Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy. - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Nauka języków obcych - kącik językowy

Notka

Nauka języków obcych - kącik językowy Nauka języków obcych - kącik językowy, to miejsce wymiany informacji o kursach, podręcznikach, materiałach i ciekawostkach językowych. Dołącz.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-26, 16:00   #751
Alexanderka91
Raczkowanie

Dot.: Języki obce same szlifujemy do perfekcji dość chcemy.

Ja dzisiaj wraz z grupą z czeskiego idę do knajpy, na zajęcia przy czeskim piwie . Jak ja lubię te lekcje
Alexanderka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 16:48   #752
Peru
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Maguda_ Pokaż wiadomość
Hop, hop, jest tu kto?
W zeszłym tygodniu starałam się nadrobić zaległości z wcześniejszego tygodnia i być na bieżąco z planem, z niektórymi rzeczami się udało, z innymi poszło gorzej, najbardziej denerwujące jest tysiące przepisywać, ale jak trzeba to trzeba

W tym tygodniu z angielskiego zrobiłam na razie:
- 20 rozdziałów z Advanced Grammar in Use
- 150 "trios" z tej książki http://www.empik.com/1000-trios-zest...0146,ksiazka-p
- rozdziały o 'style and register', 'punctuation' i 'coherence' a książki o pisaniu

Nie piszę o ćwiczeniach, których nie skończyłam albo z których nie wypisałam słówek, chociaż trochę też ich jest
Książki tego wydawnictwa podobają mi się.

Cytat:
Napisane przez moya07 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jesli, ktoras z Wrocławia uczy sie niemieckiego, i chciałaby czasopisma niemieckie, to z chęcią moge odstapic. Wypełniłam keidys coś w necie i co chwila mi przysyłają...
A pamiętasz tę stronę?

2015 24
Peru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 18:14   #753
Maguda_
Kawaii strona mocy

Peru, też mi się podobają, mam w domu 3 albo 4, są przystępne cenowo, napisane w fajny sposób i urozmaicone I dobre, bo polskie Kiedyś może sięgnę do ich propozycji z niemieckiego.
Maguda_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:23   #754
Esency
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny, jesli, ktoras z Wrocławia uczy sie niemieckiego, i chciałaby czasopisma niemieckie, to z chęcią moge odstapic. Wypełniłam keidys coś w necie i co chwila mi przysyłają...
No właśnie, nie pamiętasz skąd? Chętnie też bym coś wypełniła, żeby dostawać ;P
Esency jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-26, 19:51   #755
moya07
Zakorzenienie

wlasnie niezbyt, jakbym pamietala, to bym napisala do nich zeby nie wysylali...
Stary 2012-01-26, 20:58   #756
Esency
Rozeznanie

Cytat:
wlasnie niezbyt, jakbym pamietala, to bym napisala do nich zeby nie wysylali...
A nie ma żadnej strony internetowej na tych gazetkach co Ci wysyłają? Przejrzyj na okładkach, to może znajdziesz
Stary 2012-01-27, 22:13   #757
Alexanderka91
Raczkowanie

Dziewczyny, proszę się tu chwalić postępami

Ja dzisiaj zrobiłam jakieś 130 fiszek ze słowami z mowy potocznej i wulgaryzmami w czeskim .
Próbowałam coś porobić na busuu , ale nie odpowiada mi ten portal- nie wiem dlaczego ...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-01-28, 08:13   #758
Peru
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Alexanderka91 Pokaż wiadomość

Ja dzisiaj zrobiłam jakieś 130 fiszek ze słowami z mowy potocznej i wulgaryzmami w czeskim .
Próbowałam coś porobić na busuu , ale nie odpowiada mi ten portal- nie wiem dlaczego ...
To ja się pochwalę, że nic nie zrobiłam działam na swoją szkodę, ten styczeń jest strasznie męczący. Dzisiaj muszę się wziąć za siebie, bo jak nie to

2015 24
Stary 2012-01-28, 08:15   #759
Esency
Rozeznanie

Ja od kilku dni też niestety nic. Najpierw chyba 2 albo 3 dni sprzątałam pokój, ale tak porządnie, wszystko Wczoraj chciałam się rozluźnić i spędziłam wieczór z przyjacielem a dzisiaj studniówka. Pewnie od poniedziałku znów będę gonić z wszystkim
Stary 2012-01-28, 10:03   #760
Callitus
Zakorzenienie

Ja w sobie wyrabiam nawyk systematycznosci odnosnie nauki w Anki, bo gdyby nie to, to chyba bym zginela W przeciagu ostatnich 3 tygodni tylko raz mialam mniej niz 200 powtorek (a bylo ich bodaj 192 ), wiec wole nie myslec, co by bylo, jakby mi sie to wszystko skumulowalo

No i zaczelam meczyc niemiecki, i... calkiem spodobala mi sie wymowa Nie wiem, na ile jest to kwestia wmawiania sobie pewnych rzeczy, ale jak na razie jest dobrze
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 10:58   #761
Christerine
Zakorzenienie

Witam. Mam nadzieję, że można się dołączyć do wątku? Ja aktualnie uczę się w szkole dwóch języków - angielski oraz niemiecki. Niestety nauczycielka niemieckiego daje na lekcji suche słówka do wykucia i na tym kończy się moja edukacja w szkole. Od pierwszego stycznia pozabierałam wszystkim w koło zbędne repetytoria, zakupiłam słowniki w księgarni i biorę się za naukę od podstaw.
Stary 2012-01-28, 12:41   #762
Alexanderka91
Raczkowanie

Cytat:

No tak wszystko super, tylko przy numerowaniu fiszek popijałam sobie pwio z moim lubym i dzisiaj się przyglądam, a tam fiszki źle ponumerowane, mam kilka fiszek 315, 316 .... Ciekawa jestem o czym ja wtedy myślałam

Christerine Witamy ! Na jakim poziomie jest Twój niemiecki i angielski? Do jakiego poziomu dążysz?
Stary 2012-01-28, 15:18   #763
Wojowniczka_
Rozeznanie

puk puk

mogę się przyłączyć do Was?
Wojowniczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 16:39   #764
klada
Zakorzenienie

Chodzę do młodej absolwetki filologii angielskiej, bardzo miła i tanio bierze

I mimo, że staram się coś zawsze robic, to nie mam takiego przymusu i często dużo rzeczy odkładam 'na później'. A teraz nie mam tak- dziś zadała mi 3 długie artykuły, 2 strony A4 słówek plus kilka zadań z cwiczeniówki... Nie chce mi się tego robic, ale chociaż wiem, że nie mogę tego olac
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-28, 21:58   #765
Wojowniczka_
Rozeznanie

wchodzę w ten Wasz wątek jeśli mogę

u mnie wygląda sprawa tak że w tamtym roku od lutego do maja chodziłam na kurs angielskiego a1/a2 skończyłam , mam certyfikat city&guilds zdany z wyróżnieniem ale wiadomo szału nie ma bo poziom a2

aktualnie powtarzam i w tym roku chcę przerobić b1 i teraz nie wiem jak się za to zabrać

Edytowane przez Wojowniczka_
Czas edycji: 2012-01-28 o 23:13
Wojowniczka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 01:34   #766
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Witam!
Podczytuję Was już od jakiegoś czasu i czuję się pozytywnie zmotywowana, aby wreszcie przyłożyć się do angielskiego a potem wrócić do hiszpańskiego. Nie chcę być dłużej przygłupem, który się dogadać w tak popularnym języku nie potrafi
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 11:45   #767
Alexanderka91
Raczkowanie

Witam nowe dziewczyny piszcie regularnie o swoich postępach, bo to bardzo motywuje innych.

Ja wczoraj wpadłam na super pomysł i zaczęłam oglądać filmy dziewczyn z Czech na youtube. Nie dość, że mogę zobaczyć jakie mają np. kosmetyki, jak się malują i ubierają, usłyszeć nieco o studiach, to na dodatek wszystko samo wpada w ucho. Po oglądnięciu kilku, wpadłam prawie w samouwielbienie, bo zrozumiałam spokojnie jakieś 70-80 % .
Szczególnie upodobałam sobie jedną dziewczynę i chyba napiszę do niej wiadomość (oczywiście po czesku), żeby wiedziała jaki ma wkłąd w moją naukę .
Stary 2012-01-29, 12:03   #768
Callitus
Zakorzenienie

Ja nie potrafie znalezc zadnej sensownej Hiszpanki ;<
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
Callitus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 12:10   #769
Izdrathi
Raczkowanie

Ja mam 8 dni na ogarnięcie 500 znaków z japońskiego + całej gramatyki, która dotychczas miałam i nadrobienie wszystkich zaległości z angielskiego (nie licząc sesji, która sobie właśnie obok przemyka ) Zaczęłam oglądać serial Skins (wersje brytyjską) i kurcze, zabija mnie ten akcent, musiałam napisy dodać. W ogóle jak pod koniec marca się dowiem,że jednak muszę IELTS'a zdawać, to chyba sobie internet odetnę.

Alexanderka91 koniecznie jej coś napisz, to może i filmik dostaniesz w ramach pomocy naukowej
Izdrathi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 12:30   #770
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Po oglądnięciu kilku, wpadłam prawie w samouwielbienie, bo zrozumiałam spokojnie jakieś 70-80 %
Ooo proszę, od jak dawna się uczysz?
Stary 2012-01-29, 13:51   #771
maweave
Raczkowanie

To i ja się przyłączę. Przygotowuję się do matury rozszerzonej z angielskiego i podstawy z niemieckiego.

Z angielskiego mam fiszki, od 3 dni robię codziennie ok. 50. Na razie spoko, bo już kiedyś je sobie przerabiałam, jakoś we wrześniu i widocznie coś tam zostaje w głowie. Ogólnie angielski nie jest dla mnie problemem, bo mam go w szkole z dosyć wymagającą nauczycielką, więc powtórki na bieżąco są.

Gorzej jest z niemieckim, którego w większości niestety uczę się sama. Od października sporo robię, ale nadal nie jest to poziom języka, który mnie zadowala.

Dzięki wam odkryłam Anki, super program. Przerabiam sobie podstawę niemieckiego z longmana i od razu te banki słów sobie wklepuje do Anki. Naprawdę nauka przyjemna i na pewno szybsza. Z gramatyki też przerobiłam już połowę książki Alles Klar - polecam, mam też Bęzę i również polecam, mimo że na razie tylko przejrzałam, ale nie potrzebuję aż tak bardzo teraz gramatyki. Podstawy znam, a zagłębiać się dokładniej mam zamiar po maturze, w wakacje.\

Mobilizacja najważniejsza. Chciałabym przygotować się jeszcze sama do FCE i również zdać jeszcze w tym roku. Myślicie, że to będzie trudne dla kogoś, kto zdaje rozszerzoną maturę? (próbna na 80%)

edit: Oh i założyłam interpals, to chyba też po lekturze tego wątku :P

Edytowane przez maweave
Czas edycji: 2012-01-29 o 13:57
maweave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 15:06   #772
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

A ja chyba nic fajnego w tych Anki znaleźć nie mogę Chciałam same słówka, ale znajduję całe zwroty. Podoba mi się za to ta talia "Learning English Through Music"
Stary 2012-01-29, 15:41   #773
Alexanderka91
Raczkowanie

Callitus- ja się właśnie z tego powodu cieszę, że mi ta Czeszka podpasowała, bo ogólnie w Czechach vlogi nie są tak vardzo popularne jak u nas, przynajmniej mam takie wrażenie, przez co ograniczony wybór.

Izdrathi- ooo na takie wspaniałości nawet bym nie liczyła, ale jak jej coś ładnie napiszę i mnie zrozumie to może będę mogła się pochwalić, że mam kuleżankę z Czech.

Futbolowa- tak na poważnie uczę się 4 miesiące. Wiadomo takie filmiki są dosyć proste w odbiorze, słownictwo niezbyt skomplikowane, dużo można się domyślić, ale i tak się cieszę z postępów

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-01-29, 15:51   #774
Christerine
Zakorzenienie

Jeśli o mnie chodzi to w szkole uczę się podst angielskiego i rozszerzonego niemieckiego. Tak jest przynajmniej z nazwy. Właśnie założyłam sobie konto na Interpals ale wątpię czy dam radę tam swobodnie pisać chociaż zasób słów mam i dalej go rozbudowuję to nawet gdy wyjechałam na wymianę do Niemiec to ciężko było coś sklepać. Ale na szczęście moja niewiedza mnie motywuje.
Zobaczyłam, że jest wersja Ankidroid na telefon, ale w ogóle nie wiem co mam zrobić. Wyszukuję jakieś słownictwa po niemiecku i znajduję tylko cytaty. Chyba trzeba będzie samemu wszystko wbijać - a troszkę tego będzie..

---------- Dopisano o 16:51 ---------- Poprzedni post napisano o 16:48 ----------

Dziewczyny i takie pytanie - jak przyswajacie większą ilość słówek? Jeśli na przykład macie kartkę A4 słówek na drugi tydzień to co robicie? Ja przy mniejszej ilości słówek zawsze robię karteczki - coś pod ten program Anki, ale czasami odechciewa mi się już nauki jak tnę i tnę te karteczki, a końca nie widać.
Stary 2012-01-29, 15:51   #775
bleedingsun
Zakorzenienie

1519 jednostek do powtórzenia w profesorku... Lenistwo nie popłaca xD

Włosy: 43cm (03.11.2014)
Cel: 50

Drożdże: 6/30
bleedingsun jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 15:56   #776
Undercia
Imperatorowa Undi I

Cytat:
Napisane przez Christerine Pokaż wiadomość

Dziewczyny i takie pytanie - jak przyswajacie większą ilość słówek? Jeśli na przykład macie kartkę A4 słówek na drugi tydzień to co robicie? Ja przy mniejszej ilości słówek zawsze robię karteczki - coś pod ten program Anki, ale czasami odechciewa mi się już nauki jak tnę i tnę te karteczki, a końca nie widać.
dlatego właśnie używam Anki mniej pracochłonne, nie gubię karteczek (zdarzało się za często w moim przypadku), odpada problem przechowywania ich potem.

"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on" - R.Frost
Undercia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 16:15   #777
Alexanderka91
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Christerine Pokaż wiadomość
Dlatego ja kupuję gotowe czyste kartoniki a kwestia ich przechowywania sama się rozwiązała po świętach- wykorzystuję do tego celu puszki po ciastkach, któe dostałam na święta.
Teraz marzy mi się to pudełko serce z Wedla
http://www.polskisklepwusa.com/media...edel_serce.jpg

Może mój mężczyzna podaruje mi je na walentynki....
Stary 2012-01-29, 16:18   #778
maweave
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A ja chyba nic fajnego w tych Anki znaleźć nie mogę Chciałam same słówka, ale znajduję całe zwroty. Podoba mi się za to ta talia "Learning English Through Music"
Ja sama robię. Zawsze przy robieniu sobie zapamiętujesz
maweave jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-29, 17:55   #779
Peru
Zadomowienie

Alexanderka91 - przeczytałam Twój wpis na blogu, czekam na kolejne recenzje książek

Na dzisiaj zrobiłam to co zamierzałam, powinnam jeszcze poczytać książkę z rachunkowości i controllingu a nie chce mi się.

2015 24
Stary 2012-01-29, 20:55   #780
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez maweave Pokaż wiadomość
Ja sama robię. Zawsze przy robieniu sobie zapamiętujesz
Sama też zamierzam Rodzice mają w pracy gilotynę do cięcia, więc nie muszę kupować gotowych kartoników ani bawić się nożyczkami. Niemniej, ja jestem tak uzależniona od komputera, że mogę przy nim robić cokolwiek, byle przy nim być, więc takie fiszki na ekranie fajnie by się sprawdziły. Zarejestrowałam się na quizlet.com, gdzie też są zbiory fiszek

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Aha, przejrzałam cały blog Alexanderki, któraś z Was też prowadzi? Albo zna jakieś godne polecenia? Chętnie bym poprzeglądała
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Nauka języków obcych - kącik językowy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości