|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Cytat:
Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-01-31 o 12:05 |
|
|
|
|
#4052 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Styczeń, luty no i marzec... Czas przywitać się z bobasem! III-IV 2012 cz.7
Mała kciukasy dla Ciebie,żeby wyniki były ok.
Madziara26 śliczny Twój synek Emigra świetnie,że po wizycie ok. Lenami zazdroszczę udziału w szkole rodzenia. U mnie niestety nie ma,a tak bardzo chciałabym chodzić z wielu względów,ale mam nadzieję,że jakoś sobie poradzę Ivonka7 ja na walentynki dla TŻ kupuję torbę do pracy (bo ta którą ma woła o pomste ze starości), perfume bo uwielbia perfumy i do tego pewnie zrobię jakąś kolacyjkę i się odstroję – myślę,że dla nas taki wieczór się przyda bo ostatnio jakoś mało czas razem spędzamy. Cytrynka co do majtek… to u nas w szpitalu pozwalają tylko na takie siateczkowe… więc nie mam wyboru… Na obiad chyba zrobię placki ziemniaczane... właściwie sama nie wiem Niby powinnam być zadowolona,że siedzę na zwolnieniu,a jakoś mi tak smutno bo nie mam do kogo buzi otworzyć. Nawet kot poszedł spać
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#4053 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale cudna ta Twoja Nina! hehe powodzenia w rzeźbieniu biedrony! ![]() Mała fajnie że wyniki ok ja w środę podpytam ginkę, czy może mi dac skierowanie na te próby wątrobowe, zobaczymy.emigra ale duża córcia! Fajnie, już tak niewiele Wam zostało..![]()
|
|
|
|
|
#4054 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedynie tylko jesli jest robiony wymaz, to moze byc cytologia - zwiazana z nowotworem, albo teraz w okolicach 36 tc robi sie baranie na gronkowca (albo paciorkowca... nie pamietam dokladnie) Ale skoro Emigra nie dopytala, to pewnie sie na razie nie dowiemy co to za badanie dokladnie bylo ![]()
|
|
#4055 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja wczoraj zaczęłam pranie i prasowanie ciuszków. Z tego co widzę zajmie mi to z tydzień. Najgorsze, że po wyprasowaniu będę wkładać wszystko z powrotem do tych samych toreb i najwcześniej za 3-4 tygodnie przewiozę do mieszkania. Odłożyłabym to pranie na nieco później, ale już w tej chwili ciężko mi wystać godzinę przy desce do prasowania. Wiadomo, że z każdym tygodniem będzie coraz trudniej. Moja pogłębiona lordoza zaczyna coraz mocniej dawać się we znaki
|
|
|
|
|
#4056 |
|
Zakorzenienie
|
i narobilam smrodu w domu... przypalilam ryz
|
#4057 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do majtoch to na tym nieszczęsnym sr właśnie mówiła położna że w ogóle nie nosic! no to jak mi się ten podkład ma trzymac między nogami?;/ ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- witaj w klubie, ja właśnie przypaliłam skarpetkę żelazkiem |
|
|
|
|
#4058 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale ja mam jednorazowe zakupione
|
|
|
|
|
#4059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4060 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
poczytam o tej maści też... podobno migdały pomagają, żeby sobie chrupnąć Cytat:
![]() Cytat:
kupione mam 2 butelki i smoczki do butelek z TT, bo w komplecie były. osobno jedną małą dokupiłam. oprócz tego kupię laktator z TT i podgrzewacz. Z tym, że podgrzewacz nam sprezentują rodzice Tżta a sterylizatora nie kupuję, bo wydaje mi się zbędny całkowicie... ![]() ![]() ivonka7 my na walentynki raczej nic, jak zawsze kupie mężowi jakąś fajną kartkę a tak to może jakaś kolacja w domu. Zobaczymy jeszcze...Ale zastanawiam się jeszcze nad zrobieniem kart upoważniających do różnych rzeczy np. bon na masaż, na gorącą kąpiel, na kolację, na 2h grania na xboxie, bez mojego marudzenia, ale też inne jakieś, bardziej pikantne też możesz coś takiego wymyślić Cytat:
a skóra może swędzieć od rozciągania się. Może jest sucha i dlatego Cię swędzi. Mnie jak swędzi to się zaraz smaruję balsamem i praktycznie od ręki przechodzi Dzień dobry ![]() widzę, że nie tylko mnie wizaż nie działał wczoraj.
|
|
#4061 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale mam Was + info z internetu więc musi byc dobrze.No właśnie to jest ciekawe z tymi podkładami. Trzymać podkład,ale bez majtek jakoś chyba nie czułabym się zbyt komfortowo nawet leżąc i trzymając pod tyłkiem podkład...
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
|
#4062 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#4063 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, u nas niby też, ale jeszcze czasem słyszę ,że nie pobierają.Ja miałam gronkowca skórnego dlatego tak drążę temat. |
|
|
|
|
#4064 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Tyle, ze przy tym mrozie nie mialam sumienia wyganiac ludzi na balkon ..poprostu wychodzili na klatke dzis jestem pierwszy dzien sama w mieszkaniu i korzystam ze swobody heheCytat:
kiełbaski sa dobre na kazda okazje..mi tesciowa przywozi kabanosy,bo twierdzi,ze tu na pewno takich nie mamy Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja zakupuje tzw. gatki z siatki takze przewiewne...a co ma pozostac na miejscu to pozostanie (obyyy). Smieje sie,ze za chwile zaczne spac z workiem pod pupa coby materaca nie przemoczyc jak wody odejda![]() no ladnie, to sobie zapaszek zaserwowalas... przy tej temp otworzysz oknno na 10min i sie wywietrzy w miggg. Ja tez kiedys ugotowalam jajka na twardo- nie musze chyba mowic jaki to byl smrod![]() dzis mi sie snil porod. W jakims szpitalu przypominajacym bunkier powojenny,gdzie mialam miec CC. Nie byloby nic dziwnego gdyby nie fakt,ze inne 4 kobiety tez mialy. Kazali sie Nam polozyc obok siebie na podlodze i kazdej podali jakies kropelki mowiac,ze dzieki temu ciecie nie bedzie bolalo . A potem przyszli z jakas konska igla,ktora rzekomo byla jeszcze jednym znieczuleniem. Nastepnie padlo haslo "czy ktos musi do toalety, bo jesli nie to zaczynamy" . Nie wiem co dalej,bo ten blogi stan przerwala mi wiertara pietro nizej
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
||||
|
|
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze,że czułać smrodzik, butelki TT jak się topią to nie smierdzą
![]() Kiedyś siedzimy z kuzynem u mnie i on mówi:ale pachnie ziemniakami z ogniska ja mowię, no fajnie, jak na biwaku |
|
|
|
#4066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam się umówić na wymaz w szpitalu a badanie mam zrobić pomiędzy 1-20 lutym. ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
co tam, zdarza się nawet najlepszym.Kiedyś wiele razy spaliłam mięso, bo zapomniałam, że sos się robi. Ale i tak nikt mnie nie przebije jeśli chodzi o zapominanie ![]() Skłądaliśmy z mężem meble i jedna szafka była wybrakowana. Nie czekając na nic, ubraliśmy się i pojechaliśmy do sklepu. Po ponad pół godzinie olśnienie "ziemniaki zostały na gazie!". Jakbym miała ze sobą dokumenty, to wzięłabym samochód męża i pojechałabym do domu. A tak... Mieszkanie wietrzyłam 5 dni, tak waliło spalonymi ziemniakami. Garnek do dziś ma piękne ślady czarnych kartofli
|
|
#4067 |
|
Zakorzenienie
|
W środę urodziłam a w niedzielę szłam do domu ale Antek nie miał żółtaczki
|
|
|
|
#4068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lena ,zobaczysz sama ile będzie takich chwil z Twoją Córeczką ,że serce normalnie pęka z miłości ![]() SR fajna sprawa, ale jak ktoś nie chodził też da radę, wiec Make nie zamartwiaj się
|
|
|
|
|
#4069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i więcej strat nie było :P
|
|
#4070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jak byłam 6 latką poszłam na dwór bez majtek , w samej sukience , skapnęłam sie jadąc na takiej karuzeli co na placu zabaw bywały, jak wiatr mi podwiał kieckę to mi jakoś chłodno mocno było Dzisiaj mam ogólnie jakąs jazdę ,że się boję cc, mam nadzieję,że mi przejdzie.Idę do fryzjera to pewnie mi się głowa przewietrzy
|
|
|
|
|
#4071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jeszcze tyle razy coś przypalę w swojej karierze kucharskiej, że nie przejmuję się tym ![]() konia, moja siostra chodząc do lekarza na fundusz nie miała w połowie tylu badań co ja.
|
|
#4072 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4073 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Natomiast jeśli chodzi o Pampersy to nie mam pojęcia ile dziecko używa tego najmiejszego rozmiaru, ale ja kupiłam paczkę (78sz) Pampersów i paczkę taką samą Huggies z wycięciem, żeby zoabczyć, które lepiej się sprawują, a potem dopiero będę kupować więcej. W ogóle u mnie w szpitalu połóżna mówiła, że dzidzia jest najpierw w tetrowych pieluszkach, bo one coś tam obserwują i tylko 10 pampków mamy zabrać ze sobą ![]() Cytat:
ale jakbym brała nowe rzeczy to albo TT albo Avent![]() Mam: laktator Avent- ręczny (dość stary, bo po mamie jakieś 12 lat, ale wygląda tak samo jak te nowe tylko nie jest taki opływowy, więc mam nadzieję, że się spisze jeszcze )Podgrzewacz Canpol- dostałam od koleżanki Sterylizator też dostałam, ale nie wiem jakiej firmy Butelki 2 małe Avent- dostałam na SR i od znajomych Smoczki 2 Tomme Tippe- dostałam na SR i spotkaniu o ciąży Cytat:
![]() śliczny!! Cytat:
![]() Cytat:
wiem, bo mam zrobić raz jeszcze przed następną wizytą
|
|||||
|
|
|
#4074 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------
|
|
|
|
|
#4075 |
|
Zadomowienie
|
Witam!
Ja od wczoraj przeziębiona jakiś katar mnie dopadł i gardło lekko pobolewa no i zatoki. Chyba od synka złapałam infekcję a już myślałam, że całą ciążę będę zdrowiutka. Póki co to sobie jakoś radzę tym co mam w domu i oczywiście tym co można koniakonia Nie Tylko Twoja córcia ma teraz fazę na te biedronki Mój syn też tylko leci i ogląda ta reklamę na You tube też muszę mu biedronki pokazywać i jeszcze się nauczył i śpiewa ''Tylko biedronka nie ma ogonka'' hehe A najlepsze to jest jak lecą te reklamy z neti. Tylko ta wersja nie z konkursu tylko to jak śpiewają i na końcu babcia tak rękami fajnie rusza i mój syn tańczy, tańczy i jak się zbliża ten moment z babcią to te ręce tak naśladuje Cytrynka To fajnie, że masz taką koleżankę, tyle wydatków jak by nie było odejdzie Gucia Mój syn też od zawsze był na smoczkach z NUK'a i uważam, że są bardzo fajne U nas dzisiaj samochód zamarzł -20 w nocy teraz koło -15
|
|
#4076 |
|
Zakorzenienie
|
konia, jeśli chodzi o Biedronkę... moja siostra pracowała w tym sklepie
![]() Z okazji dnia dziecka maluchy mogły pomagać swoim rodzicom, było poznawanie sklepu od zaplecza, mogły siedzieć na kasie. Córcia kopie mnie w bok. I to bardzo mocno kopie, aż muszę się przechylać albo łapać. I chyba zmieniła pozycję. Znowu.
|
#4077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ano w kancik a poważnie - jakieś sztywne się po praniu zrobiły i chciałam je żelazeczkiem elegancko "zmiękczyc" Chwil z Córeczką już się nie mogę doczekac.. |
|
|
|
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4079 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja raz do przedszkola poszłam w rajstopkach, ale bez majtoch - zapomniało mi się.. do tej pory pamiętam jak mi niewygodnie było z wrzynającym się w tyłek szwem.a u Ciebie chłód chłodem, ale jakie widoki zafundowałaś innym dzieciom! ![]() Pamiętaj o zdjęciach ![]() A cc juz jedną przetrwałaś, na pewno dasz radę, choc nie dziwię się bo ja tez się boję ![]() mnie znów wczoraj wieczorem krew zalewała od "dobrych rad", zaczęłam się trochę martwic czy moje relacje z teścmi się nie popsują jak przyjdzie na świat mała
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-01-31 o 13:06 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

Małego przystojniaka
i Ninie u rączek
ale ma radochę

, wiec znalazlam browna do ucha w dobrej promocyjnej cenie i wyglada solidnie musze przyznac.