
|
|
|
|
|
#1952 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To taki "typowy" facet-bez krowich pieszczot jak to mówi mój tata
|
|||
|
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziubku a ja kupiłam takie Cos
www.ebay.co.uk/itm/320832804927?redirect=mob ile Klade na dno wanny, na to Wiki i sie kąpiemy
|
|
|
|
#1954 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A lęku jeszcze pewnie się doczekasz, spokojnie ![]() A to moje to taka przytulanka, Krowie pieszczoty od rana do nocy mu serwuję i dzielnie to znosi
|
|
#1955 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() a ja mojemu mimo wszystko też serwuje pieszczoty, korzystam z tego ,że nie może uciec potem będzie już trudniej
|
||
|
|
|
#1956 |
|
Wtajemniczenie
|
Poprawilam, powinno byc dobrze
www.ebay.co.uk/itm/320832804927?redirect=mobile http://www.ebay.co.uk/itm/TEDDY-BEAR-BABY-SPONGE-FOAM-BATH-SUPPORT-/320832804927?pt=UK_Baby_B aby_Bathing_Grooming_LE&h ash=item4ab320183f#ht_588 3wt_689 Moze któryś zadziala |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
To Ty juz 3 zeby masz
![]() Nie slodze bez powodu. trafiasz w moje kubki smakowe ![]() Twoje przepisy sa dla mnie bardzo czytelne. Klawiatura mi sie przestawila.... Ide spac. Dobranoc |
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały nie wyleży na czymś takim , od razu podnosi główkę i się wnerwia
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
No to innego patentu nie mam. Wiki sie przyzwyczaiła i grzecznie lezy. My sie Juz w dużej wannie kąpiemy od 1,5 miesiąca.
|
|
|
|
#1960 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1961 | |||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() wszystkiego najlepszego dla Jasia i Antosia ![]() za drugiego ząbka Juli i faktycznie tak troszkę nietypowo chce być dziewczyna oryginalna ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Coś miałam jeszcze napisać ale zaponiałam...
|
|||
|
|
|
#1962 |
|
Wtajemniczenie
|
Witaj Piwnooka. Ty tez nocny Marek
doczytalam ze pochodzisz z Lubelszczyzny. Moj dziadek pochodził Wlasnie z tych okolic. Właściwie to z Krasnegostawu A my na mrozy angielskie zakładamy: Body z krótkim rekawkiem, cienka bluzeczka z długim, rajtki, kombinezon i czapa. W wózku mam tez koc, taki Dośc gruby i ciepły. Co do kosztów wesela. Płaciliśmy 140 zł od osoby (jednodniowe) Sami musieliśmy dokupić wódkę i tort. Nie bylo potrzeby załatwiać noclegów tylko transport bo wesele nie było w samej Łomży tylko kilka km pod miastem w gospodarstwie agroturystycznym ( były tam oczywiscie pokoje w razie potrzeby - ale potrzeby nie było) |
|
|
|
#1963 |
|
Zakorzenienie
|
I ja nie śpie. Właśnie skończyliśy oglądać film.
Ja gąbki używam jak kąpie Agate w umywalce. A tak to ciągle w wanience, ale ona średnio chlapie, bo jej nawrzucam kaczuszek, z tym ze Aga juz na siedząco. Próbowałam ją kiedyś wykąpać pod prysznicem, ale się boi. Sam prysznic jej nie przeraża bo ją polewam prysznicem w umywalce. No chyba zejest u mnie na rękach ![]() Gartuluje wszystkich nowych ząbków
|
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
A jak sie kapie w umywalce?? Albo Agu jest taka Mala albo umywalka duża
|
|
|
|
#1965 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek a gdzie Ty? Syna swego Juz nakarmilas??
|
|
|
|
#1966 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety, w przeciwieństwie do mojego męża. A niestety dlatego, że niedługo do pracy trzeba będzie wrócić i jak tu rano wstać jak się późno spać poszło... (a do pracy teoretycznie na 7 w praktyce na tak przed 8 )
|
|
|
|
|
#1967 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze i najwazniejsze: Najlepszego dla Jana i Antoniego !
Cytat:
.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratulacje! Cytat:
. Szkoda słów.Dobry. Pytałam o te ceny i zwyczaje, bo mój brat ma narzeczoną spod Warszawy i cała nasza strona (ok 70 osób) będzie ok 400 km dojeżdżać. Wydaje mi się nierealne, żeby wszyscy zgodzili się (może nie tyle zgodzili się, co mieli fundusze) płacić za swój nocleg (120zł od osoby). Bo tak: * 200zł dojazd, * 200-300 zł do koperty (minimum) * 250 zł nocleg * sukienka, garnitur, fryzjer, kwiaty. No kurczę, kto wyda 1000 zł żeby jechać na jeden dzień na ślub. Ja wiem, że rodzina i że jak zależy, to przyjadą. Dla mnie trochę za droga ta impreza. My pojedziemy, bo to mój brat, ale gdyby to była dalsza rodzina, to chyba bym odpuściła... Dobrze, że jeszcze 1,5 roku, zdążę odłożyć
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-01-29 o 01:40 |
|||||
|
|
|
#1968 | |
|
Zakorzenienie
|
A tu
![]() Nakarmiłam Co i rusz biegam do kuchni i sobie granolę podjadam ![]() Cytat:
Telik - a Ty co? Tak świętujecie miesięcznicę, że nie masz czasu wpaść? ![]() Ciekawe jak egzaminy Natki ![]() Moje dziecko był dziś dziwne. Niby humor nie najgorszy, ale jakiś taki był od rana podniecony, rozemocjonowany jakby, choć nic niezwykłego sie nie dział, dzień jak co dzień. Nie chciał jeść znowu i znowu się ślini na potęgę. Błagam, powiedzcie mi, że górne zęby jeszcze nie wyjdą przez trochę ![]() I tak dziwnie dziś jęzorem macha. Wystawia go z buzi i nim majta Nie wiem, czy to ma związek z tym ząbkowaniem, czy raczej z pokazywaniem, że jest głodny. Bo robi to wtedy, kiedy tak rusza buzią, jak wczoraj opisywałam.
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
O mnie to już nie pytasz
|
|
#1970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego chyba jednak powinno się zapewniać nocleg. Jak ktoś ma gdzie spać (rodzina itp), to ok. Ale w takiej sytuacji to trochę za duży koszt dla gości.
|
|
#1971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli sie wszystko pięknie wyrównuje
|
|
#1973 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1974 |
|
Wtajemniczenie
|
Zamiast tak biegać to weź do sypialni i Bedzie spokoj.
Iustyna ceny kosmiczne. Tysiak pójdzie lekka ręka Nam Sie szykuje wesele 18 sierpnia, Tz kuzyn sie żeni ale my chyba nie damy rady przyjechać. Wybieramy sie na koniec kwietnia (będziemy chrzcic Wiki), i pozniej w sierpniu to za wczesnie. Kasy pewnie nie Bedzie. Zawsze na taki wyjazd idzie nam min 800 -1000 funtów. Iustyna Wybacz... O Ciebie nie spytałam bo wiem ze masz Gości i rzadziej bywasz Na forum, ale miło ze Jestes ![]() Oglądam w tv program pt moje paranoje. Pokazują dziewczynę co sobie włosy z głowy wyrywa. W napadzie potrafi tak przez Godzinę po jednym wyrywac i zjada cebulki. Prawie lysa na czubku głowy jest. A kiedys oglądałam przypadek murzynki co papier toaletowy wpierniczala. Potrafiła pól rolki dziennie zjeść. |
|
|
|
#1975 |
|
Zakorzenienie
|
Coś Ty! Bo ja tak udaję (przed samą sobą), że nie jem
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kuchania z salonem połączona. Nie ma drzwi. Jestem skazana na podjadanie
|
#1978 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak tak każda wymowka jest dobra Heh
|
|
|
|
#1979 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1980 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo brunetka jaki ten Swiat Maly
Moj dziadek za praca wyjechał Az za B-stok (prawie pod Białoruska granice) i tam spotkał babcie. I moja famila teraz z Podlasia choc cząstkę nas została na Lubelszczyźnie. A przy okazji zapytam : CO TY TU ROBISZ O TEJ PORZE ? czyżby moja ulubienica nie była spiaca? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

bo się ludzie zamartwią ! 

to u Nas będzie za 2 dni pewnie ok 220-240 zł.Straszne te ceny. Tak właśnie dojazd z Kościoła do sali i potem z sali pod domy, natomiast noclegu nie załatwiałam.Uważam, nawet że jako gość było mi by głupio zapytać Parę Młodą czy mają dla mnie nocleg, przecież tyle załatwiania jest związane z weselem.