|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Dziecię śpi, więc ja też już mykam jako że rano trza wstać na masaż...więc słodkich i kolorowych
|
|
|
|
|
#2732 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
Cytat:
|
|
#2733 | |||
|
kosmitka
|
Chyba nie ma szans, bym Was nadrobiła, więc tak pobieżnie odpowiem.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Dziękujemy wszystkim za gratulacje nt wagi Franka. Nie kupiłam tego nutritionu na ulewanie i ulewanie jakoś przeszło. Franek dostaje słoiczki 2x dziennie, tj, rano deserek (pół słoiczka) i ok 15 obiadek (też pół słoiczka). Nie ulewa. O 18.30 dostaje kaszkę lub kleik, nie zjada wszystkiego. Jak ulewanie nie będzie się powtarzać, będę mogła po ok. tygodniu dawać chyba cały słoiczek. Franek ma taki apetyt, że nie mam sumienia mu żałować, do tego za tydzień będzie miał skończone 5,5 miesiąca, więc chyba czas jest stosowny. ![]() Moonik pisalam o składzie owoców hippa - nie wiem, czy czytałaś. Np. śliwki mają śliwek 50% . Dziękuję, że zwróciłaś na to uwagę, bo wcześniej nawet bym nie zwracała uwagi na skład, a tak to przynajmniej jestem o tyle mądrzejsza . Oczywiście reszta składu to woda i cukier. Kubeczek fajny, ja dzisiaj kupiłam taki normalny kubeczek, miseczkę i talerzyk (Moonik zdrobnienia specjalnie forju). Co ja tam jeszcze miałam .Aha jutro bioderka, wreszcie.
|
|
|
#2734 |
|
Zakorzenienie
|
gerbera dałam
|
|
|
|
#2735 | |||||||
|
Zadomowienie
|
joł
![]() dzisiejszy dzień "sponsorowała" zupa jarzynowa i śliwka z jabłkiem.. o ile to pierwsze zjadła Sara ponad pół słoiczka i chciała więcej ... o tyle deserku niet wogóle to moje dziecię woli jarzynki niż deserki..aaa i kleik kukurydziany działa na kupkę..wczoraj nie zrobiła Sara .kupiłam i dodałam jej do wieczornej butli.. i dziś była kupa-bez problemu bry wieczór ![]() Cytat:
za nockę . ja już się przyzwyczaiłam tak do dobrego,że jak miała okres,że budziła się raz w nocy to masakrejszyn ja kaszki nie dawałam..tylko kleiki.. ale będę dawać tak jak te kleiki..po 2 łyżki płaskie do mm na noc. Cytat:
super Cytat:
ja chyba wezmę fiolet brokat Cytat:
super Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Przykładowo: ja zarabiam 1000 za kubek płacę 5 , ktoś w pl zarabia 1000 i płaci 25, ja za pamki płace 12 a w Pl 50, .. itd..itp.. po prostu-ja za ten 1000 mam dużo,dużo więcej niż za 1000 w Pl.. mam nadzieję,że teraz mnie nie wezmiesz za mającą tok myślenia z zagramanicy ale to jest smutna prawda o Naszym kraju... fioletowy ![]() Cytat:
Sarze też
|
|
#2736 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no wlasnie nie wiem czemu kolezanka Monika walnela takim postem w moja strone.Nie chcialam pisac nic w stylu ze w polsce same biedoki ....moja mama ma 500 zl renty i na wiele rzeczy sobie nie moze pozwolic i dobrze wiem jak to jest nie miec kasy....Chodzilo mi o to ze w PL jest cholernie drogo ale zarobki niektorych ludzi sa bardzo niskie.... tyle w tym temacie
|
|
#2737 |
|
kosmitka
|
I nie wiem cholerka co z tą pogodą, czy można wychodzić czy nie, po tych chorobach Franka boję się, że może znowu zachoruje, że wtedy zbyt beztrosko go trzymałam i dlatego zachorował.
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak dla reszty co?
|
|
|
|
|
#2739 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czy ja napisałam, że Wy siedzicie na kasie? nie mam zamiaru rozmawiać z kimś kto na mnie krzyczy. Cytat:
Cytat:
f18 używam ja sama do rąk też
|
|
#2740 | |
|
Zadomowienie
|
mooonik
Można jeść miód To był pierwszy produkt który zauważyłam, że wybitnie mu nie służy![]() Cytat:
|
|
#2741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wychodzisz na dwó to dobrze ci sie oddycha? w nosku nie zamnarza? ja bym sprawdziła czy ni ejest mega mroźno i poszłabym a jak po 5 minutach cos bi mi mega zmarzło wróciłabym do domku a jak nei to troszke bym pospacerowała
|
|
|
|
|
#2743 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2744 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
a tak powaznie moze jakies badania bys zrobila? takie wiesz, kontrolne, zwykle?Cytat:
klask i:Cytat:
|
|
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tego na biało to nie pytaj ile razy sie odwróciłam jak dzien po tym jak to przeczytałam wyszłam na spacer |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
si
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2748 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dokladnie o0 to mi chodzilo a u nas zabkowanie sie zaczela juz na calego.... mala steka, kweka nic nie pomaga.... juz ponad godzine sie meczy i nie moze usnac ....
|
|
#2749 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
nom czytałam, widziałam, cieszę się, że się na coś przydałam dziękuję za dedykację za bioderka ![]() oki ![]() Cytat:
![]() fiolet mówisz Cytat:
Albo zacznij od werandowania jak z noworodkiem co w zimie się urodził się robi
Julitka ![]() Edytowane przez mooonik Czas edycji: 2012-01-29 o 22:11 |
|||||
|
|
|
#2750 | |||
|
Zakorzenienie
|
Znam to, no jest meeega
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2751 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Rączek mu nie sprawdzę ani karku, nie ma jak -jak jest w kombinezonie . Ale mam dla niego taki śpiwór zimowy plus kombinezon plus głęboka gondola. Chyba nie marznie .Dzisiaj był z mamą i mama była z nim pół godzinki, bo się bała. Ja chyba jutro też pójdę tak na pół godzinki może? Tez mam ten krem z nivea. Dzisiaj słyszałam w radiu zet, jak ta blondynka w wielkim mieście czyli Beata Pawlikowska mówiła, by tym kremem smarowac się z pół godziny przed wyjściem. Tak trąbią o tych mrozach, by uważać, żeby się ubierać grubo, stąd mój strach. A jak na mrozy ubieracie dzieci??
|
|
|
#2752 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my dalismy pierwszego gerberka, pozniej byl hipp a teraz kupilismy dwa bobovity z musem jablkowo-marchewkowym i gerberka marchewkowego i zauwzylismy ze najbardziej z tego wszystkiego mikulowi podszedl ten gerberek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
|
#2753 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
I mam taką rozterkę. ![]() No przydałaś się przydałaś, więcej rób tu takiego zamieszania .Cytat:
---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Lulla u nas też gerberek rządzi. A dzisiaj dynia z ziemniakami była niaaam. ![]() Dzięki za podpowiedź z tym werandowaniem
|
|
|
#2754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i kombinezonik to na pewno Franiowi ciepło ![]() ' ja ubieram tak: (przynajmniej ostatnio tak ubrałam ) body z dłuim rekawem, na to koszulka z długim i bluza z kapturkiem, spodnie i skarpety i wsadziłam w kombinezonik, no czapka oczywiście , przykryłam takim nie za grubym kocykiem, no i zamknełam gongole takim ochraniaczem co mamy i jak wyciagałam w domu małego to był ciepły wiec było ok![]() dzis miał założone body z długim, sweterek , rajstopki i spodnie i fruuu w kombinezon |
|
|
|
|
#2755 |
|
kosmitka
|
Ja ubieralam tylko w rajstopki i body i bluzke, bez sweterków i spodni. Może i powinnam cieplej ubrać i iść.
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:22 ---------- Asia dobrze, że jesteś inna, jesteś dobra taka inna .
|
|
#2756 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia i ajk masz ten blender??? ja mojego dzis spozytkowałam przy robieniu obiadu i zastanawiam si ejak ja wczesniej żyłam bez niego sasasa
|
|
|
|
#2757 |
|
Rozeznanie
|
byłam gdzie indziej, dawno tak nie imprezowałam jak w ciąży i jakoś nie miałam głowy do nadrabiania potem 30 stron dziennie
i jakie maleństwo Pyza ma 4 miesiące i 8 kg na liczniku, gdyby nie nosidło, to bym odmówiła współpracy
|
#2758 |
|
kosmitka
|
Tak Asiu mam, a do czego go uzyłaś? Ja jeszcze go nie rozdziewiczyłam
.A on może tarkować ziemniaki na babkę?
|
|
#2759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a niby dobrze jak sie na cebulke robi-choć nie raz sie zastanawiałam czy nie za ciepło
|
|
|
|
|
#2760 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agus1978:dziękuję ![]() nic nie pisz o tej małej MAdzi... wracałam dzisiaj po 18tej od rodziców i w autobusie ludzie dziwnie mi się przyglądali... a Ci co wychodzili to zaglądali w wózek... a gdy szłam pieszo z przystanku to prawie biegiem...oglądałam się jak głupia czy nikt za mną nie idzie...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:01.

a najśmieszniej jak się tak zagalopuje i ja do niej z butelką a ta niiiiiiiiiiieeeeeeeeeeeee e i nagle wzrok na butlę i uśmiech i swoje chrum-chrum z radości zacznie wydawać, to leje z tego 

ee to mi to nie pasuje, nie wiem jak bondolino ale to o którym myślałam jest do wagi 18 kg to prawie dla 3 latka, i właśnie mozliwośś regulacji dla drobnego jak i klocuszkowatego dzieciaczka jak i dla drobnej czy przysadzistej mamusi też jest więc nie możliwe żeby 5 miesięczne dziecko się nie mieściło 

. Dziękuję, że zwróciłaś na to uwagę, bo wcześniej nawet bym nie zwracała uwagi na skład, a tak to przynajmniej jestem o tyle mądrzejsza
za nockę . ja już się przyzwyczaiłam tak do dobrego,że jak miała okres,że budziła się raz w nocy to masakrejszyn

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a chciałam zeby miał nosek jak reniferek-buuuuu