|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Gratulacje dla nowych mamuś
|
|
|
|
#1892 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Co do jogurtow mam zamiar wypróbować jutro naturalny Dziewczyny szczepicie na te dodatkowe zalecane tzn rota,pneumo i meningokoki bo we wtorek mam lekarza i sama nie wiem co mam robić.Niby Nikola nie bedzie miała stycznosci z duzą iloscia dzieci ,ale sama nie wiem
Moje słońce "Zanim zostałaś poczęta - pragnęłam Cię , zanim się urodziłaś - kochałam Cię , nim minęła pierwsza minuta Twojego życia... - byłam gotowa za Ciebie umrzeć..." Edytowane przez eliza1984 Czas edycji: 2012-01-29 o 18:58 |
|||
|
|
|
#1893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULACJE!!!Dziś też urodziła moja znajoma córeczkę i jestem w szoku bo ona miała termin na 29.02. ja mam na 15.02 i nie dopuszczam do siebie myśli że mogę urodzić wcześniej
|
|
#1894 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ponoc niektorym sie tak trafilo,ze te elektryczne byly wlasnie do ![]() i chowaly do woreczkow i zamrazaly? ![]() ![]() no a jak nie mialy? i nie bylo mm, to co robily? ![]() Cytat:
![]() )mnie sie wydaje,ze jak ma sie zaczac,to czy bedziesz lykac magnez czy nie i tak sie zacznie Cytat:
no to mnie to uspokoilo w szpitalu sprawdze sobie,co mi najbardziej podpasuje i wtedy kupie - zeby wczesniej na darmo kasy nie wywalic Cytat:
![]() a o pomaranczach probowalam wyszukac cos w necie i nie znalazlam nic... Cytat:
ja to sie tyle naczytalam o szkodliwych skutkach szczepien, ze zastanawiam sie,czy w ogole bede szczepic ![]() Cytat:
|
|
#1895 |
|
Rozeznanie
|
ja na karmienie nie budzę, bo mój gad nigdy nie śpi dłuzej niz 3h
![]() dziś go zważyłąm i jestem w szoku bo waży już 3900g!!! to jest kilogram więcej niż po urodzeniu a miesiąc bedzie miał dopiero w piątek! chyba też przekarmiam swoje dziecko ![]() co do kąpania to ja kąpie w kranówie, buźkę też myję w kranówie. kasikzaki, twoja mała pewnie ma trądzik niemowlęcy, nie rezygnuj za szybko z nabiału. Jezeli to trądzik to zniknie sam po max 2 tyg, przemywaj tylko buźkę. A jak wyglądają te krostki? Takie z białymi końcówkami? jak pryszcze? moja córka to miała i Filip też miał (już w szpitalu mu wyskoczyło i miał z tydzień) Agatek, co do tego ulewania to mogę ci jeszcze poradzić, żebyć układala małą wyzej. Podłóż ze dwie książki pod materacyk tam gdzie mala ma główkę. Pearl, ty pytałaś czy sab simplex jest skuteczniejszy niż bobotic. Wydaje mi się że nie, bo to ten sam skład. Różnica może wynikać z tego, ze na sabie jest dawkowanie 4 razy po 15 kropel, a na boboticu 4 razy po 8 kropel. Jeśli nie zważać na ulotkę i dawkować bobotic jak sab simplex, to nie powinno być różnicy. |
|
|
|
#1896 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
gratki Cytat:
Cytat:
![]() moja tym razem łaskawie spała prawie 4 h.......myslalam ze mi dziecko podmienili pojadla cyca i dalej spi ale na rekach ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
na czole ma takie drobniutkie ale ma kilka takich jak piszesz, sa zaczerwienione ale biale koncowki. no i kilka tych prosaków jeszcze....wczoraj jeden zniknał
|
|
#1897 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziś odciągnęłam mleczko i Alan został z dziadkami 4h. Jest najedzony, zadowolony , śpi 3-4h w nocy i ja jestem również wypoczęta i szczęśliwa. Właśnie go ważyłam - waży 4700, w miesiąc przybrał kilogram. Ale salcefiks
|
|
|
|
|
#1898 |
|
Wtajemniczenie
|
Ranula - magnez odstawiamy w 37 tyg.
![]() Eliza - co do mleka to jest tak, że czasami zdarza się że mleko z piersi jest takie aż żółtawe ( i to nie jest siara!) i wtedy jest tłuste i bardziej wartościowe. Takie jest zazwyczaj w nocy, dlatego powinno się karmić dzieciaczka w nocy co 3-4 godziny. Mi tak kazali, bo mały miał duży spadek wagi w szpitalu. Jak jest takie białe to jest chude i mniej wartościowe. I dzieciątko jest po nim szybciej głodne. Agatku - moim zdaniem malutką przekarmiasz. Żeby sprawdzić ile mała zjada z Twoich piersi musiałabyś wypożyczyć wagę. Kładzie się dzieciątko przed karmieniem ( w tym w czym jest) i po karmieniu. Tyle ile gram przybrało tyle mniej więcej mililitrów mleka zjadło. Tylko trzeba pamiętać żeby w międzyczasie nie zmienić czasem pieluchy A co do Dbania o siebie, to ja małego brałam ze sobą do łazienki. Ja się myłam/kapałam, on zasypiał od szumu wody. I wilk syty i owca cała AgaMili - nie słuchaj "dobrych" rad. Ja się nasłuchałam przy synku rad mojej mamy, czasem złych. Teraz jestem doświadczona i wiem swoje, wiec nikt mi kitów wciskał nie będzie. GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!! _________________________ ________________ Ja ostatnie dni nie piszę, czytam na bieżąco, ale jestem troszkę zdołowana tym że maluch znów nie urodził się w terminie... Uparte te moje dzieci. Jutro rano KTG więc zobaczymy co tam słychać. Chciałabym urodzić w ciągu najbliższych 3 dni. Oeparol nie pomaga, herbatka z liści malin też nie. Mąż się stara, ale nawet pojedynczych skurczy nie miałam po Olejku rycynowego się boję spróbować..... Ktoś próbował i coś dało?Ktoś pisał że nospa rozluźnia szyjkę... Chyba dzisiaj sobie zażyję, a nóż moje super szyjsko rozluźni... Dziś prawie cały dzień spędziliśmy na zabawach z synkiem, staram się mu za wszelka cenę wynagrodzić to że mnie nie będzie w domu jak pójdę rodzic..... Martwię sie o to jak to bedzie, pewnie bede za nim ryczeć... Dobra, nie zanudzam... |
|
|
|
#1899 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak ???? takie sa zalecenia lekarzy?
|
|
#1900 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tego co pamiętam, to w obu ciążach tak mi kazano odstawiać a miałam różnych lekarzy, i wiem że sporo dziewczyn w naszym wątku tak odstawiło
|
|
|
|
#1902 |
|
Wtajemniczenie
|
Pearl - dopytaj lekarza, ale pewnie możesz już spokojnie odstawić.
A ja uwodzę męża i mykam spać. Moje przeterminowane dziecię ma czkawkę i mnie strasznie kopie po pęcherzu,.... ![]() Starszak śpi, a ja muszę wstać o 6,30 więc nie przedłużam ![]() ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Dobranoc |
|
|
|
#1903 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chociaż wiem że córka będzie pod dobrą opieką bo mieszkamy z teściami ale chyba się zapłaczę za nią
|
|
#1904 |
|
Zakorzenienie
|
za to bedziesz miala nowe dziecie rozowiutkie i malutkie
pije herbatke od wczoraj,dzil bylam z mezem na pizzy i troche pokazic i mlody mi strasznie obija tam na dole boli troche zwlaszcza jak sie napnie i tak siedzi to az sycze,czuje tez juz jego ciezar gdzies w miednicy do tego bola mnie plecy oh juz bym go chciala miec po tej stronie z drugiej mam swiadomosc ze to moga byc statnie tygodnie spokoju w moim zyciu na bardzo dlugo |
|
|
|
#1905 |
|
Raczkowanie
|
ja jogurty jem, ale tez juz sama nie wiem co moge, a czego nie, bo ilez mozna jesc kanapki
kiedys juz pytałam, ale chyba nikt nie odpowiedzial, CZY TE KAPTURKI NA PIERSI MAJA DZIURKI ROZNEJ WIELKOSCI, DA SIE KUPIC JAKIES Z MALUTKA JEDNA DZIURKA ZEBY DZIECKO SIE NIE DLAWILO?
|
#1906 |
|
BAN stały
|
Moje maluchy śpią
Mili własnie się położyła z misiami w swoim pokoju a Marcelek śpi po kąpieli od pół godziny . Dostał 80ml mleczka i pewnie pośpi jeszcze troszkę. Męczymy się z tym odparzeniemAha i dziś skończyliśmy tydzień Idę oglądać Gotowe na wszystko do męża i mleko na noc odciągać ![]() dobrej nocki |
|
|
|
#1907 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
o 20 kapiel, jedzenie - zjadl juz 130 nalalam mu 100 ale po zjedzeniu plakal wiec dolalam 30 i zadowolony - ale bedzie z niego klocek ![]() wazy juz 4,45kg Cytat:
mleczko sobie czeka i luz... szkoda tylko ze babci zadnej pod reka nie mam bo z tz nie wyjdziemy, tylko ja sama albo z kolezankami bo on musi zostac z malym ![]() nasz przybral od wagi urodz 550g - 3 tyg a od wagi z wyjscia ze szpitala 690g - 2 tyg, nie wiem jak to liczyc czy urodzeniowa czy od wyjscia czyli ze spadku ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
|
#1908 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej
![]() W życiu Was kobitki nie nadrobię ![]() Jesteśmy z Krzysiem w domu i po prostu padam, bo mały albo siedzi na cycku albo popłakuje Albo po prostu śpi a ja siedzę i na niego patrzę lub nadrabiam zaległości w domu, bo przecież tyyyleee ich jest...Widzę, ze już styczniówki się prawie wszystkie rozpakowały Gratulacje wszystkim! niestety nie mam czasu na pocytowanie i poczekam aż się u nas jakoś unormuje. Póki co mamy kataatrofę z kąpielami. Krzyś tak jakby nienawidzi wody ;( a ja aż się trzęsę na samą myśl o kąpaniu go i straszliwie się boję, ze się mały zaniesie \(oczywiście tu zapewne wpływ mojej matki, bo mnie wystraszyła niesamowicie). Wybaczcie błedy, ale staram sie napisac jak najszybciej i jak najwięcej, więc nawet nie patrzę na monitor za bardzo ![]() No i już pospane, bo Krzysio kwili. Także popisałam ![]() Może jutro... Śpijcie dobrze póki mozecie kochane
|
#1909 | |||
|
Rozeznanie
|
Hej kochane
Ja nadal z brzuszkiem i czekam W środę mam wizytę, ciekawe czy doczekam. Moja siostra pojechała do domu i mi smutno, myślałam że Gabi przywita ciotkę...no ale co poradzić. No ale będę miała teraz więcej czasu dla WasCytat:
Wznoszę toast za przeterminowane mamusie Cytat:
![]() No i powodzenia i kciuki za karmienie, oby się wszystko już unormowało Cytat:
|
|
#1910 |
|
Rozeznanie
|
Mijus ja z pytaniem do Ciebie
Polecalas kiedys srodki na Pana H. co to bylo kochana? Potrzebuje cos co usmierzy ostry bol
|
#1911 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1912 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a może jest za gorąca woda dla niego niby wszędzie piszą ze woda powinna mieć 37/38 stp ale przecież to gorąca jest mój Michaś też się darł przy kąpieli-myślałam że nie lubi wody a to poprostu chodziło o temperaturę , teraz kąpie go w 33-34stp i uwielbia kąpiele nie płacze a nawet czasami się uśmiecha musisz popróbować z temp. wody wiecej fot w K
|
|
#1913 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
). Nie wiem jak te inne specjalnie na sutek z TT mają. Na tych oryginalnych od butelki jest znaczek 1 a na tych nakładkach x ale są takie same.Cytat:
![]() Jestem ciekawa ile Mili teraz waży. 13ego lutego mamy wizyte u GP to będzie ważona ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ---------- Cytat:
Moja sie lubi kąpac i w sumie woda też nie aż taka goraca
|
|
#1914 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1915 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do kapieli to polecam na ciałko dziecka kłasc tetre i polewac go woda ciepla - przesuwasz ja po ciele i odslaniasz te miejsca ktore chcesz umyc... nasz tez sie darl 1szy razem a potem Cytat:
![]() Cytat:
bez porozumienia nawet ze mna, jeszcze jak bylismy w szpitalu wiec co tydz w sob mamy wazenie, po kapieli i na gloda, oj nie lubi tego Cytat:
|
|
|
#1916 |
|
Zakorzenienie
|
widzę nie tylko ja mam takie problemy z karmieniem, płaczem, itp itd... każda się uczy!
Nakarmiłam małą koło 8.30 z butli i wypiła koło 60-70 ml, leżała na boczkach, trochę się ulało, ale twarogowate było, więc już się w brzuszku musiało samo trawić. Teraz leży na brzuszku, płakała, a ja twardo nic, przestała, nie śpi. Zaraz muszę zajrzeć do pieluchy bo jak ją przebierałam koło 8 to zrobiła znów siki i kupala żółtego i nie mogła skończyć, więc pielucha nowa i rób se dalej jeszcze obsikała body i musiałam przebrać całą
|
#1917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam canpol i one mają 4 dziurki i niestety Nikolcia się dlawi,wiec tŻ kupił aventu z 3 dziurkami tylko ,ze one sa większe i w nocy próbowałam dać z nich cyca,ale nie umiała złapać więc dalej się męczylyśmy bez.Nie wiem czemu cały dzień łapała za każdym razem cyca,a w nocy już nie mogła,tak mi jej wtedy szkoda bo szuka usteczkami próbuje i nie może złapać
|
|
#1918 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
idę bo maruda wstaje ![]() ale jestem z siebie dumna bo w godzinę się obrobiłam, zjadłam, ściągnełąm, umyłam, ubrałam, nastawiłam zmywanko, uprasowałam mu ubrania i pieluchy i nawet kawkę inkę wypiłam - no sprintem to sprinetm ale zawsze to zrobione od soboty już mało śpi w dzień więc nic się nie zrobi z nim, w weekend jak w weekend jest mąż wiec się nim zajmie i mam chwilę na to wszystko poza nim ale w tyg jak jestem sama to ojjj będzie ciężko ![]()
|
|
|
#1919 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Byłam dziś na KTG, i wizycie szpitalnej i na KTG wyszły mi 3 skurcze takie górkowate, nie szpiczaste, ale tylko na 30-40. I je czułam. Może się więc rozkręci. Ale był inny lekarz niż zwykle i mnie nie zbadał i nie wiem co i jak... I jeszcze mi powiedział że do 3 tyg. można spokojnie przenosić.... Dupek.Cytat:
![]() Super synek Idę spać! |
||||
|
|
|
#1920 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
GRATULUJĘ KOLEJNYM ROZPAKOWANYM MAMOM
![]() ![]() Niestety, nadal nie mogę się ogarnąć... więc nie nadrabiam, tylko po łebkach. Przepraszam. Dziś rano mały miał na całym ciele czerwone plamy Z tym karmieniem to chyba u każdej coś nie gra. My tak jak mały na początku nie chciał wcale cyca, tak teraz karmienie trwa 1,5h. W dzień jest marudny i bardzo mało śpi, za to w nocy znowu spał od 12 do 6.30 i znowu budziliśmy go na siłę. Agatka dobrze dziewczyny piszą, są tabletki za zatrzymani laktacji, może zadzwoń do lekarza i zapytaj... może ktoś mógłby podjechać po receptę i Ci wykupić? Mam nadzieję, że dojdziecie jakoś do ładu z Kingą i jej ulewaniem coś jeszcze miałam napisać... ? ehh, jeszcze mi mózgu nie zwróciło po ciąży |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

a zawsze myslałam ze albo jest mleko albo go ni ma... niezaleznie od piersi...
GRATULACJE!!!

)

Jakoś tak sobie zapamiętałam z tego, co pisałaś, co mówiła Ci położna. Ale teraz to się zastanawiam, czy to faktycznie Tobie mówiła ta położna 

chociaż wiem że córka będzie pod dobrą opieką bo mieszkamy z teściami ale chyba się zapłaczę za nią 

Gabrysia - 09.02.2012