|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4561 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oleje i olejki do włosów - część IV
izus a coz Ty mowisz? przeciez i to dabur i to dabur
a ja zamawialam ja w grudniu rok temu i w opisie aukcji byla taka jak Twoja. a Ty kiedy zamawialas? eternitymoment to ciesze sie skad dorwałas taki olejek?
Edytowane przez Czarna Orchidea Czas edycji: 2012-01-31 o 14:23 |
|
|
|
#4562 |
|
Zadomowienie
|
tutaj u mnie w drogeri byl
,ja mam akuratnio o zapachu ylang ylang wiec spoko
|
#4563 |
|
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam nad zakupem amli dabura, chociaż narazie trochę się obawiam.
Muszę powiedzieć - chociaż nie wiem czego to może być zasługa, bo olei nie kładę na głowę raczej, tylko na pasma włosów - że czuję baby hair na głowie ![]() Może to ten żel aloesu, który dodaję do szamponów? Albo humavit?
|
|
|
|
#4564 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny,czy promocja na Alterrę definitywnie się skończyła?Był ktoś dzisiaj na zakupach?Nie chciało mi się wczoraj ruszyć czterech liter z domu i nie zrobiłam zapasów.
![]() Co do tego niechcianego oleju lnianego,to możecie go wykorzystać jako oliwkę do ciała albo wlewać trochę do wanny w trakcie kąpieli.Ja tak zawsze robię z oliwą z oliwek i olejem z pestek winogron.Nie wiem czy lniany ma takie same zbawienne własciwości na skórę,ale zawsze można spróbować.
Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2012-01-31 o 15:56 |
|
|
|
#4565 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, że kiedyś Gimli miała i go chwaliła
Dobry olej za niską cenę
|
#4566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4567 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze jestem zielona jeśli chodzi o oleje. W dodatku popełniłam chyba duży błąd.. W innym wątku dziewczyna napisała mi, żebym spróbowała lniany, poleciałam do sklepu i kupiłam olej lniany, ale rafinowany :/ Teraz z tego co czytam, to wnioskuję, że on chyba nie ma żadnych (albo bardzo małe) właściwości odżywcze. Choć za pierwszym razem jak go nałożyłam to widziałam różnicę jeśli chodzi o skalp, jednak po kolejnym olejowaniu już nie widziałam żadnych zmian
Mam jeszcze w domu Vatikę kokosową (ale tą z parafiną na pierwszym miejscu). Używać jej? Jeśli tak, to bardziej na skalp czy na końcówki? I w kuchni jest olej z pestek winogron. Też go można nałożyć na skalp?
|
#4568 |
|
Zadomowienie
|
Olej z pestek winogron też możesz użyć.
Rafinowany czy nie, to nie jest aż taka wielka różnica, a skoro sama mówisz, że podziałał u Ciebie... sprawdź co drugim razem zrobiłaś inaczej, może szampon, odżywka, długość trzymania, może to kwestia czegoś innego niż samego oleju. Vatikę wypróbuj i sprawdź jak u Ciebie działa. |
|
|
|
#4569 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, jak podróże samolotem wpływają na włosy?
7 lutego lecę na wymianę do Portugalii, i się zastanawiam co brać, czy brać, i co posiadać w podręcznym ![]() Wentylacja w samolocie chyba nieźle wysusza co? A potem jeszcze nagła zmiana klimatu, na ten cieplejszy... Do walizki to chyba wezmę jakiś lżejszy olej, myślałam o amli... to w końcu tylko 5 dni, powinno być ok... a do samolotu wzięłabym jantara w psikaczu, ale chyba będę musiała zainwestować w sephorowe pojemniki ![]() temat trochę wakacyjny, ale przyda się, jak się zacznie sezon
|
|
#4570 |
|
Zakorzenienie
|
Joanna Rzepka zakupiona dziś
![]() Olej lniany bez rewelacji u mnie, dam mu jeszcze jedną szansę na włosach. Natomiast ze smakiem łyknęłam sobie 2 łyżeczki dla zdrowotności. Taki zimny z lodóweczki jest pycha, jakaś dziwna jestem chyba |
|
|
|
#4571 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A z pestek winogron nakładać sam czy w połączeniu z czymś? Vatikę w takim razie też w najbliższym czasie wypróbuję ---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:03 ---------- Ten lniany masz rafinowany czy nierafinowany?
|
|
#4572 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakbyś leciała do Stanów/Australii, to można by siezastanawiać, ale wątpię, żeby przez te 3 godziny coś się stało
|
|
|
|
|
#4574 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najpierw może spróbuj jak sprawdza się samodzielnie, a potem możesz kombinować i mieszać z innymi. To wszystko trzeba sprawdzić na sobie. Też mnie zaczyna kusić olej z pestek winogron... ale nie! Wytrwam w zużywaniu tego co mam! Chyba
|
|
|
|
|
#4575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://oleofarm.pl/olej-lniany-budwigowy.html |
|
|
|
|
#4576 |
|
Zakorzenienie
|
a jak ta Acta będzie to wizaż nam zablokują czay jak? nie łapię sie w tym
![]() u mnie piąta noc z rzędu olej, dziś byla Sesa
|
#4577 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A już widzisz u siebie jakąś poprawę? Nakładasz go na skalp i równocześnie pijesz?
|
|
#4579 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Naprawdę?To nieciekawie.Jeszcze nigdy go nie miałam. ![]() Cytat:
Cytat:
Ja tez bym nie świrowała.Nawet nigdy się nie zastanawiam jak lot wpłynie na moją skórę czy włosy.Radziłabym Tobie nie brać żadnych piskadeł na podkład,no bo i po co?To tylko 3 godziny,włosom nie powinno się nic stać,a nie wiadomo jak tam z tymi płynami. Przy okazji,to mam za sobą niedawną podróż tam i z powrotem do Nowej Zelandii,2 dni w podróży w jedną stronę,to jest dopiero hardkor.Ale przeżyłam,moje włosy też. ![]() Zmianę klimatu również(z polskiej zimy do nowozelandzkiego lata).
|
|||
|
|
|
#4580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na włosy raczej nie będę już dawać, bo super efektów nie było, a super tani to on nie jest. Ze skalpem natomiast mam duzy problem, wtarłam minimalną ilość oleju i tyle mi włosów wypadło przy myciu znowu. Ja mam ciągle coś pod górkę
|
|
|
|
|
#4581 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam
Olej z orzechów archaidowych z Lidla I chyba zaraz nałożę na włosy.... choć na godzinkę
|
|
#4582 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ogólnie (nie po oleju) wylatują Ci włosy? Bo mnie właśnie strasznie, przy myciu to jest koszmar, ok. 200 wylatuje jak nie więcej. Dlatego własnie trafiłam na ten lniany, że on niby przeciwdziała wypadaniu. Włosów nie czeszę i myję teraz co 3 dni, więc przynajmniej nie tracę ich aż tyle, gdy dawniej (myłam co 2 dni i rozczesywałam, a przy rozczesywaniu też sporo wylatywało :/)
|
|
#4583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spróbuj może z tym olejem na skalp troszeczkę, jak nie będzie poprawy po jakimś czasie, to bym wiecej na skalp nie dawała go, tylko wcierki.
|
|
|
|
|
#4584 |
|
Raczkowanie
|
Nie zablokują, ale nie będziesz mogla cytować nic (artykułów, blogów), wklejać zdjęć z netu ani wklejać własnych zdjęć na których będzie widać nazwy produktów.
|
|
#4585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właśnie to wmawianie, że niby po obcięciu włosy się wzmocnią to nic nie jest tak naprawdę warte. Podcinać włosy powinno się tylko wtedy gdy już są rozdwojone końcówki lub chce się zmienić fryzurę. Oj to współczuję tych zajadów, pewnie ta witamina B powinna zaraz pomóc. Ja na szczęście z tym nie mam problemu - jedynie to wypadanie i niewielki łupież, który mimo wszystko jest denerwujący. No i zostanę póki co przy tym oleju lnianym, jeżeli po 2 tyg nie będę widzieć żadnej poprawy to pewnie go odłożę i za jakiś czas kupię ten nierafinowany. Nie możemy się poddawać!
|
|
#4586 |
|
Raczkowanie
|
Alejsha:
UN. W bagażu podręcznym możesz mieć płyny w butelkach MAX 100ml i tych butelek może byc razem max 10 sztuk. Wszystkie muszą być luźno ułozone w plastikowej przezroczystej strunowej ZAMKNIĘTEJ torebce wielkości zeszytu (czyli 10 butelek raczej Ci się nie zmieści, 10 błyszczyków pewnie tak). Ja jak ostatnio lecialam do siebie to miałam tylko bagaż podręczny ze sobą, więc wiozłam podstawowe rzeczy: krem do rąk, odlany ulubiony szampon, odlaną ulubioną odzywkę, odlaną vatikę i odlany argan i tusz. DOS. Zaraz tu mnie zlinczują, ale ja bym w ogóle nie brała olejow, albo wzięła jednej jakis ulubiony jak już musisz. wymiana jest wydarzeniem tak fajnym i angazujacym, ze nie bedziesz nie tylko miala czasu ale i głowy żeby sie olejować. Ewentualnie na 20min przed myciem. Włosy Ci nie wypadną od tygodnia bez olejow ![]() Acha, nie wiem w którą częś Portugalii lecisz, ale na lato to ty nie czekaj Myslę, ze powinno by ok 15 stopni (odczuwalne 10 jeśli bedziesz na wybrzeżu lub odczuwalne 15 jesli bedziesz w glebi kraju)Baw się dobrze!
|
|
#4587 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4589 |
|
Zakorzenienie
|
Nastąpił przełom!
W końcu dzis mogłam zostawić włosy rozpuszczone Nareszcie nie było puchu a mięciutkie włosy hurrra! Teraz widzę że już jest oklap ![]() włosy zaczęły mi sie bardzo szybko przetłuszczać bo musze myć codziennie.. wcześniej wystarczyło raz na 2/3 dni
|
#4590 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zmyłam wczoraj oliwę z oliwek wymieszaną z lnianym, trzymałam to całą noc i dzień. Włosy są wygładzone, błyszczące, mięsiste i ładnie się układają
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:12.

a ja zamawialam ja w grudniu rok temu i w opisie aukcji byla taka jak Twoja. a Ty kiedy zamawialas?
skad dorwałas taki olejek?

,ja mam akuratnio o zapachu ylang ylang
wiec spoko