|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ III
Cytat:
Super myło i nie wysuszało, nawet dziecka.![]() Cytat:
Mnie one zastępują peeling bardzo często, używam ze wszystkim ,mleczko, mydło, toniki
|
||
|
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
ja też miałam pomadkę Alterra, bardzo ją lubiłam, supermiękkie usta
|
|
|
|
#3963 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Ślicznosci Ja własnie dla koleżanki kupiłam ten krem AA na prezent, a jak on nawilża jaką masz cerę? Nie chcę go otwierać.
|
|
|
|
|
#3964 |
|
Rozeznanie
|
do kiedy wazna jest obnizak w Phenome ???
przeczytalam caly watek
|
|
|
|
#3965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ogólnie nie jest zły, dosyć prosty, o maślanej konsystencji, ładnie nawilża. Chyba przez to, że jest prosty to jest skuteczny. Trochę taki krem nivea. |
|
|
|
|
#3966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie przejmuj się, nie jesteś jedyna która zamiast wkuwać do matury to się zastanawia co tu nowego kupić z naturalnej pielęgnacji Btw dużo było tych mgiełek jeszcze? Kurde,ale mnie kusi >.<Jaki kwas stosujesz?
|
|
|
|
|
#3967 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym fajne zakupy. Edytowane przez Melya Czas edycji: 2012-01-31 o 00:49 |
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3969 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Glikolowego używałam (Glyco A) i mi się dobrze robiło ![]() Niby uczę się do matury, ale ciągle za mało... |
|
|
|
|
#3970 |
|
Zadomowienie
|
[/QUOTE]A te gąbeczki to dopiero po paru użyciach się robią fajne, delikatne, jak je bedziesz czyścić, to złóż na pół i szoruj, tak jak pranie w rękach, ale nie mocno, bo wtedy szybko sie potargają
Mnie one zastępują peeling bardzo często, używam ze wszystkim ,mleczko, mydło, toniki [/QUOTE]chciałam sobie dzisiaj kupić taką gąbeczkę...wybrałam się do rossa, ale nie potrafiłam jej zlokalizować...na stojaku z gąbkami do mycia była taka mała, biała gąbeczka w kształcie "ósemki z pogrubionym środkiem" i kolorowymi drobinkami rozsianymymi na powierzchni - pisało na niej, że jest do pilingu...nic celulozowego nie znalazłam...gdzie tego szukać...a może to w ogóle nie w rossie...?? |
|
|
|
#3971 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
[/QUOTE] chciałam sobie dzisiaj kupić taką gąbeczkę...wybrałam się do rossa, ale nie potrafiłam jej zlokalizować...na stojaku z gąbkami do mycia była taka mała, biała gąbeczka w kształcie "ósemki z pogrubionym środkiem" i kolorowymi drobinkami rozsianymymi na powierzchni - pisało na niej, że jest do pilingu...nic celulozowego nie znalazłam...gdzie tego szukać...a może to w ogóle nie w rossie...??[/QUOTE] U mnei są w okolicy pilniczków i innych akcesoriów.
|
|
#3972 |
|
Zadomowienie
|
To i ja przedstawię swoje zakupy Phenome.
2 mgiełki (jedna dla mamy) mleczko do demakijażu rozgrzewający krem do rąk małe opakowanie regulującego żelu do mycia twarzy |
|
|
|
#3973 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3974 |
|
Konto usunięte
|
Uciekłyście już do kolejnej części, ledwo was znalazłam.
![]() Jakiś czas temu kupiłam sobie krem rozświetlający Burt's Bees. Ponieważ bardzo lubię tę markę - za piękne zapachy kosmetyków, bardzo dobre składy i szklane rustykalne słoiczki, liczyłam, że dokonuję dobrego wyboru. Stosowałam go i stosowałam, ale w zasadzie krem nic nie działał i prawie wywaliłam go do kosza, tym bardziej, że ma dużą zawartość wosku i trzeba go stoswać na suchą twarz, dlatego dla niego musiałam odstawić swoją wodę różaną, którą normalnie psikałam się przed nałożeniem kremu. Stwierdziłam jednak, że wyciapię go do końca, bo tani nie był. No i dobrze, że wyciapałam Skóra twarzy jest naprawdę rozświetlona, bardzo gładka, wygląda bardzo zdrowo i młodo. Skłonna jestem twierdzić też, że zmniejszył zaczeriwnienie na moich policzkach, z którym zawsze miałam problem. Krem mnie zupełnie nie zapycha, jest lekki, ładnie pachnie woskiem pszczelim. Jedynym minusem jest właśnie to, że trzeba go nakładać na suchą skórę. Ponieważ prawie się już skończył, dzisiaj kupiłam krem marchewkowy, zobaczymy, czy dorówna koledze.
|
|
|
|
#3975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ta, ktora kosztuje 90 zl? ![]() ja tez mam ten krem i na poczatku wydawalo mi sie ze jest ok, a teraz mam wrazenie ze nie robi zupelnie nic. I wlasnie szukam czegos na zastepstwo, pod makijaz [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;31954381]Uciekłyście już do kolejnej części, ledwo was znalazłam. ![]() Jakiś czas temu kupiłam sobie krem rozświetlający Burt's Bees. Ponieważ bardzo lubię tę markę - za piękne zapachy kosmetyków, bardzo dobre składy i szklane rustykalne słoiczki, liczyłam, że dokonuję dobrego wyboru. Stosowałam go i stosowałam, ale w zasadzie krem nic nie działał i prawie wywaliłam go do kosza, tym bardziej, że ma dużą zawartość wosku i trzeba go stoswać na suchą twarz, dlatego dla niego musiałam odstawić swoją wodę różaną, którą normalnie psikałam się przed nałożeniem kremu. Stwierdziłam jednak, że wyciapię go do końca, bo tani nie był. No i dobrze, że wyciapałam Skóra twarzy jest naprawdę rozświetlona, bardzo gładka, wygląda bardzo zdrowo i młodo. Skłonna jestem twierdzić też, że zmniejszył zaczeriwnienie na moich policzkach, z którym zawsze miałam problem. Krem mnie zupełnie nie zapycha, jest lekki, ładnie pachnie woskiem pszczelim. Jedynym minusem jest właśnie to, że trzeba go nakładać na suchą skórę. Ponieważ prawie się już skończył, dzisiaj kupiłam krem marchewkowy, zobaczymy, czy dorówna koledze. [/QUOTE]ale ladne opakowania ![]() ps. ktora/jaka woda rozana psikalas buzke? |
|
|
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny! uo matko!
tyle slicznosci nakupowalyscie!!!cale szczescie wczoraj wieczorem jakies problemy z serwerem wizaz znow mial, to nie napisalyscie za duzo, ale i tak mam nadrabiania ze hoho! ![]() wczoraj po pracy poszlam na basen, no i przypadkiem sie okazalo, ze zapomnialam szamponu i myjadla pod prysznic... weszlam zatem do rossmanna i kupilam sobie plyn do kapieli dla mamusiek z babydreama - bo pisalyscie, ze tym mozna myc wlosy nawet ![]() i musze przyznac, ze bardzo fajny kosmetyk 3w1 - mozna do kapieli, pod prysznic i jako szampon... wlosy bez odzywki sie dobrze rozczesaly i byly mieciutkie na pewno bede za kazdym razem na basen brac!!! |
|
|
|
#3977 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kremu aa nigdy nie miałam. Co do toniku octowego to niesttey mi za bardzo wysuszał skórę. A krem do rąk fajny? Cytat:
U mnie gąbeczki celulozowe są na stoisku za pastami i szczoteczkami do zębów. Jest tam taka półka gdzie są właśnie różne gąbki, szczotki do masażu, czepki do włosów....
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
||
|
|
|
#3978 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3979 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Paranoja zaciekawiłaś mnie tymi kosmetykami, już sobie zapisałam producenta. Na razie koniec z kupowaniem, ale to "na razie" nie będzie przecież trwało wiecznie
|
|
|
#3980 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Jeju 3 część wątku kojarzyć się będzie z szałem na mgiełki phenome ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Moja paczuszka już w drodze
|
|
#3981 | |||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() Cytat:
Są tam, gdzie inne gąbki lub akcesoria np do paznokci.Cytat:
Ślicznie to wygląda |
|||
|
|
|
#3982 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
biopiękno bardzo fajny sklep Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale niestety u mnie nic takiego sie nie dzieje Cytat:
![]() też byłam wczoraj w złotych w phenome - i nie kupiłam szamponu ).Cytat:
gratulecje zasłużone!!Pani w phenome powiedziała wczoraj, że podejrzewają, że promocja jest do końca miesiąca, wiec leć dzisiaj! Cytat:
![]() [1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;31954381]Uciekłyście już do kolejnej części, ledwo was znalazłam. ![]() Jakiś czas temu kupiłam sobie krem rozświetlający Burt's Bees. Ponieważ bardzo lubię tę markę - za piękne zapachy kosmetyków, bardzo dobre składy i szklane rustykalne słoiczki, liczyłam, że dokonuję dobrego wyboru. Stosowałam go i stosowałam, ale w zasadzie krem nic nie działał i prawie wywaliłam go do kosza, tym bardziej, że ma dużą zawartość wosku i trzeba go stoswać na suchą twarz, dlatego dla niego musiałam odstawić swoją wodę różaną, którą normalnie psikałam się przed nałożeniem kremu. Stwierdziłam jednak, że wyciapię go do końca, bo tani nie był. No i dobrze, że wyciapałam Skóra twarzy jest naprawdę rozświetlona, bardzo gładka, wygląda bardzo zdrowo i młodo. Skłonna jestem twierdzić też, że zmniejszył zaczeriwnienie na moich policzkach, z którym zawsze miałam problem. Krem mnie zupełnie nie zapycha, jest lekki, ładnie pachnie woskiem pszczelim. Jedynym minusem jest właśnie to, że trzeba go nakładać na suchą skórę. Ponieważ prawie się już skończył, dzisiaj kupiłam krem marchewkowy, zobaczymy, czy dorówna koledze. [/QUOTE]Hej, znalazłas się Cytat:
|
|
#3983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umyłam włosy szamponem figowym, ładnie zmył olej, pięknie pachnie i jest chyba bardziej lejący niż pozostałe szampony.
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawa jestem czy nadejdzie kiedyś chociaż jeden tydzień w którym nic mnie nie będzie kusić?? Anula szacun!!!Byłam pewna,że wyjdziesz z szamponem anti-age...
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem w szoku
|
|
#3986 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Radości życia rodzinnego,są najpiękniejsze na świecie, a radość, jakiej rodzice doświadczają na widok swych dzieci, jest najświętsza. Johann Heinrich Pestalozzi Spełniona w związku.Szczęśliwa w życiu. |
||
|
|
|
#3987 |
|
Zakorzenienie
|
Na allegro od listopada jest sporo kosmetyków burt's bees. Nadal nic nie kupiłam, bo przecież mi nie jest to potrzebne, a wam nie pisałam aby nie było, że kusiłam.
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
sekretny - dostalas moja pw? Bo nie wiem czy nie dochodza (kiedys tak bylo) czy co
![]() a czy lubicie kremy z BU ? |
|
|
|
#3989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostałam, a ty nie dostałaś mojej odpowiedzi?
|
|
|
#3990 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.

Buzia jest troche ściągnięta i taka "zestresowana"
Sam tonik pod makijaż nie daje sobie rady, muszę dać troszkę kremu choćby minimalną ilość ale musze 

Kurde,ale mnie kusi >.<

tyle slicznosci nakupowalyscie!!!
kremu aa nigdy nie miałam. 
ale mi sie psuje cos funkcja prywatnych wiadomosci dlatego sie Ciebie tutaj zapytalam