|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
A chwaliłam się że wreszcie ogarnęłam ubrania mojego syneczka
?Okazało się że 3/4 zostaje dla kolejnego a te których nie nosił, albo założył kilka razy wystawiłam wczoraj. Dumna jestem z siebie ![]() Pytanie do mam gluten-podających. Szukałam na tych durnych regałach chyba godzinę czegoś z glutenem. Znalazłam jedynie słoiczek hippa z biszkoptami i mlekiem na noc, wielki jak skurczybyk i kaszkę manną gerbera z jabłkiem na której nie umiem się dopatrzeć informacji o zawratości/braku glutenu. O jakich wy słoiczkach mówiłyście wprowadzając gluten? |
|
|
|
#3002 |
|
kosmitka
|
Dot.: Dzieci pięknie nam się rozwijają i mamuśkom nudzić się nie dają. Mamy IX-X 2011
|
|
#3003 |
|
Zakorzenienie
|
Ancia - nie wiem czy się śmiać czy płakać
też się na nie czaję, ale póki co mąż nakupił zapasu że hohoh premium care cotynato JAKIE DOSTAŁAŚ LEKI?? Archi - nieustannie wspieram i przesyłam miłe fluidki MoniaZ te kaszki są z glutenem, można je z wodą, mlekiem, do zupek - gdzie się chce dawać Dziewczyny - BUZIAK I KWIATKI NA ZGODĘ, CO? |
|
|
|
#3004 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a no i jeszcze gluten...to dopiero po 5 mscu czy jakos tak.... ![]() ok to ja tez dolaczam do
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Flavamed,Aspiryna (doraźnie), ortivin,żurawit,Nelpana czy jakoś tak
a to wszystko na katar, kaszel, drogi moczowe czy jak to tam i zgagę.
|
|
|
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
ja tę kaszkę sobie upatrzyłam właśnie ze względu na gluten. Będę dawać po skończonym 5 mies
|
|
|
|
#3007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale sa rozne rodzaje tych kaszek z tego co widzialam.... jakie bedziesz dawac ??
|
|
#3008 | |||||
|
Rozeznanie
|
Pewnie nieaktualne, ale ja slyszalam o herbatce z imbiru na zgage i na rozgrzanie przy okazji, a tutaj masz dokladniejsze przepisy http://www.tipy.pl/artykul_2912,domo...-na-zgage.html
Cytat:
U nas na kazdej wizycie sprawdzaja bioderka "recznie". Tzn usg nie bylo nigdy robione, a zawsze powywija wygibasy bioderkami i naciaga chyba tez i na tej podstawie ocenia. A mozna ten przepis na forum albo na priw? Bo to pewnie z kokosem jest, a ja uwielbiam wszystkie slodkosci z kokosem ![]() Cytat:
tez na "zabki" ![]() Cytat:
Moje posty tez czesto pozostaja bez odpowiedzi, ale ja rzadko pisze to i sie nie dziwie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W ramach samobiczowania przyznam, ze czesto nie cytuje i nie przywiazuje uwagi do gratulowania, pocieszania, przytulania i wszystkiego co mozna wyrazic jednym emotikonem. O taki ze mnie zimny dran Ja tam wole duzo tekstu, duzo informacji ktorych sie od Was dowiaduje, porad, obserwacji itp A teraz uciekam, bo druga drzemka sie skonczyla wiec czas zajac sie dzieckiem. Si ja lejter aligejter.
|
|
|
#3009 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hej
![]() odnośnie tych forumowych sporów już sie nie wypowiadam bo doszłam do wniosku, ze do końca nie kapuje o co chodzi..ale ja ponoć aspołeczna jestem ![]() mam tylko nadzieje ze bedzie dobrze ![]() zostawiłam niunke z mężem na 2 godziny, wyskoczyłam na zakupy - wracam, ta ryczy, cała usmarkana, zapłakana, jeść nie chciała...nie wiem co jej jest skok jej sie obajwia niemożnością zostania beze mnie na chwile?oczywiscie jak wróciłam to zadowolona bawi sie z tatusiem ![]() Cytat:
Cytat:
już znowu kwikam ze śmiechuCytat:
tylko tyle moge bo sie na zastojach nie znam ani ani Cytat:
|
||||
|
|
|
#3010 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
orkiszowa, pszenna i owsiana (chyba) mają gluten, więc wezmę je. Po 6 mies, ale bez glutenu jest "3 zboża", też wydaje się fajna i zdrowa. Trzeba będzie eksperymentować na początek Shari dzięki za opinię o Holly |
|
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ok dzieki za info i cierpliwosc
|
|
#3012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Gunia miała taki "mamusiowy" dzień?
|
|
|
|
|
#3013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3014 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i gratulacje za 4 miesiące ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
i wspieramArchi przyjedź do mnie, kurde będę CI choć okłady zmieniać i robić, bo zaprawiona w boju jestem ![]() Cytat:
![]() nie wiem o co kaman, bo firanki co Moonik pisała to kurcze staram sie sprawdzać i poprawiać jak są źle ułożone, nie wiem, mam nadzieje, że poprostu za małe i teraz bedzie oki. np dziś w nocy karmię małego i był suchy, a nagle czuję że robi mi się mokro po boku, a on po prostu się zesikał i mu gdzieś bokiem wyciekło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3015 | ||||
|
Zakorzenienie
|
matko nie nadanżam
![]() wiesz że darze cię takim samym uczuciem ![]() ![]() nie to że słodze czy coś Cytat:
się zgadali wiesz Archi ![]() nawet nie wiem jak ci pomóc wyobrażam sobie tylko ten ból Cytat:
Cytat:
ja to w szarej pupie jestem wszsytko leży rzucone a ja od dwóch miesięcy zamawiam worki próżniowe ![]() Cytat:
![]() tylko przekrocze prób domu, to albo się obudzi , albo rozbeczy, a jak tylko wróce to cisza i dziecko zadowolone
|
|
|
#3016 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3017 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze Stefan dziękuje za buziaki
Cytat:
![]() [QUOTE=MoniaZ82;31942969] i buziaki dla Stefka wczoraj nie odpisalam wiec robie to teraz.... Gosiu co so siostry tz-a ona zawsze tak robi ...tzn jak przyjezdza to oglada tv ![]() Ja zamowilam fioletowy kubek....rany tyle kolorow ze nie moglam sie zdecydowac ![]() No to może ona faktycznie nie ma telewizora w domu Wiec co...noo różnie może być. Fioletowy ladny, ale nie dla faceta, więc ja chyba zostanę przy tym morskim. Za jakiś czas zamówię. Olivka ma podobne pory pobudek i karmień do Stefana. Stefek je co 3,5-4h więc zupki czy deserki daję po 2h od karmienia. Cytat:
Cytat:
Jest tak rodzinnie Kukurydziany mamy z nestle taki w żołtym opakowaniu. Cytat:
![]() A co do polemiki to mam podobne zdanie. Cytat:
Dobrze, że nic się nie stało. Dzieci nam się robią coraz bardziej ruchliwe więc trzeba się nauczyć przewidywać. Oczywiście nie wszystko się da. Także nie miej sobie nic do zarzucenia. Nic się nie stało i już teraz wiesz, że Olivka lubi adrenalinę
|
|
#3018 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale prosze bardzo..... ![]() Mamusie, ktore karmia swoje maluszki stalymi pokarmami.... czy wasze maluszki jak zrobia kupki to tez sa takie twardsze?? Moja zawsze robila wodniste a dzisiaj zrobila takie zbite i do tego jeszcze byly takie grudki ciemne..... i teraz nie wiem czy to ok.... ![]() Przy tych cholernym zabkowaniu mala tylko usnie na rekach.... niech juz wyjdzie jakis hrabia bo nie moge...a do tego litry sliny produkuje ...a nie powiem jak sie dorwie do mojego palca.... masakra.... Wizaz dzisiaj muliiii
|
|
#3019 | |||
|
kosmitka
|
A co wolisz? Bo w Cytat:
Bo mnie to wkurzyło, mroźno jak cholera, pakujemy się, jedziemy, a ten minutę ogląda i cześć. Cytat:
.Cytat:
Bo ja się stresuję. I już.
|
|
|
#3020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3021 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() fajny fajny ![]() chciałam muzykoterapie ale strasznie mało literatury jest na ten temat i znów musiałabym się gimnasykować na wszystkie strony żeby cos zdobyć jak przy licencjackiej i wziełam temat do którego jest cała masa książek ![]() Cytat:
![]() no, w końcu jakas sensowna lekarka! ![]() Cytat:
![]() na realia forumowe? Musiałabym pogrzebać w tych bajeczkach terapeutycznych Cytat:
W takie mrozy to mu się nie dziwie ![]() nie mam ich już na stanie w domu, jak kupie w wkleje ![]() aaa, a kupkki są twardsze i kolor mają zmienny w zależności co zje ![]() Cytat:
Czasami biore ją do siebie jak już tż jest w pracy we dwie na taki wielkim łóżu to co innego niż w trójke lece sklecać cv taki malutki mrozik dzisiaj u mnie, jedynie - 20 Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2012-01-31 o 07:43 |
||||
|
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
U nas bez zmian, zębole nadal idą, nocki fatalne, Szymon nadal nie chce butli![]() Ale za to na pocieszenie udało mi się co nieco upolować na wyprzedaży i wczoraj wreszcie kupiliśmy komplet wypoczynkowy do pokoju ![]() Pozwolicie, że nie odpowiem na stare posty Cytat:
Są duże te słoiki i ja dzielę je na połowę bo Szymon nie zje tyle. |
|
|
|
|
#3023 |
|
Zakorzenienie
|
Po całej nocy walki, pierś jak bania
bez sensu Potem pocytuje, na tablecie ciężkio. |
|
|
|
#3024 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Zadomowienie
|
witajcie
Cytat:
![]() archi jak cycochy? |
|
|
|
|
#3026 |
|
Zakorzenienie
|
Gerda dzięki, że pytasz
Natka- suwaczek na ząbki rewelka
|
|
|
|
#3027 |
|
Zakorzenienie
|
archi jej walczysz o to karmienie a tu te cholerne zastoje
![]() Natka przybijam łapkę, nocki fatalne, dziś w nocy w desperacji powiedziałam mężowi że przechodzimy na butelke, że już mam dość, jestem skonana... a on do mnie że "on też się budzi ze mną" taaa budzi się może z raz na całą noc
|
|
#3028 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpsieraj wspieraj- przyda sie ![]() Cytat:
a ty a ty zimny draniu ![]() Spox- ja rozumiem ![]() Cytat:
Ja się wlasnie obawiam takiego przywiazania wiec jak tylkos ie da to Piotrek bawi sie sam- pod matą, karuzela, na brzuszku gada z hipciem itp. Cytat:
Cytat:
Albo może czasem ma takie mocne ciśnienie w fontannie ![]() Cytat:
Piotrek chyba wyczuł,ze mama zdesperowana i spał ładnie- wręcz sama budziłam się co 2h, szłam zmyć okład, nagrzac pierś i wracał go karmić. Obyło się bez wrzasków- oby dziś było podobnie ![]() Cytat:
Cytat:
chyba tak u nas na szcęście dochodzi jedynie do ok -15
|
||||||||
|
|
|
#3029 |
|
Zakorzenienie
|
natka
zastanawiałam się gdzie jesteś ale te zębolki męczą, ale Szymek dzileny chłopak, da rde bo jkaby inaczej, z taką dzielną mamą na pewno ![]() zmykam szykować, potem na szybko do centrum kupić strój kąpielowy a potem może będe jak nie zamarzne ![]() uprasza się o kciuki w pewnej sprawie
|
|
|
|
#3030 |
|
kosmitka
|
Archi
Natka współczuję ząbkowania, mam nadzieję, że szybko Szymonkowi pójdzie kolejny ząbek i te placze wreszcie się skończą Małgoś a co dzisiaj w nocy Staś nawywijał?? ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Aha i Acelinka oczywiscie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:18.

?

U nas na kazdej wizycie sprawdzaja bioderka "recznie". Tzn usg nie bylo nigdy robione, a zawsze powywija wygibasy bioderkami i naciaga chyba tez i na tej podstawie ocenia. 

wylapujemy czesto co dla nas istotne w danym momencie i czesc.
skok jej sie obajwia niemożnością zostania beze mnie na chwile?

uśmiechnięta, pytała czy synek czy córka, podpytywała o zmianę nazwiska, no mówię wam. Zawsze to piszą w te zeszyciki, nawet na człowieka nie spojrzą...
wyobrażam sobie tylko ten ból 

a ty a ty zimny draniu