Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 18:38   #1891
Oluska1988
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Gratulacje dla nowych mamuś
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 18:56   #1892
eliza1984
Zadomowienie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Eliza, tesciowka do odstrzalu z takim tekstami
a co maja te pomarancze w ciazy do kolek?
Dodam jeszcze ,ze pytała czy mam dobre mleko,zapytałam co to znaczy dobre to pow czy takie żólte czy białe,musiałam ja uśwadomić ,że zółte to siara i leci na samym początku,a z tymi pomarańczami to nie wiem czemu tak stwierdziła

Cytat:
Napisane przez natisska Pokaż wiadomość
Hej hej ja z kom pisze i melduje za Stas wzial nas dzis z zaskoczenia i postanowil
wyjsc o 12.45 przez cc jest kochany wlochaty i ciagle kicha pozdrawiamy
Gratulacje

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
witamy Stasia

dziewczyny czy Wy budzicie dzidziusia na karmienie czy pozwalacie żeby obudził się sam?bo mi połóżna mówiła że karmic około 3-4 godziny i niby nie budzic

jadacie jogurty??bo ja już sama niewiem co można jeśc
Jak śpi dłuzej niż 3h to staram się wybudzić,ale w nocy czekam az sama się obudzi.Dzis czuję będzie cięzko mała co chwilę sie budzi na jedzenie i cycki mam ciagle miękie ,nie nadazam z produkcją
Co do jogurtow mam zamiar wypróbować jutro naturalny

Dziewczyny szczepicie na te dodatkowe zalecane tzn rota,pneumo i meningokoki bo we wtorek mam lekarza i sama nie wiem co mam robić.Niby Nikola nie bedzie miała stycznosci z duzą iloscia dzieci ,ale sama nie wiem
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."

Edytowane przez eliza1984
Czas edycji: 2012-01-29 o 18:58
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:06   #1893
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja stwierdziłam, ze wole się pomęczyc z laktatorem i wiedziec ze dziecko najedzone... a na razie nie przechodze na mm nie ukrywam ze ze wzgl finansowych... Mam czas to moge ściagac jak mały spi... ja 100ml sciagam w jakies 10min ale tylko z prawej piersi... z lewej duuuuzo wolniej idzie i duzo mniej w niej mleka a zawsze myslałam ze albo jest mleko albo go ni ma... niezaleznie od piersi...
ja pamiętam że zawsze miałam w jednej piersi mniej mleka niż w drugiej więc wydaje mi się to całkiem normalne

Cytat:
Hej hej ja z kom pisze i melduje za Stas wzial nas dzis z zaskoczenia i postanowil
GRATULACJE!!!

Dziś też urodziła moja znajoma córeczkę i jestem w szoku bo ona miała termin na 29.02. ja mam na 15.02 i nie dopuszczam do siebie myśli że mogę urodzić wcześniej
Stary 2012-01-29, 19:32   #1894
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Pearl mi sie wydaje, ze elektryczny przyda sie pewnie bardziej niz zwykly tym, ktore maja ograniczony czas. takze jesli zalezy Ci na czasie to chyba powinien byc ok. ja gdybym miala jeszcze raz kupywac to kupilabym elektryczny
w sumie wole zalozyc opcje, ze bedzie mi zalezalo na czasie, bo caly czas mamy nadzieje,ze jak bedzie ladna pogoda,to tz bedzie duzo latal, a ja wtedy zostane sama lub czasem z tesciowa

ale ponoc niektorym sie tak trafilo,ze te elektryczne byly wlasnie do a reczny szybko sciagal

Cytat:
Pearl ponoc rekami odciagaly
i chowaly do woreczkow i zamrazaly?

no a jak nie mialy? i nie bylo mm, to co robily?

Cytat:
Napisane przez Ranula
A z magnezem to tak się zastnawiam, że skoro 37tyg już skończyłyśmy to może niepotrzebnie to łykamy? Przecież teraz chodzi o to żeby nie tłumić skurczy tylko żeby się rozkręcały? Czy ja znów coś mieszkam?
byc moze tak jest...ale o to trzeba zapytac rozpakowanych mamus ()
mnie sie wydaje,ze jak ma sie zaczac,to czy bedziesz lykac magnez czy nie i tak sie zacznie
Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
przypomnialo mi sie co mowil moj maz po wizycie w szpitalnym sklepiku - nawet tam była mozliwosc wypozyczenia

no to mnie to uspokoilo
w szpitalu sprawdze sobie,co mi najbardziej podpasuje i wtedy kupie - zeby wczesniej na darmo kasy nie wywalic
Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Dodam jeszcze ,ze pytała czy mam dobre mleko,zapytałam co to znaczy dobre to pow czy takie żólte czy białe,musiałam ja uśwadomić ,że zółte to siara i leci na samym początku,a z tymi pomarańczami to nie wiem czemu tak stwierdziła
"nie tylko dobre, ale ja to po prostu za.je.biste mam mleko, mamusiu"

a o pomaranczach probowalam wyszukac cos w necie i nie znalazlam nic...

Cytat:
Napisane przez Eliza
Dziewczyny szczepicie na te dodatkowe zalecane tzn rota,pneumo i meningokoki bo we wtorek mam lekarza i sama nie wiem co mam robić.Niby Nikola nie bedzie miała stycznosci z duzą iloscia dzieci ,ale sama nie wiem
ja nie
ja to sie tyle naczytalam o szkodliwych skutkach szczepien, ze zastanawiam sie,czy w ogole bede szczepic

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dziś też urodziła moja znajoma córeczkę i jestem w szoku bo ona miała termin na 29.02. ja mam na 15.02 i nie dopuszczam do siebie myśli że mogę urodzić wcześniej
ja teoretycznie dopuszczam,ale praktycznie nastawilam sie na 12 i koniec kropka

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:47   #1895
anankee
Rozeznanie

ja na karmienie nie budzę, bo mój gad nigdy nie śpi dłuzej niz 3h
dziś go zważyłąm i jestem w szoku bo waży już 3900g!!! to jest kilogram więcej niż po urodzeniu a miesiąc bedzie miał dopiero w piątek!
chyba też przekarmiam swoje dziecko
co do kąpania to ja kąpie w kranówie, buźkę też myję w kranówie.

kasikzaki, twoja mała pewnie ma trądzik niemowlęcy, nie rezygnuj za szybko z nabiału. Jezeli to trądzik to zniknie sam po max 2 tyg, przemywaj tylko buźkę. A jak wyglądają te krostki? Takie z białymi końcówkami? jak pryszcze?
moja córka to miała i Filip też miał (już w szpitalu mu wyskoczyło i miał z tydzień)
Agatek, co do tego ulewania to mogę ci jeszcze poradzić, żebyć układala małą wyzej. Podłóż ze dwie książki pod materacyk tam gdzie mala ma główkę.
Pearl, ty pytałaś czy sab simplex jest skuteczniejszy niż bobotic. Wydaje mi się że nie, bo to ten sam skład. Różnica może wynikać z tego, ze na sabie jest dawkowanie 4 razy po 15 kropel, a na boboticu 4 razy po 8 kropel. Jeśli nie zważać na ulotkę i dawkować bobotic jak sab simplex, to nie powinno być różnicy.

Emi!

anankee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 19:53   #1896
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Kasik,
myslalam,ze moze biedna, zaspana czy w ferworze dzieciozmagan nie zauwazylas

Cytat:
gratki

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Jakby to powiedzieć... to ja napisałam Jakoś tak sobie zapamiętałam z tego, co pisałaś, co mówiła Ci położna. Ale teraz to się zastanawiam, czy to faktycznie Tobie mówiła ta położna Wybacz, ale mam problemy z myśleniem ostatnio
A może to podświadoma zemsta mojego mózgu za to, że kiedyś dałaś mnie do mamuś zaginionych Żarcik oczywiście

Cytat:

moj mały od 9 rano nie spał do grubo po 15 nic nie zrobione, obiad pranie i wielki syf dop o 16 laskawie dal mi troche luzu i teraz odpoczywam... sciagajac oczywiscie

edit juz nie spi i sie wydziera....
skad ja to znaaaaam........
moja tym razem łaskawie spała prawie 4 h.......myslalam ze mi dziecko podmienili pojadla cyca i dalej spi ale na rekach

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:
Napisane przez anankee Pokaż wiadomość

kasikzaki, twoja mała pewnie ma trądzik niemowlęcy, nie rezygnuj za szybko z nabiału. Jezeli to trądzik to zniknie sam po max 2 tyg, przemywaj tylko buźkę. A jak wyglądają te krostki? Takie z białymi końcówkami? jak pryszcze?
moja córka to miała i Filip też miał (już w szpitalu mu wyskoczyło i miał z tydzień)
dzieki
na czole ma takie drobniutkie ale ma kilka takich jak piszesz, sa zaczerwienione ale biale koncowki. no i kilka tych prosaków jeszcze....wczoraj jeden zniknał
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:05   #1897
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc babeczki

pytanie za sto punktów- czy butelki i laktator strylizuje sie po kązdym użyciu czy wystarczy np 2 razy dziennie?

junior w nocy jadł moje mleko z butli i szczesliwy zasypiał grzecznie bez noszenia/lulania sam w koszyku pierwszy raz!!! doszłam do wniosku dlaczego...
otoz odkryłam ze robił mnie w bambuko! bo dałam mu butle- ciągnie ciągnie, niby połyka a nic nie ssie....tylko sie bawi... pewnie z piersią robił to samo i sie czasami nie najadał dlatego było wycie... i nie wiem czy nie zostane przy opcji odciaganie i karmienie butlą.....przynajmniej dziecko jest spokojne i zadowolone i najedzone....
Dla mnie to rewelacyjny system Dziś odciągnęłam mleczko i Alan został z dziadkami 4h. Jest najedzony, zadowolony , śpi 3-4h w nocy i ja jestem również wypoczęta i szczęśliwa. Właśnie go ważyłam - waży 4700, w miesiąc przybrał kilogram. Ale salcefiks
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:32   #1898
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Ranula - magnez odstawiamy w 37 tyg.

Eliza - co do mleka to jest tak, że czasami zdarza się że mleko z piersi jest takie aż żółtawe ( i to nie jest siara!) i wtedy jest tłuste i bardziej wartościowe. Takie jest zazwyczaj w nocy, dlatego powinno się karmić dzieciaczka w nocy co 3-4 godziny. Mi tak kazali, bo mały miał duży spadek wagi w szpitalu. Jak jest takie białe to jest chude i mniej wartościowe. I dzieciątko jest po nim szybciej głodne.

Agatku - moim zdaniem malutką przekarmiasz. Żeby sprawdzić ile mała zjada z Twoich piersi musiałabyś wypożyczyć wagę. Kładzie się dzieciątko przed karmieniem ( w tym w czym jest) i po karmieniu. Tyle ile gram przybrało tyle mniej więcej mililitrów mleka zjadło.
Tylko trzeba pamiętać żeby w międzyczasie nie zmienić czasem pieluchy
A co do Dbania o siebie, to ja małego brałam ze sobą do łazienki. Ja się myłam/kapałam, on zasypiał od szumu wody. I wilk syty i owca cała

AgaMili - nie słuchaj "dobrych" rad. Ja się nasłuchałam przy synku rad mojej mamy, czasem złych. Teraz jestem doświadczona i wiem swoje, wiec nikt mi kitów wciskał nie będzie.

GRATULUJĘ WSZYSTKIM NOWYM MAMUSIOM!!!!

_________________________ ________________

Ja ostatnie dni nie piszę, czytam na bieżąco, ale jestem troszkę zdołowana tym że maluch znów nie urodził się w terminie... Uparte te moje dzieci.

Jutro rano KTG więc zobaczymy co tam słychać. Chciałabym urodzić w ciągu najbliższych 3 dni.

Oeparol nie pomaga, herbatka z liści malin też nie. Mąż się stara, ale nawet pojedynczych skurczy nie miałam po Olejku rycynowego się boję spróbować..... Ktoś próbował i coś dało?

Ktoś pisał że nospa rozluźnia szyjkę... Chyba dzisiaj sobie zażyję, a nóż moje super szyjsko rozluźni...

Dziś prawie cały dzień spędziliśmy na zabawach z synkiem, staram się mu za wszelka cenę wynagrodzić to że mnie nie będzie w domu jak pójdę rodzic..... Martwię sie o to jak to bedzie, pewnie bede za nim ryczeć...

Dobra, nie zanudzam...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 20:48   #1899
pearpearl
Wtajemniczenie

Cytat:
Pearl, ty pytałaś czy sab simplex jest skuteczniejszy niż bobotic. Wydaje mi się że nie, bo to ten sam skład. Różnica może wynikać z tego, ze na sabie jest dawkowanie 4 razy po 15 kropel, a na boboticu 4 razy po 8 kropel. Jeśli nie zważać na ulotkę i dawkować bobotic jak sab simplex, to nie powinno być różnicy.
dziekuje za bardzo przydatna informacje

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Ranula - magnez odstawiamy w 37 tyg.
tak ????
takie sa zalecenia lekarzy?

Stary 2012-01-29, 20:57   #1900
Wtajemniczenie

Z tego co pamiętam, to w obu ciążach tak mi kazano odstawiać a miałam różnych lekarzy, i wiem że sporo dziewczyn w naszym wątku tak odstawiło
Stary 2012-01-29, 21:00   #1901
pearpearl
Wtajemniczenie

o-o
a ja caly czas biore

Stary 2012-01-29, 21:05   #1902
Wtajemniczenie

Pearl - dopytaj lekarza, ale pewnie możesz już spokojnie odstawić.

A ja uwodzę męża i mykam spać. Moje przeterminowane dziecię ma czkawkę i mnie strasznie kopie po pęcherzu,....
Starszak śpi, a ja muszę wstać o 6,30 więc nie przedłużam

---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Dobranoc
Stary 2012-01-29, 21:11   #1903
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Dziś prawie cały dzień spędziliśmy na zabawach z synkiem, staram się mu za wszelka cenę wynagrodzić to że mnie nie będzie w domu jak pójdę rodzic..... Martwię sie o to jak to bedzie, pewnie bede za nim ryczeć...

Dobra, nie zanudzam...
ja też nie wyobrażam sobie jak to będzie jak pójdę do szpitala chociaż wiem że córka będzie pod dobrą opieką bo mieszkamy z teściami ale chyba się zapłaczę za nią
Stary 2012-01-29, 21:33   #1904
Katerina_00
Zakorzenienie

GG do Katerina_00

za to bedziesz miala nowe dziecie rozowiutkie i malutkie

pije herbatke od wczoraj,dzil bylam z mezem na pizzy i troche pokazic i mlody mi strasznie obija tam na dole boli troche zwlaszcza jak sie napnie i tak siedzi to az sycze,czuje tez juz jego ciezar gdzies w miednicy do tego bola mnie plecy
oh juz bym go chciala miec po tej stronie z drugiej mam swiadomosc ze to moga byc statnie tygodnie spokoju w moim zyciu na bardzo dlugo
Katerina_00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:01   #1905
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość

jadacie jogurty??bo ja już sama niewiem co można jeśc
ja jogurty jem, ale tez juz sama nie wiem co moge, a czego nie, bo ilez mozna jesc kanapki
kiedys juz pytałam, ale chyba nikt nie odpowiedzial, CZY TE KAPTURKI NA PIERSI MAJA DZIURKI ROZNEJ WIELKOSCI, DA SIE KUPIC JAKIES Z MALUTKA JEDNA DZIURKA ZEBY DZIECKO SIE NIE DLAWILO?
Stary 2012-01-29, 22:05   #1906
AgaMili
BAN stały

Moje maluchy śpią
Mili własnie się położyła z misiami w swoim pokoju a Marcelek śpi po kąpieli od pół godziny. Dostał 80ml mleczka i pewnie pośpi jeszcze troszkę. Męczymy się z tym odparzeniem . Maluszek cierpi przy zmianie pieluchy. Jutro do lekarza idziemy.

Aha i dziś skończyliśmy tydzień

Idę oglądać Gotowe na wszystko do męża i mleko na noc odciągać
dobrej nocki
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:08   #1907
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
no to mnie to uspokoilo
w szpitalu sprawdze sobie,co mi najbardziej podpasuje i wtedy kupie - zeby wczesniej na darmo kasy nie wywalic
tylko nie wiem czy we wszystkich - chyba ze rodzisz na zelaznej
Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

skad ja to znaaaaam........
moja tym razem łaskawie spała prawie 4 h.......myslalam ze mi dziecko podmienili pojadla cyca i dalej spi ale na rekach
no moj pobil rekord niespania w dzien max lacznie ze 2h spal....
o 20 kapiel, jedzenie - zjadl juz 130 nalalam mu 100 ale po zjedzeniu plakal wiec dolalam 30 i zadowolony - ale bedzie z niego klocek
wazy juz 4,45kg

Cytat:
Napisane przez Blanszor Pokaż wiadomość
Dla mnie to rewelacyjny system Dziś odciągnęłam mleczko i Alan został z dziadkami 4h. Jest najedzony, zadowolony , śpi 3-4h w nocy i ja jestem również wypoczęta i szczęśliwa. Właśnie go ważyłam - waży 4700, w miesiąc przybrał kilogram. Ale salcefiks
mi sie tez ten system podoba - moge pojsc do kina, bo tz zostanie, albo wyjsc do sklepu mleczko sobie czeka i luz... szkoda tylko ze babci zadnej pod reka nie mam bo z tz nie wyjdziemy, tylko ja sama albo z kolezankami bo on musi zostac z malym
nasz przybral od wagi urodz 550g - 3 tyg a od wagi z wyjscia ze szpitala 690g - 2 tyg, nie wiem jak to liczyc czy urodzeniowa czy od wyjscia czyli ze spadku

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez paulaLbn Pokaż wiadomość
ja jogurty jem, ale tez juz sama nie wiem co moge, a czego nie, bo ilez mozna jesc kanapki
kiedys juz pytałam, ale chyba nikt nie odpowiedzial, CZY TE KAPTURKI NA PIERSI MAJA DZIURKI ROZNEJ WIELKOSCI, DA SIE KUPIC JAKIES Z MALUTKA JEDNA DZIURKA ZEBY DZIECKO SIE NIE DLAWILO?
ja mam tylko medeli i one maja kilka a reszta to nie wiem... moj sie nie krztusil jak ssal przez nie.... a raczej jak sie bawil i spal wiec nie pomoge bo mam lenia w domu

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:09   #1908
boroo50
Rozeznanie

GG do boroo50

Hej, hej
W życiu Was kobitki nie nadrobię
Jesteśmy z Krzysiem w domu i po prostu padam, bo mały albo siedzi na cycku albo popłakuje Albo po prostu śpi a ja siedzę i na niego patrzę lub nadrabiam zaległości w domu, bo przecież tyyyleee ich jest...
Widzę, ze już styczniówki się prawie wszystkie rozpakowały Gratulacje wszystkim! niestety nie mam czasu na pocytowanie i poczekam aż się u nas jakoś unormuje. Póki co mamy kataatrofę z kąpielami. Krzyś tak jakby nienawidzi wody ;( a ja aż się trzęsę na samą myśl o kąpaniu go i straszliwie się boję, ze się mały zaniesie \(oczywiście tu zapewne wpływ mojej matki, bo mnie wystraszyła niesamowicie). Wybaczcie błedy, ale staram sie napisac jak najszybciej i jak najwięcej, więc nawet nie patrzę na monitor za bardzo
No i już pospane, bo Krzysio kwili. Także popisałam
Może jutro...

Śpijcie dobrze póki mozecie kochane

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200807202338.html
http://straznik.dieta.pl/zobacz/stra...d7fcac01be.png
82 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 57 -->56 <--
boroo50 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:28   #1909
Mijus
Rozeznanie

Hej kochane
Ja nadal z brzuszkiem i czekam W środę mam wizytę, ciekawe czy doczekam. Moja siostra pojechała do domu i mi smutno, myślałam że Gabi przywita ciotkę...no ale co poradzić. No ale będę miała teraz więcej czasu dla Was

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
Mijus dziekuje ci za odpowiedz, tyle dziewczyn na forum i tylko TY mi odpisalas na moja watpliwosc

a ja z tego wszystkiego pojechalam do szpitala i lekarz mnie zbadal i powiedzial ze tu jeszcze porodu nie widzi, mam przyjechac w czwartek (tydzien po terminie) i bedzie wywolywanie (czego sie najbardziej obawialam). zapis KTG - jak to powiedzial lekarz - idealny. a to twardnienie to skurcze, wiec widzisz, u mnie dopiero te skurcze sie niedawno zaczely wiec na pewno nie urodze do czwartku
jeszcze raz bardzo ci dziekuje zycze ci szybkiego porodu
Nie ma za co Cierpliwie musimy poczekać, co poradzić
Wznoszę toast za przeterminowane mamusie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Za nami pierwsze werandowanie- ale obudziła się i płakała na szczęście w okół szyi było ciepło, buzia nasmarowana bambino, dwie czapki- cienka i welurowa, gruby sweterek. Body na długim rękawku+ same spodenki takie cienkie + skarpetki + kombinezon i na nóżki kocyk...

Wypiła dziś 100 ml, niby się jej odbekło 2x, no zobaczymy... lepiej niby jak dziecko jest niedojedzone niż przejedzone, tak??

Dziś nocy z nią walczyłam- koło 2 trochę cyc + 30 ml mleka- chodziłam, siedziałam z nią i dupa, nie chciała odbić, kładłam ją na 15 min, znów podnosiłam, chodziłam i znów kładłam itp itd i dopiero po godzinie jej się bekło a przez godzine chodzenia i trochę leżenia spała i znów o 4 dostała bo się wybudziła, chyba 70 ml mleka i cycka, znów chodzenie i nic położyłam ją koło siebie, trochę poleżała, niby odbiła sobie i dopiero po 5tej usnęła... sorry za dziwaczny opis

ale ja jestem zaniedbana!! włosy na nogach dlugie, wlosy tłuste ehh, a coś odstawienie od piersi mi nie idzie, czuje mleko, mala mi odciaga troche, ja jem mało, zaraz se szałwie zaparze :/
Gratki za pierwsze werandowanie
No i powodzenia i kciuki za karmienie, oby się wszystko już unormowało

Cytat:
Gratulacje
Stary 2012-01-29, 22:29   #1910
magda1804
Rozeznanie

Mijus ja z pytaniem do Ciebie
Polecalas kiedys srodki na Pana H. co to bylo kochana? Potrzebuje cos co usmierzy ostry bol

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 22:36   #1911
Mijus
Rozeznanie

Cytat:
Mijus ja z pytaniem do Ciebie
Polecalas kiedys srodki na Pana H. co to bylo kochana? Potrzebuje cos co usmierzy ostry bol
Polecam korę dębu, ja zaparzam i robię sobie okłady na gnoja lub nasiadówki, do tego używam żel Virdepol ( dostępny w aptekach DOZ) i dostępne bez recepty maść i czopki Posterisan. Życzę powodzenia w walce z Panem H. Ja narazie mam spokój, ale po porodzie pewnie będzie horror ....
Stary 2012-01-29, 22:36   #1912
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez boroo50 Pokaż wiadomość
Hej, hej
Jesteśmy z Krzysiem w domu i po prostu padam, bo mały albo siedzi na cycku albo popłakuje Albo po prostu śpi a ja siedzę i na niego patrzę lub nadrabiam zaległości w domu, bo przecież tyyyleee ich jest...
Widzę, ze już styczniówki się prawie wszystkie rozpakowały Gratulacje wszystkim! niestety nie mam czasu na pocytowanie i poczekam aż się u nas jakoś unormuje. Póki co mamy kataatrofę z kąpielami. Krzyś tak jakby nienawidzi wody ;( a ja aż się trzęsę na samą myśl o kąpaniu go i straszliwie się boję, ze się mały zaniesie \(oczywiście tu zapewne wpływ mojej matki, bo mnie wystraszyła niesamowicie). Wybaczcie błedy, ale staram sie napisac jak najszybciej i jak najwięcej, więc nawet nie patrzę na monitor za bardzo
Może jutro...

a może jest za gorąca woda dla niego niby wszędzie piszą ze woda powinna mieć 37/38 stp ale przecież to gorąca jest mój Michaś też się darł przy kąpieli-myślałam że nie lubi wody a to poprostu chodziło o temperaturę , teraz kąpie go w 33-34stp i uwielbia kąpiele nie płacze a nawet czasami się uśmiecha musisz popróbować z temp. wody

wiecej fot w K
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 359.jpg (59,8 KB, 89 załadowań)
Stary 2012-01-30, 01:15   #1913
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Ja mam taki z jedną dziurką z TT. Mam konktetnie takie 2w1 co na sutek i do butelki pasuje(innych z TT tz nie znalazł ). Nie wiem jak te inne specjalnie na sutek z TT mają. Na tych oryginalnych od butelki jest znaczek 1 a na tych nakładkach x ale są takie same.

Cytat:
mi sie tez ten system podoba - moge pojsc do kina, bo tz zostanie, albo wyjsc do sklepu mleczko sobie czeka i luz... szkoda tylko ze babci zadnej pod reka nie mam bo z tz nie wyjdziemy, tylko ja sama albo z kolezankami bo on musi zostac z malym
nasz przybral od wagi urodz 550g - 3 tyg a od wagi z wyjscia ze szpitala 690g - 2 tyg, nie wiem jak to liczyc czy urodzeniowa czy od wyjscia czyli ze spadku
Ja licze od tej wagi spadkowej z wyjścia ze szpitala. Ale w sumie to nie wiem jak sie powinno liczyć

Jestem ciekawa ile Mili teraz waży. 13ego lutego mamy wizyte u GP to będzie ważona

Cytat:
Hej, hej
Może jutro...

Hej hej.....łel kom bak

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
a może jest za gorąca woda dla niego niby wszędzie piszą ze woda powinna mieć 37/38 stp ale przecież to gorąca jest mój Michaś też się darł przy kąpieli-myślałam że nie lubi wody a to poprostu chodziło o temperaturę , teraz kąpie go w 33-34stp i uwielbia kąpiele nie płacze a nawet czasami się uśmiecha musisz popróbować z temp. wody

wiecej fot w K
Monia super chłopak ten Twój Michaś
Moja sie lubi kąpac i w sumie woda też nie aż taka goraca
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 01:39   #1914
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, co do tego ulewania to mogę ci jeszcze poradzić, żebyć układala małą wyzej. Podłóż ze dwie książki pod materacyk tam gdzie mala ma główkę.
ma specjalną poduszkę- klin
Cytat:
też jem non stop kanapki, z pasztetem, zupa jakaś z mięskiem gotowanym i na kolacje znów kanapki z dżemem/twarogiem... ja miałam kapturki canpol babies i szczerze powiem, że nie mam pojęcia

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 03:01   #1915
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Hej, hej
Może jutro...

hej kochana
co do kapieli to polecam na ciałko dziecka kłasc tetre i polewac go woda ciepla - przesuwasz ja po ciele i odslaniasz te miejsca ktore chcesz umyc... nasz tez sie darl 1szy razem a potem kapiel z tetra jak jest na nim

Cytat:

wiecej fot w K
hi hi mamy identyczna wanienke

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość
Ja mam taki z jedną dziurką z TT. Mam konktetnie takie 2w1 co na sutek i do butelki pasuje(innych z TT tz nie znalazł ). Nie wiem jak te inne specjalnie na sutek z TT mają. Na tych oryginalnych od butelki jest znaczek 1 a na tych nakładkach x ale są takie same.

Ja licze od tej wagi spadkowej z wyjścia ze szpitala. Ale w sumie to nie wiem jak sie powinno liczyć

Jestem ciekawa ile Mili teraz waży. 13ego lutego mamy wizyte u GP to będzie ważona

Hej hej.....łel kom bak

---------- Dopisano o 02:15 ---------- Poprzedni post napisano o 02:13 ----------

Monia super chłopak ten Twój Michaś
Moja sie lubi kąpac i w sumie woda też nie aż taka goraca
moj tz kupil wage bez porozumienia nawet ze mna, jeszcze jak bylismy w szpitalu wiec co tydz w sob mamy wazenie, po kapieli i na gloda, oj nie lubi tego

Cytat:
ma specjalną poduszkę- klin

też jem non stop kanapki, z pasztetem, zupa jakaś z mięskiem gotowanym i na kolacje znów kanapki z dżemem/twarogiem... ja miałam kapturki canpol babies i szczerze powiem, że nie mam pojęcia
ja tez kanapki king - snidanie i kolacja, bo najszyciej... jak mam czas to obiad bedzie a jak nie to szukam po zamrazarce pierogow czy klusek leniwych

Stary 2012-01-30, 09:53   #1916
*Agatek*
Zakorzenienie

widzę nie tylko ja mam takie problemy z karmieniem, płaczem, itp itd... każda się uczy!

Nakarmiłam małą koło 8.30 z butli i wypiła koło 60-70 ml, leżała na boczkach, trochę się ulało, ale twarogowate było, więc już się w brzuszku musiało samo trawić. Teraz leży na brzuszku, płakała, a ja twardo nic, przestała, nie śpi. Zaraz muszę zajrzeć do pieluchy bo jak ją przebierałam koło 8 to zrobiła znów siki i kupala żółtego i nie mogła skończyć, więc pielucha nowa i rób se dalej jeszcze obsikała body i musiałam przebrać całą

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:02   #1917
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
próbowałam dać z nich
Ja mam canpol i one mają 4 dziurki i niestety Nikolcia się dlawi,wiec tŻ kupił aventu z 3 dziurkami tylko ,ze one sa większe i w nocy próbowałam dać z nich cyca,ale nie umiała złapać więc dalej się męczylyśmy bez.Nie wiem czemu cały dzień łapała za każdym razem cyca,a w nocy już nie mogła,tak mi jej wtedy szkoda bo szuka usteczkami próbuje i nie może złapać.Jutro mamy wizytę u lekarza,wreszcie .
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:20   #1918
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
widzę nie tylko ja mam takie problemy z karmieniem, płaczem, itp itd... każda się uczy!

Nakarmiłam małą koło 8.30 z butli i wypiła koło 60-70 ml, leżała na boczkach, trochę się ulało, ale twarogowate było, więc już się w brzuszku musiało samo trawić. Teraz leży na brzuszku, płakała, a ja twardo nic, przestała, nie śpi. Zaraz muszę zajrzeć do pieluchy bo jak ją przebierałam koło 8 to zrobiła znów siki i kupala żółtego i nie mogła skończyć, więc pielucha nowa i rób se dalej jeszcze obsikała body i musiałam przebrać całą
mój ma takie akcje czasem jak zmieniam pieluche przed jedzeniem i jest głodny i zły to drze się na maxa i z tej złości strzela kupą tak, że czasem i 4 pieluchy pod rząd idą na taką zmianę

idę bo maruda wstaje

ale jestem z siebie dumna bo w godzinę się obrobiłam, zjadłam, ściągnełąm, umyłam, ubrałam, nastawiłam zmywanko, uprasowałam mu ubrania i pieluchy i nawet kawkę inkę wypiłam - no sprintem to sprinetm ale zawsze to zrobione od soboty już mało śpi w dzień więc nic się nie zrobi z nim, w weekend jak w weekend jest mąż wiec się nim zajmie i mam chwilę na to wszystko poza nim ale w tyg jak jestem sama to ojjj będzie ciężko

Stary 2012-01-30, 10:27   #1919
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
ja też nie wyobrażam sobie jak to będzie jak pójdę do szpitala chociaż wiem że córka będzie pod dobrą opieką bo mieszkamy z teściami ale chyba się zapłaczę za nią
Musimy jakoś dać radę.

Cytat:
Wiem że AVENT ma rozmiary nakładek S, M i L, ale czym się różnią to nie wiem.

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Hej kochane
Ja nadal z brzuszkiem i czekam W środę mam wizytę, ciekawe czy doczekam.

Nie ma za co Cierpliwie musimy poczekać, co poradzić
Wznoszę toast za przeterminowane mamusie
Ja też czekam...

Byłam dziś na KTG, i wizycie szpitalnej i na KTG wyszły mi 3 skurcze takie górkowate, nie szpiczaste, ale tylko na 30-40. I je czułam. Może się więc rozkręci.

Ale był inny lekarz niż zwykle i mnie nie zbadał i nie wiem co i jak...
I jeszcze mi powiedział że do 3 tyg. można spokojnie przenosić.... Dupek.

Cytat:

wiecej fot w K
Mój wolał nawet cieplejszą niż 37... Każde dzieciątko ma swoje upodobania

Super synek

Idę spać!
Stary 2012-01-30, 10:41   #1920
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Hej!

GRATULUJĘ KOLEJNYM ROZPAKOWANYM MAMOM

Niestety, nadal nie mogę się ogarnąć... więc nie nadrabiam, tylko po łebkach. Przepraszam.

Dziś rano mały miał na całym ciele czerwone plamy zadzwoniliśmy do przychodni, ktoś ma przyjść... Mam nadzieję, że przyjdzie lekarz, bo nie podoba mi się to oddychanie jego nosem brzydkie

Z tym karmieniem to chyba u każdej coś nie gra. My tak jak mały na początku nie chciał wcale cyca, tak teraz karmienie trwa 1,5h. W dzień jest marudny i bardzo mało śpi, za to w nocy znowu spał od 12 do 6.30 i znowu budziliśmy go na siłę.

Agatka
dobrze dziewczyny piszą, są tabletki za zatrzymani laktacji, może zadzwoń do lekarza i zapytaj... może ktoś mógłby podjechać po receptę i Ci wykupić? Mam nadzieję, że dojdziecie jakoś do ładu z Kingą i jej ulewaniem

coś jeszcze miałam napisać... ? ehh, jeszcze mi mózgu nie zwróciło po ciąży
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości