|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() jeśli robisz inaczej niż piszą w książkach , jeśli masz inne zdanie niż większość, jeśli nie zgadzasz sie ze coś jest beeee to niestety nie jesteś dobrym towarzyszem rozmów-to tak skrótowo i ogólnikowo ale myśle ze bedziesz wiedziała o co chodzi dziś nawet doszłam do wniosku iż nei pasuje na to forum...jestem inna, mam własne zdanie i jakoś nie uśmiecha mi sie czytac jak to "krzywdze " swoje dziecko tylko dlatego ze nei stosuje sie do podręczników i poradników-więc-cóż na chwile obecna raczej nie bede tutaj czesto, ale nei mówi eże nigdy nic nie napiszę bo jednak do wszystkich został mi sentyment i ni emówie ze ktoś jest be ale atmosfera nie dla mnie zdecydowanie
|
|
|
|
|
#2882 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
![]() Też juz nic nie wiem i nie rozumiem |
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia dodam jeszcze ze wczoraj przez chwile myślałam ze juz bedzie fajnie, własnie jak pisałam sobie z tobą o róznych rzeczach typu głupi blender, czy z madziulką o foteliku itd no ale cóż przeważyły jednak inne sprawy i znów zaczeło robić sie to samo....
|
|
|
|
#2884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2885 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2886 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam mamusie
poranny masaż zaliczony, dziecię opatulone było od stóp do głowy, żeby mi w aucie nie zamarzła, bo było -13, aż sie boję co będzie, jak temperatura jeszcze bardziej pójdzie w dół, a masaże są tylko rano...brrr..Przepraszam, ale tyle "naprodukowalyście", że nie odniosę sie do wszytskich postów. Współczuję wszystkich chorób, i na pocieszenie powiem, że ja sama też walczę co dwa trzy tygodnie z antybiotykiem na migdały. Ancia, Acelinka za egzaminy.Archinta - słyszałam czy czytałam gdzieś,że dzieci świetnie wyczuwają emocje mamy, i jeśli np jest zmęczona czy też zdenerwowana to też się takie stają. Może faktycznie spróbuj odkładać go do łóżeczka, może pomoże na dłuższe spanie ![]() Ja na dwór jak idziemy wózkiem to ubieram młodej body z długim rękawem, na to sweter, rajstopy, półśpiochy, skarpetki i takie ciepłe paputki choćby i na to kombinezon, a na kombinezon ciepły koc i przykrywkę od wózka i młodej jest ciepło. Michasia je tak co cztery godziny, więc po zupce czy przecierze mleczko jest też po czterech godzinach, czasem po trzech i pół. No i koniec drzemki...pora obiadu przyszła Przyznam się, że jak teraz idę gdzies z Michasią to mam takie dziwne uczucie po tym , ci sie stało w Sosnowcu...nie wiem, jakoś tak moja podświadomość świruje... |
|
|
|
#2887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Asiu witaj w klubie bo ja tez nie czytam i sie do nich nie stosuje....uwazam ze kazda matka robi jak uwaza..... Mam ksiazke "Pierwszy rok ......" i czyta tylko co moze dziecko zrobic po skonczonym danym mscu wiem...ze to nie najwazniejsze ale taka jestem i juz.....
|
|
#2888 |
|
kosmitka
|
W sumie dobrze, że nie tylko ja tak czuję.
Tylko szkoda, że tak jest. Archi - Nobla temu, kto da instrukcję obsługi takich ancymonków. Wiesz, ja się pocieszam, że z drugim dzieckiem będzie łatwiej .
|
|
#2889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2891 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak sobie mysle ze chyba juz nie znajda tej Madzi to juz tydzien jak ja porwali....
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2893 |
|
Zadomowienie
|
Monia ryzowy podobno jest ciezszy dla brzuszka, ja jeszcze nie probowałam z całym słoiczkiem, dzisiaj do polowy wsypałam młodej łyżeczkę kleiku
![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- mysle, że wiecej by się takich 'walczaych' o podiium znalazło
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2895 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez czasem mam wrazenie ,ze posty sa puszcane w eter i zero odzewu no ale myslalam,ze moze w natloku nie da sie wszystkiego przeczytac. Co do tych krytyk- to ja powiem szczerze ze zlewam takie posty- wylapuje to co mnie interesuje, a nie mam zamiaru sie z nikim w glupie polemiki wdawac ![]() Cytat:
ale jak sie zastoj rozpałęta to nie wiem kiedy zaczne to robic Z tymi spacerami to fakt można dziwnie sie czuc, ja tam sie ciesze ze zawsze z psem chodzimy. Cytat:
|
|||
|
|
|
#2896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jakis czas temu w ddtvn byl o wlasnie o korzystaniu poradnikow.... a poza tym dziecko to jest malutka istotka, ktora ma potrzeby i nie ma zalaczonej instrukcji uzytkowania .... a co nasze matki maja powiedziec...... 30 lat temu nie bylo netu, ksiazek....i jakos zyjemy.... ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- oj kochana jakbym Ci napisala co glupia nieodpowiedzialna matka zrobila to zmienilabys zdanie......
|
|
#2897 |
|
Zakorzenienie
|
Monia Z- dzięki ,ze chociaż TY ze mną wytrzymasz
|
|
|
|
#2898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co zrobiłaś? ![]() ejj z Toba to nie wytrzymanie a czyta przyjemność, a jakby mnei cos długo nie było to wiesz ze zapraszam na prv |
|
|
|
|
#2900 | |
|
Wtajemniczenie
|
Kochana gdybym byla blizej Ciebie to zabralabym Ci Piotrusia zebys sie mogla wyspac.....
A Piotrus wtedy moglby pobawic sie z Olivka.... ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
a nie pobijecie mnie ??
|
|
#2901 |
|
Zadomowienie
|
ale się sentymentalnie zrobiło
archi zastojowi powiedz Wara a tak swoją drogą Twoje posty to się fajnie czyta i Calteii też lubie
|
|
|
|
#2902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pisz bom ciekawa
|
|
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja Cie nie pobije, dawaj
|
|
|
#2904 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a niunia wcieła, wiec jej smakowało
|
|
|
|
|
#2905 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i uważaj bo znów zarośniesz Cytat:
|
||
|
|
|
#2906 |
|
Wtajemniczenie
|
No ok... pisze....
![]() w piatek moja ksiezniczka zrobila koope po pachy i musialam ja wykapac.....wiec rozebralam ja owinelam w mate do przewijania i zostawilam na srodku lozka . Na srodku jakby ktos nie doczytal ![]() zeszlam szybko na dol wyciagnac wanienke.....wchodze na gore do pokoju....a moja ukochana.....lezy na skraju lozka.... nozki zwisaly jej nad podloga trzyma sie poscieli i sie smieje.....Boshe serce mi stanelo.....szybko podlecialam i w ostaniej chwili ja zlapalam.... fakt ze lozko nie jest wysoko.... I jakbym miala bata to bym sie linczowala bo wiem ze sie przewraca na wszystkie boki i nie powinnam jej tak zostawiac..... Wiec chyba zadna mnie nie przebije.....
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2908 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- zobaczcie co znalazlam.... pisalam Wam kiedys no ale echo..... http://www.amazon.co.uk/Bickie-Pegs-...7931735&sr=1-4 biszkopty dla zabkujacych..... ciekawe czy skuteczne ![]() a Stokrotko daj mi znak czy dalas malej te granulki na zabkowanie.....i czy podzialaly bo ja sie wlasnie zastanawiam nad ich kupnem...
|
|
#2909 | ||
|
Zakorzenienie
|
na początek chciałam napisać, że jeśli ktoś się poczuł przeze mnie "zlany" -w sensie posta to przpraszam, ale ostatnimi czasy czytam mocno wybiórczo jako, ze nie mam czasu
a o rozszezraniu diety nie mam pojęcia wiec sie i nie wypowiadam ![]() Cytat:
juz widzę, że wiele rzeczy zrobiłabym inaczej ![]() Cytat:
o to to też tą taktykę stosuje a pocieszaj sie tym, że Piotrulek będzie coraz starszy to będzie łatwiej a karmienie piersią wraz z zastojami też sie kiedyś skończy
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

za egzaminy.