Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII. - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 5 11,36%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam 10 22,73%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 7 15,91%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 2 4,55%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 12 27,27%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 8 18,18%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 10:14   #2101
Marina1
Zakorzenienie

Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Teliczku hmm, no głowa też mnie boli. Od wczoraj.
Może okulary będę musiała nosić, kurde nie wiem no...

Brumku no z kręgosłupem to nie jest tak zle. Chociaż mam przepuklinę kręgosłupa zdiagnozowaną. Nogi mi kiedyś sztywniały i nie mogłam chodzić od tego. No ale zaleczyłam antybiotykiem, zabieg nie był konieczny...
Dzisiaj dentysta na 15...

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
:
kurcze i znowu sama będziesz - myślałam że przed kolejnym wyjazdem pobędzie z Wami choć przez kilka dni... ale zapraszam do siebie w każdej chwili jak tylko masz czas - to dzwoń i wpadaj

gratki za egzamin - ja wyniki swojego z piątku poznam jutro a z tymi oczami to skontroluj bo to może być coś o podłożu neurologicznym - z tym nie ma żartów - i to może być np od kręgosłupa coś.

no i mam nadzieję jednak że pomimo Waszego zmęczenia nocka po takiej rozłące była bardzo udana stosunkowo udana oczywiście [COLOR="Silver"]
E tam Beatko nic z tych rzeczy, wkurzał mnie tylko, bo rolował kołdrę całą noc i już miałam wykopać go do salonu
No i wyjechał o 4 nad ranem już z chłopakami z roboty.

Mówisz, że od kręgołupa? Możliwe by to było, bo napisałam powyżej jakie miałam z nim problemy.
Ale do jakiego lekarza z tym iść? neurolog? okulista?
I za zaproszenie dziękuję i pamiętam, nich tylko troszku cieplej się zrobi!

[QUOTE=eveewe;31937888
Witam kochane. Moje dziecko obudzilo sie o 8.20ja juz wstawilam pranko i zrobilam kawusie. Moze maz skonczy dzis wczesniej pracke to pojedziemy odebrac pozwolenie na budowei pojdziemy popytac o kredyt na budowe domu - juz mnie to przeraza, ale coz wyjscia nie ma.
Jak mnie wczoraj wkurzyl szwagier (siorki facet)!!!! No wiec pol roku temu kupil mieszkanie w centrum-scislym, 2 pokoje okolo 50m2, cena ok bo 190 tys i cale do remontu. No dobra - a czynsz 600 zl??!!??!! Kredyt wzial placi cos kolo 1100 zl miesiecznie. Z siorka nie jest "chajtniety", ale mieszkaja razem. A my wczoraj mowilismy o kredycie rodzina na swoim i mowie ze nie dostaniemy bo dom musi miec pow do 140m2 a nasz ma ponad 200 m2 bo nasz jest z powierzchnia pod sklep. A ten ze my jestesmy nienormalni zeby na takim zadupiu budowac dom pod sklep, na pewno nam to nie wypali. Ja mowie a ty byles wogole tam, wiesz gdzie to?? no nie. wiec mu mowie a po co sie udzielasz. Ale kredyt rodzina na swoim itd - ja mowie czlowieku to czemu nie wziales cywilnego z mloda i nie wziales tego kredytu, tylko zwykly - bo nie pomyslalem!!! Ja nie mam zamiaru do konca zycia robic u kogos tylko chce swoj interes otworzyc a on sie bedzie wymadrzal ze to glupota itd. Jak mnie to wkurza. A on wzial kredyt, zyja z kasy mojej siorki bo jego wyplata idzie na kredyt i czynsz, moja siorka malo zarabia, to lataja do mamusi mojej i im daje na zycie. !!!![/QUOTE]

Pewnie zazdrosny jet eve i tyle...
Oj, takie gadanie może wkurzyć. Pewnie masz cichą nadzieję, że siostra jednak się z nim rozstanie

Dziewczyny - jak rozmrozić szybko zupki zamrożone ( dla dzieciaka oczywista ) ? W mikrofali można ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:16   #2102
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a ja dzis wstalam zla jak osa zalozylam malej pierwszy raz hagisy czy jak tam sie to pisze nieiwem,wstaje w nocy i co ona cala mokra lozko cale mokre mala do przebrania oczywscie sie cala rozbudzila lozko do czyszczenia posciel do prania no kurr...... nikt mi niewmowi ze jakies pieluchy sa lepsze od pampersow ,one mi nigdy nie przeciekly choc byly nieraz duzo zaduze..........
niech zgadne, skusiłaś się na Huggiesy w Biedrze? cała paka 99sztuk 3 za 39zł mnie też kusiły ale poczytałam o nich i wolałam nie ryzykować ale cena kusiła - ja kupuje Babydreamy w rossie i są znacznie lepsze niż Dady

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-30 o 10:24
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:17   #2103
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam
ale mrozzzy
u mnie deprecha, siły pisać nie ma nadal...
czuję kooopkę, idę przebrać Karolinkę
A to czemu depreska ?

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
a ja dzis wstalam zla jak osa zalozylam malej pierwszy raz hagisy czy jak tam sie to pisze nieiwem,wstaje w nocy i co ona cala mokra lozko cale mokre mala do przebrania oczywscie sie cala rozbudzila lozko do czyszczenia posciel do prania no kurr...... nikt mi niewmowi ze jakies pieluchy sa lepsze od pampersow ,one mi nigdy nie przeciekly choc byly nieraz duzo zaduze..........
Huggiesy to wg mnie najgorsze pieluszki z tych, które używaliśmy.
Wiecznie przemoczone były.
Na noc bym w życiu nie założyła..... Pisałyśmy o nich tutaj...

eveewe jaki sklep planujecie otworzyć?
Spożywczak?

A my już po wizycie, Radziu śpi.
Żelazo w porządku, jakoś 11 ma a minimum to 7
W każdym razie mam mu już nie podawać, tym bardziej, że je już obiadki.
Krew też super.

Tylko zła trochę byłam bo w poczekalni była matka z chorym dzieckiem

Dziś były dzieci chore chyba.... Nie wiem czemu pielęgniarka nas tak zapisała, wiedziała po co i z czym na wizycie będziemy.
Mam nadzieję, że Radzik nie złapał nic.
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:21   #2104
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A tutaj jak zawsze miłe i ciepłe przywitanie

Wracamy do PL bo mamy sale weselną do udekorowania no i bedziemy się zastanawiać czy zostajemy w PL czy ruszamy z powrotem do niemiec....
Jesteśmy w czarnej :dupa: z tą decyzją...

Podczytuje Was czest, oglądam maluszki, ale jakoś cięzko tak się wbić z powrotem
pokaż Lilę a jak Ty się czujesz? zaaklimatyzwałaś się w nowym miejscu? zaglądaj częściej

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Gęsta była, dodałam wody i było niewiele ponad mały słoiczek. Wszystko zjadł.
To nie jest z dużo, prawda? Nie wiem jakie są normy....

Herbaty rumiankowej wypił 100ml i troszkę soczku.
Deserku nie dawałam.
moja na raz zje obiadku czy zupki ok pół słoika małego na raz, więcej nie chce ale za to za godzinkę musi mlekiem poprawić - ale za to kaszki rtżowe na pepti to z apetytem i 100ml zje jak jest głodna.

zrobiłam jej domowej roboty sok marchwiowo-jabłkowy w sokowirówce i wypiła duszkiem 50ml taaak jej smakowało - podałam jej go tym ustnikiem silikonowym od niekapka Canpola pasuje też bo butelki Avent , bo niby cedziłam przez sitko ale i tak całkiem klarowny nie jest i smoczek zwykły się zapychał a tym ustnikiem poszło migiem.

Stary 2012-01-30, 10:22   #2105
agulaaabar
Zakorzenienie

Beatko jak będę miała chwile to wrzuce nas w klubie.

Z zaklimatyzowaniem problemu nie było, ani dla mnie ani dla Lili, tż trochę biedny bo języka nie zna. Chociaż wolałabym mieszkać tutaj w Wiedniu niż w Niemczech ale cóż... może kiedyś się uda

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:23   #2106
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
crazy są bezmleczne ale napisane jest że trzeba przygotować na mleku modyfikowanym , i nie wiem czy na UU można
http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl...bcatid/37.aspx
myślę że na UU też można - w końcu mleczko przecież

Stary 2012-01-30, 10:28   #2107
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Kochana, nie ma czego zazdrościć, bo u nas to się zdarzyło chyba po raz pierwszy A i u bezdzietnych znajomych tylko kilka razy byliśmy, bo jakoś czasu nie ma (tzn. mąż nie ma, bo my z Tymciem mamy dużo

A tak swoją drogą, to ja z nim bardzo lubię gdzieś wychodzić, bo - o dziwo - u kogoś jest bardziej pogodny niż w domu

a to u nas tak samo, w towarzystwie to idealne dziecko, nawet umie się sam sobą zająć , a najbardziej lubi podsłuchiwać

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Dziękuje wam. Ja zaczęłam z glutenem jak Ida miała równe 6 miesięcy, ale to z zalecenia naszej pediatry. Właśnie zastanawiałam się ile ta pierwsza faza trwa miesiąc czy dwa. Dziękuje jeszcze raz
Oprócz kaszki którą dodaję do deserku czasem dam Małej possać obwarzanka, albo polizać skórę od chleba - jaka jest wówczas szczęśliwa.

Jak cholera. Byle do wiosny.
BTW ja mam garnek do gotowania na parze. Wrzucam tam warzywa na patelnie, posypuję różnymi przyprawami (zależy na co mnie najdzie) i dodaję pierś z kurczaka.

Przebił się nam pierwszy ząbek. Nie widać go jeszcze na wysokość, ale jak się jeździ palcem po dziąśle to czuć ostrą krawędź.

za ząbek

Cytat:
Dziewczyny a posypujecie po warzywach/mięsie bezpośrednio ?
Bo ja wyczytałam o pojemniku na przyprawy ...
ja sypię przyprawy na warzywa i mięsko , nie mam pojemnika na przyprawy

Cytat:
Witam
ale mrozzzy
u mnie deprecha, siły pisać nie ma nadal...
czuję kooopkę, idę przebrać Karolinkę

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
[/COLOR]
a co to za kaszka?? bo chyba coś przeoczyłam

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

no nadrobiłam - jeszcze mi zpstało doczytać 3 strony z soboty i będę na bieząco - no i do klubu zerknę jeszcze bo mnie dawno nie było tam

You You ostatnio o nich pisała, a ja dostałam próbkę do domu i teraz własnie wypróbowałam-polecam
ta kaszka

Marinka, kurcze kiedyś gdzieś czytałam,że dziewczyna miała podobny atak, wtedy straciła wzrok na chwilę, zmykaj do lekarza

bry dzień
bo nocka kiepska

mały zjadł o 23:30 i o 1,25 sie obudził wyspany i zadowolony
dałam herbatki i zaczął zasypiać,ale jednak zabawa pt. będę walił nózkami w materac była atrakcyjniejsza niż spanie. Wzięłam go o 2 do siebie

za to o tej samej porze co łobuz wstał mój mąż , który się czymś struł...
ehhhh szkoda gadać, biedny był

ubrałam siebie i małego i ...
wystawiłam go na balkon
nie da się zn nim pospacerować bo robi histerię w wózku po pół godzinie.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:30   #2108
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Brumku no z kręgosłupem to nie jest tak zle. Chociaż mam przepuklinę kręgosłupa zdiagnozowaną. Nogi mi kiedyś sztywniały i nie mogłam chodzić od tego. No ale zaleczyłam antybiotykiem, zabieg nie był konieczny...

E tam Beatko nic z tych rzeczy, wkurzał mnie tylko, bo rolował kołdrę całą noc i już miałam wykopać go do salonu
Dziewczyny - jak rozmrozić szybko zupki zamrożone ( dla dzieciaka oczywista ) ? W mikrofali można ?
z tym do chyba do Neurologa ale jak chcesz na nfz się zapisać to są straszne kolejki u nas.... moja mama z kręgosłupem chodzi do dr Mościckiej, bardzo chwali bo miała juz operacje na kręgosłup i teraz chodzi na kontrole do niej, ale skoro podejrzewasz że może to być od kręgosłupa to może lepiej sprawdz u lekarza bo wystarczy że gdzieś na jakiś nerw Ci ta przepuklina uciska i może to być od tego. Ale jak się powtórzy to nie czekaj tylko leć do lekarza bo z tym nie ma żartów,

eee ja bym tam swojemu na pewno nie popuściła jakby na chwilkę wpadł do domu i zaraz znowu miał jechać. szkoda mi Cię strasznie że dalej sami będziecie z Igim - niech mrozy puszczą i wpadajcie

ja rozmrażam w podgrzewaczu - myślę że w mikrofali też można - na funkcji "defrost" - czy jakoś tak

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-01-30 o 11:44
Stary 2012-01-30, 10:33   #2109
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Teliczku hmm, no głowa też mnie boli. Od wczoraj.

Dzisiaj dentysta na 15...

Mówisz, że od kręgołupa? Możliwe by to było, bo napisałam powyżej jakie miałam z nim problemy.
Ale do jakiego lekarza z tym iść? neurolog? okulista?
I za zaproszenie dziękuję i pamiętam, nich tylko troszku cieplej się zrobi!

Pewnie zazdrosny jet eve i tyle...
Oj, takie gadanie może wkurzyć. Pewnie masz cichą nadzieję, że siostra jednak się z nim rozstanie

Nie mam takiej nadziei, bo kto by z nia wytrzyma jak ona tak ciezka we wspolzyciu. Nie lubie glupiego gadania

Cytat:
A to czemu depreska ?

Huggiesy to wg mnie najgorsze pieluszki z tych, które używaliśmy.
Wiecznie przemoczone były.
Na noc bym w życiu nie założyła..... Pisałyśmy o nich tutaj...

eveewe jaki sklep planujecie otworzyć?
Spożywczak?

A my już po wizycie, Radziu śpi.
Żelazo w porządku, jakoś 11 ma a minimum to 7
W każdym razie mam mu już nie podawać, tym bardziej, że je już obiadki.
Krew też super.

Tylko zła trochę byłam bo w poczekalni była matka z chorym dzieckiem

Dziś były dzieci chore chyba.... Nie wiem czemu pielęgniarka nas tak zapisała, wiedziała po co i z czym na wizycie będziemy.
Mam nadzieję, że Radzik nie złapał nic.
tak spozywczo przemyslowy. dom bedziemy miec przy jednej z glownych tras, na nowo powstajacym osiedlu domow jednorodzinnych - poki co tam jest pusciutki, 4 domu na krzyz, ale bedzie ich bardzo duzo. Chcemy sprobowac, jesli nie - mozna powierzchnie podnajac, bo jest oddzielona od czesci mieszkalnej (takie przepisy), lub zawsze mozna inny biznes tam zlokalizowac.
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:33   #2110
agulaaabar
Zakorzenienie

A możecie mi powiedzieć który to link mam wstawić z imageshack?

Czas na zmiany !
Stary 2012-01-30, 10:34   #2111
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Ja myślę, tak. Bo jak podgrzewać można to czemu rozmrażać nie?
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:34   #2112
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

lili a u was nie ma podzialu na dzieci chore i dzieci zdrowe?? u nas tak jest i wtedy te chore nie widza sie ze zdrowymi . Najwazniesze ze wszystko OK
Stary 2012-01-30, 10:35   #2113
ellika
Rozeznanie

Beti, AgaG, Lili

No ciężkie chwile coś u nas ostatnio. Mam jakiś kryzys, prawie na pewno przez to, że wiecznie niewyspana jestem, mała często się budzi w nocy i w sumie sama sobie wkręciłam, że tak bym już chciała żeby ona była juz duża i przesypiała noce. Po prostu szamoczę się z tym. W dodatku Karolina jest marudna, dogodzić jej ciężko, wiecznie się na nas drze, przez co ja z mężem wiecznie spięci i kłócimy się o byle co.
Teraz jak to piszę, to widzę, że to takie błędne koło, bo pewnie Karolinka marudna bo czuje nasze złe emocje ech...
No i na domiar złego wczoraj spadła mi z łóżka Taka mądra jestem, taka przezorna, i co? zostawiłam ją dosłownie na chwilę samą na łóżku, idiotka ze mnie i spadła na panele i w dodatku głową przydzwoniła w nóżkę kołyski Na szczęście nic się nie stało, bo tylko się wystraszyła, bardziej się osunęła po kołdrze chyba niż spadła, a na głowie czerwony ślad szybko zszedł no i ogólnie wesoła zaraz była. Gorzej ze mną bo ja pół wieczoru przewyłam. Gdyby coś jej się stało przez moją głupotę to bym tego nie przeżyła.
Ogólnie jakoś wszystko mnie przerasta ....
Wiem, że muszę sie pozbierać, ale nie mam siły, nie chce mi się ...

No to znowu wam smuty napisałam...

Marinko ja na Twoim miejscu wybrałabym się i do neurologa i do okulisty. Może najpierw do okulisty, niech Ci sprawdzi ciśnienie w oku i ogólnie obejrzy dno oka, jeśli będzie wszystko ok to do neurologa. Nie lekceważ takich objawów
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:36   #2114
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Dzieki, a probowalas inne miesko niz z kurczaka?? I faktycznie moze ziemniaki dzis zrobie - ja mam tez 3 pietrowy.

ja po miesku sype ziola prowansalskie, a po warzywkach odrobinke vegety.

Witam kochane. Moje dziecko obudzilo sie o 8.20ja juz wstawilam pranko i zrobilam kawusie. Moze maz skonczy dzis wczesniej pracke to pojedziemy odebrac pozwolenie na budowei pojdziemy popytac o kredyt na budowe domu - juz mnie to przeraza, ale coz wyjscia nie ma.
Jak mnie wczoraj wkurzyl szwagier (siorki facet)!!!! No wiec pol roku temu kupil mieszkanie w centrum-scislym, 2 pokoje okolo 50m2, cena ok bo 190 tys i cale do remontu. No dobra - a czynsz 600 zl??!!??!! Kredyt wzial placi cos kolo 1100 zl miesiecznie. Z siorka nie jest "chajtniety", ale mieszkaja razem. A my wczoraj mowilismy o kredycie rodzina na swoim i mowie ze nie dostaniemy bo dom musi miec pow do 140m2 a nasz ma ponad 200 m2 bo nasz jest z powierzchnia pod sklep. A ten ze my jestesmy nienormalni zeby na takim zadupiu budowac dom pod sklep, na pewno nam to nie wypali. Ja mowie a ty byles wogole tam, wiesz gdzie to?? no nie. wiec mu mowie a po co sie udzielasz. Ale kredyt rodzina na swoim itd - ja mowie czlowieku to czemu nie wziales cywilnego z mloda i nie wziales tego kredytu, tylko zwykly - bo nie pomyslalem!!! Ja nie mam zamiaru do konca zycia robic u kogos tylko chce swoj interes otworzyc a on sie bedzie wymadrzal ze to glupota itd. Jak mnie to wkurza. A on wzial kredyt, zyja z kasy mojej siorki bo jego wyplata idzie na kredyt i czynsz, moja siorka malo zarabia, to lataja do mamusi mojej i im daje na zycie. !!!!
wiesz raz robiłam schab ale trochę suchy wyszedł, myślę,że jakby go w nocy potrzymac w marynacie z jogurtu to mógłby być pyszny.

A co do kredytu to mogę się mylić ale jak brałam 2 lala temu ten kredyt to można było wziąć tak jakby dwuczęsciowy kredyt. Na tą powierzchnię, która spełnia wymogi wziąć tą rodzinę na swoim a na pozostałe metry przeliczali normalny kredyt. Zapytajcie czy tak faktycznie jest , może coś się uda.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
A możecie mi powiedzieć który to link mam wstawić z imageshack?
najpierw zamieść ten obraz a potem forum

Edytowane przez dziubek79
Czas edycji: 2012-01-30 o 10:41
Stary 2012-01-30, 10:45   #2115
agulaaabar
Zakorzenienie

Dziubku dzięki

Wrzuciłam nas w "rodzinkach"

Czas na zmiany !
Stary 2012-01-30, 10:50   #2116
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Beti, AgaG, Lili

No ciężkie chwile coś u nas ostatnio. Mam jakiś kryzys, prawie na pewno przez to, że wiecznie niewyspana jestem, mała często się budzi w nocy i w sumie sama sobie wkręciłam, że tak bym już chciała żeby ona była juz duża i przesypiała noce. Po prostu szamoczę się z tym. W dodatku Karolina jest marudna, dogodzić jej ciężko, wiecznie się na nas drze, przez co ja z mężem wiecznie spięci i kłócimy się o byle co.
Teraz jak to piszę, to widzę, że to takie błędne koło, bo pewnie Karolinka marudna bo czuje nasze złe emocje ech...
No i na domiar złego wczoraj spadła mi z łóżka Taka mądra jestem, taka przezorna, i co? zostawiłam ją dosłownie na chwilę samą na łóżku, idiotka ze mnie i spadła na panele i w dodatku głową przydzwoniła w nóżkę kołyski Na szczęście nic się nie stało, bo tylko się wystraszyła, bardziej się osunęła po kołdrze chyba niż spadła, a na głowie czerwony ślad szybko zszedł no i ogólnie wesoła zaraz była. Gorzej ze mną bo ja pół wieczoru przewyłam. Gdyby coś jej się stało przez moją głupotę to bym tego nie przeżyła.

No to znowu wam smuty napisałam...

Marinko ja na Twoim miejscu wybrałabym się i do neurologa i do okulisty. Może najpierw do okulisty, niech Ci sprawdzi ciśnienie w oku i ogólnie obejrzy dno oka, jeśli będzie wszystko ok to do neurologa. Nie lekceważ takich objawów
Nic sie nie martw - kazdy ma czasem gorszy dzien i cos nas wkurza poprostu. A to, ze spadla - jestes dobra matka, czasem sie zdarza nie unikniemy takich sytuacji, dziecko jest dzieckiem i pomysly ma czasem ciekawe. I ich sprawnosc ruchowa tez jest naprawde zadziwiajaca. Najwazniejsze ze sie nic nie stalo tylko strachu sie najadla.
Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
wiesz raz robiłam schab ale trochę suchy wyszedł, myślę,że jakby go w nocy potrzymac w marynacie z jogurtu to mógłby być pyszny.

A co do kredytu to mogę się mylić ale jak brałam 2 lala temu ten kredyt to można było wziąć tak jakby dwuczęsciowy kredyt. Na tą powierzchnię, która spełnia wymogi wziąć tą rodzinę na swoim a na pozostałe metry przeliczali normalny kredyt. Zapytajcie czy tak faktycznie jest , może coś się uda.

---------- Dopisano o 10:36 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

najpierw zamieść ten obraz a potem forum
Wlasnie o to sie chce dowiedziec czy da sie tak. Bo jesli tak to pow domu nie przekracza 140 m2. Mamy u nas taka agencje finansowa co tam sprawdzaja we wszystkich bankach. Chcemy podjechac zorientowac sie co i jak i pomyslec.
Myslalam nad schabem tylko tak mi sie wydaje ze moze wyjsc suchy moze faktycznie go pomoczyc w jogurcie na noc a pozniej chop do parowaru
Stary 2012-01-30, 10:53   #2117
brunetka2000
Zakorzenienie

Niech mnie ktoś dzisiaj zabije Spałam może 2 godziny nad ranem, głowa mi pęka
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 10:54   #2118
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Niech mnie ktoś dzisiaj zabije Spałam może 2 godziny nad ranem, głowa mi pęka
a co sie stalo brunetko??
Stary 2012-01-30, 10:59   #2119
brunetka2000
Zakorzenienie

całą noc płakała, a jak nie płakała to nie chciała spać

Czy wasze dzieci śpią w nocy na brzuchu???? Jeśli tak to nie boicie sie, że sie uduszą. Bo moja w końcu zasnęła na brzuchu, ale bałam się ją tak zostawić i pilnowałam a jak zasnęła to ją odwróciłam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 11:00   #2120
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Nie nadrobię ... No może kiedyś

U nas ok, ostatni tydzień męża w pracy przed urlopami... Nie wiem jak będziemy lapka między siebie dzielić

Na spacery nie chodzimy bo u nas -15 W nocy nawet była awaria prądu i ciemno jak w było, Zosia się kręciła od 3, kot 3 razy pawiował, sprzątałam z latarką... Ech...

Widzę, że kolejne zęby się pojawiły U nas jakby ucichło to całe ząbkowanie - o co cho?

Zrobiłam wczoraj Brumkowe piersi - pychota! Na stałe z nami zostaną

Marina i Natka, za zdane egzaminy

Natka jak postępy w drodze do własnego domu?

Ewa, najgorsze jest to, że siostra razem z nim żyje, a jesli się rozejdą (czego oczywiście nie życzę!!!) to on z chatą zostanie a ona...

Agula, witaj! O kurcze, myślałam że na dobre tam
zostaniecie!

Marina, ja mam w mikrofali funkcję rozmrażania, ale wydaje mi się że możesz nawet na podgrzewaniu, tylko na delikatnym powerze bym to robiła.
Najlepiej zrób rezonans magnetyczny na kręgosłup - bedzie wiadomo czy coś Ci na kręgosłup uciska, ale szukaj skierowania od neurologa czy ortopedy, bo maskarycznie drogie badanie - u nas za odcinek lędźwiowy około 500 zł

Lili, dla Radzia!

Dziubek, Zosia też podsłuchiwaczka, jak mamy z Tż jakąś ożywioną dyskusję, to aż japę rozdziawia

Ellika, nie smutaj się, będzie lepiej - oby już niedługo. Nie pierwsza Karola spadła i nie ostatnia, to się zdarza, a nasze dzieci dzielniejsze niż my Kurcze, może jakoś nastaw się pozytywnie, wysilcie się oboje, mała to wyczuje, uspokoi się, Wy też i koło będzie się kręciło, ale już w tą dobrą stronę

Widzę, że Telik mnie szukała Też o Tobie myślałam bo wertowałam Twój blog i mam chrapkę na granole oczywiście i muffinki owsiane... Spóźnione życzenia z okazji 5-miesięcznicy Jasiowej!

Brunetka, biedulko!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 11:07   #2121
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

wodaqu co ja na to poradze. Kredyt bral sam na siebie, ale ona w wiekszosci lozy na nich. Wogole brak slow - doradzac innym, jak sie nie ma pojecia o tym - to mnie wkurza. Ja rozumiem mial biznes, nie wszylo itd. Ale nie a najlepsze rady.

Moja chyba tez dzis na spacer nie pojdzie - zimno nadal, nie bede dziecka specjalnie wystawiac na taka pogode.

Jaki to przepis na brumkowe piersi?? chyba cos ominelam podczas nadrabiania??

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-01-30 o 11:09
Stary 2012-01-30, 11:16   #2122
wodaqua
Zadomowienie

Takie piersi:
http://dodajiwymieszaj.blox.pl/2007/...ad-cudami.html
Stary 2012-01-30, 11:18   #2123
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

Czy wasze dzieci śpią w nocy na brzuchu???? Jeśli tak to nie boicie sie, że sie uduszą. Bo moja w końcu zasnęła na brzuchu, ale bałam się ją tak zostawić i pilnowałam a jak zasnęła to ją odwróciłam
mój ostatnio często śpi na brzuchu i kiedyś myślałam,że będę panikować i tez go odwracac ale jest ok, odwraca sobie ładnie główkę raz na jeden bok , raz na drugi i spi w najlepsze
Stary 2012-01-30, 11:20   #2124
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:

Mój nie lubi teraz na brzuchu, ale jak już tak uśnie jakimś cudem to też się trochę boję Wolę zdecydowanie jak śpi na boczku lub na plecach

Cytat:
Nawet najbardziej przezornej matce zdaża się głupote popełnić Mi też raz spadł Natan z łóżka, a odwróciłam głowę dosłownie na sekundę, a on już na ziemi Takie dzieci, nie da się wszystkiego przewidzieć...

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
Jak mnie wczoraj wkurzyl szwagier (siorki facet)!!!! No wiec pol roku temu kupil mieszkanie w centrum-scislym, 2 pokoje okolo 50m2, cena ok bo 190 tys i cale do remontu. No dobra - a czynsz 600 zl??!!??!! Kredyt wzial placi cos kolo 1100 zl miesiecznie. Z siorka nie jest "chajtniety", ale mieszkaja razem. A my wczoraj mowilismy o kredycie rodzina na swoim i mowie ze nie dostaniemy bo dom musi miec pow do 140m2 a nasz ma ponad 200 m2 bo nasz jest z powierzchnia pod sklep. A ten ze my jestesmy nienormalni zeby na takim zadupiu budowac dom pod sklep, na pewno nam to nie wypali. Ja mowie a ty byles wogole tam, wiesz gdzie to?? no nie. wiec mu mowie a po co sie udzielasz. Ale kredyt rodzina na swoim itd - ja mowie czlowieku to czemu nie wziales cywilnego z mloda i nie wziales tego kredytu, tylko zwykly - bo nie pomyslalem!!! Ja nie mam zamiaru do konca zycia robic u kogos tylko chce swoj interes otworzyc a on sie bedzie wymadrzal ze to glupota itd. Jak mnie to wkurza. A on wzial kredyt, zyja z kasy mojej siorki bo jego wyplata idzie na kredyt i czynsz, moja siorka malo zarabia, to lataja do mamusi mojej i im daje na zycie. !!!!
Oj zazdrosny, zazdrosny

A ja szok przeżyłam przed chwilą Dzwoni do mnie babcia moja (mieszka ulice dalej ode mnie) i mówi, czy z nami wszystko w porządku, czy nic nam się nie stało, bo się w domu u mojego sąsiada w nocy paliło A ja z mężem tacy wykończeni byliśmy, że spaliśmy jak zabici A na zewnątrz jakieś syreny podobno wyły, światła z tych samochodów strażackich i wode tam lali... Boże a ja zielonego pojęcia nie miałam, że obok mnie się takie rzeczy dzieją.... Się wystraszyłam, bo ten dom stoi bardzo blisko naszego....
Współczuje im, bo na polu mrozy takie, a oni mają dom zalany wodą w środku zimy...
Stary 2012-01-30, 11:35   #2125
wodaqua
Zadomowienie

Brunetko, moja nie śpi na brzuchu nigdy, no za malucha na moim brzuchu sie zdazyło ze 2 razy... Ale nie dziwię się, że masz stresa.
Stary 2012-01-30, 11:39   #2126
patik87
Zakorzenienie

Hej - ta mina mówi sama za siebie.
Humoru nadal nie mam (y).
Sara wrzeszczy. Nie płacze tylko kwiczy, marudzi. Eh.
Wstała o 4.30!!

Elika przytulam wirtualnie.

Lilii ja też zadowolona bardzo z biedronki. To moja ulubiona zabawka Sary. Fajnie, że radzio zdrowy.

Telik no tak, zjadłabym coś dobrego z TWOJEJ KUCHNI. caps.. muszę poczytać o tej granoli. Może się skuszę.

Boshe piszczy...ta na dole pewnie słucha..

Piszecie o daniach z parowaru- chyba sie skuszę. Takie szybkie i proste, same się robią

Brunetka Ali chyba w krew weszło nocne wstawianie. Kiedy nasze dzieci zaczną spać? (Sara na brzuchu nie śpi.)

Zapałeczka to masz sen, można by Cię z łóżkiem wynieść na mróz i byś nie poczuła. Sąsiadom współczuję tragedii.

Idę sobie strzelić w łeb ( gumą od majtek)

Stary 2012-01-30, 11:42   #2127
wodaqua
Zadomowienie

Eeeedytowałam

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2012-01-30 o 12:07
Stary 2012-01-30, 11:45   #2128
wodaqua
Zadomowienie

Patik, chyba do Ciebie dołączę... U mnie jęczenie dziś od rana, nie wiem o co jej chodzi, cały czas tylko yyy i yyy - smok ble, na rekach ble, na macie blee, w bujaku bleee. Dobrze, że pospała godzinkę...
Stary 2012-01-30, 11:47   #2129
Shira_83
Zadomowienie

hej

tak Shira chora na antybiotyku masakra spadam do wyra.....

pozdrowionka
Stary 2012-01-30, 11:47   #2130
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

Biedna ala. Moja czasem jak nie moze usnac przewroci sie na brzuszek i spi. Sama sobie uklada glowke wiec.... jakos nie panikuje.

Moja teraz tez krzyczy ale jest spiaca bo widze. zaraz padnie i ja zaniose do lozeczka. Dzis nie bedzie spacerku - za duzy mroz.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości