Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 15:02   #2911
danika
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
No ok... pisze....

w piatek moja ksiezniczka zrobila koope po pachy i musialam ja wykapac.....wiec rozebralam ja owinelam w mate do przewijania i zostawilam na srodku lozka . Na srodku jakby ktos nie doczytal
zeszlam szybko na dol wyciagnac wanienke.....wchodze na gore do pokoju....a moja ukochana.....lezy na skraju lozka.... nozki zwisaly jej nad podloga trzyma sie poscieli i sie smieje.....Boshe serce mi stanelo.....szybko podlecialam i w ostaniej chwili ja zlapalam.... fakt ze lozko nie jest wysoko....
I jakbym miala bata to bym sie linczowala bo wiem ze sie przewraca na wszystkie boki i nie powinnam jej tak zostawiac.....

Wiec chyba zadna mnie nie przebije.....
oj Monia...myślałam że coś straszniejszego to bedzie tzn wierze, że się przeraziłaś ale takie sytuacje to pewnie każdej z nas się zdarzą prędzej czy później

ja tez jestem udana, z młodą na rękach, oczywiście w pionie bo tylko tak lubi, kucnęłam żeby wyłączyć nawilżacz - a ta nagle zwrot łebkiem, odchyliła mi się w walneła w stół. Chyba nie mocno bo sie nie rozbeczała, ale ja głupia matka wpadłam w panikę, zaczełam ją przytulać, całować i ją jeszcze wystraszyłam i ryknęła. Tez sobie pluje w brodę do tej pory za bezmyślność...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:04   #2912
gerda
Zadomowienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
No ok... pisze....

w piatek moja ksiezniczka zrobila koope po pachy i musialam ja wykapac.....wiec rozebralam ja owinelam w mate do przewijania i zostawilam na srodku lozka . Na srodku jakby ktos nie doczytal
zeszlam szybko na dol wyciagnac wanienke.....wchodze na gore do pokoju....a moja ukochana.....lezy na skraju lozka.... nozki zwisaly jej nad podloga trzyma sie poscieli i sie smieje.....Boshe serce mi stanelo.....szybko podlecialam i w ostaniej chwili ja zlapalam.... fakt ze lozko nie jest wysoko....
I jakbym miala bata to bym sie linczowala bo wiem ze sie przewraca na wszystkie boki i nie powinnam jej tak zostawiac.....

mala ma poczucie humoru i do tego zwinna zdolniacha

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:05   #2913
stokrotka_
Zadomowienie

podium jest moje

mam pytanie Sara objadła się dynią z ziemniakami.. zjadła pół słoika..jak myślicie mogę dać do końca cały słoik?? bo Ona chce jeszcze!!

aaa i kupiłam spagetti bolonese w słoiczku dla Sary i coś z beef-em niech dziecko je mięcho..

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:07   #2914
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
No ok... pisze....

O ja pierdziu!!!!!!!! to ladnie przeraczkowala..dobrze ze sie nic nie stalo.
Stary 2012-01-30, 15:07   #2915
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
nom sie zarumieniła
rumień sie, a co

Cytat:
tak prosto z torebki dalas ten kleik.... ale zupki nie podgrzewalas??

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ----------

zobaczcie co znalazlam.... pisalam Wam kiedys no ale echo.....

http://www.amazon.co.uk/Bickie-Pegs-...7931735&sr=1-4

biszkopty dla zabkujacych..... ciekawe czy skuteczne

a Stokrotko daj mi znak czy dalas malej te granulki na zabkowanie.....i czy podzialaly bo ja sie wlasnie zastanawiam nad ich kupnem...
ja daje zupke do szklanki (wkladam ja do miseczki z goraca woda, zeby była cieplejsza) tam dodałam kleik wymieszalam i posiłek gotowy

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:08   #2916
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
oj Monia...myślałam że coś straszniejszego to bedzie tzn wierze, że się przeraziłaś ale takie sytuacje to pewnie każdej z nas się zdarzą prędzej czy później

ja tez jestem udana, z młodą na rękach, oczywiście w pionie bo tylko tak lubi, kucnęłam żeby wyłączyć nawilżacz - a ta nagle zwrot łebkiem, odchyliła mi się w walneła w stół. Chyba nie mocno bo sie nie rozbeczała, ale ja głupia matka wpadłam w panikę, zaczełam ją przytulać, całować i ją jeszcze wystraszyłam i ryknęła. Tez sobie pluje w brodę do tej pory za bezmyślność...

oj takie z nas matki..... ale kochamy swoje maluszki....
ja juz obiecalam sobie ze nigdy wiecej jej tak nie zostawie.....

A mala pewnie dlatego zaczela plakac bo widziala ze cos sie stalo a Ty ja potem przytulalas .... dobrze , ze sie nic nie stalo....
Stary 2012-01-30, 15:09   #2917
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
podium jest moje

mam pytanie Sara objadła się dynią z ziemniakami.. zjadła pół słoika..jak myślicie mogę dać do końca cały słoik?? bo Ona chce jeszcze!!

aaa i kupiłam spagetti bolonese w słoiczku dla Sary i coś z beef-em niech dziecko je mięcho..
Ja tam mysle ze mozesz a jak nie chcesz to mzoesz dac mi
Stary 2012-01-30, 15:10   #2918
danika
Zakorzenienie

Cytat:
oj takie z nas matki..... ale kochamy swoje maluszki....
ja juz obiecalam sobie ze nigdy wiecej jej tak nie zostawie.....

A mala pewnie dlatego zaczela plakac bo widziala ze cos sie stalo a Ty ja potem przytulalas .... dobrze , ze sie nic nie stalo....
wiesz co, człowiek czasem taki bezmyślny jest...a to trzeba teraz tyle rzeczy przewidzieć, a co dopiero jak zaczną raczkować, chodzić, wszystko ściągać
Stary 2012-01-30, 15:11   #2919
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
podium jest moje

Daj, jak jeszcze chce...widać jej smakuje

Widzisz, a w u nas to dopiero mięcho od piątego miesiąca...co kraj to obyczaj..

MOnia...dobrze, że nie spadła, ale powiem ci, że syn mojego brata już też zaliczyła lot z łóżka i do tego uderzył sie główką o łóżeczko i na szczęście nic zlego sie nie stało....ale tak to jest już, że nie jesteśmy w stanie upilnować dzieciaczków. Moja sie jeszcze nie turla więc ją mogę zostawić np na łóżku, ale za to macha namiętnie nogami i rękami i mam zawsze stracha, jak ją ubieram po kąpieli na przewijaku położonym na pralce...brrr..

Dziś na obiad dostala pół słoika kremu ze szpinakiem z ziemnakiem...smierdzi to niesamowicie (zresztą jak dynia z ziemniakiem), ale młodej smakowało
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:11   #2920
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
mala ma poczucie humoru i do tego zwinna zdolniacha

tak zwinna i to bardzo....

Cytat:
podium jest moje

a niby czemu jest Twoje ????

ja uwazam ze mozesz jej dac skoro domaga sie wiecej..... maly glodomorek ci rosnie....

i dajesz juz jej mieso ....?? wlasnie widzialam taki sloiczek i tak sie zastanawialam ....ale te matki tu daja wiec idzmy na calosc.....
ciekawe czy jej posmakuje
Stary 2012-01-30, 15:15   #2921
mooonik
Zakorzenienie

15.15

dla Stefka za 4m

nie znoszę osób, które MUSZĄ mieć zawsze rację

Julitka

mooonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:16   #2922
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co, człowiek czasem taki bezmyślny jest...a to trzeba teraz tyle rzeczy przewidzieć, a co dopiero jak zaczną raczkować, chodzić, wszystko ściągać
nawet nic nie pisz o raczkowaniu...chodzeniu.. .. u mnie sa schody wiec musze sobie pokupowac te bramki czy jak to sie tam nazywa....

Cytat:
Napisane przez agus1978 Pokaż wiadomość

MOnia...dobrze, że nie spadła, ale powiem ci, że syn mojego brata już też zaliczyła lot z łóżka i do tego uderzył sie główką o łóżeczko i na szczęście nic zlego sie nie stało....ale tak to jest już, że nie jesteśmy w stanie upilnować dzieciaczków. Moja sie jeszcze nie turla więc ją mogę zostawić np na łóżku, ale za to macha namiętnie nogami i rękami i mam zawsze stracha, jak ją ubieram po kąpieli na przewijaku położonym na pralce...brrr..

Dziś na obiad dostala pół słoika kremu ze szpinakiem z ziemnakiem...smierdzi to niesamowicie (zresztą jak dynia z ziemniakiem), ale młodej smakowało
Agus moja siostra ma syna i corke.... i opowiadala mi ze syn to nie raz im spadl z lozka....jak to sie mowi...przez glupia chwile nieuwagi....
Musimy nasze skarby teraz mocniej pilnowac

A my juz po obiedzie.... byla zupka ze swiezych jarzyn....
a czy moge codziennie jej dawac cos innego czy lepiej przez tydzien to samo ??....

Edytowane przez MoniaZ82
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:18
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:21   #2923
agus1978
Wtajemniczenie

Cytat:
nawet nic nie pisz o raczkowaniu...chodzeniu.. .. u mnie sa schody wiec musze sobie pokupowac te bramki czy jak to sie tam nazywa....

Agus moja siostra ma syna i corke.... i opowiadala mi ze syn to nie raz im spadl z lozka....jak to sie mowi...przez glupia chwile nieuwagi....
Musimy nasze skarby teraz mocniej pilnowac

a czy moge codziennie jej dawac cos innego czy lepiej przez tydzien to samo ??....
Ja daję tak po dwa trzy dni to samo, żeby w razie alergii wiedzieć..ale jak narazie to nic jej nie jest.

Takie pytanie może z innej beczki, ale mamy dziewczynek - jakie macie sposoby na złapanie siuśków na posiew moczu (woreczek nie można)? jutro muszę to zrobić i zastanawiam się, jak to zrobię.

Dla Stefka - za 4 miesiace
agus1978 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:26   #2924
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tez myslalam,ze bedzie jakas straszna historia
Moj sie jeszcze nie obraca, i zawsze kladlam go na maciena lozku, ale po roznych historiach tiu zaczelam w kolo ukladac walki z koldry

Daniczko- musialas sie bidulko wystraszyc
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:39   #2925
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
moje trwały 2 lata...i kurna i tak nic z tego nie mam, bo w zawodzie pracy niet. jestem taka zła na siebie za wybó kierunku studiów i za to, że ich nie zmieniłam po 1,2 roku tylko żyłam nadzieją, ze będzie lepiej...
A jak sobie pomyśle ile te moje studia kosztowały, w sumie my wszyscy za to zapłaciliśmy, to stwierdzam, ze nasz system szkolnictwa jest poroniony
To prawda, nasz system szkolnictwa :produkuje" wielu absolwentów kierunków którzy na pewno nie znajdą pracy w zawodzie. Sama wiem jak to z moim kierunkiem jest- przesycenie rynku pracy A mogę spytać co skończyłaś?

Cytat:

[/COLOR]Mamusie jeszcze jedno pytanko..... jaki kleik kukurydziany kupilyscie....tzn z jakiej firmy...?? Kurcze nie moge nic znalezc, sa tylko kukurydziane a z tego co pisalyscie on jest ciezszy dla brzuszka
Nestle

Cytat:

No i koniec drzemki...pora obiadu przyszła
Przyznam się, że jak teraz idę gdzies z Michasią to mam takie dziwne uczucie po tym , ci sie stało w Sosnowcu...nie wiem, jakoś tak moja podświadomość świruje...
Też tak mam. Nie chodzę na spacery Trochę z powodu mrozu trochę dlatego że się boję

Cytat:
tak tez ta mam...i jeszcze Jezyk Niemowlat.... ale do tej pierwszej jest plyta wiec ja sobie obejrzalam.....
jakis czas temu w ddtvn byl o wlasnie o korzystaniu poradnikow....
a poza tym dziecko to jest malutka istotka, ktora ma potrzeby i nie ma zalaczonej instrukcji uzytkowania .... a co nasze matki maja powiedziec...... 30 lat temu nie bylo netu, ksiazek....i jakos zyjemy.... [COLOR="Silver"]
E nooo.. netu może nie było, ale książki były zawsze

Cytat:
No ok... pisze....

Mój ostatnio prawie zjechał z przewijaka. Złapałam za nogę
Stary 2012-01-30, 15:41   #2926
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

E nooo.. netu może nie było, ale książki były zawsze

zle to napisalam.... ksiazki oczywiscie byly ale nie takie jak teraz

za noge?? szybki refleks mamusia ma
Stary 2012-01-30, 15:42   #2927
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

a ja Wam powiem - wszystkie jesteście pewnie przed okresem albo w trakcie i stąd te muchy w nosie, dogadywania itp itd i wam się należą . przykro się to czyta, że tak się dzieje każda z nas ma coś za skórą, że na forum walnęła, powiedział, dogryzła, odgryzła, nie zacytowała itp, itd. popatrzmy każda na siebie, poczytajmy swoje posty. demokracja i wolność słowa to jest wtedy jak każdy może wypowiedzieć swój pogląd nie raniąc przy tym innej osoby. a czytanie co kilka dni, że atmosfera nie ta, że to że tamto to męczące ja zupełnie wie wiem o co Wam chodzi i dlaczego się tak jest. a takie dogadywanie, łapanie za słówka, wyciąganie rzeczy napisanych w przeszłości, uszczypliwością to są do . no ale przecież jesteśmy babami, a baby tak zawsze mają. to tyle w tej kwestii.

może nie powinnam tego pisać, może z tego powodu już nie będę tu mile widziana - ale może w końcu oczyśćmy atmosferę?

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:48   #2928
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziewczyny - jeśli ktoś czuje się urażony, że nie odp lub nie komentuje wszystkiego - przepraszam. Czytam wszystko, bo lubię wiedzieć co u Was, ale nie zawsze uda mi się szczegółowo odp.

A co do atmosfery na forum - moim zdaniem pisanie jak to jest źle i niemiło nie przyniesie poprawy (na mnie działa wręcz przeciwnie ) . Uważam, że każda z nas powinna dać z siebie jak najwięcej, żeby mimo siarczystych mrozów u nas znów ociepliło.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:49   #2929
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Archi ja odkładam już jakiś czas. Nie wiem, czy to odkładanie pomoże. Mi ostatnio sis radziła, by właśnie nie odkładać, by lepiej spał - że będzie lepiej spał ze mną. Więc nic już nie wiem i nie rozumiem.
U mnie Filip też lepiej sypiał jak jeszcze akceptował łóżeczko. Teraz potrafi się obudzić kilka razy- chociaż otstatnio ok raz od zaśnięcia ok 4-6.A za czasów łózeczka ok 6-7.
Cytat:
Asiu witaj w klubie bo ja tez nie czytam i sie do nich nie stosuje....uwazam ze kazda matka robi jak uwaza.....
Mam ksiazke "Pierwszy rok ......" i czyta tylko co moze dziecko zrobic po skonczonym danym mscu wiem...ze to nie najwazniejsze ale taka jestem i juz.....
Ja też ufam swojej intyicji. I co gorsze nie mam żadnych książek

Indygo, no może rzecz leży w okresie. Już 4 miesiąc a tu nie ma
ZBieram się do internisty. Ciekawe co tam wynajdzie u mnie.

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:51
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:51   #2930
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a ja Wam powiem - wszystkie jesteście pewnie przed okresem albo w trakcie i stąd te muchy w nosie, dogadywania itp itd i wam się należą . przykro się to czyta, że tak się dzieje każda z nas ma coś za skórą, że na forum walnęła, powiedział, dogryzła, odgryzła, nie zacytowała itp, itd. popatrzmy każda na siebie, poczytajmy swoje posty. demokracja i wolność słowa to jest wtedy jak każdy może wypowiedzieć swój pogląd nie raniąc przy tym innej osoby. a czytanie co kilka dni, że atmosfera nie ta, że to że tamto to męczące ja zupełnie wie wiem o co Wam chodzi i dlaczego się tak jest. a takie dogadywanie, łapanie za słówka, wyciąganie rzeczy napisanych w przeszłości, uszczypliwością to są do . no ale przecież jesteśmy babami, a baby tak zawsze mają. to tyle w tej kwestii.

może nie powinnam tego pisać, może z tego powodu już nie będę tu mile widziana - ale może w końcu oczyśćmy atmosferę?

"pod Tobą" napisałam coś podobnego, ale delikatniej, ale ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% Z KAŻDYM SŁOWEM !!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:51   #2931
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
U mnie Filip też lepiej sypiał jak jeszcze akceptował łóżeczko. Teraz potrafi się obudzić kilka razy- chociaż otstatnio ok raz od zaśnięcia ok 4-6.A za czasów łózeczka ok 6-7.
ja mam 1 książkę pozyczoną od siostry
na temat wychowania psa mam 5

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2012-01-30, 15:53   #2932
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Powiedziałabym, chodźta wyrzyćta z siebie co tam lezy na wątrobie, chociaż obawiam się, że u kobiet to się średnio sprawdza. Zaraz pewnie się poobrażamy i tyle będzie z wątku

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:55   #2933
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:

Indygo, no może rzecz leży w okresie. Już 4 miesiąc a tu nie ma
ZBieram się do internisty. Ciekawe co tam wynajdzie u mnie.
no padłam, więc nieustannie jesteś przed

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
"pod Tobą" napisałam coś podobnego, ale delikatniej, ale ZGADZAM SIĘ Z TOBĄ W 100% Z KAŻDYM SŁOWEM !!
miałam Ci to samo napisać

http://wiadomosci.onet.pl/cnn/rekord...wiadomosc.html

no szacun moje dziecko teraz wazy z 6,5

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:59
Stary 2012-01-30, 15:58   #2934
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

dzień dobry kurde 5 stron jednego dnia, ale produkujecie
to nadrobie ile się uda

melduje, ze mój syn już się nie mieści w papmersy "3" od wczoraj każda pielucha przecieka, więc trzeba było kupić "4"
Cytat:
Napisane przez rabarbar83 Pokaż wiadomość
Hania od 2 nocy budzi się i między 2 a 5 nie chce jeść tylko się kręci, kopie, gada a jak się znudzi i mama nad nią zaczyna sapać to krzyczy ...nie ogarniam...

współczuję

Małgosia1983 czy ja z niewyspania bredzę czy mi się zdaje że ty masz takiego konika morskiego fp ze świecącym brzuchem
...jak masz to napisz proszę czy Stefcio potrafi sam włączyć to to czy nie...jak nie masz to też napisz
ja nie Małgosia, ale też mam konika i mój jak na razie nie włącza sam, ale tam jest funkcja, że możesz go wyłączyć i wtedy służy jako przytulanka
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
o
Mąż trzyma małego na kolanach i mu kobyłke robi czy samolot , mały się cieszy, wydaje mi się że krzywdy mu nie robimy ale lepiej dmuchać na zimne.

Nadrabiałam wczoraj, chciałam poddpisywać ale mały dał nam tak w palnik , że nie byłam wypruta z mężem... zaszkodziły mu kupne babeczki.. tak dopiero później zobaczyłam że zawierały mleko w proszku nie dość że ciemienucha wróciła w ciągu jednej nocy to jeszcze marudził, płakał cały dzień strasznie.
Dopiero wieczorem jak zrobił kopę to jak ręką odjął , ale to była godzina 19.

co do spania z Archi chyba mogę sobie łapkę podać, ja się boje iść spać , codziennie minimum po 7-8pobudem w nocy (to licze od 12 w nocy dopiero...) a przed 12 nie śpie to jeszcze latam.
a po 5 już się wierci i wogóle nie chce spać , już chyba 6-7 dzień. Nic nie dało że położyliśmy go wczoraj godzine później... jak i tak obudził się o 5. Jakoś go tamm nakarmie przytule i przyśnie do 7 ale z pobudkami

dobra pożaliłam się ide się bawić bo już ryk że sam

ahhh

kiedy ja się wyspieeeeeeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeeeeeee
współczuję Małgosiu
Cytat:
chciałam powiedzieć, że poprzedniej nocy nastąpiło wydarzenie epokowe- Agatka zapomniała się obudzić na karmienie zasnęła o 20:30, a o 5:30 zakwękała, dałam smoczek spała do 6:40 . dziś pierwsza pobudka a 4ej, potem spala do 8ej.

Martusia te nasze córki to są udane idą równiusieńko, obie tę samą noc cała przespały
pięknie Agatka przesypia nocki
Jesli to do mnie to nie córcia tylko synuś
Cytat:
Mały umówiony do periatry na szczepienie na środę.
Mama umówiona do internisty na dzisiaj.

Nic tylko tańczyć z radości Załącznik 4468844
no w końcu, to czekamy na wieści od internisty
Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość

A ja mam w domu szpital. Masia dochodzi do siebie po żołądkówce, Julci zrobiło się słabo w szkole i przyszła, Leone się trzyma póki co, chodź marudzi coraz głośniej.

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Dz za info odnośnie rajstop w Biedrze. Właśnie siedziałam na All, żeby coś wykukać, a tu rzut beretem takie fajne. Tylko jak rozmiarowo? Doradxcie czy te 68-74 będą dobre? Kupowałyście już?
zdrówka kochana dla rodzinki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:59   #2935
stokrotka_
Zadomowienie

moja księżniczka zjadła całą zawartość słoiczka ziemniak z dynią... po czym walnęła piękną kupę a teraz się bawi. przemiana materii idealna

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
W sumie dobrze, że nie tylko ja tak czuję.

Tylko szkoda, że tak jest.

Archi - Nobla temu, kto da instrukcję obsługi takich ancymonków. Wiesz, ja się pocieszam, że z drugim dzieckiem będzie łatwiej .
kochana..ja słyszałam,że często drugie jest przeciwieństwem pierwszego.. dlatego ja przy 1 zostanę

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
ej- nie piszcie tak bo mam podwójnego doła już
kotek,bo się zakopiesz tak,że wyjść z niego będzie ciężko

Cytat:
No ok... pisze....

no to ładna kaskaderka Ci rośnie dobrze,że nic się nie stało ! a swoją drogą...takie rzeczy są nieuniknione chyba niestety..bo nie da się na 100% upilnować 24/h.

Cytat:

zobaczcie co znalazlam.... pisalam Wam kiedys no ale echo.....

http://www.amazon.co.uk/Bickie-Pegs-...7931735&sr=1-4

biszkopty dla zabkujacych..... ciekawe czy skuteczne

a Stokrotko daj mi znak czy dalas malej te granulki na zabkowanie.....i czy podzialaly bo ja sie wlasnie zastanawiam nad ich kupnem...
echo..bo u Nas nie widziałam..wczoraj nawet patrzyłam za nimi.. są tylko z heinz ale to nie na ząbki tylko tak o.

nie wiem czy jej napewno zęby idą...ale ostatnio 2 razy użyłam..to było ok. przestała płakać (używałam na noc jak ją kładłam i się budziła z płaczem) ja mam jeszcze żel z tego. po tym co pisały mamusie na irlandzkim wątku- to warto się zaopatrzyć

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja tam mysle ze mozesz a jak nie chcesz to mzoesz dac mi
Ciebie zapraszam na ogórkową na dynię Mikulka
a swoją drogą mówię do Sary- jedz zupkę,bo teściowa jest chętna.. a Ona uśmiech od ucha do ucha

Cytat:

ja patrzę już teraz tylko by było od 4m-ca.. i będę dawać jak leci

super ja mam taki słoiczek ale chyba pojutrze dam .. bo dziś była nowość-dynia

Cytat:

ja uwazam ze mozesz jej dac skoro domaga sie wiecej..... maly glodomorek ci rosnie....

i dajesz juz jej mieso ....?? wlasnie widzialam taki sloiczek i tak sie zastanawialam ....ale te matki tu daja wiec idzmy na calosc.....
ciekawe czy jej posmakuje
Ona taki średni głodomoerek...nie je dużo i wazy poniżej 7kg.. je 5-6 razy dziennie po 150.. owoców nie chce zbytnio...chyba że np.jabłko z marcheką.. ale obiadki smakują

jak pisze ,że od 4m-ca... to co będę dziecku żałować niech ma urozmaiconą dietę

Cytat:

lepiej co 2-3 dni nowość..bo w razie alergii będziesz wiedziała na co ,i łatwiej to wyeliminować. to co już jadła,to możesz i co dzień zmieniać.

Cytat:

dobrze Gada... polać jej

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-01-30 o 16:05
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:59   #2936
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
To prawda, nasz system szkolnictwa :produkuje" wielu absolwentów kierunków którzy na pewno nie znajdą pracy w zawodzie. Sama wiem jak to z moim kierunkiem jest- przesycenie rynku pracy A mogę spytać co skończyłaś?

skończyłam przyszłościowy kierunek - biotechnologię

no to też ładne z tym przwijakiem

Cytat:
a ja Wam powiem - wszystkie jesteście pewnie przed okresem albo w trakcie i stąd te muchy w nosie, dogadywania itp itd i wam się należą .

święta racja

ja cie tam zawsze mile widze
Stary 2012-01-30, 16:01   #2937
Sharifa
Rozeznanie

Dzien dobry!

Chcialam tylko zameldowac, ze my dzisiaj po szczepieniu (6w1 + penumokoki pierwszy raz, w sumie pediatra powiedzial ze powinnismy pierwsza dawke podac przy 2mcach a nie 4, no ale trudno). Oczywiscie byl ryk, jak tylko lekarz zaczal badac, o kluciu nawet nie wspominajac. Moje bejbe chyba po prostu nie lubi byc obmacywana

Aha i mamy 62cm i 6400g wiec nie jest zle, kruszynka z waga trzyma sie ok 25 centyla wiec chyba przestane panikowac, ze za malo je.

A teraz ide nadrabiac, dopoki jeszcze spi
Stary 2012-01-30, 16:01   #2938
lullaby_ml
Zakorzenienie

Czyli indygo i aga-uwazacie za zbedne informowanie i uzewnetrznianie sie i mowienie tu o tym, ze atmosfera jest do bani? bo ja uwazam ze o takich rzeczach powinno sie mowic a skoro pare osob to zauwazylo tzn ze cos jest nie halo prawda?
Cotka mysle ze rzeczywiscie to sie tu nie sprawdzi, tu akurat nie
Agnieszko JA osobiscie nie czuje sie urazona brakiem cytowania moich postow z Twojej strony, to tak doe mnie
Indygo zgadzam sie z demokracja i wolnoscia slowa, ale nie w momencie kiedy to wolnosc slowa staje sie obiektem bezsensownych irytacji, ironicznych postow i dziwnej atmosfery po wyrazeniu wlasnego zdania.
Stary 2012-01-30, 16:09   #2939
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry kurde 5 stron jednego dnia, ale produkujecie
to nadrobie ile się uda

melduje, ze mój syn już się nie mieści w papmersy "3" od wczoraj każda pielucha przecieka, więc trzeba było kupić "4"

ja nie Małgosia, ale też mam konika i mój jak na razie nie włącza sam, ale tam jest funkcja, że możesz go wyłączyć i wtedy służy jako przytulanka

współczuję Małgosiu

pięknie Agatka przesypia nocki
Jesli to do mnie to nie córcia tylko synuś

no w końcu, to czekamy na wieści od internisty

zdrówka kochana dla rodzinki
nie, nie Kochana to do martusi199 bo my mamy corcie z tego samego dnia

brawo za "czwóreczkę"

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Czyli indygo i aga-uwazacie za zbedne informowanie i uzewnetrznianie sie i mowienie tu o tym, ze atmosfera jest do bani? bo ja uwazam ze o takich rzeczach powinno sie mowic a skoro pare osob to zauwazylo tzn ze cos jest nie halo prawda?
Cotka mysle ze rzeczywiscie to sie tu nie sprawdzi, tu akurat nie
Agnieszko JA osobiscie nie czuje sie urazona brakiem cytowania moich postow z Twojej strony, to tak doe mnie
Indygo zgadzam sie z demokracja i wolnoscia slowa, ale nie w momencie kiedy to wolnosc slowa staje sie obiektem bezsensownych irytacji, ironicznych postow i dziwnej atmosfery po wyrazeniu wlasnego zdania.
to może zamiast dawać takie ogólniki po prostu napiszcie konkrety CO< KTO< KIEDY< JAK źle zacytował, wyśmiał, zaatakował? bo ja nie wiem o co chodzi? serio bo jeżeli coś do kogoś mam to sobie to z nim wyjaśniam i tyle.

Stary 2012-01-30, 16:12   #2940
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
nie, nie Kochana to do martusi199 bo my mamy corcie z tego samego dnia

brawo za "czwóreczkę"

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

to może zamiast dawać takie ogólniki po prostu napiszcie konkrety CO< KTO< KIEDY< JAK źle zacytował, wyśmiał, zaatakował? bo ja nie wiem o co chodzi? serio bo jeżeli coś do kogoś mam to sobie to z nim wyjaśniam i tyle.
temat pojawial sie parokrotnie na tapecie, lacznie z konkretami ktorych nie chce juz znowu dublowac.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości