|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
Prinz jak za takie pieniądze to zrobilabym sobie kurację ampulkami radical i jeszcze zostałoby Ci pieniędzy na jakiś fajny olej
wątpię żeby w tej wcierce było coś rewolucyjnego.
|
#4532 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4533 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) i tam maja duzo. Jest to blisko centrum, jedna-dwie stacje od I strefy na wschod, a bilet na metro kosztuje tyle samo w 1 i 2 strefie ![]() Dziewczyny, nie moglam sie ponad 2 godziny dostac na wizaz ![]() Cytat:
Amla Gold, Amla, Vatika Enriched Almond Oil, Sesa, Navratna, Vatika kokosowa, Mahabringraj, migdalowy, rycynowy, awokado Kuracja drożdżowa: 31.01.2012-31.04.2012 Piję pokrzywę: 24.02.2012-24.05.2012 |
||
|
|
|
#4534 |
|
Raczkowanie
|
też nie mogłam
pewnie coś z serwerem albo czymś już mnie to lekko zdenerwowało, ale jeszcze przed pójściem spać zadziałał na szczęście
|
|
#4535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie, to jednak nie ma się czym podniecać Zwykła wcierka. Równie dobrze, można tę Jantara wypróbować, chociaż ona chyba ostatnio nie jest taka łatwa do dostania A jak ktoś chce już z japońską nazwą, to ja bym jednak wzięła Kamiwazę. Taka sama szansa, że przyspieszy porost, jak przy tym specyfiku.
|
|
|
|
|
#4536 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Radical mi nic nie pomógł. Łysienie pokonałem ampułkami Vichy. |
|
|
|
|
#4537 |
|
Raczkowanie
|
Czarna Orchideo:
Co do przeproteinowania wlosow, to ja gdzieś w necie przeczytałam kiedyś (ale nie wiem skąd) i sobie zapisałam że: - jesli jest za dużo protein i za mało nawilżaczy to włosy są sianowate i łamliwe - jesli jest za dużo nawilżaczy a za mało protein to włosy są ulizane i elastyczne ale słabe i wrażliwe. - W pierwszym wypadku należy dobrze oczyścić włosy szamponem z sls i nałożyć maskę nawilżającą, w drugim - proteinową. - jeśli nasze wlosy są podatne na "przedawkowanie" np. protein to pod maski proteinowe dobrze nakładać nawilżacze.
|
|
#4538 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no to nie wiem co Ci zaproponowac za te pieniadze:P moze seboradin wcierkę albo rzepę joanny?
|
|
#4539 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
podczytuję was regularnie od pewnego czasu i chyba zaczynam się uzależniać Jak na razie stosuję: - szampon Alterra na zmianę z lawendowym Ziaji - odżywkę Alterra z granatem - olej Vatika kokosowy i Sesa (okropny zapach) - łykam cynk i tran (ze względu na skórę głównie) Zastanawiam się nad zrobieniem psikacza pod oleje, myślałam o: wodzie, oliwie z oliwek, miodzie, d-panthenolu, żelu aloesowego. W najbliższym czasie chcę zaopatrzeć się w dobre maski, odżywki nawilżające. Pokrzywy pić nie mogę, źle działa na mój organizm. Moje włosy są suche, zniszczone, nijak się układają, są twarde... po użyciu olei po raz pierwszy zrobiły się taakie mięciutkie ![]() Pozdrawiam serdecznie wszystkie olejomaniaczki |
|
|
|
#4540 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam sobie Alterrę pomarańczową. Włosy myte wczoraj, całkiem świeże itp. ale tak mnie korci, żeby ją wypróbowac, że chyba musze stąd spadać
|
|
|
|
#4541 |
|
Raczkowanie
|
ja poprosiłam męża by mi zamówił olej kokosowy jako 1 z elementów prezentu urodzinowego, więc za jakiś czas będę się nim cieszyć. Chętnie wypróbuję coś nowego, bo na razie korzystam tylko z takich rzeczy, które mam w domu, rycyna, oliwa z oliwek, miód...
Chciałabym spróbować czegoś nowego, zwłaszcza że tak Was tu czytam i czytam, chciałabym pokombinować. U siebie na razie nie widzę oszałamiających efektów, ale chyba za krótko, by to oceniać, zwłaszcza że miałam przerwę. Mam takie totalnie głupie pytanie- nie umiem określić, kiedy moje włosy są już oczyszczone po olejowaniu, gdy je myję. Myję je 2 razy, 2 różnymi szamponami i nie jestem pewna, czy są dostatecznie oczyszczone ,przetłuszczają mi się jak przedtem, nie umiem określić, bardziej niż wcześniej, czy tak samo |
|
|
|
#4542 |
|
Mod-Śnieżynka
|
Podaję co znalazłam na zakręconym forum
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...5&postcount=11 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=12 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=23 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...4&postcount=32 Chyba tyle, chociaż wydaje mi się, że coś jeszcze było. napisz też o unikaniu protein po farbowaniu. Coby nie robić całkowitego OT napiszę o Heenarze. Niewiele tego będzie, bo za krótko stosuję. Na skalp sprawuję się ok, jakieś bejbiki rosną, ale łykam jeszcze vitapil. Na długość użyłam raz i nie podobało mi się. Olej jest na kokosie, a kokos to mój nr 1. Dziś spróbuję znowu. Jeden raz to mało, wiem, ale po olejach mam zazwyczaj ładne włosy, a tu klops. A zapach? Mnie odpowiada, lekko ziołowy, utrzymywał się na drugi dzień po umyciu, mojej rodzinie już nie pasował. |
|
|
|
#4543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam i cos naklepie
|
|
#4544 |
|
Raczkowanie
|
Kupiłam wczoraj olej z pestek winogron i Babydream fur Mama. Zaraz nakładam jeden z nich, bo moje włosy aż proszą się o zajęcie nimi.
|
|
#4545 |
|
Raczkowanie
|
luz, po to tu jesteśmy zeby sie dzielić wiedzą...póki można
A mi np. nie pomogły w ogóle ani ampułki Vichy ani ich tańszy odpowiednik czyli ampułki L'oreal Aminexil. podobno "drogeryjno-apteczna" dozwolona ilość aminexilu (diaminopyrimidine oxide) jest niewystarczająca w niektórych przypadkach. A to dziwne, bo u mnie łysienia jako takiego nigdy nie zdiagnozowano, tylko wypadanie na tle stresowym, "wspomagane" złą wodą. Teraz stosuję Joanne Rzepę i kilka innych specyfików. Zobaczymy...
|
|
#4546 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To wpływu na przetłuszczanie chyba nie ma za dużego. Głowa przetłuszcza się od wielu rzeczy. Trzeba po prostu unormować ilość wydzielanego sebum, np stosując łagodniejszy szampon, odpowiednią dietę, jakieś wcierki.
Piłam pokrzywę i drożdże. Olejuję włosy od 30.08.2011 Stosuję pielęgnację a'la CG, choć jestem SG Owsiankę jem regularnie od 10.10.2011 Od zawsze się ODCHUDZAM Edytowane przez ania smerfetka Czas edycji: 2012-01-31 o 12:38 |
|
|
|
|
#4547 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Możesz tez spróbować z zimnotłoczonym winogronowym, jest dość tani, dostępny w wiekszosc supermarketów i pasuje większości głów (a nawet jakby Ci nie podpasował, to zuzyjesz w kuchni )Cytat:
1. jakich uzywasz szamponów? 2. ja zawsze muszę się bardziej "nastarać" jak mam na głowie rycynę i oliwę z oliwek, bo są gęstsze i sie nie wchłaniają tak jak inne, lżejsze oleje. Dobre efekty daje mycie szamponem na "suche" włosy, tzn bez zmoczenia, ale jest dośc niewygodne, bo włosy naolejowane sa zbite i to smarowanie szamponem po tępych włosach je dodatkowo plącze. Dlatego znalazłam metodę, która zawsze się sprawdza, wszystko domywa za pierwszym razem, nawet używając do mycia odzywki: najpierw przez minutę-dwie płuczę włosy ciepłą wodą, samą wodą. dopiero potem nakladam szampon i myję, ale też skupiam sie głównie na okolicach głowy, staram nie trzeć włosów po długości, tylko raz-dwa przesuwam po nich pianę. niż wcześniej - w ogóle - czy niż wcześniej z olejem?
|
|
|
#4548 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
, zakręcone forum to mój trzeci dom
|
|
|
|
|
#4549 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
hmm zamówiłem sobie wczoraj Jantar, wpływa to na porost? (tzn gestszych, nowych etc) jest jeszcze sens rzepę kupować? |
|
|
|
|
#4550 |
|
Zakorzenienie
|
jak masz jantar to bym narazie rzepkę sobie darowała
u niektorych dziewczyn bardzo fajnie działal, przyspieszał porost, baby hair sie pokazaly
|
#4551 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny pomozcie mi :P
widzialam w sklepie chinskim, olejek do wlosow Jasminowy, ale mial w skladzie parafinum liquidum.... straszna jest parafina bardzo ? :/
|
#4552 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4553 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4554 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jest dalej ta promocja na olej sezamowy w Lidlu? Ile on kosztuje?
|
|
|
|
#4556 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekuje
|
|
#4557 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieję, ze Cie usatysfakcjonowalam
![]() mam nadzieje ze dostane heenare do piatku bo chce zrobic pełny miesiąc kuracji hmm.. edit:a u mnie w lidlu w ogole nie ma zadnych olei moze w innym, jak bede do lekarza za miesiac jechac to wpadne ale znajac moje szczescie to nie bedzie niczego;pa miala ktoras z Was olej z orzeszkow arachidowych? edit2: babeczka mi odpisala wlasnie na meila ze dzisiaj mi wysle heenare wiec pewnie dojdzie
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-31 o 13:51 |
|
|
|
#4558 |
|
Zadomowienie
|
Kochane włosomaniaczki
Mam do was pytanko. Dzisiaj zauważyłam, że na mojej Amli firmy Dabur jest napisane, żeby nakładać ją na włosy na 30 do 60 minut, a ja do tej pory zostawiałam ją na całą noc
|
|
|
|
#4559 |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzisiaj z Vatiką na skalp i orzechem włoskim na długość
![]() Wczoraj sobie oczyściłam włoski, po myciu dałam zamiast jedwabiu olejek Alterry na końce i odżywkę b/s Joanny AB, nie chciałam mieć żadnych silikonów na sobie ![]() Dzisiaj po 11 nałożyłam oleje i ze względu na to, że nie mam w planach żadnego wyjścia, zmyję to dopiero jutro wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Czarna Orchidea właśnie przeglądam Twojego bloga i widzę tam Amlę Dabur, ale ja mam trochę z innym składem i parafinę mam na pierwszym miejscu ![]() Mam taką https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...il.html&next=1 i chyba moja jest gorsza, bo ma dalej Amlę w składzie
|
#4560 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usatysfakcjinowalas ![]() a obecnie mam ten olejek , i zamiezam dzis go potestowac https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...-body-oil.html
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:56.

wątpię żeby w tej wcierce było coś rewolucyjnego.

Nie wiem jaka jest tego przyczyna,może mnie bardziej służy olejowanie na sucho?Nie wiem,jeszcze będę eksperymentować. 
pewnie coś z serwerem albo czymś

moze w innym, jak bede do lekarza za miesiac jechac to wpadne ale znajac moje szczescie to nie bedzie niczego;p