Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 18:34   #3691
desia888
Wtajemniczenie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ach te teściowe ja to samo mam i mieszkam z nimi
ostatnio mi teściowa powiedziała że to dla nich to robię (że jestem w ciąży), żeby mieli wnuka (sami mają tylko synów, więc dziewczynki to podrzędny gatunek ludzi - a mają na razie tylko wnuczkę i są niezadowoleni - serio) Im się chyba wydaje że im to dziecko oddam, a sama się wyprowadzę do mamy, już planują jak się będą moim Dominiczkiem zajmować, ja nawet się nie odzywam bo szkoda słów. Ponieważ teściowa pracuje, a teść ją codziennie wozi do pracy to se wykombinował że mały będzie z nim jeździł. Chyba ich popie...do..ło. Po moim trupie, żeby stary ramol z trzęsącymi rękami woził 2xdziennie mojego synka starym Tico po 30 km drogą ekspresową. Takiego wała.

długo by opowiadać o ICH pomysłach... jak mi siostra zaproponowała że zajmie się Dominikiem od pon do pt jak będę w pracy, a ja za to jej dzieckiem w weekendy jak ona będzie na uczelni to mi kamień spadł z serca (siostra ma rodzić w lipcu).

a jak wrócimy z małym ze szpitala to chyba sie zamkniemy na naszym piętrze na klucz - bo boję sie że tesciowa wyrwie mi dziecko, albo bedzie nade mną stała i komentowała że wszystko robie źlę i ona by robiła inaczej oczywiście nie wspomne że moje wszystkie pomysły na wychowanie i opieke sa złe

na koniec dodam że jak leżałam w szpitalu na te nerki odwiedzili mnie tylko na dosłownie 8 minut, z czego po 2 min teść poszedł sprawdzic czy wyłączył światła w Tico, a po kolejnych 2 min tesciowa chciała pójśc za nim ale ja zatrzymałam. I przyszli sie tylko spytać jak sie ma ich wnuczek (a mnie to juz mieli w nosie)

Koniec żalów, ja tez pewnie kiedyś będę teściową
He he, w kazdym razie na wyobraznei tesciow nie mozesz narzekac
Pomyslowi ludzie
A tak powaznie to ja mam nadzieje ze bede w miare znosna tesciowa bo znajac moja i czytajac Wazse historie to az sie czasami boje

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:35   #3692
Asika21
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
ojoj, to ceny chyba różnią się zupełnie w różnych miastach ja w swoim rodzinnym mieście kupowałam wózeczek i ceny zupełnie inne były niż piszesz
W poszukiwaniu wózka jeździłam po różnych miastach w obrębie 150 km od Warszawy i co sklep to inna cena. Ja zapłaciłam za Tako Lareta 1350 zł bez fotelika, bo fotelik dostałam używany Maxi Cosi Cabrio Fix, ale jeśli będę mieć parę groszy to może kupię nowy, żeby można było przepinać go do wózka i na spacery wychodzić. A na tym pożyczonym widać ślady użytkowania już troszkę. Zobaczymy jak będzie z naszymi finansami. Chociaż potem i tak będę musiała zmieniać fotelik, bo dzidzia urośnie i nie będzie się mieściła więc nie wiem czy jest sens kupować nowy.

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:38   #3693
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
mam podobne zdanie, kolorki fajne, ale rzeczywiście problem z brakiem gondoli..

Monia a patrzyłaś na ebayu czy innych tego typu stronach czy ludzie sprzedają takie wózki?
Może jednak ktoś kupi jeśli zdecydujesz się sprzedać? Tylko co wtedy na to szwagier?
lenka to co juz szwagier pomysli kompletnie mnie nie interesuje, powinien wczesniej uzgodnic ze mna jaki wozek ja chce a jaki on chce kupic, a on wyslal i dopiero pozniej po moich prosbach przeslal mi link, wiec teraz mam to gdzies

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:40   #3694
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
Dziewczyny

wróciłam ze szpitala - trzymali mnie 5 dni... jedyne lekarstwo jakie dostałam to.... picie min. 3 l wody dziennie...

porobili mi usg, codziennie ktg, co 3 godziny sprawdzali tętno płodu, no i niby wszystko ok - ilość wód płodowych się podniosła, ale dalej mam pić i pić... w piątek mam iść do gina to może czegoś więcej się dowiem

próbuję od piątku Was nadrobić, ale miałam chyba z 50 stron do przeczytania

widziałam tylko, że Aguśka ma się gorzej - trzymaj się w dwupaku

aaa i naoglądałam się całą masę mam przeterminowanych - bo leżałam na patologii ciąży, ale to taka patologia gdzie przyjmują ciąże powyżej 25 tc, a większość to mamusie przeterminowane i wiecie co - nie jem już żadnych fast foodów i ograniczam słodycze, wszystkie dzieci tam miały ponad 4 kg był nawet rekordzista 4,7 kg... położne tylko kiwały głowami z niedowierzaniem i pytały "co wyście jadły, że te dzieci takie wielkie", jak łatwo się domyśleć większość porodów kończyło się przez to cc

idę dalej nadrabiać
Bardzo sie ciesze z dobrych wiadomosci!
A wiesz z waga dzieci to chyba nie zawsze tak jest, ja przytylam 30 kg adasia przenosilam 11 dni a wazyl 3650, wiec calkiem w normie!

Wiem ze dzieci mam cukrzycowych potrafia rodzic sie bardzo duze.

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-29, 18:44   #3695
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
W poszukiwaniu wózka jeździłam po różnych miastach w obrębie 150 km od Warszawy i co sklep to inna cena. Ja zapłaciłam za Tako Lareta 1350 zł bez fotelika, bo fotelik dostałam używany Maxi Cosi Cabrio Fix, ale jeśli będę mieć parę groszy to może kupię nowy, żeby można było przepinać go do wózka i na spacery wychodzić. A na tym pożyczonym widać ślady użytkowania już troszkę. Zobaczymy jak będzie z naszymi finansami. Chociaż potem i tak będę musiała zmieniać fotelik, bo dzidzia urośnie i nie będzie się mieściła więc nie wiem czy jest sens kupować nowy.
Tam gdzie ja kupowałam wózek, Laret kosztował 1250 chyba, a mój o 100 zł taniej. A cottonpuma widziała Lareta za 1650, no to rzeczywiście spore te różnice..

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ----------

Cytat:
Napisane przez moniahan Pokaż wiadomość
lenka to co juz szwagier pomysli kompletnie mnie nie interesuje, powinien wczesniej uzgodnic ze mna jaki wozek ja chce a jaki on chce kupic, a on wyslal i dopiero pozniej po moich prosbach przeslal mi link, wiec teraz mam to gdzies
Stary 2012-01-29, 18:45   #3696
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Pochwale,ze u nas dzis powod do swietowania
Maz dostal kontrakt na stale,wlasnie dzwonil
Przez rok mial 4 kontrakty po 3 m-ce,wczesniej rok w tej firmie przez agencje.Bardzo sie ciesze!
Gratulacje dla TŻ i miłego świętowania

Cytat:
Napisane przez aaagga Pokaż wiadomość
ach te teściowe ja to samo mam i mieszkam z nimi
ostatnio mi teściowa powiedziała że to dla nich to robię (że jestem w ciąży), żeby mieli wnuka (sami mają tylko synów, więc dziewczynki to podrzędny gatunek ludzi - a mają na razie tylko wnuczkę i są niezadowoleni - serio) Im się chyba wydaje że im to dziecko oddam, a sama się wyprowadzę do mamy, już planują jak się będą moim Dominiczkiem zajmować, ja nawet się nie odzywam bo szkoda słów. Ponieważ teściowa pracuje, a teść ją codziennie wozi do pracy to se wykombinował że mały będzie z nim jeździł. Chyba ich popie...do..ło. Po moim trupie, żeby stary ramol z trzęsącymi rękami woził 2xdziennie mojego synka starym Tico po 30 km drogą ekspresową. Takiego wała.

długo by opowiadać o ICH pomysłach... jak mi siostra zaproponowała że zajmie się Dominikiem od pon do pt jak będę w pracy, a ja za to jej dzieckiem w weekendy jak ona będzie na uczelni to mi kamień spadł z serca (siostra ma rodzić w lipcu).

a jak wrócimy z małym ze szpitala to chyba sie zamkniemy na naszym piętrze na klucz - bo boję sie że tesciowa wyrwie mi dziecko, albo bedzie nade mną stała i komentowała że wszystko robie źlę i ona by robiła inaczej oczywiście nie wspomne że moje wszystkie pomysły na wychowanie i opieke sa złe

na koniec dodam że jak leżałam w szpitalu na te nerki odwiedzili mnie tylko na dosłownie 8 minut, z czego po 2 min teść poszedł sprawdzic czy wyłączył światła w Tico, a po kolejnych 2 min tesciowa chciała pójśc za nim ale ja zatrzymałam. I przyszli sie tylko spytać jak sie ma ich wnuczek (a mnie to juz mieli w nosie)

Koniec żalów, ja tez pewnie kiedyś będę teściową

Masakra z tymi teściami Nie daj się kochana.... Też obawiam się jak to będzie z moimi teściami ale nie ma co się martwić na zapas. Zobaczymy jak będzie po porodzie...

Monia faktycznie nie za ciekawy ten wózek :/ Popieram to co zamierzacie zrobić tzn. ten sprzedać a kupić nowy.

Dziewczyny dzięki za 3manie kciuków Mały dopiero od niedawna zaczyna być aktywnym....
Stary 2012-01-29, 18:47   #3697
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
nowaken tez przez chwile o tym pomyslalam, ale po co mi wtedy 2 wozki tak naprawde...wiec musze sie pozbyc jego jak najszybciej
A właściwie jak masz jeździć wózkiem który Ci sie nie podoba to może tego sprzedaj a kup nowy albo odstaw do jakiegoś komisu

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:50   #3698
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny przyjechal moj brzydal...jest jeszcze brzydszy niz na zdjeciach, przestrasznie okropny,jakosc kiepska, wyglada jak polaczenie wozka inwalidzkiego z rowerem, niewygodnie mi sie wszystko wklada, wyklada itd. i co lepsze dziecko caly czas lezy w foteliku samochodowym, czyli nie ma gondoli, srednio mi sie to wydaje wygodne dla dziecka, ciagle lezaloby w takiej pozycji pochylonej, szwagier jak chce to niech sie gniewa, moze sie nauczy ze sie nie uszczesliwia kogos na sile i kupuje sie taka rzecz jak wozek w porozumieniu z nami. zaraz wrzuce zdjecia na maila. juz zaczelismy z Tz ogladac wozki w necie i ten sprzedajemy a kupic chcemy taki, tylko inny kolor: (o i sie zdziwilam, bo jest z Polski
http://www.ebay.co.uk/itm/Baby-Pram-...t_10379wt_1161
ale jeszcze poszukam czegos podobnego, tak aby sie na zywo przejechac wozkiem. juz sie tak cieszylam ze mam wszystko...a tu zostal mi wozek, cos czego najbardziej szukac mi sie nie chce, a jest takie wazne przeciez.
Tz kupil mi cisnieniomerz orion, bardzo dobry jest a cisnienie mialam 104/66
Chyba mamy podobny gust wózkowy... Niby darowane nie kosztuje, ale nie masz obowiązku się męczyć z tym. Nigdy bym nie wzięła 3-kołowca na takiej ramie :/ te z ebaya duuuuzo lepsze.
No i brak gondoli :/ Ja nie wiem, jak można męczyć dziecko w samym foteliku.

Cytat:
ojoj, to ceny chyba różnią się zupełnie w różnych miastach ja w swoim rodzinnym mieście kupowałam wózeczek i ceny zupełnie inne były niż piszesz
No, powiem tak, w sklepie u mnie warrior był za 1050, a u producenta drozej. kwestia marży? Nie wiem. Ale patrząc po allegro, to faktycznie, no kupić dobry wózek to jak połowa małego, używanego samochodu!

Cytat:

Brawo. Może i chciał dobrze, ale pewne rzeczy to kwestia gustu i finkcjonalności. O ile kolorki są ok, to nie wiem, z kim on konsultował funkcjonalność tego cuda. A może wziął takie jakie na ulicy widział?
U mnei w okolicy, kiedy ktoś chce młodym pomóc to albo wyznacza róg cenowy i prosi o wskazanie, albo ofiaruje kwotę na ten cel a młodzi ew. dobie dopłacają. Nic na siłę.
Choć moja mama próbuje wpłynąć na kolor - nie chce czerwonego! Jakby to ona miała codzień ten wózek pchać...
Stary 2012-01-29, 18:52   #3699
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Mój tż rozłożył się kompletnie i już sobie nie mogę wyobrazić jak ja z nim wytrzymam ja po jednym dniu musiałam wstać i muszę funkcjonować a on teraz chodzi i stęka
Nie ma to jak chory facet
moj jak sie przeziebi to lubi wszytskich obdzwonic i opowiada jaki to jest chory bo ja chyba za malo sie nad nim roztkliwiam

A ostatnio mi sie pytal czy Viki duzo teraz rosnie bo on ciagle chodzi i glodny jest
Czyli mamy objawow sympatyzujacych ciag dalszy
Jak ja latam i sikam to on tez, jak chodze i szukam jedzenia to on tez
Mam tylko nadzieje ze jak zaczna mi sie bole to jemu tez , zobaczylby jak to jest

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-29, 18:56   #3700
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...066912140.html

Ja mam taki wózek i identyczny kolor czyli czerwony z czarnym i byłam bardzo zadowolona a specerówkę uzywałam baaaardzo długo

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
moj jak sie przeziebi to lubi wszytskich obdzwonic i opowiada jaki to jest chory bo ja chyba za malo sie nad nim roztkliwiam

A ostatnio mi sie pytal czy Viki duzo teraz rosnie bo on ciagle chodzi i glodny jest
Mam tylko nadzieje ze jak zaczna mi sie bole to jemu tez , zobaczylby jak to jest
Nie wiem czy może być coś gorszego niż chory facet wczoraj wiesz pytań do mnie 100 tysięcy typu co kupić w sklepie co na obiad, gdzie jest nabierka a jak się robi spagetti bo wczoraj robił pierwszy raz w życiu aż jego bratowa się zdziwiła że zrobił a nie zamówił a jutro wszyscy grupowo idziemy do lekarza.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:08   #3701
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj spędziłam aktywnie dzień, właśnie pije pyszną herbatkę oolong milk i wybieram się na drzemkę, bo aż mi się oczy zamykają Byliśmy z mężem na obiadku we włoskiej restauracji, potem krótki spacer po krakowskim rynku, deser czekoladowy u Wedla i powrót do domku... czuje że mam mniej siły. Ale w końcu rozpoczęliśmy 36 tydzień -więc nie ma się co dziwić. Spędziliśmy na prawdę miłe chwile z mężem dzisiaj Staramy sie jeszcze przed porodem trochę "porandkować" bo później będzie kiepsko z czasem. Ale oczekiwanie na dzidziusia jeszcze bardziej zbliżyło nas do siebie Mam nadzieje że jak już będziemy w trójkę będzie tak samo dobrze (oczywiście zamierzamy o to zadbać-bo relacja sama się nie utrzyma)

Mam wrażenie że zbyt dużo kobietek ulega stereotypom na temat chust -nie wie nic konkretnego na ten temat -"ale im sie wydaje". Byliśmy z mężem na specjalnym warsztacie "chustowania" który prowadziła bardzo doświadczona fizjoterapeutka-i tygodniowe dziecko jest bardziej stabilne w chuście niż na naszych rękach np.na ramieniu. Chusta absolutnie nie wymusza żadnej pozycji, a już absolutnie dziecko nie musi trzymać główki. Jest ułożone tak jak kanguruje się wcześniaki w szpitalu-jest to pozycja terapeutyczna z której korzysta się w szpitalu. Wystarczy poszukać w google i doedukować się A nie rozsiewać plotki i straszyć inne mamy chustami.

Chodziło o napoje izotoniczne -takie które uzupełniają elektrolity w organizmie-nie muszą to być napoje z decathlonu-wystarczy isostar.
Przede wszystkim ucałuj Aguśkę!!Jak ona się czuje?

Dzięki za odpowiedź w imieniu Aguśki

A w temacie chust...to ja mam wrażenie ,że zbyt wiele matek ulega modzie .
Jak się kanguruje dziecko to nie po 5 godzin przy kuchni czy przy pralce itd., a w pozycji zupełnie innej, co innego jak matka stoi na nogach i lata po chacie , a wszystkie wstrząsy odbiera delikatny kręgosłup dziecka, a co innego jak kobieta kanguruje.A poza tym jak kobieta kanguruje dziecko to robi to siedząc na fotelu, z reguły jest tak że dziecko ( wcześniak malusi) leży na Jej klatce.
A to że pani handlująca chustami będzie je zachwalać to mnie jakoś nie dziwi po pewnie na tym kursie też jakieś "odpowiednie " chusty były zalecane
Czasami Ivonka nie trzeba wiedzy od przedstawicieli handlowych itd. i czerpać z tego co mówią , a zdać się na własny rozsądek.O tym ,że o kręgosłup dziecka trzeba dbać i go nie obciążać , a głowka musi być podtrzymana to chyba wiemy wszystkie.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:13   #3702
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Chyba mamy podobny gust wózkowy... Niby darowane nie kosztuje, ale nie masz obowiązku się męczyć z tym. Nigdy bym nie wzięła 3-kołowca na takiej ramie :/ te z ebaya duuuuzo lepsze.
No i brak gondoli :/ Ja nie wiem, jak można męczyć dziecko w samym foteliku.

No, powiem tak, w sklepie u mnie warrior był za 1050, a u producenta drozej. kwestia marży? Nie wiem. Ale patrząc po allegro, to faktycznie, no kupić dobry wózek to jak połowa małego, używanego samochodu!

Brawo. Może i chciał dobrze, ale pewne rzeczy to kwestia gustu i finkcjonalności. O ile kolorki są ok, to nie wiem, z kim on konsultował funkcjonalność tego cuda. A może wziął takie jakie na ulicy widział?
U mnei w okolicy, kiedy ktoś chce młodym pomóc to albo wyznacza róg cenowy i prosi o wskazanie, albo ofiaruje kwotę na ten cel a młodzi ew. dobie dopłacają. Nic na siłę.
Choć moja mama próbuje wpłynąć na kolor - nie chce czerwonego! Jakby to ona miała codzień ten wózek pchać...
szwagier kupil identyczny wozek jaki uzywali sami (maja corke 1,5 roczna), mowia (ozywiscie jak ze wszystkim) ze jest super hiper i w ogole, to ich oswiece, ze nie jest
o nowaken podoba mi sie Twoj wozek

Stary 2012-01-29, 19:14   #3703
Flowerbombka
Zadomowienie

Lenka migdały miałam tylko w czekoladzie z cynamonem (swoją droga pyszne), no ale na zgagę wolałam takich nie próbować. Ale jutro kupie takie normalne. Najgorsze jest to że leżę/śpię na zlożonym kocu, poduszce i 2 jaśkach + uważam co jem i jem już małe porcje a często, żeby nie obciążać żoładka a zgaga i tak się pojawia. A jak już usne koło 5 to śpię potem do południa

Asika super zakupy. I wózeczek super, a ta pościel jaka śliczna

Ja tez chciałam początkowo Lareta, ale później oszalalam na punkcie Casualplaya no i jest ten. Najbardziej przekonała mnie spacerówka 11,8 kg, szkoda tylko że jest ona tylko w jedna stronę montowana.

Emigra kolorek super...juz się nie moge doczekać jak będziemy wszystkie pokazywac swoje kąciki/pokoje dla dzieci

Gosia gratulacje dla męża

Mag dobrze, że już w domku jesteście..

Monia spacerówka w tym wózku moze być całkiem spoko....ale ten brak gondoli i fotelik wpinany wspacerówkę to porażka...szkoda, że nie mogliście wybrać sami wózka tylko zdecydowali za was..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:14   #3704
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/wozek-coneco-toled...066912140.html

Ja mam taki wózek i identyczny kolor czyli czerwony z czarnym i byłam bardzo zadowolona a specerówkę uzywałam baaaardzo długo

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:53 ----------

Nie wiem czy może być coś gorszego niż chory facet wczoraj wiesz pytań do mnie 100 tysięcy typu co kupić w sklepie co na obiad, gdzie jest nabierka a jak się robi spagetti bo wczoraj robił pierwszy raz w życiu aż jego bratowa się zdziwiła że zrobił a nie zamówił a jutro wszyscy grupowo idziemy do lekarza.
moj to napewno by cos zamowil Jak musi to pieknie sie po Polsku dogada, albo by do Mcdonalda pojechal
Generalnie ugotowac potrafi i gdyby byl sam z adasiem tydzien to pewnie co drugi dzien bylyby domowy obiadek
Ale gdzie co mamy to tez nie bardzo wie

Ci nasi faceci z nimi zle ale bez nich jeszcze gorzej

Powodzenia u lekarza z dwojka dzieci

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-29, 19:18   #3705
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez julliczka Pokaż wiadomość

iw32 ooojejjj, dopiero zauważyłam, że pytałaś o mnie jestem jak widzisz dzięki za pamięć
Julliczka O moich teściach też mogłabym trochę tu napisać, niestety. A rodzice 260 km ode mnie.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:22   #3706
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie taki to wozek, a ja chce gondole
Monia faktycznie rodzina to czasem potrafi zamieszać, najorzej jak ktoś chce uszczęśliwiać na siłę -a wy teraz macie problem. Chociaż wózek może okazać się bardzo funkcjonalny? Może taka gondola uratuje sytuacje? http://allegro.pl/nosidelko-gondolka...068971535.html Bo widzę że fotelik jest bardzo w porządku-i chyba ma isofix, dobrze widzę?
A jeśli jednak będziecie decydować się na nowy wózek to nam bardzo podobał się taki: http://allegro.pl/roan-4runner-3w1-1...058985726.html

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedź w imieniu Aguśki

A w temacie chust...to ja mam wrażenie ,że zbyt wiele matek ulega modzie .
Jak się kanguruje dziecko to nie po 5 godzin przy kuchni czy przy pralce itd., a w pozycji zupełnie innej, co innego jak matka stoi na nogach i lata po chacie , a wszystkie wstrząsy odbiera delikatny kręgosłup dziecka, a co innego jak kobieta kanguruje.A poza tym jak kobieta kanguruje dziecko to robi to siedząc na fotelu, z reguły jest tak że dziecko ( wcześniak malusi) leży na Jej klatce.
A to że pani handlująca chustami będzie je zachwalać to mnie jakoś nie dziwi po pewnie na tym kursie też jakieś "odpowiednie " chusty były zalecane
Całkowicie się zgodzę koniakonia -że taka chusta z maleńkim noworodkiem to na kilkadziesiąt minut maksymalnie! A nie pół dnia. Tak samo jak do fotelika samochodowego też nie powinno się dłużej niż na 30 minut.
Mąż chce kangurować córeczkę żeby czuła się "jak w brzuszku" i wiem że nie będzie tego robił majstrując przy pralce
Nie słucham przedstawicieli handlowych i miłych pań sprzedających- kurs był na szkole rodzenia z ich starymi, już zużytymi chustami bez żadnych metek... tylko nauka wiązania. Więc nie sugeruj się konia
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:27   #3707
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Asika super zakupy. I wózeczek super, a ta pościel jaka śliczna

Ja tez chciałam początkowo Lareta, ale później oszalalam na punkcie Casualplaya no i jest ten. Najbardziej przekonała mnie spacerówka 11,8 kg, szkoda tylko że jest ona tylko w jedna stronę montowana.
A ja nie znam takiego wózeczka jak Casualplay i właśnie go podejrzałam na stronce Też bardzo fajny jest ale ma chyba 3 kółka, a ja chciałam z 4. Ale bardzo fajny z tego co widzę

Stary 2012-01-29, 19:28   #3708
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Monia faktycznie rodzina to czasem potrafi zamieszać, najorzej jak ktoś chce uszczęśliwiać na siłę -a wy teraz macie problem. Chociaż wózek może okazać się bardzo funkcjonalny? Może taka gondola uratuje sytuacje? http://allegro.pl/nosidelko-gondolka...068971535.html Bo widzę że fotelik jest bardzo w porządku-i chyba ma isofix, dobrze widzę?
A jeśli jednak będziecie decydować się na nowy wózek to nam bardzo podobał się taki: http://allegro.pl/roan-4runner-3w1-1...058985726.html

Całkowicie się zgodzę koniakonia -że taka chusta z maleńkim noworodkiem to na kilkadziesiąt minut maksymalnie! A nie pół dnia. Tak samo jak do fotelika samochodowego też nie powinno się dłużej niż na 30 minut.
Mąż chce kangurować córeczkę żeby czuła się "jak w brzuszku" i wiem że nie będzie tego robił majstrując przy pralce
Nie słucham przedstawicieli handlowych i miłych pań sprzedających- kurs był na szkole rodzenia z ich starymi, już zużytymi chustami bez żadnych metek... tylko nauka wiązania. Więc nie sugeruj się konia
ivonka dziekuje za linki, ale czy ta gondola bedzie pasowala fizycznie do tego mojego brzydala, tam chyba nie ma miejsca na gondole powiem szczerze. a ten wozek ktory zalaczylas to fajny, chce kupic podobny, tylko ze ze wszystkimi kolami tej samej wielkosci.

ten moj brzydal tak naprawde to sie bardzo dobrze prowadzi, ale bedziemy kupowac inny.

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2012-01-29 o 19:29
Stary 2012-01-29, 19:31   #3709
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

to bym prosiła o to samo , nie sugeruj Ivonka ,że wśród tych , które nie uważają chusty za odpowiedni zakup dla noworodka są tylko i wyłącznie osoby, które nic nie wiedzą Mi osobiście do siedzenia z dzieckiem na fotelu w odchylonej pozycji żadna chusta potrzebna nie jest,kładę dziecko na klacie i tak sobie siedzimy, po co mi więc chusta? Najczęściej jednak się słyszy argumenty mam, że chusta jest fajna , bo się ma wolne ręce i można się zajmować różnymi rzeczami, czyli jednak chodzić z tym dzieckiem to tu to tam.
Ale każdy na szczęście zrobi jak chce z własnym dzieckiem i własnym kręgosłupem

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-29 o 19:34
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:33   #3710
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Hej mamuśki!!!
Kolejny weekend mija, ale za to jak pracowicie!
Mąż złożyl komodę, także mogłam rozpocząc pranie-wzięłam się za to od strony kolorystycznej. Wszystkie ciuszki podzieliłam kolorami, osobno żółte, osobno zielone, niebieskie i oczywiście różowe i białe. Tż nie mógł się napatrzeć na te słodkie ubranka podczas, jak je wieszał na suszarce hihi Teraz jeszcze prasowanko i poukładam rozmiarami.

W piatkowy wieczór uipekliśmy pyszny sernik krakowski, znika w oczach, Tż w zasadzie nie chce się odżywiać niczym innym, tylko serniczkiem Ale muszę przyznać, że pyszny jest, i nawet ja konsumuje, choć sobie wydzielam ze względu na cukrzycę a po posiłku obowiązkowo spacer i dzieki temu udaje mi się trzymać cukry na wodzy

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Zdrowe odżywianie na ciążową zgagę może tylko pomóc,ale zgagi takiej fest nie wyeliminuje, ja np. mam często zgagę na czczo, ogólnie zaobserwowałam ,że typ jedzenia u mnie nie ma znaczenia.Mogę wypić gazówę i jest ok, a mogę nie jeść nic i mam zgagę ,że hoho.Widocznie ma dużo tego hormonu relaksyny i z tego ten cyrk.
Zdarzyło mi się kilka incydentów okropnej zgagi, ale wyedy czułam, że mój żoładek jest ściśnięty niczym przy operacji jego zmniejszenia. Cokolwiek zjadłam-np pół miski zupy, już nie mogłam zmieścic w siebei więcej i stąd chyba miałam zgagę. Ale mi to minęło, znów mogę jeść normalne ilości. Słyszałam jednak i czytałam, że kobiety, które skarżą się w ciązy na zgagę, często rodzą dzieci z bujnymi włoskami. Ponoć jakis hormon za to odpowiada, i jednocześnie przyczynia się do zgagi...

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
makaron z mlekiem? bułka z mlekiem? - NIGDY ja tam nie lubię takich rzeczy.
z mlekiem to tylko płatki i tylko z zimnym!! nie znoszę ciepłego mleka!;p

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ----------

Aguśkaa chyba nawet dzisiaj Nas nie podczytuje bo coś nie widać jej, ale mam nadzieję że wszystko u Niej dobrze

Uwielbiam płatki z ciepłym mlekiem, bułkę rozmoczoną w mleku albo sucharki pamiętam z dzieciństwa, strasznie mi smakowało. Kocham też budyń z korzuchem i kakao i ogolnie wszystko co mleczne

Wagowo u mnie bez zmian, choć zdecydowanie mniej się ruszam a więcej zjadam. Ale zaczęły mi puchnąć wieczorem place u rąk, co czuję po obrączce. Jednak chyba głównie dzieje się tak, gdy w pomieszczeniu, w którym przebywam, jest bardzo gorąco a ja mało się ruszam.

Aguśka, mam nadzieję, że czujesz się lepiej choć troszkę i jakoś znosisz to lezenie! Może jak bedziesz teraz dużo odpoczywać, to na następnej wizycie gin zniesie ten bezwzględny nakaz, i będziesz mogła odrobinę się ruszać!

Uciekam na spacer, bo jestem właśnie po serniku
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:35   #3711
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
ivonka dziekuje za linki, ale czy ta gondola bedzie pasowala fizycznie do tego mojego brzydala, tam chyba nie ma miejsca na gondole powiem szczerze.
Pewnie by się zmieściła-jeśli tylko spacerówkę na się rozłożyć na płasko. Ale to tylko taka propozycja. Jestem zdania że nie ma się co męczyć na siłę, tylko żeby nie kupić gorszego
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:47   #3712
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Pewnie by się zmieściła-jeśli tylko spacerówkę na się rozłożyć na płasko. Ale to tylko taka propozycja. Jestem zdania że nie ma się co męczyć na siłę, tylko żeby nie kupić gorszego
nie da sie rozlozyc tej spacerowki na prosto

podoba mi sie baby merc;
http://www.ebay.co.uk/itm/S6-pram-pu...ht_12961wt_982

Stary 2012-01-29, 20:16   #3713
desia888
Wtajemniczenie

A ja mam pytanie do Guci, albo innych dziewczyn w temacie,
pamietam ze pisalas duzo o Twoich poszukiwaniach jak najnaturalniejszych kosmetykow , slyszalas cos o kosmetykach niemieckiej firmy Logona?
Bo zastanawiam sie nad nimi dla mnie i dziecka

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-29, 20:16   #3714
88natka
Zadomowienie

Cytat:

podoba mi sie baby merc;
mi też się podoba. Koleżanka go ma ogólnie jest zadowolona, tylko mówiła że szkoda że nie ma skrętnych kółek bo ciężko jej się nawraca i trochę waży ten wózek.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:27   #3715
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:

Czyżby syndrom Kuwady?

Cytat:
szwagier kupil identyczny wozek jaki uzywali sami (maja corke 1,5 roczna), mowia (ozywiscie jak ze wszystkim) ze jest super hiper i w ogole, to ich oswiece, ze nie jest
o nowaken podoba mi sie Twoj wozek
jakby jeszcze dał swój, używany - pal sześć, ale tak to nie miałabym skrupułów, chciał dobrze, ale narzucił Ci swoją wolę i opinię, powinien zapytać!

Cytat:
podoba mi sie baby merc;
testowałam go w sklepie! jakość podobna do tako, materiały lepsze - wyściółka bodajże z polaru, prowadzi się dobrze, świetnie amortyzuje.
Jedyne ale: gondola jako wkładka do spacerówki...

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

Cytat:

podoba mi sie baby merc;
Monia, a taki? nieco droższy, ale już chyba pełen wypas. skrętne koła, gondola...
http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...063618333.html
Stary 2012-01-29, 20:35   #3716
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cottonpuma Pokaż wiadomość
Czyżby syndrom Kuwady?

jakby jeszcze dał swój, używany - pal sześć, ale tak to nie miałabym skrupułów, chciał dobrze, ale narzucił Ci swoją wolę i opinię, powinien zapytać!

testowałam go w sklepie! jakość podobna do tako, materiały lepsze - wyściółka bodajże z polaru, prowadzi się dobrze, świetnie amortyzuje.
Jedyne ale: gondola jako wkładka do spacerówki...

A widzisz, wiem ze faceci przejmuja dolegliwosci ciazowe od swoich partnerek ale nie wiedzialam ze taka ma to nazwe
No On bardzo, ja nie wiem czy wymysla czy naprawde tak ma
Ale te bole porodowe na koniec by mu sie przydaly, tylko co mogloby mu sie rozwierac?

Viki 28.04.2012
Stary 2012-01-29, 20:36   #3717
cottonpuma
Rozeznanie

Cytat:
A widzisz, wiem ze faceci przejmuja dolegliwosci ciazowe od swoich partnerek ale nie wiedzialam ze taka ma to nazwe
No On bardzo, ja nie wiem czy wymysla czy naprawde tak ma
Ale te bole porodowe na koniec by mu sie przydaly, tylko co mogloby mu sie rozwierac?
no cóż, wybór niewielki, ale i tak szczęśliwy by nie był
Stary 2012-01-29, 20:39   #3718
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
mi też się podoba. Koleżanka go ma ogólnie jest zadowolona, tylko mówiła że szkoda że nie ma skrętnych kółek bo ciężko jej się nawraca i trochę waży ten wózek.
bo skretne kola sa w baby merc q7, a ten co mam zamiar kupic to s6.czytalam opinie i tak jest ponoc troche ciezki, ale ja za duzo z wozkiem jezdzic nie bede samochodem, ani wnosic po schodach.

Stary 2012-01-29, 20:45   #3719
88natka
Zadomowienie

Jejku już 44 mamuśki styczniowo lutowe się rozpakowały i tylko 30 zostało, za nie długo już u nas się dzieciaczki posypią. Ja się już nie mogę doczekać kiedy swoja dzidzię przytulę a z drugej strony się bardzo boję jak sobie z tym wszystkim poradzimy, kąpanie, przewijanie, karmienie..

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:47   #3720
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Jejku już 44 mamuśki styczniowo lutowe się rozpakowały i tylko 30 zostało, za nie długo już u nas się dzieciaczki posypią. Ja się już nie mogę doczekać kiedy swoja dzidzię przytulę a z drugej strony się bardzo boję jak sobie z tym wszystkim poradzimy, kąpanie, przewijanie, karmienie..
Mam te same obawy co Ty Im bliżej tym coraz bardziej się boję

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości