Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują cz. 12 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-01-29, 22:50   #3181
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa
Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
Luksa mi lekarz tez chce robić artroskopię, ale ja się boję
Mój tata to już wyjścia nie miał Jest agentem pierwsza klasa

Rok temu jak jechał na nartach uderzył w niego facet i noga obróciła się o 180 stopni z nartą...
Agent tata poszedł do lekarza jak już mówić z bólu nie mógł (2 miesiące po fakcie) potem pół roku rehabilitacji a tata... poszedł pograć w piłkę... chrupnęło i padł. To było jakoś w sierpniu od tamtego czasu to już nie agentuje bo się boi że z wnuczką na nartach nie pojeździ. Dowiedział się w piątek że jako ostatni załapał się na zabieg z funduszu, szpital nie podpisał nowej umowy czy coś...
Po wtorku postaram się opisać jego wrażenia.

Aha, groziła mu jakaś totalna masakra na kolanie, ale wysępił tą artro.
Luksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 22:52   #3182
sarraa
Zakorzenienie

Dot.: Kosmetyki wciąż kochamy, w szafie wszystkie upychamy - Avonomaniaczki plotkują

Cytat:
Napisane przez moniak85 Pokaż wiadomość
moze zle dobralam slowa... Wlasnie chodizlo mi o to co Zalotka napisala, ze usnela z placzu, nie od razu po uderzeniu - chociaz od razu stala sie senna. Ja nie wiem, co sie stalo, bo Wojtek nie potrafi mi tego wytlumaczyc, ale wydaje mi sie, ze wlasnie spadla mu z lozka... Aga Wiki jak usnie to wstaje dopiero rano kolo 9:00, wiec nic nie bede mogla w nocy zaobserwowac
Może po prostu przewróciła się/spadła w taki sposób jaki jej się nigdy nie zdarzył i się zestresowała
sarraa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 22:52   #3183
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez Sarunieczka Pokaż wiadomość

a serię Clinical lubicie? bo tak rzadko na forach o niej ktokolwiek pisze...a ja lubię kilka produktów
JA niektóre rzeczy tak:
mikrodermabrazję, rozjaśniający krem i kiedyś płatki z kwasem glikolowym - cuda mi z buzią zrobiły.
A na przykład program liftingujący pod oczy nic specjalnego u mnie nie robi.

Cytat:
a były takie dawniej płatki w pudełkach-w szarym i białym,takie wilgotne,najpierw jednym się przecierało buzię-takie ostre wypustki miał,potem drugim,strasznie mnie szczypało w twarz,brrr...
O, no właśnie, te

Cytat:
Napisane przez Meitsa Pokaż wiadomość
To mówicie, ze ta mikrodermabrazja taka zła? a ja chciałam ja brać z netto i teraz nie wiem...
Ja ją lubię Mam super buźkę po niej. Ale nie byłam jeszcze na ostatnim poziomie.
Stary 2012-01-29, 23:00   #3184
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Dziekuje Dziewczyny za wsparcie! Na razie przelozylam ja do lozeczka i zobacze jak jutro bedzie sie zachowywac i wtedy zadzialam.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ----------

Cytat:
Napisane przez sarraa Pokaż wiadomość
Może po prostu przewróciła się/spadła w taki sposób jaki jej się nigdy nie zdarzył i się zestresowała

dokladnie. Wydaje mi sie, ze to ze stresu. Wojtek placze sie w zeznaniach, wiec moze jutro dowiem sie jak bylo. Jesli spadla z lozka to byl to pierwszy raz i mogla sie zestresowac
moniak85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:00   #3185
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez 0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7 f138a13b7c455c0 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Musze to wkleić- więc z gory sorry: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20071021063043 tak wygladała moja szyja, jak leżąc na plaży się spiekłam. Leczyli mnie różnymi maściami, specyfikami ale w ogóle się goić nie chciało. Najpierw na te ropne stany ( nie wiem czy takie masz) stosowałam Bedicort G, potem jak przestało ropieć rzuciłam się na inne specyfiki, ale nie pomagały. Nasz krem to był raczej taki kaprys, bo w działanie nie wierzyłam i chyba nikt ze znajomych, kto t.ą szyję widział, nie dawał mi szans na to że nie będzie blizny. Do dziś są w szoku. ( Ile czau upłyneło zanim zaczęłam go stosować, poparzyłam się na koniec sierpnia, jeszcze w pażdzierniku miałam ropę, na pewno w listopadzie tak pod koniec już używałam tego kremu)
despa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:02   #3186
Buniat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luksa Pokaż wiadomość
Mój tata to już wyjścia nie miał Jest agentem pierwsza klasa

Rok temu jak jechał na nartach uderzył w niego facet i noga obróciła się o 180 stopni z nartą...
Agent tata poszedł do lekarza jak już mówić z bólu nie mógł (2 miesiące po fakcie) potem pół roku rehabilitacji a tata... poszedł pograć w piłkę... chrupnęło i padł. To było jakoś w sierpniu od tamtego czasu to już nie agentuje bo się boi że z wnuczką na nartach nie pojeździ. Dowiedział się w piątek że jako ostatni załapał się na zabieg z funduszu, szpital nie podpisał nowej umowy czy coś...
Po wtorku postaram się opisać jego wrażenia.

Aha, groziła mu jakaś totalna masakra na kolanie, ale wysępił tą artro.
o mamo, a narta mu sie nie wypięła ???
ja się boję tej artrospokii, bo moja mama miała i cały czas narzeka na kolana
więc ja na razie sie bronię, bo nie wiem czy po tym zabiegu będe mogła jeździć na nartach a uwielbiam
fakt, kazdy ma inne schorzenie i inaczej na każdy zabieg reaguje
dziewczyna z moją mamą miała robią artro i za dosłownie trzy dni poleciała do usa i nic się jej nie działo, a moja mama długo o kulach chodział i wogóle
ech szkoda gadać
ona sama mi mówi, żebym sie nie bała tylko robiła

lekarz u mnie stwierdził, że zrobiłby artro, żeby zobaczyć co sie dziej w kolanie

a póki co to lecę na rehabilitacji i nawet jakieś zastrzyki w kolano odżywcze brałam

Edytowane przez Buniat
Czas edycji: 2012-01-29 o 23:10
Buniat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:03   #3187
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
Moja jak nie zaśnie do 16, to już jej nie pozwalam, tzn. bawimy się z nią, zagadujemy, żeby nie zasnęła, później kąpiel przed 19 i wtedy jak chce to już idzie spać
O, ja też po 16 już nie pozwalam na spanie, bo potem jest problem z zaśnięciem o normalnej porze. No ale oczywiście mąż się do tego nie stosuje za bardzo i dzisiaj oglądali tv i Stasiek mu zasnął miziany po 16. A temu szkoda dziecka i już nie budzi. No i teraz mały jeszcze zasnąć nie może i liczy barany.

Cytat:
Napisane przez katniewojt Pokaż wiadomość
Zimno w mieszkaniu Niby grzejnik jest na maxa ustawiony, ale nie grzeją tak jak trzeba
A może są zapowietrzone?
Stary 2012-01-29, 23:11   #3188
Sarunieczka
vel Turkusoowa :)

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
Musze to wkleić- więc z gory sorry: http://pl.wikipedia.org/w/index.php?...20071021063043 tak wygladała moja szyja, jak leżąc na plaży się spiekłam. Leczyli mnie różnymi maściami, specyfikami ale w ogóle się goić nie chciało. Najpierw na te ropne stany ( nie wiem czy takie masz) stosowałam Bedicort G, potem jak przestało ropieć rzuciłam się na inne specyfiki, ale nie pomagały. Nasz krem to był raczej taki kaprys, bo w działanie nie wierzyłam i chyba nikt ze znajomych, kto t.ą szyję widział, nie dawał mi szans na to że nie będzie blizny. Do dziś są w szoku. ( Ile czau upłyneło zanim zaczęłam go stosować, poparzyłam się na koniec sierpnia, jeszcze w pażdzierniku miałam ropę, na pewno w listopadzie tak pod koniec już używałam tego kremu)
o mamo,aż tak się poparzyłaś od słońca? ale Cię musiało boleć....
a teraz mały bacik za co? za zapisanie na wish list kremu rozjaśniającego podjęłam decycję o rezygnacji z biżu Martine...mam w sumie inną czarno-białą więc Pamiętaj o moich kolczykach Seraphine ok?

jejku zaraz się idę położyć,ostatnio ciężko mi wytrzymać do 23...a dawniej się kładłam 1-2 i wstawałam o 6
Sarunieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:13   #3189
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
A może są zapowietrzone?
Wątpię. Blok należy do wspólnoty mieszkańców, w piwnicy jest piec, nie wiem kto go obsługuje, ale dziwnie to robi Jak jest zimno, to kaloryfery słabiej grzeją, jak cieplej aż parzą W ciągu dnia czuć różnicę w "poziomie ciepła".
katniewojt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:13   #3190
jolkag78
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to jolkag78

Cytat:
Napisane przez paula600324 Pokaż wiadomość
Wylicytowałam kolejne pary butów za przystępną cenę
jakie?
ja nie robiłam nigdy żadnej mikro dermabrazji, bo się boję , że mi skora całkiem zejdzie
Stary 2012-01-29, 23:14   #3191
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
Napisane przez Buniat Pokaż wiadomość
o mamo, a narta mu sie nie wypięła ???
Raz na sto się nie wypnie i to był ten nieszczęśliwy raz

Wiesz, tata ma 51 lat, lepsza artro niż operacja na otwartym kolanie chyba? Nie wiem, wiem że taka już teraz ze strachu najchętniej by się tylko z Kaszką bawił i nie odpowiadał na pytania.
Dorosły facet...
Stary 2012-01-29, 23:16   #3192
katniewojt
Zakorzenienie

We wtorek puszczam zamówienie. Biorę dla Mamuśki zestaw genics z am: krem pod oczy i do buzi Spodobały jej się
I mam zamówienie na krem matujący z sztyftem ochronnym z avon sun. Klientka napaliła się, bo koleżanka jej poleciła
Stary 2012-01-29, 23:17   #3193
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
a teraz mały bacik za co? za zapisanie na wish list kremu rozjaśniającego
a ile ten kremik kosztuje? W ktorym katalogu jest dostepny? Moze i ja sie skusze, bo mam na twarzy pod oczami male przebarwienia od slonca z okresu ciazy i dziadostwo nie chce zejsc!
Stary 2012-01-29, 23:19   #3194
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:21   #3195
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
a teraz mały bacik za co? za zapisanie na wish list kremu rozjaśniającego podjęłam decycję o rezygnacji z biżu Martine...mam w sumie inną czarno-białą więc Pamiętaj o moich kolczykach Seraphine ok?

jejku zaraz się idę położyć,ostatnio ciężko mi wytrzymać do 23...a dawniej się kładłam 1-2 i wstawałam o 6
Majka, wiesz jaka ja jestem jeśli chodzi o kosmetyki, coś jest naj- to tego nie zmieniam- gdyby nie to że tak mi pomógł, to bym go nie wychwalała.
Zresztą mina mojej dermatolog, do której poszłam już bez rany, a która twierdziła, ze nauczka w postaci blizny zostanie- była bezcenna.

Cytat:
Wątpię. Blok należy do wspólnoty mieszkańców, w piwnicy jest piec, nie wiem kto go obsługuje, ale dziwnie to robi Jak jest zimno, to kaloryfery słabiej grzeją, jak cieplej aż parzą W ciągu dnia czuć różnicę w "poziomie ciepła".
A może wspólnota oszczędza?
Stary 2012-01-29, 23:23   #3196
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
jakie?
ja nie robiłam nigdy żadnej mikro dermabrazji, bo się boję , że mi skora całkiem zejdzie
po dermabrazji nalezy unikac skonca, bo skora robi sie ciensza i mozna nabawic sie przebarwien. Najlepiej stosowac ja na jesien.
Cytat:
Raz na sto się nie wypnie i to był ten nieszczęśliwy raz
jak pierwszy raz jechalam na nartach to sie tak wyp.irtni.czylam, ze masakra! Nogi prawie polamalam, bo narta mi sie nie wypiela..
Stary 2012-01-29, 23:25   #3197
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Treść usunięta
Nie można chodzić na solarium ani wystawiać się na słońce.

W ubiegłym roku tylko szyję smarowałam 50-tką filtrem, resztę ciała mniejszym-tak bałam się powtórki z rozrywki
Stary 2012-01-29, 23:26   #3198
Sarunieczka

Cytat:
a ile ten kremik kosztuje? W ktorym katalogu jest dostepny? Moze i ja sie skusze, bo mam na twarzy pod oczami male przebarwienia od slonca z okresu ciazy i dziadostwo nie chce zejsc!
Kochanie w kat.03 mini wersja 7 ml za 12,90

Cytat:
Treść usunięta
Nie chodziłabym po nim na solarium,na solarium się smaruję avonowym przyspieszaczem a rozjaśnić co chcę...niech pomyślę no niech mi wyrówna koloryt cery,stosowałabym go na noc,taką małą kurację jednym miniaturkowym kremem...
Stary 2012-01-29, 23:27   #3199
katniewojt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
A może wspólnota oszczędza?
Prawdopodobnie. Nie podoba mi się to Dogrzewam sobie przenośnym grzejniczkiem
Stary 2012-01-29, 23:28   #3200
Konto usunięte

Treść usunięta
0f4d7eb2e6c93082f74e89ef7f138a13b7c455c0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:30   #3201
Sarunieczka

Cytat:
Treść usunięta
Już odpisałam,dzięki Neyra

Majka wsiada na sprzęt i wróci jutro z rańca
Stary 2012-01-29, 23:37   #3202
paula600324
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolkag78 Pokaż wiadomość
jakie?

Takie:
http://allegro.pl/www-topobuwie-pl-z...073945027.html

i tzw. zwyklaczki:
http://allegro.pl/www-topobuwie-pl-b...074360711.html
Może zbyt piękne nie są, ale za tą cenę nadadzą się do biegania na wczesną wiosnę
paula600324 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:41   #3203
sheryl
szeryfcio

Cytat:
dziewczyny mialam dzis i mam bardzo stresujacy i nerwowy wieczor. Wieczorem Wiki bawila sie z nami, poszlam zrobic Wojtkowi kolacje, nagle slysze placz Wiki... Ona nigdy nie placze - nawet jak sie uderzy, wiec rzucialam wszystko i lece do pokoju a ona placze tak, ze az nieprzytomna prawie. Pytam sie Wojtka co sie stalo a on ze sie przewrocila. Plakala nie tak bardzo mocno, tylko taj pojekiwala i wyla i slaniala sie na rekach, prawie usypiala! Nie moglam je uspokoic, co sie nigdy nie zdarzylo! Nawet smoczek nie pomagal, usypiala na rekach. rece mi sie zaczely trzasc ze strachu i sama nie wiedzialam co mam robic, zastanawialam sie nawet, czy dzwonic na pogotowie... Przebralam ja w spioszki, polozylam u nas na lozku i probowalam ja zagadac, zeby nie spala, ale zywcem usnela. I spi od 19.30 a ja tylko slucham, czy oddycha... widac na czole, ze bedzie ,miec duzego guza. matko kochana chyba nie zasne dzis. wojtek sie poplakal i powiedzial ze jak je sie cos stanie to... Uplakalismy sie oboje
Jejciu, Moniak, ja bym pewnie pojechała na pogotowie, bo to co piszesz kojarzy mi się ze wstrząśnieniem mózgu... to nagłe zasypianie na żywca... ale potem napisałaś, że zasnęła ze zmęczenia, więc w sumie ja tam nie wiem... Oby nie było nic poważnego.

A napiszę wam co kiedyś u nas się wydarzyło. Mój mały też nie raz spadł z łóżka niestety i jak był mniejszy nic się nie działo. A kiedyś jak był większy (miał jakieś 1,5 roku albo więcej) też spadł ze swojego łóżka, które było już dla niego bardzo niskie, wiec tym bardziej nie baliśmy się, że coś mu się stało... Płakał bardzo i przyszedł spać z nami. Wszystko było ok. A następnego dnia był jakiś dziwny, jakby osłabiony, nie chciał stać na nogach, płakał jak go stawiałam i cały czas spał. Kręciło mu się w głowie. Potem oglądał bajki, ale był jakiś osowiały. Dałam mu bidon z piciem, dużo wypił i jak nie chlusnął...
Po zwymiotowaniu zupełnie inne dziecko. Zaczął skakać, śmiać się, jakby coś się odblokowało i było już wszystko w porządku.
Zastanawiałam się co to było, zatruć się nie miał czym, bo nie jadł nic podejrzanego. Same pewne rzeczy. Dzisiaj, jak już bardziej orientuję się w temacie, na 90 % jestem pewna, że miał (lekkie) wstrząśnienie mózgu.

Mam nadzieję oczywiście, że Wikusi nic nie będzie. W większości przypadków upadki dzieci, nawet takie ze śliwami na czole nie są groźne. Trzymam kciuki mocno.
Stary 2012-01-29, 23:42   #3204
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

7ml? To na ile mi on starczy? A jakiejs wiekszej wersji niema, wycofali czy co?
Stary 2012-01-29, 23:46   #3205
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
dziewczyny mialam dzis i mam bardzo stresujacy i nerwowy wieczor. Wieczorem Wiki bawila sie z nami, poszlam zrobic Wojtkowi kolacje, nagle slysze placz Wiki... Ona nigdy nie placze - nawet jak sie uderzy, wiec rzucialam wszystko i lece do pokoju a ona placze tak, ze az nieprzytomna prawie. Pytam sie Wojtka co sie stalo a on ze sie przewrocila. Plakala nie tak bardzo mocno, tylko taj pojekiwala i wyla i slaniala sie na rekach, prawie usypiala! Nie moglam je uspokoic, co sie nigdy nie zdarzylo! Nawet smoczek nie pomagal, usypiala na rekach. rece mi sie zaczely trzasc ze strachu i sama nie wiedzialam co mam robic, zastanawialam sie nawet, czy dzwonic na pogotowie... Przebralam ja w spioszki, polozylam u nas na lozku i probowalam ja zagadac, zeby nie spala, ale zywcem usnela. I spi od 19.30 a ja tylko slucham, czy oddycha... widac na czole, ze bedzie ,miec duzego guza. matko kochana chyba nie zasne dzis. wojtek sie poplakal i powiedzial ze jak je sie cos stanie to... Uplakalismy sie oboje
Moniak, będzie dobrze trzymam kciuki

ale jakby zaczęła Ci wymiotować to wzywaj lekarza do domu nawet w nocy - wtedy nie czekaj
dokia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:50   #3206
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2012-01-29, 23:51   #3207
dokia
Zakorzenienie

GG do dokia

Cytat:
Kaszka śpi ze mną, póki nie wezwiemy serwisu do balkonu :/ A biedny Łukasz na zesłaniu w różówym pokoju
nooo.. biedny Łukasz.. a naprwde mocno wieje?? i tak od 2 dni dopiero?? moze uszczelka się zagięła?
Cytat:
Fragment z artykułu o porwaniu Madzi z Sosnowca:

'W sumie wartość potencjalnych nagród dla informatorów przekracza 160 tys. zł i wciąż rośnie - wynika z nieoficjalnych informacji.'

A ilu idiotów to skusi żeby porwać następne dzieci bo będą liczyć na nagrody?
noooo ..... nie powinni tego nagłaśniać

a może to Ress... porwała- ona chciała w ciąży być
dokia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-29, 23:53   #3208
katniewojt
Zakorzenienie

Uciekam spać
Stary 2012-01-29, 23:56   #3209
Luksa
Zakorzenienie

GG do Luksa

Cytat:
Napisane przez dokia Pokaż wiadomość
nooo.. biedny Łukasz.. a naprwde mocno wieje?? i tak od 2 dni dopiero?? moze uszczelka się zagięła?
Prawdę mówiąc poczuliśmy to dopiero przy mrozach -10 stopni, wcześniej nie zwracałam uwagi, było mi tam ciepło, firanka rusza się ledwo, ledwo. Ale wchodzę z założenia że skoro są na gwarancji to warto z tego skorzystać.

Dobranoc Laski
Stary 2012-01-29, 23:57   #3210
moniak85
w krainie snu i marzeń

GG do moniak85

Cytat:
Uciekam spać
kolorowych!

Ja nie wiem, czy dzis usne, wiec jeszcze tu posiedze
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości