Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 15:45   #3931
Asika21
Rozeznanie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Bebetto Fabio jest bardzo fajny, idealny do bujania dziecka w wózku
ale bardzo fajnie się prowadzi, mimo rozmiarów jest bardzo zwrotny. i dość lekki. Ale niestety... to nie jest to, czego potrzebuję
A żyrandol wygląda urokliwie
Prawie kupiliśmy Bebetto Fabio, ale mamy nieduży bagażnik w samochodzie i stelaż nie zmieściłby się po złożeniu. Także byliśmy zmuszeni brać to pod uwagę Choć tak bardzo mi się podobał, bo wygląda jak taki starodawny troszkę i jest taki elegancki zwłaszcza ten beżowy

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:48   #3932
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Prawie kupiliśmy Bebetto Fabio, ale mamy nieduży bagażnik w samochodzie i stelaż nie zmieściłby się po złożeniu. Także byliśmy zmuszeni brać to pod uwagę Choć tak bardzo mi się podobał, bo wygląda jak taki starodawny troszkę i jest taki elegancki zwłaszcza ten beżowy
też mi się beżowy podoba. Ale ja do swojego auta potrzebuję wózek składany w parasolkę, bo niestety w sedanie z butlą od gazu cięzko, oj ciężko coś zmieścić... a wolną przestrzeń mam na szerokość (głebokość bagażnika) 54 cm (żaden wózek taki nie jest!) a na wysokość około 40.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:50   #3933
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
też mi się beżowy podoba. Ale ja do swojego auta potrzebuję wózek składany w parasolkę, bo niestety w sedanie z butlą od gazu cięzko, oj ciężko coś zmieścić... a wolną przestrzeń mam na szerokość (głebokość bagażnika) 54 cm (żaden wózek taki nie jest!) a na wysokość około 40.
a już myślałam, że ja mam tylko taki problem No z tym Laretem to tak na styk się zmieścimy I też będzie rozłożony na części pierwsze. Zanim wyciągnę wózek to minie jakieś 15 min na jego składanie

Stary 2012-01-30, 15:56   #3934
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

czuję, że mi brzuch wysadziło ładnie w ciągu paru dni zrobił się jeszcze większy dzisiaj chciałam założyć legginsy z przed ciąży, które tydzień temu swobodnie zakładałam nawet na brzuch i nic nie ściskały, a dziś ubrałam je, ale nie było możliwości żeby podciągnąć je na brzuch jak wcześniej :P

nie mogę się doczekać Tłustego Czwartku

a teraz właśnie zjadłam jabłko i mam ochotę na coś słodkiego

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:57   #3935
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iw32 Pokaż wiadomość
Mi nie wyszedł

Ty nie szalej za bardzo dzisiaj bo jutro się nie ruszysz

No ja tak regularnie chodzilam przed ciaza bo sie ostro odchudzalam i potem do czasu w sumie moich wszytskich chorob jakos przed swietami to bylam zmuszona dac sobie spokoj niestety!
No i teraz ze juz mi lepiej to znowu zaczynam ale czuje ze juz kondycja nie ta sama, ale pare dni temu chodzilam 30 mini nic nawet zakwasow nie mialm, wiec dzisiaj 45 min.
No ale jak przed ciaza chodzilam 6- 6,5 km/h to potem juz coraz wolniej a w chwili obecnej chodze 4 km/h z przerwa co 15 min czyli przeszlam dzisiaj 3 km, mysle ze nie jest to jakis wielki wyczyn.
Ja uwielbiam byc aktywna, inaczej sie czlowiek czuje, a tak dlugo jak bede mogla to bede chodzila
Gin mowi ze moge, tylko bez szalenstw

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:00   #3936
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Mi też podobały się Bebetto ale Fabio Ale ostatecznie Tako Laret zakupiliśmy. A tu jeszcze wstawiam foto kolejnego zakupu męża. Mieliśmy kupować żyrandol do sypialni, ale że ma się narodzić Zuzia to mąż zakupił taki oto dodatek dla niej
ale słodkie i super macie ściany bardzo podoba mi się czerwień

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Mi pani na szkole rodzenia mówiła, że maleństwo smarujemy od narodzin oliwą z oliwek i właśnie to muszę kupić, a na dupcię też można, chyba że wolisz talk, choć nam odradzano W szpitalu położnej się zapytasz i doradzi napewno co najlepsze
wolałabym kupić przed porodem bo potem będzie ciężko zwłaszcza, że nie mieszkam w mieście i nie będę mogła sobie nawet wyjść na spacer z dziecka i zajść do apteki czy gdzieś bo to kawał drogi...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:00   #3937
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
No ja tak regularnie chodzilam przed ciaza bo sie ostro odchudzalam i potem do czasu w sumie moich wszytskich chorob jakos przed swietami to bylam zmuszona dac sobie spokoj niestety!
No i teraz ze juz mi lepiej to znowu zaczynam ale czuje ze juz kondycja nie ta sama, ale pare dni temu chodzilam 30 mini nic nawet zakwasow nie mialm, wiec dzisiaj 45 min.
No ale jak przed ciaza chodzilam 6- 6,5 km/h to potem juz coraz wolniej a w chwili obecnej chodze 4 km/h z przerwa co 15 min czyli przeszlam dzisiaj 3 km, mysle ze nie jest to jakis wielki wyczyn.
Ja uwielbiam byc aktywna, inaczej sie czlowiek czuje, a tak dlugo jak bede mogla to bede chodzila
Gin mowi ze moge, tylko bez szalenstw
Nie, no jasne, ruch to zdrowie Masz własną bieżnię czy chodzisz na siłownię ?
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:02   #3938
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
-sol fizjologiczna
-krem na sutki
-moze spray do noska,

desia brawo za cwiczenia!!

karolca alez ten dzieciaczek fajny
o tak jeszcze sól fizjologiczna
krem na sutki to wpisałam ten Bepanthen

a spray do noska to nie wiem jaki nie znam się ;/

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Na sutki można Bepanthen
Sól fizjologiczna to fakt zapomniałam
A spray polecam Marimer czy też Sterimar
a ten spray kiedy się używa ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:03   #3939
emigra
Zakorzenienie

Iw jednak mnie podraznil ten krem bylam siusiu i myslalam ze zejde z tego swiata - szczypalo i pieklo masakra. Nie wiem czy to z podraznienia przez krem czy z tego ze zajechalam sobie ta szpatulka do zbierania kremu, ale uczucie nieziemskie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:06   #3940
iw32
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Iw jednak mnie podraznil ten krem bylam siusiu i myslalam ze zejde z tego swiata - szczypalo i pieklo masakra. Nie wiem czy to z podraznienia przez krem czy z tego ze zajechalam sobie ta szpatulka do zbierania kremu, ale uczucie nieziemskie
No właśnie, tego się obawiałam Myślę, że teraz to na razie wodą przemywać i poczekać, aż zejdzie.
iw32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:09   #3941
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Jejku już 44 mamuśki styczniowo lutowe się rozpakowały i tylko 30 zostało, za nie długo już u nas się dzieciaczki posypią. Ja się już nie mogę doczekać kiedy swoja dzidzię przytulę a z drugej strony się bardzo boję jak sobie z tym wszystkim poradzimy, kąpanie, przewijanie, karmienie..
Ja z tych ich wątkiem aktualnym staram się być na bieżąco - cały czas je podczytuje choć teraz muszę nadrobić bo w weekend nie czytałam

Niedługo przyjdzie czas na nas i boję się strasznie u mnie do terminu zostało jeszcze 63dni

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:10   #3942
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie, tego się obawiałam Myślę, że teraz to na razie wodą przemywać i poczekać, aż zejdzie.
zrobie sobie rumianku i bede przemywac... maz twierdzi ze powinnam sie przemoc i siusiac czesto bo mocz oczyszcza, ale to tak szczypie ze szok...

najlepsze jest to ze jutro z rana wizyta u ginka a ja taka podrazniona, se chlop pomysli ze gabke z pumeksem pomylilam
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-30, 16:11   #3943
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
i dziewczyny też martwię się o karmienie... ale ostatnio najbardziej boję się o zdrowie maluszka... do puki nie usłyszę, ze jest zdrowy i go nie zobaczę to chyba mi nie minie... i samym porodem nie denerwuje się tak bardzo...ale właśnie tym...
Ja tak samo strasznie martwię się o zdrowie malucha cały czas o tym myśle...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:12   #3944
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Ja tak samo strasznie martwię się o zdrowie malucha cały czas o tym myśle...
a ja boje sie o zdrowie dziecka, ale po porodzie.... o alergie, przeziebienia i inne historie... boje sie ze cos powaznego bedzie dolegalo corci a ja przegapie...
3270g, 47 cm
Stary 2012-01-30, 16:16   #3945
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
zrobiłam zdjęcia "pokoju" dla dziecka trudno to nazwać pokojem bo jest to wnęka w dużym i zarazem jedynym pokoju w naszym mieszkaniu
meble ustawiły sie na styk na szczęście
z gory przepraszam za bałagan
fajny kącik maluszka
My będziemy szykować kącik jakoś w połowie lutego może choć u Nas to malutko bo dzidzia będzie z Nami w pokoju, a pokój wielki to nie jest...
ale na początku jakoś musimy dać radę

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:16   #3946
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ładny brzusio pempek Tak sobie myślę, że tą kreskę to pewnie u brunetek wyraźniej widać
bardzo ladny brzuszek tez mam taka dluga ciemna kreske
Stary 2012-01-30, 16:17   #3947
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a ja boje sie o zdrowie dziecka, ale po porodzie.... o alergie, przeziebienia i inne historie... boje sie ze cos powaznego bedzie dolegalo corci a ja przegapie...
to oczywiście też, ale pierwsze co to boję się o zdrowie zaraz po urodzeniu czy jest zdrowe ?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:21   #3948
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
czuję, że mi brzuch wysadziło ładnie w ciągu paru dni zrobił się jeszcze większy dzisiaj chciałam założyć legginsy z przed ciąży, które tydzień temu swobodnie zakładałam nawet na brzuch i nic nie ściskały, a dziś ubrałam je, ale nie było możliwości żeby podciągnąć je na brzuch jak wcześniej :P

nie mogę się doczekać Tłustego Czwartku

a teraz właśnie zjadłam jabłko i mam ochotę na coś słodkiego
ja tez z przerazeniem patrze w lustro na moj powiekszajacy sie brzuch co kilka dni, najbardziej po ubraniach czuje
Stary 2012-01-30, 16:22   #3949
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

emigra ładny kolorek ścian

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:23   #3950
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie, no jasne, ruch to zdrowie Masz własną bieżnię czy chodzisz na siłownię ?
Mam wlasna , dostalam od mamy bo ona i tak nie uzywala

Emigra! A to pech!
Ale to w sumie dobrze ze jutro wizyta bo przynajmniej jakby co to zaraz ci jakas masc zapisze na to!
Kurcze nie zazdroszcze uczulenia w TYM miejscu

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:34   #3951
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
ja tez z przerazeniem patrze w lustro na moj powiekszajacy sie brzuch co kilka dni, najbardziej po ubraniach czuje
ja się zastanawiam czy będę miała się w co ubrać przez ten ostatni miesiąc bo teraz to jest ok ale kto wie co będzie w marcu a na miesiąc to nie ma sensu szaleć z ciuchami ciążowymi

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Hej
czytałam cały weekend ale mężul mnie co i rusz z kompa odganiał. Miałam odpisać Jolcee o tym pęcherzu. Otóż u mnie pojawiła się infekcja w 10tc! Oczywiście swędzienie, pieczenie gin przypisała mi Urosept. I tak albo nie czułam pieczenia albo czułam a wyniki moczu raz lepsze raz gorsze i tak dalej na tym Urosepcie byłam aż do 26 tc kiedy to w środku nocy obudziłam się z silnym bólem nerki i 40st gorączką. Pojechałam do lekarza rodzinnego ten dał mi antybiotyk ból i gorączka spadła, ale po tym miałam badanie moczu i wyniki były fatalne. Skierowana byłam w 35tc do szpitala i tam dopiero zaczęli mnie leczyć furaginą i innymi lekami. Byłam tam cały tydzień dopóki zapalenie całych dróg moczowych nie ustąpiło. Przy wypisie Przypisał mi lekarz Monural ( któraś z was nie mogła przypomnieć sobie nazwy) to jedna saszetka a koszt ok35zł. Tylko to musi lekarz zalecić bo to antyb iotyk, który utrzymuje się w nerkach 2 doby wypłukując bakterie po tym infekcja odpuściła mnie na dobre i do dziś nie mam z tym problemu
Oj to się miałaś z tym mam nadzieję, że u mnie będzie ok.
Bo póki co nie ma infekcji, bólu ani nic.
Ale coś czuję, że na dniach i tak ta infekcja do mnie przyjdzie

A jutro jadę na krew i mocz, a 8lutego wizyta mam nadzieję że wszystko będzie ok i że mój cholerny lekarz zrobi mi USG a jak nie to zapytam kiedy ma zamiar zrobić te ostatnie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:36   #3952
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
może karnację masz ciemną?

karolca ma rację - to też sprawa hormonów,bo taką kreskę wszystkie mamy, tylko w ciązy u niektórych ona ciemnieje, a u niektórych nie.

a ciekawa jestem jak z pępkami - wyszły Wam na zewnątrz?
mi nie i mam nadzieję, że już nie wydzie?
Ja mam jasną karnację, kreska znacznie pociemniała. Pępek wyszedł mi tak jakby do połowy i od dłuższego czasu trzyma się bez zmian.
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:40   #3953
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam wieści od Aguśki

" Ja cały czas leżę, mam już dość a najgorsze, że skurczy mam co raz więcej i to takich, że mocno stawia mi się brzuch i czuję dziwne parcie na odbyt. Masakra mam wrażenie , że ten krążek bardziej pobudził moja macicę do skurczy. Nawet 20 na dzień. Jedne słabsze inne mocne bardzo. W środę mam wizytę boję się złych wiadomości"

Ale dzięki leżeniu przestał ją boleć kręgosłup i pachwiny, czeka grzecznie i dziękuje za każdy dzień w którym dzidzia jest w brzuszku bo teraz liczy się każda chwila ...
Bardzo jej się tęskni za nami i pogaduszkami...i przesyła buziaki dla Nas wszystkich

Bidulka... trzeba być dobrej myśli...

Aguśka, trzymaj się! Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:44   #3954
MoniaHan
Wtajemniczenie

Asika super wyglada zyrandolpomyslowy maz.

emigra aby szybko sie zagoilo

ania ogolnie wozek mi sie podoba, tylko ze ja kupie bez skretnych kol, bo chce miec 4 kola takie same.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:50   #3955
agabi
Rozeznanie

cześc dziewczyny

byłam u gina dzisiaj.spóźnił się ponad 2 godz ogólnie wszystko ok. oczywiście mnie nie zbadał nawet. kazał mi brać nystatynę, bo byłam teraz na antybiotyku i tak profilaktycznie powiedział że trzeba. tylko recepty mi nie dał a ja przypomnialam sobie zbyt późno o niej.nie było sensu wracać i go szukać po całym szpitalu. w piątek do niego idę znowu, to się upomnę.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie jużaż ciężko w to uwierzyć że jeszcze chwilka i będę tuliła mojego Maluszka
i u stomatologa dzisiaj byłam , zdejmowali mi szwy z dziąsła. na szczęście wszystko dobrze się goi po tym moim nieszczęsnym zębie.

byłam na mailu naszym. Dziewczyny, jakie Wy śliczne jesteście wszystkie.te brzuszki tyle uroku dodają

muszę nadrobić , bo sporo naprodukowałyściele cę czytać.

buziakiiii
Stary 2012-01-30, 16:55   #3956
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

pempek śliczny brzusio

aalegna super brzusio, świetnie wyglądasz i dzieło męża rewelacja

Asika21 cudnie wyglądasz

emigra ślicznie wyglądasz

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 16:59   #3957
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
o tak jeszcze sól fizjologiczna
krem na sutki to wpisałam ten Bepanthen

a spray do noska to nie wiem jaki nie znam się ;/

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

a ten spray kiedy się używa ?

Spray można używać nawet do codziennej pielęgnacji jak i przy przeziębieniach. Moja znajoma mówiła mi, że jej córka zawsze miała zaaplikowany spray kiedy tylko przy oddychaniu "charczała"noskiem, słychać że nosek jest zapchany. Ale fajną sprawą są takie rureczki to się nazywa Frida, że mamusia wciąga babolki z noska taką rurką i one zatrzymują się oczywiście w ustniku, ustniki są wymienne Można to zamiast gruszki używać

Stary 2012-01-30, 17:02   #3958
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Spray można używać nawet do codziennej pielęgnacji jak i przy przeziębieniach. Moja znajoma mówiła mi, że jej córka zawsze miała zaaplikowany spray kiedy tylko przy oddychaniu "charczała"noskiem, słychać że nosek jest zapchany. Ale fajną sprawą są takie rureczki to się nazywa Frida, że mamusia wciąga babolki z noska taką rurką i one zatrzymują się oczywiście w ustniku, ustniki są wymienne Można to zamiast gruszki używać
fridy narazie nie kupuje, już mam gruszke kupioną

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2012-01-30, 17:03   #3959
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
jak dla mnie frida nie wydaje sie fajna, kuilam , jak bedzie trzeba to bede uzywac, ale srednio mi sie to podoba, ale ponoc funkcjonalne

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:03   #3960
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
cześc dziewczyny
a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie jużaż ciężko w to uwierzyć że jeszcze chwilka i będę tuliła mojego Maluszka
i u stomatologa dzisiaj byłam , zdejmowali mi szwy z dziąsła. na szczęście wszystko dobrze się goi po tym moim nieszczęsnym zębie.
Agabi kochana! Dobrze że potną Cię szybko i będzie Ci o tyle lżej Dzisiaj przed moją wizytą też była Pani ustalać termin cięcia i usłyszała wyrok na 7 lutego. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
A już niebawem zacznie się u nas prawdziwa porodówka, w końcu dzieci urodzone w terminie to te pomiędzy 38-42 tygodniem
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości