|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Choć tak bardzo mi się podobał, bo wygląda jak taki starodawny troszkę i jest taki elegancki zwłaszcza ten beżowy
|
|
|
|
|
#3932 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
też mi się beżowy podoba. Ale ja do swojego auta potrzebuję wózek składany w parasolkę, bo niestety w sedanie z butlą od gazu cięzko, oj ciężko coś zmieścić... a wolną przestrzeń mam na szerokość (głebokość bagażnika) 54 cm (żaden wózek taki nie jest!) a na wysokość około 40.
|
#3933 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No z tym Laretem to tak na styk się zmieścimy I też będzie rozłożony na części pierwsze. Zanim wyciągnę wózek to minie jakieś 15 min na jego składanie
|
|
|
|
|
#3934 |
|
Zakorzenienie
|
czuję, że mi brzuch wysadziło ładnie w ciągu paru dni zrobił się jeszcze większy
dzisiaj chciałam założyć legginsy z przed ciąży, które tydzień temu swobodnie zakładałam nawet na brzuch i nic nie ściskały, a dziś ubrałam je, ale nie było możliwości żeby podciągnąć je na brzuch jak wcześniej :Pnie mogę się doczekać Tłustego Czwartku ![]() a teraz właśnie zjadłam jabłko i mam ochotę na coś słodkiego
|
|
|
|
#3935 |
|
Wtajemniczenie
|
No ja tak regularnie chodzilam przed ciaza bo sie ostro odchudzalam i potem do czasu w sumie moich wszytskich chorob jakos przed swietami to bylam zmuszona dac sobie spokoj niestety! No i teraz ze juz mi lepiej to znowu zaczynam ale czuje ze juz kondycja nie ta sama, ale pare dni temu chodzilam 30 mini nic nawet zakwasow nie mialm, wiec dzisiaj 45 min. No ale jak przed ciaza chodzilam 6- 6,5 km/h to potem juz coraz wolniej a w chwili obecnej chodze 4 km/h z przerwa co 15 min czyli przeszlam dzisiaj 3 km, mysle ze nie jest to jakis wielki wyczyn. Ja uwielbiam byc aktywna, inaczej sie czlowiek czuje, a tak dlugo jak bede mogla to bede chodzila Gin mowi ze moge, tylko bez szalenstw
|
#3936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i super macie ściany bardzo podoba mi się czerwień ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- wolałabym kupić przed porodem bo potem będzie ciężko zwłaszcza, że nie mieszkam w mieście i nie będę mogła sobie nawet wyjść na spacer z dziecka i zajść do apteki czy gdzieś bo to kawał drogi... |
|
|
|
|
#3937 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masz własną bieżnię czy chodzisz na siłownię ?
|
|
|
|
|
#3938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() krem na sutki to wpisałam ten Bepanthen a spray do noska to nie wiem jaki nie znam się ;/ ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- a ten spray kiedy się używa ? |
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Iw jednak mnie podraznil ten krem
bylam siusiu i myslalam ze zejde z tego swiata - szczypalo i pieklo masakra. Nie wiem czy to z podraznienia przez krem czy z tego ze zajechalam sobie ta szpatulka do zbierania kremu, ale uczucie nieziemskie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3940 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę, że teraz to na razie wodą przemywać i poczekać, aż zejdzie.
|
|
|
|
|
#3941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć teraz muszę nadrobić bo w weekend nie czytałam![]() Niedługo przyjdzie czas na nas i boję się strasznie u mnie do terminu zostało jeszcze 63dni
|
|
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najlepsze jest to ze jutro z rana wizyta u ginka a ja taka podrazniona, se chlop pomysli ze gabke z pumeksem pomylilam
|
|
|
|
#3943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cały czas o tym myśle...
|
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My będziemy szykować kącik jakoś w połowie lutego może choć u Nas to malutko bo dzidzia będzie z Nami w pokoju, a pokój wielki to nie jest... ale na początku jakoś musimy dać radę
|
|
|
|
|
#3946 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3950 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Emigra! A to pech! Ale to w sumie dobrze ze jutro wizyta bo przynajmniej jakby co to zaraz ci jakas masc zapisze na to! Kurcze nie zazdroszcze uczulenia w TYM miejscu
|
|
#3951 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo teraz to jest ok ale kto wie co będzie w marcu a na miesiąc to nie ma sensu szaleć z ciuchami ciążowymi ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
mam nadzieję, że u mnie będzie ok.Bo póki co nie ma infekcji, bólu ani nic. Ale coś czuję, że na dniach i tak ta infekcja do mnie przyjdzie ![]() A jutro jadę na krew i mocz, a 8lutego wizyta mam nadzieję że wszystko będzie ok i że mój cholerny lekarz zrobi mi USG a jak nie to zapytam kiedy ma zamiar zrobić te ostatnie |
||
|
|
|
#3952 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam jasną karnację, kreska znacznie pociemniała. Pępek wyszedł mi tak jakby do połowy i od dłuższego czasu trzyma się bez zmian.
|
|
|
|
#3953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aguśka, trzymaj się! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze |
|
|
|
|
#3954 |
|
Wtajemniczenie
|
Asika super wyglada zyrandol
pomyslowy maz.emigra aby szybko sie zagoilo ania ogolnie wozek mi sie podoba, tylko ze ja kupie bez skretnych kol, bo chce miec 4 kola takie same. |
|
|
|
#3955 |
|
Rozeznanie
|
cześc dziewczyny
byłam u gina dzisiaj.spóźnił się ponad 2 godz a ja przypomnialam sobie zbyt późno o niej.nie było sensu wracać i go szukać po całym szpitalu. w piątek do niego idę znowu, to się upomnę.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie jużi u stomatologa dzisiaj byłam , zdejmowali mi szwy z dziąsła. na szczęście wszystko dobrze się goi po tym moim nieszczęsnym zębie. byłam na mailu naszym. Dziewczyny, jakie Wy śliczne jesteście wszystkie.te brzuszki tyle uroku dodają muszę nadrobić , bo sporo naprodukowałyście buziakiiii
|
#3956 |
|
Zakorzenienie
|
pempek śliczny brzusio
![]() aalegna super brzusio, świetnie wyglądasz i dzieło męża rewelacja Asika21 cudnie wyglądasz ![]() emigra ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#3957 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Spray można używać nawet do codziennej pielęgnacji jak i przy przeziębieniach. Moja znajoma mówiła mi, że jej córka zawsze miała zaaplikowany spray kiedy tylko przy oddychaniu "charczała"noskiem, słychać że nosek jest zapchany. Ale fajną sprawą są takie rureczki to się nazywa Frida, że mamusia wciąga babolki z noska taką rurką i one zatrzymują się oczywiście w ustniku, ustniki są wymienne Można to zamiast gruszki używać
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3960 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzisiaj przed moją wizytą też była Pani ustalać termin cięcia i usłyszała wyrok na 7 lutego. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze! A już niebawem zacznie się u nas prawdziwa porodówka, w końcu dzieci urodzone w terminie to te pomiędzy 38-42 tygodniem
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:17.

Choć tak bardzo mi się podobał, bo wygląda jak taki starodawny troszkę i jest taki elegancki zwłaszcza ten beżowy 

dzisiaj chciałam założyć legginsy z przed ciąży, które tydzień temu swobodnie zakładałam nawet na brzuch i nic nie ściskały, a dziś ubrałam je, ale nie było możliwości żeby podciągnąć je na brzuch jak wcześniej :P

bylam siusiu i myslalam ze zejde z tego swiata - szczypalo i pieklo