|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
pierwszy post
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
emigra super pokoik sie zapowiada
![]() na maila chwilowo nie moge wejsc jakis blad wyskakuje ![]() e tam marudzisz świetnie wyglądasz
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-01-30 o 11:10 |
|
|
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie, ze sie podoba
maz o dziwo chodzi dumny, choc wczoraj jak malowal to mial mine skwaszona ale teraz mowi ze pokoj taki dziewczecy i ze pewnie corci bedzie w nim przyjemnie
|
|
|
#3784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To co teraz ? Zielone dodatki będą ? ![]() Nie jest źle z Twoją wagą Na pewno szybko zrzucisz po porodzie, wszystkie zrzucimy
Edytowane przez iw32 Czas edycji: 2012-01-30 o 11:13 |
|
|
|
|
#3785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pieknie na slubnym Roznica faktycznie jest, no ale tak po prostu bywa Mimo nadprogramowych kg wygladsz bardzo, bardzo ladnie! Zobaczysz, kilka m-cy max i bedzie jak przed ciaza! Juz sie nawzajem do spacerkow zmotywujemy! Oby tylko dzieciaczki zdrowe to damy rade ze wszystkim!
|
|
#3786 | |
|
Zakorzenienie
|
zielone i biale
Cytat:
dziekuje
|
|
|
|
#3787 |
|
Wtajemniczenie
|
emigra bardzo ładnie ten pokoik wyszedł
śłicznie wyglądałaś na ślubie i z brzuszkiem też ślicznie wyglądasz
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas zupełnie na odwrót - na sr prawie same dziewczynki i wśród moich znajomych to samo!
|
|
|
|
#3789 |
|
Wtajemniczenie
|
Emigra kolorek mi sie podoba, malutka bedzie mialam przytulny pokoik.
a co do wagi, to kazda kobieta inaczej znosi ciaze, inaczej przybiera na wadze itd. na pewno zrzucisz te kg - przeciez wiadomo ze iles tam zejdzie po porodzie a jak sie uprzesz to dosc szybko wrocisz do wagi slubnej. a i tak ladnie wygladasz i tak. desia zycze z calego serca aby nereczki byly zrowiutkie. my z Ivorkiem po spacerku krotkim, on wlasnie nauczyl sie robis siusiu jak pies a nie jak suczka..i nie zawsze mu wychodzi i oczywiscie nie chcial wracac do domu![]() a ja nie mam problemow (dzieki Bogu) z chodzeniem, nie boli mnie nic, czasami tylko lekko brzuch stwardnieje, a w czwartek mam przeciez ta fizjoterapie. |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki?
|
#3791 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Ja nie wiem czemu się tak bardzo czepiacie tego wózka?? Sama mam podobny-tzn że nie ma u niego gondoli... Przecież to nosidełko właśnie spełnia rolę gondoli. a jak już dziecko zrobi się ciut większe to wtedy zdjemujesz to nosidełko i uzywasz już spacerówki. a jak jest chłodniej to pakujesz Malucha w te footmuffs żeby mu nóżki nie zmarzły... Takie wózki tutaj są naprawdę bardzo popularne. No i jeszcze nie spotkałam się ze złą opinią na ich temat. A wózki z gondolami kupują z tego co zauważyłam tylko Polki.... Jak dla mnie te trumny-jak je nazywam- to relikt jest i tyle...aha-gosia Ty coś wspominałaś,że Ci coś leci "stamtąd". niekoniecznie musi to byś jakiś śluz. nie straszę,żeby nie było,ale warto,żebyś zadzwoniła do szpitala i skonsultowała to... bo mnie się wczoraj po południu to samo przytrafiło. wystraszyłam się nie na żarty i pojechałam do szpitala. no i już w nim zostałam. bo mam przeciek. nie mogli na KTG wyłapać serduszka dziecka, przez 2godziny na zmianę z Tomkiem na siłę dociskaliśmy ten krążek od aparatury do mojego brzucha bo inaczej zapis przerywało. w końcu stwierdzili,że to nie ma sensu i zrobili USG. więc już wiedziałam że coś nie tak jest. Potem przyszedł lekarz, zajrzał tam stwierdził,że jakiś płyn jest. no i doszli do wniosku,ze to się wody sączą.bo na zdjeciach wyszło,że nie ma ich za dużo. zostałam już na oddziale. ale jak na razie to tylko każą mi płyny uzupełniać. bo rozwarcia ani nic nie ma więc dziecko na pewno się na świat nie szykuje więc nie ma sensu dawać jak na razie sterydów. no chyba,że dalej będzie tyle samo albo mniej wód. Ale noc miałam fatalną. gorąco było,śmierdziało tymi wszystkimi specyfikami. i jeszcze miałam dwie rodzące obok. jedna o 8 przyjechała bez skurczy ani nic,termin na 1.02. a przyjechała tylko dlatego,że dziecka nie czuła cały dzień. nie upłynęła nawet godzina a ta mówi,że jej wody odeszły. a mnie się słabo zrobiło,bo wcale nie miałam ochoty słuchac jak ona zaraz zacznie krzyczeć czy coś. całe szczęście każda była za parawanem więc oglądać tego nie musiałam. potem dowieźli jakąś węgierkę ze skurczami co 3min. co chwilkę tylko takie "jooo,joooo" mówiła.... ale ani razu nie krzykneła ani nic.Tylko że i mnie sie udzieliło i aż mnie brzuch rozbolał... całe szczęście cos po północy je zwinęli na inna salę chyba. ale już do rana nie usnęłam no to teraz wracam nadrabiac dalej
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Balbinko, uwazaj na siebie, mam nadzieje ze wody sie uzupelnia !!!
Co do gondoli i tego fotelika... to tak sie upieramy przy gondoli bo wazne sa dla nas plecy naszych dzieci ... w gondoli dziecko lezy na plasko, nie ma napietych miesni ani nie jest skulone jakos dziwnie tak jak w owym foteliku ... nie bez powodu nie zaleca sie trzymania dziecka w foteliku dluzej jak 2h ..... ale kazdy robi jak uwaza ja zamierzam bardzo duzo chodzi z dzieckiem, wiec napewno spacery beda dluzsze niz 2 h i nie chce meczyc jego plecow, dlatego dla mnie gondola byla bardzo wazna.
|
|
|
#3793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za jutrzejszą wizytę!![]() Ja mam wizytę w środę, ale bez usg;/ |
|
|
|
|
#3794 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ładny różowy pokoik, teraz tylko dzidzi brakuje. ![]() Cytat:
Kurcze współczuję że musisz siedzieć w szpitalu Trzymaj się |
|||||
|
|
|
#3795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
No to na mailu macie kolejnego Grubaska
Wysłałam kilka zdjęć
|
|
|
|
#3797 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jak byłam na wizycie to powiedziałam że mnie bardzo skóra swędzi i mi zrobili ten test i na szczęście nie mam cholestelazy ale mnie skóra chyba od wody swędzi bo zawsze po kąpieli ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Jaka piękna Mamuśka ze zgrabniutkim brzuszkiem ![]() Jejku jak pięknie wyglądałaś na ślubie
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Wtajemniczenie
|
balbinka trzymaj sie tam w tym szpitalu, oczywiście w dwupaku
![]() Asika21 ślicznie wyglądasz
|
#3799 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
emigra! wyglądasz bardzo ładnie!!! co Ty chcesz od siebie Kobietko
![]() Waga szybko się zmieni po porodzie, spokojnie, ale masz taki fajny pozytywny i sympatyczny wyraz twarzy, że aż miło patrzeć na Twoją buźkę! i pokoik fajniutki ![]() balbinka, trzymam mocno kciuki żeby wszystko się ułożyło i z Tobą i Maluszkiem ![]() aalegna bardzo ładne wnętrza i pięknie wyglądasz
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-30 o 11:46 |
|
|
|
#3801 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() czytałam cały weekend ale mężul mnie co i rusz z kompa odganiał. Miałam odpisać Jolcee o tym pęcherzu. Otóż u mnie pojawiła się infekcja w 10tc! Oczywiście swędzienie, pieczenie gin przypisała mi Urosept. I tak albo nie czułam pieczenia albo czułam a wyniki moczu raz lepsze raz gorsze i tak dalej na tym Urosepcie byłam aż do 26 tc kiedy to w środku nocy obudziłam się z silnym bólem nerki i 40st gorączką. Pojechałam do lekarza rodzinnego ten dał mi antybiotyk ból i gorączka spadła, ale po tym miałam badanie moczu i wyniki były fatalne. Skierowana byłam w 35tc do szpitala i tam dopiero zaczęli mnie leczyć furaginą i innymi lekami. Byłam tam cały tydzień dopóki zapalenie całych dróg moczowych nie ustąpiło. Przy wypisie Przypisał mi lekarz Monural ( któraś z was nie mogła przypomnieć sobie nazwy) to jedna saszetka a koszt ok35zł. Tylko to musi lekarz zalecić bo to antyb iotyk, który utrzymuje się w nerkach 2 doby wypłukując bakterie po tym infekcja odpuściła mnie na dobre i do dziś nie mam z tym problemu Balbinka Faktycznie nie ciekawie z tymi wodami,mam nadzieję, że wszystko się poprawi i wrócisz do domku Dobrze, że szybko zareagowałaś. Ja też mam czasem okropnie mokro, pewnie teraz o tym powiem dla gin bo to widać nie żarty Emigra Nawet jeśli ten róż w rzeczywistości jest mocniejszy to i tak jest piękny
|
|
#3802 |
|
Rozeznanie
|
Emigra ja też mam w planach spacerki
|
#3803 |
|
Wtajemniczenie
|
też wrzuciłam fotki, dokładnie z wczoraj bo mi tak brzusio wyskoczył że aż się z mężem zdziwiliśmy. Mam nadzieję że mały nadrabia te 2 tyg o które jest ciągle za mały
|
#3804 |
|
Rozeznanie
|
Jak tak patrzę na te wszystkie zdjęcia to powiem Wam, że wszystkie pięknie wyglądacie
Takie radosne, uśmiechnięte i brzuszki dodają tylko uroku
|
|
|
|
#3805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To chyba w sumie bez sensu, no chyba ze ktos juz nie daje rady pracowac bo z chorobowym to chyba u Was ciezko? Wiecie co, ja wyczytalam wogole ze generalnie skora w ciazy jest bardziej wrazliwa i rzeczy, ktore wczesniej nas nie draznily moga zaczac i tak samo poniewaz skora rozciaga sie nie tylko na brzuchu to moze swedziec, wiec jesli cholestaza jest wykluczona a swiad jest nadal to sprobujcie sobie tych kosmetykow balneum optiderm to specjalna seria dla skory swedzacej, ja na chwile obecna to tylko dzieki kapieli w tym olejku wieczorem moge spac w nocy Asika bardzo jestes zgrabniutka mamusia z Ciebie! Tak wogole to witam bo chyba jeszcze sie nie przywitalam Balbinka, co kraj to obyczaj, w PL jest tak i to co sie utarlo jest zachwalane, to chyba naturalan kolej rzeczy, a w innych krajach sa inne zwyczaje i dzieci jakos tez zyja Tak ze nie spierajmy sie dziewczynki, kazdy i tak zrobi jak bedzie chcial Mam nadzieje ze nadal beda sie Toba dobrze opiekowac i ze wkrotce wyjdziecie cali i zdrowi i oczywiscie w dwupaku!
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A brzuszek jaki masz fajniutki, u mnie też troszkę urósł w ostatnim czasie i mam wrażenie że się obniża coraz bardziej A pokój piękny jest Macie bardzo podobnie urządzony jak my Troszkę inne meble, ale ogólnie wizja taka jak mojego męża
|
|
|
|
|
#3808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3809 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Ja dziś mam dziwny poranek...noc też tka sobie... Wstałam dziś przed 8 poszłam na wyniki robiłam mocz, cukier i próby wątrobowe ...oczywiście na czczo i jakoś już przy wyjściu z domu zrobiło mi się troszkę słabo, ale ok ide... potem zrobiło mi się niedobrze... normalnie zaliczyłam znowu " poranne mdłości" zrobiłam wyniki, babka źle mi coś zrobiła i bolało jak diabli i krew się lała przez 5 min!!! Po drodze zrobiłam małe zakupy( chleb, serek, wędlina) i ledwo miałam siłę żeby donieść tą torbę! ...od tego leżenia mój organizm jest jeszcze bardziej wyczerpany... źle się czułam zjadłam tylko pół bułeczki dzisiaj...może sobie zrobię za raz 2 pół... Po za tym stanęłam na wagę i miałam 0,5 kg mniej niż wczoraj! ...czyli przez tydzień +0...waga pewnie wariuje...zobaczę jutro... Emigra Pięknie wyglądałaś na ślubie...teraz też widać ,że kwitniesz A kg. dodatkowe ma każda z Nas...i sobie z nimi damy radę ... tak, że spokojnie...Wyglądasz ślicznie i masz piękny brzusio![]() * Trzymam kciuki za wszystkie wizyty!Dziś na obiad mamy :ja mam kapuśniak a mężowi zrobię naleśniki z parówką...a dla siebie z białym serkiem![]() Cytat:
trzymam aby wszystko było dobrze i na pewno tak będzie...szpital to nic fajnego...dobrze że masz lapka
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-01-30 o 11:58 |
|
|
|
|
#3810 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do swędzenia to będę musiała zakupić jakiś specyfik bo czasem to jest dosyć uciążliwe, jak leżę na łóżku i ciągle się drapie. Spróbuję tego olejku do kąpieli o którym piszesz, tylko muszę go tutaj znaleźć. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

dziekuje
śłicznie wyglądałaś na ślubie i z brzuszkiem też ślicznie wyglądasz

Sama mam podobny-tzn że nie ma u niego gondoli... Przecież to nosidełko właśnie spełnia rolę gondoli. a jak już dziecko zrobi się ciut większe to wtedy zdjemujesz to nosidełko i uzywasz już spacerówki. a jak jest chłodniej to pakujesz Malucha w te footmuffs żeby mu nóżki nie zmarzły... Takie wózki tutaj są naprawdę bardzo popularne. No i jeszcze nie spotkałam się ze złą opinią na ich temat. A wózki z gondolami kupują z tego co zauważyłam tylko Polki.... Jak dla mnie te trumny-jak je nazywam- to relikt jest i tyle...
w gondoli dziecko lezy na plasko, nie ma napietych miesni ani nie jest skulone jakos dziwnie tak jak w owym foteliku ... nie bez powodu nie zaleca sie trzymania dziecka w foteliku dluzej jak 2h ..... ale kazdy robi jak uwaza 
za jutrzejszą wizytę!