Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 2012. - Strona 66 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-30, 17:10   #1951
pearpearl
Wtajemniczenie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Dziewczynki, mozecie napisac, jaka szczepionke na wzw b podali Waszym Dzidziom w szpitalu??? Euvax czy moze cos innego?

Sometimes when I close my eyes, I can't see
pearpearl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:50   #1952
Misienka23
Raczkowanie

Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Nie ma za co Cierpliwie musimy poczekać, co poradzić
Wznoszę toast za przeterminowane mamusie
PRZETERMINOWANE MAMUSIE GÓRĄ

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Dzień Dobry w ten piękny mroźny, słoneczny dzień
Spałam do 11, a co Będę się lenić na maxa w te ostatnie dni, bo zaraz się zacznie polka
U mnie spokój i cisza, żadnych przepowiadaczy, mała się wierci w brzuszku, ale za to w nocy zrobiła się kochana dla mamusi bo wstaję na siusu raz lub wogóle Więc mój pęcherz oszczędza
Codziennie rano wstaje, patrze na kalendarz i myślę sobie może dziś? Ciekawe czy urodzi się w styczniu czy w lutym? Tysiąc myśli w głowie
Miłego dnia kochane
A ja wlasnie odwrotnie, wczoraj po szkole bylam tak padnieta ze pierwszy raz od trzech miesiecy zasnelam o 22 i wstalam o 8:30 ale co nowego tez wstalam w nocy tylko 2 razy a nie 5 jak zwykle :P
a mysli 1500, mam nadzieje ze nie bede musiala czekac do czwartku na wywolanie, nie chce jak by bylo fajnie obudzic sie w nocy z silnymi skurczami

Misienka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:54   #1953
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ja jeszcze przeterminowana nie jestem, do piątku jest czas , a potem Lilianko wychodz juz

Brzuszek malutki jak na ostatni tydzien jest, az mi sie wydaje, ze za malutki.

Czy używa ,któraś z mamusiek rozpakowanych pieluchy Dada z biedronki, albo Babysmile z schleckera?
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 17:55   #1954
Misienka23
Raczkowanie

mam pytanie do mam, ktore przenosily i pojechaly na wywolanie.. prosze, napiszcie jak to wygladalo, przyjechalyscie do szpitala i co? polozyli was na oddzial i dawali pszczolki czy jak to wygladalo ja ogolnie bardzo sie boje a w czwartek mam jechac na wywolanie a podobno to jest najgorsze

Stary 2012-01-30, 17:58   #1955
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dlaczego wywoływanie jest najgorsze? Wydaje mi sie, ze to trwa szybciej, albo? Pewnie i na pewno się mylę... Ja coś czuję, że przenoszę , więc nie strasz:P
Stary 2012-01-30, 18:02   #1956
uska000
Zadomowienie

edit. z maslem znaczy ze sniadaniowa;p
dzieki za razdy

jutro idziemy do lekarza i sie okaze co i jak..

ja mam dosc zadnych dzieci wiecej..

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:07   #1957
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Dlaczego wywoływanie jest najgorsze? Wydaje mi sie, ze to trwa szybciej, albo? Pewnie i na pewno się mylę... Ja coś czuję, że przenoszę , więc nie strasz:P
Szybciej to nie trwa, bo jesli naturalnie masz skurcze to i rozwarcie sie robi od razu, albo najpierw robi sie delikatne rozwarcie a potem skurcze daja jeszcze lepsze rezultaty i robi sie coraz wieksze rozwarcie a jesli masz wywolywane skurcze to sa skurcze, ale nie ma rozwarcia, a tak bez rozwarcia nie urodzisz. czesto tak jest, ze dlugo sie meczysz z bolami, a i tak konczy sie cesarka wiesz ja tak slyszalam ale nie wiem czy tak jest na 100 % a w czwartek lekarz kazal mi przyjechac na wywolanie, bo bede tydzien po terminie, a w tym szpitalu nie czekaja dluzej, tylko wywoluja, dlatego modle sie o te skurcze do czwartku

Stary 2012-01-30, 18:21   #1958
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misienka23 Pokaż wiadomość
mam pytanie do mam, ktore przenosily i pojechaly na wywolanie.. prosze, napiszcie jak to wygladalo, przyjechalyscie do szpitala i co? polozyli was na oddzial i dawali pszczolki czy jak to wygladalo ja ogolnie bardzo sie boje a w czwartek mam jechac na wywolanie a podobno to jest najgorsze

Ja pojechalam na wywołanie 7 dni po terminie,trafiłam na ginokologie tam zbadało mnie całe stado ginekologów ,rozwarcie 2,5 cm i stwierdzili,ze zaloża mi balonik ( balon wypelniony płynem w celu ucisku na szyjkę) i kazali chodzic po korytarzy.No więc chodziłam tak cały dzień i nic,balonik nie pękł i wody też nie odeszły!!!!następnego dnia owy balonik wyjeli mi i rozwarcie było 4-5 cm. Kolejne badanie i decyzja ,że dnia następnego indukcja na porodówce. W międzyczasie rozbiono mi ciagle ktg – piękne chwile slyszec serduszko maluszka- nagrałam nawet dźwięk na telefonie.w nocy o 3 dostałam pierwszych skurczy co 15 min potem co 10 min. Na 6 rano mialam zaplanowaną podróż na porodówkę – tam lewatywa ,potem, kroplówki nawadniające i oxy ,skurcze zaczęły się nasilac i ból też i tak zaczęłam pomału rodzic co trwalo 8 godzin. Podobno wywoływanie boli bardziej – i powiem szczerze ,że mnie bolałooo!! potem przebicie pęcherza ,dalej nacinanie – pojawienie się mojego Bartoszka – piękna chwila , następnie łyżeczkowani macicy szycie no i duszenie mojego brzuszka przez położne!!!!a i jeszcze w między czasie siadanie na piłke i na krzesło do rodzenia nic nie pomagało mi urodzic- pewnie dlatego ,ze 2 dni przed porodem wyszło że maluszek ma mieć 3600 a urodził się 4140!!!
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:27   #1959
kropeczka1984
Rozeznanie

Co do wywoływania porodu, to ja jeszcze słyszałam, że wtedy skurcze są mocniejsze=boleśniejsze :/
Zrobiłam zamówienie w DOZ w czwartek chyba i nadal czekam na dostawę do apteki. Już 3 raz zamawiałam coś u nich i zawsze szybko była wiadomość o odbiorze a teraz nic... A ja chcę dopakować torbę do szpitala
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:34   #1960
MartuNiunia87
Rozeznanie

hej laseczki, ja byłam dziś na wizycie... bleee masakra! w środę idę do szpitala i zostaję już tam aż urodzę... masakra.. jak ja nie chce... wyć mi się chce. choć mój gin mówi, że będą robić już żebym raczej urodziła szybciej... bo po pierwsze cukrzyca, po 2 - spuchłam jak balon a po 3- ciśnienie mi nagle podskoczyło... ach masakra... niech mnie już te bóle biorą bo kurde nie chce leżeć tam do 17.02 albo i dłużej.. :/. MASAKRA NORMALNIE!!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:45   #1961
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
Ja pojechalam na wywołanie 7 dni po terminie [....]
czyli nic przyjemnego i duzo czasu pewnie w szpitalu spedzilas ...? zostalo mi tylko modlic sie zeby ruszylo do czwartku o kurcze ja na usg ponad miesiac temu mialam ze maly wazy 3 kg (+ - 10% czyli 2700, 3300), brzuch mam wielki, ciekawe ile bedzie moj maly wazyl

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość
hej laseczki, ja byłam dziś na wizycie... bleee masakra! w środę idę do szpitala i zostaję już tam aż urodzę... masakra.. jak ja nie chce... wyć mi się chce. choć mój gin mówi, że będą robić już żebym raczej urodziła szybciej... bo po pierwsze cukrzyca, po 2 - spuchłam jak balon a po 3- ciśnienie mi nagle podskoczyło... ach masakra... niech mnie już te bóle biorą bo kurde nie chce leżeć tam do 17.02 albo i dłużej.. :/. MASAKRA NORMALNIE!!
o jaaa do 17go ... masakra, wspolczuje Ci lekarze wiedza co robia, a maluszek najwazniejszy jestem pewna ze nie beda trzymac Cie do 17go tylko wczesniej zaczna... nie dziwie Ci sie ze Ci smutno, ja lezalam dwa dni z grypa zoladkowa i bylo mi cholernie smutno i wyc mi sie chcialo... ale czego dla tych naszych pociech nie jestesmy w stanie zrobic

Stary 2012-01-30, 18:46   #1962
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość

No i ma odparzoną pupę, wcześniej było wszystko w porządku, a dzisiaj wyszło -> zaczęliśmy używać Pampers Premium Care (dostaliśmy w prezencie) a wcześniej mieliśmy zwykłe. Jak mały jest na te 'niby' lepsze uczulony to
nasz ma juz dlugo nawet ma ranke mała i nic nie pomaga, myje go pod woda i mydlem do mycia dla dzieci a nie chusteczkami bo podrazniaja, tormentiol, alantan, sudokrem, zasypki, maka ziemn dzis zaczelam wietrzenie to posral mi wszystko
Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
Własnie drobiowe, cos z cielęciny tez by mogły być. Ogólnie maluchom tez wcześniej sie daje cielęcinę niż wieprzowinę. A alergikom jeszcze mięso z królika, więc tez pewnie można.
Ale cielęcinkę na wiele sposobów na pewno możesz.
to jutro klopsy z cieleciny
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Jesteśmy już w domu. Musiałam zostać dłużej, bo mam anemię, więcej szczegółów napiszę jak będę miała chwilkę wolnego

A teraz przedstawiam Wam Julię

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Dziewczynki, chocbym chciała Was nadrobic to nie dam rady
Mała dzisiaj marudna, od 9:00 rano praktycznie nie spała, boli brzuszek Niby jakieś kupki małe robi i puszcza bąki, ale pręży się i widać, że coś jest nie tak
Do odbicia chyba nie umiem nosić, muszę położnej jutro zapytać jak to robić Poza tym ona zasypia przy cycu, a jak ją wyprostuję, to się budzi Nie daję sobie dziś rady Nie wiem co robić
moj tez jesli to cie pocieszy raptem spal rano z godz i potem caly dzien rozrywke mu zapewniaj
Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Konradek nie znosi pozycji "na odbicie". Jak tylko wyląduje na ramieniu to rozpoczyna swój ruch robaczkowy kierunek cyc i nie ważne czy u mnie czy u męża A utrzymać go na tym ramieniu to masakra, jest diablo silny chwila nieuwagi i już kombinuje gdzie tu główkę przenieść.
Na zasypianie przy piersi proponuję łaskotanie po policzku lub po nosku u nas działa a jak przyzwyczaisz zasypiać pociechę z cycem to przechlapane - inaczej nie uśpisz. Nam pediatra powiedziała by wyraźnie postawić małemu granicę cyc = jedzenie, chce zasypiać przy piersi proszę bardzo ale przy ubranej piersi
oj to tak jak moj, tez wije sie na ramieniu jak piskorz

Cytat:

Czy używa ,któraś z mamusiek rozpakowanych pieluchy Dada z biedronki, albo Babysmile z schleckera?
ja mam dade i zamierzam uzywac zaraz po huggisach
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
ja mam dosc zadnych dzieci wiecej..

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 18:49   #1963
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
hej laseczki, ja byłam dziś na wizycie... bleee masakra! w środę idę do szpitala i zostaję już tam aż urodzę... masakra.. jak ja nie chce... wyć mi się chce. choć mój gin mówi, że będą robić już żebym raczej urodziła szybciej... bo po pierwsze cukrzyca, po 2 - spuchłam jak balon a po 3- ciśnienistko bęe mi nagle podskoczyło... ach masakra... niech mnie już te bóle biorą bo kurde nie chce leżeć tam do 17.02 albo i dłużej.. :/. MASAKRA NORMALNIE!!
Wszystko będzie dobrze - głowa do góry!!!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Dziewczyny łapię doła z powodu mojego brzucha wiszącego!!!!
Stary 2012-01-30, 18:53   #1964
zoskasamoska
Wtajemniczenie

MissZUzia ile te Dada u Ciebie kosztuja w biedronce?

Na początek musze pewnie kupić Newborn, są takie? Wydaje mi sie, ze widzialam jedynie od 3 kg, a cos mi sie widzi, ze dzidzia moja malutka bedzie.. Nawet nie wiem ile teraz waży :/
Stary 2012-01-30, 18:55   #1965
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Lepiej żebyś była faktycznie pod kontrolą lekarzy w szpitalu. Oby nie trzymali Cię tam do 17-tego

Zajrzałam na stronę DOZ a tam okazało się, że moje zamówienie zostało anulowane, ale czemu to nie wiem. Złożyłam jeszcze raz i mam nadzieję, że w końcu się uda.
Stary 2012-01-30, 18:56   #1966
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Na początek musze pewnie kupić Newborn, są takie? Wydaje mi sie, ze widzialam jedynie od 3 kg, a cos mi sie widzi, ze dzidzia moja malutka bedzie.. Nawet nie wiem ile teraz waży :/
kurcze nie wiem nie jestem pewna ale chyba 29 za 90szt dla 2ki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:22   #1967
NataliaM1103
Rozeznanie

dziewczyny jak to wygląda u Was najpierw kąpiel potem jedzonko czy odwrotnie???
Stary 2012-01-30, 19:27   #1968
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:

Dada w Biedronce 27,99 zł/ 78szt ale najmniejszy rozmiar to "2" czyli ten od 3-6 kg dlatego ja kupiłam rozmiar "1" (czyli ten 2-5kg) z pieluch Rosmanowskich - Babydream 13,99 za 27 pieluch
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:33   #1969
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

ojej jak czytam o kłopotach z maluszkami to zastanawiam się jak ja sobie dam radę...

ale póki co do porodu zostały niecałe 4 tygodnie a z dnia na dzień coraz ciężej... na dokładke przychorowałam trochę i ostatnio słabo spałam przez zatkany nos niewygodę i inne takie chociaż dzis juz ciut lepiej.

Dziewczyny a pakujecie (lub miałyście spakowaną) do szpitala jesdną torbe czy oddzielnie do porodu i oddzielnie do szpitala czyli dwie? musze ułozyć plan porodu do piatku bo położna przyjdzie do mnie. na dodatek dowiedziałam się że nie będę mogła rodzić w wodzie bo w moim szpitalu pomimo że wanna jest to jest to za duża odpowiedzialność jak to połozna stwierdziła....
Stary 2012-01-30, 19:36   #1970
renata:)
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Hej!

GRATULUJĘ KOLEJNYM ROZPAKOWANYM MAMOM

Niestety, nadal nie mogę się ogarnąć... więc nie nadrabiam, tylko po łebkach. Przepraszam.

Dziś rano mały miał na całym ciele czerwone plamy zadzwoniliśmy do przychodni, ktoś ma przyjść... Mam nadzieję, że przyjdzie lekarz, bo nie podoba mi się to oddychanie jego nosem brzydkie

Z tym karmieniem to chyba u każdej coś nie gra. My tak jak mały na początku nie chciał wcale cyca, tak teraz karmienie trwa 1,5h. W dzień jest marudny i bardzo mało śpi, za to w nocy znowu spał od 12 do 6.30 i znowu budziliśmy go na siłę.

Agatka
dobrze dziewczyny piszą, są tabletki za zatrzymani laktacji, może zadzwoń do lekarza i zapytaj... może ktoś mógłby podjechać po receptę i Ci wykupić? Mam nadzieję, że dojdziecie jakoś do ładu z Kingą i jej ulewaniem

coś jeszcze miałam napisać... ? ehh, jeszcze mi mózgu nie zwróciło po ciąży
mam to samo z ogarnięciem sięa właściwie z ogarnięciem Lilki...
moja ma różnie czasami nie śpi praktycznie cały dzień a czasami jak dzisiaj śpi ładnie nie wiem od czego to zależy bo kolek nie mamy
Cytat:
witam
wczoraj Bartosz znowu ostro płakał tzn krzyczaicł chyba z 4 godziny,nic nie pomagało!!!

Dziewczyny proszę napiszcie kiedy te wszystkie szczepienia się robi i usg bioderek bo ja się całkiem pogubiłam

a i jakie owoce można jeśc i mam straszną ochotę na cos słodkiego np budyń albo kisiel a niewiem czy można
kisielmożna spokojnie, budyń jak tylko mleka próbowałaś wczsniej to też myśle że można - ja jem herbatniki ze słodkości
Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
A mam pytanie do rozpakowanych mamuś, czy nie miałyście problemów żeby jakieś czynności konkretne przy dziecku powierzyć waszym tżtom? Bo ja mam takie głupie podejście, że wydaje mi się że tylko ja mogę zrobić to dobrze, a on może coś "zepsuć"...
mój tż robi wszystko prkatycznie - przebiera przewija kąpie(ja nie kąpałam jeszcze przez rozlazły szew i anemie) lula i leży z nią jak marudzi lepiej teraz przyzwyczajac bo póxiej nie bedzie chciał pomagać
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Cześć
nie było mnie 2 dni, ponadrabiałam, ale nie miałam kiedy odp.

dla kolejnych mamuś

Ja smaruję resztą tego co wcześniej, ale gdybu nie ciemna linia i ciut sflaczała skóra, to by nie było różnicy

Nam położna powiedziała, że takie malutkie dziecko na mleku matki prześpi max. 4 godziny raz próbowaliśmy obudzić małego, ale nie dało rady

W zwykłej z kranu, tylko buźkę przegptowaną
nie dajmy się zwariować

_________________________ __
U nas 2 nocki gorsze... mały marudził, nie chciał cyca, tzn. niby nie chciał i usypiał a po chwili olśnienie, że nadal głodny i wycie

Na dodoatek mam tak obolałą brodawkę, że nie daję rady nią karmić - poczekam ze 2-3 dni, będę odciągać...
Tej drugiej pomogło jak małego nie karmiłam 3 dni, więc mam nadzieję, że teraz też tak będzie

A teraz czekamy na pediatrę - mówiła, że wizyty domowe ma przed południem...

No i zmykam
moja czasami przespi 5h na moim mleczku(rzadko ale się jej zdarza)
my robimy tak samo z myciem
kochANA A PRÓBOWAŁAŚ nakładek? mi bardzo pomogły "s" z aventu a tryskałam krwią juz z brodawekbo nie miałam pokarmu przez 2 dni a w szpitalu u mnie nie dokarmiają
Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Jesteśmy już w domu. Musiałam zostać dłużej, bo mam anemię, więcej szczegółów napiszę jak będę miała chwilkę wolnego

A teraz przedstawiam Wam Julię

Cytat:
Napisane przez annyonne Pokaż wiadomość

Konradek nie znosi pozycji "na odbicie". Jak tylko wyląduje na ramieniu to rozpoczyna swój ruch robaczkowy kierunek cyc i nie ważne czy u mnie czy u męża A utrzymać go na tym ramieniu to masakra, jest diablo silny chwila nieuwagi i już kombinuje gdzie tu główkę przenieść.
Na zasypianie przy piersi proponuję łaskotanie po policzku lub po nosku u nas działa a jak przyzwyczaisz zasypiać pociechę z cycem to przechlapane - inaczej nie uśpisz. Nam pediatra powiedziała by wyraźnie postawić małemu granicę cyc = jedzenie, chce zasypiać przy piersi proszę bardzo ale przy ubranej piersi
to jak go usypiasz? bo moja księżniczka zasypia tylko przy cycu
Cytat:
Ja jeszcze przeterminowana nie jestem, do piątku jest czas , a potem Lilianko wychodz juz
Zosia ale ładne imię wybraliście

u nas ok, mam gorsze dni ale to chyba przez hormony leże i płacze czasami a czasami jest ok też tak macie? ostatnio płakałam bo sobie wyobraziłam że każdy dzień życia mojej córeczki mi umyka i przemija a ja się nie potrafię tym cieszyć że ona taka malutka tylko zła jestem że płacze... karmię piersią po walce dośc drastycznej i krwawej ale sie udało z tym że przez nakładki przy gołym Lilka usypia od razu poza tym boje się że znowu mnie pogryzie do krwi bo to mały żarłok jest.
dziewczyny z brzuszkami jeszcze - załatwcie teraz wszystko co macie do załatwienia bo później bedzie bardzo ciężko- ja mam sesje na karku a nie mam kiedy usiąść na du.pie porządnie... zreszta siedziec i tak jeszcze nie mogę

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 19:46   #1971
ania_1988
Raczkowanie

GG do ania_1988

ojej jak czytam o kłopotach z maluszkami to zastanawiam się jak ja sobie dam radę...

ale póki co do porodu zostały niecałe 4 tygodnie a z dnia na dzień coraz ciężej... na dokładke przychorowałam trochę i ostatnio słabo spałam przez zatkany nos niewygodę i inne takie chociaż dzis juz ciut lepiej.

Dziewczyny a pakujecie (lub miałyście spakowaną) do szpitala jesdną torbe czy oddzielnie do porodu i oddzielnie do szpitala czyli dwie? musze ułozyć plan porodu do piatku bo położna przyjdzie do mnie. na dodatek dowiedziałam się że nie będę mogła rodzić w wodzie bo w moim szpitalu pomimo że wanna jest to jest to za duża odpowiedzialność jak to połozna stwierdziła....
Stary 2012-01-30, 21:46   #1972
uska000
Zadomowienie

Zosiu ja uzywam DADY bo moj krolewicz ma uczulenie na pampersy..
proponuje kup jedna luz 2 paczki 1 z pampersa 28zl 43szt a potem juz DADA

maly spi ide spac.. ciekawe ile 5min?

dobranoc

Stary 2012-01-30, 21:48   #1973
renata:)
Zadomowienie

NataliaM napierw kapiel bo moze po jedzonku byc rzyganko

"nadwrażliwość to mój wróg- przerost duszy nad rozumem[...] dyskretnej troski trzeba mi"

http://www.suwaczki.com/tickers/ajwwb201imv5ykw7.png

Lilka już z nami!!

renata:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-30, 22:20   #1974
paulaLbn
Raczkowanie

Cytat:
witam
wczoraj Bartosz znowu ostro płakał tzn krzyczaicł chyba z 4 godziny,nic nie pomagało!!!

Dziewczyny proszę napiszcie kiedy te wszystkie szczepienia się robi i usg bioderek bo ja się całkiem pogubiłam

a i jakie owoce można jeśc i mam straszną ochotę na cos słodkiego np budyń albo kisiel a niewiem czy można
tak jak dziewczyny pisały, kisiel i budyń chyba mozna

Cytat:
Nie wiem jak to jest z wywoływaniem po terminie, ja w kazdym razie miałam wywoływany wczesniejszy ze wzgledu na saczenie sie wód...no i powiem szczerze, ze nic przyjemnego mnie nie spotkało bo skurcze byly cholerne, a rozwarcie nie postepowało, no ale nie powiem czy wywołanie gorsze bo nie wiem jak to jest jak samo sie rozkreca

Cytat:
u nas najpierw kapiel potem jedzonko, chyba, ze mały obudzi sie wygłodniały to podkarmiam go ale to max 2 min ssie cyca i zabieram

Nikos skonczyl dzis 4 tygodniei z tej oto okazji stawiamy po lampce winka, lub mleczko co kto woliz nakładkami, wiec postanowiłam odciagac i dawac butle, ale on nie chce ciagnac z butli....dzis kupilsmy kolejne nakladki i dalej testujemy...

u nas masakra z karmieniem, mały dławił sie
Stary 2012-01-31, 00:40   #1975
Blanszor
Rozeznanie

Cytat:
Wszystko będzie dobrze - głowa do góry!!!

---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ----------

Dziewczyny łapię doła z powodu mojego brzucha wiszącego!!!!

Cześć Mamusie

ja też mam brzuch wiszący do kolan z hodowlą rozstępów. Dlatego już odkładam na plastykę brzucha

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ----------

Cytat:
U nas jak się obudzi to go kąpiemy, ale jest jeden minus tego - w kąpieli jest zadowolony, ale jak go wyjmiemy z wody to zaczyna się drzeć i szuka cyca i drze się przez całą pielęgnację po kąpieli przestaje jak dostaje jeść. Ale jakbym mu dała jeść przed kąpieli to murowany!

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ----------

Cytat:
Napisane przez ranula Pokaż wiadomość
A mam pytanie do rozpakowanych mamuś, czy nie miałyście problemów żeby jakieś czynności konkretne przy dziecku powierzyć waszym tżtom? Bo ja mam takie głupie podejście, że wydaje mi się że tylko ja mogę zrobić to dobrze, a on może coś "zepsuć"...
mój tż się bardzo stara tylko niektóre rzeczy mu kiepsko wychodzą
większość jednak robię ja, ale on mi dzielnie pomaga. Jestem logistykiem z zawodu i może przez to jestem w domu mózgiem operacji opieki nad synkiem mój tż nie ogarnia trochę tematu, ale i tak się cieszę, że jest zaangażowany.

U nas małemu zaczęła się pojawiać ciemieniucha, ale dzięki szybkiej reakcji została opanowana. Teraz używamy Olejuszka i jest ok.
Kupiłam chusteczki do pupy HUGGIES - nie polecam! rwą się przy wyciąganiu z opakowania.
W środę idziemy do pediatry z dzidziem. Małemu ropieje oko, mam nadzieję, że coś genialnego powie - bo przemywanie solą fizjologiczną nic nie daje.
Udało nam się też zwalczyć odparzenie w ładkach tłuszczyku w pachwinkach -pomogło porządne osuszanie tych miejsc i sudokrem.

Edytowane przez Blanszor
Czas edycji: 2012-01-31 o 00:47
Blanszor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 08:44   #1976
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ania_1988 Pokaż wiadomość

Ja mam spakowaną jedną średnią walizkę. Nie mam torby a już tym bardziej dwóch

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
Zosiu ja uzywam DADY bo moj krolewicz ma uczulenie na pampersy..
proponuje kup jedna luz 2 paczki 1 z pampersa 28zl 43szt a potem juz DADA
W Rossmannie jest teraz promocja i te pampersy są po 23 zł

A tak w ogóle, to piszcie, bo inaczej na Odchowalnię przejdziemy w maju!!!

Edytowane przez kropeczka1984
Czas edycji: 2012-01-31 o 08:46
Stary 2012-01-31, 08:59   #1977
*Agatek*
Zakorzenienie

też nigdy więcej dzieci

na wywołanie dają albo oxytocynę albo balonik

ja używam dady i pampersy- na noc, ale mam ich za dużo trochę i w dzień też lecą nie ma odparzeń- raz miała, ale linomag i sudocrem dał radę

widzę nie ja mam takie same problemy jak Wy szok, dziecko to harówka 24/24... dałam jej mleko w butli nowej- 125 ml, zjadła koło 90 ml, odbekło jej się i do łóżka ale zaczęła kwilić- dałam jej trochę cycka, i nie umiem jej odbijać w nocy zajęło mi to godzinę... szok, dziecko to jest ogromny trud!!! tyle rzeczy trzeba przy nim robić, ehh, szok

Pearl jakieś dają szczepionki: gruzlica BCG, wzw B- eumx coś w tym stylu

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:00   #1978
Anulka_86
Raczkowanie

witam Was wszystkie i maluszki też
teraz rzadko tu bywam....czytam ale nie wszystko bo brak czasu.
Dzisiaj idę na wizytę i będę miała badanie na paciorkowca.
Zobaczymy co będzie.
Poród raczej się u mnie nie szykuje, nic nie czuje nic nie widzę... itp.
idę dzisiaj na wizytę i potem 15 lutego.. no i może tego 28... jak dotrwam
zaczynam czuć obawy bo nie mogę uwierzyć ,że to już.... przecież dopiero co byłam z 6-7 miesiącu a tu już 9 ???
Nasz Hubik codziennie daje znać o sobie, nie mamy z tym problemów- czuje go wystarczająco dobrze.. każdą nóżkę... tyłeczek i rączki.

Leże jeszcze łóżeczku i jakoś nie chce mi się wstawać....

pozdrawiam i miłych dzionków zyczę z pociechami
Anulka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 09:16   #1979
Misienka23
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Anulka_86 Pokaż wiadomość
witam Was wszystkie i maluszki też
teraz rzadko tu bywam....czytam ale nie wszystko bo brak czasu.
Dzisiaj idę na wizytę i będę miała badanie na paciorkowca.
Zobaczymy co będzie.
Poród raczej się u mnie nie szykuje, nic nie czuje nic nie widzę... itp.
idę dzisiaj na wizytę i potem 15 lutego.. no i może tego 28... jak dotrwam
zaczynam czuć obawy bo nie mogę uwierzyć ,że to już.... przecież dopiero co byłam z 6-7 miesiącu a tu już 9 ???
Nasz Hubik codziennie daje znać o sobie, nie mamy z tym problemów- czuje go wystarczająco dobrze.. każdą nóżkę... tyłeczek i rączki.

Leże jeszcze łóżeczku i jakoś nie chce mi się wstawać....

pozdrawiam i miłych dzionków zyczę z pociechami
ty jeszcze nic nie czujesz ale masz miesiac do porodu, ja nic nie czuje a jestem 5 dni po terminie to dopiero ekscesy hehe cos mnie to niepokoi troche, termin na pewno dobrze wyliczony bo przeciez wiem dokladnie kiedy TO sie stalo... luuudzie chodzenie nie pomaga, seks nie pomaga, maliny nie pomagaja... co robic

Stary 2012-01-31, 09:20   #1980
uska000
Zadomowienie

czesc dziewczynki wkoncu mi dziecko oddali moje a zabrali tego diabla
o 22 zasnal spal do 2 potem spal do 5 a potem do 8.. wstawalam w nocy i spraqdzalam czy zyje;p

na 10 idziemy do lekarza

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości