|
|
#3931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: zazdroszę zaręczonym dziewczynom...odsłona 48.
ja pamiętam że na jednym z wesel pan mnie wziął do konkursu - noszenia kobiet, bo byłam lżejsza od dorosłych pań. Nie wspominam tego dobrze, miałam krótką spódniczkę i jak mnie podnosił wszystko mi było widać i się wstydziłam
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
bo dzieci lubią łapanie welonu, czy takie zabawy. krecenie w kółeczku i lapanie czegoś -faaajnie
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() przyszłam się przywitać, bo mimo iż czytam Was regularnie to nie mam weny do pisania.. w piątek byliśmy na balu organizowanym przez firmę Cz. i było naprawdę super.. w sobotę pojechaliśmy na 2 godziny na łyżwy pod halę ludową i mimo, że drugi raz w życiu miałam je na nogach to super się jeździło..zwłaszcza pod koniec jak załapałam co i jak.. w pracy mam dalej zapieprz..poza tym strasznie źle się ostatnio czuję i nie wiem czy jednak mnie to L4 nie dosięgnie mimo, że się bronię jak nie wiem co.. chciałabym odpocząć, wyjechać..ehhh.. Capri, gratuluję daty i sali ![]() Peach, strasznie się cieszę, że macie mieszkanie ![]() Ilsa, współczuję sprawy z kolanem..mam nadzieję, że szybko wrócisz do normy ![]() Pony, ja nie wiem co powiedzieć..mam nadzieję, że w końcu wszystko będzie się układać po Waszej myśli..nie zasłużyliście na to wszystko ![]() i strasznie żałuję, że nie mogłam być na zlocie zachodniopomorskim
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na weselu najmłodsza Anulka nie miała jeszcze chyba roczku, przespała większość wesela na pięterku
mój chrześniak (wtedy miał ok. 2 latek) super się bawił i tańczył była jeszcze też czwórka dzieci w przedziale 3-6 lat i bardzo fajnie się z nimi tańczyło w kółku![]() bardzo się cieszę, że dzieciaki były z nami i one również bardzo miło wspominają to wesele. I też dawaliśmy wolny wybór czy z dzieckiem czy nie najważniejsze, że byli sami odpowiedzialni rodzice i pilnowali swe pociechy
|
#3935 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
GRATULUJĘ GRATULUJĘ Co do dzieci na weselu nie mówię tak, nie mówię nie. Chociaż byłąm na weselu gdzie dzieci było dużo i jakaś mama przy 1 tańcu te dzieci zebrała do kółeczka przy młodych. Efekty był taki że dzieciaki się wygłupiały, ciągnęły za sukienkę pannę młodą, młodzi nie mieli jak tańczyć bo dzieci się kręciły a po przebiciu balona z małymi balonikami i konfetti chyba nie muszę mówić co się działo. Koło 22 niektóre dzieci wypiły "oranżadę Sobieski" |
||
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć i czołem
![]() Właśnie wróciłam od TŻ Było suuuper. Tylko smutno bo "moja teściowa" ma chore ręce przez pracę, którą wykonuje i musi się zwolnić. A w lepszym wypadku iść na ponad pół roku zwolnienia. Tosia czemu Twój TŻ w szpitalu? co mu jest? ![]() Piczka zazdraszczam mieszkanka gratulacje Rain gratuluje rocznicy ![]() Zazdraszczam wszystkim sporych bimbałków ja to się nie mam czym chwalić i życzę zdrówka chorującym ![]() A ja poproszę o kciuki na jutro na 9 . Mam egzamin i chciałabym wylosować proste pytania.
|
|
#3937 | ||||
|
Zakorzenienie
|
siemanko z wieczora
no właśnie wyobraź sobie, że myślałam o tym. O Janis Joplin jeszcze. Na Tinę Turner nie wpadłam Ale to muszę przyznać ciekawy pomysł, dzięki Arra Tż planuje być Slashem Choć ja go namawiam na Boba Marleya ![]() Cytat:
![]() Cytat:
o Cher też myślałam... pasuje, bo też brunetka ale za Violę, to nie...Cytat:
![]() Cytat:
Moje wspomnienia w tym temacie jeszcze świeże i pewnie dlatego Co do dzieci na weselu, też nie chcieliśmy. Ale mi i osób towarzyszących nie chcieliśmy, wiec Generalnie to mi się wydaje, że najwięcej zależy od rodziców. Bo są dzieci, których obecności się nawet nie odczuje, bo rodzice o nie dbają, a są rozwydrzone bachory (i to nie przytyk do dzieci, tylko do rodziców), które będą utrapieniem dla wszystkich. I tyl mam do powiedzenia nie za wiele. Mam wrażenie, że jakiś opóźniony baby blues mnie dopadł
|
|
#3938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jedynie z pogrubionym się nie zgadzam - moim zdaniem wesele to po prostu impreza rodzinna Zgadzam się z Naj - dobrze jest dać rodzicom prawo wyboru, czy chcą wziąć dzieci na wesele (i się nimi na nim zajmować), czy chcą je z kimś zostawić, czy w ogóle zrezygnować z obecności na weselu. U nas były dzieci i ja nie żałuję i nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej Peach, gratuluję mieszkania ![]() Coś jeszcze miałam, ale nie pamiętam
|
|
#3939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teściowa gromadzi pełno rzeczy ale głupie takie rozwiązanie, bo część jej się przeterminuje - ostatnio chyba nie zauważyła i dostaliśmy przeterminowane cukierki W łazience ma pełno różnych najróżniejszych rzeczy - np. pastę do butów ważną do roku 2000My w sumie też mamy ciut na zapas, ale nie wszystkiego. Artykuły spożywcze w większości na bieżąco, kupujemy w Biedronce, chociaż ostatnio w markecie Simply I muszę powiedzieć, że jest bardzo fajny ![]() Teraz chyba mamy 2 szampony(1 z SLS, drugi bez ), kilka żeli pod prysznic (większość prezenty na święta), 2 odżywki ![]() ---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- A co do dzieci: My zapraszaliśmy bez dzieci - i tyle nam ludzi odmówiło, że głowa mała. Doprosiliśmy dzieci i było trochę więcej. ![]() Generalnie ciężko powiedzieć. I pytanie ile lat mają mieć to już dorosły?
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie tak łatwo dziecko zostawić, szczególnie jak wesele jest w innym mieście. Ale jakby Mrówka była starsza i już mnie nie jadła, to wolałabym ją zostawić u dziadków i bawić się po prostu niż jechać z nią i się nią na weselu opiekować. Ona by miała wakacje u dziadków, a ja wakacje na weselu i bym się wytańczyła z tż jak za dawnych czasów... eeechhh... niech mnie ktoś zaprosi na wesele bez dziecka....
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(no i dziewczynkę 13lat z zespołem d.) ![]() Takich samodzielnych już nie. czyli takich mniej więcej 4 lata ale w drugiej turze tak.
Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2012-01-29 o 22:28 |
|
|
|
|
#3942 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Ma planowany od dawna zabieg na kolano - ale szpital ma na wypasie, więc się o niego nie martwię już aż tak
![]() kładę się do wyrka, duuużo będę dziś myśleć, czuję to
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
Crozee na TLC jest nawet taki program o tych ludziach co zbierają kupony, niektórzy temu 8h dziennie poświęcają
ale potrafią zrobić zakupy za 49$ zamiast za ponad 1000$ serio.. albo z kilkuset dolarów do kilku zaledwie zejść... jak dla siebie to lipa, bo mają wielkie spiżarnie, ale fajnie jak to robią charytatywnie dla kogoś, raz słała babka paczki dla żołnierzy w Iraku, a raz inna robiła niedzielne obiady dla bezdomnych w kościele ![]() Ale oni mają fajne te kupony, że na upartego da się nawet zarobić na zakupach Trzymam kciuki za szybki poród i zdrowego małego, nie wierzę że to już ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- u nas na weselu było dwoje chłopców 3 letnich i się bawili na dworzu bo był mały plac zabaw dla dzieci, + dziewczynka 3-tygodniowa mojej siostry, na górze cały czas z opiekunką (szwagierką siostry). |
|
|
|
#3944 |
|
MBZ♥
|
Karmelko kochana zycze Ci spelnienia marzen tych mniejszych i wiekszych, jeszcze wiecej milosci, bezstresowych przygotowan slubnych, swietnej pracy i dalszego rozkwitu zazdrosnicowych przyjazni
Caprioszku gratuluje daty Peach przykro mi z powodu pracy Rain samych szczesliwosci na kolejne lata Pony wspolczuje Ci mam nadzieje ze to ostatnie przykrosci ktore Was dotykaja. Hawwus ladnie Ci we fryzurze Kochana wierze ze asystent bedzie niezbedny juz za chwile Glen ale czas leci Crozee kochana gratuluje dziekuje za zyczenia Kochane.weekend byl cudny chce do Niego.
|
|
|
|
#3945 |
|
Rozeznanie
|
Widziałam program o kuponach
Ja często też używam różnych voucherów i kuponów.. ale i tak wydaję za dużo, więc nie zyskuję aż tyle :PNatomiast w tym miesiącu udało mi się dostać krem do rąk L'occitane pełnowymiarowy, błyszczyk L'occitane, mascarę Diora i Clinique i -50% sushi... Są specjalne fora dla kuponiarzy itp... Kręcą mnie też konursy, trochę nagród już wygrałam... W sumie to megaobciachowe i powinnam sobie jakieś bardziej sensowne hobby znaleźć
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 |
|
Zakorzenienie
|
Do jutra
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Masakra. Zimno jak cholera a ja muszę jutro iść do pracy = biegać po mieście i tłuc się komunikacją miejską
|
|
|
|
#3949 |
|
Zakorzenienie
|
aleks, domyslam się... jeszcze to czekanie na przystankach:/
też dzisiaj przemarzłam nieźle. do tego buty mam beznadziejne, w ogóle nie grzeją. a jeszcze dziś od 2 osób słyszałam, że w nastepny weekend ma być -30 stopni, ale patrze w prognozę, że to jakies brednie, ufff |
|
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do dzieci na weselu,to masz racje. mnie irytuja filmiki na yt, gdzie mloda para tanczy pierwszy taniec, a male dzieci placza im sie pod nogami( na jednym widzialam, ze pan mlody by sie przewrocil przez takie dziecko...) skoro rodzice pozwolili na takie zachowanie juz przy pierwszym tancu,to wyobrazam sobie,ze cale wesele dzieci byly puszczone samopas... my na weselu nie mielismy takiego problemu, byla tylko corka mojej kuzynki, ktora po dwoch godzinach chyba odwiozl jej tata do babci. ale u mojej siostry to była chmara dzieci. najlepsze jest to, ze taka parka miała przyjsc bez dzieci, a przyszla z dwiema corkami i byl problem z miejscami... no i wiekszosc dzieci to 3,4 latki i troche sie pałętały pod nogami..![]() my idziemy na wesele w czerwcu do znajomych i zostawimy małego albo u tzta w domu albo u moich rodzicow. przywioza mi go na karmienie albo ja odciagne mleko zobaczymy jeszcze. ale mamy tez drugie wesele na drugim koncu polski, tez w czerwcu i tam napewno nie pojedziemy. (wyslemy kartke z zyczeniami i pieniędzmi)Cytat:
![]() a nie wiedziałąm, ze ludzie robia to na szczytny cel myslałąm, ze tak tylko do siebie chomikuja rzeczy z promocji czy jakichs kuponow ![]() Rain, wszystkiego najlepszego, super pozycia małżeńskiego na kolejny rok ![]()
|
|
#3951 |
|
Zakorzenienie
|
Muszę powiedzieć, że miałam na weselu wyjątkowo grzeczne dzieci, bo mi nie przeszkadzały w ogóle, z czasu pierwszego tańca w ogóle ich nie pamiętam
Przez chwilę, jak tańczyłam ze starszym siostrzeńcem P. w kółeczku, postawił sobie za cel przydeptanie mojej sukni, ale szczerze mówiąc nie było nikogo, kto ze mną tańczył i by tego nie zrobił Tak się układała suknia, że siłą rzeczy ludzie ją przydeptywali, mały też najpierw nadepnął przypadkiem i tak to poszło Ale wtedy zaczynałam prowadzić kółko w drugą stronę i mały został opanowany
|
#3952 |
|
Zakorzenienie
|
to wszystko zalezy od dzieci, jak sie zachowuja, w jakim sa wieku i jak pilnuja ich rodzice
Gdybysmy my mieli jakies dzieci w rodzinie, tonapewno bysmy je zaprosili- a czy by juz rodzice z nimi przyszli-ich decyzja
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
O bosz, ale będę mieć kaca rano
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
Musiałam tż-ta do pracy zawieść bo mu samochód nie odpalił Nienawidzę zimyAle i tak się wyspałam
|
|
|
|
#3955 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć.
Chciałam się tylko przywitać, bo nie wiem jak będzie w dalszej części dnia, i pochwalić, że jeden z wczorajszych egzaminów zaliczyłam na 5, czekam na wyniki drugiego i jesli dostane zaliczenie z seminarium to będę mieć koniec sesji No ale muszę się wziąć ostro za pisanie pracy mgr... Tak więc do końca nie jest tak kolorowo... Ale mam nadzieję, że w przyszły weekend w końcu poimprezuję ![]() Nie wiem co u Was, postaram się nadrobić ![]() Spałam dziś 5 godzin, ale póki co jakoś trzymam się na nogach i jest lepiej niż mogłabym przypuszczać ![]() To do później
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, gratulacje
![]() witam z rana piekne panie
|
#3957 |
|
Polka Ogarniaczka
|
cześć
![]() klub
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3959 | |
|
Polka Ogarniaczka
|
Cytat:
|
|
#3960 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie, Tośka, super fryzura I nie wiem czy gratulowałam Capri daty ślubu, więc GRATULUJĘ ![]() ![]()
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

była jeszcze też czwórka dzieci w przedziale 3-6 lat i bardzo fajnie się z nimi tańczyło w kółku
jestem z siebie dumna. a teraz piekę dla tż szarlotkę 
GRATULUJĘ 
i życzę zdrówka chorującym 
" ja cała uradowana, że w koncu się mną zajmie i w ogóle co to mu się stało... mówię zgaszona "nooo...yyyy czemu nie

serio.. albo z kilkuset dolarów do kilku zaledwie zejść... jak dla siebie to lipa, bo mają wielkie spiżarnie, ale fajnie jak to robią charytatywnie dla kogoś, raz słała babka paczki dla żołnierzy w Iraku, a raz inna robiła niedzielne obiady dla bezdomnych w kościele
Rain samych szczesliwosci na kolejne lata