|
|
#271 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półroczna Magda porwana w Sosnowcu!
Cytat:
Ale najłatwiej sądzić po pozorach. Cytat:
Ale podobają się facetowi tatuaże - według niektórych beznadziejnych teorii zapewne chciał okraść ten kościół, inaczej być przecież nie mogło .Czasami opinie ludzkie potrafią być bardzo krzywdzące .
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Rozumiem, że to Twój wniosek oparty doświadczeniem zawodowwym lub dowodami?
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#274 |
|
Zakorzenienie
|
Milka 1976 - swoimi postami zanizasz poziom Wizazu, Twoje myslenie przypomina mi - bez obrazy dla pokolenia naszych mam i dziadkow - raczej myslenie polwiecznych moherow niz kogos zaledwie powyzej 30tki.
Nie pisz prosze, ze to moze wynikac z faktu, iz jestes 'innym pokoleniem' niz rodzice Magdy. Ja - sadzac po Twoim nicku - jestem tylko 2 lata mlodsza, a jakby bardziej oswiecona sie czuje. Myslenie tego typu wynika raczej z ograniczenia i zasciankowosci niz wieku. Nie pisz juz tutaj takich okrutnych, plytkich i bezmyslnych postow. BTW, uwazam ze na portalach informacyjnych komentowanie sprawozdan z tego typu zdarzen powinno byc zablokowane. Niestety zbyt wielu durnych ludzi wylewa morze swojego jadu tylko po to, zeby poczuc sie - nie wiem? - lepszymi, madrzejszymi, bardziej przezornymi. Rzucanie bezpodstawnych oskarzen i podejrzen powinno podlegac okreslonym konsekwencjom prawnym
|
#275 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath
|
|
|
|
#276 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Te zdjęcia z bronią ... dziwne, że jeszcze tego Pana nie zamknęli bo przecież lata z kałachami po świecie no prosze cie ... |
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo smutne i krzywdzące jest stereotypowe myślenie na temat ludzi z problemami natury psychicznej. 'Coś takiego tylko schizofrenik i inny wariat mógł zrobić' itp.
Tak naprawdę niewielu z nich jest niebezpiecznych. Znacznie więcej jest ludzi zdrowych, którzy dokonują przestępstw. Nie jest to absolutnie atak na Ciebie, Candy_lips, tylko ogólne odczucia co do myślenia często obecnego w społeczeństwie. Mam nadzieję, że Madzia się znajdzie cała i zdrowa. Poza tym wysuwanie wniosków na podstawie czyjegos profilu fejsbukowego jest nieco... dziwne. No proszę Was (Ciebie, milka1976).
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#278 |
|
Przyczajenie
|
Ja uważam, że dziecko się nie odnajdzie OBYM SIĘ MYLIŁA!!!. pierwsze co mi przyszło do głowy to porwanie dla jakiegoś małżeństwa które nie może mieć dzieci choć z drugiej strony jest tyle dzieci w domach dziecka. Druga myśl handel narządami. Można tu snuć hipotezy wątpie w to, żeby matka coś dziecku zrobiła albo upozorowała porwanie tym bardziej, że ciąża był zagrożona. jest to staraszne ale tyle minęło, żadnego odezwu może dziecko już nie żyje, może nikt się nigdy nie dowie co się stało. Nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czuje matka. Sama bym chyba umarła z rozpaczy.
|
|
|
|
#279 |
|
Rozeznanie
|
z tego się co się orientuje (mogę się mylić) tak małe dzieci nie mogę być dawcami narządów tym bardziej, że Madzia była wcześniakiem co ją dyskwalifikuje jako dawca
|
|
|
|
#280 |
|
Zakorzenienie
|
A może to ktoś zrozpaczony po stracie dziecka? Kto wie...
|
|
|
|
#281 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj miał zostać opublikowany profil psychologiczny porywacza, wiadomo już coś na ten temat? Sama niestety nie bardzo mam jak poszukać więc będę wdzięczna za wszelkie informacje
![]() Co do tych teorii dotyczących rodziców Madzi to już szkoda mi słów na to nawet... Szukacie, co niektórzy, sensacji na siłę Proponuję zamiast analizować psychikę rodziców skupić się na poszukiwaniach dziecka. Zresztą, jakie to ma znaczenie jacy oni są? Skoro policja ich nie podejrzewa to widocznie ma podstawy więc ich charaktery czy reakcje mają się nijak do zaginięcia i poszukiwania Magdy.
|
|
#282 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawa nie jest wyjaśniona, więc nie można niczego wykluczać.
Psycholog przygotowuje profil: http://www.tvn24.pl/-1,1733127,0,1,p...wiadomosc.html
Edytowane przez _chocolate Czas edycji: 2012-01-30 o 16:06 Powód: link video |
|
|
|
#283 |
|
Raczkowanie
|
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomos...e=bielskobiala
"W niedzielę w mysłowickim hotelu Trojak przy ul. Stadionowej detektyw Rutkowski przedstawił pierwsze efekty swoich działań. Jego wywiadowcom ściągniętym do Zagłębia z Krakowa i Łodzi udało się m.in. przekazać w ręce policji ukrywającego się mężczyznę i jego partnerkę, parę bardzo ważnych świadków - sąsiadów rodziny z ul. Floriańskiej w Sosnowcu, którzy ukryli się przed policją, by uniknąć przesłuchań. Śledczy Rutkowskiego pobrali próbki DNA zaginionej dziewczynki i wysłali je do laboratorium w Austrii. Najpóźniej w przyszłym tygodniu gotowy będzie kompletny profil genetyczny dziecka: - Dzięki DNA nikomu i nigdy nie uda się zafałszować tożsamości Madzi, bo jej rodzice będą mieli narzędzie, które pozwoli z bezwzględną pewnością zidentyfikować córkę - mówi Rutkowski." Ktoś wie o co chodzi z tą parą???
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
Byli przesłuchani, czyli chyba ok. To znaczy nie postawili im żadnych zarzutów, bo na pewno by coś mówili o tym. A dalej mówią, że nie ma punktu zaczepienia.
A Rutkowski tak samo działał w sprawie Iwony, przyprowadził np. na policję faceta (policjanta), z którym Iwona się spotykała, tak samo poleciał z tym do mediów, że może chodzić o zazdrość, że koleś się ukrywał, itp.itd., a potem oczywiście nic z tego nie wyszło.
|
#285 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam włączyć teraz tvn24, mówią o sprawie Madzi
|
|
#286 |
|
Zadomowienie
|
nie mam tv, wiec jak cos bedzie nowego to napiszcie prosze
|
|
|
|
#287 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#288 |
|
Konto usunięte
|
Najgorsze jest to, że bardzo trudno moim zdaniem odnaleść tak malutkie dziecko, dorośli giną bez śladu a co dopiero półroczne dziecko.
|
|
|
|
#289 |
|
Zadomowienie
|
Telefoniczny ślad
Na przykład trasę między miejscem przestępstwa, a parkingiem, gdzie urwał się trop policyjnego psa. Policja ma też inne sposoby - sprawdza, czy przestępca nie zostawił o wiele trwalszego śladu - czy np. nie korzystał z telefonu komórkowego przed lub po zdarzeniu. - System telefonii komórkowej jest już przystosowany do tego, aby sprawdzić, jakie telefony znajdowały się w pobliżu (miejsca zdarzenia, przestępstwa - red.). Można wtedy pod te numery zadzwonić - wyjaśnia detektyw Zbigniew Nastałek. Jest to możliwe dzięki stacjom bazowym BTS. W Polsce jest ich kilka tysięcy. Każdy telefon, który znajduje się w jej pobliżu loguje się do niej, pozostawiając trwały elektroniczny zapis. Operatorzy telefonii komórkowej muszą go przechowywać. http://www.tvn24.pl/-1,1733219,0,1,c...wiadomosc.html
|
|
#290 |
|
Zadomowienie
|
Gdy pierwszy raz zobazylam w tv ojca dziecka i dopoki pasek nie uswiadomil mnie, ze to ojciec to myslam, ze to ktos z jakies organizacji tudziez pomagier. W zyciu nie pomyslalabym, ze ten chlopak to ojciec, gadal sobie tak jakby ta sprawa wogole go nie dotyczyla emocjonalnie.
Edytowane przez fossa Czas edycji: 2012-01-31 o 10:38 |
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W mojej rodzinie ktoś zginął nagle, młoda osoba, wielka tragedia dla rodziny. Jego najbliżsi też byli "nad wyraz spokojni", bo po prostu w szoku i na mocnych prochach. Człowiek już nawet nie ma siły na histerię. Ksiązkę lepiej jakąś poczytaj czy tam poucz się
|
|
|
|
|
#292 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Co miał szlochać przed kamerami ludzie ogarnijcie się .... |
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jednak obstawiam, że dziecko jest już daleko za granicą. |
|
|
|
|
#294 |
|
Zadomowienie
|
dubel
Edytowane przez fossa Czas edycji: 2012-01-31 o 11:37 |
|
|
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3195791 9]Jeju po co się doszukiwać u rodziców emocji czy są czy ich nie ma najważniejsze jest by dziecku nic się nie stało.
Co miał szlochać przed kamerami ludzie ogarnijcie się ....[/QUOTE] Dokladnie. Bezmyslnie jest tak oceniac kogos , kogo sytuacji nigdy sie nie przezylo. Przeciez ojciec Madzi musi tez dbac o swoja zone, nie moze sie tak rozklejac i histeryzowac...
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”. |
|
|
|
#296 |
|
Zadomowienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;3195791 9]Jeju po co się doszukiwać u rodziców emocji czy są czy ich nie ma najważniejsze jest by dziecku nic się nie stało.
Co miał szlochać przed kamerami ludzie ogarnijcie się ....[/QUOTE] Nie oceniam goscia. Nie wymagam od niego szlochow i blagania przed kamerami itp. Nic nie poradze, ze na ojca mi nie wygladal. Teraz juz wiem kto jest kto w tej sprawie i wiem, ze to ten tatus, ktory nie okazuje emocji I tyle.
|
|
|
|
#297 |
|
Zakorzenienie
|
Nadal brak informacji
http://www.fakt.pl/Mija-osmy-dzien-o...,144282,1.html http://www.tvn24.pl/-1,1733242,0,1,p...wiadomosc.html
|
#298 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak szczerze... to ja myślę, że ona się nie odnajdzie. Pamiętam sprawę z początku lat 90tych gdzie też koleś zwinął dziecko z wózka (pozostawionego przed sklepem) z pod naszego osiedlowego sklepu i tragicznie to się skończyło.
|
#299 |
|
Przyczajenie
|
Pozostaje tylko czekać i się modlić, aby nic się dziewczynce nie stało.
|
|
|
|
#300 |
|
Raczkowanie
|
Podobnie jak inne wizazanki , uważam że dziecko już daleko za granicą jest....
OBYM SIĘ POMYLIŁA !!! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:37.

.
.

I tyle.