|
|
#1411 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
"Tak rzadko zdarza się słyszeć, żeby kobiety mówiły: „Nie mogę się doczekać, żeby rozkręcić swój własny interes" albo „Już bym chciała chodzić na te zajęcia z handlu nieruchomościami". Cel większości kobiet brzmi „Za rok chcę być już mężatką"." |
|
|
|
|
#1412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1413 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=uasE9...el_video_title
0:55 "i nie powiem gdzie kupilam bo boje sie ze za duzo osob bedzie mialo takie super buty jak ja"
|
#1414 |
|
Szef ds. Wymianek
|
tak myslalam, ze zaraz ktos mi napisze, ze sie myle
.
|
|
#1415 |
|
Zakorzenienie
|
A propo osób, które są na drugim planie w takich filmikach to mi też się coś przypomniało
![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=YBlCtqsat-w ![]()
|
|
|
|
#1416 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale te niebieskie buciki przy -10 to porażka Cytat:
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
|
|
#1418 |
|
Zakorzenienie
|
Tak czytam o tych paznokciach i uśmiecham się pod nosem.Widzę,że co dla niektórych odpryśnięte paznokcie to niemalże sprawa życia i śmierci.Sama jestem paznokcioholiczką,maluję paznokcie niemalże codziennie,ale nie robię tragedii z małych odprysków i nie taszczę ze sobą buteleczek lakierów w razie ''awarii''.Nie cierpię mieć niechlujnie pomalowanych paznokci czy zapuszczonych skórek,ale rozumiem,że to zawsze może się zdarzyć.Nie oceniam innych kobiet jako flejtuchów,tylko dlatego,że mają odpryski.O zadbaniu/niezadbaniu świadczy cały szereg rzeczy,a nie tylko paznokcie.Przecież dłonie to chyba najbardziej eksploatowane części ciała,codziennie robimy nimi milion rzeczy..No,chyba,że ktoś tylko leży i pachnie.
Więc małe usterki nie zawracają mi głowy,co innego jak ktoś ma dwie plamki lakieru na pięciu paznokciach,to przyznaję-nie za fajnie to wygląda.Co do Charlize i jej gołych nóg,to nie wiem,mam mocno mieszane uczucia.Nie jestem zwolenniczką niepraktycznych rozwiązań.Jak jest zimno,to powinno ubierać się ciepło.Nie przekonują mnie zapewnienia,że to tylko 2 minuty na mrozie,a potem samochód.Sama poruszam się wszędzie autem i pomimo tego nie wyobrażam sobie gołych stóp przy takiej pogodzie.Rozumiem,że każdy ma inny próg zimna,no..ale są jakieś granice. Nie uwierzę,że komukolwiek może być ciepło przy minusowych temperaturach w takim obuwiu i bez rajstop.Tak sobie teraz pomyślałam,że to może taki specjalny zabieg ze strony blogerki. Nie jestem żadnym PR-owcem,nie mam bloga i może słabo się orientuję,ale całkiem możliwe,że to taki trik na zwiększenie ilości odsłon bloga.Przecież te wszystkie czołowe blogerki,to niczym się teraz nie różnią od słupa reklamowego,wszędzie marketing szeptany i wciskanie produktów.Myślę,że od dziecka mamy wpajane to,aby się ciepło ubierać...a tu takie cuś.Każda osoba przeglądająca ten wątek(a zapewne dyskusje toczą się też na innych forach) kliknie choćby z ciekawości.Każdy kilk,to może jakaś tam premia,dodatkowy grosz.Trudno w szokujący(czy generujący większy ruch na blogu)sposób zareklamować obuwie,przecież na głowę nie da się go nałożyć. No,nie wiem,nie chcę siać teorii spiskowych czy kogoś obrażać,ale jestem bardzo sceptycznie nastawiona(ostatnio) do polskich blogerek.
Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2012-01-30 o 13:38 |
|
|
|
#1419 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Patrzę na wpisy i widzę właściwie same "reklamy". Masz rację blogowanie odeszło od idei hobby na rzecz biznesu ... oglądanie takich blogów nie jest już przyjemnością. A jeszcze bardziej śmieszy mnie usprawiedliwanie się, w stylu ubrałam się tak bo poruszam się samochodem i nie odczuwam minusowej temperatury ... kiedy wszyscy wiemy jak to się odbywa. Pieniądz wkracza wszędzie ... niestety ... |
|
|
|
|
#1420 |
|
Zakorzenienie
|
Nie w tym rzecz, ja tam się nie spinam, bo mi to zwisa, tylko po prostu mam akurat paznokcie "specjalnej troski", które autentycznie "odrzucają" wszelaki nałożony na nie lakier
Przy drobnym zahaczeniu o cokolwiek lakier potrafi mi zejść jednym płatem z całego paznokcia, normalnie jakbym miała naklejkę
|
#1421 | ||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
Cytat:
i przynajmniej Ty podeszlas na luzie do tematu, ale pewnie dlatego, ze Tobie to zwisa .
|
|
|
#1422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie często wkurza ilość lakieru w buteleczce bo nie zdąrzę nigdy zużyć lakieru do końca ... wolę małe pojemności
|
|
|
|
|
#1423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spokojnie,wyluzuj.Do nikogo nie uderzałam personalnie.Mnie się również nie podoba odpryśnięty ''specjalnie'' lakier,po prostu dla mnie malowanie paznokci=lakier powinien być na całej płytce.Ale nie oceniam niczyjego gustu,tylko bronię kobiet,którym zdarzają się odpryski(mnie również). |
|
|
|
|
#1424 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poprostu nie lubię takich dłoni, wolę zadbane, ale to chyba lubi każda z nas Odnośnie noszenia lakieru ze sobą - to napisałam ja. Owszem lubię mieć ze sobą lakier, którym mam pomalowane paznokcie po to by w razie "awarii" móc je poprawić. Nie lubię mieć u siebie odprysków na paznokciach, ale nie uznaję również, że każda kobieta powinna nosić ze sobą lakier to paznokci. Dłonie są wizytówką i jeśli się nimi wykonuje wiele czynności, trzeba o nie dbać. Ot co. ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
Myślę, że bronić nie trzeba, bo nikt nikogo nie będzie atakował z tego tytułu.
Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-01-30 o 14:10 |
||
|
|
|
#1425 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście,że tak.Ale czasami nie da się mieć perfekcyjnych paznokci 24/7.Dlatego ja, jak zauważę u kogoś odpryski,to nie myślę negatywnie o tej osobie.Zawsze liczy się ogólne wrażenie,nie tylko dłonie.Niedawno byłam w sklepie,przede mną stała w kolejce młoda kobieta,paznokcie miała piękne,zadbane i starannie pomalowane.Ale co z tego,jak na włosach koszmarny tłuszcz i zalatywał od niej nieświeży zapaszek niemytego ciała.
|
|
|
|
|
#1426 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
po prostu mam wrazenie, ze dopoki mowa o modzie kogos spoza watku, to jest cacy, a jak tylko sie okazuje, ze dotyczy to tez kogos stad, od razu larum sie podnosi. Cytat:
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#1427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sama wczesniej pisala,ze wyrosła juz z rozbierania sie w taka pogode,a dwa dni pozniej sama wyskakuje bez rajstop,w wiosennych butach i trenczu,gdy temp.wynosi srednio -10 . I pozniej to tlumaczenie,ze ona sie przeciez nie rozbiera na mrozie jak inni,ale wychodzi juz tak ubrana,a to co innego ![]() Wczesniej ktoras z dziewczyn widziala ja podobnie ubrana na miescie.No nic poswieca sie dziewczyna Ja wczoraj wyszlam tylko do sklepu ubrana w puchowa kurtke i emu i doslownie twarz i dlonie mi prawie odmarzly
Edytowane przez blueania Czas edycji: 2012-01-30 o 14:34 |
|
|
|
|
#1428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ostatnio jestem w sklepie i nagle czuję nieświeży zapach brudnego ciała, potu ... okropne, a dookoła mnie ludzie schludnie ubrani, na pierwszy rzut oka czyści. To był okropny zapach, wykręcający nos. Musiałam się ewakuwać ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1429 | |
|
Zakorzenienie
|
ja biorę buteleczkę bezbarwnego lakieru ze sobą tylko w przypadku, gdy mam rajstopy i istnieje niebezpieczeństwo puszczenia oczka
![]() Cytat:
|
|
#1430 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1431 |
|
Zadomowienie
|
Zastanowiło mnie, ile stron wątku miałabym do nadrobienia, jeżeli nie było by mnie w domu jakiś tydzień..?
![]() W skrócie: - rozwala mnie modelka z otwartymi ustami, jeżeli mina nie pasuje do klimatu zdjęcia - zazwyczaj rozwala mnie odpryśnięty lakier na paznokciach (Przykłady: Znam dziewczyny, które potrafią przechodzić w obdrapanych pazurach dwa tygodnie i bardzo mnie to rozwala. Nie rozwala mnie delikatne odpryśnięcie u zadbanej kobiety.) - moim zdaniem zachód nie jest idalny, a Amerykanie to idioci - rozwala mnie moda na nieskazitelny wygląd - nigdy nie interesowałam się blogiem Charlize Mystery i widzę, że nic nie straciłam Pewnie jakiś ważny temat ominęłam
|
|
#1432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czy ja zabraniam komukolwiek komentować? Jak ja kocham takie dyskusje. Najpierw rozmawiamy jak dorośli ludzie,ale potem okazuje się,że jednak chyba nie.Piszecie,że obdrapane paznokcie kojarzą się Wam z niechlujstwem,więc ja się pytam-czyje paznokcie?Krzesła,drzewa, słupa elektyrcznego czy jednak żywej OSOBY?Nie lubię owijania w bawełnę i fałszywej poprawności.Gdybym miała poobiedzierane paznokcie i ktoś w moim towarzystwie powiedział,że to mu się kojarzy z niechlujstwem,to dla mnie byłby to jasny przekaz. I tyle,nie będę tego tematu miądlić i rozdrabniać na 2000 postów,bo moim zdaniem nie ma to najmniejszego sensu.
|
|
|
|
|
#1433 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No chyba, że pracujesz w miejscu gdzie dłonie są w kółko na widoku no to ok ![]() Cytat:
Cytat:
Niezła jest skubana, makijaż dzienny jak ta lala ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Generalnie to się z Tobą zgadzam, przesada w jakąkolwiek stronę to też nie jesr dobre rozwiązanie. tylko wiem po sobie, ze kiedy mam spotkanie i mi odpryśnie lakier, to mam ochote wsadzić sobie ręce nie powiem gdzie - ze wstydu. Żle się z tym czuję i tyle. Dlatego wzorem fashionismypassion noszę ze soba buteleczkę lakiery do ewntualnego podmalowania - wtedy kiedy wiem, ze mam wazne spotkanie i chce zeby moj manicure był idealny. Cytat:
Love Aesthetics i Luxirare - dwie kreatywne blogerki, które tworzą, a nie kopiują. Dyscyplina ich stylu jest zachwycająca. |
||
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ktoś pracuje w stałym miejscu,do tego z klientami i ma chwileczkę czasu na ewentualne podmalowanie,to ja to rozumiem.Co innego jak ktoś jest np.w LO albo idzie do kina i zdarzy się wpadka i zawzięcie podmalowuje paznokcie,to troszkę manią natręctw mi to zalatuje.Ale jak pisałam wcześniej-ok,każdy niech sobie nosi i robi co mu się podoba. Sama miałam kiedyś koleżankę,która w pracy zawsze robiła poprawki,miała jedną buteleczkę w domu,a drugą identyczną w pracy.
|
|
|
|
|
#1436 | |||
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
![]() chyba nie czytasz, bo bys doczytala, ze podalam przyklad mojego wlasnego niechlujnego - w mojej ocenie - zachowania. a ze sie nie uwazam ogolnie za fleje, tak samo nie uwazam osob z odprysnietym lakierem za fleje, doprawdy nie wiem, tak trudno to pojac? kazdemu sie moze zdarzyc czy to odprysniety lakier, czy tluste wlosy, czy nieswiezy oddech - i nikt chyba na nikogo ze wzgarda (sorry - pogarda) nie spluwa... co nie zmienia faktu, ze moze mi sie takie cos nie podobac, i to zarowno u mnie, jak u kogos innego. Cytat:
---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Cytat:
.
|
|
|
#1437 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dodam, że ze zdrowiem wszystko u mnie gra. Cytat:
|
||
|
|
|
#1438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a w liceum - prostownice i całe kosmetyczki na przerwach, w wc paranoja.
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1440 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:55.

Była mowa o długich, naturalnych, pożółknietych paznokciach. Osoba, która opisywała ten problem mosno zaznaczyła, ze są to szponiaste paznokcie o silnym żółtym odcieniu.