|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#361 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zapraszam do wspólnego odchudzania pt. "Będę szczupła" :-) cz. II
Witam Was Serdecznie
![]() Chciałabym się bardzo do Was dołączyć i trwać w tym postanowieniu do idealnej wagi ![]() ![]() Mam 24 lata od 4 miesięcy jestem mężatką i przytyłam 14 kg tak tak we Wrześniu ważyłam 67 kg ....a jeszcze 2 lata temu 55 kg mam 172 cm wzrostu i jestem od 16 stycznia na diecie do 1000 kcal i spadło mi ok 4 kg ale wpisałam 78 kg bo ważenie 2 tygodniowe będzie dopiero w poniedziałek ![]() Dużo Ćwiczę i gotuje uwielbiam to także z jedzeniem nie będzie problemów...najgorzej było ze słodyczami..jadłam ich kg....potrafiłam 3 czekolady na raz.i COLE ok 2 litrów dziennie nio i przyszło 14 kg Mój cel schudnąć ok 58 kg i mam na to 4 miesiące...potrafie ćwiczyć 3 godziny dziennie ![]() ![]() BARDZO PODZIWIAM WAS DZIEWCZYNY ŻE TAK PIĘKNIE CHUDNIECIE ![]()
![]() |
#362 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() jej... pączki domowej roboty !!! ja to jednego musiałabym zjeść ![]() Co do kozaków - no to się tylko modlić, by się sprawdziły jak należy ![]() Ja np. ciągle sobie mówię - nigdy więcej grzywki, a i tak ją ścinam ![]() Bardzo dobry skład tego pieczywka ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Raczkowanie
|
Lece spać
![]() ![]() ![]()
![]() |
#364 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Oczywiście, że możesz się do nas przyłączyć ![]() Widzę między nami kilka cech wspólnych ![]() ![]() ![]() Bardzo fajnie, że potrafisz ćwiczyć tyle czasu w ciągu dnia, to bardzo ułatwi Ci chudnięcie ![]() No nic, nie pozostaje mi nic innego, jak życzyć Ci powodzenia ![]() Wytrwałości w dążeniu do upragnionej wagi, dużo siły i pozytywnego myślenia ![]() Pozdrawiam serdecznie ![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ale jeśli lubisz szpinak, to polecam łososia pieczonego ze szpinakiem i odrobiną sera ![]() Żeby szpinak był pyszny - leciutko go solę, pieprzę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#365 |
Raczkowanie
|
Niestety xD ale szpinaku nie przełkne
![]()
![]() |
#366 |
Raczkowanie
|
Buuu
![]() ![]() To może warzywa na patelnię meksykańskie (frosta albo hortex), kawałeczki piersi z kurczaka + ciemny ryż? ![]() pierś z kurczaka pokrojona w cząstki, odrobina soli, pieprz i na patelnię beztłuszczową ![]() ---------- Dopisano o 23:47 ---------- Poprzedni post napisano o 23:45 ---------- albo makrela i obok pomidorek w cząstki ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:47 ---------- Jajecznica po meksykańsku? ![]() na patelnię beztłuszczową wrzucasz: paprykę, cebulę i pomidora, a na koniec jajka ![]() ![]()
![]() |
#367 |
Raczkowanie
|
no to dziś może te warzywa na patelnie
![]() ![]()
![]() |
#368 |
Raczkowanie
|
ange85 Hey nio ja też zauważyłam to
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczynki ja dziś jem 2 kromki chleba wieloziarnistego 2 plastry polędwicy i 2 plastry pomidorów popijam czerwoną herbatką ![]() Obiad: filet z piersi kurczaka duszony z papryką w sosie z 1/2 jogurtu naturalnego do tego woda i czosnek i wegetka ![]() ![]() ![]() Kolacja chyba jogurt ale nie wiem jeszcze ![]() MIŁEGO DNIA DZIEWCZYNKI ![]()
![]() |
#369 |
Zadomowienie
|
Ja po sniadaniu - pol bulki grahamki, z twarozkiem mielonym, pomidorem, ogorkiem, szczypiorkiem - pycha
![]() Teraz szykuje sie i lece do kosciola a potem brak planow na dalszy dzien oprocz spotkania z TZ ![]() musze sie przygotowac do wyjazdu haha ![]() Brak planu na 2 sniadanie Brak planu na obiad Brak planu na 4 posilek Dzis na wdze 72,6. Zawsze to jakis spadek. A przeciz jakby codziennie zrzucac 20dag to tygodniowo to juz prawie 1,5 kg, wiec 20 dag to prawidlowy spadek ![]() A moze to przez to ze dosatne okres ![]() ![]() ![]() To nic lece do kosciola i obmyslac plan jedzenia na caly dzien ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- O, własnie dostalam okres ![]()
![]() |
#370 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() ![]() patus milego wyjazdu do babci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() oby tak dalej ![]() ange super pomysł z ta jajecznicą meksykańską ![]() ![]() zrobiłam wczoraj tą sałatkę z brokułem, papryką, fetą i sosem czosnkowym na kolację ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a dzisiaj byłam rano na zakupach - mnóstwo przecen jest, kupiłam sobie dużo rzeczy do domu, typu patelnia teflonowa - patus mówiłas, że masz tefala to też kupiłam, mam nadzieje że się sprawdzi ![]() do tego obieraczke do cytryn, miseczki, łyżeczki bo się pogubiły ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#371 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ja kolejny dzień z dietką ![]() I - kromka żytnia z szynką, serem żółtym i ogórkiem II - jajecznica + muffinka (skład to 1 jajko i 4 łyżki mleka w proszku + kilka ziaren żurawiny) III - ryba pieczona z ryżem (ryż że wczorajszy to odgrzany na wodzie z przyprawami i koncentratem pomidorowym z odrobiną miodu) a ryba była skropiona cytryną, posypana przyprawą i obłożona cebulą i czosnkiem - ale mimo iż nieapetycznie brzmi to było przepyszne ![]() IV - ryż z jabłkami i cynamonem (bez śmietany i cukru) i pewnie nic więcej już dzisiaj nie zmieszczę ![]()
![]() |
#372 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
![]() mimo wielu pokus, nie dalam sie zwiesc slodkim! ![]() na sniadanko platki na mleku 1.5% i jogurcik zbozowy potem pol gruszki na obiadek zupa gulaszowa i rybka zrobiona w folii w piekarniku z koperkiem i cytryna a podwieczorek miseczka owocow ![]() na kolacje planuje ryz z cynamonem i bananami, a co! ![]() wiecie, duzo daje mi picie czerwonej herbatki i niejedzenie po 18... mimo ze wczoraj meczylam sie, bo poszlam spac kolo polnocy, oplacalo sie, bo rano wstalam lekka i mniej glodna, niz jak sie kladlam ![]() ktos wpada na rewelacyjny (podobno, bo nie probowalam!) kopiec kreta z bananami? ![]() ![]()
![]() |
#373 |
Rozeznanie
|
Kochane moje...
Niestety opuszczam was na miesiąc, ponieważ jutro wyjeżdżam do Lyon (dostałam ofertę pracy jako tłumacza na zajęciach plastycznych dla dzieci ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#374 |
Raczkowanie
|
Witam Was kochane! Gratuluję wszystkim spadków wagi i tych większych i tych malutkich. Oby tak dalej! Mój dzień ważenia jutro. Juuuż nie mogę się doczekać :P
U mnie dzisiaj bez specjalnych popisów kulinarnych. Śniadanie jajko z jogo-majonezem, papryka pokrojoną w kostkę i szczypiorkiem, chlebek ciemny + zielona herbata. Obiad sałatka z surowych warzyw z piersią kurczaka, orzeszkami, grzaneczkami i odrobiną parmezanu ![]() ![]() Wiewióreczka Buty Emu to także mój wybór, chodzę w nich od kilku lat. Krótkie, długie, sznurowane... A w tym roku postawiłam na Ugg, i już teraz wiem, że są dużo fajniejsze od Emu. Futerko się tak nie ugniata i nie zmieniają kształtu jak w Emu. Tak czy inaczej tego typu buty to dobry wybór na mrozy jakie są teraz w Polsce ![]()
![]() |
#375 |
Raczkowanie
|
AAAAJJJJJ dziewczyny, zrobiłam sobie wczoraj dietetyczny bigos z świeżej kapusty i piersi z kurczaka czuję się po nim jakaś taka...... ciężka, pełna, nie wiem o co chodzi
![]() a dzisiaj byłam u mamusi na obiadku i nawet oparłam się tym wszystkim pokusom, ale zjadłam kapustę z grochem i znów jest jakoś nie tak ![]() waga 0.5 kg do przodu - a tak się pilnuję ![]() ![]() Może jutro gdy do Was zaglądnę będzie to wyglądało trochę inaczej. Bardzo się cieszę że u Was to wygląda troszkę lepiej niż u mnie ![]() ![]()
![]() |
#376 |
Raczkowanie
|
No to dziś tak
I-płatki na mleku II- jabłko III- mała miseczka rosiołu i duszona pierś z kurczaka z ogórkiem IV- musli z jogutrem naturalnym V-zielony ogórek i jestem najedzona Wiem wiem ten rosół .... ale ja go tak uwielbiam
![]() |
#377 |
Raczkowanie
|
Moje Drogie Potrzebuje Pomocy..
TYDZIEŃ TEMU WAŻYŁAM SIĘ i spadło mi 3 kg czyli dokładnie 77.6 kg jutro mija 2 tyg jak jestem na diecie i ćwiczeniach a dziś się ważę 79 kg i nie wiem o co chodzi... jem zgodnie z zasadami ,zero słodyczy,tłustego,kolacji ,gazowanego ,chleba i ćwiczę po 1-2 godzin w tym tygodniu...i tu taki szok...pije herbatę czerwoną i wodę... co prawda miałam @ 2 dni temu mi się skończyła ..i nie wiem czy to przez to? Wy też tak miałyście? Moje menu dziś było do 1000 kcal
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
U mnie ciężki weekend
![]() ![]() Ale obiecuje, że jutro rano się zamelduję na wątki zmotywowana na dalszą pracę nad swoim ciałem ![]()
![]() |
#379 |
Rozeznanie
|
hejka kochane
![]() ![]() I- owsianka na mleku 2% z dodatkiem kiwi ![]() ![]() II- activia suszona śliwka <owsianka sie zawsze zapycham > III- mmm ... łosoś świeży w papilotach ![]() IV- hmmm tu nie wiem V- pewnie mała porcyjka z obiadu ![]()
![]() |
#380 |
Zadomowienie
|
Ja oglaszam ze jutro wyjezdzam az do piatku... do czw do babci na wies a potem prosto to TZ do gliwic do akademika
![]() No i bede sie starac jesc tak, by po powrocie zobacyzc jakis spadek ![]() A dzis przez ten okres mam taka ochote na jedzenie ![]() nawet ugryzlam pol pianki marshmallow w czekoladzie, ale po jednym gryzie odlozylam, moze nikt nie zaueazy ze nadgryzione ![]() No i robilam potrawke dla rodziny i TZ z makaronu mieska warzyw itp. I troche podjadalam dla spr smaku ![]() Nie czuje sie z tym dobrze, ale wiem ze to przez okres i od jutra juz zero takich akcji ![]() Jedynie ze nie wiem dokladnie co bede jadla przez najblizsze 5 dni, ale zabieram ze soba: -pieczywo chrupkie zytnie z biedronki (jedna kromka 27 kcal, bardzo cieniutkie sa, troche inne niz wasa) -2 zupki fit z kauflanda -2 opakowania kanapek wasa z serkiem -3 batoniki Corny dietetyczne 67 kcal. No takie rzeczy na wyjazd, ale to poki co sa same wegle, ktore powinny byc jako dodatek. A gdzie bialko? ![]() ![]()
![]() |
#381 |
Raczkowanie
|
Hmm...
Moje jedzonko dziś to: I. Owsianka z otrębami i rodzynkami (dla osłody) II. Sałatka rodem z tego forum: brokuły, pierś kurczakowa, papryka, pomidor, jajka, i to wszystko w sosie czosnkowym- rewelacja ![]() III. Omlet z: jajka, otręby, pieczarki, szczypiorek, a nawet skusiłam się na groszek zielony(to nie był dobry pomysł, bo popsuło smak) + 2 małe kromeczki chlebka żytniego z żurawiną domowej roboty IV. Grapefruit Bez słodyczy 5 dzień zakończony zwycięstwem ![]() Ćwiczeń w dniu dzisiejszym brak, ale już nie mam siłki, naprawdę ![]() Idę spać. Jestem padnięta jak pies Pluto ![]() Buziaki
![]() |
#382 |
Raczkowanie
|
Witajcie Kochane
![]() Dziś byłam calusi dzień u rodziców i nie miałam kiedy udzielać się na naszym forum ![]() Obiecuję, że jutro wszystko przeczytam i odpowiem, bo zauważyłam, że przynajmniej 1 pytanie do mnie jest ![]() A teraz dobranoc laseczki, bo padam z nóg ![]()
![]() |
#383 |
Zadomowienie
|
A ja dzis na wadze to samo co wczoraj
![]() ![]() Hm. Jeszcze mam czas na spadek wagi, wiec jeden dzien chyba jakos musze przezyc :P a teraz przygotowuje placuszki serowe na wyjazd :P I jade niedlugo ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#384 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny!
![]() I niestety, ale muszę poprawić suwaczek w tył, bo mimo iż na wadze mam więcej od kilku sporych dni, to jednak nie zmieniałam go, bo myślałam, że szybko uda mi się powrócić do tej wagi...Mam nadzieję, że jak poprawię go na aktualny i prawidłowy to będę miała większą motywację, bo dni wciąż szybko uciekają, a czasu coraz mniej.... ![]() Aktualna waga: 61,5 kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | ||
Zakorzenienie
|
Tak jak obiecałam, melduję się z rana
![]() Wczoraj tak przemarzłam, że jak wróciłam do domu to wypiłam chyba 4 gorące herbaty i zjadłam trochę słodyczy. Dziś rano się zważyłam i waga pokazała mi trochę więcej, ale wciąż jest @ i czuje się spuchnięta. Coś te moje hormony dają mi w kość ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jedź i wracaj do nas ![]() Dziś na śniadanie: 50 g Frutina (170 kcal) + 100 ml mleka 2% (55 kcal)= 225 kcal ![]() Teraz biorę się na razie do pracy.
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
no, dziewczyny. Mam nadzieję, że po tych wszystkich delegacjach i feriach wrócicie do nas pełne chęci odchudzania
![]() u mnie było 73,6 kg tydzień temu a teraz jest 72,6 kg i mam nadzieję że nie wróci już tamta waga ![]() wczoraj wszystko było godnie z planem z tym, że był 1 grzech: kawałek tortu (tylko do spróbowania bo szwagierka pierwszy raz piekła i byłam ciekawa. Kawałek był grubości ok 0.5 cm i zjadłam praktycznie sam biszkopt bo masa kawowa była dla mnie niezjadliwa - nie cierpię kawy ani smaku, ani zapachu) no a dzisiaj: I - kanapka z wędliną, serem, ogórkiem i szczypiorkiem II - zupa (jakaś taka z warzywami) III i IV - nie wiem co zdążę bo będę trochę w biegu, no ale mam nadzieję, że będzie to coś zdrowego ![]()
![]() |
#387 |
Przyczajenie
|
![]()
Hello! Drogie panie!
Dzisiaj zaczynam ferie i ponowną walkę o szczupłą sylwetkę. ![]() Śniadanie: 8:30 ![]() owsianka na wodzie (taka z paczki) i trochę chlebka nie zjedzonego po dzieciach (1kromka) II Śniadanie: ok. 11:30 ![]() banan + jogurt Obiad: 0k.15:00 ![]() camembert light zapiekany i surówka Podwieczorko-kolacja ok. 18:00 ![]() ![]() lat 35
wzrost 158cm 76,5-75-74-73-72-71-70-69.............. ![]() Edytowane przez nojusta Czas edycji: 2012-01-30 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Raczkowanie
|
Ładnie się tydzień zaczyna: słońce
![]() ![]() Mój jadłospis: I. Owsianka II. III. Sałatka, którą będę robić za niedługo. Na pewno będzie w niej pekinka, a reszta to jeszcze nie wiem IV. Grapefruit. Miłego dnia ![]()
![]() |
#389 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry Kochane Wy Moje
![]() Niestety dziś też nie dam rady z Wami się na forum udzielać ![]() Jutro już będę i wszystko ponadrabiam. Myślami i duchem jestem z Wami i mocno trzymam kciuki za kolejny dzień dietkowania ![]() Buziaki Słoneczka ![]() ![]()
![]() |
#390 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie dzień zapowiada się nawet dietetycznie, troszkę lepiej niż wczoraj ![]() ![]() I0.oo bigos ze swieżej kapusty z piersią z kurczaka + poł kromki razowca 14.oo warzywa na patelnię + pierś z kurczaka w kostce rosołowej 16.30 2 wasy + bieluch 19.00 sałatka z brokuła i fety z sosem czosnkowym ![]() Dzisiaj mój kochany mąż ładnie mnie rano poprosił o szarlotkę, i zrobiłam mu, a teraz stoi, kusi i kusi ![]() ![]() ![]() Gdyby nie te rarytasy w domu to nasze odchudzanie wyglądało by troszkę inaczej, a tu trzeba cały czas się pilnować ![]() Dla mnie najgorsze jest to że nie chcę aby oni cierpieli z mojego powodu i cały czas coś pichcę, a ciężko pogodzić moją dietkę z ich kubkami smakowymi ![]() ![]() Trzymam kciuki za Was i siebie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:08.