Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 21:06   #4111
XxMartaxX
Raczkowanie

Dot.: Nasz ślubny rok zaczynamy, na pierwszą relację czekamy - PM 2012 cz. XVII

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
mniejsza o Uszew :P
Masz fryzjera albo makijazystke? ja szukam gdzies w NS. ale ciezko jest mi sie zdecydowac

A sesji nad jeziorem na pewno sobie tez nie pożałujemy

Mozesz powiedziec ktory dom weselny wybraliscie ?
Ale sie ciesze ze w koncu ktos z okolicy
A Ty skąd jesteś? Jesli to nie tajemnica Dom weselny to Azalia w Podolu- niedawno otwarty, na dodatek niedaleko od domu i kościoła . Właśnie z makijazystką mam problem- chcialabym pooglądac jakieś galerie prac ale żadna nic nie ma. Koleżanki też różnie polecają. Podobno dobra jest p.Anita Wolak ale kto to i gdzie przyjmuje to nie wiem. A fryzura raczej w Revolution na Wólkach- słyszałam duzo pozytywów, dość dobrze mnie tam obcięto, ceny przystepne i galerie mają na stronie. A Ty? Masz kogoś na oku?
XxMartaxX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:08   #4112
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misiak17 Pokaż wiadomość
Poza tym to się już nie mogę doczekać aż zamieszkamy razem (już za miesiąc) i chodzę i myślę co jeszcze potrzebujemy do tego mieszkanka.
my też co chwilę wymyślamy nowe koncepcje co jeszcze nam by się przydało
Stary 2012-01-29, 21:12   #4113
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladystar Pokaż wiadomość
jest przepiekny
ja bede miala albo caly bialy, albo bialy ze zlotymi dodatkami jak cale wesele, ale ze zlotym jeszcze nie znalazlam idealu, choc mam kilka ladnych
Ja juz nie szukam ze złotem i brązem bo nic mi sie nie podoba. Pewnie przełamie te piwonie(ale to nie jest pewne) bezową róża...

Zobaczymy

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:12   #4114
Karolina_83
Raczkowanie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31931888]przyznaj się że Ty miałaś większą frajdę[/QUOTE]
Trochę też ale stres z powodu wysokości też był. Generalnie Mały miał radochę bo myślał, że będzie płasko a tu takie góry.
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:15   #4115
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my też co chwilę wymyślamy nowe koncepcje co jeszcze nam by się przydało
my co prawda będziemy tylko wynajmować, ale są tylko meble w kuchni. Część mebli bierzemy od T i ode mnie. No ale takich pierdółek trochę trzeba będzie kupić. Ale najważniejsze, ze wreszcie będziemy razem

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:17   #4116
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
my co prawda będziemy tylko wynajmować, ale są tylko meble w kuchni. Część mebli bierzemy od T i ode mnie. No ale takich pierdółek trochę trzeba będzie kupić. Ale najważniejsze, ze wreszcie będziemy razem
To się dopiero zacznie...będzie pięknie, ale też czasami trudno Wspomnisz słowa Kooocura

Synuś
Stary 2012-01-29, 21:19   #4117
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
ale wiesz, że chyba najgorsze jest kupowanie tych pierdółek tyle tego potrzeba, że głowa mała. a i tak co chwilę się okazuje, że jeszcze czegoś brakuje
Stary 2012-01-29, 21:20   #4118
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
To się dopiero zacznie...będzie pięknie, ale też czasami trudno Wspomnisz słowa Kooocura
Oj pewnie tak .

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
Stary 2012-01-29, 21:22   #4119
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435
Konto usunięte

Cytat:
najgorsze jest pierwsze 6miesięcy, te docieranie się a później to jest fantastycznie
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:25   #4120
misiak17
Wtajemniczenie

Cytat:
ale wiesz, że chyba najgorsze jest kupowanie tych pierdółek tyle tego potrzeba, że głowa mała. a i tak co chwilę się okazuje, że jeszcze czegoś brakuje
chyba tak. Ale rodzice mieszkają niedaleko więc zawsze będzie można podskoczyć

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
Stary 2012-01-29, 21:26   #4121
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny
Pewnie po pół roku milczenia już nikt mnie nie pamięta . Jakoś tak wyszło, że nie miałam czasu na śledzenie wątku, potem wypadałam z rytmu i ciężko było się wdrożyć z powrotem. Do tego dochodzi fakt, że miałam chyba ten sam syndrom na który cierpiała swego czasu nena - zmęczenie tematem ślubnym. Nie mogłam już patrzeć na suknie, dekoracje, myśleć o wódce, zaproszeniach itp. Oboje z TŻtem chwilowo odcięliśmy się od tego tematu. I dobrze nam to zrobiło bo teraz mamy więcej energii i zapału do planowania
Przez ten czas kiedy mnie nie było w zasadzie nie zmieniło się dużo. Nadal nie mam sukni . Ale obiecałam sobie, że jak tylko skończy mi się sesja na uczelni to wybieram się na wycieczkę po salonach. Także możecie niedługo spodziewać się jakiejś relacji, bo został mi praktycznie ostatni tydzień egzaminów
Kupiliśmy tylko wódkę, przymierzamy się obecnie do kupna obrączek. Plujemy sobie w brodę, że nie zrobiliśmy tego wcześniej bo obecnie złoto tak podrożało . Trzeba będzie też powoli wybierać zaproszenia. Mamy jednego poleconego Pana, do którego planujemy się wybrać. Poza tym zaklepałam już fryzjerkę, makijaż będzie robić mi przyjaciółka kosmetyczka.
Mam nadzieję dziewczyny, że przygarniecie mnie ponownie do swojego grona bo muszę przyznać, że stęskniłam się za wami i za atmosferą jaka tu panuje
Osz masz wróciła córka marnotrawna i proszę mi więcej nie znikać
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Wymyśliłam wczoraj, żeby wieczorem wybrać się na małą wyprawę do naszego lasu. Zorganizowałam znajomych i poszliśmy. Zrobiłam herbatę z rumem do termosu, do plecaka wpakowałam kiełbaski, chleb, zapałki i papier na podpałkę. TŻ wziął grzańca, garnek w którym można było tego grzańca podgrzać na ognichu, kumpel swojskiej roboty miodówke, paru innych znajomych też zadało o odpowiednie rozgrzanie (herbaty z prądem, winka na grzańca i piersióweczki). Weszliśmy do lasu, nazbieraliśmy drewna na ognisko i zrobiliśmy palenisko i po czasie mieliśmy się gdzie wygrzewać. Grzaniec nam się ładnie grzał w garnku, kiełbaski smacznie smażyły na patykach, w międzyczasie rozgrzewaliśmy się herbatą i miodówką i była to najlepsza sobota tego karnawału. Przy ognisku nie było w ogóle czuć mrozu ( a w lesie było ok. -15 stopni) Nad ranem, gdy drewno nam sie już spaliło, a ognisko dogasało, spakowaliśmy manatki, zasypaliśmy ognisko śniegiem i wróciliśmy do domu- piechotką (ok. 3-4 km).
Uwielbiam takie ekstremalne spędzanie czasu
Oczywiście nie na wszystkich znajomych można było liczyć, ale nasza grupka 7 osób po raz kolejny pokazała, że nie ważne dla nas otoczenie i warunki, ale ważne by roić coś oryginalnego razem!!!
ale Ci zazdroszczę!! ja też chcę!!
Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ze spraw ślubnych:
zaraz robię finalny projekt naszego zaproszenia
Poza tym mam już wizję bukietu: amarantowe kantadeski z dłuższymi łodygami i delikatnymi ozdobami z kryształków.
Kształt taki jak tutaj:
Załącznik 4467734

Kolor jak tu:
Załącznik 4467735

Myślicie, że taki bukiet pasowałby do mojej sukni?
Załącznik 4467736

Do tego na szyję chciałabym prosty, jednorzędowy naszyjnik z kryształków i krótkie kolczyki łezki lub wkręty z kryształkami (tu nie mam jeszcze dokładnej wizji).
Jak dla mnie będzie pasował
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
masz ty dziewczyno pomysły tak czy siak zapytam u siebie czy robią takie cudeńka bo powiem Wam dziewczyny, że boję się krojenia tego tortu weselnego a najbardziej tego że przez TŻ jeden gość dostanie cieniutki pasek tortu a drugi na pół talerza
u mnie się kroi w ten sposób: pierwszy dla nas który jemy razem, i kroimy dla rodziców i świadków resztę kroi obsługa
Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
tez bede miala taki bukiet tylko ten amarantowy jak na drugiej fotce ktora pokazalas i powiedzieli mi za taki bukiet z krysztalkami 400 zl
co???????????!!!!!!!!!! nie wiem czy wiesz ale pracowałam w kwiaciarni w życiu nie słyszałam takich bzdur!!!!!!!! góra 200zł a jeśli np ja ci bym go miała robić po cenie zakupu produktów to góra 100zł! 400 to wielka przesada

Właśnie wróciłam od koleżanki która wypisywała mi koperty w których są zaproszenia (bo ja mam straszne pismo ) wypiłyśmy 2 winka było super a do tego reszta zaproszeń gotowa do dalszego rozdawania
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:28   #4122
kooocur
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31932518]najgorsze jest pierwsze 6miesięcy, te docieranie się a później to jest fantastycznie[/QUOU ]

U nas pierwsze poł roku było super...za to poźniej...nagle skonczyło sie tolerowanie pewnych przyzwyczajeń

Teraz jest różnie ale zdecydowanie sie dotarlismy..mineły 2 lata mieszkania wspolnego

Synuś
Stary 2012-01-29, 21:30   #4123
Konto usunięte

Cytat:
[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31932518]najgorsze jest pierwsze 6miesięcy, te docieranie się a później to jest fantastycznie[/QUOU ]

U nas pierwsze poł roku było super...za to poźniej...nagle skonczyło sie tolerowanie pewnych przyzwyczajeń

Teraz jest różnie ale zdecydowanie sie dotarlismy..mineły 2 lata mieszkania wspolnego
u nas najwieksze kłotnie były o słowo "zaraz" ja mam uczulenie na nie i jak tylko je słyszę to zaczynam
0fa303f516315febafe3d9dd3f31e3911a3c772a_61c3bc0235435 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:32   #4124
__Paulinka__
Zakorzenienie

Siemaanko

Wczoraj bylismy na tych urodzinach u kumpeli bylo faaaajowo o 1 w nocy poszlismy jeszcze na impreze, ale tam juz bylo gorzej, bo bylo sporo Litwinow i sie kleili.. jeden z nich taki obleśny chwytal nas wszystkie, chwytal "od tylu" pajac. Wkoncu moj TZ sie go zapytal czy chce wyjsc porozmawiac na zewnątrz i juz dal nam spokoj.. po tej "akcji" do mojego TZ podeszlo jeszcze 3 pijanych Litwinow i sie go pytali czy ja to Jego dziewczyna i czy mogą ze mną zatanczyc chyba nie musze mowic jaka byla TZ odpowiedz ogolnie zadnego basu na tej imprezie nie bylo i muzyka slabaale w domu wylądowalismy o 4:P a na 12 jechalismy do kosciola, na kacu po Mszy mielismy ostatnie nauki (bo ta nasza kumpela tez sie hajta w sierpniu) Ksiadz sie z nas smial, ze wyglądamy jakos dziwnie wypilismy z księdzem po 2 herbaty, pozartowalismy sobie Ksiadz powiedzial, zebysmy nie planowaly zbyt duzych dekoldow, bo to zawsze ksiedza rozprasza i takim oto sposobem mamy nauki zaliczone

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość

I właśnie sie dowiedziłam ze moja młodsza siosyra jest w 7 tygodniu ciąży !!!

starali sie o dziecko jakiś rok, miała juz 3 poronienia. Ma juz 4 letniego synka. Teraz by się dziewczynka przydała
Oby zdrowa była!!!!

I zrobiło mi sie smutno, bo młodsza siostra bedzie miala juz 2 dziecko i ja co.... moze za 3 lata dopiero. Zazdrosc mnie wziela, wiem durne to

jak mi mama powiedziala o tym to sie rozpłakałam tz w rekaw

a najlepsze jest to ze ma termin koło granicy mojego ślubu

gratuluję! i ja tez zazdrosze..

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Na co czekasz, dawaj fotę

wiesz jak bylam w 2 klasie podostawowki, to jeszcze cyfrowek nie bylo i mam te zdjecia wywolane, ale w domu w PL jak nie zapomne to kiedys zeskanuje i Wam wkleje:P posmiejecie sie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Wiecie ja zaraz chyba wybuchnę!!! Tż mnie tak dzisiaj wkurza, że szkoda gadać. Robi my "sceny zazdrości". Jako nastolatka balowałam z moim kuzynem ( w moim wieku) i jego kolegami. Byłam jedyną dziewczyną w towarzystwie wiec wiadomo, że chłopaki po jakaś radę czy co przychodzili zawsze do mnie wiec byłam z nimi bardzo zżyta. Jak wyjechałam na studia to kontakt się urwał. I dzisiaj przyjechał mój kuzyn do mojego brata po coś tam z jednym z tych kolegów. Wiec ja wyszłam na podwórko i pogadałam z nimi może pół godziny i pojechali. Pisze Tż, że byli żeby później nie było, że coś przed nim ukrywam. A on do mnie pretensje, że koledzy się znaleźli i takie tam ja mu napisałam, że chyba nie jest zazdrosny, a on żebym się postawiła na jego miejscu ble ble ble. No i zaczęło się na temat jego koleżanek ( które mnie nie lubią i za każdym razem ja je spotykamy to mu się na szyję rzucają) ale to jak zwykle co innego. Normalnie mam ochotę tak nim potrząsnąć, że przestanie wymyślać.
oj tam.. faceci czasami tak mają cos im sie przypomni, zle pokojarzą fakty i juz cos glupiego walną
tym bardziej, ze tak jak piszesz Twoj TZ mial gorszy dzien

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Nie chciałabym przesuwać. Ale Tż stracił pracę a jeszcze na początku stycznia dostał podwyżkę. Mamy odłożone pieniądze na koncie, ale to nie wszystko. Ja pracuje i tak odkładam prawie całą swoją pensję, zostawiam tylko na stałe opłaty. Ale tylko z mojej nie uda nam się uzbierać całej kwoty... Jedyna nadzieja w tym, że w przyszła sobotę ma testy do pracy, o którą się długo ubiegał, tylko tu też nie tak różowo, bo tych testów jest aż 3 i to w różnych okresach czasowych, a wiadomo, że praca w międzyczasie byłaby najlepsza. Tż stwierdził, że teraz weźmie taką, abym był jakiś grosz, tylko nie wiem czy tak od razu się uda smutno mi jak nie wiem, od razu runęły wszelkie marzenia, na pewno nie pojedziemy na żadne wakacje, z mieszkaniem też nie wiadomo jak teraz będzie ...

Na pewno się przydadzą.

Zmykam do łóżeczka... Dobranoc

Trzymam kciuki, zebyscie jednak nie musieli nic przekladac

kooocurku super te torciki, i super cena!
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:34   #4125
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Hello

Weekend spędziłam z TŻcikiem - wczoraj po pracy byłam u Niego, spaliśmy do późna, a ja z łóżka wyszłam dopiero o 15.00, bo po obiedzie mi się usnęło...

No i o 16.00 pojechaliśmy do mnie razem z TŻem, Jego siostrą i rodzicami - spotkanie numer II. Było ok, ale widać niesamowitą różnicę pokoleń i pochodzenia: rodzice TŻa przeżywają, jak nienormalni "co ludzie powiedzą".. A mnie i moich rodziców to nie obchodzi - zawsze ktoś będzie niezadowolony! Ale za to już postanowione: wesele jest dwudniowe, rodzice płacą za swoich gości, rodzice TŻa za swoich, a wódkę, wino, ciasta, tort i owoce zapłacą po połowie

Arletko, wszystkiego dobrego na nowej, lepszej drodze życia!!

Chatko - powodzenia jutro w nowej pracy

Ja chcę buty do ślubu - mamusia się zdeklarowała, że mi kupi, tylko problem w tym, że w sklepach są mega drogie i brzydkie, a mamusia się na buty z allegro nie zgadza.. (Ani na inne z internetu) I mam też problem z bransoletką: TŻ mi chce kupić na urodziny, ale nie wiem, czy taka będzie pasować na ślub?? (foto w załączniku)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 404911.jpg (25,3 KB, 21 załadowań)

Edytowane przez Wiktusiaczek
Czas edycji: 2012-01-29 o 21:36
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:34   #4126
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Ksiadz powiedzial, zebysmy nie planowaly zbyt duzych dekoldow, bo to zawsze ksiedza rozprasza i takim oto sposobem mamy nauki zaliczone
no i z głowy
Stary 2012-01-29, 21:34   #4127
123spinka
Zadomowienie

my co prawda mieliśmy mieszkać u teściów ale zdecydowaliśmy się w okolicach ślubu coś wyznając.i wreszcie będziemy sami
na kredyt póki co nie mamy raczej co liczyć może kiedyś.
a w wynajmowanym tez można urządzić sobie własne gniazdko nie? jakie macie zdanie w tym temacie
czy wynajem oznacza że nie powinniśmy traktować go jak dom czy własne m? a jak dziecko przyjdzie na świat?
nie mam doświadczenia w tym więc licze na wasze opinie
Stary 2012-01-29, 21:35   #4128
__Paulinka__
Zakorzenienie

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31932744]
Cytat:
u nas najwieksze kłotnie były o słowo "zaraz" ja mam uczulenie na nie i jak tylko je słyszę to zaczynam

ooooo taaaaak skąd ja to znam tez tego nienawidze:P
Stary 2012-01-29, 21:38   #4129
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Hello

Weekend spędziłam z TŻcikiem - wczoraj po pracy byłam u Niego, spaliśmy do późna, a ja z łóżka wyszłam dopiero o 15.00, bo po obiedzie mi się usnęło...

No i o 16.00 pojechaliśmy do mnie razem z TŻem, Jego siostrą i rodzicami - spotkanie numer II. Było ok, ale widać niesamowitą różnicę pokoleń i pochodzenia: rodzice TŻa przeżywają, jak nienormalni "co ludzie powiedzą".. A mnie i moich rodziców to nie obchodzi - zawsze ktoś będzie niezadowolony! Ale za to już postanowione: wesele jest dwudniowe, rodzice płacą za swoich gości, rodzice TŻa za swoich, a wódkę, wino, ciasta, tort i owoce zapłacą po połowie

Ja chcę buty do ślubu - mamusia się zdeklarowała, że mi kupi, tylko problem w tym, że w sklepach są mega drogie i brzydkie, a mamusia się na buty z allegro nie zgadza.. (Ani na inne z internetu) I mam też problem z bransoletką: TŻ mi chce kupić na urodziny, ale nie wiem, czy taka będzie pasować na ślub?? (foto w załączniku)
bransoletka fajna, ale nie wiem czy nie jest za bardzo ozdobiona
Stary 2012-01-29, 21:41   #4130
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 123spinka Pokaż wiadomość
my co prawda mieliśmy mieszkać u teściów ale zdecydowaliśmy się w okolicach ślubu coś wyznając.i wreszcie będziemy sami
a w wynajmowanym tez można urządzić sobie własne gniazdko nie? jakie macie zdanie w tym temacie
czy wynajem oznacza że nie powinniśmy traktować go jak dom czy własne m? a jak dziecko przyjdzie na świat?
Mieszkając u Tesciow moglibyście zaoszczedzic troszke kaski i odlozyc, ale wiadomo, ze najlepiej od razu sie wyprowadzic na swoje. Jasne, ze w wynajmowanym mieszkaniu mozna sie urządzic po swojemu, ale z drugiej strony to pakowanie komus kasy do kieszeni, a nadal nic swojego sie nie ma.. rozne są sytuacje i kazdy wybiera najlepszą opcje dla siebie Musicie przeanalizowac wszystkie ZA i PRTZECIW i czy wolicie miec swiety spokoj i wynajmowac czy przebolec jakos mieszkanie z tesciami, ale za to odlozyc kase
Stary 2012-01-29, 21:42   #4131
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Siemaanko

Wczoraj bylismy na tych urodzinach u kumpeli bylo faaaajowo o 1 w nocy poszlismy jeszcze na impreze, ale tam juz bylo gorzej, bo bylo sporo Litwinow i sie kleili.. jeden z nich taki obleśny chwytal nas wszystkie, chwytal "od tylu" pajac. Wkoncu moj TZ sie go zapytal czy chce wyjsc porozmawiac na zewnątrz i juz dal nam spokoj.. po tej "akcji" do mojego TZ podeszlo jeszcze 3 pijanych Litwinow i sie go pytali czy ja to Jego dziewczyna i czy mogą ze mną zatanczyc chyba nie musze mowic jaka byla TZ odpowiedz ogolnie zadnego basu na tej imprezie nie bylo i muzyka slabaale w domu wylądowalismy o 4:P a na 12 jechalismy do kosciola, na kacu po Mszy mielismy ostatnie nauki (bo ta nasza kumpela tez sie hajta w sierpniu) Ksiadz sie z nas smial, ze wyglądamy jakos dziwnie wypilismy z księdzem po 2 herbaty, pozartowalismy sobie Ksiadz powiedzial, zebysmy nie planowaly zbyt duzych dekoldow, bo to zawsze ksiedza rozprasza i takim oto sposobem mamy nauki zaliczone
kolejna sprawa z głowy i za hardość ducha twojego tżcika
Cytat:
Hello

mi się ona nie widzi żeby miała inne zapicie a nie na zatrzask
Cytat:
hm..... ciężkie pytanie niektórym wiedzie się lepiej innym gorzej znam ludzi którzy mają dzieci i dalej wynajmują mieszkania a są tacy co są już na swoim.... powiem tak jeżeli nam się nie ułoży życie to na wynajmowanym będziemy się starać o dziecko....a jeżeli zapali się światełko w tunelu to poczekamy i będziemy się starć na swoim... tylko wiesz w dniu ślubu będę miesiąc przed 22 urodzinami a tż będzie miał 25 więc mam trochę czasu jeszcze na dzieci
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:42   #4132
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Chyba zdecydujemy się na takie http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...967848435.html w kolorze białym.
Świetny wybór!!! Ja właśnie na nich wzoruję nasze zaproszenia, które robię samodzielnie. Nasze będą ecru, a ten pasek na środku z kolei w kolorze żółto-złotym. I trochę inne ozdobniki wybrałam, ale ogólnie wzór Amareno urzekł mnie od samego początku

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
tez bede miala taki bukiet tylko ten amarantowy jak na drugiej fotce ktora pokazalas i powiedzieli mi za taki bukiet z krysztalkami 400 zl
Wiesz co, ja chyba sama sobie ten bukiet zrobię, bo jest bardzo prosty w formie. Kupię kwiaty na giełdzie (mieszkam zaraz za Elizówką), więc nie powinno wyjść drogo, nie wiem tylko jaka będzie cena kantadesek, ale podejrzewam, że ze swoim bukietem w 100zł się zmieszczę. Do tego mniejszy biało-amarantowy bukiet dla świadkowej + butonierki dla Pana Młodego i świadka Myślę, że w sumie wyjdzie ze 200zł za komplet.

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dziękuję za opinie
Ja jestem totalnym laikiem jeśli chodzi o gatunki kwiatów, nie rozróżniam w ogóle
Myślę, że skonsultuję się jeszcze z moją dekoratorką, która jest jednocześnie dobrą znajomą, to ona będzie robić mi bukiet. Zobaczymy co mi doradzi. W każdym razie im więcej oglądam zdjęć białych/kremowych bukietów tym bardziej jestem przekonana, że właśnie na taki się zdecyduję
A może storczyki? Sama zastanawiałam się nad takim, tylko w amarancie:

storczyki.jpg

Ale stwierdziłam, że do mojej sukni lepiej będą pasować kwiaty o innym kształcie.

Cytat:
Napisane przez XxMartaxX Pokaż wiadomość
Kilka słów o nas- znamy się dłuuugo, był moim najlepszym przyjacielem a teraz i przyjacielem i przyszłym mężem załatwione mamy już w sumie wszystko z tych "większych" rzeczy.
Przybij piątkę Gratuluję załatwionych spraw i witam na wątku!
Stary 2012-01-29, 21:43   #4133
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
my też wynajmowalismy tyle lat, ale szkoda nam było pakować jakąkolwiek kasę w to wynajmowane. mieszkania zawsze były wyposażone w meble, więc kupowalismy tylko drobne rzeczy i to takie, które można było w łatwy sposób przewieść. szkoda nam było cokolwiek w nim robić, bo wiedzieliśmy, że to tylko chwilowe.
ale jesli myślicie o wynajmnie na dłużej, to co innego. tylko wiesz, zawsze jest ryzyko, że właściciel może Wam z miesiąca na miesiąc kazac się wyprowadzić jesli chodzi o dziecko- ja na pewno nie zdecydowałabym się na dziecko mieszkając w wynajmowanym mieszkaniu
Stary 2012-01-29, 21:47   #4134
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
mniejsza o Uszew :P
Masz fryzjera albo makijazystke? ja szukam gdzies w NS. ale ciezko jest mi sie zdecydowac

A sesji nad jeziorem na pewno sobie tez nie pożałujemy

Mozesz powiedziec ktory dom weselny wybraliscie ?
Ale sie ciesze ze w koncu ktos z okolicy
Nowy Sacz jak rozumiem? Oooo... to mam pytanko kilka lat temu moj genialny fryzjer zwial z Krakowa, mowil mi wtedy ze do zony sie przeprowadza wlasnie do Nowego Sacza i teraz pytanie czy orientujesz sie moze czy jest u Was salon Framesi i czy jest tam fryzjer Karol? Byl genialny!! Odkad wyjechal ciagle szukam kogos podobnego ale ciagle bez rezultatu i czasem w chwilach kryzysu kusi mnie zeby pojechac do niego

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:50   #4135
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Hello

mi się jakoś nie widzi ona na ślub
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:51   #4136
123spinka
Zadomowienie

jest jeszcze u nas opcja mieszkania w mieszkanku po babci jak kobitka (no wiecie) to jest 1/4 tej samej kamienicy co mieszkamy teraz z teściami taka spora kawalerka.albo rodzice do niej przejdą a my wrócimy do większego mieszkania.
na pewno i jedno i drugie jest do generalnego remontu. ale są plusy bo to dwa oddzielne mieszkania. i mielibyśmy teściów na oku czy pomóc wazie co.
kamienica jest stara i z zewnątrz brzydka ale w środku byśmy mieli ładnie
i to jest własność wiec czynsze i inne odpadają.tylko to co zużyjemy.
do tego czasu moglibyśmy mieszkać u teściów ale jakoś nam sie juz ta wizja odwidziała. zresztą oni sa palaczami a my nie i jeszcze z dzidzia.... wiec niby jest jakieś światełko uzależnione niestety odejściem babci

a teraz do okola jest super i ogródek i las....
Stary 2012-01-29, 21:53   #4137
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

[1=0fa303f516315febafe3d9d d3f31e3911a3c772a_61c3bc0 235435;31932744]
Cytat:
A ja mam uczulenie na "nie wiem" Chociaż już się TŻcik przyzwyczaił do tego, że jak mi odpowiada, to musi ładnie odpowiedź doprecyzować
Cytat:
Siemaanko

Jakbym się takiemu odwinęła, to by sie przestał kleić Mi się od razu w takich sytuacjach agresor włącza.
No ale Twój TŻcik w roli bodyguarda się sprawdził, więc możesz być o siebie spokojna

A co do księdza, to kurcze super tam macie. Takich księży to powinno być więcej w PL
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 21:55   #4138
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Ale stwierdziłam, że do mojej sukni lepiej będą pasować kwiaty o innym kształcie.
te sa bardzo ładne ja planuje coś takiego
i część dodatków typu wstążki na zaproszeniach czy kolorystyka księgi gośći i moje dodatki
o ile wybiorę suknie ecrui to powinno pasować
a może do białego pomarańcz tez?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kwiaty.jpg (9,5 KB, 8 załadowań)
Stary 2012-01-29, 21:56   #4139
evoonia86
Zakorzenienie

ja lecę do łóżeczka. dobrej nocki
Stary 2012-01-29, 21:58   #4140
123spinka
Zadomowienie

Cytat:
ja lecę do łóżeczka. dobrej nocki
dobranoc kolorowych
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości