Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1819 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 13:00   #54541
Miskaa78
Kazar Lady

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XI część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Widziałyście info na tablicy Farmony? "Jantar pozostanie w produkcji - przynajmniej jeszcze przez cały 2012 rok "
Dzielne dziewczynki, dały radę
Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
Może popracują nad dostępnością to będą mieli większą sprzedaż
Ale się cieszę
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Hmm...fajnie,fajnie...o ile to zaprzestanie produkcji Jantara nie było chwytem marketingowym...
ano ciekawe jak z tym jest, zapasów narobiłyśmy a o tym zaprzestawaniu produkcji już serio ciągnie się od 2 lat
Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Jak to nie ma??
Śliczne i długość
kolejne zdjęcia to był szał - te z tego cytatu były za drobne
dziekuję

dzis też bez szału, ale nie ma tragedii - i mokre jak wyglądają od góry popasemkowane takie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 30,01.jpg (57,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 30.01.jpg (45,8 KB, 34 załadowań)

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Edytowane przez Miskaa78
Czas edycji: 2012-01-30 o 13:06
Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:05   #54542
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ano ciekawe jak z tym jest, zapasów narobiłyśmy a o tym zaprzestawaniu produkcji już serio ciągnie się od 2 lat

kolejne zdjęcia to był szał - te z tego cytatu były za drobne
dziekuję
specjalnie to zrobili, dzięki temu mam zapas 3 butelek :P
Rabarba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 13:06   #54543
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rabarba Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny masło Shea kupić lepiej rafinowane, czy nierafinowane?
http://www.e-naturalne.pl/pl/p/MASLO...PER-OFERTA/127
Ja mam rafinowane, ale nie mam porównania z nierafinowanym. Działa, nie śmierdzi, jest całkiem przyjemne, więc po co przepłacać?
Stary 2012-01-30, 13:08   #54544
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
dzis też bez szału, ale nie ma tragedii - i mokre jak wyglądają od góry popasemkowane takie.
Dziewczyno, są świetne!
Stary 2012-01-30, 13:17   #54545
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Dziewczyno, są świetne!
trochę sie spuszyły od golfu i sfilcowały od spodu z tego samego powodu, nie narzekam ale bywały ladniejsze

Stary 2012-01-30, 13:27   #54546
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
trochę sie spuszyły od golfu i sfilcowały od spodu z tego samego powodu, nie narzekam ale bywały ladniejsze
Czym układałaś włosy?
Stary 2012-01-30, 13:31   #54547
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Czym układałaś włosy?
na noc olej lniany. potem mycie isaną ( dwukrotne) na to d/s garnier AiK, na mokre joaśka z miodem odcisnęłam w koszulkę i nałożyłam żel lniany - dzis zapomniałam o biedronce - zakręciłam w pieluchę na 5 min plunking i tyla.

Stary 2012-01-30, 13:34   #54548
pussynka
Raczkowanie

No to ja chyba domyłam ta odżywką... Ładują się własnie akumulatorki, to w końcu wrzucę zdjęcie, to mi doradzicie coś konkretnego może...
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:25   #54549
sunflower4387
Raczkowanie

Witam Dziewczynki!!! Podczytuje Was już jakiś czas do tej pory nie śmiałam się wcinać w forum Mam włosy raczej 2c choć nie wiem czy potrafię to poprawnie określić. Niestety rozjaśniam je, choć ostatnio bardzo kombinuje co by tu zrobić aby nie rozjaśniać (ale jedyne wyjście to chyba obciąć się na łyso). włoski mam dość zniszczone dlatego też tu sie znalazłam, staram sie je jakoś reanimować, przeczytałam mini blog casandry (chyba znam już na pamięć informacje w nim zawarte). Ostatnio obcięłam jakieś 5 cm włosków, bo doszłam do wniosku że już z nich nie będzie Niestety chyba czeka mnie obcięcie kolejnych 10 cm Mam pytanie odnośnie żelu lnianego znałazłam taki przepis:
Przepis na żel z siemienia lnianego:
2 łyżki siemienia lnianego niemielonego
szklanka wody
Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce)
I moje pytanie czy wy taki właśnie przepis wykorzystujecie czy modyfikujecie coś? Wiem, że już gdzieś o tym pisałyście ale nie mogę jakoś zidentyfikować nr str;/ Jeżeli macie tez jakieś pomysły na moje włosy to bardzo proszę o sugestie Dziękuje z góry
sunflower4387 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:31   #54550
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez sunflower4387 Pokaż wiadomość
żelu lnianego znałazłam taki przepis:
szklanka wody
Gotować 15 minut na małym, ogniu od czasu do czasu mieszając. Odcedzić, wystudzić. Gotowy do użycia po około 12 godzinach. Trwałość - 2 tyg. (przechowywanie w lodówce)
I moje pytanie czy wy taki właśnie przepis wykorzystujecie czy modyfikujecie coś? Wiem, że już gdzieś o tym pisałyście ale nie mogę jakoś zidentyfikować nr str;/ Jeżeli macie tez jakieś pomysły na moje włosy to bardzo proszę o sugestie Dziękuje z góry
tak się go gotuje, przepis jest podpięty na pierwszej stronie wątku w pigułce lub Faq

Stary 2012-01-30, 14:32   #54551
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
znałazłam taki przepis:
szklanka wody
Ja o wiele krócej gotuję, 2-3 minuty na dużym gazie.
Stary 2012-01-30, 14:47   #54552
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Co do rumianku, niestety nie wiem. Ale nie wydaje mi się, żeby ten szampon miał aż takie właściwości. Ja myję BD (tylko nie szamponem, a żelem z pompką). Zapomniałam o jednej rzeczy, Rybiorek na co dzień myje szamponem. Ja częściej odżywką, choć ostatnio wprowadzam szampon.
Najważniejsze jest, aby zmyć farbę właśnie odżywką (i tak robimy obie). Kilka myć (2-3) to odżywka, a potem, jeśli obawiasz się przyklapu OMO lub sam szampon.
Mam bardzo dużo siwych włosów,farbuję tylko odrosty /wiem, powtarzam to do znudzenia/ na brąz i nie się nie wypłukuje (naturalny mam czarny, więc tu nawet jak się wypłucze nie będzie widać, ale siwe ciągle trzymają farbę i to jest najważniejsze/.
No i najlepszy sposób na farbowanie to olej (lekki, np. kokos).
Cytat:
Niektórym BabyDream rozjaśniał włosy
Czyli lepiej na BD uwazac... Wole dmuchac na zimne W takim razie bede po farbie myc odzywka, ostatnio pierwsze mycie to byl SLS bo dopatrzylam sie silikonow czy czegos tam w farbie. Chyba zle zrobilam
O farbowaniu na olej slyszalam, bede tak robic na pewno A jak juz jestesmy przy olejach, czy po farbowaniu unikacie np. wnikajacych?

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Rozjaśniłam sobie włosy I to tak, że widać. Ale po kolei.

W piątek umyłam włosy Alterrą(żeby oczyścić), nałożyłam odżywkę, potem płukanka z cysteiną, a na to olej z orzecha włoskiego(bo cały weekend i tak w domu). Trzymałam do dziś rana. Umyłam, nie założyłam cały dzień soczewek. Umówiłam się z przyjaciółką, wsiadam do tramwaju a ta do mnie "jedyna osoba, którą o to nie podejrzewałam rozjaśniła włosy". Ja zgas i mówię, że chyba musi się wyspać i że niedomaga przez sesję Ale kurczę faktycznie, 1-2 tony mam jaśniejsze, ewidencyjnie Tylko czemu, jak tam nie ma nic, co by mi wyprodukowało utleniacz w takich warunkach

Ale to najlepsza niespodzianka włosowa do tej pory
No ladnie Ciekawe co tak zadzialalo Wydawalo mi sie nawet, ze gdzies czytalam ze orzech wloski moze przyciemniac Poka zdjecia przed i po

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Zrobiłam sobie maseczkę z 2 żółtek, mieszanki oleju i łyżeczki kallosa placenty, wmasowałam w skórę głowy i włosy, na to folia, czapka wełniana i ręcznik niech sobie dobre rzeczy wnikają we włosy i skalp jak myślicie, 45 minut w cieple dla takiej maski wystarczy?
A wczoraj wieczorem była mieszanka olei na około 16 - 17 godzin, na maska to na olej
Taka maseczke z zoltkiem tez zmywasz odzywka? Wlasnie siedze z taka i zastanawiam sie jaki zrobic nastepny krok Tak w ogole bardzo mnie zachecilyscie do mycia odzywka, do tej pory dalam tej metodzie szanse moze ze 2 razy, poprobuje jeszcze

Cytat:
Widziałyście info na tablicy Farmony? "Jantar pozostanie w produkcji - przynajmniej jeszcze przez cały 2012 rok "
O, to moze jednak bedzie mi dane go przetestowac Ciekawe kiedy znow bedzie na DOZie i czy sie zalapie

Cytat:
Witam Dziewczynki!!! Podczytuje Was już jakiś czas do tej pory nie śmiałam się wcinać w forum Mam włosy raczej 2c choć nie wiem czy potrafię to poprawnie określić. Niestety rozjaśniam je, choć ostatnio bardzo kombinuje co by tu zrobić aby nie rozjaśniać (ale jedyne wyjście to chyba obciąć się na łyso). włoski mam dość zniszczone dlatego też tu sie znalazłam, staram sie je jakoś reanimować, przeczytałam mini blog casandry (chyba znam już na pamięć informacje w nim zawarte). Ostatnio obcięłam jakieś 5 cm włosków, bo doszłam do wniosku że już z nich nie będzie Niestety chyba czeka mnie obcięcie kolejnych 10 cm Mam pytanie odnośnie żelu lnianego znałazłam taki przepis:
szklanka wody
Witaj
Co do zelu lnianego - wiele z nas krocej gotuje lub sypie troche mniej siemienia lub daje wiecej wody. Ja modyfikuje, bo wg tego standardowego przepisu ktory wkleilas wyszedl mi zbyt gesty i mialam problem by go przecedzic. Choc ostatnio przesadzilam w druga strone i wyszedl mi zbyt wodnisty
Moze pokazesz nam zdjecia swoich wloskow i opiszesz dokladnie swoja pielegnacje?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:35   #54553
Shandusia
Wtajemniczenie

GG do Shandusia

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jest gdzieś lista odżywek emolientowych??
Ponawiam kochane, chciałabym wybrać się jutro na wlosowe zakupy i potrzebuję spisu takich odżywek/masek
Shandusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:38   #54554
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
u mnie się dopiero zaczną
Zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez natalkaa7522 Pokaż wiadomość
Ja zaraz wpakuje krem do rąk na włosy

Poza tym ja nie wiem czemu, ale 2 moje znajome uważąją, że moje olejowanie, nakładanie odżywek, masek etc. jest bez sensu że zniszcze tym sobie włosy Już nigdy nie poproszę żadnej z nich zeby poszły ze mną do rossa.
Olejowaniem zniszczyć włosy ? Nie znają się
Cytat:
Napisane przez stasiek Pokaż wiadomość
witam dziewczyny

Pierwszy raz sie tu na watku odzywam, podczytuje was juz od jakiegos czasu, przeczytalam FQ i pigulke po kilka razy od 5 mscy stosuje sie do zasad CG. Odstawilam silikony, pq, SLS uzywam raz na miesiac po farbowaniu (farbuje chemicznie, co miesiac sam odrost). Olejuje, ale nadal ciezko mi okreslic czy bardziej sluzy mi migdal czy np. kokos Wlosy codziennie myje odzywka, co ok 7-10 dni szamponem dzieciecym o takim skladzie:

Ingredients: Aqua, Decyl Glucoside, Lauryl Betaine, Xanthan Gum, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil1, Aloe Barbadensis (Aloe Vera) Leaf Juice1, Phenoxyethanol, Citric Acid, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Linalool.

ostatnio stalam sie tez posiadaczka Babydream, ale to wyjatek, bo nie mam dostepu do zadnych polskich ani rossmanowskich kosmetykow, ktorych uzywacie Do stylizacji uzywam zwykle domowo wyrabianego zelu aloesowego (z guma ksantanowa) lub zelu lnianego, albo mieszanki. Sklepowych zeli nie uzywalam nigdy i boje sie przesuszenia, nawet mimo braku alkoholu.

Moj stan wyjsciowy to wlosy cienkie, sianowate, koltuniace sie, przypominajace wate. Jak przesadzalam z farbowaniem to tworzyly mi sie takie sztywne gniazda wygladajace jak natapirowane Moja poprzednia "pielegnacja" to bylo codziennie SLS + silikonowa odzywka lub jej brak, tony pianki zeby to wszystko ugladzic...

W tej chwili nie mam juz takiego siana jak kiedys, ale pojawil sie kolejny problem: wlosy jakby rozmiekczone, bardzo wiotkie, bez zycia. I teraz nie wiem czy to efekt przenawilzenia , moze niesluza mi oleje niewnikajace ? wydaje mi, ze poteguja ostatnio ten efekt, a moze mam niedobor protein? (mam keratyne w domu, ale uzywalam jej gdzies tak 1 raz na miesiac). Myslicie, ze sa obciazane, powinnam myc czesciej szamponem?

Wybaczcie ten grad pytan, ale nie wiem za co sie zabrac powinnam teraz...
Dodam zdjecie jak wygladaja w stanie obecnym moze to cos pomoze:

aaaa i mam chyba z 3 rodzaje skretu na glowie, kazda strona zyje swoim zyciem
Włoski masz piękne
Być może brakuje im protein, albo jakiś olej im nie służy-ja miałam takie rozmiękczone po oliwie z oliwek. Pokombinuj A ten szampon ma fajny skład, podoba mi się
Cytat:
Widziałam Świetnie

Cytat:
Opłaca się kupić krem do rąk Alttery i stosować na włosy? Bo składy fajne mają
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,46954,handcreme-granatapfel-aloe-vera.html&next=1
Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ja go nakładałam parę razy na włosy sprawdza się
Yh...ale kusicie kolejnymi kosmetykami
Cytat:
Z nierafinowanego chyba więcej składników może wniknąć we włosy

Dziś świętuję Jestem z Wami już 4 miesiące
I dokładnie 4 miesiące nie obcinam końcówek (no może pojedyncze, maksymalnie 20 obcięłam )

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:10   #54555
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez Shandusia Pokaż wiadomość
Ponawiam kochane, chciałabym wybrać się jutro na wlosowe zakupy i potrzebuję spisu takich odżywek/masek
Takiej listy nie ma. Jest lista kosmetyków analizowanych i tam dziewczyny piszą jaki składnik jest emolientem.
Najbardziej popularne emolientowe odżywki: Alterra, Garnier awokado z masłem shea, Bingo z masłem shea i algami.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:14   #54556
iga_s
Raczkowanie

Dziewczyny coś mam pecha do laptopów Znowu was na kilka dni opuszczę, ale pod koniec tego tygodnia powinnam być. Mój bart w nocy położył laptopa na ziemi i albo pies na niego skoczył (Beśka jest dość duża i ciężka) albo drugi brat na niego niechcący stanął, do połowy ekran jest rozlany , co prawda da radę pisać i czytać, ale to trzeba wymienić, bo nic się nie będzie dało zrobić. Brat mówi, że wymiana będzie trwała najdłużej tydzień. Wrócę, obiecuję . Będę miała więcej czasu do eksperymentowania z włosami xD ale możliwe, że na środę już będzie . To trzymajcie się, jak będę miała dostęp do jakiegokolwiek sprzętu to na pewno zajrzę
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:20   #54557
Alejsha
Raczkowanie

Chatul, powiem Ci, że już go kilka razy na włosy pakowałam, zły nie jest, choć cudów mi nie działał ;p

Aha, i byłam ostatnio w Kauflandzie po olej lniany, nie było, domyślam się, czemu
I zakupiłam ryżowy...
no, po prostu TO TRZEBA wypróbować, taki blask!
U mnie wyrósł na następcę kokosa i amli

Kto nie umie chodzić, potknie się nawet o kamień.

06.09.2011 => zaczynamy zabawę w olejowanie
-->moje kręciołki<--
Alejsha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:21   #54558
ewcia1807
Zakorzenienie

iga_s wracaj szybko do nas

Stary 2012-01-30, 16:29   #54559
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Alejsha Pokaż wiadomość
Chatul, powiem Ci, że już go kilka razy na włosy pakowałam, zły nie jest, choć cudów mi nie działał ;p
Kurczę, szkoda.
Ale może i lepiej... Dla mojego portfela

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny coś mam pecha do laptopów Znowu was na kilka dni opuszczę, ale pod koniec tego tygodnia powinnam być. Mój bart w nocy położył laptopa na ziemi i albo pies na niego skoczył (Beśka jest dość duża i ciężka) albo drugi brat na niego niechcący stanął, do połowy ekran jest rozlany , co prawda da radę pisać i czytać, ale to trzeba wymienić, bo nic się nie będzie dało zrobić. Brat mówi, że wymiana będzie trwała najdłużej tydzień. Wrócę, obiecuję . Będę miała więcej czasu do eksperymentowania z włosami xD ale możliwe, że na środę już będzie . To trzymajcie się, jak będę miała dostęp do jakiegokolwiek sprzętu to na pewno zajrzę
Wracaj szybko!
Stary 2012-01-30, 16:33   #54560
kascysko
Zakorzenienie

No to pokażę Jakość słaba, ale widać, że na jednym zdjęciu są jasnobrąz, a na drugim ciemnoblond wykonane w podobnych warunkach.
To w żółtym nowe.
No Farmona ma szczęście
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120123_1.jpg (37,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20120130.jpg (40,8 KB, 48 załadowań)
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:39   #54561
Alejsha
Raczkowanie

Cytat:
No to pokażę Jakość słaba, ale widać, że na jednym zdjęciu są jasnobrąz, a na drugim ciemnoblond wykonane w podobnych warunkach.
To w żółtym nowe.
No Farmona ma szczęście
wow

Kto nie umie chodzić, potknie się nawet o kamień.

06.09.2011 => zaczynamy zabawę w olejowanie
-->moje kręciołki<--
Alejsha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:53   #54562
Ayrine
Zakorzenienie

moje dzisiejsze włoski dł. 62 cm (patrząc na to, że po ostatnim mierzeniu - na początku stycznia, 61 cm - upitoliłam sama ze 2 cm, to ładnie odrosły ). są po pierwszym użyciu oliwki Babydream, wcześniej 2x użyłam oleju Carotino, na szczęście czerwony połysk się zmył trochę oklapnięte przy głowie, ale trudno ważne, że odzyskały skręt, bo po Carotino to tak średnio im się chciało zwijać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03442.jpg (74,2 KB, 56 załadowań)
Ayrine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:56   #54563
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez Ayrine Pokaż wiadomość
moje dzisiejsze włoski dł. 62 cm (patrząc na to, że po ostatnim mierzeniu - na początku stycznia, 61 cm - upitoliłam sama ze 2 cm, to ładnie odrosły ). są po pierwszym użyciu oliwki Babydream, wcześniej 2x użyłam oleju Carotino, na szczęście czerwony połysk się zmył trochę oklapnięte przy głowie, ale trudno ważne, że odzyskały skręt, bo po Carotino to tak średnio im się chciało zwijać...
Jaki zdrowe!

A jakie efekty miałaś po Carotino? Poza tym, że się gorzej kręciły?
Carotino to ten rzepakowy z olejem palmowym i karotenem, tak?
Stary 2012-01-30, 17:01   #54564
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Jaki zdrowe!

A jakie efekty miałaś po Carotino? Poza tym, że się gorzej kręciły?
Carotino to ten rzepakowy z olejem palmowym i karotenem, tak?
tak, to ten były oczywiście miękkie, ładnie się błyszczały - na czerwono ale tylko te farbowane, jakoś na odroście nie widziałam większej różnicy, łatwo się rozczesywały (nawet po całej nocy przewracania się z boku na bok, bo ja niestety jestem z tych co śpią w rozpuszczonych włosach), i były baaardzo puszyste (ale nie puszące się). dlatego spróbuję kiedyś mieszanki jakiegoś cięższego oleju z tym, bo Carotino jest dość lekki - chyba dobrze spisałby się w lecie

zdrowe, nie zdrowe, i tak idę niedługo podciąć, bo się mi łatwo końcówki plączą niestety poza tym muszę zejść jakoś z tego cieniowania, niestety stopniowo, więc trochę to czasu potrwa, no ale te dziury mnie wkurzają

Edytowane przez Ayrine
Czas edycji: 2012-01-30 o 17:02
Stary 2012-01-30, 17:05   #54565
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
tak, to ten były oczywiście miękkie, ładnie się błyszczały - na czerwono ale tylko te farbowane, jakoś na odroście nie widziałam większej różnicy, łatwo się rozczesywały (nawet po całej nocy przewracania się z boku na bok, bo ja niestety jestem z tych co śpią w rozpuszczonych włosach), i były baaardzo puszyste (ale nie puszące się). dlatego spróbuję kiedyś mieszanki jakiegoś cięższego oleju z tym, bo Carotino jest dość lekki - chyba dobrze spisałby się w lecie
Dobrze wiedzieć Będę go używać jak wrócę do rudości/czerwieni.

Tak przy okazji — ten olej jest idealny do smażenia. A jajecznica wychodzi z niego wspaniała

Cytat:
zdrowe, nie zdrowe, i tak idę niedługo podciąć, bo się mi łatwo końcówki plączą niestety poza tym muszę zejść jakoś z tego cieniowania, niestety stopniowo, więc trochę to czasu potrwa, no ale te dziury mnie wkurzają
Marudzisz
Stary 2012-01-30, 17:08   #54566
Ayrine
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć Będę go używać jak wrócę do rudości/czerwieni.

Tak przy okazji — ten olej jest idealny do smażenia. A jajecznica wychodzi z niego wspaniała

Marudzisz
oo tak, smażyłam na nim mięso do spaghetti i dzisiaj kurczaka, rewelacja jakby mnie było stać to chyba tylko na nim smażyła

nie marudzę, stwierdzam fakt choć oczywiście włosy to teraz moja wielka duma, aż mnie skręca jak rodzice mnie ryją żebym się ścięła na krótko
Stary 2012-01-30, 17:14   #54567
iga_s
Raczkowanie

Dziewczyny dziś jeszcze mogę na lapku normalnie funkcjonować! Brat podłączył mi do niego monitor Ale jutro jedzie do naprawy, w czwartek możliwe, że już będzie.

kacysko
faktycznie widać różnicę.
Ayrine śliczne włoski, wyglądają na mięciutkie

Dziewczyny chyba zdecyduję się na mycie odżywką, myślicie, że balsam Potters będzie dobry na początek? Widziałam go dziś u mnie w sklepie.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:23   #54568
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
To w żółtym nowe.
No Farmona ma szczęście
Pięknie

Ayrine idealne! a jak błyszczą!
Ja też takie chce

Stary 2012-01-30, 17:23   #54569
Miss Transept
Zadomowienie

GG do Miss Transept

Cytat:
Ja polecam rafinowane, bo nierafinowane śmierdzi kosmicznie Znaczy, rafinowane też śmierdzi, ale mniej.
Cytat:
Zdjęcie boku super też takie chcę!
Cytat:
To w żółtym nowe.
Kurcze, nic nie widzę na tych zdjęciach, bardzo jestem ciekawa jakie włosy masz na żywo. Wstaw kiedyś jakieś lepszej jakości
Cytat:
Jejku, jakie cudne, zdrowe, długie, skręcone i błyszczące!

Zrobiłam dzisiaj maskę ze wszystkiego (2 żółtka, łyżka Bingo 12 ekstraktów, łyżka miodu, 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka nafty, 20 kropli oleju z rokitnika, 30 kropli oleju z pestek śliwki, zawartość 2 kapsułek Ambio Skrzypu), a po myciu dałam Bingo kaszmir i kolagen i mam jeszcze bardziej błyszczące włosy niż zwykle Muszę częściej fundować sobie takie kuracje

A, i kupiłam dziś nowego Pottersa z lotosem i kolagenem

Miss Transept jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:30   #54570
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Napisane przez iga_s Pokaż wiadomość
Dziewczyny chyba zdecyduję się na mycie odżywką, myślicie, że balsam Potters będzie dobry na początek? Widziałam go dziś u mnie w sklepie.
Potters jak najbardziej nadaje się do mycia. To chyba najpopularniejsza obok Hegrona, isany i naturii odżywka do mycia.
Z tym, że Potters jest niezgodny z cg (silikon zmywalny wodą), jeśli ma to dla Ciebie znaczenie. Dla mnie Potters jest najlepszy

---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Miss Transept Pokaż wiadomość
A, i kupiłam dziś nowego Pottersa z lotosem i kolagenem
Mam go, zużyłam 3 butle.

Jak możecie wstawiać takie piękne włosy? Cudne są wszystkie

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości)

Zasady wysyłania wiadomości