|
|
#1321 |
|
Szef ds. Wymianek
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
ja kupuje czesto uzywane rzeczy na All, takze buty
.
|
|
#1322 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#1323 |
|
Szef ds. Wymianek
|
kupuje zawsze tylko takie uzywane buty, gdzie widac, ze w srodku sa niemal jak nowe, nadto co do zasady chodzi o obuwie, do ktorego nosze grube rajstopy badz skarpetki. przy czym chcialabym zauwazyc, ze buty stojace w sklepie nierzadko mnostwo osob przymierza
.
|
|
#1324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a deformacja przez codzienne noszenie to druga - ja mam zasadę - nie kupuję takich i już
|
|
#1326 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
. z czystym sumieniem moge rzec, ze zadna z uzywanych rzeczy, ktore kupilam via All, nie byla zniszczona czy zdeformowana .
|
|
|
#1327 |
|
Wtajemniczenie
|
to ja tylko dodam że otwarte usta tez mają poprawić rysy twarzy, wyszczuplają i uwydatniają kości policzkowe
![]() i jak reszta 2 zdjęcia ok, ale wszystkie (tak owszem mam styczność z fotorgafią i modelkami, tylko na Balamain mnie nie stać )Mnie rozwala uważanie się za lepszego z takich powodów jak NP. duzo piniędzy, kontakt modelingiem (albo "modelingiem"), ma się studia wyższe skończone, tudzież różne inne takie. coraz częściej sie z tym spotykam. niestety.
N. ♥ Edytowane przez kuroikaze Czas edycji: 2012-01-28 o 20:25 |
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie rozwala gloryfikowanie Zachodu. Mieszkam na Rotterdamie... wierzcie mi, tu ludzie się wcale lepiej nie ubierają, niż np.we Wrocławiu. Wręcz myślę, że u nas zjawisko typu: łażenie w dresie i rozczłapanych "emu"poza domem, nie ważne o jakiej porze dnia, jest rzadziej spotykane, niż tu. Z jednej strony nikt nikogo nie krytykuje ostentacyjnie za wygląd a z drugiej strony pełno jest niechlujstwa.
|
|
|
|
#1329 |
|
Raczkowanie
|
Prawda jest taka, że jest wiele miejsc na zachodzie gdzie ludzie o siebie nie dbają
było takich więcej...
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Apart tez jest dla Francuzów? Laska otwiera usta na każdym zdjęciu, na każdej sesji, niemal zawsze. Po prostu chyba myśli, że wygląda wtedy atrakcyjniej. Po cholerę wymyślać jakieś niestworzone teorie na ten temat? Co do gustu różnych nacji. Ja tam czasem widzę Jole Rutowicz i w Polsce i we Włoszech. Tandeta jest wszędzie i nie ma to wiele wspólnego z zasobnością portfela Jak się ma wiele kasy to można się ubrać drogo i gustownie, albo: drogo i (mimo to) tandetnie <odkrycie miesiąca> \o/
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-01-29 o 08:42 |
|
|
|
|
#1331 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1327770645 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...6&d=1327770728 https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1327771035 Ad. 2 Nie ona tak myśli tylko fotograf ![]() Cytat:
Bo czy Ci ludzie nie dbają o higienę osobistą?Mnie tam bardziej irytuje presja na perfekcyjny wygląd. Idę na uczelnie, nic niezwykłego, codziennie chodzę na uczelnię, a muszę wyglądać jakbym szła na świąteczną kolację. Z włosami jak od fryzjera, pełnym makijażem, pomalowanymi paznokciami, najlepiej na szpilkach. Bo jak nie, to nie będę częścią stada. Zawsze trzeba być wystylizowanym. Obdrapał mi się lakier z paznokci - już jakieś dziwne spojrzenia. Jak kiedyś przyszłam bez makijażu to już w ogóle wielka sensacja. Chore. Mam wrażenie, że Polki właśnie z powodu idealizacji zachodu, czują się zakompleksione, i stąd to strojenie się jak stróż w boże ciało. No ok, centrum Warszawy wygląda przez to modniej niż centrum Mediolanu. Tylko żyje się w takim miejscu do bani. Czy w W-wie widujecie w ogóle jakieś normalnie ubrane dziewczyny, które nie miałyby makijażu na twarzy? Bo ja chyba żadnej. |
||
|
|
|
#1332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jej, wiem, ze nie na każdym, ale na przytłaczającej większości, prawda? Śledzę jej wątek na fashion spot i jestem już znudzona tymi ustami, naprawdę nie wiem czy tylko ja tak mam, ale psuje mi to jej zdjęcia. Ogólnie Anja bardzo mi się podoba I myślę, że na tym etapie kariery to ona może podyktować wiele rzeczy. No co chociażby wskazują te otwarte usta przy współpracy z wieeeloma fotografami
|
|
#1333 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem, czy jakby na pudelku ludzie nie zaczęli ze złośliwości komentować tych otwartych ust, to czy jakiekolwiek normalne osoby zwróciłyby uwagę na tą otwartą buzię
|
|
|
|
|
#1334 |
|
Zakorzenienie
|
Nie czytam pudelka, więc chyba zauważyliby jako i ja zauważyłam.
Ciebie nie obchodzi, a mnie psuje jej zdjęcia, które lubię oglądać i czesto to robię, więc owszem, podniecam się
|
#1335 |
|
Zadomowienie
|
Ile nerw z takiego błahego powodu
![]()
|
|
|
|
#1336 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki nerw? Kawka, pączuszek, dyskusja, która chętnie pokontynuuję jak ktoś będzie jeszcze miał ochotę pogadać o Anji
![]() ![]() I z ostatniej chwili widok zza okna: różowy dresik (tylko!), białe adidaski i jogging na śniegu gościu jak wyjęty z lat 80. (90.?)
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mnie taki gościu nie rozwala, bo sama biegam, hmm, stroje do joggingu (i buty!) są po prostu przeokropne Może chciał kupić ten dres tylko w innym kolorze, a już nie było? Teraz wyprzedaże były, sama upolowałam ostatnią sztukę kurtki w kolorze szarym, pozostały same różowe ![]() A co do pudelka jeszcze... Kurde no, każdy czyta pudelka Tudzież portale tego typu; jeśli nie regularnie to zagląda tam przynajmniej raz na rok, bo a to koleżanka podeśle, a to spam na pocztę przyjdzie. Każdy czyta, tylko nie każdy się przyznaje
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do samej Anji Rubik to już kiedyś pisałam,ze kompletnie nie rozumiem jej fenomenu w Polsce, przecież są od niej znacznie ładniejsze modelki, które tez robią karierę ... Dla mnie lepsze są np Kasia Struss czy Anna Jagodzińska, JAC też jest śliczna, Gosia Bela ... |
|
|
|
|
#1339 |
|
Zakorzenienie
|
ale to taki ortalionowy dresik był! Coś takiego jeśli chodzi o krój, ale z bardziej szeleszczącego materiału
pewnie mu zostało z czasów młodościJa tam się przerzuciłam całkowicie na fashion spot, w sumie jest tam wszystko czego potrzebuję od mody po ploteczki. No i moderacja w miarę sprawnie działa, więc produkuje się tam mniej newsów wyssanych z palca
|
#1340 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że na pudelku to redakcja ładnie reinterpretuje fakty, wyciąga wypowiedzi z kontekstu, łapie za słówka i generalnie tak manipuluje, żeby tylko teoria spiskowa pasowała do ich koncepcji zgnojenia kogoś
A ludzie się na to łapią ![]() Co do modelek - nie ma w Polsce fenomenu Anji Rubik. Po prostu zrobiła karierę, została nr 1 w światowym rankingu, więc Polska zaczęła się nią chwalić. Popromowali ją z chęcią w mediach i tyle. Ale większość ludzi w Polsce gada, że ona za chuda, że wygląda jak szczurek, tudzież jak koń i tyle, więc wcale nie jest jakimś fenomenem. W ogóle to ona u nas w kraju jest chyba bardziej celebrytką niż modelką ![]() Ale uważam, że owszem, ładnie wychodzi na zdjęciach. Chociaż kiedyś bardziej mi się podobała ![]() Co do innych polskich modelek... Magda Frąckowiak w ogóle mi się nie podoba, ma taką szeroką twarz. Ania Jagodzińska - taka przeciętna strasznie, nie widzę w niej nic ciekawego. To samo Zuzanna Bijoch (i w ogóle to oczy ma jakieś wyłupiaste)... JAC - o rany... na zdjęciach z offu jest paskudna, jakoś tak ze wsią mi się kojarzy, taka "chłopka" Na sesjach za to wygląda ładnie. Prawdziwy kameleon Kasia Struss z nich wszystkich jest najładniejsza, ale właśnie na sesjach mnie nie zachwyca, a bardziej na zdjęciach z offu A naj naj najbardziej to podoba mi się Małgosia Bela, ona jest zawsze ładna
|
|
|
|
#1341 |
|
Zakorzenienie
|
Ja Marcelinę Sowę wielbię (no ale ja ogólnie mam słabość do zestawu: jasne włosy, duże niebieskie oczy), ale się gdzieś dziewczyna zgubiła po tych początkowych sukcesach. Teraz coś odrobinkę na nowo ruszyło
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-01-29 o 11:35 |
|
|
|
#1342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1343 |
|
Zakorzenienie
|
ja widuję wiele, w Krakowie.
|
#1344 | |
|
Żona Gargamel
|
Cytat:
Każda z osobna podoba mi się 100 razy bardziej niż Ania (sory, Anja ). Wybaczcie ale za każdym razem jak spojrze w jej wielkie oczy na tej wychudzonej twarzy to mam wrażenie, że jest głodna...
|
|
|
|
|
#1345 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale 2 stylizacje są cudne ![]() 2d56eeffc413.jpg 6ebf2c44002081034c94aebb.jpg Cytat:
|
|
#1346 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle to zapomniałyśmy o Kamili a tu hyc hyc nowy-stary (letni) zestaw:
http://newlifewithfashion.blogspot.com/2012/01/17.html Osobiście uważam, że jak na Kamilę to jest bardzo ok, ale czy tylko ja mam takie wrażenia, że jej stopa w tych butach wygląda na mocno masywną? Szczupła nóżka, chudziutka łydeczka i bum! stopa klowna z cyrku A może to wina zdjęć...Choć oczywiście najbardziej spodobało mi się: "Golf: Forever21 (prezent od rodziny z Ameryki)" Ahhh ta Ameryka i jej niepowtarzalny styl, to chyba tak a'propos naszej gloryfikacji zachodu
|
#1347 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogole tez w zachodnim swiecie szczegolnie wsrod facetow funkcjonuje stereotyp: im bardziej za wschod, tym kobiety piekniejsze i bardziej zrobione na codzien. Jak sie okazalo po mojej wizycie w Rosji, to nie tylko stereotyp, to prawda!!! Cytat:
(takie cos w linku to norma. Typowe ubranie na codzien do pracy/uczelnie)http://www.lookatme.ru/looks/98733?c...r=recent&sex=2 http://www.lookatme.ru/looks/97323?c...r=recent&sex=2 http://www.lookatme.ru/looks/99547?c...r=recent&sex=2 http://www.lookatme.ru/looks/99359?c...r=recent&sex=2 Jesli pytasz o to, czy widze dziewczyny w w-wie, ktore sa jednoczesnie niezle ubrane i bez makijazu, to nie, raczej nie. Najczesciej jednak niezly ubior idzie z parze z minimalnym choc makijazem, a jak zero makijazu (zero, czyli bez pudru czy tuszu), to starsze panie czy osoby na 1szy rzut oka nieinteresujace sie modą. Edytowane przez czarna.noc Czas edycji: 2012-01-29 o 13:31 |
||
|
|
|
#1348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak to boom! Hameryka, światowo.
|
|
#1349 | |
|
Pełzanie
|
Cytat:
![]() Ja byłam we Lwowie we wrześniu. Rozkopane ulice, ściągnięty bruk i tory, wszystko rozryte, no zabić się można na drewnianych dechach i kładkach, jak się nie patrzy pod nogi. I po tych ulicach pomykały Ukrainki w szpilkach, 12 -15 cm. Mega ładne, zadbane, wystrojone. Ale ja w płaskich sandałach prawie się zabiłam a co dopiero w szpilkach. Jednak dziewczyny śliczne, co prawda niektóre ubrane i umalowane trochę wyzywająco, ale tam chyba tak jest. |
|
|
|
|
#1350 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą podziwiałam Lwowianki, które w wysokich szpilkach swobodnie poruszały się po tej kosteczce w centrum I trzeba przyznać, że potrafią się świetnie ubrać.
Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2012-01-29 o 14:48 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:44.

to jeszcze używane - fuj 
.

)

gościu jak wyjęty z lat 80. (90.?)
Może chciał kupić ten dres tylko w innym kolorze, a już nie było? Teraz wyprzedaże były, sama upolowałam ostatnią sztukę kurtki w kolorze szarym, pozostały same różowe