|
|
#1471 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Ups, chyba wiele dziewczyn skomentowało już wiele razy moje paznokcie wszędzie
zawsze jak pomaluję to noszę jakieś 2tygodnie i są już niektore nawet do połowy paznokcia odrapane (chociaż ich nie dotykam, w sensie tak samoistnie! ) co nie zmienia faktu, że chodzę, cough, JAK ZWYKŁA FLEJA, Z OBRZYDLIWYMI PAZNOKCIAMI tak mi źle z tego powodu, jojoj, w domu chyba zmywacza nie mam dobrze, że rzadko w ogóle je maluję, bo bym non stop tak chodziła i co chyba by mnie w końcu wizażanki w realu zatłukły na śmierć albo zwymiotowały mi na ręce ![]() A ja się w liceum nie malowałam! No.. używałam w sumie kredki i tuszu tylko, nigdy nie miałam problemów z cerą i pewnie dlatego nie byłam zmuszona do używania podkładu, pudru itp... i w sumie jak pierwszy raz poszłam do liceum (w 2006) to jak wchodziłam do łazienki to aż nie mogłam uwierzyć, że przy lustrze stoi mniej dziewczyn niż w gimnazjum O_o ale oczywiście z roku na rok ich przybywało, więc wierze, że niektóre mają sajgon w szkolnych toaletach teraz eh.. chciałabym mieć taką skórę jak przez liceum, teraz to bez podkładu nie potrafię wyjść z domu, żeby się źle nie czuć...
Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2012-01-31 o 10:00 |
|
|
|
#1472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ergo, odpryski na paznokciach niedopuszczalne. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2012-01-31 o 10:10 |
|
|
|
|
#1473 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale co innego taki zawód, a co innego jak dziewczyna jest normalną (tudzież nienormalną ) studentką. I trzeba wieszać od razu psy na takiej osobie? Wtedy przesada w tym kierunku jest po prostu jakąś paranoją
|
|
|
|
|
#1474 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba raczej ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion, wyśmiewając ją że ma nierówno pod sufitem, bo nosi ze sobą lakier. Moja ciotka jest notariuszem i nosi ze sobą 3 pary rajstop, w gabinecie ma dwie koszule na zmiane a w bagażniku w samochodzie kilka par szpilek. też wariatka? Edytowane przez L_V Czas edycji: 2012-01-31 o 10:24 |
|
|
|
|
#1475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Po co mam to przytaczać, poczytaj sobie wątek jeszcze raz. A powiedz, gdzie ja napisałam, że to w Waszym wypadku paranoja? Pisałam cały czas, że ROZUMIEM, ŻE MACIE TAKĄ PRACĘ WIĘC MUSICIE WYGLĄDAĆ PERFEKCYJNIE. Czytać nie umiesz? Więc zejdź ze mnie ![]() A gdzie ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion? Znowu czytać nie umiesz? Jak komuś nie przeszkadzają obdrapane paznokcie to oznacza, że jest z ASP? Ja dopiero 2 dziewczyny z ASP przyuważyłam, i nie wieszały kundli na fashion, więc proszę, czytaj może uważniej, zanim znowu jakąś bzdurę napiszesz ![]() Poza tym fashion nie napisała w końcu jaką ma pracę
Edytowane przez jagagaga Czas edycji: 2012-01-31 o 10:31 |
|
|
|
|
#1476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1477 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie, no jasne, najlepiej rzucić oskarżenie bezpośrednio na mnie i fashion zamiast zadać sobie trochę trudu i zacytowac gdzie ja nazwałam kogoś flejtuchem. nie znajdziesz takiego cytatu i nie zasłaniaj mi się tutaj resztą wątku. Bądź odpowiedzialan za swoje słowa. JA nikogo nie nazwąłm flejtuchem, reszta watku mnei nie obchodzi. |
|
|
|
|
#1478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Po drugie od początku mówiłam, że jeżeli ktoś ma taką pracę to to rozumiem. Znowu przykład, że czytać nie umiesz i próbujesz mi coś wmówić. Po trzecie - "A gdzie ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion? Znowu czytać nie umiesz? Jak komuś nie przeszkadzają obdrapane paznokcie to oznacza, że jest z ASP? Ja dopiero 2 dziewczyny z ASP przyuważyłam, i nie wieszały kundli na fashion, więc proszę, czytaj może uważniej, zanim znowu jakąś bzdurę napiszesz "Po czwarte - fashion nie napisała w końcu jaką ma pracę ![]() Jeżeli z klientami też tak rozmawiasz, kłamiesz i wmawiasz im coś czego nie powiedzieli, nadinterpretujesz, przekręcasz fakty, odkręcasz kota ogonem, to ja dziękuję
|
|
|
|
|
#1479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie znasz mnie, atakujesz mnie, przy[pisujesz mi komentarze, któe nigdy z mojej klawiatury nie wyszły, obrażasz mnie, robisz pomówienia, a przede wszystkim razi mnie lekceważący ton Twoich postów i insynuacje odnośnie braku umijętności czytania. Całe szczęście, istnieje funkcja ignora. nie wiem co mi odpiszesz, nie fatyguj się, nie będę już tego widziała. |
|
|
|
|
#1480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Atakujesz "ekipę od ASP", że wieszają psy na innych (chociaż tego nie zrobili), nie przytoczysz cytatów, bo takowych NIE MA, a mi śmiesz zwracać uwagę, że próbuję "zrzucić z siebie odpowiedzialność". Jesteś niesamowitą hipokrytką. Zresztą nawet już nie chce mi się dyskutować, nie ma o czym, bo choćbym 200 razy powiedziała "rozumiem, że masz taką pracę i musisz wyglądać perfekcyjnie, jest ok" to Ty i tak wmówisz mi, że ja Cię atakuję i będziesz przytaczać bezsensowne argumenty, czy Twoja ciotka jest wariatką bo jako notariusz wozi ze sobą koszule ![]() Jak ktoś jest uparty, to będzie uparty, nawet jeśli nie ma racji
|
|
|
|
|
#1481 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, chyba już dyskusja się zakończyła tym, że niektóre osoby ze względu na pracę muszą nosić lakier w torebce, a inne, np. studentki, mogą sobie pozwolić na obdrapane paznokcie. Po co to ciągnąć?
A wracając do rozwalania... Mnie już zaczynają rozwalać te kolorowe marynarki z Allegro. Jeszcze niedawno sama chciałam kupić taką różowiastą, ale już patrzeć na nie nie mogę i wydają mi się strasznie tandetne https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32552I druga rzecz, która mnie rozwala, to prezentowanie swoich SsŁiItA$NyCh FoTeCzEk na portalach do prezentowania ubrań. |
|
|
|
#1482 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w swoim otoczeniu spotykam się bardzo często z odwrotnym trendem niż tutaj opisywany - czyli mnie makijaż nie jest potrzebny, a malują się tylko głupie lale
Bo kto to słyszał żeby używać odrobiny tuszu i pudru? To robi z kobiety pudernicę, a my bez makijazu jesteśmy takie piękne i naturalne Nigdy nikogo nie skrytykowałam za brak makijażu. Ja za to że się maluję codziennie słyszę przytyki
|
|
|
|
#1483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie jest to efekt spękanego lakieru czy jak to się tam nazywa, spękany lakier wygląda inaczej.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć." |
|
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
dobra, nie ma co tu rozwodzic się nad tym kto mają branżę i musi wyglądac perfekt ale teraz pytanie do tych dziewczyn z obdrapanym lakierem: a wy się dobrze tak czujecie z tym lakierem obdrapanym ? bo ja np czuję się niekomfortowo psychicznie,chowam dłonie itp. ogólnie nie dopuszczam do takiej sytuacji bo paznokcie mam 'zrobione' zawsze(tez pracuje z ludźmi) ale i dla własnego komfortu. ja sama np czuję się właśnie jak fleja mając obdrapany lakier.
|
#1485 | ||
|
Zakorzenienie
|
L_V, przesadzasz, może trochę wyluzuj... Nikt nie mówił, że jesteś wariatką bo zabierasz lakier do pracy, nawet jagagaga... Może powinnaś jeszcze raz przeczytać wypowiedzi niektórych osób, bo faktycznie, naginasz/nad interpretujesz fakty..? Cała, wredna "ekipa z ASP" to zaledwie ja i jeszcze jedna dziewczyna. Więc skoro już mnie atakujesz, że niby wieszam na kimś psy, to może zacytuj, gdzie to zrobiłam?
Chciałaś, żeby jagagaga zacytowała gdzie Ty wieszałaś na kimś psy, a Ty przecież tego nie robiłaś. No więc ja też nie wieszałam na nikim psów. Najpierw zarzucasz komuś pewną rzecz, a zaraz robisz dokładnie to samo... Nie chcę być niemiła, ale nie sądzisz, że to hipokryzja z Twojej strony? Po Twoich postach sądzę jednak, że nie wyglądasz na osobę, która przyznaje się do błędu... więc może zakończmy już ten temat i zakopmy topór wojenny? Cytat:
Cytat:
Aha, i obdrapany lakier musi być koniecznie kolorowy, najlepiej ciemny. Obdrapany lakier w kolorze nude to już i mi się nie podoba
Edytowane przez Solciuchna Czas edycji: 2012-01-31 o 11:40 |
||
|
|
|
#1486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1487 |
|
Władca Wizażu
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1488 |
|
Wtajemniczenie
|
Widzę, że przez mój lakier w kosmetyczce narodziła się gorąca dyskusja.
A ja ten lakier noszę jak wiele innych rzeczy w torebce, bo tak lubię. Lubię mieć zadbane dłonie i jest to dla mnie tak oczywiste jak mycie zębów. Pomimo wykonywanych prac dbam o swoje ręce bo są moim narzędziem w domu jak i poza nim. L_V doskonale się rozumiemy w tym temacie Nigdy nie odważyłabym się nazwać kogoś flejtuchem, a nie wiedzieć czemu czytam wypowiedzi gdzie się cytuje mój wpis i komentarz dotycząca bycia lub nie bycia flejtuchem. Odrapane paznokcie w mojej ocenie nie wyglądają estetycznie, ale nie zarzucam nikomu braku higieny z tego powodu. Rozumiem, że mogą zdarzyć się sytuacje awaryjne i dlatego już nauczona doświadczeniem staram się temu zapobiegać. Rozumiem również doskonale, że osoby wykonujące zawód gdzie dłonie są narażone na ciągłe zabrudzenia i tak np. dziewczyny studiujące na ASP ( które z tego miejsca pozdrawiam ) nie zaprzątają sobie tym głowy. Peace Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-01-31 o 11:51 |
|
|
|
#1489 |
|
Zadomowienie
|
Bawi mnie takie "paniusiostwo", "obrzydza mnie zdrapany lakier na paznokciach, co za fleja!", "fuj, jaki okropny cień!", "o fuj co za szpetne buty!"
Dziewczynki, OBRZYDZAĆ może wystające dupsko ze spodni (bardzo często spotykane). Albo okropne pryszcze niczym nie zakryte tak, że sie leją dosłownie po twarzy, rozrapane na wszystkie strony. OBRZYDZAĆ mogą poobgryzane paznokcie do krwi, albo tłuste koleżanki w obcisłych ubraniach, z których się wylewają. Ale zdarty lakier na paznokciach? To znak, że ktoś jest przewrażliwiony albo po prostu jest paniusią i lubi się czepiać. Nie znam nikogo kto by się tak przejmował lakierem do paznokci jak niektórzy tutaj, żeby rozpisywać się o tym na 5 stron i jeszcze wyzywać mnie od fleji, bo czasem nie zmywam lakieru i noszę odrapany Temat wątku : moda, która Cię rozwala, a widzę tylko czepialstwo najmniejszych drobiazgów. Każda z nas miała w klasie grupę plastikowych lal, które czepiały się takich głupot i na forum siedzą te, które muszą sobie chyba odreagować... Ale rozumiem, że każdy ma swoje zdanie. Dla mnie głupotą jest noszenie ze sobą wszędzie lakieru do paznokci i poprawiania go jak tylko kawałeczek się zdrapie - przecież to jest psychoza czemu aż tak bardzo się tym niektórzy przejmują? Aż tak ważny jest dla was wygląd?I kolejna sprawa, jak wyżej jedna dziewczyna napisała, że nigdy nie czepia się jak ktoś się nie maluje, a co chwile słyszy docinki, że ona się maluje - to samo myślą dziewczyny, które się nie malują. Niestety wszędzie można znaleźć czepialskie wredotki, które nie potrafią zaakceptować niczego co im się nie podoba tak samo jak ja czepiłabym się otyłych osób w leginnsach tak samo one mogą czepiać się tego, że np jestem kościotrupem (co z resztą robią ). A czepianie się zdartego lakieru do paznokci? przecież to mniejsze zło niż chodzenie w obrzydliwych UGG butach albo zapylanie w szpileczkach do sklepu po mleko albo... noszenie wszędzie ze sobą lakieru do paznokci
|
#1490 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
tak, niech każdy nosi jakie chce i niech każdy ma prawo do wyzywania od fleji na forum każdego kogo chce. Naprawdę niektórzy ludzie nie mają za grosz szacunku do nikogo
|
#1492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1493 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
W Twojej ocenie nazwanie czyjegoś przyzwyczajenia psychozą jest wyrazem grzeczności ? Nie wydaje mi się. Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-01-31 o 12:24 |
||
|
|
|
#1494 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1495 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1496 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Rozwala mnie lenistwo, bo żeby przez 2 tygodnie nie znaleźć 5 minut na zmycie resztek lakieru? Po co w ogóle je malować, skoro po kilku dniach wyglądają gorzej niż bez lakieru? Dla mnie odrapany lakier do połowy paznokci, to ten sam poziom estetyki co posklejane rzęsy, odcinający się od szyi podkład albo wyjechanie szminką poza kontur ust. Cytat:
Edytowane przez pierniczek_ Czas edycji: 2012-01-31 o 12:33 |
|||
|
|
|
#1497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1498 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie, czyli praca, weryfikują późnije takie poglądy. Ad butów, to chyba jestem jednak beznadziejnym przypadkiem, bo ja kocham obcasy, a baleriny i uggi są dla mnie aseksualne. I dla mojego męża tez. I, o zgrozo, manicure i pedicure mam zawsze dopieszczone, nawet zimą. Edytowane przez L_V Czas edycji: 2012-01-31 o 12:38 |
||
|
|
|
#1499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się lubię rano malować, lubie nosić szpilki, sukienki - taki mam styl, nikomu się on nie musi podobać tylko przykro mi że ktoś z góry ocenia mnie jako laleczkę dla której liczy się tylko wygląd. Tym bardziej że nie jestem tandetna, nie nosze 15cm szpilek, grubej warstwy pudru i sklejonych rzęs - mam delikatny makijaż który idealnie stapia się z karnacją, moje stroje nie są wulgarne tylko klasyczne, nie mam tipsów i pomarańczowej twarzy więc naprawdę nie rozumiem skąd posądzenia o bycie stereotypową lalą
|
|
|
|
|
#1500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dodaj do tego siłownie i masz już psychicznie chora kobietę, któa nadmiernie skupia się na swoim wyglądzie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

zawsze jak pomaluję to noszę jakieś 2tygodnie i są już niektore nawet do połowy paznokcia odrapane (chociaż ich nie dotykam, w sensie tak samoistnie!
) co nie zmienia faktu, że chodzę, cough, JAK ZWYKŁA FLEJA, Z OBRZYDLIWYMI PAZNOKCIAMI
tak mi źle z tego powodu, jojoj, w domu chyba zmywacza nie mam
chyba by mnie w końcu wizażanki w realu zatłukły na śmierć albo zwymiotowały mi na ręce 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

czemu aż tak bardzo się tym niektórzy przejmują? Aż tak ważny jest dla was wygląd?