Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-28, 22:23   #1951
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Też zrobiłam tę z migdałami. Mąż wszedł do domu i mówi że nieziemsko pachnie
Sezam, imbir, syrop - wszystko w zwykłym supermarkecie dostaniesz, typu Auchan czy Carrefour. Ja ksyliotolu wcale nie dawałam, ani słodzika, ani cukru, tylko troszkę więcej miodu i syropu.
dzięki.
Jutro ruszam w miasto

A! Parę dni temu robiłam to:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/...ajecznica.html

Pychaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Tż znowu zachwycony
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 22:30   #1952
dziubek79
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ja nie mam nawet szans jej zatrzymać, jak chce iśc na brzuszek.
Robi to raz dwa i myk chlapie wodą.Daję wtedy dłoń pod jej pachę a moja ręka trzyma jej brodę do góry, albo trzymam brodę ręką,bo zazwyczaj raz dwa się przekręca na plecy...dzisiaj to co sekundę się przewracała.
no ja też bym nie miała szans i dlatego się boję

Cytat:
Dziubek tak jak u Crazy nalewam nie wiele wody, tak aby miała pipkę zakrytą.Mąż klęka przed wanna i ją trzyma i ta wariuje. Natomiast ja siadam na wc, bo mam obok bo mi tak lepiej. Ja nie mam możliwości się z nią kąpać jak jestem sama, bo nawet nie mam gdzie jej położyć, by siebie raz dwa zrobić..Do kąpieli dostaje kaczki i się nimi bawi, albo turla się z brzuszek na plecy i odwrotnie.Najpierw daję jej czas na szaleńcze zabawy, a potem myję, ponieważ przy zabawie czasem napije się wody.

Crazy osesek.pl taka storna widziałam ale jak dobrze pamiętam to z przyprawami od 8 miesiąca dopiero majeranek itd. muszę zerknąć ponownie.

Brumek
no koniecznie coś napisz na blogu, ba daj jakiś dobry przepis bo się ludzie zamartwią !
kurcze jakieś mam obawy, no i u nas trochę niewygodnie bo wanna duża narożna i łazienka mini mini przez to , nie ma gdzie wygodnie się usadzić,żeby go trzymać

Cytat:
A wiesz, mi się wydaje że Tymuś właśnie największą radochę z takiej kąpieli ma dletego że się ze mną kąpie, a nie sam. B razem się chlapiemy, gadamy twarzą w twarz, pluskamy i przytulamy.
no widzisz bo Tymuś to taki typ przytulaczka a mój łobuz wręcz odwrotnie. On jak za dużo pieszczot to się odsuwa i ogólnie jest mu obojętne u kogo jest na rękach .Nikogo sie nie boi (lęk separacyjny-tiaaaaa nie u mojego syna).
To taki "typowy" facet-bez krowich pieszczot jak to mówi mój tata
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 22:50   #1953
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Dziubku a ja kupiłam takie Cos
www.ebay.co.uk/itm/320832804927?redirect=mob ile
Klade na dno wanny, na to Wiki i sie kąpiemy
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 22:53   #1954
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
A! Parę dni temu robiłam to:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2008/...ajecznica.html
Pychaaaaaaaaaaa!!!!!!!
Tż znowu zachwycony
Chyba się rozpłynę do tych miłych słów

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
no widzisz bo Tymuś to taki typ przytulaczka a mój łobuz wręcz odwrotnie. On jak za dużo pieszczot to się odsuwa i ogólnie jest mu obojętne u kogo jest na rękach .Nikogo sie nie boi (lęk separacyjny-tiaaaaa nie u mojego syna).
To taki "typowy" facet-bez krowich pieszczot jak to mówi mój tata
Jednym słowem - macho
A lęku jeszcze pewnie się doczekasz, spokojnie
A to moje to taka przytulanka, Krowie pieszczoty od rana do nocy mu serwuję i dzielnie to znosi
Stary 2012-01-28, 22:56   #1955
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dziubku a ja kupiłam takie Cos item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?itemId=320832804 927&index=1&nav=SEARCH&ni d=77401700478
Klade na dno wanny, na to Wiki i sie kąpiemy
kurcze nie działa mi link

---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:

Jednym słowem - macho
A lęku jeszcze pewnie się doczekasz, spokojnie
A to moje to taka przytulanka, Krowie pieszczoty od rana do nocy mu serwuję i dzielnie to znosi
nie no ze skoków w 1 roku to już nam okres lęku minął bez leku
a ja mojemu mimo wszystko też serwuje pieszczoty, korzystam z tego ,że nie może uciec potem będzie już trudniej
Stary 2012-01-28, 22:57   #1956
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Poprawilam, powinno byc dobrze

www.ebay.co.uk/itm/320832804927?redirect=mobile

http://www.ebay.co.uk/itm/TEDDY-BEAR-BABY-SPONGE-FOAM-BATH-SUPPORT-/320832804927?pt=UK_Baby_B aby_Bathing_Grooming_LE&h ash=item4ab320183f#ht_588 3wt_689

Moze któryś zadziala
Stary 2012-01-28, 22:59   #1957
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Lila ma już pierwszego ząbka
a Lena drugiego
To Ty juz 3 zeby masz

Cytat:
Nie slodze bez powodu.
trafiasz w moje kubki smakowe
Twoje przepisy sa dla mnie bardzo czytelne.

Klawiatura mi sie przestawila....

Ide spac.
Dobranoc
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 23:02   #1958
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuję ale własnie niedawno taką gąbkę ostatnio wyrzuciłam :P
mały nie wyleży na czymś takim , od razu podnosi główkę i się wnerwia
Stary 2012-01-28, 23:11   #1959
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
No to innego patentu nie mam. Wiki sie przyzwyczaiła i grzecznie lezy. My sie Juz w dużej wannie kąpiemy od 1,5 miesiąca.
Stary 2012-01-28, 23:21   #1960
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
No to innego patentu nie mam. Wiki sie przyzwyczaiła i grzecznie lezy. My sie Juz w dużej wannie kąpiemy od 1,5 miesiąca.
no nasz egzemplarz wyjątkowy ale dziękuje za pomoc
Stary 2012-01-28, 23:52   #1961
piwnooka77
Raczkowanie

Dobry wieczór

wszystkiego najlepszego dla Jasia i Antosia

za drugiego ząbka Juli i faktycznie tak troszkę nietypowo chce być dziewczyna oryginalna

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
wysłałam z Maryś na spacer - nie obyło się bez komentarza, że mróz jest i że za lekko ubrana - bo wiecie postanowiłam jej nie ubierać tylko nago puścic
dziecko ma na sobie body z długim, rajstopki, skarpetki, bluzkę, spodnie z polaru, czapkę, rękawiczki, kombinezon i w wózku jest śpiworek ocieplany. Ta kobieta mnie dobija, mówię do niej, że jak jej zimno niech się idzie ubierze cieplej.
oj to co by powiedziała na moje ubieranie dziecka w te mrozy - body z długim rękawem, sweterek, kurtka, szalik, rajstopki (takie cieplejsze),spodenki takie grubsze, ocieplane (ale nie takie jak od kombinezonu), buciki, czapka - w wózku kocyk i pokrowiec. Jak nie było mrozów to zamiast kurtki taki bardzo ciepły sweterek na polarze.

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny z Warszawy i okolic - 220 zł od osoby (wesele w restauracji) to dużo, czy normalnie?

Aaaa i czy u Was nie ma zwyczaju zapewniania noclegu dojeżdżającym? Każdy w swoim zakresie?
Ja pochodzę z Lubelszczyzny i tam miałam wesele - zapewnialiśmy nocleg dla gości przyjezdnych (to było jakoś tak oczywiste dla nas).

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Pokazuje właśnie ten kubek mężowi, a on czyta nazwę "doIDY" i mówi, że ok możemy kupić
A czy ten kubek to faktycznie taka rewelacja?
My jeszcze nie próbowaliśmy ale jak go zobaczyłam na żywo to jakiś taki malutki mi się wydał no ale przecież to dla niemowlaka to jaki ma być

Coś miałam jeszcze napisać ale zaponiałam...
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 00:05   #1962
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Witaj Piwnooka. Ty tez nocny Marek doczytalam ze pochodzisz z Lubelszczyzny. Moj dziadek pochodził Wlasnie z tych okolic. Właściwie to z Krasnegostawu

A my na mrozy angielskie zakładamy: Body z krótkim rekawkiem, cienka bluzeczka z długim, rajtki, kombinezon i czapa. W wózku mam tez koc, taki Dośc gruby i ciepły.

Co do kosztów wesela. Płaciliśmy 140 zł od osoby (jednodniowe) Sami musieliśmy dokupić wódkę i tort. Nie bylo potrzeby załatwiać noclegów tylko transport bo wesele nie było w samej Łomży tylko kilka km pod miastem w gospodarstwie agroturystycznym ( były tam oczywiscie pokoje w razie potrzeby - ale potrzeby nie było)
Stary 2012-01-29, 00:16   #1963
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

I ja nie śpie. Właśnie skończyliśy oglądać film.

Ja gąbki używam jak kąpie Agate w umywalce. A tak to ciągle w wanience, ale ona średnio chlapie, bo jej nawrzucam kaczuszek, z tym ze Aga juz na siedząco.
Próbowałam ją kiedyś wykąpać pod prysznicem, ale się boi. Sam prysznic jej nie przeraża bo ją polewam prysznicem w umywalce. No chyba zejest u mnie na rękach

Gartuluje wszystkich nowych ząbków

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 00:22   #1964
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
A jak sie kapie w umywalce?? Albo Agu jest taka Mala albo umywalka duża
Stary 2012-01-29, 00:29   #1965
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Brumek a gdzie Ty? Syna swego Juz nakarmilas??
Stary 2012-01-29, 00:35   #1966
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Witaj Piwnooka. Ty tez nocny Marek doczytalam ze pochodzisz z Lubelszczyzny. Moj dziadek pochodził Wlasnie z tych okolic. Właściwie to z Krasnegostawu
Oj jestem nocnym Markiem niestety, w przeciwieństwie do mojego męża.
A niestety dlatego, że niedługo do pracy trzeba będzie wrócić i jak tu rano wstać jak się późno spać poszło... (a do pracy teoretycznie na 7 w praktyce na tak przed 8 )
Stary 2012-01-29, 00:36   #1967
iustyna1
Wtajemniczenie

Po pierwsze i najwazniejsze: Najlepszego dla Jana i Antoniego !

Cytat:
Patik photoscape wpisz w google i Ci wyskoczy,bo Ja mam zapisany na poczcie ten program i nie pamiętam strony.

iustyna to u Nas będzie za 2 dni pewnie ok 220-240 zł.Straszne te ceny. Tak właśnie dojazd z Kościoła do sali i potem z sali pod domy, natomiast noclegu nie załatwiałam.Uważam, nawet że jako gość było mi by głupio zapytać Parę Młodą czy mają dla mnie nocleg, przecież tyle załatwiania jest związane z weselem.
No a w naszych stronach się gwarantuje nocleg. Dla mnie to normalne .

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Iustyna u Nas zapewnia się nocleg, ale my "rozłożyliśmy" gości po rodzinie, a sami dostaliśmy pokój dla nowożeńców
No właśnie u nas tak samo jest .

Cytat:
Hej
wieczorowo
Padam, właśnie wykapana juz...

a Lena drugiego

I powiem Wam,że Lila ani mi nie płacze, ani nie marudzi... Za to Lena nadrabia
Hej , trzymaj się i pisz do nas!

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Musimy się pochwalic, że mamy DRUGIEGO ZĄBKA obecnie są dwie górne dwójki-niezły wampirek, nie??
Gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
Ja kiedyś zostałam zaproszona na wesele kuzyna i pytałam czy będą noclegi zapewnione.. powiedział, że tak.. okazało się w trakcie wesela, że jednak nic nie załatwili.. do domu miałam prawie 400km.. kuzyn z żoną zero zainteresowania gośćmi.. przespałam noc w aucie.. rano nawet na nich nie czekałam i pojechałam do domu.. okropne..

Ja na swoim na pewno będę zapewniać gościom nocleg..
No to brawa dla kuzyna . Szkoda słów.

Dobry. Pytałam o te ceny i zwyczaje, bo mój brat ma narzeczoną spod Warszawy i cała nasza strona (ok 70 osób) będzie ok 400 km dojeżdżać. Wydaje mi się nierealne, żeby wszyscy zgodzili się (może nie tyle zgodzili się, co mieli fundusze) płacić za swój nocleg (120zł od osoby).
Bo tak:
* 200zł dojazd,
* 200-300 zł do koperty (minimum)
* 250 zł nocleg
* sukienka, garnitur, fryzjer, kwiaty.

No kurczę, kto wyda 1000 zł żeby jechać na jeden dzień na ślub. Ja wiem, że rodzina i że jak zależy, to przyjadą. Dla mnie trochę za droga ta impreza. My pojedziemy, bo to mój brat, ale gdyby to była dalsza rodzina, to chyba bym odpuściła... Dobrze, że jeszcze 1,5 roku, zdążę odłożyć
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

Edytowane przez iustyna1
Czas edycji: 2012-01-29 o 01:40
iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 00:40   #1968
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A tu
Nakarmiłam
Co i rusz biegam do kuchni i sobie granolę podjadam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Nie slodze bez powodu.
trafiasz w moje kubki smakowe
Twoje przepisy sa dla mnie bardzo czytelne.

Telik - a Ty co? Tak świętujecie miesięcznicę, że nie masz czasu wpaść?

Ciekawe jak egzaminy Natki

Moje dziecko był dziś dziwne. Niby humor nie najgorszy, ale jakiś taki był od rana podniecony, rozemocjonowany jakby, choć nic niezwykłego sie nie dział, dzień jak co dzień. Nie chciał jeść znowu i znowu się ślini na potęgę. Błagam, powiedzcie mi, że górne zęby jeszcze nie wyjdą przez trochę
I tak dziwnie dziś jęzorem macha. Wystawia go z buzi i nim majta Nie wiem, czy to ma związek z tym ząbkowaniem, czy raczej z pokazywaniem, że jest głodny. Bo robi to wtedy, kiedy tak rusza buzią, jak wczoraj opisywałam.
Stary 2012-01-29, 00:41   #1969
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
O mnie to już nie pytasz ?!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 00:43   #1970
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Dobry. Pytałam o te ceny i zwyczaje, bo mój brat ma narzeczoną spod Warszawy i cała nasza strona (ok 70 osób) będzie ok 400 km dojeżdżać. Wydaje mi się nierealne, żeby wszyscy zgodzili się (może nie tyle zgodzili się, co mieli fundusze) płacić za swój nocleg (120zł od osoby).
Bo tak:
* 200zł dojazd,
* 250 zł nocleg

No kurczę, kto wyda 1000 zł żeby jechać na jeden dzień na ślub. Ja wiem, że rodzina i że jak zależy, to przyjadą. Dla mnie trochę za droga ta impreza. My pojedziemy, bo to mój brat, ale gdyby to była dalsza rodzina, to chyba bym odpuściła... Dobrze, że jeszcze 1,5 roku, zdążę odłożyć
Faktycznie szokująca kwota wychodzi Dlatego chyba jednak powinno się zapewniać nocleg. Jak ktoś ma gdzie spać (rodzina itp), to ok. Ale w takiej sytuacji to trochę za duży koszt dla gości.
Stary 2012-01-29, 00:43   #1971
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Bo tak:
* 200zł dojazd,
* 250 zł nocleg

My mieliśmy sporo przyjezdnych gości - wszyscy goście ze strony męża (i to jechali z wielkopolski - 450 km) no i trochę moich. Wszystkim zapewniliśmy noclegi, niektórym dwa - bo niektórzy przyjechali dzień wcześniej (co było dla nas zrozumiałe)
Stary 2012-01-29, 00:44   #1972
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
a Lena drugiego
I powiem Wam,że Lila ani mi nie płacze, ani nie marudzi... Za to Lena nadrabia
Czyli sie wszystko pięknie wyrównuje
Stary 2012-01-29, 00:46   #1973
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
Czyli sie wszystko pięknie wyrównuje
Bo równowaga w przyrodzie musi być
Stary 2012-01-29, 00:48   #1974
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Zamiast tak biegać to weź do sypialni i Bedzie spokoj.

Iustyna ceny kosmiczne. Tysiak pójdzie lekka ręka

Nam Sie szykuje wesele 18 sierpnia, Tz kuzyn sie żeni ale my chyba nie damy rady przyjechać. Wybieramy sie na koniec kwietnia (będziemy chrzcic Wiki), i pozniej w sierpniu to za wczesnie. Kasy pewnie nie Bedzie. Zawsze na taki wyjazd idzie nam min 800 -1000 funtów.

Iustyna Wybacz... O Ciebie nie spytałam bo wiem ze masz
Gości i rzadziej bywasz
Na forum, ale miło ze Jestes

Oglądam w tv program pt moje paranoje. Pokazują dziewczynę co sobie włosy z głowy wyrywa. W napadzie potrafi tak przez
Godzinę po jednym wyrywac i zjada cebulki. Prawie lysa na czubku głowy jest. A kiedys oglądałam przypadek murzynki co papier toaletowy wpierniczala. Potrafiła pól rolki dziennie zjeść.
Stary 2012-01-29, 00:50   #1975
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Zamiast tak biegać to weź do sypialni i Bedzie spokoj.
Coś Ty! Bo ja tak udaję (przed samą sobą), że nie jem A tyłeczek rośnie i rośnie i rośnie... Będę gruba, ale szczęśliwa
Stary 2012-01-29, 00:55   #1976
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Coś Ty! Bo ja tak udaję (przed samą sobą), że nie jem A tyłeczek rośnie i rośnie i rośnie... Będę gruba, ale szczęśliwa
To Zamykaj kuchnie na klodke i nie ma nocnego podjadania
Stary 2012-01-29, 01:03   #1977
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
To Zamykaj kuchnie na klodke i nie ma nocnego podjadania
U mnie kuchania z salonem połączona. Nie ma drzwi. Jestem skazana na podjadanie
Stary 2012-01-29, 01:11   #1978
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
U mnie kuchania z salonem połączona. Nie ma drzwi. Jestem skazana na podjadanie
Tak tak każda wymowka jest dobra Heh
Stary 2012-01-29, 01:19   #1979
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

A
A mój tata pochodzi z okolic Krasnegostawu
Ja z Lublina
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 01:21   #1980
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ooo brunetka jaki ten Swiat Maly
Moj dziadek za praca wyjechał Az za B-stok (prawie pod Białoruska granice) i tam spotkał babcie. I moja famila teraz z Podlasia choc cząstkę nas została na Lubelszczyźnie.

A przy okazji zapytam : CO TY TU ROBISZ O TEJ PORZE ? czyżby moja ulubienica nie była spiaca?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości