Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 14:33   #391
Bayje
Zakorzenienie

Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. IV

Cytat:
Napisane przez Wena90 Pokaż wiadomość
Kobieta mi odpisala, że reklamacja nie może być możliwa, bo macałam już te pędzle... Chyba kpi!
Nie słyszałam nigdzie przepisu, że nie można czegoś macać i nie można tego potem oddać.

Pędzle nie są używane więc powinnaś mieć możliwość ich zwrotu. Wcale bym się nie zdziwiła gdyby te Twoje pędzle były już kiedyś używane przez to jeden kłak w tą w drugi w tą leci ...

Have you noticed the saddest person always has the most beautiful smile
Kid Cudi
Bayje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:34   #392
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieta mi odpisala, że reklamacja nie może być możliwa, bo macałam już te pędzle... Chyba kpi! I ponoć jestem przewrażliwiona, ojjj na pewno nie, porównywałam swoje pędzle z wieloma recenzjami i moje bardzo się różnią... To nie są moje pierwsze pędzle, więc nikt nie będzie mi wciskał kitu, że te włoski mają tak odstawać... A pędzel o którym każdy mówi, że jest mięciutki jest szorstki.

Zdjęcia są tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=367 Jestem przewrażliwona? Chyba nie.
No chyba coś jest na rzeczy... http://naklejkamakeup.blogspot.com/2...kleiy-sie.html
Pędzel powinien wyglądać tak http://3.bp.blogspot.com/-bS26OxJ6bp...zle+hakuro.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-nVaQiR4nYd...0/DSC00090.JPG
a nie tak https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1327917553
Oj nie zostawię tak tego... jest mi przykro, to miał być moj prezent urodzinowy.
Ale chamstwo ;/ widac, ze te pedzle sa do bani, chcialam je zamawiac, ale po tych zdj juz nie mam ochoty.
maffash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:35   #393
enn_
Zakorzenienie

Cytat:
Kobieta mi odpisala, że reklamacja nie może być możliwa, bo macałam już te pędzle... Chyba kpi! I ponoć jestem przewrażliwiona, ojjj na pewno nie, porównywałam swoje pędzle z wieloma recenzjami i moje bardzo się różnią... To nie są moje pierwsze pędzle, więc nikt nie będzie mi wciskał kitu, że te włoski mają tak odstawać... A pędzel o którym każdy mówi, że jest mięciutki jest szorstki.

Zdjęcia są tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=367 Jestem przewrażliwona? Chyba nie.
Wiesz co, troszkę to włosie odstaje, fakt, ale ja na tych zdjęciach nie widzę nic strasznego. Myślę też, ze pędzle powinny wyglądać ok po pierwszym myciu.
Niemniej jednak ja nie znam się na pędzlach Hakuro, nigdy nie miałam z nimi do czynienia i nie interesowałam się nimi, więc nie wiem jak wyglądają u innych i może nie jestem w stanie dostrzec jakichś znaczących różnic. Tak czy inaczej, te z Twoich zdjęć nie wyglądają dla mnie jakoś szczególnie źle.
Stary 2012-01-30, 14:35   #394
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Możesz podać link do listy osób testujących kosmetyki? Nie mogę jej znaleźć.
A ja już tyle czasu tu jestem i nigdy nie zauważyłam żadnych ogłoszeń o testach
Dopiero teraz zgłosiłam się do dwóch naborów..
Podłączę się do pytania.. Jest taka lista czy tylko mailowo powiadamiają?

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:37   #395
asqua92
Zakorzenienie

GG do asqua92

Cytat:

No chyba coś jest na rzeczy... http://naklejkamakeup.blogspot.com/2...kleiy-sie.html
Pędzel powinien wyglądać tak http://3.bp.blogspot.com/-bS26OxJ6bp...zle+hakuro.jpg
http://4.bp.blogspot.com/-nVaQiR4nYd...0/DSC00090.JPG
a nie tak https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...1&d=1327917553
Oj nie zostawię tak tego... jest mi przykro, to miał być moj prezent urodzinowy.
O :/ dziwne, kupowałam tam swoje i było wszystko ok, teraz złożyłam zamówienie na wątku zbiorowym i się teraz boję, co mi to przyjdzie ;/

"Ponieważ jeśli wyleczy się pan,to znaczy,że nie było to warte zachodu.
Zamurowało mnie. Patrząc na mnie badawczo,zadeklarowała wzniosłym tonem:
Z wielkiej miłości nie da się wyleczyć."
Éric-Emmanuel Schmitt
asqua92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:37   #396
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Zgłosiłam się, ale na lokówkę, bo tez poszukuję

Ale mam psychicznych sąsiadów z dołu....
A ja na suszarkę

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:41   #397
Yasinisi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A ja na suszarkę
Ja też

NIE PRZESYŁAM TŁUMACZEŃ KSIĄŻEK!!!
Yasinisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:42   #398
Wena90
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Bayje Pokaż wiadomość
Nie słyszałam nigdzie przepisu, że nie można czegoś macać i nie można tego potem oddać.

Pędzle nie są używane więc powinnaś mieć możliwość ich zwrotu. Wcale bym się nie zdziwiła gdyby te Twoje pędzle były już kiedyś używane przez to jeden kłak w tą w drugi w tą leci ...
No dokładnie ja tez nie słyszałam i chcę dokonać wymiany tych pędzli... Jak je rozpakowałam to sobie właśnie tak pomyślałam... że mam pecha i trafiłam na pędzle z odzysku, a nawet jak nie, to często firmą zdarzają się felery, więc niby dlaczego nie mam prawa dostać to za co zapłaciłam w dobrej jakości? To nie była wyprzedaż... więc nie spodziewałabym się jakiś ochłapów za niższą cenę.

Cytat:
Napisane przez maffash Pokaż wiadomość
Ale chamstwo ;/ widac, ze te pedzle sa do bani, chcialam je zamawiac, ale po tych zdj juz nie mam ochoty.
No dokładnie... trafiłam na jakiś feler...

Cytat:
Napisane przez enn_ Pokaż wiadomość
Wiesz co, troszkę to włosie odstaje, fakt, ale ja na tych zdjęciach nie widzę nic strasznego. Myślę też, ze pędzle powinny wyglądać ok po pierwszym myciu.
Niemniej jednak ja nie znam się na pędzlach Hakuro, nigdy nie miałam z nimi do czynienia i nie interesowałam się nimi, więc nie wiem jak wyglądają u innych i może nie jestem w stanie dostrzec jakichś znaczących różnic. Tak czy inaczej, te z Twoich zdjęć nie wyglądają dla mnie jakoś szczególnie źle.
No tak, ale mi te pędzle wyglądają jakby już kiedyś ktoś przy nich majstrował, weszłam w Google Grafika i przewertowałam kolejne zdjęcia i na żadnym nie zauważyłam by np. H21 wyglądał tak jak u mnie. On wygląda jakby był już używany i nie wiem czy mycie akurat mu pomoże... Wiesz skoro płacę to wymagam... nie chce półproduktów, zapłaciłam tyle co inni i ja też wymagam tego samego co oni.

Cytat:
Napisane przez asqua92 Pokaż wiadomość
O :/ dziwne, kupowałam tam swoje i było wszystko ok, teraz złożyłam zamówienie na wątku zbiorowym i się teraz boję, co mi to przyjdzie ;/
Gdzieś przeczytałam, że do zestawów chyba ida gorsze jakościowo pędzle... Może z jakiejś gorszej partii a na sztuki idą normalnie. Sama nie wiem co o tym wszystkim sądzić...

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2012-01-30 o 14:43
Wena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 14:46   #399
Bayje
Zakorzenienie

A napisałaś tej 'sławnej' sprzedawczyni, że widziałaś różne zdjęcia pędzli i nawet te używane wyglądają lepiej niż Twoje nieużywane ?

Mnie tylko zastanawia jakby była taka sytuacja, że Ty byś tylko otworzyła i pędzle się 'rozsypały' (w sensie włosie odleciało) to też by powiedziała, że nie mozesz wymienić bo były macane ?

śmieszne.

Kid Cudi
Stary 2012-01-30, 14:48   #400
maffash
Zakorzenienie

Ja tez czytalam, ze w zestawach sa gorsze jakosciowo pedzle.
Stary 2012-01-30, 14:58   #401
Wena90
BAN stały

Cytat:
A napisałaś tej 'sławnej' sprzedawczyni, że widziałaś różne zdjęcia pędzli i nawet te używane wyglądają lepiej niż Twoje nieużywane ?

Mnie tylko zastanawia jakby była taka sytuacja, że Ty byś tylko otworzyła i pędzle się 'rozsypały' (w sensie włosie odleciało) to też by powiedziała, że nie mozesz wymienić bo były macane ?

śmieszne.
Dokładnie tak, poza tym chyba do 7-10 dni mam prawo do zwrotu pędzli bez podania przyczyny.. a ich nawet nie używałam, więc niby na jakiej podstawie nie mogę ich zwrócić, bo je otworzyłam i zrobiłam im zdjęcie? Tak wymacałam je okropnie... ;/ Wymalowałam już pół osiedla tymi pędzlami...
Pisałam jej i nawet załączyłam zdjęcia dla porównania i stwierdziła, że jestem przewrażliwiona!

Cytat:
Ja tez czytalam, ze w zestawach sa gorsze jakosciowo pedzle.
No właśnie, coś jest na rzeczy.
Stary 2012-01-30, 15:01   #402
Bayje
Zakorzenienie

Na Twoim miejscu ja bym odesłała pędzle i jej napisała, że 7-10 masz na zwrot bez podania przyczyny a jak nie odda pieniędzy to spór na allegro i się może nauczy.

O ile nie było napisane, że w zestawach są innej produkcji pędzle i wyglądają inaczej niż 'pojedyńcze' sztuki masz prawo się pluć.

Kid Cudi
Stary 2012-01-30, 15:04   #403
maffash
Zakorzenienie

Albo napisz, ze zrobisz jej piekna reklame na blogu
Stary 2012-01-30, 15:06   #404
Bayje
Zakorzenienie

Reklame to ona będzie miała jak nasza kolezanka jej wystawi pięknego negatywa ;]

Kid Cudi
Stary 2012-01-30, 15:09   #405
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Reklame to ona będzie miała jak nasza kolezanka jej wystawi pięknego negatywa ;]
Ale ona chyba kupowala u niej w sklepie, a nie na allegro.
Stary 2012-01-30, 15:11   #406
Wena90
BAN stały

Cytat:
Na Twoim miejscu ja bym odesłała pędzle i jej napisała, że 7-10 masz na zwrot bez podania przyczyny a jak nie odda pieniędzy to spór na allegro i się może nauczy.

O ile nie było napisane, że w zestawach są innej produkcji pędzle i wyglądają inaczej niż 'pojedyńcze' sztuki masz prawo się pluć.
Nic takiego nie pisało, że są to gorsze pędzle, ceny też mają takie same, więc płacę i wymagam. Nigdzie tez nie jest powiedziane, że akurat w Hakuro felery się nie zdarzają! Zdarzają się wszędzie. Napisała, że skierowała sprawę do producenta, czekam max 2 dni i ruszam z kopyta. Nie dam z siebie robic wariata

Cytat:
Albo napisz, ze zrobisz jej piekna reklame na blogu
Oj, zrobię i tak czy siak nie tylko na blogu.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Ale ona chyba kupowala u niej w sklepie, a nie na allegro.
Na Allegro kupowałam żeby mieć zabezpieczenie.
Stary 2012-01-30, 15:14   #407
Bayje
Zakorzenienie

no to się zesrało...

edit.

czyli jednak się nie zesrało

Kid Cudi
Stary 2012-01-30, 15:14   #408
Wena90
BAN stały

A makijaże to już JA robię lepsze od tej Panny ;> profesjonalistka, nie ma co!

Nie ma żadnego negatywa? Jak się nie postara to go dostanie, chyba, że załatwi tą sprawę jak należy.

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:15
Stary 2012-01-30, 15:16   #409
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
A makijaże to już JA robię lepsze od tej Panny ;> profesjonalistka, nie ma co!
W razie czego Ty mozesz skierowac sie do Hakuro
A juz raz slyszalam nieprzyjemna sytuacje o sklepie na allegro tej pani.
Stary 2012-01-30, 15:19   #410
Wena90
BAN stały

Cytat:
W razie czego Ty mozesz skierowac sie do Hakuro
A juz raz slyszalam nieprzyjemna sytuacje o sklepie na allegro tej pani.
No tak tylko gdzie jest do nich pewny jakiś adres kontaktowy czy telefon, bo oficjalnej strony jako tak nie mają... Spróbuje na FB.

Ooo prosze, opowiedz nam co już ta "profesjonalistka" zmalowała!

Przesyłam fragmenty maila zwrotnego od niej:

Myślę, że jest Pani przewrażliwiona na punkcie pędzli - każdy pędzel z naturalnego włosia nigdy nie będzie idealnie uczesany.

Zwrot pędzli nie będzie już możliwy, ponieważ każdy Pani otworzyła i dotykała - my już sprzedać ich nie możemy, zresztą zapewne otwieranych i dotykanych przez kogoś
Pani też by nie zechciała.

ŚMIECH NA SALI co nie?

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:20
Stary 2012-01-30, 15:22   #411
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
No tak tylko gdzie jest do nich pewny jakiś adres kontaktowy czy telefon, bo oficjalnej strony jako tak nie mają...

Ooo prosze, opowiedz nam co już ta "profesjonalistka" zmalowała!

Przesyłam fragmenty maila zwrotnego od niej:

Myślę, że jest Pani przewrażliwiona na punkcie pędzli - każdy pędzel z naturalnego włosia nigdy nie będzie idealnie uczesany.

Zwrot pędzli nie będzie już możliwy, ponieważ każdy Pani otworzyła i dotykała - my już sprzedać ich nie możemy, zresztą zapewne otwieranych i dotykanych przez kogoś
Pani też by nie zechciała.

ŚMIECH NA SALI co nie?
Tutaj na wizazu dziewczyny pisaly, ze chcialy kupic sobie paletki Kryolana bo tam byly tansze niz u producenta, ktory po nowym roku poniosl bardzo wysoko ceny, a pani zapewne sprzedawala jeszcze te, ktore kupila przed nowym rokiem i miala nizsze ceny, a jak sie skumala, ze sa juz wyzsze to szybko zmienila na aukcji . Niby okej, wiadomo kazdy che zarobic, ale mogla te stare sprzedac po takiej jak wczesniej, a nowe jak juz drozej kupila to wiadomo, ze drozej sprzedaje.

Edytowane przez maffash
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:26
Stary 2012-01-30, 15:23   #412
Quera
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Yasinisi Pokaż wiadomość
Podłączę się do pytania.. Jest taka lista czy tylko mailowo powiadamiają?
Ja testowałam produkty Baifem i paski wybielające i pojawiała się lista testerów w tym miejscu, gdzie normalnie można było się zgłaszać. Teraz chyba też tak będzie

Muszę Wam polecić masełka do ciała Farmony. Kiedyś używałam wersji liczi+rambutan i miała śliczny zapach. Teraz mam czekoladę+pistację i jestem zachwycona Posmarowałam się rano odrobinką masła, a teraz, 7 godzin po aplikacji zapach nadal jest intensywny i wyczuwalny. Pachnę jak czekolada, już nie potrzebuję słodkich perfum
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:29   #413
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quera Pokaż wiadomość
Ja testowałam produkty Baifem i paski wybielające i pojawiała się lista testerów w tym miejscu, gdzie normalnie można było się zgłaszać. Teraz chyba też tak będzie

Muszę Wam polecić masełka do ciała Farmony. Kiedyś używałam wersji liczi+rambutan i miała śliczny zapach. Teraz mam czekoladę+pistację i jestem zachwycona Posmarowałam się rano odrobinką masła, a teraz, 7 godzin po aplikacji zapach nadal jest intensywny i wyczuwalny. Pachnę jak czekolada, już nie potrzebuję słodkich perfum
Jakieś 2 lata temu miałam ten krem i szybko się go pozbyłam. Strasznie mnie mdlił zapach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:29   #414
Wena90
BAN stały

Cytat:
Tutaj na wizazu dziewczyny pisaly, ze chcialy kupic sobie paletki Kryolana bo tam byly tansze niz u producenta, ktory po nowym roku poniosl bardzo wysoko ceny, a pani zapewne sprzedawala jeszcze te, ktore kupila przed nowym rokiem i miala nizsze ceny, a jak sie skumala, ze sa juz wyzsze to szybko zmienila na aukcji . Niby okej, wiadomo kazdy che zarobic, ale mogla te stare sprzedac po takiej jak wczesniej, a nowe jak juz drozej kupila to wiadomo, ze drozej sprzedaje.
Widzę, że z niej niezła cwaniara

Mail wraz ze zdjęciami poleciał do Hakuro, jeśli nie jest ich oficjalnym dystrybutorem to nic nie zrobią, ale poprosiłam ich o opinię w tej sprawie. Może ona się zajmuje handlem podróbkami haha

Lecę do nauki, 3majcie się ciepło

Edytowane przez Wena90
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:33
Stary 2012-01-30, 15:34   #415
maffash
Zakorzenienie

Cytat:
Widzę, że z niej niezła cwaniara

Mail wraz ze zdjęciami poleciał do Hakuro, jeśli nie jest ich oficjalnym dystrybutorem to nic nie zrobią, ale poprosiłam ich o opinię w tej sprawie. Może ona się zajmuje handlem podróbkami haha
Nie, na pewno sprzedaje oryginaly, ale czasem sie zdarza, ze producent wypusci troche gorsze pedzle, tylko, ze mysle, ze Lady powinna Ci grzecznie odpisac i przyjac do zwrotu pedzle, bo jak mialas zobaczyc ich stan nie wyjmujac z opakowania.
Stary 2012-01-30, 15:35   #416
Quera
Zadomowienie

Cytat:
I dobrze zrobiłaś, bo na zdjęciach nie wyglądają najlepiej

I mam jeszcze pytanko, mogłybyście polecić mi jakiś niezbyt drogi róż do policzków dostępny w Rossie, Naturze czy osiedlowych drogeriach? Jutro idę na drogeryjną wyprawę i tak mnie jakoś naszło. Chciałam coś z EDM, ale nie znajdę ich raczej w moim mieście Chodzi mi o brzoskwiniowy, delikatny kolor, coś pomiędzy lekkim bronzerem a różem, bez drobinek. Potrzebuję delikatnego, naturalnego efektu. Dziewczyny wszędzie polecają Wibo, ale on to jednak wygląda na mocny róż.

Edytowane przez Quera
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:44
Quera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:38   #417
maffash
Zakorzenienie

Cytat:

I mam jeszcze pytanko, mogłybyście polecić mi jakiś niezbyt drogi róż do policzków dostępny w Rossie, Naturze czy osiedlowych drogeriach? Jutro idę na drogeryjną wyprawę i tak mnie jakoś naszło. Chciałam coś z EDM, ale nie znajdę ich raczej w moim mieście Chodzi mi o brzoskwiniowy, delikatny kolor, coś pomiędzy lekkim brązerem a różem, bez drobinek. Potrzebuję delikatnego, naturalnego efektu. Dziewczyny wszędzie polecają Wibo, ale on to jednak wygląda na mocny róż.
EDM wedlug mnie najlepsze, ale chyba tylko na allegro lub kosmetyki-mineralne i nie jest taki tani bardzo Ale z takich sklepowych to moze sprubojKobo lub hean, slyszalam pozytywne recenzje
Stary 2012-01-30, 15:58   #418
enn_
Zakorzenienie

Cytat:

I mam jeszcze pytanko, mogłybyście polecić mi jakiś niezbyt drogi róż do policzków dostępny w Rossie, Naturze czy osiedlowych drogeriach? Jutro idę na drogeryjną wyprawę i tak mnie jakoś naszło. Chciałam coś z EDM, ale nie znajdę ich raczej w moim mieście Chodzi mi o brzoskwiniowy, delikatny kolor, coś pomiędzy lekkim bronzerem a różem, bez drobinek. Potrzebuję delikatnego, naturalnego efektu. Dziewczyny wszędzie polecają Wibo, ale on to jednak wygląda na mocny róż.
Wibo ma wiele różnych kolorów, również takie przygaszone. Jak nie przepadam za Wibo, to ich róże są naprawdę fajne.
Stary 2012-01-30, 16:28   #419
dzolls
Zakorzenienie

Poczytałam o tych pędzlach, masakra, ja to bym robiła zadymę!
Cytat:

A ja Ci polecam Catrice - peach sorbet, zdjęcie z google. Wprawdzie ma jakieś tam mikrodrobinki, ale są na tyle delikatne, że warto spróbować, nie widać ich na buzi, absolutnie. Sam róż jest świetny, delikatny i nie robi krzywdy Naturalna brzoskwinka. Dostępna w Naturach.

Przyszłam w zasadzie po co innego: dzisiejszy hit dnia w wyszukiwaniach "kobeta bez rzęs"

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:32   #420
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651
Konto usunięte

Napisałam do p. Małgosi z Uroda-i-Zdrowie w sprawie tego "zepsutego" kremu z Sylveco. Ona z kolei napisała do babeczki od Sylveco i dostałam taką odpowiedź:
Cytat:
Proszę przekazać blogerce, że krem nie jest zepsuty. Zapewne przez konkretne zmiany temperatur - podczas przewożenia paczki temperatura była niska, natomiast w warunkach temperatury pokojowej jest już o paręnaście stopni wyższa, krem zachował się w taki sposób, jak dzieje się to np. z naturalnie wyciśniętymi sokami, które przez wypiciem trzeba wymieszać, ponieważ ekstrakt zostaje na dnie butelki. Nasze kosmetyki są stworzone z jedynie naturalnych składników, nie zawierają sztucznych konserwantów, stąd na pewno będą się zachowywać inaczej aniżeli aniżeli kosmetyki konwencjonalne. Jeśli Pani może proszę przekazać tę informację blogerce i zapewnić, że produkt nie jest zepsuty, nie mniej jeśli nie wyraża chęci użycia go, oczywiście uszanujemy jej decyzję.
9dc519fadc633b7a757b4798db7309973aba49fa_66c3ce7215651 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości