Katalogi Avonu - Strona 578 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Pokaż wyniki sondy: Czy kupię go powtórnie?
Tak 1 100,00%
Nie 0 0%
Głosujący: 1. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-12-03, 17:59   #17311
varda
Raczkowanie

Dot.: Katalogi Avonu

chciałabym zamówić sobie naszyjnik Potion, jeśli ma go któraś z Was (a wiem, że ma bo pisała, że zamawia:P) to proszę o info czy jestescie zadowolone, czy ładnie się prezentuje
I jeszcze pytanie do osób, które mają już papierowe katalogi 02-tam na stronie bodajże 22 (gdzie jest zimowa promocja na biżuterię i akcesoria) jest na dole po lewej taki naszyjnik za 19,90. Możecie powiedzieć mi jaką on ma długość?

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 18:09   #17312
Ptaszysko
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Ja też tej białej nie używam... Nie widze sensu tej kredki białej...
Biala kredka optycznie powieksza oko, jesli uzyjemy jej na dolnych powiekach,ale po wewnetrznej stronie-czyli trzeba zrobic kreske za dolnymi rzesami, jakby 'w srodku'-jesli zrobi sie to rowno w obu oczach,wyglada to swietnie.
Mozna tez uzywac w kacikow oczu,ale lepiej je rozswietli jasny(np.kremowy),perlowy ,ale NIE bialy cien. Biel w kacikach przynajmniej u mnie wyglada sztucznie.

Dziewczyny, wiecie juz jak pachnie Be...Sensual ?
Ptaszysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 18:15   #17313
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez pAtiŚ Pokaż wiadomość
Dziewczyny za chwilę zrobie zdęcia tej złotej szminki
Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
czekam czekam jestem bardzo ciekawa dziekuje
Cytat:
Napisane przez Vanilla:) Pokaż wiadomość
ja również czekam, bo także jestem bardzo jej ciekawa i z góry dziękuje

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 18:22   #17314
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
Ale numer....złożyłam dziś zamówienie z K01 na ponad 400 zł..wchodze etraz w strefe konsultantk ia tam wiadomość że dla mojego okręgu kampania 13 trwa do niedzieli do 24h i że wszystkie złożone zamówienia do tego czasu będa liczone na K13 :| Całe szczęście że dało się wykasowac zamówienie..bo kurde ale chce to na kampanie 01 i opust mieć w 02 :| ale bym się wkurzyła żebym tego nie przeczytała
czyli co jak teraz złozyłam zamówienie na k01 to co opust idzie jakby złozyła w k13??

tez mam taka informację i nuie za bardzo ja rozumiem
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 18:41   #17315
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Ostatnio w sklepie widziałam dziewczynke 4-5 lat z piórnikiem jednorożca tym za 29,90 i muszę przyznać, że całkiem fajny na prezent dla takich małych szkrabów, nie pomyślała bym, że jest tak duży, pozatym piórniczek starannie wykonany ogólnie ładnie się prezentował i zauważyłam że przyciągał nie jedno oko.

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 19:19   #17316
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
chciałabym zamówić sobie naszyjnik Potion, jeśli ma go któraś z Was (a wiem, że ma bo pisała, że zamawia:P) to proszę o info czy jestescie zadowolone, czy ładnie się prezentuje
I jeszcze pytanie do osób, które mają już papierowe katalogi 02-tam na stronie bodajże 22 (gdzie jest zimowa promocja na biżuterię i akcesoria) jest na dole po lewej taki naszyjnik za 19,90. Możecie powiedzieć mi jaką on ma długość?
Jelsi chodzi onaszyjnik Clustericious to ma dlugosc 74 cm na dole strony 22 byl on na promocji w 10 jak sie nie myle lub naszyjnik Azhara (do niego jest pierscionek ) ma dlugosc 38+9
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 19:22   #17317
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
Biala kredka optycznie powieksza oko, jesli uzyjemy jej na dolnych powiekach,ale po wewnetrznej stronie-czyli trzeba zrobic kreske za dolnymi rzesami, jakby 'w srodku'-jesli zrobi sie to rowno w obu oczach,wyglada to swietnie.
Mozna tez uzywac w kacikow oczu,ale lepiej je rozswietli jasny(np.kremowy),perlowy ,ale NIE bialy cien. Biel w kacikach przynajmniej u mnie wyglada sztucznie.

Dziewczyny, wiecie juz jak pachnie Be...Sensual ?
Ja kiedys tam ja opisalam praktycznie wtym tygodniu co sie pokazal katalog i Asiuchna rowniez mi sie zapach podoba ani slodki ani orzezwiajacy ale kwestia gustu ja go wachalam z kartki w biurze i mi sie bardzo spodobal
Stary 2006-12-03, 19:23   #17318
ella1980
Raczkowanie

GG do ella1980
Smile Dot.: Katalogi Avonu

Wczoraj dostałam paczkę z terminu 2 kat 13 (a planowo miałam dostać dopiero jutro ) I znowu coś nie tak ze strony Avonu,dostałam próbki podkładu rozświetlającego,a w nim jedna saszetka pusta
Reszta w porządku,taki maleńki braczek z ich strony,ale mnie rozzłościł.
Pozatym brak szkatułek Ella Ballerina(podobno mają być po 08.12.)
Tyle na dzisiaj,pozdrawiam was wszystkie
ella1980 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 19:28   #17319
justysiek
Zadomowienie

Wiecie co, zazdroszcze Wam, bo juz cieszycie sie swoimi zamowieniami a ja czekam jak na razie na zamowienie z K13. Moja kolezanka, u ktorej zamawiam od kilku miesiecy, bo od tego czasu jest konsultantka, zlozyla dopiero niedawno zamowienie i jak zapytalam kiedy bedzie Avon, to odparla, ze nie wie No a kto ma wiedziec, jak nie ona... Mi to jest na reke, ze mam ja jako konsultantke, bo moge sobie brac co chce, a wczesniej zamawialam przez moja Mame jako posredniczke, no to wiadomo, nie moglam sobie hulac tylko jakos mnie zdziwilo, ze nie ma pojecia kiedy przyjdzie jej paczka. Kiedys zdziwila sie i nie dowierzala jak jej powiedzialam, ze w Avonie mozna zwrocic czy zamienic kosmetyk - no chyba sie nie myle??? No i powiedzcie mi jak to jest z Netto - chyba to zaden grzech pokazac i dac zamowic z niego klientce, mimo ze to w zasadzie jest dla konsultantek??? POZDRAWIAM CIEPLO!!!
justysiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 19:36   #17320
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justysiek Pokaż wiadomość
Wiecie co, zazdroszcze Wam, bo juz cieszycie sie swoimi zamowieniami a ja czekam jak na razie na zamowienie z K13. Moja kolezanka, u ktorej zamawiam od kilku miesiecy, bo od tego czasu jest konsultantka, zlozyla dopiero niedawno zamowienie i jak zapytalam kiedy bedzie Avon, to odparla, ze nie wie No a kto ma wiedziec, jak nie ona... Mi to jest na reke, ze mam ja jako konsultantke, bo moge sobie brac co chce, a wczesniej zamawialam przez moja Mame jako posredniczke, no to wiadomo, nie moglam sobie hulac tylko jakos mnie zdziwilo, ze nie ma pojecia kiedy przyjdzie jej paczka. Kiedys zdziwila sie i nie dowierzala jak jej powiedzialam, ze w Avonie mozna zwrocic czy zamienic kosmetyk - no chyba sie nie myle??? No i powiedzcie mi jak to jest z Netto - chyba to zaden grzech pokazac i dac zamowic z niego klientce, mimo ze to w zasadzie jest dla konsultantek??? POZDRAWIAM CIEPLO!!!
Na pewno wie kiedy paczka przyjdzie Chociaż mi ostatnio przychodzą dzień wcześniej
Zwrócić można produkt, ale na koszt konsultantki.
Co do netto to może nie grzech, ale rzeczy z netto nie liczą się do upustu ani do wielkości zamówienia ani do niczego innego więc jej się nie opłaca pokazywać tego klientkom(ja jak zamawiają dużo z katalogu to im udostępniam, ale tak to też tego nie robię)...
Mój setny post i to wszystkie w tym temacie
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 19:37   #17321
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Wszytsko zalezy od konsultantki ja pokazuje netto a co do zwrotow to widocznie nie doczytala lub nikt jej nie poinformowal(mozna wymieniac zwracac ale jest male ale jak zawsze ale o tym wszytskim informuja ulotki ktore powinna dostac na samym poczatku lub KRD) nie kazda KRD mowi wszystko a pozatym to o terminie OMS daja( u mnie) taka kartke i tam sa wszystkie terminy zreszta sa one rowniez na internecie a takie rzeczy sie wie, ale widocznie nikt ja nie poinformowal na samym poczatku
Stary 2006-12-03, 19:43   #17322
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
Na pewno wie kiedy paczka przyjdzie Chociaż mi ostatnio przychodzą dzień wcześniej
Zwrócić można produkt, ale na koszt konsultantki.
Co do netto to może nie grzech, ale rzeczy z netto nie liczą się do upustu ani do wielkości zamówienia ani do niczego innego więc jej się nie opłaca pokazywać tego klientkom(ja jak zamawiają dużo z katalogu to im udostępniam, ale tak to też tego nie robię)...
Thx za odp A czy w takim razie konsultantka cos traci jesli pokazuje netto? Bo rozumiem, ze do upustu sie nie liczy, no ale w sumie w netto czesto sa atrakcyjne cenowo rzeczy i zalozmy, ze klientki sa na te rzeczy chetne, no to co szkodzi pokazac? Chyba, ze o czyms nie wiem i jest to jakas strata czy cos Ja zamawiam zawsze na przynajmniej 50 zl i wiem, ze ogolnie moja kumpela ma spore zamowienia, jak na nowicjusza, no i czesto jestem zainteresowana rowniez oferta netto. A co do tego czy wie - to mowie Wam, znam ja na tyle dobrze, ze wiem, ze nie sciemniala, ze nie wie kiedy paczka bedzie... Dziwne... Zapytam jutro, moze juz wie
Stary 2006-12-03, 19:48   #17323
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Thx za odp A czy w takim razie konsultantka cos traci jesli pokazuje netto? Bo rozumiem, ze do upustu sie nie liczy, no ale w sumie w netto czesto sa atrakcyjne cenowo rzeczy i zalozmy, ze klientki sa na te rzeczy chetne, no to co szkodzi pokazac? Chyba, ze o czyms nie wiem i jest to jakas strata czy cos Ja zamawiam zawsze na przynajmniej 50 zl i wiem, ze ogolnie moja kumpela ma spore zamowienia, jak na nowicjusza, no i czesto jestem zainteresowana rowniez oferta netto. A co do tego czy wie - to mowie Wam, znam ja na tyle dobrze, ze wiem, ze nie sciemniala, ze nie wie kiedy paczka bedzie... Dziwne... Zapytam jutro, moze juz wie
Nie tarci nic bo placi tyle samo ale tez nie zyskuje, ja jedynie zyskalam klientki no moze to ze klinetki zamwiaja z netto a nie z katalogu i wtedy nie ma upustu wysokiego ale tez te oferty nie zawsze sa fajne wiec zalerzy ilu klientkom ona pkazuje mysle ze od jdnej sie nic nie stanie ale to jej prywatna sprawa i nie kazda pokazuje

Edytowane przez majula
Czas edycji: 2006-12-03 o 19:54 Powód: dopisek
Stary 2006-12-03, 20:08   #17324
Vanilla:)
Wtajemniczenie

GG do Vanilla:)

Cytat:
ja osobiście udostępniam klientkom netto-są wdzięczne i chętnie polecają mnie swoim znajomym-tworzy się dzięki temu ładny łańcuszek
Vanilla:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 20:17   #17325
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
A co do tego czy wie - to mowie Wam, znam ja na tyle dobrze, ze wiem, ze nie sciemniala, ze nie wie kiedy paczka bedzie... Dziwne... Zapytam jutro, moze juz wie
A na katalogach Ci nie pisze daty dostawy?

Ja jestem krótko konsultantką, ale zamówienia mam dość duże i czasami udostępniam netto,ale jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś coś z niego chciał(chyba, że moja mama )
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 20:40   #17326
ren20
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
moja mama chce zamówic podkład. waha się pomiędzy rozświetlająco-antystresowym, a trwałym podkładem Perfect Wear. jako, że nie ma większych problemów z cerą (ma raczej normalną cerę) to który byłby lepszy?

i jak ma się sprawa z odcieniami w katalogach, a w rzeczywistości? są ciemniejsze/jaśniejsze?

mama ma ciemną karnację przez cały rok - jaki odcień będzie lepszy, Cream czy Warmest Beige?
Zdecydowanie polecam Warmest Baige
ren20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 21:21   #17327
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Mi z TTA nic nie przysłali (na szczęscie, bo jak nie przyjedzie mi na koszt firmy to rezygnuje klinetka)
Ja czasem udostępniam netto
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 21:24   #17328
jagoda48
Raczkowanie

Arrow Dot.: Katalogi Avonu

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Wszytsko zalezy od konsultantki ja pokazuje netto a co do zwrotow to widocznie nie doczytala lub nikt jej nie poinformowal(mozna wymieniac zwracac ale jest male ale jak zawsze ale o tym wszytskim informuja ulotki ktore powinna dostac na samym poczatku lub KRD) nie kazda KRD mowi wszystko a pozatym to o terminie OMS daja( u mnie) taka kartke i tam sa wszystkie terminy zreszta sa one rowniez na internecie a takie rzeczy sie wie, ale widocznie nikt ja nie poinformowal na samym poczatku
a może udawała, że nie wie, bo dla niej zwrot produktu to strata kasy na przesyłkę... moja była konsultantka tak robiła, w końcu się wkurzyłam i sama się wpisałam do Avonu

Cytat:
konsultantka traci tyle, że gdy przykładowo klientka chce kupić krem do rąk to kupi go z netto, a nie z katalogu, a netto nie liczy sie do opustu.

ja pokazuję klientkom netto i mówię im, że mogą skorzystać z oferty przy zamówieniu czegoś z katalogu. w ten sposób i wilk syty i owca cała
a tak szczerze, to i tak niewiele osób korzysta u mnie z netto, najczęściej mama
jagoda48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-03, 21:41   #17329
asia_z
Zakorzenienie

ja też netto czasem udostepniam, ale tylko stałym klientkom ale nie zawsze, bo często jak w netto jest coś ciekawego, to wybieram prezenciki do paczek a i tak z netto zazwyczaj biorę ja albo moja mama
Stary 2006-12-03, 21:42   #17330
justysiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
A na katalogach Ci nie pisze daty dostawy?

Ja jestem krótko konsultantką, ale zamówienia mam dość duże i czasami udostępniam netto,ale jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś coś z niego chciał(chyba, że moja mama )
A nie pisze mi daty Po prostu daje mi katalog i tyle, zadnych info dodatkowych nie otrzymuje od niej. To moja bliska kolezanka tak nawiasem mowiac, wiec moze uwaza, ze nie musi sie wybitnie starac

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
a może udawała, że nie wie, bo dla niej zwrot produktu to strata kasy na przesyłkę... moja była konsultantka tak robiła, w końcu się wkurzyłam i sama się wpisałam do Avonu

konsultantka traci tyle, że gdy przykładowo klientka chce kupić krem do rąk to kupi go z netto, a nie z katalogu, a netto nie liczy sie do opustu.

ja pokazuję klientkom netto i mówię im, że mogą skorzystać z oferty przy zamówieniu czegoś z katalogu. w ten sposób i wilk syty i owca cała
a tak szczerze, to i tak niewiele osób korzysta u mnie z netto, najczęściej mama
No prosze, a ja poluje na netto, ale nie po to, by kupic tanio cos co jest w katalogu, tylko wlasnie odwrotnie - czyham na to, co zostalo wycofane, a co lubilam Myslalam, ze zainteresowanie netto jest duze, a tu takie zdziwko
Stary 2006-12-03, 22:20   #17331
jagoda48
Raczkowanie

ufff, właśnie złożyłam zamówienie na strefie... 77 pozycji, jutro Wam napiszę, co mam w brakach, obym nie musiała dużo pisać
przekroczyłam 1200zł, po raz pierwszy osiągnęłam opust 30%
teraz zamówiłam dla siebie tylko kosmetyczkę z Solutions, śródziemnomorski krem z PS oraz Stylistę Amethyst, ale już szykuję się na duuuże zakupy z katalogu 02
Stary 2006-12-04, 08:03   #17332
margo80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagoda48 Pokaż wiadomość
ufff, właśnie złożyłam zamówienie na strefie... 77 pozycji, jutro Wam napiszę, co mam w brakach, obym nie musiała dużo pisać
przekroczyłam 1200zł, po raz pierwszy osiągnęłam opust 30%
teraz zamówiłam dla siebie tylko kosmetyczkę z Solutions, śródziemnomorski krem z PS oraz Stylistę Amethyst, ale już szykuję się na duuuże zakupy z katalogu 02

gratulacje

ja też po raz pierwszy zrobiłam ponad 1200 i 30% ale w katalogu 13. 1 u mnie nie cieszy się powodzeniem, wszyscy już kupili co chcieli.
we wtorek ma przyjść paczka z II terminu k13. znowu miałam zamówienia na zestawy for men (te srebrne) i mam nadzieję, że tym razem nie wrzucą mi żadnego dziwnego kremu...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 08:45   #17333
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Katalogi Avonu

Witajcie.
Wczoraj przyszła mi paczuszka z Avonu (miała przyjść dzisiaj).Byłam zdziwiona że wszystko doszło. Na dnie paczki była ankieta dlatego się postarali jak nigdy.
Czy jest Pan/Pani zadowolona z obsługi w katalogu 13?
Zawsze na koniec roku przysyłają wszystko i dorzucają ankietę, a już w następnym katalogu są braki (wtedy ankiety nie dadzą)
sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 08:56   #17334
Ulaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Wczoraj przyszła mi paczuszka z Avonu (miała przyjść dzisiaj).Byłam zdziwiona że wszystko doszło. Na dnie paczki była ankieta dlatego się postarali jak nigdy.
Czy jest Pan/Pani zadowolona z obsługi w katalogu 13?
Zawsze na koniec roku przysyłają wszystko i dorzucają ankietę, a już w następnym katalogu są braki (wtedy ankiety nie dadzą)
A JA CZEKAM z niecierpliwością na podgląd zamówienia, nie zamawiałam typowych światecznych rzeczy więc może nie będzie dużo braków
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 09:14   #17335
jagoda48
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
gratulacje

ja też po raz pierwszy zrobiłam ponad 1200 i 30% ale w katalogu 13. 1 u mnie nie cieszy się powodzeniem, wszyscy już kupili co chcieli.
we wtorek ma przyjść paczka z II terminu k13. znowu miałam zamówienia na zestawy for men (te srebrne) i mam nadzieję, że tym razem nie wrzucą mi żadnego dziwnego kremu...
dzień dobry

dziekuję teraz czekam na fakturę, a jeszcze nawet nie pobrali do realizacji ale czekam cierpliwie.
Stary 2006-12-04, 09:40   #17336
pAtiŚ
Zakorzenienie

Przepraszam dziewczynki, ale wczoraj nie dałam rady zrobić zdjęć. Już sie zabieram w tej chwili

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 09:44   #17337
Aga21Aga
Raczkowanie

A ja składam swoje zamówienie w środe i już się nie mogę doczekać paczki, bo zamawiam dla siebie mi.in. Incandessence
Aga21Aga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-12-04, 09:46   #17338
pAtiŚ
Zakorzenienie

Już zrobione zdjęcia, jeszcze tylko je pomniejsze i powrzucam

Stary 2006-12-04, 10:00   #17339
pAtiŚ
Zakorzenienie

o to zdjecia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SV106094.JPG (75,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV106095.JPG (64,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV106096.JPG (65,6 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV106097.JPG (69,4 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV106098.JPG (79,4 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SV106101.JPG (44,6 KB, 28 załadowań)

Stary 2006-12-04, 10:02   #17340
pAtiŚ
Zakorzenienie

i jeszcze jedno...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SV106102.JPG (54,6 KB, 28 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości