Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 16:15   #2941
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

powiedziałam, co myślę i tyle. a tak serio zanim zaczniemy rzucać kamienie spójrzmy na siebie........

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:17   #2942
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
powiedziałam, co myślę i tyle. a tak serio zanim zaczniemy rzucać kamienie spójrzmy na siebie........
No wiec wlasnie, ja tez powiedzialam co mysle. Masz mi cos do zarzucenia? bo jesli tak to chetnie wyslucham
Stary 2012-01-30, 16:20   #2943
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Czyli indygo i aga-uwazacie za zbedne informowanie i uzewnetrznianie sie i mowienie tu o tym, ze atmosfera jest do bani? bo ja uwazam ze o takich rzeczach powinno sie mowic a skoro pare osob to zauwazylo tzn ze cos jest nie halo prawda?

Agnieszko JA osobiscie nie czuje sie urazona brakiem cytowania moich postow z Twojej strony, to tak doe mnie
Lula - nie napisałam, że jest to zbędne tylko chodzi mi o to, że samo napisanie tego, że jest źle nie poprawi sytuacji. Można powiedzieć, jest np "do bani atmosfera, ale dziewczyny zróbmy wszystko, żeby to naprawić", a nie uciekać z forum i tylko krytykować, bo to jest przykre przynajmniej dla mnie

I widzisz lul - napisałam to bez złośliwości, ogólnie (podobnie zresztą jak Danika - ale to na mój post zwróciłaś uwagę, więc rozumiem, że do mnie masz "coś"), a z Twojej strony teraz wyczuwam ironię.

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2012-01-30 o 16:22
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:26   #2944
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Lula - nie napisałam, że jest to zbędne tylko chodzi mi o to, że samo napisanie tego, że jest źle nie poprawi sytuacji. Można powiedzieć, jest np "do bani atmosfera, ale dziewczyny zróbmy wszystko, żeby to naprawić", a nie uciekać z forum i tylko krytykować, bo to jest przykre przynajmniej dla mnie

I widzisz lul - napisałam to bez złośliwości, ogólnie (podobnie zresztą jak Danika - ale to na mój post zwróciłaś uwagę, więc rozumiem, że do mnie masz "coś"), a z Twojej strony teraz wyczuwam ironię.
Aga ciezko jest zmienic zachowanie drugiej osoby a tym badziej jej charakter wiec nie bede tego robila. Poza tym nie ucieklam z forum, przynajmniej jestem tu teraz i o tym wszystkim pisze wiec nie bardzo rozumiem do czego pijesz? a po trzecie-widzisz, ja napsialam tego posta bez zlosliwosci i tu masz wlasnie to "dogadywanie sie" i czytanie miedzy wierszami.
Stary 2012-01-30, 16:26   #2945
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cotka - ja też jestem ciągle PRZED

Któraś mama pytała jak złapać siuśki dziewczynki - ja nie łapałam, ale jak Amelce ściągnę pampersa na przewijaku i zostawię z gołą pupcią to na 90% będą siuśki. Tylko jak je zapakować do woreczka to nie wiem

Stary 2012-01-30, 16:27   #2946
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry dzień mnie nie było a ty tyyyle stron

chciałam powiedzieć, że poprzedniej nocy nastąpiło wydarzenie epokowe- Agatka zapomniała się obudzić na karmienie zasnęła o 20:30, a o 5:30 zakwękała, dałam smoczek spała do 6:40 . dziś pierwsza pobudka a 4ej, potem spala do 8ej.

Martusia te nasze córki to są udane idą równiusieńko, obie tę samą noc cała przespały

ja mam nivea na wiatr i mróz - smaruje raz buźke, a za chwilę nosek i policzki takągrubsza wartswą, po spacerku nawet nie są czerwone poliki.

kciuki za bioderka

weź, jakie gluty ja koffam siemię lniane

lepiej bym tego nie ujęła, ale zgadzam się w 100%. dziei za wazne informacje

ja bym chodziła, a to dlatego, ze u mnie każda choroba od gardła się zaczyna i mi tam zarazki szaleją

współczuję

ale jak to pod domem
Marudko
jak bliźniaczki z różnych stron Polski

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
No ok... pisze....

w piatek moja ksiezniczka zrobila koope po pachy i musialam ja wykapac.....wiec rozebralam ja owinelam w mate do przewijania i zostawilam na srodku lozka . Na srodku jakby ktos nie doczytal
zeszlam szybko na dol wyciagnac wanienke.....wchodze na gore do pokoju....a moja ukochana.....lezy na skraju lozka.... nozki zwisaly jej nad podloga trzyma sie poscieli i sie smieje.....Boshe serce mi stanelo.....szybko podlecialam i w ostaniej chwili ja zlapalam.... fakt ze lozko nie jest wysoko....
I jakbym miala bata to bym sie linczowala bo wiem ze sie przewraca na wszystkie boki i nie powinnam jej tak zostawiac.....

Wiec chyba zadna mnie nie przebije.....
Wygimnastykowana ta Twoja córcia nieźle - a swoją drogą pewnie się wystraszyłaś potężnie więc nie zazdroszczę i niestety już musimy mieć oczy dookoła głowy

Apropo książek, poradników nt wychowania dziecka - nie mam ani jednego idę na żywioł

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2012-01-30 o 16:29
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:34   #2947
anciaahk
kosmitka

Ja tylko sprostuję, że mi nie chodziło o cytowanie, podejrzewam, że Asi i Lulli też nie .

I mam okres. I wcale się tego nie wstydzę .

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:35   #2948
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga ciezko jest zmienic zachowanie drugiej osoby a tym badziej jej charakter wiec nie bede tego robila.

Poza tym nie ucieklam z forum, przynajmniej jestem tu teraz i o tym wszystkim pisze wiec nie bardzo rozumiem do czego pijesz?

a po trzecie-widzisz, ja napsialam tego posta bez zlosliwosci i tu masz wlasnie to "dogadywanie sie" i czytanie miedzy wierszami.
A chcesz mnie zmienić? Bo nie rozumiem przesłania?

O tej ucieczce nie pisałam z myślą o żadnej dziewczynie konkretnie, ale przewinęły się teksty, że "nie będę tu już tak często zaglądać" itp.

Wiesz - inaczej to odebrałam, ale to jest właśnie takie "dogadywanie" się a forum jak sama piszesz. Skoro my się teraz tak błędnie zrozumiałyśmy to może taka syt nie jest po raz pierwszy i nie spotkała tylko nas?? Może min. przez to są takie nieporozumienia? Może nie trzeba aż tak bardzo brać wszystkiego do siebie? I to, że jedna z nas czyta książki, jakieś poradniki czy inne cuda a druga nie to źle? Czy ktoś tak napisał? Czy ktoś się licytuje kto jest lepszą mamą? Już kiedyś napisałam, ale jeszcze raz to powtórzę:
KAŻDA MAMA JEST NAJLEPSZĄ MAMĄ DLA SWOJEGO DZIECKA
I tyle w tym temacie. Cieszę się, że Kasia napisała to, co napisała, bo myślałam, że tylko ja mam takie zdanie w tym temacie atmosfery na forum.

Stary 2012-01-30, 16:36   #2949
stokrotka_
Zadomowienie

kurka... chciałam poprawić posta.. a mi skasowało

też jeszcze ciagle przed okresem jestem

w każdym razie... już na krótko bo Sara wstała.. niech każdy chowa po swojemu,bo każdy chce najlepiej dla dziecka i robi tak-jak uważa za stosowne.
ja nieraz nawet nie pisze o tym jak u Nas,z Sarą..bo do pewnych kwestii mam lightowe podejście-co nie znaczy,że chcę zle dla Saruni

cdn .

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2012-01-30 o 16:43
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:42   #2950
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
A chcesz mnie zmienić? Bo nie rozumiem przesłania?

O tej ucieczce nie pisałam z myślą o żadnej dziewczynie konkretnie, ale przewinęły się teksty, że "nie będę tu już tak często zaglądać" itp.

Wiesz - inaczej to odebrałam, ale to jest właśnie takie "dogadywanie" się a forum jak sama piszesz. Skoro my się teraz tak błędnie zrozumiałyśmy to może taka syt nie jest po raz pierwszy i nie spotkała tylko nas?? Może min. przez to są takie nieporozumienia? Może nie trzeba aż tak bardzo brać wszystkiego do siebie? I to, że jedna z nas czyta książki, jakieś poradniki czy inne cuda a druga nie to źle? Czy ktoś tak napisał? Czy ktoś się licytuje kto jest lepszą mamą? Już kiedyś napisałam, ale jeszcze raz to powtórzę:
KAŻDA MAMA JEST NAJLEPSZĄ MAMĄ DLA SWOJEGO DZIECKA
I tyle w tym temacie. Cieszę się, że Kasia napisała to, co napisała, bo myślałam, że tylko ja mam takie zdanie w tym temacie atmosfery na forum.
Agnieszko, ludzmi kieruja pewne cechy wrodzone, ktore po prostu sa i juz i albo nauczymy sie to akceptowac albo nie, wszystkie jestesmy rozne i wszystkie mamy jakies swoje indywidualne cechy ktora moga albo irytowac, albo frustrowac, stad tez mysle tyle takich sytuacji na watku. Tyle na temat przeslania i nie, nie zamierzam Cie zmieniac.
Jesli chodzi o to licytowanie sie-czasami naprawde mozna tak pomyslec jak sie czyta niektore posty, i to naprawde nie jest moj wymysl.
Stary 2012-01-30, 16:44   #2951
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Ja tylko sprostuję, że mi nie chodziło o cytowanie, podejrzewam, że Asi i Lulli też nie .

niestety odnosze wrażenie że ni ekązdy czyta ze zrozumieniem badz nie chce zrozumiec
za stara jestem na takie cuś jak w przedszkolu....
też mam okres i dobrze mi z tym

ps zrobiłam ci fote posiekanej cebuli i ogórka zaraz ci wrzuce
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:47   #2952
anciaahk
kosmitka

Indygo ja obstawiam, że to nie hormony, bo te w ciąży szalały i takich sytuacji nie było.

A że jak atmosfera słaba i wchodzić się nie chce, to chyba nic dziwnego. Ludzi ciągnie do miejsc, gdzie jest sympatycznie. No chyba że ktoś jest masochistą.

Boli mnie brzuch, wzięłam nospę, chyba można?

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
ps zrobiłam ci fote posiekanej cebuli i ogórka zaraz ci wrzuce
A w której części to robiłaś ? Tej co ma takie jakby tarki?
I przepisik poproszę .

Stary 2012-01-30, 16:49   #2953
aa2
Zakorzenienie

for you
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01136.jpg (79,0 KB, 19 załadowań)
Stary 2012-01-30, 16:50   #2954
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Indygo, no może rzecz leży w okresie. Już 4 miesiąc a tu nie ma
ZBieram się do internisty. Ciekawe co tam wynajdzie u mnie.
4 msce bez okresu.... ?? zazdroszcze.....
za wizyte

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
dzień dobry kurde 5 stron jednego dnia, ale produkujecie
to nadrobie ile się uda

melduje, ze mój syn już się nie mieści w papmersy "3" od wczoraj każda pielucha przecieka, więc trzeba było kupić "4"

j
duzy chlopak z niego juz... tylk patrzec kiedy zacznie na nocniczek siadac....

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Dzien dobry!

Chcialam tylko zameldowac, ze my dzisiaj po szczepieniu (6w1 + penumokoki pierwszy raz, w sumie pediatra powiedzial ze powinnismy pierwsza dawke podac przy 2mcach a nie 4, no ale trudno). Oczywiscie byl ryk, jak tylko lekarz zaczal badac, o kluciu nawet nie wspominajac. Moje bejbe chyba po prostu nie lubi byc obmacywana

Aha i mamy 62cm i 6400g wiec nie jest zle, kruszynka z waga trzyma sie ok 25 centyla wiec chyba przestane panikowac, ze za malo je.

A teraz ide nadrabiac, dopoki jeszcze spi

za szcepienie i za wage.....

Cytat:
Czyli indygo i aga-uwazacie za zbedne informowanie i uzewnetrznianie sie i mowienie tu o tym, ze atmosfera jest do bani? bo ja uwazam ze o takich rzeczach powinno sie mowic a skoro pare osob to zauwazylo tzn ze cos jest nie halo prawda?
Cotka mysle ze rzeczywiscie to sie tu nie sprawdzi, tu akurat nie
Agnieszko JA osobiscie nie czuje sie urazona brakiem cytowania moich postow z Twojej strony, to tak doe mnie
Indygo zgadzam sie z demokracja i wolnoscia slowa, ale nie w momencie kiedy to wolnosc slowa staje sie obiektem bezsensownych irytacji, ironicznych postow i dziwnej atmosfery po wyrazeniu wlasnego zdania.

ja tez uwazam ze powinno sie pisac co jest nie tak na forum....
czesto milczenie jest gorsze

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
jak bliźniaczki z różnych stron Polski

Wygimnastykowana ta Twoja córcia nieźle - a swoją drogą pewnie się wystraszyłaś potężnie więc nie zazdroszczę i niestety już musimy mieć oczy dookoła głowy

Apropo książek, poradników nt wychowania dziecka - nie mam ani jednego idę na żywioł

idz kochana na zywiol..... zdaj sie intuicji......

Aga kiedys pisalas o tych kaszkach Holle .....uwazasz ze sa dobre??

co do uciekania z forum.... ja tak zrobilam bo bylo mi przykro ze prawie kazdy moja post byl olany..... moze 2-3 osoby zawsze cos do mnie pisaly.To jest irytujace jak sie produkujesz z pisaniem ( a przeciez mamy male maluszki i czasu tez nia ma za wiele )i jestes niewidzialna.....fakt ucieklam....ale wrocilam bo fajnie mi tu z Wami.....
tyle w tym temacie..... nic wiecej juz nie dodam,..... mam nadzieje, ze bedzie lepiej......
Stary 2012-01-30, 16:52   #2955
anciaahk
kosmitka

Asia - jestem pod wrażeniem. Muszę uruchomić to swoje cudeńko.
I gotowania zupek nie mogę się doczekać, myślę, że zacznę po sesji już działać więcej w kuchni.

Stary 2012-01-30, 16:55   #2956
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Asia - jestem pod wrażeniem. Muszę uruchomić to swoje cudeńko.
I gotowania zupek nie mogę się doczekać, myślę, że zacznę po sesji już działać więcej w kuchni.
a siekałam tymi małymi nożykami w tym chyba najmniejszym pojemniczku
lece bo dziec marudzi i krzyczy na mnie
Stary 2012-01-30, 16:55   #2957
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość
Najdłużej schodzi z badaniami- moje do pracy mgr musiały pół roku trwać. Ale potem to już raz dwa idzie jak tylko się opracowuje materiały. O czym piszesz?
bajkoterapia jako profilaktyka zachowań agresywnych i przemocy u dzieci w wieku przedszkolnym czy jakoś tak
Cytat:
kochana atmosferę zauważyłam już dawno i masz 100 procent
jeśli robisz inaczej niż piszą w książkach , jeśli masz inne zdanie niż większość, jeśli nie zgadzasz sie ze coś jest beeee to niestety nie jesteś dobrym towarzyszem rozmów-to tak skrótowo i ogólnikowo ale myśle ze bedziesz wiedziała o co chodzi

dziś nawet doszłam do wniosku iż nei pasuje na to forum...jestem inna, mam własne zdanie i jakoś nie uśmiecha mi sie czytac jak to "krzywdze " swoje dziecko tylko dlatego ze nei stosuje sie do podręczników i poradników-więc-cóż na chwile obecna raczej nie bede tutaj czesto, ale nei mówi eże nigdy nic nie napiszę bo jednak do wszystkich został mi sentyment i ni emówie ze ktoś jest be ale atmosfera nie dla mnie zdecydowanie
przyjedź do mnie, albo ja przyjade do Ciebie i razem pokrzywdźmy nasze dzieci!
Cytat:
for you
zgłodniałam
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 16:59   #2958
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
przyjedź do mnie, albo ja przyjade do Ciebie i razem pokrzywdźmy nasze dzieci!

a czy moge dolaczyc ??
Stary 2012-01-30, 17:01   #2959
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Aga kiedys pisalas o tych kaszkach Holle .....uwazasz ze sa dobre??
ja je będę zamawiać, bo są bez cukru i bez mleka. Ale jeszcze nie dawałam Amelce, więc nie wypowiem się co i jak. Ale opinię mają dobrą z tego co się orientowałam.

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość
Tez czasem mam wrazenie ,ze posty sa puszcane w eter i zero odzewu no ale myslalam,ze moze w natloku nie da sie wszystkiego przeczytac.
moje "przeprosiny" o nie cytowaniu były w odp na powyższe stwierdzenie Archi, a nie w związku z tematem atmosfery na forum (czytam ze zrozumieniem Asiu - bo to stwierdzenie było chyba skierowane min. do mnie, ponieważ ja i Danika napisałyśmy o tym "przepraszaniu")

Czas edycji: 2012-01-30 o 17:08
Stary 2012-01-30, 17:04   #2960
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
ja je będę zamawiać, bo są bez cukru i bez mleka. Ale jeszcze nie dawałam Amelce, więc nie wypowiem się co i jak. Ale opinię mają dobrą z tego co się orientowałam.

aha ...dzieki....
ale bedziesz je robic na swoim mleczku ??
Stary 2012-01-30, 17:09   #2961
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
aha ...dzieki....
ale bedziesz je robic na swoim mleczku ??
na wodzie, a potem będę mieszać z zupkami

Stary 2012-01-30, 17:13   #2962
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Nie po nadrabiałam- była teściowa- jak ona mi działa na nerwy
Więc sorry , ze znów o sobie
też mu mnie była dosłownie 10 minut a podniosła mi ciśnienie strasznie :/
ja tez ostatnio coś tylko o sobie, kuźwa nie mam czasu na wizaż ja maniaczka dzieć mój tyle uwagi potrzebuje, pewnie zaraz się obudzi a ledwie co nadrobiłam

Cytat:
Archi ja odkładam już jakiś czas. Nie wiem, czy to odkładanie pomoże. Mi ostatnio sis radziła, by właśnie nie odkładać, by lepiej spał - że będzie lepiej spał ze mną. Więc nic już nie wiem i nie rozumiem.
i co jest lepsze nie, ja nie wiem , ja już nic nie wiem
już nic nie radze nie pomagam, bo zaraz u mnie będzie na odwrót

Cytat:
a wiesz co- ja w styczniu probowałam malego przeciagac na karmienie co 2,5-3h i niby spal dluzej...az sie zepsuł, nie wiem czemu
Też juz nic nie wiem i nie rozumiem
mi też się tak udało, ale teraz jakby powrót do przeszłosci

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
mam pytanie Sara objadła się dynią z ziemniakami.. zjadła pół słoika..jak myślicie mogę dać do końca cały słoik?? bo Ona chce jeszcze!!
'
o to jest dylemat
ja w sumie dałam więcej ale nie cały słoiczek i obserwuje bąbla

Cytat:

też mam okres

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:14   #2963
archinta
Zakorzenienie

Przestańcie się kłócić- ja tu mam zastój jak jasna cholera

Wyje i mam rozpierduchę psychiczną i wchodzę tu dla relaksu a nie jakiś animozji!

Baby weźcie się w garść noooooooooo
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:19   #2964
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

moje "przeprosiny" o nie cytowaniu były w odp na powyższe stwierdzenie Archi, a nie w związku z tematem atmosfery na forum (czytam ze zrozumieniem Asiu - bo to stwierdzenie było chyba skierowane min. do mnie, ponieważ ja i Danika napisałyśmy o tym "przepraszaniu")
pisałam ogólnie o czytaniu ze zrozumieniem i nie rozumiem o co chodzi z tym przepraszaniem , wiec ni edopowiadaj sobei czegos czego nie ma....oraz ni episz co miałam na mysli bo chyba tego nie wiesz
Stary 2012-01-30, 17:19   #2965
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:

masz jakieś tabsy na ten zastój czy działasz starymi domowymi sposobami?
I łączę się w bólu i podłym humorze ... u mnie też dziś nie za wesoło, ani z gardłem, ani z chłopem

Stary 2012-01-30, 17:22   #2966
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
i co jest lepsze nie, ja nie wiem , ja już nic nie wiem
już nic nie radze nie pomagam, bo zaraz u mnie będzie na odwrót

też mam okres
Uwielbiam Cię . A z tym radzeniem to mamy też podobnie
Cytat:
- masakra! Co się dzieje? Skąd to cholerstwo??

Stary 2012-01-30, 17:25   #2967
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
pisałam ogólnie o czytaniu ze zrozumieniem i nie rozumiem o co chodzi z tym przepraszaniem , wiec ni edopowiadaj sobei czegos czego nie ma....oraz ni episz co miałam na mysli bo chyba tego nie wiesz
a czy ja napisałam, że Ty coś miałaś na myśli??? Napisałam, że to stwierdzenie o czyt ze zrozumieniem było CHYBA do mnie. Ot tyle. Tak poczułam i tak też napisałam.
A z przepraszaniem było w odp po postaArchi, nie chciałam żeby się źle poczuła, bo zaniepokoiły mnie jej odczucia i nie chciałam, żeby pomyślała, że nie odp jej specjalnie czy coś, bo zdaję sobie sprawę, że nie odp na każdy post.

Czas edycji: 2012-01-30 o 17:27
Stary 2012-01-30, 17:25   #2968
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

masz jakieś tabsy na ten zastój czy działasz starymi domowymi sposobami?
I łączę się w bólu i podłym humorze ... u mnie też dziś nie za wesoło, ani z gardłem, ani z chłopem
Na razie sposóby wg Caltea: kapucha, altacet, ibuprom, w nocy dojdzie szałwia. Przed karmieniem rozgrzewam.
Laktator nic nie ściąga- próbowałam wyciksać pod gorącym prysznicem ale

Na zastój żadnych tabl. nie ma- jak się przeciągnie i pójdzie w zapalenie to podaje się antybiotyk i ewent zastrzyki z oksytocyny, a jak jeszcze nie puści to interwencja chirurgiczna.

Mnie gardło tez dalej boli

Dziś wszystko jest do
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

mi też się tak udało, ale teraz jakby powrót do przeszłosci
kurde- co sie dzieje z tymi naszymi dziecmi????

Chociaż teraz to mi na reke bedą pobudki co godz i karmienie... tylko nei na reke latanie mi z okłądami bo już w ogole nie bede spala
Stary 2012-01-30, 17:28   #2969
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:

Wyje i mam rozpierduchę psychiczną i wchodzę tu dla relaksu a nie jakiś animozji!

Baby weźcie się w garść noooooooooo

masz coś na to, jakie tabsy? Biedulko Ty nasza

co do ostatniego zdania to dołanczam do apelu

Ja się może podziele moimi refleksjami nt. pieluszek
pisałam ostatnio że moja mama kupiła majtoszki z pampersa przez przypadek i one sa po prostu rewelacyjne Nati w nie sika i sika i sika i sika a one suche, owszem widać ze nasiurane sporo ale wilgoci w pieluszce nie czuć nic a nic jako ze są drogie to zakładamy je głównie na noc i jedne majtoszki spokojnie wystarczają na całą noc

a wczoraj bratowa mi dała na próbe pieluszke z lidla (softline czy jakoś tak) w dotyku i wyglądzie szału nie ma, ale Nati ma ją na pupie od 3 godzini nadal sucha w środku, więc jak na ich cene to też się nieźle spisują
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:28   #2970
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
- masakra! Co się dzieje? Skąd to cholerstwo??
Nie wiem Ancia- dziś już nic nie wiem. Poryczałam się jak debilka. Mam dość wszystkiego

Cytat:
A z przepraszaniem było do Archi, więc w zasadzie nie musisz wiedzieć o co kaman, nie chciałam żeby się źle poczuła, bo zaniepokoiły mnie jej odczucia i nie chciałam, żeby pomyślała, że nie odp jej specjalnie czy coś, bo zdaję sobie sprawę, że nie odp na każdy post.
Mnie nie musisz przepraszać- jak poczuje sie pominieta staram sie sobie wytlumaczyc ,ze jednak jestesmy mamai i nie mamy czasu by za dlugo tu przesiadywac i wsyztsko czytac wylapujemy czesto co dla nas istotne w danym momencie i czesc.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości