|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Dziewczynki, mozecie napisac, jaka szczepionke na wzw b podali Waszym Dzidziom w szpitalu??? Euvax czy moze cos innego?
|
#1952 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jednym już figurki wracają, inne jeszcze z brzuszkami biegają. Mamusie I-II 201
Cytat:
---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:45 ---------- Cytat:
ale co nowego tez wstalam w nocy tylko 2 razy a nie 5 jak zwykle :P a mysli 1500, mam nadzieje ze nie bede musiala czekac do czwartku na wywolanie, nie chce jak by bylo fajnie obudzic sie w nocy z silnymi skurczami
|
|
#1953 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja jeszcze przeterminowana nie jestem, do piątku jest czas , a potem Lilianko wychodz juz
![]() Brzuszek malutki jak na ostatni tydzien jest, az mi sie wydaje, ze za malutki. Czy używa ,któraś z mamusiek rozpakowanych pieluchy Dada z biedronki, albo Babysmile z schleckera? |
|
|
|
#1954 |
|
Raczkowanie
|
mam pytanie do mam, ktore przenosily i pojechaly na wywolanie.. prosze, napiszcie jak to wygladalo, przyjechalyscie do szpitala i co? polozyli was na oddzial i dawali pszczolki czy jak to wygladalo
ja ogolnie bardzo sie boje a w czwartek mam jechac na wywolanie a podobno to jest najgorsze
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlaczego wywoływanie jest najgorsze? Wydaje mi sie, ze to trwa szybciej, albo? Pewnie i na pewno się mylę... Ja coś czuję, że przenoszę , więc nie strasz:P
|
|
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
edit. z maslem znaczy ze sniadaniowa;p
dzieki za razdy jutro idziemy do lekarza i sie okaze co i jak.. ja mam dosc zadnych dzieci wiecej..
|
#1957 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jesli masz wywolywane skurcze to sa skurcze, ale nie ma rozwarcia, a tak bez rozwarcia nie urodzisz. czesto tak jest, ze dlugo sie meczysz z bolami, a i tak konczy sie cesarka wiesz ja tak slyszalam ale nie wiem czy tak jest na 100 % a w czwartek lekarz kazal mi przyjechac na wywolanie, bo bede tydzien po terminie, a w tym szpitalu nie czekaja dluzej, tylko wywoluja, dlatego modle sie o te skurcze do czwartku ![]()
|
|
#1958 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja pojechalam na wywołanie 7 dni po terminie,trafiłam na ginokologie tam zbadało mnie całe stado ginekologów ,rozwarcie 2,5 cm i stwierdzili,ze zaloża mi balonik ( balon wypelniony płynem w celu ucisku na szyjkę) i kazali chodzic po korytarzy.No więc chodziłam tak cały dzień i nic,balonik nie pękł i wody też nie odeszły!!!!następnego dnia owy balonik wyjeli mi i rozwarcie było 4-5 cm. Kolejne badanie i decyzja ,że dnia następnego indukcja na porodówce. W międzyczasie rozbiono mi ciagle ktg – piękne chwile slyszec serduszko maluszka- nagrałam nawet dźwięk na telefonie .w nocy o 3 dostałam pierwszych skurczy co 15 min potem co 10 min – piękna chwila , następnie łyżeczkowani macicy szycie no i duszenie mojego brzuszka przez położne!!!!a i jeszcze w między czasie siadanie na piłke i na krzesło do rodzenia nic nie pomagało mi urodzic- pewnie dlatego ,ze 2 dni przed porodem wyszło że maluszek ma mieć 3600 a urodził się 4140!!!
|
|
|
|
|
#1959 |
|
Rozeznanie
|
Co do wywoływania porodu, to ja jeszcze słyszałam, że wtedy skurcze są mocniejsze=boleśniejsze :/
Zrobiłam zamówienie w DOZ w czwartek chyba i nadal czekam na dostawę do apteki. Już 3 raz zamawiałam coś u nich i zawsze szybko była wiadomość o odbiorze a teraz nic... A ja chcę dopakować torbę do szpitala
|
|
|
|
#1960 |
|
Rozeznanie
|
hej laseczki, ja byłam dziś na wizycie... bleee masakra! w środę idę do szpitala i zostaję już tam aż urodzę... masakra.. jak ja nie chce... wyć mi się chce. choć mój gin mówi, że będą robić już żebym raczej urodziła szybciej... bo po pierwsze cukrzyca, po 2 - spuchłam jak balon a po 3- ciśnienie mi nagle podskoczyło... ach masakra... niech mnie już te bóle biorą bo kurde nie chce leżeć tam do 17.02 albo i dłużej.. :/. MASAKRA NORMALNIE!!
|
|
#1961 | |
|
Raczkowanie
|
czyli nic przyjemnego i duzo czasu pewnie w szpitalu spedzilas ...? zostalo mi tylko modlic sie zeby ruszylo do czwartku
o kurcze ja na usg ponad miesiac temu mialam ze maly wazy 3 kg (+ - 10% czyli 2700, 3300), brzuch mam wielki, ciekawe ile bedzie moj maly wazyl ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Cytat:
jestem pewna ze nie beda trzymac Cie do 17go tylko wczesniej zaczna... nie dziwie Ci sie ze Ci smutno, ja lezalam dwa dni z grypa zoladkowa i bylo mi cholernie smutno i wyc mi sie chcialo... ale czego dla tych naszych pociech nie jestesmy w stanie zrobic
|
|
#1962 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1963 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Dziewczyny łapię doła z powodu mojego brzucha wiszącego!!!! |
|
|
|
|
#1964 |
|
Wtajemniczenie
|
MissZUzia ile te Dada u Ciebie kosztuja w biedronce?
Na początek musze pewnie kupić Newborn, są takie? Wydaje mi sie, ze widzialam jedynie od 3 kg, a cos mi sie widzi, ze dzidzia moja malutka bedzie.. Nawet nie wiem ile teraz waży :/ |
|
|
|
#1965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zajrzałam na stronę DOZ a tam okazało się, że moje zamówienie zostało anulowane, ale czemu to nie wiem. Złożyłam jeszcze raz i mam nadzieję, że w końcu się uda. |
|
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla 2ki
|
|
|
#1967 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny jak to wygląda u Was najpierw kąpiel potem jedzonko czy odwrotnie???
|
|
|
|
#1968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dlatego ja kupiłam rozmiar "1" (czyli ten 2-5kg) z pieluch Rosmanowskich - Babydream 13,99 za 27 pieluch
|
|
|
#1969 |
|
Raczkowanie
|
ojej jak czytam o kłopotach z maluszkami to zastanawiam się jak ja sobie dam radę...
ale póki co do porodu zostały niecałe 4 tygodnie a z dnia na dzień coraz ciężej... na dokładke przychorowałam trochę i ostatnio słabo spałam przez zatkany nos niewygodę i inne takie chociaż dzis juz ciut lepiej.Dziewczyny a pakujecie (lub miałyście spakowaną) do szpitala jesdną torbe czy oddzielnie do porodu i oddzielnie do szpitala czyli dwie? musze ułozyć plan porodu do piatku bo położna przyjdzie do mnie. na dodatek dowiedziałam się że nie będę mogła rodzić w wodzie bo w moim szpitalu pomimo że wanna jest to jest to za duża odpowiedzialność jak to połozna stwierdziła....
|
#1970 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja ma różnie czasami nie śpi praktycznie cały dzień a czasami jak dzisiaj śpi ładnie nie wiem od czego to zależy bo kolek nie mamy ![]() Cytat:
ze słodkościCytat:
Cytat:
(rzadko ale się jej zdarza)my robimy tak samo z myciem kochANA A PRÓBOWAŁAŚ nakładek? mi bardzo pomogły "s" z aventu a tryskałam krwią juz z brodawek bo nie miałam pokarmu przez 2 dni a w szpitalu u mnie nie dokarmiają![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() u nas ok, mam gorsze dni ale to chyba przez hormony leże i płacze czasami a czasami jest ok też tak macie? ostatnio płakałam bo sobie wyobraziłam że każdy dzień życia mojej córeczki mi umyka i przemija a ja się nie potrafię tym cieszyć że ona taka malutka tylko zła jestem że płacze... dziewczyny z brzuszkami jeszcze - załatwcie teraz wszystko co macie do załatwienia bo później bedzie bardzo ciężko- ja mam sesje na karku a nie mam kiedy usiąść na du.pie porządnie... zreszta siedziec i tak jeszcze nie mogę
|
|
#1971 |
|
Raczkowanie
|
ojej jak czytam o kłopotach z maluszkami to zastanawiam się jak ja sobie dam radę...
ale póki co do porodu zostały niecałe 4 tygodnie a z dnia na dzień coraz ciężej... na dokładke przychorowałam trochę i ostatnio słabo spałam przez zatkany nos niewygodę i inne takie chociaż dzis juz ciut lepiej.Dziewczyny a pakujecie (lub miałyście spakowaną) do szpitala jesdną torbe czy oddzielnie do porodu i oddzielnie do szpitala czyli dwie? musze ułozyć plan porodu do piatku bo położna przyjdzie do mnie. na dodatek dowiedziałam się że nie będę mogła rodzić w wodzie bo w moim szpitalu pomimo że wanna jest to jest to za duża odpowiedzialność jak to połozna stwierdziła....
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Zosiu ja uzywam DADY bo moj krolewicz ma uczulenie na pampersy..
proponuje kup jedna luz 2 paczki 1 z pampersa 28zl 43szt a potem juz DADA ![]() maly spi ide spac.. ciekawe ile 5min? dobranoc
|
#1973 |
|
Zadomowienie
|
NataliaM napierw kapiel bo moze po jedzonku byc rzyganko
|
#1974 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nikos skonczyl dzis 4 tygodnie i z tej oto okazji stawiamy po lampce winka, lub mleczko co kto woli z nakładkami, wiec postanowiłam odciagac i dawac butle, ale on nie chce ciagnac z butli....dzis kupilsmy kolejne nakladki i dalej testujemy...u nas masakra z karmieniem, mały dławił sie
|
|
#1975 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cześć Mamusie ja też mam brzuch wiszący do kolan z hodowlą rozstępów. Dlatego już odkładam na plastykę brzucha ![]() ---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:35 ---------- Cytat:
przestaje jak dostaje jeść. Ale jakbym mu dała jeść przed kąpieli to murowany!---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:38 ---------- Cytat:
![]() większość jednak robię ja, ale on mi dzielnie pomaga. Jestem logistykiem z zawodu i może przez to jestem w domu mózgiem operacji opieki nad synkiem mój tż nie ogarnia trochę tematu, ale i tak się cieszę, że jest zaangażowany.U nas małemu zaczęła się pojawiać ciemieniucha, ale dzięki szybkiej reakcji została opanowana. Teraz używamy Olejuszka i jest ok. Kupiłam chusteczki do pupy HUGGIES - nie polecam! rwą się przy wyciąganiu z opakowania. W środę idziemy do pediatry z dzidziem. Małemu ropieje oko, mam nadzieję, że coś genialnego powie - bo przemywanie solą fizjologiczną nic nie daje. Udało nam się też zwalczyć odparzenie w ładkach tłuszczyku w pachwinkach -pomogło porządne osuszanie tych miejsc i sudokrem. Edytowane przez Blanszor Czas edycji: 2012-01-31 o 00:47 |
|||
|
|
|
#1976 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A tak w ogóle, to piszcie, bo inaczej na Odchowalnię przejdziemy w maju!!!
Edytowane przez kropeczka1984 Czas edycji: 2012-01-31 o 08:46 |
||
|
|
|
#1977 |
|
Zakorzenienie
|
też nigdy więcej dzieci
na wywołanie dają albo oxytocynę albo balonik ja używam dady i pampersy- na noc, ale mam ich za dużo trochę i w dzień też lecą nie ma odparzeń- raz miała, ale linomag i sudocrem dał radęwidzę nie ja mam takie same problemy jak Wy szok, dziecko to harówka 24/24... dałam jej mleko w butli nowej- 125 ml, zjadła koło 90 ml, odbekło jej się i do łóżka ale zaczęła kwilić- dałam jej trochę cycka, i nie umiem jej odbijać szok, dziecko to jest ogromny trud!!! tyle rzeczy trzeba przy nim robić, ehh, szokPearl jakieś dają szczepionki: gruzlica BCG, wzw B- eumx coś w tym stylu
|
#1978 |
|
Raczkowanie
|
witam Was wszystkie i maluszki też
![]() teraz rzadko tu bywam....czytam ale nie wszystko bo brak czasu. Dzisiaj idę na wizytę i będę miała badanie na paciorkowca. Zobaczymy co będzie. Poród raczej się u mnie nie szykuje, nic nie czuje nic nie widzę... itp. idę dzisiaj na wizytę i potem 15 lutego.. no i może tego 28... jak dotrwam ![]() zaczynam czuć obawy bo nie mogę uwierzyć ,że to już.... przecież dopiero co byłam z 6-7 miesiącu a tu już 9 ??? Nasz Hubik codziennie daje znać o sobie, nie mamy z tym problemów- czuje go wystarczająco dobrze.. każdą nóżkę... tyłeczek i rączki. Leże jeszcze łóżeczku i jakoś nie chce mi się wstawać.... pozdrawiam i miłych dzionków zyczę z pociechami |
|
|
|
#1979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to dopiero ekscesy hehe cos mnie to niepokoi troche, termin na pewno dobrze wyliczony bo przeciez wiem dokladnie kiedy TO sie stalo... luuudzie chodzenie nie pomaga, seks nie pomaga, maliny nie pomagaja... co robic
|
|
#1980 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki wkoncu mi dziecko oddali moje a zabrali tego diabla
![]() o 22 zasnal spal do 2 potem spal do 5 a potem do 8.. wstawalam w nocy i spraqdzalam czy zyje;p na 10 idziemy do lekarza
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:06.

Będę się lenić na maxa w te ostatnie dni, bo zaraz się zacznie polka 
jak by bylo fajnie obudzic sie w nocy z silnymi skurczami
ja ogolnie bardzo sie boje a w czwartek mam jechac na wywolanie
a podobno to jest najgorsze
wiesz ja tak slyszalam ale nie wiem czy tak jest na 100 % 

jestem pewna ze nie beda trzymac Cie do 17go tylko wczesniej zaczna... nie dziwie Ci sie ze Ci smutno, ja lezalam dwa dni z grypa zoladkowa i bylo mi cholernie smutno i wyc mi sie chcialo... ale czego dla tych naszych pociech nie jestesmy w stanie zrobic 

musi być 60 

murowany!