|
|
#1501 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Moda, która Cię "rozwala" - część 4
Cytat:
|
|
|
|
|
#1502 |
|
Wtajemniczenie
|
Oooo to przybijam Ci wirtualną high five bo myslałam,że tylko ja na cały świecie nie uznaje belerin.
|
|
|
|
#1503 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy możecie skończyć tą męczącą dyskusję?
Ta ma lakier, ta nie ma, ta ma makijaż, ta nie ma, ta zła, ta jeszcze gorsza.. no ileż można? Wszystko do cholery jest dla ludzi. Nie mogę pojąć o czym Wy tak naprawdę dyskutujecie.. Rozwalają Was makijaże (wszelakie) ? No naprawdę czegoś bardziej absurdalnego nie słyszałam. W takim razie większość kobiet. Lakiery w torebce? No hm.. patrz wyżej. Naprawdę dajcie już spokój i zacznijcie stosować się do tematu wątku-w sensie modowym. eot.
|
#1504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tylko musi zacząć nosić ze sobą kosmetyczkę a w niej obowiązkowo lakier do paznokci Edytowane przez fashionismypassion Czas edycji: 2012-01-31 o 12:50 |
|||
|
|
|
#1505 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czytałam tam chyba kiedyś taki artykuł, że należy się porządnie zastanowić przed założeniem puszapa, boo potem jak dojdzie do jakiejś akcji i zdejmie się stanik, to może zaistnieć niezręczna sytuacja
|
|
#1507 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszystkie pokasowane ![]() Cytat:
Rozwaliłaś mnie totalnie
|
|
#1508 |
|
Zakorzenienie
|
Aaa ten filmik widziałam jakiś czas temu
. Nie rozumiem, skąd ta moda na kręcenie badziewnych wywodów i wrzucanie tego w sieć. Co mnie obchodzi, co ona ma w torbie do szkoły, albo jakie majtki zakłada. Zajęłaby się jakimś lepszym hobby, niż ekshibicjonizm internetowy.
|
|
|
|
#1509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale dla mnie hitem jest ona: http://www.youtube.com/watch?v=avMwy...eature=related I tu jeszcze jest chłopiec prezentujący swoje zakupy: http://www.youtube.com/watch?v=cW4oD...eature=related Mam nadzieję, że to już tylko jakaś prowokacja.
Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-31 o 13:10 |
|
|
|
|
#1511 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Na swoje usprawiedliwienie powiem że ze względu na kierunek studiów bardzo często myję (a wręcz szoruję ) ręce, odkażam alkoholowymi środkami (praca w szpitalu) co być może częściowo mnie usprawiedliwia
|
||
|
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie obrzydza zdrapany lakier, tłuste włosy, brudne ubranie, za małe gacie, smród potu, bo na to człowiek ma wpływ. Ma wpływ na tłuste włosy- bo mu się nie chce umyć, ma wpływ na odrapany lakier - bo się nie chce zmyć, na za małe gacie - bo się nie zakłada odpowiednich itd. Objaw lenistwa, flejostwa i tumiwisizmu. Moda? Jaka moda? Modnym jest śmierdzieć i mieć obgryzione paznokcie? Nie jest to objaw "pańciowatości" , to kwestia kultury i higieny osobistej. To są zasady savoir vivre. Patrząc na ludzi, mam wrażenie, że dawno zarzucono naukę tychże. Szkoda. I co mnie bardziej smuci, w swoim niechlujstwie niektórzy nie widzą nic złego, a wręcz przeciwnie, twierdzą, że się wyzwolili z jakiegoś mitycznego mainstreemu ludzi od mydła. Również szkoda. Uważam, że jeśli ktoś decyduje się na lakier do paznokci, farbowanie włosów, mejkap to powinien o nie dbać, zwłaszcza jeśli ma kontakt z ludźmi. Jeśli mam na rekrutacji doczynienia z panną odrapaną i zatłuszczoną, to mam prawo przypuszczać, że tak samo flejowato, jak swoje paznokcie, będzie traktowała pracę. Nie obrzydza mnie pryszcz, tłusta d**a, egzema, łuszczyca, bo to są dolegliwości (tłusty tyłek też - np. leczenie sterydami - nie pisze tu o ewidentnym obżarstwie czipsami), które nie zależą od tego, czy mi się chce wziąć rano prysznic, czy nie. Nie można za to piętnować ludzi.
|
|
#1513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Witaj w Klubie
|
|
|
|
|
#1514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mądrze napisane - i się z tym zgadzam. Podobnie jest z usprawiedliwianiem się przy robieniu błędów ortograficznych podczas pisania przez komunikator czy na forach-wg mnie ani forma,ani pośpiech nie stanowią usprawiedliwienia niechlujnej wiadomości,w której roi się od błędów Mam wrażenie,że nastała moda na "bycie tak zajętym,że pisze się z błędami,no ale na co dzień piszę poprawnie".
|
|
|
|
|
#1515 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moim zdaniem kolorowy lakier na paznokciach ma poprawiać ich urodę, dopełniać strój. Jak zdarty (nie odpryśnięty), noszony kilka dni w ten sposób, może to robić? Dla mnie czyni efekt odwrotny. Tak, jak bym się pomalowała i przejechała ręką oko i totalnie się rozmazała, niczym miś panda i chodziła tak cały dzień, bo tak lubię. To po co ten makijaż w ogóle byłby mi potrzebny? Pisałyście tu o nierównej kresce na oku, a ja podciągam to pod zdarty lakier, efekt estetyczny podobny. Oczywiście wszystko, co napisałam to jest moje odczucie w tym temacie i nijak się to nie ma do wykonywanej przeze mnie pracy. Dla jednego malowanie się (nie tapeta), umycie włosów i codzienna kąpiel to nadużycie, a dla innego zwykłe dbanie o siebie. Lubię wyglądać schludnie i wtedy się dobrze z tym czuje, odpryśnięty lakier u mnie wkurza mnie tak samo, jak plama na przodzie bluzki ale rozumiem, że są osoby, które nie zwracają na to uwagi, widocznie, jak we wszystkim, różnimy się postrzeganiem świata i poczuciem estetyzmu Cytat:
Mnie obrzydzają bardziej odrapane paznokcie niż grubsze koleżanki w obcisłych ubraniach. Nie znasz nikogo kto by się tak przejmował i co z tego za wniosek? Dla mnie żaden. Dla mnie to jest niechlujne, jak niemyte włosy np. Dla Ciebie takie być nie musi, ale dla mnie jest. Cytat:
Cytat:
Dla Ciebie to jest ważne, obrzydliwe itd. dla innych coś innego. ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
Ujęłaś to tak, jak ja chciałam
|
|
#1516 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Jesteś stracona
![]() Cytat:
![]() Ad różowego - |
|
|
|
|
#1518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) również mnie obrzydzają. Kamienujcie
Edytowane przez Melanchton Czas edycji: 2012-01-31 o 13:41 |
|
|
|
|
#1519 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z pogrubionym się zgadzam Cytat:
![]() Cytat:
Po prostu młoda chciała być fajna, a młody się najzwyczajniej nabija.Cytat:
blablablablabla...
|
|
|
#1520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten chłopaczek! ![]() Nie no serio, nie kumam takich dzieci. Nic a nic
|
|
#1521 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
moim zdaniem jak ktos nie ma czasu zeby zmyc paznokcie i je na nowo pomalowac, to lepiej w ogole nie malowac, bo po co
|
|
|
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1523 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1524 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
za duzo oparow od lakieru i komorki nie stykaja jak nalezy .
szuka nowego domu Edytowane przez siarka40 Czas edycji: 2012-01-31 o 14:42 |
|
|
|
|
#1525 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1526 |
|
Konto usunięte
|
ale się wojenka rozpętała
![]() ja nie rozumiem jednego , jak panna jest taka zabiegana i zajęta , że nie ma czasu zmyć odrapanego lakieru , to jak znalazła czas , żeby te paznokcie umalować sama mam taką prace , że lakier nie trzyma się na rękach , jest na to proste rozwiązanie nie malować . ps. o pięty tez nie dbacie ? włosów nie myjecie |?| to chyba zajmuje więcej czasu niż zmycie lakieru ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- dokładnie |
|
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Wiele osób tutaj ma straszne kompleksy.. wyzywać od fleji możecie sobie swoje koleżanki, które nie myją włosów, a nie mnie - kogoś, kogo nie znacie - z powodu, że napisałam, że noszę zdarty lakier na paznokciach. I nie mam zamiaru tu niczego już udowadniać, bo ta mądrusia paniusia, która wyzywa mnie od fleji jest zakompleksioną delikatniusią paniusią, która ma odruchy wymiotne jak widzi, że komuś kolor butów nie pasuje do torebki
Dziwicie się, że odpowiadam atakiem na atak? To może przestałybyście się tu poniżać nawzajem i wróciły do wątku. Nie wiem co domniemane niechlujstwo ma związanego z modą I jeszcze coś, bo wielkie zdziwienie tu panuje "oh jej jak można nie zmyć lakieru do paznokci?!" "oh skoro pomalowała to jak nie ma czasu na zmycie?!?! :O" otóż dajmy na to, że pomalowałam paznokcie na sylwestra, od 2 pracowałam (mam pracę w rękawiczkach gumowych), 4tego moje paznokcie zaczynają się zdzierać, ale jakoś prócz pracy i siedzenia w domu do niedzieli nic nie robię, a jak wracam to mam ważniejsze rzeczy na głowie niż OH IDĘ SOBIE ZMYĆ PAZNOKIETKI I POMALOWAĆ NA NOWO także jak widać - skoro to mi nie przeszkadza, nie rani mnie w jakikolwiek sposób, nie rani też uczuć osób dookoła mnie (bo tutaj zraniło to wiele delikatnych duszyczek) to nie widzę powodu, żeby w pośpiechu je zmywać - jak znajdę czas to zmyję, jak nie to nie. Co w tym takiego niezrozumiałego? Dla mnie po prostu śmieszne jest to, że wredne dziewczyny nawet o to mogą się przyczepić. Lakier do paznokci.. jezu.. te, które czepiają się innych na bank są też zaczepiane i muszą sobie odreagować
Edytowane przez MadSyndrome Czas edycji: 2012-01-31 o 15:03 |
|
|
|
#1528 |
|
Wtajemniczenie
|
ciekawe gdzie są te wszystkie idealne wizażanki, bo żadna moja bliższa/dalsza znajoma nie odpowiada tym wyśrubowanym wymaganiom
to mój dylemat na połowie tych wątków - nie znam takich ideałów, ciekawe gdzie się pochowały
|
#1529 | |
|
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
).wczesniejsza wypowiedzia odnioslam jedynie do tego, ze to ja pierwsza smialam napisac, ze nie podoba mi sie odprysniety lakier^^.
|
|
|
#1530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To proste - w weekend na jakieś wyjście maluję, bo mam sporo czasu. Potem w tygodniu chodze z tym lakierem, bo jest jeszcze ładny. Lekko zdrapują mi się same końcówki, ale podkreślam: nie jest to obdarte pół paznokcia czy coś w stylu tego, co tu było pokazywane, bo do takiego stanu nie dopuszczam. I może nie do końca chodzi tu o zabieganie, bo na upartego znalazłabym czas na te paznokcie. Ale zwyczajnie taki jeden czy dwa małe odpryski jakoś mnie nie rażą i mogę z nimi wytrzymać jeszcze ze dwa dni. Szczególnie, że idę z nimi tylko na uczelnię, zajęcia z rysunku, do biblioteki, na basen czy do siłowni (tak, wbrew pozorom flejtuchy nienoszące ze sobą buteleczki z lakierem też czasem chodzą na basen czy do siłowni ). Po prostu nie mam parcia na taki totalny perfekcjonizm i nadal czuję się dobrze nawet z lekko zadraśniętym lakierem na paznokciu. A żeby rozwiać wszelkie wątpliwości: myję się codziennie, nie śmierdzę, nigdy nie mam tłustych włosów, a ludzie lubią ze mną przebywać i nie mają odruchów wymiotnych na mój widok.I jeszcze tak sobie myślę, że osoby noszące ze sobą lakier raczej są w mniejszości. Może Was to rozwala, nie podałybyście ręki takiej osobie, bo Was to wręcz obrzydza. Ale większość ludzi nie zwraca na to uwagi. Oczywiście pod warunkiem, że poza tym osoba jest zadbana. Dla mnie temat jest w pełni wyczerpany i tyle
Edytowane przez Magdallen Czas edycji: 2012-01-31 o 15:19 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.

Ja się lubię rano malować, lubie nosić szpilki, sukienki - taki mam styl, nikomu się on nie musi podobać tylko przykro mi że ktoś z góry ocenia mnie jako laleczkę dla której liczy się tylko wygląd. Tym bardziej że nie jestem tandetna, nie nosze 15cm szpilek, grubej warstwy pudru i sklejonych rzęs - mam delikatny makijaż który idealnie stapia się z karnacją, moje stroje nie są wulgarne tylko klasyczne, nie mam tipsów i pomarańczowej twarzy więc naprawdę nie rozumiem skąd posądzenia o bycie stereotypową lalą

Mam nadzieję, że to już tylko jakaś prowokacja.

albo po prostu jest paniusią i lubi się czepiać. Nie znam nikogo kto by się tak przejmował lakierem do paznokci jak niektórzy tutaj, żeby rozpisywać się o tym na 5 stron i jeszcze wyzywać mnie od fleji, bo czasem nie zmywam lakieru i noszę odrapany 
Mam wrażenie,że nastała moda na "bycie tak zajętym,że pisze się z błędami,no ale na co dzień piszę poprawnie".
czemu aż tak bardzo się tym niektórzy przejmują? Aż tak ważny jest dla was wygląd?![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)