|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
tzn wierze, że się przeraziłaś ale takie sytuacje to pewnie każdej z nas się zdarzą prędzej czy później ![]() ja tez jestem udana, z młodą na rękach, oczywiście w pionie bo tylko tak lubi, kucnęłam żeby wyłączyć nawilżacz - a ta nagle zwrot łebkiem, odchyliła mi się w walneła w stół. Chyba nie mocno bo sie nie rozbeczała, ale ja głupia matka wpadłam w panikę, zaczełam ją przytulać, całować i ją jeszcze wystraszyłam i ryknęła. Tez sobie pluje w brodę do tej pory za bezmyślność... |
|
|
|
|
#2912 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
Cytat:
i do tego zwinna zdolniacha |
|
|
|
|
#2913 |
|
Zadomowienie
|
podium jest moje
![]() ![]() mam pytanie Sara objadła się dynią z ziemniakami.. zjadła pół słoika..jak myślicie mogę dać do końca cały słoik?? bo Ona chce jeszcze!! aaa i kupiłam spagetti bolonese w słoiczku dla Sary i coś z beef-em niech dziecko je mięcho..
|
#2914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2915 | |
|
Zadomowienie
|
rumień sie, a co
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj takie z nas matki..... ale kochamy swoje maluszki.... ja juz obiecalam sobie ze nigdy wiecej jej tak nie zostawie..... A mala pewnie dlatego zaczela plakac bo widziala ze cos sie stalo a Ty ja potem przytulalas .... dobrze , ze sie nic nie stalo....
|
|
#2917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() MOnia...dobrze, że nie spadła, ale powiem ci, że syn mojego brata już też zaliczyła lot z łóżka i do tego uderzył sie główką o łóżeczko i na szczęście nic zlego sie nie stało....ale tak to jest już, że nie jesteśmy w stanie upilnować dzieciaczków. Moja sie jeszcze nie turla więc ją mogę zostawić np na łóżku, ale za to macha namiętnie nogami i rękami i mam zawsze stracha, jak ją ubieram po kąpieli na przewijaku położonym na pralce...brrr.. Dziś na obiad dostala pół słoika kremu ze szpinakiem z ziemnakiem...smierdzi to niesamowicie (zresztą jak dynia z ziemniakiem), ale młodej smakowało
|
|
|
|
|
#2920 | |
|
Wtajemniczenie
|
tak zwinna i to bardzo.... ![]() Cytat:
ja uwazam ze mozesz jej dac skoro domaga sie wiecej..... maly glodomorek ci rosnie.... ![]() i dajesz juz jej mieso ....?? wlasnie widzialam taki sloiczek i tak sie zastanawialam ....ale te matki tu daja wiec idzmy na calosc..... ![]() ciekawe czy jej posmakuje
|
|
#2921 |
|
Zakorzenienie
|
15.15
dla Stefka za 4m
|
#2922 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Musimy nasze skarby teraz mocniej pilnowac ![]() A my juz po obiedzie.... byla zupka ze swiezych jarzyn.... a czy moge codziennie jej dawac cos innego czy lepiej przez tydzien to samo ??....
Ząbki Edytowane przez MoniaZ82 Czas edycji: 2012-01-30 o 15:18 |
||
|
|
|
#2923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takie pytanie może z innej beczki, ale mamy dziewczynek - jakie macie sposoby na złapanie siuśków na posiew moczu (woreczek nie można)? jutro muszę to zrobić i zastanawiam się, jak to zrobię .Dla Stefka - za 4 miesiace
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj sie jeszcze nie obraca, i zawsze kladlam go na maciena lozku, ale po roznych historiach tiu zaczelam w kolo ukladac walki z koldry Daniczko- musialas sie bidulko wystraszyc |
|
|
|
|
#2925 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A mogę spytać co skończyłaś?Cytat:
Cytat:
Trochę z powodu mrozu trochę dlatego że się bojęCytat:
![]() Cytat:
|
|
#2926 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() za noge?? szybki refleks mamusia ma
|
|
#2927 |
|
Zadomowienie
|
a ja Wam powiem - wszystkie jesteście pewnie przed okresem albo w trakcie i stąd te muchy w nosie, dogadywania itp itd
każda z nas ma coś za skórą, że na forum walnęła, powiedział, dogryzła, odgryzła, nie zacytowała itp, itd. popatrzmy każda na siebie, poczytajmy swoje posty. demokracja i wolność słowa to jest wtedy jak każdy może wypowiedzieć swój pogląd nie raniąc przy tym innej osoby. a czytanie co kilka dni, że atmosfera nie ta, że to że tamto to męczące ja zupełnie wie wiem o co Wam chodzi i dlaczego się tak jest. a takie dogadywanie, łapanie za słówka, wyciąganie rzeczy napisanych w przeszłości, uszczypliwością to są do może nie powinnam tego pisać, może z tego powodu już nie będę tu mile widziana - ale może w końcu oczyśćmy atmosferę?
|
#2928 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - jeśli ktoś czuje się urażony, że nie odp lub nie komentuje wszystkiego - przepraszam. Czytam wszystko, bo lubię wiedzieć co u Was, ale nie zawsze uda mi się szczegółowo odp.
A co do atmosfery na forum - moim zdaniem pisanie jak to jest źle i niemiło nie przyniesie poprawy (na mnie działa wręcz przeciwnie ) . Uważam, że każda z nas powinna dać z siebie jak najwięcej, żeby mimo siarczystych mrozów u nas znów ociepliło.
|
|
|
|
#2929 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Indygo, no może rzecz leży w okresie. Już 4 miesiąc a tu nie ma ![]() ZBieram się do internisty. Ciekawe co tam wynajdzie u mnie. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2012-01-30 o 15:51 |
||
|
|
|
#2930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"pod Tobą" napisałam coś podobnego, ale delikatniej, ale ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% |
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na temat wychowania psa mam 5
|
|
#2932 |
|
Zakorzenienie
|
Powiedziałabym, chodźta wyrzyćta z siebie co tam lezy na wątrobie, chociaż obawiam się, że u kobiet to się średnio sprawdza. Zaraz pewnie się poobrażamy i tyle będzie z wątku
![]()
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() http://wiadomosci.onet.pl/cnn/rekord...wiadomosc.html no szacun moje dziecko teraz wazy z 6,5
"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C. Edytowane przez indygo79 Czas edycji: 2012-01-30 o 15:59 |
||
|
|
|
#2934 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry
kurde 5 stron jednego dnia, ale produkujecie![]() to nadrobie ile się uda ![]() melduje, ze mój syn już się nie mieści w papmersy "3" od wczoraj każda pielucha przecieka, więc trzeba było kupić "4" ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jesli to do mnie to nie córcia tylko synuś ![]() Cytat:
no w końcu, to czekamy na wieści od internistyCytat:
|
|
|
#2935 | |||||||
|
Zadomowienie
|
moja księżniczka zjadła całą zawartość słoiczka ziemniak z dynią... po czym walnęła piękną kupę a teraz się bawi. przemiana materii idealna
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze,że nic się nie stało ! a swoją drogą...takie rzeczy są nieuniknione chyba niestety..bo nie da się na 100% upilnować 24/h.Cytat:
nie wiem czy jej napewno zęby idą...ale ostatnio 2 razy użyłam..to było ok. przestała płakać (używałam na noc jak ją kładłam i się budziła z płaczem) ja mam jeszcze żel z tego. po tym co pisały mamusie na irlandzkim wątku- to warto się zaopatrzyć Ciebie zapraszam na ogórkową na dynię Mikulka a swoją drogą mówię do Sary- jedz zupkę,bo teściowa jest chętna.. a Ona uśmiech od ucha do ucha ![]() Cytat:
![]() super ja mam taki słoiczek ale chyba pojutrze dam .. bo dziś była nowość-dynia ![]() Cytat:
![]() jak pisze ,że od 4m-ca... to co będę dziecku żałować niech ma urozmaiconą dietę Cytat:
Cytat:
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2012-01-30 o 16:05 |
|||||||
|
|
|
#2936 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skończyłam przyszłościowy kierunek - biotechnologię ![]() no to też ładne z tym przwijakiem ![]() Cytat:
ja cie tam zawsze mile widze
|
||
|
|
|
#2937 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry!
Chcialam tylko zameldowac, ze my dzisiaj po szczepieniu (6w1 + penumokoki pierwszy raz, w sumie pediatra powiedzial ze powinnismy pierwsza dawke podac przy 2mcach a nie 4, no ale trudno). Oczywiscie byl ryk, jak tylko lekarz zaczal badac, o kluciu nawet nie wspominajac. Moje bejbe chyba po prostu nie lubi byc obmacywana Aha i mamy 62cm i 6400g wiec nie jest zle, kruszynka z waga trzyma sie ok 25 centyla wiec chyba przestane panikowac, ze za malo je. A teraz ide nadrabiac, dopoki jeszcze spi
|
|
#2938 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli indygo i aga-uwazacie za zbedne informowanie i uzewnetrznianie sie i mowienie tu o tym, ze atmosfera jest do bani? bo ja uwazam ze o takich rzeczach powinno sie mowic
a skoro pare osob to zauwazylo tzn ze cos jest nie halo prawda?Cotka mysle ze rzeczywiscie to sie tu nie sprawdzi, tu akurat nie ![]() Agnieszko JA osobiscie nie czuje sie urazona brakiem cytowania moich postow z Twojej strony, to tak doe mnie ![]() Indygo zgadzam sie z demokracja i wolnoscia slowa, ale nie w momencie kiedy to wolnosc slowa staje sie obiektem bezsensownych irytacji, ironicznych postow i dziwnej atmosfery po wyrazeniu wlasnego zdania.
|
|
#2939 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brawo za "czwóreczkę" ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Cytat:
bo jeżeli coś do kogoś mam to sobie to z nim wyjaśniam i tyle.
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.

za 4m 

.
za 4 miesiace
A mogę spytać co skończyłaś?
Trochę z powodu mrozu trochę dlatego że się boję
każda z nas ma coś za skórą, że na forum walnęła, powiedział, dogryzła, odgryzła, nie zacytowała itp, itd. popatrzmy każda na siebie, poczytajmy swoje posty. demokracja i wolność słowa to jest wtedy jak każdy może wypowiedzieć swój pogląd nie raniąc przy tym innej osoby. a czytanie co kilka dni, że atmosfera nie ta, że to że tamto to męczące