|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytyuł do kolejnej części naszego wątku
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
5 | 11,36% |
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam
|
|
10 | 22,73% |
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki
|
|
7 | 15,91% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
2 | 4,55% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
12 | 27,27% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
8 | 18,18% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
Prawie zdrowa. Agatka w porządku, ale chuba ją choróbsko rozbiera, bo śpik jej zaczyna wisieć |
|
|
|
#2222 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) VII-VIII.
A to zdjęcia dla nowych mamuś
|
#2223 |
|
Zadomowienie
|
No Natan obudził się przed 3 i wtedy wstałam też ja
Obudził się bo nie jadł wieczorem, bo go budzić nie chciałam...![]() W ogóle ja nie wiem co to za dzień dziś... Raz, że u mojego sąsiada pożar, to jeszcze się teraz dowiedziałam, że chłopak w moim wieku, którego znałam, zaczadził się w mieszkaniu w Krakowie i zmarł........ A teraz gotuje gołąbki inaczej na obiad (chyba już kolacje o tej godz.... )
|
#2224 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() O jaaaa... straszne są takie historie.. kiedyś dziewczyna z mojego liceum 2 dni po sylwestrze się zaczadziła i zmarła.. była 2 lata młodsza ode mnie.. |
||
|
|
|
#2225 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękujemy !!!
i sto lat dla ZUZI Youyou cieszę się, że macie już chrzciny za sobą Uwielbia Filipa Dziubek i Eweeve bardzo ładne avatarki ! Eweeve ale ma czuprynę - boską ! Dziubek a uśmiech Szymona jest genialny ! widać że szczęśliwe dziecko Brumek i jak Tymcio zareagował na żyłki z szynki ![]() Marina za stomatologa !Agulabar miło że się odezwałaś ! Hmmm.. Co jeszcze ![]() Ja dzisiaj baluję za Emilie, chipsy ciastka i te sprawy. Nic zdrowego. Aż wstyd. Mam chandrę, bo dama nie chce nadal jeść moich dań. I w ogóle jakoś mało je ostatnio, może to jest powód. |
|
|
|
#2226 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Cytat:
![]() Tzn zjadł trochę a później wybrzydzał. |
|||
|
|
|
#2227 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny jestem (wodaqua
)! wrociłam! ŻYJĘ! Ufff...200 zł w plecy za duży wypełnienie, zastrzyki i zdjęcie. Ale nic, odżałuję, byleby tylko ząb mnie nie bolała po dentyście i już żebym go miała z głowy. Za to dentysta przystojniak ok 30 lat ( a z jego nazwiskiem dziuba, to chodziło mi o to, że jest takie samo jak moje, za to mi zrobił zniżkę nawet 20 zł ). Serio, bez kitu, ciacho jakich mało.2 godziny mi robił, borował i wszystko co najgorsze. Ale oby mnie nie bolało już. Teraz mam paszczę na pół zdrętwiałą. Dziękuję za kciuki! Beatko mówisz mościcka? coś mi mówi to nazwisko... dziękuję Ci za info, popatrzę zaraz w necie. Ale chyba zrobię tak jak elika mówiła, pierw umówię się do okulisty, i zobaczę co z moimi oczami... I mnie choróbsko rozkłada katar, gardło... masakra.ewe cudo ta Twoja córa, naprawdę śliczna. Jakby nie synowa Julia, to chyba zeswatałabym nasze dzieci ![]() dziubku a u Ciebie sielsko-anielsko! mały aniołeczek! A, żaneta mój ani tknie żadnego z moich obiadków ( próbowałam z buraczkiem zupy, brokułem - żywcem nic , ale dalej gotuje, może się przekona jakoś ). Tylko słoiki mu pasują...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-30 o 18:03 |
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2228 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Na włąsnym mleku. Ryzowy albo kukurydziany. Zależy ile mleka uda mi się ściągnąć, to mniej więcej proporcjonalnie daję wg przepisu (w przepisie 6-7 łyżek na 200ml = ok. 3 łyżek na 100 ml, 1,5 na 50 ml...). Potem poprawiamy UU ![]() Cytat:
za szczepienie!A szmery lepiej sprawdzić - będzie dobrze Uroczy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Ja kupiłam Patrysiowi ogrodniczki za 5zł i koszulkę na lato za 2zł Humor zaraz lepszy, dziecko się za mną stęskniło, babcia zadowolona I jeszcze udało mi się Wam odpisać zanim mąż wróci i zajmie swój tron przed komputerem![]() A tata już podobno po zabiegu i wszystko w porządku
Edytowane przez mamad1 Czas edycji: 2012-01-30 o 18:14 |
|||||
|
|
|
#2229 | |
|
Zakorzenienie
|
pieknioszek i masz ten lezaczek z fisher price ktory ja chcialam kupic, jednak dostalam inny taki do 9 kg a ten do ilu jest??Cytat:
![]() Scio jak juz sie cieplej zrobi to moze uda nam sie spotkac wreszcie z naszymi pociechami
|
|
|
|
|
#2230 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ma 25 lat gwoli ścisłości
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2232 |
|
Zakorzenienie
|
Eve mam nadzieje.
Tak sobie pomyślałam z tymi Waszymi obiadkami. Może to dodatek wit C sprawia, ze chętnie je dzieciaki jedzą Jakby tak dać Cebionu troche
|
|
|
|
#2233 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Taki młody i już pracuje jako dentysta...? Jakim cudem....?
|
|
|
#2234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
duża część naszych dzieciaczków ma takie właśnie model. On jest do 18 kg i dla starszego dziecka pełni funkcję krzesełka http://allegro.pl/fisher-price-lezac...062282242.html |
|
|
|
|
#2235 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2237 |
|
Zakorzenienie
|
ale tu ciiiisza jak na wieczorny poniedziałek. My z Jula jeszcze grasujemy - tzn Jula na łóżku na brzuszku grasuje
pewnie znowu ok 22 pójdzie spać
|
|
#2238 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór
Wizaż nie działał więc nie miałam znowu jak nadrobić ![]() Cos tam podczytałam na telefonie. Teliczku przyszła granola DZIĘKUJĘ CI BARDZO, JESTEŚ KOCHANA PRZEPYSZNA!!![]() Wodaqua pytałaś o postęp w budowie, dalej załatwiamy formalności, a jest ich ogrom Teraz robimy wywiady branżowe, dzisiaj rozesłaliśmy. Kupiliśmy ogrodzenie i jak tylko się cieplej zrobi to ogrodimy juz działkę. Mam nadzieję, że marzec/kwiecień ruszymy z budową ![]() ![]() klask i: dla solenizantów i solenizantek począwszy od piątkowych kończąc na dzisiejszychNiestety dzisiaj odwiedziłam 3 alergologów, żaden nie pozostawił mi złudzeń, rany okropne, stan zapalny skóry, antybiotyki i sterydy=koniec karmienia piersią Już jesteśmy po pierwszej butli, całe szczęście Domek jakby w ogóle nie odczuł różnicy, wciągnał 180 ml mleka i poszedł spać. A ja? No ryczeć mi się chce i tyle... Czuję się okropnie, jest mi przykro
Edytowane przez Natka_ Czas edycji: 2012-01-30 o 21:45 |
|
|
|
#2239 |
|
Zakorzenienie
|
O cholera zapałeczko 25 lat ?... No to teraz mnie zagięłaś. Ale przyjemny, co nie ?
Tylko nie mów tam mężowi nic czasem, że się podniecałam, bo świat mały jest, ok ?![]() Ja ogólnie się do tej jego mamy zapisałam, ale kazał mi siąść na fotel...to siadłam. Mam nadzieję chociaż, że mimo wieku nie partoli roboty... Oczywiście wszystkie zęby ( 1,5 roku temu wyleczone ) od nowa do roboty... Ale mnie choróbsko złapało... ![]() Nateczko Ale karmiłaś i tak długo synka, masz ode mnie za to wielkie, wielkie ![]() Ja wiem, że łatwo mówić, ale skoro aż taka alergia... Jakie dałaś MM Domkowi ?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-30 o 21:48 |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#2240 |
|
Zakorzenienie
|
no wizaz nie hulal, a teraz juz spiaca jestem. Dziewczynki dobranoc
|
|
|
|
#2241 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2242 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Natko dla Zuzanki i Emi Ja Dzis pierwszy raz dałam mięsko. Zrobiłam zupke marchewkowa z ryżem i piersią kurczaka. Jadła Az sie uszy trzesly i miedzy jedna a druga lyzeczka upominala sie krzykiem o wiecej. Poza tym gruszki uwielbia. Dziubek otwiera i jezyczkiem macha by jej dac. My w dzien spimy razem. Utarło sie ze kładziemy sie w moim łóżku we dwie OK 10 i spimy do 12. Pozniej drzemka po 15 ale Juz Wiki sama. Ja wtedy obiady gotuje. |
|
|
|
#2243 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Podobno robi dobrze, mój nie narzeka Cytat:
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 2. Dziękuję Dałam Domkowi Bebilon. Byłam odrazu u naszej pediatry, ona też bardzo podniosła mnie na duchu, porozmawiała ze mną i jak wyszam z jej gabinetu to czułam się lepiej. Ona w sumie powiedziała, że tak naprawdę obojętnie jakie mu mleko podam, bo to już duży chłopak, ale ona jednak poleca Bebilon. Kupiłam więc mu Bebilon 2. Kurcze troszkę traktuje to jak porażkę, tak się człowiek starał a tu przez takie świństwo... ![]() ---------- Dopisano o 22:10 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- No i oczywiście
|
|
|
|
|
#2245 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko hehe w takim razie dzięki
![]() A z zębami szkoda gadać. Nie wiem jak mogą się w takim tempie psuć jeden za drugim... Jak mi zaczął pokazywać dziury, po kolei ( w zębach niedawno robionych ), to nie wiedziałam czy się śmiać, czy płakać. A jak jechałam tam między domkami jednorodzinnymi, to myślałam o Tobie ![]() ![]() dziubku a gardło, kaszel, katar...
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-01-30 o 22:20 |
|
|
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziala w koncu Wrrrr
|
|
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
no to buziaki dla Emi
i Wielkie podziękowania od Zuziaka dla Cioć Wizażowych Kto jest głupek? Ja jestem głupek, bo zamiast spać, to na necie siedzę ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:22 ---------- Ooo jeszcze Stronczek
|
|
#2248 |
|
Wtajemniczenie
|
Ooo tak Stronczek tez glupek
Z tym ze ja w dzien tne komara ze 2 godziny wiec dlatego mi sie spać nie chce jeszcze |
|
|
|
#2249 |
|
Wtajemniczenie
|
I brumek wisi na pasku
Dziewczyna na FB poległy spać i nie miałam z kim pisać ;(
|
|
#2250 |
|
Wtajemniczenie
|
Aha, czyli dlatego nie było tragedii ze nie dziala tu. Większość sie na FB przeniosła.
A ja nie widze paska w moim programie z którego korzystam. Dlatego przeoczylam wczoraj wieczorem Piwnooka PRZEPRASZAM Iustyna co czekamy na Brunetke ?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

Obudził się bo nie jadł wieczorem, bo go budzić nie chciałam...

za stomatologa !

)! wrociłam! ŻYJĘ! Ufff...
katar, gardło... masakra.

pieknioszek i masz ten lezaczek z fisher price ktory ja chcialam kupic, jednak dostalam inny taki do 9 kg a ten do ilu jest??
Jakby tak dać Cebionu troche
DZIĘKUJĘ CI BARDZO, JESTEŚ KOCHANA
Teraz robimy wywiady branżowe, dzisiaj rozesłaliśmy. Kupiliśmy ogrodzenie i jak tylko się cieplej zrobi to ogrodimy juz działkę. Mam nadzieję, że marzec/kwiecień ruszymy z budową
klask i: dla solenizantów i solenizantek począwszy od piątkowych kończąc na dzisiejszych