Moda, która Cię "rozwala" - część 4 - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 09:50   #1471
MadSyndrome
Zadomowienie

Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4

Ups, chyba wiele dziewczyn skomentowało już wiele razy moje paznokcie wszędzie zawsze jak pomaluję to noszę jakieś 2tygodnie i są już niektore nawet do połowy paznokcia odrapane (chociaż ich nie dotykam, w sensie tak samoistnie! ) co nie zmienia faktu, że chodzę, cough, JAK ZWYKŁA FLEJA, Z OBRZYDLIWYMI PAZNOKCIAMI tak mi źle z tego powodu, jojoj, w domu chyba zmywacza nie mam dobrze, że rzadko w ogóle je maluję, bo bym non stop tak chodziła i co chyba by mnie w końcu wizażanki w realu zatłukły na śmierć albo zwymiotowały mi na ręce

A ja się w liceum nie malowałam! No.. używałam w sumie kredki i tuszu tylko, nigdy nie miałam problemów z cerą i pewnie dlatego nie byłam zmuszona do używania podkładu, pudru itp... i w sumie jak pierwszy raz poszłam do liceum (w 2006) to jak wchodziłam do łazienki to aż nie mogłam uwierzyć, że przy lustrze stoi mniej dziewczyn niż w gimnazjum O_o ale oczywiście z roku na rok ich przybywało, więc wierze, że niektóre mają sajgon w szkolnych toaletach teraz eh.. chciałabym mieć taką skórę jak przez liceum, teraz to bez podkładu nie potrafię wyjść z domu, żeby się źle nie czuć...

Edytowane przez MadSyndrome
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:00
MadSyndrome jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:03   #1472
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alessaaa Pokaż wiadomość
mnie rozwala presja idealnego wygladu. Mam na uczelni bardzo duza grupe dziewczyn, ktore zawsze przychodza w pelnym makijazu (niestety dosyc nieudolnie wykonanym) i co gorsza rzucaja niewybredne komentarze w stosunku do dziewczyn, ktore sie nie maluja (a wcale nie wygladaja zle bo maja ladna cere i ciemna oprawe oczu).
.
Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
Hehehe, piwo Koksie
Obydwie piszecie z punktu widzenia studentek kierunków artystycznych, a ja z punktu widzenia osoby pracującej w branzy modowej. I nie wiem, cyz przypadkiem fashioismypassion tez nie obraca sie w takim środowisku. w tej branzy musisz mieć nerwy ze stali, głowe na karku, zaktualizowne informacje jak CNN i musisz zawsze wyglądać modowo (czyt. idealnie, bo kazdy cię ocenia).
ergo, odpryski na paznokciach niedopuszczalne.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:10
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:10   #1473
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Obydwie piszecie z punktu widzenia studentek kierunków artystycznych, a ja z punktu widzenia osoby pracującej w branzy modowej. I nie wiem, cyz przypadkiem fashioismypassion tez nie obraca sie w takim środowisku. w tej branzy musisz mieć nerwy ze stali, głowe na karku, zaktualizowne informacje jak CNN i musisz zawsze wyglądać modowo (czyt. idealnie, bokazdy cię ocenia).
ergo, odpryski na paznokciach niedopuszczalne.
Pewnie, i każdy to rozumie

Ale co innego taki zawód, a co innego jak dziewczyna jest normalną (tudzież nienormalną ) studentką. I trzeba wieszać od razu psy na takiej osobie? Wtedy przesada w tym kierunku jest po prostu jakąś paranoją
jagagaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:21   #1474
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagagaga Pokaż wiadomość
Pewnie, i każdy to rozumie

Ale co innego taki zawód, a co innego jak dziewczyna jest normalną (tudzież nienormalną ) studentką. I trzeba wieszać od razu psy na takiej osobie? Wtedy przesada w tym kierunku jest po prostu jakąś paranoją
A pokaz mi gdzie ja albo fashion wieszałśmy psy.

Chyba raczej ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion, wyśmiewając ją że ma nierówno pod sufitem, bo nosi ze sobą lakier.
Moja ciotka jest notariuszem i nosi ze sobą 3 pary rajstop, w gabinecie ma dwie koszule na zmiane a w bagażniku w samochodzie kilka par szpilek. też wariatka?

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:24
Stary 2012-01-31, 10:28   #1475
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
A pokaz mi gdzie ja albo fashion wieszałśmy psy.

Chyba raczej ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion, wyśmiewając ją że ma nierówno pod sufitem, bo nosi ze sobą lakier.
Moja ciotka jest notariuszem i nosi ze sobą 3 pary rajstop, w gabinecie ma dwie koszule na zmiane a w bagażniku w samochodzie kilka par szpilek. też wariatka?
Może nie Wy, nie spisuję nicków, ale wiele osób wypowiadało się niepochlebnie o obdrapanych paznokciach - że to niechlujstwo, że taka osoba jest flejtuchem, itd Po co mam to przytaczać, poczytaj sobie wątek jeszcze raz. A powiedz, gdzie ja napisałam, że to w Waszym wypadku paranoja? Pisałam cały czas, że ROZUMIEM, ŻE MACIE TAKĄ PRACĘ WIĘC MUSICIE WYGLĄDAĆ PERFEKCYJNIE. Czytać nie umiesz? Więc zejdź ze mnie

A gdzie ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion? Znowu czytać nie umiesz? Jak komuś nie przeszkadzają obdrapane paznokcie to oznacza, że jest z ASP? Ja dopiero 2 dziewczyny z ASP przyuważyłam, i nie wieszały kundli na fashion, więc proszę, czytaj może uważniej, zanim znowu jakąś bzdurę napiszesz

Poza tym fashion nie napisała w końcu jaką ma pracę

Edytowane przez jagagaga
Czas edycji: 2012-01-31 o 10:31
Stary 2012-01-31, 10:30   #1476
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MadSyndrome Pokaż wiadomość
Ups, chyba wiele dziewczyn skomentowało już wiele razy moje paznokcie wszędzie zawsze jak pomaluję to noszę jakieś 2tygodnie i są już niektore nawet do połowy paznokcia odrapane (chociaż ich nie dotykam, w sensie tak samoistnie! ) co nie zmienia faktu, że chodzę, cough, JAK ZWYKŁA FLEJA, Z OBRZYDLIWYMI PAZNOKCIAMI tak mi źle z tego powodu, jojoj, w domu chyba zmywacza nie mam dobrze, że rzadko w ogóle je maluję, bo bym non stop tak chodziła i co chyba by mnie w końcu wizażanki w realu zatłukły na śmierć albo zwymiotowały mi na ręce
Mnie to nie obrzydza,to już twoja sprawa dlaczego tak robisz,może jesteś po prostu leniwa.Gdybym u kogoś widziała przez dwa tygodnie coraz bardziej zdrapane paznokcie to tak bym właśnie uznała,że jest fleją.
rickybobby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 10:37   #1477
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Może nie Wy, nie spisuję nicków, ale wiele osób wypowiadało się niepochlebnie o obdrapanych paznokciach - że to niechlujstwo, że taka osoba jest flejtuchem, itd Po co mam to przytaczać, poczytaj sobie wątek jeszcze raz. A powiedz, gdzie ja napisałam, że to w Waszym wypadku paranoja? Pisałam cały czas, że ROZUMIEM, ŻE MACIE TAKĄ PRACĘ WIĘC MUSICIE WYGLĄDAĆ PERFEKCYJNIE. Czytać nie umiesz? Więc zejdź ze mnie

Poza tym fashion nie napisała w końcu jaką ma pracę
Piękny sposób zrzucenia z siebie odpwoeidzialności.
Nie, no jasne, najlepiej rzucić oskarżenie bezpośrednio na mnie i fashion zamiast zadać sobie trochę trudu i zacytowac gdzie ja nazwałam kogoś flejtuchem. nie znajdziesz takiego cytatu i nie zasłaniaj mi się tutaj resztą wątku. Bądź odpowiedzialan za swoje słowa. JA nikogo nie nazwąłm flejtuchem, reszta watku mnei nie obchodzi.
Stary 2012-01-31, 10:40   #1478
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Piękny sposób zrzucenia z siebie odpwoeidzialności.
Nie, no jasne, najlepiej rzucić oskarżenie bezpośrednio na mnie i fashion zamiast zadać sobie trochę trudu i zacytowac gdzie ja nazwałam kogoś flejtuchem. nie znajdziesz takiego cytatu i nie zasłaniaj mi się tutaj resztą wątku. Bądź odpowiedzialan za swoje słowa. JA nikogo nie nazwąłm flejtuchem, reszta watku mnei nie obchodzi.
Nie "piękny sposób", tylko naprawdę, naucz się czytać. Czy ja pisałam do Ciebie personalnie, że nazywasz kogoś flejtuchem? Nie, pisałam ogólnie do ludzi z wątku, którzy tak myślą. Zresztą fashion chyba właśnie napisała, że tak myśli

Po drugie od początku mówiłam, że jeżeli ktoś ma taką pracę to to rozumiem. Znowu przykład, że czytać nie umiesz i próbujesz mi coś wmówić.

Po trzecie - "A gdzie ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion? Znowu czytać nie umiesz? Jak komuś nie przeszkadzają obdrapane paznokcie to oznacza, że jest z ASP? Ja dopiero 2 dziewczyny z ASP przyuważyłam, i nie wieszały kundli na fashion, więc proszę, czytaj może uważniej, zanim znowu jakąś bzdurę napiszesz "

Po czwarte - fashion nie napisała w końcu jaką ma pracę

Jeżeli z klientami też tak rozmawiasz, kłamiesz i wmawiasz im coś czego nie powiedzieli, nadinterpretujesz, przekręcasz fakty, odkręcasz kota ogonem, to ja dziękuję
Stary 2012-01-31, 10:44   #1479
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
A gdzie ekipa z ASP powiesiła kilka kundli na fashion? Znowu czytać nie umiesz? Jak komuś nie przeszkadzają obdrapane paznokcie to oznacza, że jest z ASP? Ja dopiero 2 dziewczyny z ASP przyuważyłam, i nie wieszały kundli na fashion, więc proszę, czytaj może uważniej, zanim znowu jakąś bzdurę napiszesz
Uważam, że jestes naprawde niemiła. Nie zamierzam CI nic udowadniać, bo nie mam ochoty na dyskusję z osobą, która ewidentnie jest niesympatyczna i nieuprzejma.
nie znasz mnie, atakujesz mnie, przy[pisujesz mi komentarze, któe nigdy z mojej klawiatury nie wyszły, obrażasz mnie, robisz pomówienia, a przede wszystkim razi mnie lekceważący ton Twoich postów i insynuacje odnośnie braku umijętności czytania.

Całe szczęście, istnieje funkcja ignora.
nie wiem co mi odpiszesz, nie fatyguj się, nie będę już tego widziała.
Stary 2012-01-31, 10:55   #1480
jagagaga
Zadomowienie

Cytat:
Uważam, że jestes naprawde niemiła. Nie zamierzam CI nic udowadniać, bo nie mam ochoty na dyskusję z osobą, która ewidentnie jest niesympatyczna i nieuprzejma.
nie znasz mnie, atakujesz mnie, przy[pisujesz mi komentarze, któe nigdy z mojej klawiatury nie wyszły, obrażasz mnie, robisz pomówienia, a przede wszystkim razi mnie lekceważący ton Twoich postów i insynuacje odnośnie braku umijętności czytania.

Całe szczęście, istnieje funkcja ignora.
nie wiem co mi odpiszesz, nie fatyguj się, nie będę już tego widziała.
Ja Ciebie atakuje Próbujesz mi wmówić winę za coś, czego nie powiedziałam, i od tego momentu mnie atakujesz, no litości

Atakujesz "ekipę od ASP", że wieszają psy na innych (chociaż tego nie zrobili), nie przytoczysz cytatów, bo takowych NIE MA, a mi śmiesz zwracać uwagę, że próbuję "zrzucić z siebie odpowiedzialność". Jesteś niesamowitą hipokrytką.

Zresztą nawet już nie chce mi się dyskutować, nie ma o czym, bo choćbym 200 razy powiedziała "rozumiem, że masz taką pracę i musisz wyglądać perfekcyjnie, jest ok" to Ty i tak wmówisz mi, że ja Cię atakuję i będziesz przytaczać bezsensowne argumenty, czy Twoja ciotka jest wariatką bo jako notariusz wozi ze sobą koszule

Jak ktoś jest uparty, to będzie uparty, nawet jeśli nie ma racji
Stary 2012-01-31, 10:56   #1481
Magdallen
Zakorzenienie

Hej, chyba już dyskusja się zakończyła tym, że niektóre osoby ze względu na pracę muszą nosić lakier w torebce, a inne, np. studentki, mogą sobie pozwolić na obdrapane paznokcie. Po co to ciągnąć?

A wracając do rozwalania... Mnie już zaczynają rozwalać te kolorowe marynarki z Allegro. Jeszcze niedawno sama chciałam kupić taką różowiastą, ale już patrzeć na nie nie mogę i wydają mi się strasznie tandetne https://wizaz.pl/szafa/wieszak_widok.php?wid=32552
I druga rzecz, która mnie rozwala, to prezentowanie swoich SsŁiItA$NyCh FoTeCzEk na portalach do prezentowania ubrań.
Magdallen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:03   #1482
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Ja w swoim otoczeniu spotykam się bardzo często z odwrotnym trendem niż tutaj opisywany - czyli mnie makijaż nie jest potrzebny, a malują się tylko głupie lale Bo kto to słyszał żeby używać odrobiny tuszu i pudru? To robi z kobiety pudernicę, a my bez makijazu jesteśmy takie piękne i naturalne
Nigdy nikogo nie skrytykowałam za brak makijażu. Ja za to że się maluję codziennie słyszę przytyki
blekitne_niebo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:09   #1483
pluskotka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rickybobby Pokaż wiadomość
Mnie to nie obrzydza,to już twoja sprawa dlaczego tak robisz,może jesteś po prostu leniwa.Gdybym u kogoś widziała przez dwa tygodnie coraz bardziej zdrapane paznokcie to tak bym właśnie uznała,że jest fleją.
Zdecydowanie się zgadzam. Mam na roku dziewczynę, która uwielbia nosić jeden łaciate kolory (bo tak potem zdrapany lakier wygląda) nawet 2-3 tygodnie. Ostatnia rozwałka- przed świętami owa dziewczyna miała czerwony lakier na paznokciach, a w nowym roku już niebieski nałożony na ten obdrapany czerwony- z rowów paznokci wystawały resztki czerwonego. I tak, będę się czepiać- obrzydza mnie to nawet do tego stopnia, że nie potrafie przy takiej osobie zjeść śniadania. No bo przepraszam bardzo, nie istnieje wymóg malowania paznokci i jeżeli kogoś stać na ok 10 różnorakich kolorów to podejrzewam, że stać i na zmywacz, który można kupić za tyle za ile najtańszy lakier.
I nie jest to efekt spękanego lakieru czy jak to się tam nazywa, spękany lakier wygląda inaczej.
"Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterię: to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć."
pluskotka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:16   #1484
uparta Marti
Zakorzenienie

dobra, nie ma co tu rozwodzic się nad tym kto mają branżę i musi wyglądac perfekt ale teraz pytanie do tych dziewczyn z obdrapanym lakierem: a wy się dobrze tak czujecie z tym lakierem obdrapanym ? bo ja np czuję się niekomfortowo psychicznie,chowam dłonie itp. ogólnie nie dopuszczam do takiej sytuacji bo paznokcie mam 'zrobione' zawsze(tez pracuje z ludźmi) ale i dla własnego komfortu. ja sama np czuję się właśnie jak fleja mając obdrapany lakier.
Stary 2012-01-31, 11:38   #1485
Solciuchna
Zakorzenienie

L_V, przesadzasz, może trochę wyluzuj... Nikt nie mówił, że jesteś wariatką bo zabierasz lakier do pracy, nawet jagagaga... Może powinnaś jeszcze raz przeczytać wypowiedzi niektórych osób, bo faktycznie, naginasz/nad interpretujesz fakty..? Cała, wredna "ekipa z ASP" to zaledwie ja i jeszcze jedna dziewczyna. Więc skoro już mnie atakujesz, że niby wieszam na kimś psy, to może zacytuj, gdzie to zrobiłam?
Chciałaś, żeby jagagaga zacytowała gdzie Ty wieszałaś na kimś psy, a Ty przecież tego nie robiłaś. No więc ja też nie wieszałam na nikim psów. Najpierw zarzucasz komuś pewną rzecz, a zaraz robisz dokładnie to samo... Nie chcę być niemiła, ale nie sądzisz, że to hipokryzja z Twojej strony?

Po Twoich postach sądzę jednak, że nie wyglądasz na osobę, która przyznaje się do błędu... więc może zakończmy już ten temat i zakopmy topór wojenny?

Cytat:
Napisane przez Magdallen Pokaż wiadomość
Hej, chyba już dyskusja się zakończyła tym, że niektóre osoby ze względu na pracę muszą nosić lakier w torebce, a inne, np. studentki, mogą sobie pozwolić na obdrapane paznokcie. Po co to ciągnąć?
Dokładnie.

Cytat:
Napisane przez uparta Marti Pokaż wiadomość
ale teraz pytanie do tych dziewczyn z obdrapanym lakierem: a wy się dobrze tak czujecie z tym lakierem obdrapanym ? (...)
Przecież od początku mówiłam, że to dla mnie rodzaj estetyki, celowe działanie, chcę nosić czasem obdarte paznokcie, podoba mi się to, więc jak mogę czuć się źle z czymś, co mi się podoba? Zresztą paznokcie maluję rzadko, raz na kilka miesięcy. Najpierw noszę je normalnie, a jak zaczyna odpryskiwać to dodrapuję sobie, żeby wszędzie było po równo Aha, i obdrapany lakier musi być koniecznie kolorowy, najlepiej ciemny. Obdrapany lakier w kolorze nude to już i mi się nie podoba

Edytowane przez Solciuchna
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:40
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:43   #1486
Fela Von Helvete
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitne_niebo Pokaż wiadomość
Ja w swoim otoczeniu spotykam się bardzo często z odwrotnym trendem niż tutaj opisywany - czyli mnie makijaż nie jest potrzebny, a malują się tylko głupie lale Bo kto to słyszał żeby używać odrobiny tuszu i pudru? To robi z kobiety pudernicę, a my bez makijazu jesteśmy takie piękne i naturalne
Nigdy nikogo nie skrytykowałam za brak makijażu. Ja za to że się maluję codziennie słyszę przytyki
Ja co prawda nie w swoim otoczeniu, ale spotkałam się z opinią, że jak się kobita maluje to "oszukuje mężczyzn", bo facet na nią poleci, a potem zobaczy bez makijażu i klops i w ogóle Boże, jesteś brzydka to się z tym pogódź i najlepiej schowaj w piwnicy przed światem, a nie żałośnie maluj
Stary 2012-01-31, 11:49   #1487
mm444
Władca Wizażu

Treść usunięta
mm444 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:49   #1488
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Widzę, że przez mój lakier w kosmetyczce narodziła się gorąca dyskusja.

A ja ten lakier noszę jak wiele innych rzeczy w torebce, bo tak lubię.

Lubię mieć zadbane dłonie i jest to dla mnie tak oczywiste jak mycie zębów. Pomimo wykonywanych prac dbam o swoje ręce bo są moim narzędziem w domu jak i poza nim.

L_V doskonale się rozumiemy w tym temacie

Nigdy nie odważyłabym się nazwać kogoś flejtuchem, a nie wiedzieć czemu czytam wypowiedzi gdzie się cytuje mój wpis i komentarz dotycząca bycia lub nie bycia flejtuchem.

Odrapane paznokcie w mojej ocenie nie wyglądają estetycznie, ale nie zarzucam nikomu braku higieny z tego powodu. Rozumiem, że mogą zdarzyć się sytuacje awaryjne i dlatego już nauczona doświadczeniem staram się temu zapobiegać.

Rozumiem również doskonale, że osoby wykonujące zawód gdzie dłonie są narażone na ciągłe zabrudzenia i tak np. dziewczyny studiujące na ASP ( które z tego miejsca pozdrawiam ) nie zaprzątają sobie tym głowy.

Peace

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-01-31 o 11:51
fashionismypassion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:54   #1489
MadSyndrome
Zadomowienie

Bawi mnie takie "paniusiostwo", "obrzydza mnie zdrapany lakier na paznokciach, co za fleja!", "fuj, jaki okropny cień!", "o fuj co za szpetne buty!"

Dziewczynki, OBRZYDZAĆ może wystające dupsko ze spodni (bardzo często spotykane). Albo okropne pryszcze niczym nie zakryte tak, że sie leją dosłownie po twarzy, rozrapane na wszystkie strony. OBRZYDZAĆ mogą poobgryzane paznokcie do krwi, albo tłuste koleżanki w obcisłych ubraniach, z których się wylewają. Ale zdarty lakier na paznokciach? To znak, że ktoś jest przewrażliwiony albo po prostu jest paniusią i lubi się czepiać. Nie znam nikogo kto by się tak przejmował lakierem do paznokci jak niektórzy tutaj, żeby rozpisywać się o tym na 5 stron i jeszcze wyzywać mnie od fleji, bo czasem nie zmywam lakieru i noszę odrapany przecież jakby mi zależało, żeby każda paniusia oglądała moje wspaniale pomalowane paznokcie i jakby mi zależało na Waszym zdaniu to bym je zmyła, prawda? To o czym to świadczy?

Temat wątku : moda, która Cię rozwala, a widzę tylko czepialstwo najmniejszych drobiazgów. Każda z nas miała w klasie grupę plastikowych lal, które czepiały się takich głupot i na forum siedzą te, które muszą sobie chyba odreagować...

Ale rozumiem, że każdy ma swoje zdanie. Dla mnie głupotą jest noszenie ze sobą wszędzie lakieru do paznokci i poprawiania go jak tylko kawałeczek się zdrapie - przecież to jest psychoza czemu aż tak bardzo się tym niektórzy przejmują? Aż tak ważny jest dla was wygląd?

I kolejna sprawa, jak wyżej jedna dziewczyna napisała, że nigdy nie czepia się jak ktoś się nie maluje, a co chwile słyszy docinki, że ona się maluje - to samo myślą dziewczyny, które się nie malują. Niestety wszędzie można znaleźć czepialskie wredotki, które nie potrafią zaakceptować niczego co im się nie podoba tak samo jak ja czepiłabym się otyłych osób w leginnsach tak samo one mogą czepiać się tego, że np jestem kościotrupem (co z resztą robią ).

A czepianie się zdartego lakieru do paznokci? przecież to mniejsze zło niż chodzenie w obrzydliwych UGG butach albo zapylanie w szpileczkach do sklepu po mleko albo... noszenie wszędzie ze sobą lakieru do paznokci

Stary 2012-01-31, 11:56   #1490
Solciuchna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fashionismypassion Pokaż wiadomość
(...) Peace
No i oto ładne podsumowanie tematu Niech każdy sobie nosi paznokcie jakie chce. Peace!
Solciuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 11:58   #1491
MadSyndrome
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Solciuchna Pokaż wiadomość
No i oto ładne podsumowanie tematu Niech każdy sobie nosi paznokcie jakie chce. Peace!
tak, niech każdy nosi jakie chce i niech każdy ma prawo do wyzywania od fleji na forum każdego kogo chce. Naprawdę niektórzy ludzie nie mają za grosz szacunku do nikogo

Stary 2012-01-31, 12:06   #1492
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Bawi mnie takie "paniusiostwo", "obrzydza mnie zdrapany lakier na paznokciach, co za fleja!", "fuj, jaki okropny cień!", "o fuj co za szpetne buty!"

Dziewczynki, OBRZYDZAĆ może wystające dupsko ze spodni (bardzo często spotykane). Albo okropne pryszcze niczym nie zakryte tak, że sie leją dosłownie po twarzy, rozrapane na wszystkie strony. OBRZYDZAĆ mogą poobgryzane paznokcie do krwi, albo tłuste koleżanki w obcisłych ubraniach, z których się wylewają. Ale zdarty lakier na paznokciach? To znak, że ktoś jest przewrażliwiony albo po prostu jest paniusią i lubi się czepiać. Nie znam nikogo kto by się tak przejmował lakierem do paznokci jak niektórzy tutaj, żeby rozpisywać się o tym na 5 stron i jeszcze wyzywać mnie od fleji, bo czasem nie zmywam lakieru i noszę odrapany przecież jakby mi zależało, żeby każda paniusia oglądała moje wspaniale pomalowane paznokcie i jakby mi zależało na Waszym zdaniu to bym je zmyła, prawda? To o czym to świadczy?

Temat wątku : moda, która Cię rozwala, a widzę tylko czepialstwo najmniejszych drobiazgów. Każda z nas miała w klasie grupę plastikowych lal, które czepiały się takich głupot i na forum siedzą te, które muszą sobie chyba odreagować...

Ale rozumiem, że każdy ma swoje zdanie. Dla mnie głupotą jest noszenie ze sobą wszędzie lakieru do paznokci i poprawiania go jak tylko kawałeczek się zdrapie - przecież to jest psychoza czemu aż tak bardzo się tym niektórzy przejmują? Aż tak ważny jest dla was wygląd?

I kolejna sprawa, jak wyżej jedna dziewczyna napisała, że nigdy nie czepia się jak ktoś się nie maluje, a co chwile słyszy docinki, że ona się maluje - to samo myślą dziewczyny, które się nie malują. Niestety wszędzie można znaleźć czepialskie wredotki, które nie potrafią zaakceptować niczego co im się nie podoba tak samo jak ja czepiłabym się otyłych osób w leginnsach tak samo one mogą czepiać się tego, że np jestem kościotrupem (co z resztą robią ).

A czepianie się zdartego lakieru do paznokci? przecież to mniejsze zło niż chodzenie w obrzydliwych UGG butach albo zapylanie w szpileczkach do sklepu po mleko albo... noszenie wszędzie ze sobą lakieru do paznokci
Ale walnęłaś elaborat,szkoda,że tak schematycznie myślisz.BTW pierwsze słyszę,że chodzenie w szpilkach po mleko to zło
Stary 2012-01-31, 12:21   #1493
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:

Czyli nosząc Uggi, potem zmieniając je na szpilki w których pójdę do sklepu i jeszcze nosząc lakier do paznokci w kosmetyczce czynię zło

a zapomniałam o psychozie wynikającej z faktu, że w życiu zajmuję się ważnymi sprawami, gdzie ludzie poddają moją osobę ocenie i zwracają uwagę na to jak wyglądam. I oczekują ode mnie profesjonalizmu na każdym polu.

Cytat:
tak, niech każdy nosi jakie chce i niech każdy ma prawo do wyzywania od fleji na forum każdego kogo chce. Naprawdę niektórzy ludzie nie mają za grosz szacunku do nikogo
Masz rację nie mają.

W Twojej ocenie nazwanie czyjegoś przyzwyczajenia psychozą jest wyrazem grzeczności ? Nie wydaje mi się.

Edytowane przez fashionismypassion
Czas edycji: 2012-01-31 o 12:24
Stary 2012-01-31, 12:24   #1494
rickybobby
Wtajemniczenie

Cytat:
Czyli nosząc Uggi, potem zmieniając je na szpilki w których pójdę do sklepu i jeszcze nosząc lakier do paznokci w kosmetyczce czynię zło
Niestety tak,jesteś po ciemnej stronie mocy A ja jestem Twoim ojcem Luke
Stary 2012-01-31, 12:28   #1495
fashionismypassion
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety tak,jesteś po ciemnej stronie mocy A ja jestem Twoim ojcem Luke
muszę mamie powiedzieć, żeby zakładała wieniec z czosnku ...

zło czai się wszędzie
Stary 2012-01-31, 12:28   #1496
pierniczek_
Rozeznanie

Cytat:
Wyjmujesz moją wypowiedź z kontekstu Mnie rozwalały wszystkie te czynności, które wymieniłam, ale razem wzięte
Czyli jak już ktoś się farbuje, to po zrobieniu makijażu jest juz rozwalający? Przecież połowa Polek ma makijaż + farbowane włosy + zadbane i (olaboga!) pomalowane paznokcie.

Cytat:
Nie zmywasz, bo tak Ci się podoba i to zamierzony efekt, czy Ci się nie chce?
Rozwala mnie lenistwo, bo żeby przez 2 tygodnie nie znaleźć 5 minut na zmycie resztek lakieru? Po co w ogóle je malować, skoro po kilku dniach wyglądają gorzej niż bez lakieru? Dla mnie odrapany lakier do połowy paznokci, to ten sam poziom estetyki co posklejane rzęsy, odcinający się od szyi podkład albo wyjechanie szminką poza kontur ust.

Cytat:
Ja to spotykam na Wizażu. Ktoś tu wcześniej pisał o presji na idealny wygląd. Ja z kolei częściej spotykam się z presją na naturalność i wyśmiewaniem malujących się kobiet + teksty, że im nie szkoda czasu rano na szpachlowanie się.

Edytowane przez pierniczek_
Czas edycji: 2012-01-31 o 12:33
pierniczek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:30   #1497
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Fela Von Helvete Pokaż wiadomość
Ja co prawda nie w swoim otoczeniu, ale spotkałam się z opinią, że jak się kobita maluje to "oszukuje mężczyzn", bo facet na nią poleci, a potem zobaczy bez makijażu i klops i w ogóle Boże, jesteś brzydka to się z tym pogódź i najlepiej schowaj w piwnicy przed światem, a nie żałośnie maluj
Boskie Ludzie nigdy nie przestaną mnie zaskakiwać.
Stary 2012-01-31, 12:35   #1498
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Ale walnęłaś elaborat,szkoda,że tak schematycznie myślisz.BTW pierwsze słyszę,że chodzenie w szpilkach po mleko to zło

Cytat:

a zapomniałam o psychozie wynikającej z faktu, że w życiu zajmuję się ważnymi sprawami, gdzie ludzie poddają moją osobę ocenie i zwracają uwagę na to jak wyglądam. I oczekują ode mnie profesjonalizmu na każdym polu.

.
Chapeu bas.
Życie, czyli praca, weryfikują późnije takie poglądy.

Ad butów, to chyba jestem jednak beznadziejnym przypadkiem, bo ja kocham obcasy, a baleriny i uggi są dla mnie aseksualne. I dla mojego męża tez. I, o zgrozo, manicure i pedicure mam zawsze dopieszczone, nawet zimą.

Edytowane przez L_V
Czas edycji: 2012-01-31 o 12:38
Stary 2012-01-31, 12:36   #1499
blekitne_niebo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pierniczek_ Pokaż wiadomość
Ja to spotykam na Wizażu. Ktoś tu wcześniej pisał o presji na idealny wygląd. Ja z kolei częściej spotykam się z presją na naturalność i wyśmiewaniem malujących się kobiet i teksty, że im nie szkoda czasu rano na szpachlowanie się.
Też prawda Ja się lubię rano malować, lubie nosić szpilki, sukienki - taki mam styl, nikomu się on nie musi podobać tylko przykro mi że ktoś z góry ocenia mnie jako laleczkę dla której liczy się tylko wygląd. Tym bardziej że nie jestem tandetna, nie nosze 15cm szpilek, grubej warstwy pudru i sklejonych rzęs - mam delikatny makijaż który idealnie stapia się z karnacją, moje stroje nie są wulgarne tylko klasyczne, nie mam tipsów i pomarańczowej twarzy więc naprawdę nie rozumiem skąd posądzenia o bycie stereotypową lalą
Stary 2012-01-31, 12:38   #1500
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Też prawda Ja się lubię rano malować, lubie nosić szpilki, sukienki - taki mam styl, nikomu się on nie musi podobać tylko przykro mi że ktoś z góry ocenia mnie jako laleczkę dla której liczy się tylko wygląd. Tym bardziej że nie jestem tandetna, nie nosze 15cm szpilek, grubej warstwy pudru i sklejonych rzęs - mam delikatny makijaż który idealnie stapia się z karnacją, moje stroje nie są wulgarne tylko klasyczne, nie mam tipsów i pomarańczowej twarzy więc naprawdę nie rozumiem skąd posądzenia o bycie stereotypową lalą

Dodaj do tego siłownie i masz już psychicznie chora kobietę, któa nadmiernie skupia się na swoim wyglądzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości