Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kcal cz.4 - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 15:23   #3241
monika01011986
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Byłam na dworze - ale zimno! Zaszłam do Biedronki na zakupy, odebrałam synka z przedszkola i szybko do domu! Brrrr jak ja bym chciała juz lato :P no albo chociaż piekną wiosnę
Idę jakiś obiad robić.... ale nie mam pomysłu co zrobić. Może jakies gofry z dżemem :P hihihi przed okresem to ma się te zachcianki!

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:12 ----------

Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
kurcze, to rzeczywiście super! do Polski niedrogo i niedaleko

no świetne warunki! widać, że zadbane
No myślałam, że bilety będą droższe ale nie jest tak źle
Niemcy ponoc bardzo czyści są i dbają o swój kraj... nie to co w Polsce, worki ze śmieciami przy drogach leżą :/

---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
Napisane przez kada69 Pokaż wiadomość
Myślałam o takim orbitreku:

http://allegro.pl/orbitrek-magnetycz...064114358.html

Bo w cenie w sumie do 400zł (w tym przesyłka) to nie ma rewelacji, a do tego koła zamachowe max 5kg... No i nie wiem czy to dobry wybór, bo nie chce bubla jakiegoś kupić :/

Monia, fajnie że się zdecydowałaś pojechać do męża. Tam dużo lepsze perspektywy będą i dla Ciebie i dla dzieci. Także decyzja dobra
A kamieniczka w której będziecie mieszkać bardzo fajna. Zadbana, czysta i widzę że w ładnej okolicy Tylko pozazdrościć

Szczerze? Ten orbitrek wydaje się mało solidny....
ten jest super i koło zamachowe 7 kg! : http://allegro.pl/promocja-markowy-o...081357220.html
Kupuj i się nie zastanawiaj nawet

Pojadę... i zobaczę jak to będzie Dzieci pewnie będą miały lepiej
Mąz mówił że tam wszędzie tak czyściutko i zadbane wszystko.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-01-30 o 15:25
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:28   #3242
kada69
Raczkowanie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Szczerze? Ten orbitrek wydaje się mało solidny....
ten jest super i koło zamachowe 7 kg! : http://allegro.pl/promocja-markowy-o...081357220.html
Kupuj i się nie zastanawiaj nawet

Myślisz że będzie dobry? Co prawda przewyższa mój budżet na orbitreka ale mężowi podbiorę coś z kieszeni i zakupie go Dziękuje Ci bardzo !

To dobrze tam jest, Niemcy dbają o swoje środowisko... Nie to co w Polsce. A i życie na wyższym poziomie można tam mieć Tylko korzystać.
kada69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 15:31   #3243
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
oj, ja bym nie mogła pójść spać z makijażem pamiętam imprezę na studiach, co wracałam na piechotę, też w zimie, mróz siarczysty, a ja szłam z koleżanką, obie ubzdryngolone jak bela do akademika doszłyśmy ledwo przytomne :P no i koleżanka od razu padła, a ja zmyłam makijaż i się wykapałam jeszcze! Co prawda pod tym prysznicem kilka razy straciłam równowagę, no ale!

Kurcze to rzeczywiście świetne umiejscowienie będziesz miała co zwiedzać super!
hehehe to nieźle widzę że czyścioszek z ciebie na maksa
Ja to leniuch jestem i jak wracam z imprezy to zawsze marze tylko o łóżeczku a rano jak wstanę to ide się kąpać

Ojj zwiedzania to tam jest mase

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Cytat:
Myślisz że będzie dobry? Co prawda przewyższa mój budżet na orbitreka ale mężowi podbiorę coś z kieszeni i zakupie go Dziękuje Ci bardzo !
Przejrzałam wszystkie orbitreki w cenie do 400 zł jakie są na allegro. Nie ma lepszego od tego kupuj szybko, żeby ktoś nie wykupił!! Na bank będziesz z niego zadowolona! Widać że solidny

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-30, 15:43   #3244
kada69
Raczkowanie

Cytat:

Przejrzałam wszystkie orbitreki w cenie do 400 zł jakie są na allegro. Nie ma lepszego od tego kupuj szybko, żeby ktoś nie wykupił!! Na bank będziesz z niego zadowolona! Widać że solidny

W takim razie jak tylko mąż wróci z pracy to kupie i mi od razu zapłaci
kada69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:19   #3245
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
No tragedia z tą pogodą u mnie zapowiadają w ten tydzień w nocy do -30 stopni wyobrażacie to sobie?! Bo ja nie ;/ w dzień ma być przeciętnie -14 na dodatek mam nieszczelne okna i mi zimno a okna plastiki, niedawno wymieniane, grrrrrrrr!!!
U mnie też tak zapowiadają.... Co do okien to też mam plastiki i są tragiczne! Okno balkonowe to jedno wielkie SHIT. Normalnie czuć jak wiatr wieje takie uszczelki są świetne!

Cytat:
No wreszcie jakiś entuzjazm pojedziesz, spróbujesz, zobaczysz jak tam jest może jakoś się ułoży. A jak nie, to wrócisz do ojczyzny w ogóle to ja wiedziałam, że są tam lepsze warunki socjalne niż w Polsce, ale, że za leki dla dziecka się nie płaci to nie wiedziałam! Boże, tylko u nas taki pazerny kraj ;/ no i w ogóle te przedszkola za darmo, super
o tych lekach tez nie wiedziałam! Wczoraj właśnie mi koleżanka powiedziała która tam mieszka i ma małe dzieci.
Teraz za każdy miesiąc w przedszkolu płacę 270 zł i mimo, że zerówka jest obowiązkowa w Polsce to i tak trzeba płacić 270 zł!!!! Jakbym od września dała młodszego synka tez do przedszkola to łącznie płaciłabym 540 zł!!!!! Wracając jeszcze do lekarstw to są strasznie tutaj drogie... jakis zwykły syrop dla dzieci od kaszlu kosztuje ponad 10 zł, antybiotyki czasami nawet po 30-40 zł, czopki przeciwgorączkowe ok. 15 zł.... A jak jeszcze lekarz przepisze kilka lekarstw na raz to czasami i prawie 100 zł wydawałam.

Cytat:
wyremontujecie mieszkanko, urządzicie po swojemu i będzie fajnie dzieci powinny się szybko zaklimatyzować
Też tak myślę

Cytat:
dobrze, że nie jest więcej może schudłaś i po okresie dostaniesz mega niespodziankę i będziesz ważyć jeszcze mniej
eee prędzej waga się zepsuła niż ja schudłam :P

Cytat:
rzeczywiście kretyni! nie dziwię Ci się, że się wkurzyłaś i baaaaardzo dobrze bałwanom napisałaś! ciekawe już ja bym im recenzję wystawiła!
Napisali że czarny kolor mają i my wyślą..... a ja tak chciałam szarą na innej aukcji sobie zamówię po wypłacie

Cytat:
eehh, Polska nigdy nie będzie normalna pod tym względem... nasza władza, pierwsze co robi po wygraniu wyborów to podnosi sobie płace, a Ty człowieku żyj na kredyt...
aaa brak słów normalnie.....

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-30, 18:00   #3246
sanderaM
Rozeznanie

Siemanko laseczki
Ja dzisiaj cały dzień nauka i dopiero teraz przerwa jej juz mi sie tak nie chce ... Jak nie zalicze tej matmy to bede wkurzona
Wczoraj na imieninach skusiłam się na ciasteczko i tyle więc sukces
Ale powiem wam że w czasie sesji trudno o trzymanie diety
Moje menu:
ś : płatki + mleko
o: kotlet kromka chleba 2 ogórki kiszone
p: grejfrut
k: bułka z czymś
a nutella stoi w szafce
Monia to naprawdę o wile lepsze warunki niż w Pl
Madziu a kiedy masz egzamin?
Kamikadze pytałam już wcześniej ale nie odpowiedziałaś co
studiujesz?
Murka czytasz nas napisz chociaż co u Ciebie jak przygotowania do matury? Już po 100?
Stary 2012-01-30, 19:47   #3247
heroine86
Zakorzenienie

Kurde, coś wizaż nawala napisałam mega długiego posta i mi wcięło

Cytat:
Byłam na dworze - ale zimno! Zaszłam do Biedronki na zakupy, odebrałam synka z przedszkola i szybko do domu! Brrrr jak ja bym chciała juz lato :P no albo chociaż piekną wiosnę
Idę jakiś obiad robić.... ale nie mam pomysłu co zrobić. Może jakies gofry z dżemem :P hihihi przed okresem to ma się te zachcianki!
Ja miałam też iść na zakupy do Biedronki, ale jak wróciłam z tej siłowni, wykapałam się, założyłam ciepły szlafrok i kapcie i wyjrzałam za okno to mi się odechciało dobrze, że jeszcze na kolację TŻ ma co zjeść ale jutro już mnie te zakupy nie ominą :P bo lodówka świeci pustkami
ja bym chciała żeby przynajmniej trochę cieplej było! a nie taki mróz, że nie ma się ochoty nosa wyściubić

a u Was nie ma ferii teraz?

goffffffryyyyyy

Cytat:
No myślałam, że bilety będą droższe ale nie jest tak źle
Niemcy ponoc bardzo czyści są i dbają o swój kraj... nie to co w Polsce, worki ze śmieciami przy drogach leżą :/
no bilety to taniocha bardziej się opłaca lecieć samolotem niż jechać busem; w dodatku szybciej
no z tymi śmieciami to prawda moja mama jak była z 15 lat temu w Niemczech to mówiła, że u nich super działa ten system segregacji śmieci i że na ulicach czyściutko wszędzie a u nas szkoda gadać... i co z tego, że są oddzielne pojemniki na to, na tamto, na sramto i tak jest jeden wielki śmietnik

Cytat:
U mnie też tak zapowiadają.... Co do okien to też mam plastiki i są tragiczne! Okno balkonowe to jedno wielkie SHIT. Normalnie czuć jak wiatr wieje takie uszczelki są świetne!
u mnie wszystkie okna nieszczelne już mam dosyć, bo grzejniki grzeją, a g.ówno to daje i tak jest zimno ;/

Cytat:
o tych lekach tez nie wiedziałam! Wczoraj właśnie mi koleżanka powiedziała która tam mieszka i ma małe dzieci.
Teraz za każdy miesiąc w przedszkolu płacę 270 zł i mimo, że zerówka jest obowiązkowa w Polsce to i tak trzeba płacić 270 zł!!!! Jakbym od września dała młodszego synka tez do przedszkola to łącznie płaciłabym 540 zł!!!!! Wracając jeszcze do lekarstw to są strasznie tutaj drogie... jakis zwykły syrop dla dzieci od kaszlu kosztuje ponad 10 zł, antybiotyki czasami nawet po 30-40 zł, czopki przeciwgorączkowe ok. 15 zł.... A jak jeszcze lekarz przepisze kilka lekarstw na raz to czasami i prawie 100 zł wydawałam.
no u nas z tymi przedszkolami to też kosmos moja szwagierka płaci z żłóbek 300 zł toż to paranoja
o lekach to już w ogóle szkoda gadać... a teraz jeszcze po tych zmianach w refundacji to dramat...

Cytat:
Napisali że czarny kolor mają i my wyślą..... a ja tak chciałam szarą na innej aukcji sobie zamówię po wypłacie
ehh, dobrze, że się nie pogrążyli do końca, buraki
tak jak mówisz, zamówisz sobie na innej aukcji

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
Siemanko laseczki
Ja dzisiaj cały dzień nauka i dopiero teraz przerwa jej juz mi sie tak nie chce ... Jak nie zalicze tej matmy to bede wkurzona
Moje menu:
a nutella stoi w szafce
trzymamy
no i wielkie brawa za powstrzymanie się na imieninach ja nie byłam taka asertywna

dobrze, że stoi w tej szafce nie zbliżaj się do niej :P
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Moja dusza pachnie Tobą- Aleksandra Steć
heroine86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:35   #3248
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

hej
Nadrobiłam wszystko co napisałyscie , odpisałam i wizaz przestał mi działac podczas dodawania posta
Przepraszam , ale zmeczona jestem i nie napisze wszystkiego drugi raz
W kazdym badz razie jakis dzien lipny miałam, ciagle byłam głodna i miałam ochote rzucic sie na slodycze i czipsy, ktore namietnie wszyscy jedza u mnie w pracy, ale na szczescie sie opanowałam i tradycyjnie zapychałam sie woda na zmiane z herbatka
I teraz jestem z siebie dumna
Jejuuu ale mi zomno cos , siedze pod kocykiem i mnie telepie mam nadzieje, ze zadne choróbsko sie nie przypałetało znowu

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:40   #3249
heroine86
Zakorzenienie

Moje dzisiejsze jedzonko:

ś: mandarynka+ gruszka (nie miałam na nic innego ochoty... )
o: zupa krem z buraczków z 1 łyżką jogurtu naturalnego i 1 jajkiem; kanapka z chlebka chrupkiego z twarożkiem i plasterkiem wędliny
k: pomarańcza+6 daktyli+łyżka słonecznika+ 2 łyżki jogurtu naturalnego

Kolacja wiem, średnia, ale jakoś mnie naszło na owoce dzisiaj... w ogóle mam ochotę na jabłko ale jakieś takie mega soczyste i twarde! ostatnio nie mogę takich znaleźć

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
hej
Nadrobiłam wszystko co napisałyscie , odpisałam i wizaz przestał mi działac podczas dodawania posta
Przepraszam , ale zmeczona jestem i nie napisze wszystkiego drugi raz
W kazdym badz razie jakis dzien lipny miałam, ciagle byłam głodna i miałam ochote rzucic sie na slodycze i czipsy, ktore namietnie wszyscy jedza u mnie w pracy, ale na szczescie sie opanowałam i tradycyjnie zapychałam sie woda na zmiane z herbatka
I teraz jestem z siebie dumna
Jejuuu ale mi zomno cos , siedze pod kocykiem i mnie telepie mam nadzieje, ze zadne choróbsko sie nie przypałetało znowu
Mi też zeżarło posta coś wizaż nawala... teraz też coś przerywa
brawa za powstrzymanie się od chipsów i słodyczy! Twoja asertywność godna jest naśladowania!
Kurde mi też zimno ale to przez te nieszczelne okna! bo mam nadzieję, że nic mnie nie rozkłada...
'Bo ja jestem Proszę Pana, z tych, co im przysłowiowa cegła na głowę spadnie w drewnianym kościele. A nawet więcej. Ja jestem z takich, co się wypie*dolą i rozbiją łeb- zanim jeszcze do tego kościoła wejdą.'
Stary 2012-01-30, 20:42   #3250
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Kolacja wiem, średnia, ale jakoś mnie naszło na owoce dzisiaj... w ogóle mam ochotę na jabłko ale jakieś takie mega soczyste i twarde! ostatnio nie mogę takich znaleźć
ja tylko takie jem! na szczęście mam jedno sprawdzone miejsce, gdzie zawsze są twarde, soczyste jablka
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:45   #3251
heroine86
Zakorzenienie

Kurcze dziewczyny mam pytanie macie może ekspresy do kawy w domach? Bo ja się zastanawiam nad kupnem.. od dawna marzy mi się taka kawka z ekspresu, ale nie znam się na tych modelach... te na kapsułki są mega tanie, ale jeśli już chodzi o koszt tych kapsułek to wcale tak różowo nie jest z kolei te na kawę ziarnistą są drogie nie wiem... polecacie coś?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 20:45   #3252
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

ooooo tez bym zjadła jabłuszko, takie duze zielone, pyszne sa w drodze do pracy jutro sobie kupie

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:45   #3253
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eldo_rado Pokaż wiadomość
ja tylko takie jem! na szczęście mam jedno sprawdzone miejsce, gdzie zawsze są twarde, soczyste jablka
Oooo, a jaki gatunek?
Stary 2012-01-30, 20:48   #3254
Eldo_rado
amor vincit omnia

Cytat:
Oooo, a jaki gatunek?
nie mam pojęcia, bo są zawsze w koszu jabłka rózne... a są o neibo lepsze od tych 'rasowych' zawsze soczyste, twarde, pełne aromatu
Eldo_rado jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 20:50   #3255
murka04
Zadomowienie

no to może w końcu i ja się odezwę co u mnie, jeśli można jeszcze?
sandera a no czytam codziennie co tam słychać u Was, jak taki podglądacz jestem a co do matury to ja mam za rok, już kolejna osoba myśli że to w tym

Może zacznę od diety. Przyznaję się bez bicia że nie mam absolutnie ŻADNEJ motywacji od jakichś 2 tygodni i nawet nie próbuję tego zmienić. Po prostu jem na co mam ochotę i ufam że Tż nie kłamie mówiąc że nic nie tyję, bo na wagę nie wchodzę (tchórzę). Wpłynęła na ten stan rzeczy na pewno sytuacja w domu, jaką miałam ostatnio. Ojciec dobitnie dał mi do zrozumienia co myśli o mnie, moim wyglądzie i tym, że jestem jego córką.. Nie chcę się zagłębiać w szczegóły, tylko powiem że nigdy nie pozwólcie swoim dzieciom mieć agresywnego ojca, to naprawdę niszczy poczucie własnej wartości i bezpieczeństwa. I wychodzi dopiero po latach, naprawdę. Szczerze nie wiem kiedy się zważę, chyba wolę żyć w błogiej nieświadomości. Obawiam się nawet że wróciłam do wagi sprzed diety, ale jakoś mnie to nie rusza. Ot, kolejny problem do życiorysu.
Ale żeby nie było tak przygnębiająco to powiem, że w końcu zdecydowałam co zrobię po szkole. Dotąd się wahałam, ale teraz już na 100% wyjeżdżamy do Niemiec z Tż na stałe. Powoli sobie planujemy co i jak, na tyle na ile się da bo oczywiście nie wiem jak to tam wszystko dokładnie wygląda. Ale jestem już pewna że nie zostanę w Polsce po pierwsze ze względu na to co się w tym kraju dzieje, nie ma tu ŻADNEJ przyszłości, a po drugie dlatego że chcę być z dala od mojego domu i rodziny. I czuję taką ulgę że Tż mnie wspiera i równie mocno chce wyjechać. To jedyna osoba na której nigdy się nie zawiodłam.
Ze spraw codziennych, to.. zapuszczam włosy W sumie robię to już od 2lat, ale mimo że ich nie ścinam to nie urosły mi na długość więcej jak 3cm, naprawdę! Ale teraz biorę się za olejki, maseczki itd. Nie mogą przecież stać w miejscu, chce mieć zdrowe długie włosy

Wiele z Was pewnie myśli co ta dziwaczka się wcina Kiedyś tu pisałam, ale już dawno tego nie robiłam. Więc miło Was poznać i życzę wszystkim powodzenia w dietkowaniu, ale przede wszystkim MOTYWACJI (którą mam nadzieję mnie zarazicie)

monia bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na wyjazd, doradziłabym Ci to samo. może nie jestem obiektywna, ale tam naprawdę jest lepiej, można przede wszystkim godnie żyć bez proszenia państwa o każdą złotówkę, którą dają nam z wielkim bólem. Zobaczysz sama, że kiedyś chłopcy będą Ci wdzięczni że zapewniłaś im takie warunki do rozwijania się, że dzięki Tobie będą mogli coś osiągnąć. Myślę że sama szybko się tam zaaklimatyzujesz tym bardziej że Niemcy są naprawdę mili, mój znajomy mówił że nawet w urzędach Panie są bardzo pomocne i chętnie tłumaczą jak są jakieś problemy, a nie tak jak tutaj wszystko z wielką łaską. Na pewno będzie Wam się dobrze żyło, a przede wszystkim będziecie razem

Nie rezygnuj z czegoś tylko dlatego, że wymaga to czasu. Czas i tak upłynie.

Edytowane przez murka04
Czas edycji: 2012-01-30 o 20:58
murka04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 23:24   #3256
heroine86
Zakorzenienie

Matko kochana, znowu wizaż nie działał czułam się jak odcięta od świata i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić to już uzależnienie

Eldo, szkoda, że nie wiesz co to za jabłka... bo ja szukam tych idealnych no ale jakoś trafić nie mogę...

Murka, nie znamy się, ale powiem Ci, że bardzo Ci współczuję tej sytuacji w domu... przykro mi, że musisz przez to wszystko przechodzić dobrze, że masz kochającego TŻ-ta, na którym możesz zawsze polegać życzę Ci powodzenia w życiu, no i diecie trzymaj się i zaglądaj do nas!

Wiecie co? Piekę chleb tak wiem, nienormalna jestem ja to zawsze po nocach coś robię
Stary 2012-01-30, 23:39   #3257
monika01011986
Zakorzenienie

nooo w końcu!!!!!!!!!!
pół dnia próbowałam coś tu napisać i dupa!! ciągle Error mi wyskakiwał!!!
nooo ale w końcu jestem
Dziś na obiad gofrów nie zrobiłam tylko zjadłam dwie grahamki z serem :P, na kolację zjadłam jajecznicę na mleku także z dietą ok ale z tymi jajkami to przesadziłam bo najadłam się jak prosiak :P Spac późno chodzę więc mam nadzieję że mi nie zaszkodzi
Oglądałam dzisiaj meble na niemieckiej stronie Ikea i powiem Wam że spodziewałam się wyższych cen a na prawde można kupic dużo tanich i fajnych mebli Mężowi powiedziałam, że zamieszkamy razem to się ucieszył ale powiedział, że jeśli mam ochotę tu zostać to on nie będzie na mnie zły i będzie się starał często przylatywać do nas. Powiedział, że mam się zastanowić bo on nie chce mnie do niczego zmuszać, boi się że później będę płakała za Polską :P Ale ja juz podjęłam decyzję !! JADĘ!!! spróbuję jak coś to za rok wrócę :P
Właśnie się wykąpałam i siedzę w ręczniku. Chester mi nie daje pisać bo chce abym go głaskała :P co za szalony kot ale zaraz Wam poodpisuję o ile Wizaż znowu nie nawali!

---------- Dopisano o 00:32 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

Cytat:
W takim razie jak tylko mąż wróci z pracy to kupie i mi od razu zapłaci
no i jak? kupiłaś?

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez sanderaM Pokaż wiadomość
Siemanko laseczki
Moje menu:
a nutella stoi w szafce
Monia to naprawdę o wile lepsze warunki niż w Pl
Zaliczysz na pewno nie martw się
U mnie stoją dwie Nutelle bo moje dzieci uwielbiają poza tym mam jeszcze wafelki w czekoladzie, żelki i czekoladki Kinderki ale jakoś daję radę bo póki co mnie nie ciągnie do słodkiego :P ale jak sie okres mi zacznie to Kinderki na bank zjem :P

Ojj warunki o niebo lepsze! Żyć nie umierać no ale to nigdy nie będzie mój dom.... będę tam tylko obcokrajowcem ....

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Kurcze dziewczyny mam pytanie macie może ekspresy do kawy w domach? Bo ja się zastanawiam nad kupnem.. od dawna marzy mi się taka kawka z ekspresu, ale nie znam się na tych modelach... te na kapsułki są mega tanie, ale jeśli już chodzi o koszt tych kapsułek to wcale tak różowo nie jest z kolei te na kawę ziarnistą są drogie nie wiem... polecacie coś?
Moja mama kiedyś miała ale jej nie smakowała kawa z ekspresu i go komuś sprzedała czy oddała. Teraz chce sobie kupić ten co te różno warstwowe kawy robi i bitą śmietanę ubija Także będę częściej do mamy chodziła hehe

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-30, 23:40   #3258
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
nooo w końcu!!!!!!!!!!
pół dnia próbowałam coś tu napisać i dupa!! ciągle Error mi wyskakiwał!!!
nooo ale w końcu jestem

Oglądałam dzisiaj meble na niemieckiej stronie Ikea i powiem Wam że spodziewałam się wyższych cen a na prawde można kupic dużo tanich i fajnych mebli Mężowi powiedziałam, że zamieszkamy razem to się ucieszył ale powiedział, że jeśli mam ochotę tu zostać to on nie będzie na mnie zły i będzie się starał często przylatywać do nas. Powiedział, że mam się zastanowić bo on nie chce mnie do niczego zmuszać, boi się że później będę płakała za Polską :P Ale ja juz podjęłam decyzję !! JADĘ!!! spróbuję jak coś to za rok wrócę :P
Właśnie się wykąpałam i siedzę w ręczniku. Chester mi nie daje pisać bo chce abym go głaskała :P co za szalony kot ale zaraz Wam poodpisuję o ile Wizaż znowu nie nawali!
U mnie też cały czas error wyskakiwał już myślałam, że ACTA nam forum zamknęło to by była katastrofa dla mnie szczególnie, osoby uzależnionej od wizażu jeny czułam się jak bez ręki :P

No meble z Ikea są tanie i takie designerskie
skoro już podjęłaś decyzję to super! Jedź! jak nie spróbujesz to się nie przekonasz zawsze masz gdzie i do kogo wrócić!

no to rzeczywiście szalony kocurrr z niego

mam nadzieję, że już nie będzie nawalał
Stary 2012-01-30, 23:41   #3259
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Matko kochana, znowu wizaż nie działał czułam się jak odcięta od świata i nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić to już uzależnienie

Wiecie co? Piekę chleb tak wiem, nienormalna jestem ja to zawsze po nocach coś robię

Ale ja mam tak samo! Siedziałam na allegro z nudów i szukałam sama nie wiem czego :P

Ja też wszystko w nocy robię wtedy mam więcej siły i chęci niż w dzień :P My to typ SOWY jesteśmy

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-01-30, 23:43   #3260
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama kiedyś miała ale jej nie smakowała kawa z ekspresu i go komuś sprzedała czy oddała. Teraz chce sobie kupić ten co te różno warstwowe kawy robi i bitą śmietanę ubija Także będę częściej do mamy chodziła hehe
A nie wiesz jaki konkretnie chce kupić? na kapsułki może?

Cytat:
Ale ja mam tak samo! Siedziałam na allegro z nudów i szukałam sama nie wiem czego :P

Ja też wszystko w nocy robię wtedy mam więcej siły i chęci niż w dzień :P My to typ SOWY jesteśmy
No, ja też siedziałam na Pudelku i onecie i ciągle odświeżałam wizaż a tu mało się nie wściekłam!

no sowy sowy jesteśmy
Stary 2012-01-30, 23:58   #3261
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde, coś wizaż nawala napisałam mega długiego posta i mi wcięło
jak Ci posta wcina tzn. wyskakuje np. Error tak jak dziś, to wystarczy wziąć WSTECZ i powinno wszystko być to co napisałaś. Ja zawsze tak robię

Cytat:
Ja miałam też iść na zakupy do Biedronki, ale jak wróciłam z tej siłowni, wykapałam się, założyłam ciepły szlafrok i kapcie i wyjrzałam za okno to mi się odechciało dobrze, że jeszcze na kolację TŻ ma co zjeść ale jutro już mnie te zakupy nie ominą :P bo lodówka świeci pustkami
ja bym chciała żeby przynajmniej trochę cieplej było! a nie taki mróz, że nie ma się ochoty nosa wyściubić
Dobrze, że nie poszłaś! Po kąpieli na taki mróz strasznie jest zimno! Zapowiadali nawet -29 stopni w Polsce! W DZIEŃ!!!!! w tym tygodniu!!! Ja dziś byłam i zrobiłam zakupy tak wiec jutro nie wychodzę z domu :P

Cytat:
a u Was nie ma ferii teraz?
od poniedziałku są ferie ale mój synek chodzi do przedszkola bo on bardzo lubi, a w domu jak za dużo siedzi to mu odbija może następny tydzien posiedzi sobie w domku

Cytat:
goffffffryyyyyy
gofry sa pyszne... ja uwielbiam ale staram sie ich nie robić bo nie potrafię zjeść tylko jednego :P najlepiej samkuja mi latem takie z budki z owocami i bitą śmietaną

Cytat:
no bilety to taniocha bardziej się opłaca lecieć samolotem niż jechać busem; w dodatku szybciej
no z tymi śmieciami to prawda moja mama jak była z 15 lat temu w Niemczech to mówiła, że u nich super działa ten system segregacji śmieci i że na ulicach czyściutko wszędzie a u nas szkoda gadać... i co z tego, że są oddzielne pojemniki na to, na tamto, na sramto i tak jest jeden wielki śmietnik
samolotem taniej niz busem czy samochodem. No i samolot leci 1h40min, a samochodem trzeba jechać ok. 15 godzin.
W Niemczech dbają o segregację śmieci. Tam przy sklepach stoja takie maszyny które za to że wrzucisz butelki (plastikowe, szklane i aluminiowe) dają bony na zakupy w sklepach. Super sprawa u nas to straszny syf..... szkoda gadać.Szkoda, że ludzie tak nie dbają.

Cytat:
u mnie wszystkie okna nieszczelne już mam dosyć, bo grzejniki grzeją, a g.ówno to daje i tak jest zimno ;/
reklamacje złóż jak nie dawno wstawiałaś okna. Niech przyjadą i coś z tym zrobią!

Cytat:
no u nas z tymi przedszkolami to też kosmos moja szwagierka płaci z żłóbek 300 zł toż to paranoja
o lekach to już w ogóle szkoda gadać... a teraz jeszcze po tych zmianach w refundacji to dramat...
No żłobek tyle kosztuje, ponoć to i tak mało bo w większych miastach ceny są dużo wyższe....
Co do leków to najbardziej mi staruszków szkoda ile oni muszą kasy na leki wydawać to szok! a emerytury takie malutkie większość ludzi ma....

Cytat:
ehh, dobrze, że się nie pogrążyli do końca, buraki
tak jak mówisz, zamówisz sobie na innej aukcji
na prawdę buraki! Juz sobie upatrzyłam szarą tunikę na innej aukcji

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-31, 00:05   #3262
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też cały czas error wyskakiwał już myślałam, że ACTA nam forum zamknęło to by była katastrofa dla mnie szczególnie, osoby uzależnionej od wizażu jeny czułam się jak bez ręki :P
hehe ja tez tak przez chwile pomyslałam o tej ACTA hihi :P
Dla mnie by to też była katastrofa stracić tak cudowne koleżanki z tego wątku!

Cytat:
No meble z Ikea są tanie i takie designerskie
skoro już podjęłaś decyzję to super! Jedź! jak nie spróbujesz to się nie przekonasz zawsze masz gdzie i do kogo wrócić!
Mi się bardzo podobają meble z Ikei taki nowoczesny styl mają
A pewnie, że pojadę zwiedzę przynajmniej trochę świata hihi

Cytat:
no to rzeczywiście szalony kocurrr z niego

mam nadzieję, że już nie będzie nawalał
Kocur to wariat, codziennie rano o 7 mnie budzi i chce się przytulać! Wkłada łeb mi pod moją rękę i musze go głaskać bo inaczej miałczy na cały dom! Łazi po mnie i mnie zaczepia... teraz teraz leży mi na brzuchu i śpi wygłaskałam go to "pozwolił" mi popisać trochę

Póki co Wizaż działa i mam nadzieję że tak zostanie

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-31, 00:05   #3263
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

AAAAAA W KONCU

uff, juz myslalam ze tylko mi sie psul wizaz. A nagle musialam na nim "tyle rzeczy sprawdzic" a tu nie dzialal!

Dziewczeta, nie nadrobilam tego co pisalyscie, bo ciagle boje sie ze mi sie popsuje wizaz.

Powiem tyle:

Monia, takiego smaka mi narobilas na te Niemcy... na prawde. Zycie na poziomie. I fajnie, ze w koncu zobaczylas "jasna" strone tego Poza tym: moj ojczym 7 lat temu wyjechal do Danii, zeby zarabiac na budowe domu. Nie znal ani angielskiego ani niemieckiego ani dunskiego nic. Potrafil powiedziec bodajze po niemiecku "kali chciec kali moc kali potrafic". A teraz dogaduje sie swietnie, rozumie wszystko, jego wspolpracownicy go uwielbiaja takze- dla chcacego nic trudnego. Poza tym Ty na tym skorzystasz! Sama w koncu zaczniesz mowic. A o tym , ze dzieci beda znaly 3 jezyki perfekt juz nie wspominam.!

Kasia, pytalas o silownie- chodze do Pure do Renomy. Uwielbiam ja!

Medzik, dasz sobie rade z tym prawkiem! Spokojnie , madra dziewczyna jestes a jak jeszcze teraz meczysz te testy i ogolnie nauke do teorii to juz w ogole

Murka, bardzo Ci wspolczuje. Ale mam nadzieje, ze bedziesz silna, ze Twoje plany z TZ'em sie powioda i ze schudniesz spokojnie. Tak jak mowi Heroine- zagladaj tutaj jak bedziesz potrzebowac

Wlasnie, Heroine, zmeczona po silce? Ja dzisiaj zrobilam sobie lajtowy trening- 15 minut na orbim, 15min na biezni, dwie runki silowych, 5 min orbi zeby nie bylo zakwasow ale to dlatego ze teraz mam ferie i nudzi mi sie i nie chcialam sie przemeczyc bo jutro [za 7 godzin] wstaje i znow ide a normalnie spedzam srednio godzine na biezni, dwie rundy silowych [nie wiem ile konkretnie czego, bo robie tyle ile moge na malym obciazeniu] i pozniej 5 min orbi zeby nie bylo zakwasow

Hmmm...cos jeszcze. A! Moj jadlospis , jesli ktoras z Was ma uwagi- zapraszam do komentowania i besztania mnie
S: owsianka [3lyzki na noc moczone w wodzie] z mieszanka kupna rzechy laskowe, ananas kandyzowany, zurawina suszona i crunch [opakowanie ma ok 80g a mi ono starcza na tydzien]
silka
po wyjsciu z silowni, jakies 20 minut:
IIS: 2 kromki chlebka razowego na zakwasie [robionego przez najlepsza kucharke na swiecie- Babcie moja ], z salata, papryka, ogorkiem, plastrem drobiowej szynki
O: zapiekanka skladajaca sie z : brokuly, pomidory, piers z kurczaka, cebula, makaron razowy, serek wiejski, kilka oliwek [bede miala na obiadek jutro bo zostalo hihihi]
pozniej poszlam spac :/
K: kromka , wybralam ta jedna z poczatkowych, bo nie bylam glodna, niestety pszennego, bo babciny sie skonczyl, z pasztetem z drobiu i szczypiorem. Kompletnie nie mialam weny na kolacje + jestem poklocona z TZ

Kolacje zjalam ok 20. Wiec chyba nic sie nie stanie od tego chleba paskunego?

Poza tym, chcialam Was zapytac o zdanie. Bo tak jak pisalam nie mam kompletnie weny na kolacje, na nic nie mam ochoty,a musze cos przeciez na kolacje zjesc, jajka samego bez chlebka nie przelkne, jajecznicy tez [od dziecka mam tak, ze mnie po tym muli i musze miec cos na zagryche], a ilez mozna jesc serek wiejski/twarog ze szczypiorem. No dobra, koncze gadac, krotko- co myslicie o tych koktajlach bialkowych dla sportowcow na kolacje kilka dni w tygodniu? One maja bardzo duza zawartosc bialka i malo wegli a tego mi trzeba przeciez. I jedna rozrobiona porcja ma bodajze 150kcal. Patrzylam w decathlonie na dziale dla KOKSOW prosze Was o szczere opinie...

cel I: 55kg

mż-wr
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 00:09   #3264
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
A nie wiesz jaki konkretnie chce kupić? na kapsułki może?

No, ja też siedziałam na Pudelku i onecie i ciągle odświeżałam wizaż a tu mało się nie wściekłam!

no sowy sowy jesteśmy
Ona chce kupic ten co reklamowali często w telewizji.. o ten: http://allegro.pl/ekspres-tas-6515-b...080741482.html

Ja na Wirtualnej tez siedziałam no i oczywiście na fejsie :P

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-31, 00:18   #3265
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Kocur to wariat, codziennie rano o 7 mnie budzi i chce się przytulać! Wkłada łeb mi pod moją rękę i musze go głaskać bo inaczej miałczy na cały dom! Łazi po mnie i mnie zaczepia... teraz teraz leży mi na brzuchu i śpi wygłaskałam go to "pozwolił" mi popisać trochę

Póki co Wizaż działa i mam nadzieję że tak zostanie

Kocur kochany! <3 a znasz to uczucie kiedy chcesz posiedziec nad laptopem, cos napisac a tu nagle taka kupa futra uwala sie na klawiature, patrzy na Ciebie wzrokiem mowiacym "Paziu, drap!" ?

cel I: 55kg

mż-wr
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 00:33   #3266
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
jak Ci posta wcina tzn. wyskakuje np. Error tak jak dziś, to wystarczy wziąć WSTECZ i powinno wszystko być to co napisałaś. Ja zawsze tak robię
ja zawsze wszystko zaznaczam i robię 'kopiuj' ale tym razem nie zdążyłam

Cytat:
Dobrze, że nie poszłaś! Po kąpieli na taki mróz strasznie jest zimno! Zapowiadali nawet -29 stopni w Polsce! W DZIEŃ!!!!! w tym tygodniu!!! Ja dziś byłam i zrobiłam zakupy tak wiec jutro nie wychodzę z domu :P
no ja nie wiem co z tą pogodą się dzieje zimy nie było normalnej wtedy co być powinna, a teraz takie buty a dzisiaj jeszcze mega nowinkę słyszałam, że w kwietniu mają już być upały nie to żebym miała coś przeciwko, no ale jakiś kosmos z tym naszym klimatem

ja niestety jutro już muszę iść na zakupy bo w lodówce ino światło, mleko i serek wiejski dobrze, że chleb piekę

Cytat:
od poniedziałku są ferie ale mój synek chodzi do przedszkola bo on bardzo lubi, a w domu jak za dużo siedzi to mu odbija może następny tydzien posiedzi sobie w domku
ooo, to u Was i podczas ferii można dzieci zaprowadzać do przedszkola? u nas jest zamknięte są tylko jakieś dodatkowe zajęcia, ale to dla starszych dzieci w szkołach (coby się nie nudziły w domach ) i to w określonych dniach i godzinach

ale dobrze, nie będzie Ci rozrabiał w domu

Cytat:
gofry sa pyszne... ja uwielbiam ale staram sie ich nie robić bo nie potrafię zjeść tylko jednego :P najlepiej samkuja mi latem takie z budki z owocami i bitą śmietaną
mi nigdy nie wyjdą takie jak z budki :P już myślałam, że osiągnęłam ideał, ale jak zjadłam u nas w nowo otwartym lokum gofra to taki chrupiącyyyyyy, że rozpływał się dosłownie mi bardzo smakują domowe, ale tylko zaraz po wyciągnięciu są takie chrupkie, potem takie gumowe i feee

Cytat:
samolotem taniej niz busem czy samochodem. No i samolot leci 1h40min, a samochodem trzeba jechać ok. 15 godzin.
W Niemczech dbają o segregację śmieci. Tam przy sklepach stoja takie maszyny które za to że wrzucisz butelki (plastikowe, szklane i aluminiowe) dają bony na zakupy w sklepach. Super sprawa u nas to straszny syf..... szkoda gadać.Szkoda, że ludzie tak nie dbają.
no, moja siostra kilka razy leciała do Niemiec za 90 zł w obie strony na tanich liniach czasem można wyłapać takie okazje!
A busem to masakra tyle wysiedzieć chociaż ja jechałam do Anglii 2 razy autobusem 48 godzin nigdy więcej masakra, co przeżyły moje nogi, moja mój pęcherz

Cytat:
reklamacje złóż jak nie dawno wstawiałaś okna. Niech przyjadą i coś z tym zrobią!
nie nie bardzo, bo to nie nasz mieszkanie póki co wynajmujemy od znajomych, więc nic tu nie zmieniamy... to jest tylko takie przejściowe dopóki się nie dorobimy swojego... nie będę inwestować w cudze mieszkanie, żeby się po roku wyprowadzić
ale nie wiem jak oni tu mieszkali, zimno jak choleraaa!
Stary 2012-01-31, 00:36   #3267
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
hehe ja tez tak przez chwile pomyslałam o tej ACTA hihi :P
Dla mnie by to też była katastrofa stracić tak cudowne koleżanki z tego wątku!
no dokładnie tyle tu cudownych duszyczek

Cytat:
Mi się bardzo podobają meble z Ikei taki nowoczesny styl mają
mi też się bardzo podobają mam nawet super stoli z Ikea, składany i łatwo go przenieść a kosztował całe 25 zł

Cytat:
to przynajmniej wesoło masz jest takim słodziakiem i przytulakiem

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość
AAAAAA W KONCU

uff, juz myslalam ze tylko mi sie psul wizaz. A nagle musialam na nim "tyle rzeczy sprawdzic" a tu nie dzialal!
widzę kolejna zdesperowana

Cytat:
Wlasnie, Heroine, zmeczona po silce? Ja dzisiaj zrobilam sobie lajtowy trening- 15 minut na orbim, 15min na biezni, dwie runki silowych, 5 min orbi zeby nie bylo zakwasow ale to dlatego ze teraz mam ferie i nudzi mi sie i nie chcialam sie przemeczyc bo jutro [za 7 godzin] wstaje i znow ide a normalnie spedzam srednio godzine na biezni, dwie rundy silowych [nie wiem ile konkretnie czego, bo robie tyle ile moge na malym obciazeniu] i pozniej 5 min orbi zeby nie bylo zakwasow
A czuję się o niebo lepiej jakaś taka szczęśliwsza i lżejsza! humor mam lepszy i więcej chęci do życia ogólnie same plusy

ważne, że ćwiczysz cokolwiek z dnia na dzień będzie łatwiej i więcej
Stary 2012-01-31, 00:42   #3268
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez murka04 Pokaż wiadomość
Może zacznę od diety. Przyznaję się bez bicia że nie mam absolutnie ŻADNEJ motywacji od jakichś 2 tygodni i nawet nie próbuję tego zmienić. Po prostu jem na co mam ochotę i ufam że Tż nie kłamie mówiąc że nic nie tyję, bo na wagę nie wchodzę (tchórzę). Wpłynęła na ten stan rzeczy na pewno sytuacja w domu, jaką miałam ostatnio. Ojciec dobitnie dał mi do zrozumienia co myśli o mnie, moim wyglądzie i tym, że jestem jego córką.. Nie chcę się zagłębiać w szczegóły, tylko powiem że nigdy nie pozwólcie swoim dzieciom mieć agresywnego ojca, to naprawdę niszczy poczucie własnej wartości i bezpieczeństwa. I wychodzi dopiero po latach, naprawdę. Szczerze nie wiem kiedy się zważę, chyba wolę żyć w błogiej nieświadomości. Obawiam się nawet że wróciłam do wagi sprzed diety, ale jakoś mnie to nie rusza. Ot, kolejny problem do życiorysu.
Ale żeby nie było tak przygnębiająco to powiem, że w końcu zdecydowałam co zrobię po szkole. Dotąd się wahałam, ale teraz już na 100% wyjeżdżamy do Niemiec z Tż na stałe. Powoli sobie planujemy co i jak, na tyle na ile się da bo oczywiście nie wiem jak to tam wszystko dokładnie wygląda. Ale jestem już pewna że nie zostanę w Polsce po pierwsze ze względu na to co się w tym kraju dzieje, nie ma tu ŻADNEJ przyszłości, a po drugie dlatego że chcę być z dala od mojego domu i rodziny. I czuję taką ulgę że Tż mnie wspiera i równie mocno chce wyjechać. To jedyna osoba na której nigdy się nie zawiodłam.
Ze spraw codziennych, to.. zapuszczam włosy W sumie robię to już od 2lat, ale mimo że ich nie ścinam to nie urosły mi na długość więcej jak 3cm, naprawdę! Ale teraz biorę się za olejki, maseczki itd. Nie mogą przecież stać w miejscu, chce mieć zdrowe długie włosy

Wiele z Was pewnie myśli co ta dziwaczka się wcina Kiedyś tu pisałam, ale już dawno tego nie robiłam. Więc miło Was poznać i życzę wszystkim powodzenia w dietkowaniu, ale przede wszystkim MOTYWACJI (którą mam nadzieję mnie zarazicie)

monia bardzo się cieszę że zdecydowałaś się na wyjazd, doradziłabym Ci to samo. może nie jestem obiektywna, ale tam naprawdę jest lepiej, można przede wszystkim godnie żyć bez proszenia państwa o każdą złotówkę, którą dają nam z wielkim bólem. Zobaczysz sama, że kiedyś chłopcy będą Ci wdzięczni że zapewniłaś im takie warunki do rozwijania się, że dzięki Tobie będą mogli coś osiągnąć. Myślę że sama szybko się tam zaaklimatyzujesz tym bardziej że Niemcy są naprawdę mili, mój znajomy mówił że nawet w urzędach Panie są bardzo pomocne i chętnie tłumaczą jak są jakieś problemy, a nie tak jak tutaj wszystko z wielką łaską. Na pewno będzie Wam się dobrze żyło, a przede wszystkim będziecie razem
jeju Mureczko współczuję strasznie.... nie rozumiem Twojego taty co on od Ciebie chce! Powinien być dumny ze swojej córki bo ma wspaniałą i mądrą córkę. No ale są niestety tacy ludzie którym NIGDY nie dogodzisz i choćbyś była aniołem to i tak to będzie za mało...
On po prostu nie docenia tego co ma. Teraz w tych czasach dziewczyny są straszne... łażą po dyskotekach, palą fajki, chleją, puszczają sie na prawo i lewo... nie uczą się itd. Same wiecie bo na pewno widzicie co się dzieje. U mnie w mieście dziewczyna zaszła w ciążę w wieku 11stu lat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! urodziła gdy miała 12. Najlepsze jest to, że na swoim profilu na nk ma zdjęcia jak z okładek pornola.... a w tej chwili ma 13 lub 14 lat. I nie jest z jakieś patologicznej rodziny! Mieszka z mamą i dziadkami w bardzo ładnym domu. Teraz mojego męża siostrzenica chodzi do klasy z dziewczyną która też jest w ciąży a ma 14 lat!!! W tamtym roku była też sytuacja że dziewczyny które skończyły podstawówkę chciały to jakoś uczcić i w cztery udały się na działki ogródkowe do jakiejś tam altanki z jeszcze dwoma chłopakami z klasy. Tak się wszyscy nawalili, że pousypiali i gdy nastała noc rodzice zaczęli sie martwić gdzie ich dzieci! Policja ich szukała i jakoś rano dopiero ich znaleźli. Sami nie wiedzieli że przespali całą noc tak im się film urwał....
Na prawdę teraz młodzież jest straszna i Twój tata powinien po rękach Cie całować.Ale kochana nie martw się jeszcze tylko nie całe 1,5 roku i koniec męki będziesz miała! Jeśli masz ochotę to jak najbardziej wyjeżdzaj stąd. Tu z pracą będzie cięzko a tam na pewno coś znajdziesz. A masz tam kogoś kto Ci pomoże?

Nikt o Tobie nie mysli że "dziwaczka sie wcina" !! nawet tak nie mów!! Ja strasznie byłam ciekawa co u Ciebie słychać i nawet nie wiesz jak się ciesze że się odezwałaś
Dziewczyny pewnie nie wiedzą, że Ty na tym wątku byłaś jako PIERWSZA nawet wcześniej ode mnie! ja byłam druga i było to prawie rok temu! w połowie lutego będzie roczek

Co do mnie to na pewno chcę spróbować. Pojadę i się przekonam jak tam jest Jeśli chodzi o pracę i pieniądze to jest milion razy łatwiej jak w Polsce - to wiem Mąz mi ciągle mówi własnie że Niemcy sa na prawdę mili, uczynni i bardzooo pomocni. Są przede wszystkim kulturalni i bardzo gościnni. Powiedział ze na pewno mi się spodoba on mnie dobrze zna ( już 9 lat) więc wierzę mu na słowo Czas zmienić coś w życiu bo jak nie to co mnie tu czeka? będę tylko ciągle w domu siedziała i dzieci wychowywała.... i tyle z tego życia będe miała.. a tak to zwiedzę trochę Świata, poznam język no i będziemy całą rodziną

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-01-31, 00:43   #3269
heroine86
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm...cos jeszcze. A! Moj jadlospis , jesli ktoras z Was ma uwagi- zapraszam do komentowania i besztania mnie
S: owsianka [3lyzki na noc moczone w wodzie] z mieszanka kupna rzechy laskowe, ananas kandyzowany, zurawina suszona i crunch [opakowanie ma ok 80g a mi ono starcza na tydzien]
silka
po wyjsciu z silowni, jakies 20 minut:
IIS: 2 kromki chlebka razowego na zakwasie [robionego przez najlepsza kucharke na swiecie- Babcie moja ], z salata, papryka, ogorkiem, plastrem drobiowej szynki
O: zapiekanka skladajaca sie z : brokuly, pomidory, piers z kurczaka, cebula, makaron razowy, serek wiejski, kilka oliwek [bede miala na obiadek jutro bo zostalo hihihi]
pozniej poszlam spac :/
K: kromka , wybralam ta jedna z poczatkowych, bo nie bylam glodna, niestety pszennego, bo babciny sie skonczyl, z pasztetem z drobiu i szczypiorem. Kompletnie nie mialam weny na kolacje + jestem poklocona z TZ

Kolacje zjalam ok 20. Wiec chyba nic sie nie stanie od tego chleba paskunego?
eee, nic Ci nie będzie w końcu nie jesz tak zawsze
jadłospis bardzo smaczny! szczególnie smacznie brzmi ta zapiekanka!

a o co poszło z TŻ-tem?

Cytat:
Poza tym, chcialam Was zapytac o zdanie. Bo tak jak pisalam nie mam kompletnie weny na kolacje, na nic nie mam ochoty,a musze cos przeciez na kolacje zjesc, jajka samego bez chlebka nie przelkne, jajecznicy tez [od dziecka mam tak, ze mnie po tym muli i musze miec cos na zagryche], a ilez mozna jesc serek wiejski/twarog ze szczypiorem. No dobra, koncze gadac, krotko- co myslicie o tych koktajlach bialkowych dla sportowcow na kolacje kilka dni w tygodniu? One maja bardzo duza zawartosc bialka i malo wegli a tego mi trzeba przeciez. I jedna rozrobiona porcja ma bodajze 150kcal. Patrzylam w decathlonie na dziale dla KOKSOW prosze Was o szczere opinie...
Hmm, nie wiem co Ci doradzić na te kolacje skoro nie możesz patrzeć na serki wiejskie i twarogi to może jedz to z chlebkiem pełnoziarnistym? albo z pieczywem chrupkim? ja tak jem a ostatnio nawet owoce z jogurtem ważne żeby było w miarę lekko i by nie przesadzić z kaloriami
ja nie zawsze mam białkowe kolacje jak widzisz

Co do koktajli białkowych, to nie doradzę bo nie piłam nigdy i raczej nie będę nie jestem zwolennikiem białka w proszku
Stary 2012-01-31, 00:46   #3270
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Kocur kochany! <3 a znasz to uczucie kiedy chcesz posiedziec nad laptopem, cos napisac a tu nagle taka kupa futra uwala sie na klawiature, patrzy na Ciebie wzrokiem mowiacym "Paziu, drap!" ?
hehehehe "Paziu, drap!" padłam jak to przeczytałam!!
Dokładnie codziennie wieczorem mam takie atrakcje z moim kotem klawiatura to jego ulubiona miejscówka gdy ja siedzę przed kompem
Ahhh te kociska nasz kochane

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości