|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Mnie zgagi nie męczą... nie wiem co jeszcze poza tym co dziewczyny stosują jest skuteczne
![]() Moja mama kupiła śpiworek do wózka IMG20120130_001.jpg
|
#3992 | ||||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
U mnie na wizycie ok, lekarz powiedział, że od ostatniej wizyty nic się nie zmieniło z główką, ale szyjka ok więc nie ma obaw... Mam się tylko nie forsować, a poza tym to normalnie
Cieszę się, bo będę mogła sprzątać, przynajmniej te lżejsze prace domowe ogarniać USG mam za 2 tygodnie.aaa i dzisiaj zaczęłam 32 tc więc chyba 8 miesiąc Cytat:
ale kreski nie widzę...Cytat:
Cytat:
Cytat:
mi nie działał długo
|
||||
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba znalazłam wózek na all
czekam tylko na odpowiedź od sprzedającego, pokazuję mężowi i podejmujemy decyzję. Cena atrakcyjna 330 zł - komplet (Chicco Enjoy), przesyłka za darmo
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Widzę, że uaktywniają się nasze nocne marki
|
#3996 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Ja coś nie mogę dziś spać Mąż pojechał do pracy a ja od 4 nie śpię a w nocy co godzinę pobudka na sikuKarolca ładny śpiworek Mi wczoraj wieczorem wizaż nie działał i nie mogłam wejść.. Miłego dnia
|
|
|
|
#3997 |
|
Raczkowanie
|
hej, a ja mam gości w tym tygodniu. jest u mnie kuzynka z córeczką 1,5 roku (moją chrześnicą) co by mnie wspomóc w ogarnięciu domu przed porodem no i wspomóc mnie psychicznie. Dominik dostał piękny błękitny kombinezon z pingwinkiem i inne ciuszki.
A mała jak żywe srebro, wszędzie jej pełno. Ale i tak dobrze bo potrafi się sama sobą zająć. oj nie będę się z nimi nudzić
|
#3998 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już nie długo chrześnica będzie miała nowego kuzyna do zabawy
|
|
|
|
|
#3999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja brunetka i kreski nie mam ![]() ja na zgzge reni biore wiecie co dziewczyny zakochałam się w moim maluszku mam nowe zdjecia z usg cudeńko jak sie dobudze to wrzuce na meila. na wizycie wszystko ok mały skopał pana doktora
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny co do termometrów to mogę Wam śmiało polecić ten z linku Microlife IFR 100 skroń-ucho-czoło. Chociaż tak naprawdę wszystkie z tej firmy się sprawdzają. Akurat tak się składa, że w pracy mam do czynienia z tą firmą i naprawdę klienci są bardzo zadowoleni
|
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie cukry w porządku tzn. w normie jak się czasem na coś nie skuszę od początku ciąży utyłam max. 2 kg (ale startowałam z nadwagą) i to w ciągu ostatnich 6-8 tyg. wiec chyba jest nieźle do tego znalazłam fajnego diebetologa, z którym juz rozmawiałam i który pozbiera mnie pociążowo, zrobi badania ustawi wszystko itd. u mnie z tymi bólami chwilowo się uspokoiło, ale w zeszłym tyg. naprawdę kiepsko było, ze 2 dni to myslałam, że szpital jak nic będzie grany zobaczymy jak to bedzie z tym porodem, tak czy siak później niż w terminie lekarze nie dadzą nam urodzic
Edytowane przez agnes99 Czas edycji: 2012-01-31 o 07:26 |
|
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie z samego rana
![]() Jak wczoraj miałam troszkę czasu,żeby z Wami pogadać na wizażu to mi nie działał ale może dzisiaj wieczorkiem wyskrobię wolną chwilę ![]() Mam kolejne USG na 17.02 więc zobaczę jak tam mój Tymon wygląda. A dzisiaj w planach mam ogarnięcie mieszkania oby tylko brzuch mnie dziś nie bolał.Co do podrażnień okolic intymnych czytałam (i sama sobie to kupiłam na okres po porodzie), że pomaga rozpuszczenie w wodzie tabletki z nadmanganianem potasu tak,żeby woda miała delikatnie różowy kolor i polewanie sobie krocza, np. podczas siusiania. Nie wiem czy się sprawdzi,ale czytałam o tym dużo pozytywnych opinii więc spróbuję. Wstawiam link z apteki (ja kupiłam u siebie za podobną cenę) http://www.domzdrowia.pl/29404,kaliu...-tabletek.html A w ogóle wczoraj miałam sobie kupić te grubsze podpaski Tena lady,ale one kosztują 24 pln za paczkę !! Troszkę mnie to zszokowało,a tych grubszych z belli nie mogę nigdzie dostać. Masakra jakaś cenowa.I jeszcze jedno mam pięć opakowań Pampersów w tym najmniejszym rozmiarze. Myślicie,że wystarczy i później będzie można już na dwójki przejść czy jeszcze kilka paczek dokupić ? Sama nie wiem ...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4003 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A podpaski też próbowałam kupić Belli, ale nie mogę dostać takich dużych :/
|
|
|
|
|
#4004 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiem,że każde dziecko rośnie w innym tempie,ale słyszałam,żeby właśnie jedynek za dużo nie kupować bo szybko stają się za małe. A z tymi podpaskami bella to ja już nie wiem Może macie jakieś inne sprawdzone w takim większym rozmiarze ?
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4005 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do podpasek to na szkole rodzenia odradzano nam kupowanie podpasek drainette i zapachowych. Bella w sumie są jednymi z lepszych. Jak na razie kupiłam tylko wkłady Belli takie mega duże.
|
|
|
|
|
#4006 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Hej, nie mam niestety innych sprawdzonych ale na aukcji poniżej możesz mieć 20 sztuk za 12 zł (razem z przesyłką).http://allegro.pl/bella-mamma-podkla...080562745.html |
|
|
|
|
#4007 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4008 |
|
Rozeznanie
|
Tylko to są właśnie podkłady nieprzylepne i dlatego tańsze są, bo podobnie płaciłam w sklepie.
|
|
|
|
#4009 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() wczoraj wieczorem naskrobałam posta, ale oczywiście wizaż padł ![]() Ja tych wkładów belli kupiłam 3 paczki (przy okazji innych zakupów na all) i teraz się zastanawiam, że pewnie za dużo wzięłam ![]() Karolca za kupno fury.
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Hej!
Witam was po niestety nie najlepszej nocy. Budziłam się co godzinę-jak z zegarkiem w ręku, brzuch mnie ciągnął okresowo i w ogóle nie czułam się najlepiej. Zjadłam pyszne śniadanko, lecę pod prysznic i mam nadzieję że jakoś się rozkręcę. A brzuszek będzie grzeczny. Karolca oby transakcja z wózkiem przebiegła pomyślnie ![]() Wszystkie mamusie na mailu wyglądają super, wiadomo że figurki się zmieniają-ale to od nas zależy jak będziemy wyglądać po porodzie!Damy radę!
|
|
|
|
#4011 | ||
|
Zakorzenienie
|
mieta, melisa, cieple mleko, wafle ryzowe (naturalne) i absolutnie nic z cukrem
![]() sama sie lapie wielu sposobow ![]() Cytat:
Cytat:
![]() a co do podpasek, to juz po szpitalu proponuje najzwyklejsze "na noc"... i to tez nie za duzo... najgorsze krwawienie jest przez pierwsze 3-4 dni, a potem juz szybko sie zmniejsza... po tygodniu mozna smialo najzwyklejsze podpaski wziac.. fakt, ze kazda z nas moze przechodzic polog inaczej, ale po co macie niewiadomo jakie zapasy robic, kiedy moze sie okazac, ze nigdy tego nie wykorzystacie ![]() poza tym w najgorszym wypadku wyslecie meza z pustym opakowaniem do sklepu, zeby kupil co trzeba ![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- no i dzien dobry ![]() ja dzis nawet sie wyspalam, Sandra obudzila sie dopiero o 5.30... wtedy tez jakos bylam bardziej przytomna niz pozniej o 7 ![]() i jest zimno... -9 a moj biedny maz dojezdza do pracy rowerem... brrrr...
|
|
#4012 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
Śliczny śpiworek
|
||
|
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Niestety nie jest mi dane dzisiaj spać... ale chyba wiem czemu. Skończyła się woda w nawilżaczu i źle mi się śpi a poza tym mąż ma dać znać czy decydujemy się na wózek. Niby powiedział, że ładny, a ja boję się, że okazja przejdzie koło nosa. Z kasą jest krucho, bo był teraz dwa tygodnie na chorobowym, pracuje na miejscu bez nadgodzin... więc będzie licho... a ja nienawidzę robić poważnych zakupów na ostatnią chwilę. A jestem teraz do tego zmuszona
|
#4014 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
|
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
sterylizatora i podgrzewacza nie kupuję w ogóle. Wydaje mi się to zbędnym wydatkiem. Laktatora na początek też nie.
|
#4016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też 3 paczki belli kupiłam ![]() Cytat:
butelki i smoczki mam aventu, laktator mam po siostrze jakis ręczny i jeden z tańszych (zobaczymy czy w ogóle bedzie mi potrzebny jakis wiekszy wypas), sterylizatora i podgrzewacza na razie nie kupuję |
||
|
|
|
#4017 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sterylizatora nie kupuję. Butelki - jedna samosterylizująca z Lovi (sterylizacja w mikorfalówce),a druga właśnie TT antykolkowa. Podgrzewacza - nie kupuję. Smoczek - mam dwa firmy Lovi Chociaż mam nadzieję,że smoczek się nie przyda
|
|
|
|
#4018 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() A ja od rana wkurzona więc miałam po spaniu. Jak nie te rozmowy to telewizor bo dziadek też jak wstanie to je śniadanie u siebie przy zamkniętych drzwiach, ale jak TV to je otwiera chyba na złość robi. A jego pokój jest naprzeciwko naszej sypialniMonika gratuluję 8 miesiąca Ja jutro zaczynam dopiero 30tc ![]() Karolca aby zakup wózka się udał ![]() Dziś jadę w końcu do tej kumpeli zawieźć mój PIT aby przyśpieszyła mi dostanie pieniędzy bo chcę się wybrać na ostateczne zakupy. Postanowiłam przeznaczyć na to kasę ze zwrotu podatku, aby nie brać od TŻ z wypłaty. No bo tylko niestety on zarabia. Muszę zrobić ostateczną listę zakupów, prześledzić wątek i troszkę zasugerować się Wami ![]() W sobotę czekają mnie urodziny szwagra... Ostatnio jakoś nie lubię takich spotkań rodzinnych, tego gwaru itp. też tak macie?? Mi się to jakoś zaczęło jak weszłam w ten ostatni trymestr. |
|
|
|
#4019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupilam laktator, sterylizator, podgrzewacz wlasnie z TT (byla promocja dobra wiec skorzystalam). butelek mam troche aventa i TT. smoczkow nie kupuje bo mam zamiar nie uzywac w ogole, ale zobaczymy jak to bedzie w praktyce. monika pytalas o termometr - wczesniej kupilam jakis niedrogi typu uszko i czolo (2w1), ale byl wyjatkowo niewiarygodny , wiec znalazlam browna do ucha w dobrej promocyjnej cenie i wyglada solidnie musze przyznac.u mnie przespana noc byla, zero cisnieniowych schiz, ale za to snil mi sie moj dyrektor ![]() o wlasnie musze sie zabrac za czyszczenie sluzbowego laptopa z prywatnych rzeczy. o nie w niedziele mamy gosci, kolezanka nabuzowana energia przyjezdza i jeszcze moja kuzynka, bedzie nas 6 osob...to dla mnie juz tlum ![]() wstalam 2h temu a juz zasypiam, szaro buro i ponuro a jeszcze musze pojechac do banku i zrobic przelew bow tym glupim banku mimo ze mamy opcje robienia przelewow zagranicznych online to cos nie dziala. Milego ranka Wam zycze
|
|
|
|
|
#4020 |
|
Rozeznanie
|
Ja smoczki mam z TT i pozostałe rzeczy też z TT chciałam zakupić, ale szukam jakiś fajnych zestawów, żeby było taniej. Nawet na allegro szukałam i jest troszkę taniej niż w sklepach, więc pewnie zamówię. Ale czy te wszystkie rzeczy są aż tak niezbędne?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

Cieszę się, bo będę mogła sprzątać, przynajmniej te lżejsze prace domowe ogarniać
USG mam za 2 tygodnie.
a ja przypomnialam sobie zbyt późno o niej.nie było sensu wracać i go szukać po całym szpitalu. w piątek do niego idę znowu, to się upomnę.a w piątek będę miala usg, ktg i będziemy się umawiać na cięcie
a ciąć mnie będą w 37/38 t.c, żeby ulżyć sercu i zdążyć przed skurczami porodowymi. zaczęłam teraz 35, więc to prawie już

mam nadzieję, że mój wróż M. tym razem się myli, bo chciałabym mieć marcową córeczkę
Może macie jakieś inne sprawdzone w takim większym rozmiarze ?
za kupno fury.

więc miałam po spaniu. Jak nie te rozmowy to telewizor bo dziadek też jak wstanie to je śniadanie u siebie przy zamkniętych drzwiach, ale jak TV to je otwiera