Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-01-31, 12:03   #4051
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
laktator mam Medeli podwojny, elektryczny... bylam z niego mega zadowolona, tym bardziej ze dosc sporo odciagalam

butelki uzywamy NUK... i tylko szklane... powiem szczerze, ze plastikowych sie brzydze i nigdy nie mam pewnosci, czy wszystko dobrze jest wymyte... poza tym plastiki trzeba co jakis czas zmieniac, a szklo jest szklem... najwyzej moze sie stluc

smoki tez NUK

a sterylizator i podgrzewacz to wg mnie niepotrzebmy wydatek... wysterylizowac mozna wrzatkiem, podgrzac mozna w garnku albo we wrzatku

super, ze wiesci dobre

a wymaz to albo catologia, albo na gronkowca

nic

no chyba, ze jakas dobra kolacje
a który gronkowiec ma coś wspólnego z rakiem? zaintrygowało mnie to , bo miałam kiedyś jednego, czy może o paciorkowca chodzi? ale to też z rakiem nic wspólnego nie ma

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-01-31 o 12:05
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:04   #4052
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7

Mała kciukasy dla Ciebie,żeby wyniki były ok.

Madziara26 śliczny Twój synek

Emigra świetnie,że po wizycie ok.

Lenami zazdroszczę udziału w szkole rodzenia. U mnie niestety nie ma,a tak bardzo chciałabym chodzić z wielu względów,ale mam nadzieję,że jakoś sobie poradzę

Ivonka7 ja na walentynki dla TŻ kupuję torbę do pracy (bo ta którą ma woła o pomste ze starości), perfume bo uwielbia perfumy i do tego pewnie zrobię jakąś kolacyjkę i się odstroję – myślę,że dla nas taki wieczór się przyda bo ostatnio jakoś mało czas razem spędzamy.

Cytrynka co do majtek… to u nas w szpitalu pozwalają tylko na takie siateczkowe… więc nie mam wyboru…

Na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane... właściwie sama nie wiem

Niby powinnam być zadowolona,że siedzę na zwolnieniu,a jakoś mi tak smutno bo nie mam do kogo buzi otworzyć. Nawet kot poszedł spać
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:12   #4053
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Hej hej,

Madziara super zdjęcia Małego przystojniaka

Mała dobrze,że wyniki ok

Emigra to dobrze,że pozamykana jesteś , jeszcze trochę czasu zostało na otwarcie

Lena ja codziennie się budzę przed 5 , z przyzwyczajenia, żegnam tż, wracam do wyrka i śpię tak długo jak mi Nina pozwoli, czyli do 8
Ale jak fajnie mnie budziła dzisiaj, udawałam ,że jeszcze śpię a Ona mnie głaskała po buzi, tak jak ja Ją jak Ona zasypia

Na walentynki nic nie planujemy, może ewentualnie wyjście do restauracji, ale nie wiem czy mi się będzie chcieć jakoś nie mam parcia ,żeby obchodzić to święto.

Pomalowałam sobie paznokcie u nóg i Ninie u rączek ale ma radochę

A ogólnie przechodzimy teraz fazę na biedronkę tzn. na tą biedronkę z loga sklepu, jak widzi reklamę to kwiczy z radości, potem szuka w szafkach na makaronach itd. tej biedrony i jeszcze w kompie w google Jej muszę wyszukiwać zdjęcia ze sklepami biedronki i taką zabawę mamy ,że pokazuje gdzie widzi logo, a widzi takie , których nawet ja nie dostrzegam .A no i oczywiście rysujemy tą biedronkę.Dzisiaj chcę kupić modelinę i ukulać tego owada.

ale cudna ta Twoja Nina!
hehe powodzenia w rzeźbieniu biedrony!

Mała fajnie że wyniki ok ja w środę podpytam ginkę, czy może mi dac skierowanie na te próby wątrobowe, zobaczymy.

emigra ale duża córcia! Fajnie, już tak niewiele Wam zostało..
Stary 2012-01-31, 12:12   #4054
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
a który gronkowiec ma coś wspólnego z rakiem? zaintrygowało mnie to , bo miałam kiedyś jednego, czy może o paciorkowca chodzi? ale to też z rakiem nic wspólnego nie ma
nie wiem, czy paciorkowiec albo gronkowiec ma cis wspolnego z rakiem...

jedynie tylko jesli jest robiony wymaz, to moze byc cytologia - zwiazana z nowotworem, albo teraz w okolicach 36 tc robi sie baranie na gronkowca (albo paciorkowca... nie pamietam dokladnie)
Ale skoro Emigra nie dopytala, to pewnie sie na razie nie dowiemy co to za badanie dokladnie bylo
Stary 2012-01-31, 12:12   #4055
Capsta
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
a ja chyba znalazłam wózek na all
czekam tylko na odpowiedź od sprzedającego, pokazuję mężowi i podejmujemy decyzję. Cena atrakcyjna 330 zł - komplet (Chicco Enjoy), przesyłka za darmo
Mam taki
Ja wczoraj zaczęłam pranie i prasowanie ciuszków. Z tego co widzę zajmie mi to z tydzień. Najgorsze, że po wyprasowaniu będę wkładać wszystko z powrotem do tych samych toreb i najwcześniej za 3-4 tygodnie przewiozę do mieszkania. Odłożyłabym to pranie na nieco później, ale już w tej chwili ciężko mi wystać godzinę przy desce do prasowania. Wiadomo, że z każdym tygodniem będzie coraz trudniej. Moja pogłębiona lordoza zaczyna coraz mocniej dawać się we znaki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek001.jpg (66,1 KB, 44 załadowań)
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:15   #4056
gucia6
Zakorzenienie

i narobilam smrodu w domu... przypalilam ryz
Stary 2012-01-31, 12:18   #4057
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MegMakeUp Pokaż wiadomość
Mała kciukasy dla Ciebie,żeby wyniki były ok.

Madziara26 śliczny Twój synek

Emigra świetnie,że po wizycie ok.

Lenami zazdroszczę udziału w szkole rodzenia. U mnie niestety nie ma,a tak bardzo chciałabym chodzić z wielu względów,ale mam nadzieję,że jakoś sobie poradzę

Ivonka7 ja na walentynki dla TŻ kupuję torbę do pracy (bo ta którą ma woła o pomste ze starości), perfume bo uwielbia perfumy i do tego pewnie zrobię jakąś kolacyjkę i się odstroję – myślę,że dla nas taki wieczór się przyda bo ostatnio jakoś mało czas razem spędzamy.

Cytrynka co do majtek… to u nas w szpitalu pozwalają tylko na takie siateczkowe… więc nie mam wyboru…

Na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane... właściwie sama nie wiem

Niby powinnam być zadowolona,że siedzę na zwolnieniu,a jakoś mi tak smutno bo nie mam do kogo buzi otworzyć. Nawet kot poszedł spać
Nie martw się szkołą rodzenia, ja myślę, że wiele nauczyc się można też z netu - mam zamiar pooglądac trochę filimów instruktażowych, bo na tej szkole to tak wszystko po łebkach i za szybko jak dla mnie

co do majtoch to na tym nieszczęsnym sr właśnie mówiła położna że w ogóle nie nosic! no to jak mi się ten podkład ma trzymac między nogami?;/

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
witaj w klubie, ja właśnie przypaliłam skarpetkę żelazkiem jakaś nadgorliwa jestem i stwierdziłam, że skarpetki po praniu też warto jeszcze żelazkiem przejechac.. Tylko trochę za wysoka temperatura mi się ustawiła;/
Stary 2012-01-31, 12:19   #4058
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość

co do majtoch to na tym nieszczęsnym sr właśnie mówiła położna że w ogóle nie nosic! no to jak mi się ten podkład ma trzymac między nogami?;/
Hehe też słyszałam to samo na sr, że podkład trzymać między nogami bez majtoch Ale ja mam jednorazowe zakupione

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:19   #4059
negila
Rozeznanie

Cytat:

zaciskamy nóżki zaciskamy

negila jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:22   #4060
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Co moge doradzic, to przed siusianiem przygotuj sobie butelke z ciepla/letnia woda (ok 0,5 l), do tej wody dodaj 2-3 krople olejku lawendowego (wstrzasnij dobrze) i polewaj sobie obolale miejsce podczas siusiania. Przynosi ulge, a lawenda dodatkowo ma wlasciwosci odkazajace, regenerujace i przeciwswiadowe (w tym tez przeciwalergiczne).
To samo polecam po porodzie... wtedy tez wszystko sie szybciej goi

zobacz moja odpowiedz do Emigry wyzej...

dodatkowo ja czasem jak mam jakis stan zapalny, czy podraznienie, to robie sobie mieszanke 1 lyzka oleju migdalowego + 10 kropli olejku lawendowego i zawsze po myciu sobie smaruje... czasami czesciej w ciagu dnia jesli jest potrzeba

Dzięki

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
może maść clotmirazolum? mi pomagała zazwyczaj
poczytam o tej maści też...

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
poleccie cos na zgage bo sie przekrece dzis chyba
podobno migdały pomagają, żeby sobie chrupnąć

Cytat:

i jest zimno... -9 a moj biedny maz dojezdza do pracy rowerem... brrrr...
brr... aż mi się zimno na samą myśl zrobiło

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
ja kupuję TT.
kupione mam 2 butelki i smoczki do butelek z TT, bo w komplecie były. osobno jedną małą dokupiłam. oprócz tego kupię laktator z TT i podgrzewacz. Z tym, że podgrzewacz nam sprezentują rodzice Tżta
a sterylizatora nie kupuję, bo wydaje mi się zbędny całkowicie...

Cytat:
Napisane przez Madziara 26 Pokaż wiadomość
mój Dominiś
ale cudny i jakie super foteczki

ivonka7 my na walentynki raczej nic, jak zawsze kupie mężowi jakąś fajną kartkę a tak to może jakaś kolacja w domu. Zobaczymy jeszcze...
Ale zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem kart upoważniających do różnych rzeczy np. bon na masaż, na gorącą kąpiel, na kolację, na 2h grania na xboxie, bez mojego marudzenia, ale też inne jakieś, bardziej pikantne
też możesz coś takiego wymyślić

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aha no i mam wyniki na tą cholestaze...i na szczęście wszystko w normie a skąd to swędzenie to nie wiem...na razie odstawiłam pomarańcze bo jadłam codziennie...i zobacze...
a może tak tyję dużo i skóra się rozciąga...?
super, że wyniki dobre

a skóra może swędzieć od rozciągania się. Może jest sucha i dlatego Cię swędzi. Mnie jak swędzi to się zaraz smaruję balsamem i praktycznie od ręki przechodzi

Dzień dobry

widzę, że nie tylko mnie wizaż nie działał wczoraj.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:22   #4061
MegMakeUp
Rozeznanie

GG do MegMakeUp

Cytat:
Nie martw się szkołą rodzenia, ja myślę, że wiele nauczyc się można też z netu - mam zamiar pooglądac trochę filimów instruktażowych, bo na tej szkole to tak wszystko po łebkach i za szybko jak dla mnie

Co do szkoły rodzenia... wiem,że z netu można,ale oglądając czy czytając coś zawsze się nasuwają jakieś dodatkowe pytania i mimio,że wiem że nikt mi na wszystkie nie odpowie to po szkole rodzenia czułabym się tak jakoś pewniej... ale mam Was + info z internetu więc musi byc dobrze.

No właśnie to jest ciekawe z tymi podkładami. Trzymać podkład,ale bez majtek jakoś chyba nie czułabym się zbyt komfortowo nawet leżąc i trzymając pod tyłkiem podkład...
MegMakeUp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:24   #4062
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
mój Dominiś
jakie ślicznie zdjęcia i mały jaki słodziutki
Stary 2012-01-31, 12:27   #4063
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

jedynie tylko jesli jest robiony wymaz, to moze byc cytologia - zwiazana z nowotworem, albo teraz w okolicach 36 tc robi sie baranie na gronkowca (albo paciorkowca... nie pamietam dokladnie)
Ale skoro Emigra nie dopytala, to pewnie sie na razie nie dowiemy co to za badanie dokladnie bylo
No pewnie pobrali na to i na to , zwykłą cytologię i na paciorkowca wymaz, bo to chyba standardowe badanie już jest na zachodzie , u nas niby też, ale jeszcze czasem słyszę ,że nie pobierają.
Ja miałam gronkowca skórnego dlatego tak drążę temat.
Stary 2012-01-31, 12:28   #4064
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Hihi, fajnie tak z remontem znam to bardzo dobrze,ale ważne ,że już dobijacie do brzegu, a metodę na firanki zamiast drzwi w wc też przechodziłam, miałam takiego kolegę , który się niestety nie umiał wysiusiać wiedząc ze siedzimy w pokoju, więc jak szedł siusiu to nas wszystkich zamykał na balkonie
hehe doskonale Go rozumiem, bo ja tez nie potrafilam sie "rozluznic" . Tyle, ze przy tym mrozie nie mialam sumienia wyganiac ludzi na balkon ..poprostu wychodzili na klatke dzis jestem pierwszy dzien sama w mieszkaniu i korzystam ze swobody hehe
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Mravko, nawiozla nam jeszcze kielbaski na zapas, wiec mam pelny zamrazalnik no i te paczki, a mezowi jagodzianki

My tez raczej antywalnetynkowi - w ogole my swieta rozne na swoj sposob jednak obchodzimy w tym roku walentynki wypadaja we wtorek wiec moooze pojdziemy cos zjesc, ale to moze

w ogole to nast,wizyte mam w walentynki wlasnie hihi
oo no to ladnie Was zaopatrzyla kiełbaski sa dobre na kazda okazje..mi tesciowa przywozi kabanosy,bo twierdzi,ze tu na pewno takich nie mamy
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mi kolezanka oznajmila ze oprocz kolyski pozyczy mi rowniez rogala do karmienia i poduszke do siadania oprocz tego mam od niej mnostwo ciuszkow i ubrania dostalam ciaziowe normalnie bede ja po nogach calowac
Popatrz jak super ile Ci odeszlo rzeczy do zakupu. Ja juz sie nie rozstaje z moja poducha do spania..to jak trzecia osoba w lozku,ale ile wygody
Cytat:
Hehe też słyszałam to samo na sr, że podkład trzymać między nogami bez majtoch Ale ja mam jednorazowe zakupione
hmm juz mam wizhe takich szelek zaczepianych na brzegach podkladow ja zakupuje tzw. gatki z siatki takze przewiewne...a co ma pozostac na miejscu to pozostanie (obyyy). Smieje sie,ze za chwile zaczne spac z workiem pod pupa coby materaca nie przemoczyc jak wody odejda

Cytat:
no ladnie, to sobie zapaszek zaserwowalas... przy tej temp otworzysz oknno na 10min i sie wywietrzy w miggg. Ja tez kiedys ugotowalam jajka na twardo- nie musze chyba mowic jaki to byl smrod

dzis mi sie snil porod. W jakims szpitalu przypominajacym bunkier powojenny,gdzie mialam miec CC. Nie byloby nic dziwnego gdyby nie fakt,ze inne 4 kobiety tez mialy. Kazali sie Nam polozyc obok siebie na podlodze i kazdej podali jakies kropelki mowiac,ze dzieki temu ciecie nie bedzie bolalo . A potem przyszli z jakas konska igla,ktora rzekomo byla jeszcze jednym znieczuleniem. Nastepnie padlo haslo "czy ktos musi do toalety, bo jesli nie to zaczynamy". Nie wiem co dalej,bo ten blogi stan przerwala mi wiertara pietro nizej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:32   #4065
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze,że czułać smrodzik, butelki TT jak się topią to nie smierdzą

Kiedyś siedzimy z kuzynem u mnie i on mówi:ale pachnie ziemniakami z ogniska ja mowię, no fajnie, jak na biwaku wiadomo co było, pierdu pierdu a ziemniaki się sfajczyły
Stary 2012-01-31, 12:37   #4066
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
No pewnie pobrali na to i na to , zwykłą cytologię i na paciorkowca wymaz, bo to chyba standardowe badanie już jest na zachodzie , u nas niby też, ale jeszcze czasem słyszę ,że nie pobierają.
Ja miałam gronkowca skórnego dlatego tak drążę temat.
Zaleca się zrobić na paciorkowca właśnie.
Mam się umówić na wymaz w szpitalu a badanie mam zrobić pomiędzy 1-20 lutym.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Dobrze,że czułać smrodzik, butelki TT jak się topią to nie smierdzą

Kiedyś siedzimy z kuzynem u mnie i on mówi:ale pachnie ziemniakami z ogniska ja mowię, no fajnie, jak na biwaku wiadomo co było, pierdu pierdu a ziemniaki się sfajczyły
ile razy to ja zapomniałam o ziemniakach czy jajkach najwięcej właśnie w ciąży co tam, zdarza się nawet najlepszym.
Kiedyś wiele razy spaliłam mięso, bo zapomniałam, że sos się robi.

Ale i tak nikt mnie nie przebije jeśli chodzi o zapominanie
Skłądaliśmy z mężem meble i jedna szafka była wybrakowana. Nie czekając na nic, ubraliśmy się i pojechaliśmy do sklepu. Po ponad pół godzinie olśnienie "ziemniaki zostały na gazie!". Jakbym miała ze sobą dokumenty, to wzięłabym samochód męża i pojechałabym do domu. A tak...
Mieszkanie wietrzyłam 5 dni, tak waliło spalonymi ziemniakami. Garnek do dziś ma piękne ślady czarnych kartofli

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:37   #4067
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
po ilu dniach wyszliście do domku?
W środę urodziłam a w niedzielę szłam do domu ale Antek nie miał żółtaczki

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:40   #4068
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

witaj w klubie, ja właśnie przypaliłam skarpetkę żelazkiem jakaś nadgorliwa jestem i stwierdziłam, że skarpetki po praniu też warto jeszcze żelazkiem przejechac.. Tylko trochę za wysoka temperatura mi się ustawiła;/
A skarpetki to na kant czy jak ?

Lena
,zobaczysz sama ile będzie takich chwil z Twoją Córeczką ,że serce normalnie pęka z miłości

SR fajna sprawa, ale jak ktoś nie chodził też da radę, wiec Make nie zamartwiaj się
Stary 2012-01-31, 12:43   #4069
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

Skłądaliśmy z mężem meble i jedna szafka była wybrakowana. Nie czekając na nic, ubraliśmy się i pojechaliśmy do sklepu. Po ponad pół godzinie olśnienie "ziemniaki zostały na gazie!". Jakbym miała ze sobą dokumenty, to wzięłabym samochód męża i pojechałabym do domu. A tak...
Mieszkanie wietrzyłam 5 dni, tak waliło spalonymi ziemniakami. Garnek do dziś ma piękne ślady czarnych kartofli
dobrze że tylko smród został i spalony garnek i więcej strat nie było :P

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:44   #4070
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Zaleca się zrobić na paciorkowca właśnie.
Mam się umówić na wymaz w szpitalu a badanie mam zrobić pomiędzy 1-20 lutym.

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

ile razy to ja zapomniałam o ziemniakach czy jajkach najwięcej właśnie w ciąży co tam, zdarza się nawet najlepszym.
Kiedyś wiele razy spaliłam mięso, bo zapomniałam, że sos się robi.

Zalecają robić tego paciorkowca, ale są znam lekarzy , którzy jakoś się tym nie przejmują i olewają.

Ja jak byłam 6 latką poszłam na dwór bez majtek , w samej sukience , skapnęłam sie jadąc na takiej karuzeli co na placu zabaw bywały, jak wiatr mi podwiał kieckę to mi jakoś chłodno mocno było

Dzisiaj mam ogólnie jakąs jazdę ,że się boję cc, mam nadzieję,że mi przejdzie.Idę do fryzjera to pewnie mi się głowa przewietrzy
Stary 2012-01-31, 12:47   #4071
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
dobrze że tylko smród został i spalony garnek i więcej strat nie było :P
noo... ale byłam przerażona samą myślą tego, co mogę zastać
ale jeszcze tyle razy coś przypalę w swojej karierze kucharskiej, że nie przejmuję się tym

konia, moja siostra chodząc do lekarza na fundusz nie miała w połowie tylu badań co ja.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-31, 12:48   #4072
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
My będziemy kupować na bieżąco, bo to nigdy nic nie wiadomo ile się zużyje i na ile starczy A co do podpasek to na szkole rodzenia odradzano nam kupowanie podpasek drainette i zapachowych. Bella w sumie są jednymi z lepszych. Jak na razie kupiłam tylko wkłady Belli takie mega duże.
Ja do szpitala pieluch nie muszę zabierać bo tam dają. Natomiast dla mnie bella się sprawdziła w szpitalu więc nie będę kombinować . A pieluch kiedyś dla Antka nakupowałam na zapas bo były w promocji i zdążył mi z tego rozmiaru wyrosnąć i na szczęście udało mi sie ten zapas sprzedać. Teraz zapasów nie będę robić. Pełno jest tego w sklepach tak wiec nie ma się czym martwić.

Stary 2012-01-31, 12:49   #4073
monika_krk
Raczkowanie

Cytat:
A w ogóle wczoraj miałam sobie kupić te grubsze podpaski Tena lady,ale one kosztują 24 pln za paczkę !! Troszkę mnie to zszokowało,a tych grubszych z belli nie mogę nigdzie dostać. Masakra jakaś cenowa.

I jeszcze jedno mam pięć opakowań Pampersów w tym najmniejszym rozmiarze. Myślicie,że wystarczy i później będzie można już na dwójki przejść czy jeszcze kilka paczek dokupić ? Sama nie wiem ...
Meg, ja kupiłam te podkłady Bella w Smyku za 6 zł więc 2 paczki wychodzą tyle co na All z przesyłką.
Natomiast jeśli chodzi o Pampersy to nie mam pojęcia ile dziecko używa tego najmiejszego rozmiaru, ale ja kupiłam paczkę (78sz) Pampersów i paczkę taką samą Huggies z wycięciem, żeby zoabczyć, które lepiej się sprawują, a potem dopiero będę kupować więcej. W ogóle u mnie w szpitalu połóżna mówiła, że dzidzia jest najpierw w tetrowych pieluszkach, bo one coś tam obserwują i tylko 10 pampków mamy zabrać ze sobą

Cytat:
Dziewczyny a jakich firm kupujecie laktatory, sterylizatory, butelki, podgrzewacze, smoki? Bo mi polecono Tommee Tippee. Jak sądzicie, które są dobre?
Myślę, że to dobra firma... Ja w zasadzie nic nie kupowałam, same prezenty mam ale jakbym brała nowe rzeczy to albo TT albo Avent
Mam:
laktator Avent- ręczny (dość stary, bo po mamie jakieś 12 lat, ale wygląda tak samo jak te nowe tylko nie jest taki opływowy, więc mam nadzieję, że się spisze jeszcze)
Podgrzewacz Canpol- dostałam od koleżanki
Sterylizator też dostałam, ale nie wiem jakiej firmy
Butelki 2 małe Avent- dostałam na SR i od znajomych
Smoczki 2 Tomme Tippe- dostałam na SR i spotkaniu o ciąży

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
czesc Dziewczynki
monika pytalas o termometr - wczesniej kupilam jakis niedrogi typu uszko i czolo (2w1), ale byl wyjatkowo niewiarygodny, wiec znalazlam browna do ucha w dobrej promocyjnej cenie i wyglada solidnie musze przyznac.
a który model masz tego brauna?? bo nie wiem czym one się różnią oprócz tego, że najdroższy zapamiętuje 8 pomiarów

Cytat:
mój Dominiś
śliczny!!

Cytat:
A ogólnie przechodzimy teraz fazę na biedronkę tzn. na tą biedronkę z loga sklepu, jak widzi reklamę to kwiczy z radości, potem szuka w szafkach na makaronach itd. tej biedrony i jeszcze w kompie w google Jej muszę wyszukiwać zdjęcia ze sklepami biedronki i taką zabawę mamy ,że pokazuje gdzie widzi logo, a widzi takie , których nawet ja nie dostrzegam .A no i oczywiście rysujemy tą biedronkę.Dzisiaj chcę kupić modelinę i ukulać tego owada.

Cytat:
badanie się robi na paciorkowca wiem, bo mam zrobić raz jeszcze przed następną wizytą
monika_krk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:51   #4074
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
a ja kupiłam takie zywkłe bawełniane co by nie było mi szkoda wyrzucic. Będe zakładac w razie spacerów do kibelka

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez negila Pokaż wiadomość
zaciskamy nóżki zaciskamy
Stary 2012-01-31, 12:52   #4075
Roksape
Zadomowienie

Witam!

Ja od wczoraj przeziębiona jakiś katar mnie dopadł i gardło lekko pobolewa no i zatoki. Chyba od synka złapałam infekcję a już myślałam, że całą ciążę będę zdrowiutka. Póki co to sobie jakoś radzę tym co mam w domu i oczywiście tym co można

koniakonia Nie Tylko Twoja córcia ma teraz fazę na te biedronki Mój syn też tylko leci i ogląda ta reklamę na You tube też muszę mu biedronki pokazywać i jeszcze się nauczył i śpiewa ''Tylko biedronka nie ma ogonka'' hehe
A najlepsze to jest jak lecą te reklamy z neti. Tylko ta wersja nie z konkursu tylko to jak śpiewają i na końcu babcia tak rękami fajnie rusza i mój syn tańczy, tańczy i jak się zbliża ten moment z babcią to te ręce tak naśladuje Kupa śmiechu w domu tak zabawnie mu to wychodzi :p

Cytrynka To fajnie, że masz taką koleżankę, tyle wydatków jak by nie było odejdzie

Gucia Mój syn też od zawsze był na smoczkach z NUK'a i uważam, że są bardzo fajne

U nas dzisiaj samochód zamarzł -20 w nocy teraz koło -15
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 12:56   #4076
karolca
Zakorzenienie

konia, jeśli chodzi o Biedronkę... moja siostra pracowała w tym sklepie
Z okazji dnia dziecka maluchy mogły pomagać swoim rodzicom, było poznawanie sklepu od zaplecza, mogły siedzieć na kasie.

Córcia kopie mnie w bok. I to bardzo mocno kopie, aż muszę się przechylać albo łapać. I chyba zmieniła pozycję. Znowu.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-01-31, 12:57   #4077
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
A skarpetki to na kant czy jak ?

Lena ,zobaczysz sama ile będzie takich chwil z Twoją Córeczką ,że serce normalnie pęka z miłości

SR fajna sprawa, ale jak ktoś nie chodził też da radę, wiec Make nie zamartwiaj się

ano w kancik
a poważnie - jakieś sztywne się po praniu zrobiły i chciałam je żelazeczkiem elegancko "zmiękczyc"

Chwil z Córeczką już się nie mogę doczekac..
Stary 2012-01-31, 12:58   #4078
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Mała ja też tak mam, tak jak ty-przy tych mocniejszych skurczach. Takie jakby uderzenie gorąca. Myślę że to i tak przedsmak tych porodowych... auć?!

Dziewczyny ważne pytanie: Co kupujecie (dajecie/przygotowujecie) na WALENTYNKI dla waszych facetów?
Czas jest bliski a ja nie zawsze mam siłę i możliwość żeby gdzieś wyskoczyć, może wy coś podpowiecie Myślę o czymś NIE w stylu "będziesz tatusiem, zostaniemy rodzicami, będziemy mieli dzidziusia" itp.(na urodziny zarzuciłam go poradnikami) -wręcz przeciwnie -chciałabym coś co pokarze mu- jesteś moim facetem, mężem -i tak pozostanie nawet jak będziemy mieli dziecko

Czekam na wasze propozycje.
Ja nie pomogę dlatego że my tego psudo święta nie obchodzimy

Stary 2012-01-31, 13:02   #4079
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie to jest ciekawe z tymi podkładami. Trzymać podkład,ale bez majtek jakoś chyba nie czułabym się zbyt komfortowo nawet leżąc i trzymając pod tyłkiem podkład...
Właśnie mnie w szpitalu kazali podkład między nóżki i tak leżeć. A jak trzeba było wyjść zrobić siku to jak mi wypadł i krew polała to salowa miała pretensje myślałam, że ją uduszę. Już się więcej nie posłucham od razu jednorazowe majty na tyłek i podpaska niech sobie robią co chcą hehe
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-01-31, 13:03   #4080
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Zalecają robić tego paciorkowca, ale są znam lekarzy , którzy jakoś się tym nie przejmują i olewają.

Ja jak byłam 6 latką poszłam na dwór bez majtek , w samej sukience , skapnęłam sie jadąc na takiej karuzeli co na placu zabaw bywały, jak wiatr mi podwiał kieckę to mi jakoś chłodno mocno było

Dzisiaj mam ogólnie jakąs jazdę ,że się boję cc, mam nadzieję,że mi przejdzie.Idę do fryzjera to pewnie mi się głowa przewietrzy
haha ja raz do przedszkola poszłam w rajstopkach, ale bez majtoch - zapomniało mi się.. do tej pory pamiętam jak mi niewygodnie było z wrzynającym się w tyłek szwem.
a u Ciebie chłód chłodem, ale jakie widoki zafundowałaś innym dzieciom!

Pamiętaj o zdjęciach
A cc juz jedną przetrwałaś, na pewno dasz radę, choc nie dziwię się bo ja tez się boję

mnie znów wczoraj wieczorem krew zalewała od "dobrych rad", zaczęłam się trochę martwic czy moje relacje z teścmi się nie popsują jak przyjdzie na świat mała

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-01-31 o 13:06
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości